zaterdag, januari 21, 2006

Minder terugval naar bijstand na vinden baan

ROTTERDAM - Bijstandsgerechtigden die een (tijdelijke) baan vinden, 'vallen' maar zelden terug in de bijstand. Dat blijkt uit een onderzoek naar 13.000 mensen die in de periode 2000 tot 2003 een bijstandsuitkering hadden. Volgens Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Rotterdam kwam 13 procent van hen binnen achttien maanden weer in de bijstand.
Uit de cijfers blijkt overigens wel dat gemiddeld 40 procent van de mensen die een baan vinden weer een of meerdere keren werkloos wordt. Zij keren vaak echter niet in de bijstand terug, omdat ze opnieuw een baan vinden, of een andere vorm van uitkering krijgen.
Sociale Zaken concludeert dat ook het vinden van een tijdelijke baan, bijvoorbeeld via een uitzendbureau, kan voorkomen dat mensen weer bijstand moeten aanvragen. "Voor dit onderzoek dachten we dat we alleen succes hadden als bijstandsgerechtigden een vaste baan vonden", aldus wethouder Van Sluis (Werkgelegenheid). "Nu blijkt ook tijdelijk uitzendwerk effectief om mensen uit de bijstand te houden."
(Bron)

Geen opmerkingen: