donderdag, januari 19, 2006

Politie hoort Gretta Duisenberg over uitspraken

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam ondervraagt Gretta Duisenberg vrijdag over haar omstreden uitspraken in het televisieprogramma Het Zwarte Schaap. Als gast maakte ze daar in november een opmerking over vrouwen uit de Joodse gemeenschap in Amsterdam. Duisenberg zei over hen: "Ze annexeren niet alleen de Palestijnse gebieden, maar ook de restaurants van Oud-Zuid."
Een aantal mensen uit de Joodse gemeenschap deed daarop aangifte bij de politie, wegens belediging. Politie en justitie gaan nu kijken of Duisenberg strafrechtelijk voor de gewraakte opmerking moet worden vervolgd.
De raadsman van Gretta Duisenberg, V. Koppe, bevestigde donderdag dat zijn cliƫnte met de Amsterdamse politie gaat praten. "Hoewel ze niet verplicht is aan een politieverhoor deel te nemen, is zij vanzelfsprekend bereid om uitleg te geven over haar uitspraken in de betreffende televisie-uitzending", zegt hij.
De advocaat verwacht niet dat het uiteindelijk tot een strafrechtelijke aanpak komt. Koppe: "Ik heb de uitzending bekeken en het lijkt mij evident dat mevrouw Duisenberg geen uitspraken heeft gedaan die je als strafbaar kunt kwalificeren. Ik ga er dan ook vanuit dat de officier van justitie na het verhoor zal besluiten Gretta Duisenberg niet te vervolgen."
(Bron)

Geen opmerkingen: