donderdag, januari 25, 2007

China wil 'gezonde online cultuur' kweken

AMSTERDAM - Chinese internet-regulatoren moeten een "gezonde online cultuur" bevorderen om de stabiliteit van de staat te beschermen. Dat heeft president Hu Jintao donderdag op een vergadering van het Politbureau van de Communistische Partij gezegd.
"Of wij met het internet kunnen omgaan is een zaak die van invloed is op de ontwikkeling van de socialistische cultuur, de informatieveiligheid en de stabiliteit van de staat", zo haalde het staatspersbureau Xinhua de woorden van Hu aan. De overheid moet geavanceerde technologieën gebruiken om de openbare mening "beter te sturen" en online producten te promoten die representatief zijn voor de Chinese cultuur, zei Hu.
De Chinese overheid propageert het gebruik van internet voor onderwijs en zaken, maar probeert materiaal dat als subversief of pornografisch wordt beschouwd zoveel mogelijk weg te filteren.
Het China Internet Network Information Center berichtte eerder deze week dat China de Verenigde Staten over twee jaar voorbij zal zijn gestreefd als het land met de meeste internetgebruikers.
(Bron)

Geen opmerkingen: