zaterdag, januari 27, 2007

Celstraf voor afluisteren Brits koningshuis

LONDEN - Een topverslaggever van het Britse sensatieblad News of the World is vrijdag tot vier maanden cel veroordeeld wegens het afluisteren van de voicemail van medewerkers van leden van het Britse koningshuis. Dat heeft de Britse omroep BBC vrijdag gemeld.
De 49-jarige Clive Goodman luisterde ruim zeshonderd berichten af. Hij wist berichten te onderscheppen door gebruik te maken van geheime codes die netwerkbeheerders gebruiken om in voicemails in te breken.
Goodman werd in augustus vorig jaar aangehouden. Kort daarvoor hadden personeelsleden van Clarence House, de officiële residentie van prins Charles in het centrum van Londen, bij de politie geklaagd dat hun telefoongesprekken werden afgeluisterd.
Bij de afluisterpraktijken kreeg Goodman steun van de 36-jarige privédetective Glenn Mulcaire, die vrijdag tot zes maanden cel is veroordeeld. Mulcaire en Goodman bekenden al eerder schuld.
Als gevolg van de veroordeling besloot de hoofdredacteur van het zondagsblad News of the World op te stappen. Hij verklaarde met zijn vertrek de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het schandaal op zich te willen nemen.
(Bron)

Geen opmerkingen: