donderdag, september 24, 2009

Meiden willen Photoshop-waarschuwing

AMSTERDAM - Meisjes willen graag gewaarschuwd worden als een foto gephotoshopt is. 40 procent van hen geeft aan onzeker te worden van geretoucheerde modellen.
Uit onderzoek onder 900 deelnemers van Top-X, het jongerenpanel van EĆ©nVandaag, is gebleken dat driekwart van de Nederlandse meisjes een keurmerk voor gephotoshopte modellen wil.
70 procent van de meiden denkt dat een photoshop-alarm hun zekerder zou maken over hun eigen lichaam.
Uit het onderzoek bleek verder dat 40 procent van de meisjes onzeker wordt van geretoucheerde modellen. Elf procent van de meisjes zegt zichzelf te dik te vinden, nog eens de helft van de ondervraagden houdt het bij ‘een beetje te dik’.
Eenderde van de meisjes (30 procent) heeft dan ook wel eens een dieet gevolgd.
Het tv-programma legde het keurmerk-voorstel voor aan 450 meisjes en 450 jongens. Dit naar aanleiding van het wetsvoorstel dat Franse parlementariƫrs onlangs indienden, die daarmee consumenten en de volksgezondheid willen beschermen.
(Bron)

Of slimme merken die melden dat zij niet Photoshoppen. Ik zag laatst lingeriefoto's die duidelijk niet bewerkt waren: meiden met prima maten maar als je goed keek, zag je wel putjes (ja, ook bij maatje 36) en pukkeltjes. En het enige dat ik kon denken was: die meiden zijn echt!

Geen opmerkingen: