vrijdag, januari 26, 2007

Iemand heeft een kleed over, een soort mat, ziet er nog goed uit, kleine 2 bij 3 meter, stevige rug.
Die ligt nu zolang even opgerold in de slaapkamer, aan het voeteneind van het bed. Het ene eind ligt op een doos en steekt dus omhoog. De binnenkant van de rol is net groot genoeg voor een kat.
En ze zijn er gek op. Erin, erdoor, eroverheen. Terug erin, erdoor, uit de rol kijken, omdraaien, rennen, slippend half de gang in racen, omdraaien, er weer in.
Wel aan het hoge uiteinde eerst even op je achterpoten staan om te kijken of de concukat er niet in zit.
Ook drama: Tom ligt op de vensterbank, wil wel even wandelen, maar Tijger hangt geheel toevallig aan het uiteinde van die rol half uit de rol, met een poot half naar buiten, naar Tom te kijken. Die durft er dan niet langs.
Dus hij wacht tot Tijger het niet meer leuk vindt en aftaait, waarna ie zelf niet gewoon over de vloer naar de deur loopt, maar in de rol kijkt, er heel elegant inspringt, scharrel scharrel, aan het uiteinde er weer uit.
Af en toe verontrustende geluiden als Tijger in de rol zit en er eens aan krabt (het kleed moet wel ingewijd worden natuurlijk). Even waarschuwend roepen helpt wel, dan komt er zo'n verontwaardigd snuifje uit het kleed.
Voor mijn nachtrust zal ik het kleed snel moeten uitrollen denk ik...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Vast al uit gerold :-P

Hippo zei

Nog niet, want dan moet er eerst plek voor zijn...

Anoniem zei

Iets zegt mij dat T&T nog lang kunnen genieten van hun nieuwe speeltje...

Hippo zei

Nah! Je bent hier nog nooit geweest, hoe kun je dat nou weten :-)