woensdag, september 23, 2009

Vaticaan wist van ontkenning holocaust Williamson

STOCKHOLM - Het Vaticaan was al twee maanden voordat het de excommunicatie van de omstreden bisschop Richard Williamson ophief, op de hoogte van zijn uitspraken over de Holocaust. Dat zegt de bisschop van Stockholm, Anders Arborelius, woensdag.
Arborelius zegt het Vaticaan al in november 2008 te hebben gewaarschuwd over de uitspraken van Williamson in een Zweeds tv-programma. De uitzending had plaats eind januari.
Drie dagen later werd de uit de kerk gezette bisschop door paus Benedictus XVI weer tot de kerk toegelaten. De paus heeft altijd gezegd niet van de uitspraken van Williamson te hebben geweten.
Williamson ontkent het bestaan van de gaskamers in de naziconcentratiekampen en zegt dat er niet zes miljoen, maar 200.000 tot 300.000 Joden in de Tweede Wereldoorlog zijn gedood.
Nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel de paus had gevraagd duidelijk afstand te nemen van Williamsons opvattingen, eiste het Vaticaan dat de Brit ondubbelzinnig en in het openbaar afstand van zijn uitlatingen zou nemen. Williamson heeft daar nog niet aan voldaan.
(Bron)

Geen opmerkingen: