woensdag, september 23, 2009

Een derde inwoners provincie Utrecht eenzaam

UTRECHT - Een derde van de volwassenen in de provincie Utrecht heeft in meer of mindere mate te kampen met eenzaamheid. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van de GGD Midden-Nederland.
Meer dan tienduizend mensen werkten mee aan het onderzoek 'Iedereen gezond en wel?!'. Het is het tweede onderzoek binnen vier jaar dat de GGD Midden-Nederland houdt naar de lichamelijke en psychische gezondheid en leefsituatie van volwassenen in de regio.
Uit het onderzoek blijkt dat depressie, angststoornissen en eenzaamheid veel voorkomen bij volwassenen.
Een op de acht mensen die hebben meegedaan aan het onderzoek geeft aan psychisch ongezond te zijn en ruim een derde van de volwassenen heeft een matig tot hoog risico op een angststoornis of een depressie.
Deze volwassenen ervaren problemen met financiƫn, hun werk of de eigen ontwikkeling en ontplooiing.
Uit het onderzoek blijkt dat 91 procent van de ondervraagden zijn of haar gezondheid als goed ervaart. Volgens de GGD is dit opvallend, omdat bijna de helft van de volwassenen een chronische ziekte of langdurige aandoening heeft. De meestgenoemde aandoeningen zijn hoge bloeddruk en migraine.
Er is ook positief nieuws te melden over het welzijn en de gezondheid van inwoners van de provincie Utrecht. Het aantal volwassenen met overgewicht is gelijk gebleven ten opzichte van vier jaar geleden.
Utrechters zijn ook minder gaan roken. Volgens de GGD heeft dit te maken met het rookverbod in de horeca.
(Bron)

Geen opmerkingen: