zaterdag, september 26, 2009

Kunststudenten hebben meeste seks

AMSTERDAM – Techniekstudenten blijken er een rustig liefdesleven op na te houden: bijna de helft is vrijgezel en een op de vijf is nog maagd. Kunststudenten pakken het wat dat betreft heel anders aan. Van de artistiekelingen in opleiding heeft 2 procent nog nooit met iemand het bed gedeeld.
Dat blijkt uit een enquête gehouden door de hogeschoolkrant van Avans, Punt.
Studenten van Kunst en Vormgeving blijken sowieso losbolliger dan studenten van andere studierichtingen. Zo heeft 55 procent van de kunststudenten wel eens een onenightstand gehad, tegenover een gemiddelde van 40 procent.
Het zijn ook de kunststudenten die de meeste bedpartners op hun naam hebben staan: 17 procent heeft er meer dan tien tussen de lakens gehad, tegenover bijvoorbeeld 4 procent van rechtenstudenten. Het gemiddelde van alle opleidingen blijft steken op 8 procent.
Van alle opleidingen flikflooit de overgrote meerderheid (95 procent) uitsluitend met iemand van het andere geslacht, maar zij die op beide seksen vallen worden met name gevonden onder de vrouwen. 6,5 procent staat open voor avontuurtjes met iemand van de eigen sekse, bij mannen is dit 2 procent.
"Vrouwen zijn sneller lichamelijk met andere vrouwen”, verklaart Karim Rezai, docent seksuologie en psychologie. “Ze vinden het bijvoorbeeld geen probleem om een andere vrouw een zoen te geven. Mannen zijn naar andere mannen wat dat betreft veel afstandelijker. Daarnaast zitten jongvolwassenen nog in de ontwikkelingsfase.”
Aan het onderzoek werkten 1050 studenten mee. De volledige resultaten van de enquête vind je hier.
(Bron)

Geen opmerkingen: