zaterdag, oktober 06, 2001

Nog meer jeugdsentiment: thuis hadden we een Diane. Zo'n grotere Eend. Als we op vakantie gingen, stouwden we 'm helemaal vol, eenmaal op de camping uitpakken, tent opzetten, achterbank eruit, en daar zaten we. Later kochten mijn ouders een Rapido. Dat gaf aanleiding tot heel wat gesprekken, want een caravan achter een Diane, dat kon toch niet? Mensen die nauwkeuriger keken, snapten er nog minder van, want: de trekhaak van de caravan zat aan de lange kant.
De Rapido is bij mijn weten de enige vouwcaravan waarbij geen tentdoek gebruikt wordt. Hij bestaat helemaal uit harde wanden.
En uiteraard is er een Rapidoclub online.
Fotootje:


vrijdag, oktober 05, 2001

Via Disturbing auctions word je attent gemaakt op bijzondere items. Zo kun je bijvoorbeeld bieden op de Hairy cat soap.



De foto's vallen mee, de beschrijving is... apart:
"A top quality soap from a leading German cosmetic manufacturer. It is safe and in compliance with all regulations. This is a detailed sculpture of a bald cat, and comes in a sealed bag inside its box. When exposed to the air, it begins to grow hair which after a few days becomes long and silky. The hair will remain long and silky until the soap is used... once used, the soap reverts to its hairless form. But that's not all!!!! More bizarre... and fascinating... is the fact that when the soap is well used, you'll find a tiny plastic mouse embedded inside of its stomach."

Mijn favoriet van dit moment is de cookie jar. Hij wordt ook omschreven als lelijk. Dat klopt wel:


Er wordt een nieuwe bijbel aangeboden, die veel mogelijkheden biedt voor sponsors. Voorbeeldje:

Genesis 3:22
And the Lord God said, Behold, the man is become as one of us, to know good and evil; and now, lest he put forth his hand, and take also of the Mentos, and eat, and become fresh with me....

Matthew 15:17-20
And they say unto him, we have here but five Lender's bagels, and two Mrs. Paul's Fish Sticks. He said, bring them hither unto me. And he commanded the multitude to sit down on the grass, and took the five loaves, and the two fishes, and looking up to heaven, he took out his Motorola cellular phone and called Domino's Pizza. And they did all eat, and were filled; and they took up of the slices that remained twelve boxes full for breakfast.

donderdag, oktober 04, 2001

Wie in de afgelopen jaren naar Ameland is geweest, heeft waarschijnlijk de walvis gezien: het beeld in het water bij de haven van Holwerd. Helaas was het afgelopen dinsdag mistig, en is de Sier er tegenaan gevaren. Een stuk van de staart is afgebroken. Lijmen is geen optie, en de kunstenaar, Anne Woudwijk, kan door een blessure voorlopig geen nieuwe staart maken.
Dit is de walvis in oude staat:


Via ophef over de ranglijst van de goede doelen van Coins for Care, ontstond er discussie over de Pro-life-beweging.
Ik vind dat iedereen recht heeft op zijn/haar eigen mening. Maar als abortus niet mag, waarom mag je dan wel mensen die abortus mogelijk maken vermoorden?
Op deze pagina, bijgenaamd The Nuremberg Files - schrik niet van de smaakvolle 'bars' op de pagina! -, wordt een hitlist bijgehouden, met namen van medewerkers van abortusklinieken en hun echtgenoten m/v, rechters en politici die pro-choice-uitspraken hebben gedaan etc: zwart = werkend, grijs = gewond, doorgestreept = dood.
Ook veel illustraties van geaborteerde baby's, dit alles onder het motto:
"We can end the Abortion War if we ram the images of the babies being slaughtered into the minds of every citizen in this nation. Ram those images into their minds until the vast majority is ready to vomit out legalized abortion like Caesar vomited out the ancient church when he was moved to repentance by images of countless, unremitting, endless carcasses of God's children."

woensdag, oktober 03, 2001

120 punten bij de Nationale EQ-test. En wat moet ik daarmee?
Gelukkig biedt Teletekst ook goed nieuws:

