woensdag, september 23, 2009

Ook vollere modellen op Londense catwalk

AMSTERDAM - De Canadese ontwerper Mark Fast showde tijdens de London Fashion Week zijn nieuwe lente/zomer-collectie op modellen met maat 40 en 42.
De ontwerper nam dit rigoureuze besluit drie dagen voor zijn show en huurde freelancers in om de klus op tijd te kunnen klaren.
Twee van Marks medewerkers namen ontslag nadat ze dit nieuws te horen kregen, zo laat de Daily Mail maandag weten.
Een van Mark Fasts‘ werknemers die zich wel in de beslissing kon vinden: "Het besluit om vollere modellen te gebruiken is iets waar we al langer over praatten. Er speelt namelijk een beeld dat alleen dunne en superslanke vrouwen de jurken van Mark kunnen dragen. We wilden het tegendeel bewijzen.”
Dat volslanke modellen langzaam geaccepteerd lijken te raken bleek onlangs nog toen Glamour magazine een foto publiceerde van een model met een buikje. Hierop mocht het tijdschrift een stortvloed aan positieve reacties in ontvangst nemen.
Ook het feit dat Whitney Thopson met haar maat 38 America's Next Topmodel won draagt bij aan de nieuwe beeldvorming. Net als de Australische Fashion Week enkele weken geleden, die eveneens vollere modellen liet zien.
(Bron)

1 opmerking:

Unknown zei

tja en maar blijven besodemieteren. 40-42 is niet 'vol' maar gewoon.