maandag, januari 22, 2007

Echtscheidingsschool in Rotterdam

ROTTERDAM - Alles wat mensen willen weten over echtscheiding maar nog niet hebben kunnen vragen. De eerste echtscheidingsschool van Nederland wil echtbrekende paren met cursussen informeren over die belangrijke stap. De school staat in Rotterdam en opent dinsdag 30 januari.
We willen mensen concrete informatie geven over hun al of niet aanstaande echtscheiding, zeggen de vier mediators (bemiddelaars) die het initiatief hebben genomen.
"De informatie is vooral bedoeld voor scheidende paren met kinderen die een ouderschapsplan willen opstellen. Uit de praktijk blijkt dat hierover bij veel mensen de kennis ontbreekt", aldus de scheidingsschool maandag.
In Nederland worden jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 scheidingen uitgesproken. Bij de helft hiervan zijn kinderen betrokken. "Als er geen goede afspraken zijn gemaakt of onjuiste beslissingen zijn genomen, blijkt vaak dat er geen enkel contact meer is tussen de kinderen en de niet-verzorgende ouders", aldus de initiatiefnemers.
De cursus van de echtscheidingsschool bestaat uit vier bijeenkomsten waarin onderwerpen aan de orde komen als de kinderen, alimentatie en boedelscheiding en de juridische afwikkeling. De kosten zijn 150 euro.
De school heeft onderdak gevonden bij de Volksuniversiteit aan de Heemraadssingel.
(Bron)

Geen opmerkingen: