vrijdag, september 25, 2009

Daten met gevangene populair

AMSTERDAM - Daten met een gevangene is populair. Anderhalf jaar geleden werd het initiatief opgezet om gevangenen de mogelijkheid te geven contactadvertenties te plaatsen op de website van BONJO.
Dat is een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor gedetineerden, ex-gedetineerden en hun relaties. Dat was niet zo'n gek idee, want het blijkt een succes.
De 450 gevangenen die een advertentie plaatsten, hebben zo'n 1300 reacties gehad, bevestigde Nico Epskamp van BONJO vrijdag een bericht in het AD.
''Vooral buitenlandse vrouwelijke gevangen zijn in trek. Zij krijgen echt stapels brieven. De Nederlandse man heeft het beste voor met de buitenlandse gedetineerde vrouw'', aldus Epskamp.
Op de site is te lezen dat de gedetineerden op zoek zijn naar ander contact dan dat met medegevangenen. Ze zoeken een luisterend oor, een duw in de rug, een menselijk contact, vriendschap of misschien een relatie.
''Eigenlijk zijn wij een soort postkantoor. Als de gedetineerden e-mail krijgen, dan sturen wij dat via de post naar hen toe.'' Maar waarom zoeken mensen eigenlijk contact met een gedetineerde? ''Dat komt bijvoorbeeld voort uit medemenselijkheid of vrouwen die willen moederen'', stelt Epskamp.
Hij zegt dat het opvallend is dat de gedetineerden onderling ook daten. ''Ze reageren dan op elkaars advertentie. Het praat natuurlijk makkelijker tegen een lotgenoot.'' De organisatie plaatst de oproep namelijk ook in het Bajes Bulletin, dat verspreid wordt via de bibliotheken van gevangenissen.
Het contactbureau ziet zichzelf niet als een datingservice want echt bemiddelen doen ze niet. Maar door de advertenties kunnen wel nieuwe liefdes ontstaan. Zo weet Epskamp dat een aantal mensen nog bij elkaar zijn. ''De hormonen vloeien rijkelijk aan de kant van de tralies maar er zijn ook mensen die gewoon contact willen omdat ze eenzaam zijn.''
(Bron)

Geen opmerkingen: