zondag, januari 21, 2007

Stappende agenten vernielen taxi

OOSTERHOUT - Twee agenten van de politie Midden en West Brabant zijn zondagochtend vroeg in Oosterhout aangehouden wegens vernieling van een taxi. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
De agenten, 23 en 29 jaar oud, waren met drie collega's een avondje stappen in Oosterhout. Toen ze rond 03.20 uur door een smal straatje in het centrum liepen, wurmde een taxi zich door het groepje heen.
Een van de agenten wilde de chauffeur hierop aanspreken. Toen dit niet lukte, sloegen de agenten op de auto in en braken de buitenspiegels af.
Dienstdoende collega's kwamen op het rumoer af en hielden de twee aan. Na verhoor zijn ze vrijgelaten. De drie anderen moeten nog worden gehoord over hun aandeel.
De politie onderzoekt de precieze toedracht van het incident. Afhankelijk van de uitkomsten wordt besloten of disciplinaire maatregelen worden genomen tegen de agenten.
"We willen eerst het beeld compleet hebben, maar we nemen dit zeker hoog op", zei een politiewoordvoerder. "Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel. Als politieagent heb je toch een bijzondere plaats in de samenleving, ook buiten je diensttijd."
(Bron)

Geen opmerkingen: