woensdag, september 23, 2009

Mannen steeds vaker te zien op hoge hakken

AMSTERDAM - Mannen op hoge hakken waren jaren alleen te zien in de wereld van de travestie, maar sinds enkele seizoenen komt daar langzaam verandering in. Terwijl steeds meer plat schoeisel geïntroduceerd wordt voor vrouwen, lijken mannen juist meer de hoogte in te willen.
The Times schreef onlangs een artikel over de rijzende verkoop van de hoge hak voor mannen en het taboe voor mannen om ‘klein te zijn’. Dit is volgens de Britse krant de voornaamste reden voor mannen om uit te wijken naar een dikkere zool.
Zo schaamt Nicolas Sarkozy zich geenszins voor het dragen van een klein hakje onder zijn schoenen om zijn vrouw Bruni recht in de ogen kunnen te kunnen kijken.
In het artikel is ook te lezen dat warenhuis Selfridges de hakhoogtes van mannenschoenen steeds meer ziet stijgen. De standaard hak van 1,5 cm is bij veel schoenen al verruild voor een hakhoogte van maar liefst 5 centimeters.
Modehuis Dior heeft zelfs een mannenschoen in de collectie met een hak van 6,5 centimeter.
Hierbij gaat het echter nog om 'normale schoenen' met extra dikke hak. Maar ook mannen op stiletto's en enkelaarsjes verschijnen steeds vaker in het modebeeld.
Tijdens de New York Fashionweek stuurt ontwerper Rad Hourani al enkele seizoenen mannen met gelaarsde hoge hakken de catwalk op en Karl Lagerfeld fotografeerde onlangs zijn favoriete model Baptiste Giabiconi naakt op een paar torenhoge zwarte stiletto’s voor het blad Purple.
Ook lopen er tijdens de modeweek in Amsterdam en Parijs diverse extravagant uitgedoste mannen rond zoals Jean Paul Paula en Andre J voorzien van torenhoge palen.
(Bron)

Geen opmerkingen: