vrijdag, september 25, 2009

Unilever krijgt Sanex in handen

ROTTERDAM - Unilever neemt de persoonlijke verzorgingslijn van branchegenoot Sara Lee over. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.
Met de overname is een bedrag gemoeid van 1,275 miljard euro. Unilever betaalt dit in contanten.
De Nederlands-Britse multinational krijgt op deze manier onder meer de merken Sanex, Zwitsal, Prodent en Zendium in handen, evenals de wasmiddelen Biotex en Neutral. Ook wordt Unilever eigenaar van Radox, marktleider in badproducten in het Verenigd Koninkrijk en van het in Duitsland leidende Duschdas.
Topman Paul Polman van Unilever liet in het persbericht weten dat de transactie ''onze portfolio in West-Europa en Aziƫ verder uitbouwt, een sterk groeipotentieel vertegenwoordigt en uitstekend past in het huidige Unilever''.
''Unilever wil een gedifferentieerd aanbod van producten bieden'', aldus een woordvoerster van het concern. ''De overname versterkt het aanbod van Unilever en bouwt het verder uit. Het gaat om groei en een beetje om synergie''.
Unilever bezit nu onder meer de merken Axe, Dove en Rexona. Op het gebied van voedsel en wasmiddelen heeft het concern onder meer Becel, Bertolli, Knorr, Omo en Cif in het pakket.
In de overname waarover Unilever en Sara Lee het nu eens zijn, zit een fabriek in Amersfoort waar tandpasta wordt geproduceerd. Ook neemt Unilever een onderzoekscentrum in Den Haag over dat zich met de persoonlijke verzorging bezighoudt.
Sara Lee heeft een Europees hoofdkantoor in Utrecht, maar dat valt volgens de woordvoerster van Unilver waarschijnlijk niet onder de transactie. Over het aantal mensen die van Sara Lee overgaat naar Unilever willen beide bedrijven voorlopig geen mededelingen doen.
De merken die Unilever nu overneemt, genereerden bij Sara Lee het afgelopen boekjaar, dat in juni afliep, een omzet van 750 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam neer op 128 miljoen euro.
Sara Lee maakte afgelopen voorjaar bekend de verkoop van zijn internationale activiteiten op het gebied van huishoudelijke producten en persoonlijke verzorging te onderzoeken. Unilever neemt nu alleen een deel van deze takken over.
De overname is nog afhankelijk van goedkeuring door mededingingsautoriteiten en de uitkomst van overleg met bonden.
(Bron)

Geen opmerkingen: