zaterdag, september 26, 2009

Leopardtanks trekken treinen uit elkaar

BARENDRECHT - Twee Leopardtanks van het leger gaan zaterdagmiddag de restanten van de goederentreinen uit elkaar trekken die donderdagavond bij Barendrecht op elkaar botsten.
Dat hebben woordvoerders van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de politie zaterdagochtend gezegd.
De tanks arriveerden rond acht uur 's ochtends op de plaats van het ongeval. Aanvankelijk werd gedacht dat zij om tien uur met het karwei konden beginnen, maar dat lukt niet.
De verwachting is dat zij om twee uur 's middags aan de slag kunnen gaan. De voorbereidingen zijn wel al in volle gang. De Leopards zijn nodig omdat het uit elkaar halen van de brokstukken niet lukt met hoogwerkers.
De twee goederentreinen kwamen met elkaar in botsing onder een viaduct over de A15. De goederentrein van vervoerder ERS Railways is voor een groot deel total loss, drie wagons zijn helemaal vernield.
De trein vervoerde consumentengoederen, zoals huishoudelijke elektronica apparaten. De andere, van vervoerder DB Schenker Rail, trok tien tankwagons met nafta, een aardolie-derivaat. De wagons zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag leeggepompt.
(Bron)

Geen opmerkingen: