vrijdag, september 25, 2009

Ruim helft vrouwen moet iedere dag iets kopen

AMSTERDAM – Dat vrouwen graag winkelen blijkt een understatement: ruim de helft van de vrouwen (60 procent) krijgt namelijk zo’n kick van shoppen dat ze dagelijks iets móét kopen. Dat blijkt uit Brits onderzoek waarover de Daily Mail vrijdag bericht.
Uit de rondvraag kwam naar voren dat eenderde van de vrouwen wel zou willen stoppen, maar dat ze het niet kunnen helpen. Het feit dat ze het zich misschien niet eens kunnen veroorloven, speelt daarbij geen rol.
Overigens probeert vier op de tien wel angstvallig de uitverkoop te mijden, omdat ze bang zijn dat ze de koopjes niet kunnen weerstaan. Ruim een kwart mag dan van zichzelf het huis niet uit, 15 procent houdt zichzelf om die reden tijdens de lunchpauze binnen.
De pinpas of creditcard buiten bereik stellen, wil voor veel een vijfde van de dames nog wel eens helpen. 16 procent kiest ervoor 'm te vernietigen, 6 procent geeft de kaart aan haar partner of ouders.
"Voor veel vrouwen staat geld uitgeven gelijk aan een adrenalinestoot. Het maakt dat ze zich goed voelen”, zegt onderzoekster Joanna Leah. “Het is echter wel zorgwekkend dat veertig procent vaak te veel geld uitgeeft."
Aan het onderzoek deden 5347 Britse vrouwen mee.

Top-10 van niet-essentiële zaken waar vrouwen wekelijks geld aan uitgeven.
1. Lunch buiten de deur
2. Chocola
3. Eten uit de supermarkt
4. Tijdschriften
5. Eten en drinken uit de automaat op het werk
6. Accessoires
7. Schoonheidsproducten
8. Make-up
9. Goede shampoo en crèmespoeling
10. Speelgoed voor de kinderen.
(Bron)

2 opmerkingen:

Unknown zei

5347 vrouwen.

hoe representatief.


not.

Hippo zei

Ja, ik hoor gelukkig weer bij de minderheid :-)