"Een moederbeer in Iran lijkt zich drie dagen over een vermiste baby te hebben ontfermd.
De 16-maanden oude zuigeling behoort tot een Nomadische stam in de westerse Lorestan provincie. De baby verdween uit de tent toen zijn ouders aan het werk waren op de velden.
Drie dagen later werd de kleine tijdens een zoekactie ontdekt, negen kilometer van het kamp. Na een medisch onderzoek bleek de baby kerngezond. Men stelde vast dat de zuigeling borstvoeding had gekregen van de beer in wiens nest hij was terruggevonden."
Het zal dan toch wel de beer zijn geweest in _wier_ nest hij was teruggevonden. En heeft een beer geen hol in plaats van een nest?
Nog meer politiek gewoel, volgens Teletekst:

"CDA: gekwek Bolkestein moet stoppen"

STRAATSBURG Het Europees Parlement is verbolgen over uitspraken over de islam in de Volkskrant van eurocommissaris Bolkestein (interne markt). De VVD-er moet zich donderdag verantwoorden voor de fractieleiders in het parlement.
Bolkestein zei in het interview dat de islamitische landen gevoelens van wrok hebben en dat het Westen zich daartegen moet verdedigen.EP-lid Van Velzen (CDA) vindt dat Bolkestein op zijn eigen terrein moet blijven. "Het gekwek buiten de commissie moet stoppen.Hij gaat als een mammoet door een porseleinkast".
Van Velzen heeft EC-voorzitter Prodi gevraagd een gedragscode op te stellen"
(Ja, die punt ontbrak in het teletekstbericht.)
Sport na elven: Mart Smeets heeft een gesprek met Leontien van Moorsel. Smeets heeft als mantra: "Ja maar jij kan niet tegen je verlies". Van Moorsel geeft dat gewillig toe. Smeets dreigt met beelden van het werelduurrecord, dat Van Moorsel niet kon afpakken van Jeanie Longo. Van Moorsel zegt: "Kom maar op met die beelden." Waarop Smeets zegt: "Die hebben we nu niet."
Heeft Smeets wel eens tegen een mannelijke sporter gezegd dat ie niet tegen zijn verlies kan? En correct me if I'm wrong, maar gaat sport niet grotendeels om willen winnen? Ooit sportuitslagen gezien die niet draaiden om wie er heeft gewonnen en wie verloren?

dinsdag, oktober 02, 2001

Ik ben zeer benieuwd wat er nou in die thee zat. Een fout kruid? Maar dat moet dan wel een aanzienlijke hoeveelheid zijn geweest - dat had moeten opvallen. Of zou er iets beschimmeld zijn geraakt, misschien besmet met moederkoren? Moederkoren (Claviceps purpurea) is eigenaardig spul. Het is een schimmel die op grassen (en dus ook koren) groeit. Je gaat er van hallucineren en krijgt jeuk, maar je kunt er ook gangreen van krijgen. Stuipen komen ook voor - daar hadden een aantal theeslachtoffers ook last van.
Moederkoren heeft ook een nuttig gebruik: er wordt ergotamine uit gemaakt, wat helpt tegen (sommige vormen van) migraine.
De naam moederkoren stamt uit de tijd dat het spul gebruikt werd om een bevalling op te wekken.



Een uitvinding voor gluurders is Metaspy. Een selectie van zeer recente zoekopdrachten van Metacrawler, elke 15 seconden een update. Ik geef de voorkeur aan de exposed variant - voor boven de 18. Het is wel verrassend wat er als "boven de 18-materiaal" wordt gezien: recept kip rijst exotische saus; laafjes; San Francisco tourism; scrabble. Maar wie weet leidt zo'n zoekopdracht naar een zeer kinky site?

maandag, oktober 01, 2001

Wallace & Gromit wisten het al: de pinguïns zijn op oorlogspad! Sub commander Flippy legt uit waarom op Penguins attack!. We hebben ze te lang uitgelachen, en we bedreigen Antarctica. Het ziet er niet best uit...
Really bad country song titles - de naam zegt het al. Een selectie:

Am I Double Parked by the Curbstone of Your Heart?
Did I Shave my Legs for This? by Deana Carter
Drop Kick Me Jesus Through The Goal Posts Of Life
Get Your Biscuits In The Oven, And Your Buns In The Bed
Hold On To Your Men... Cause she's Single Again
I'm Gonna Hire A Wino To Decorate Our Home
Mama Get The Hammer (There's A Fly On Papa's Head)
Redneck Martians Stole My Baby
You're The Reason Our Kids Are So Ugly
Wie en wat was je in een vorig leven? Op deze site krijg je het antwoord.
Bij mij kwam dit er uit: "Ik weet niet hoe u er zich bij voelt, maar u was een man in uw laatste, eerdere reïncarnatie. U werd geboren ergens in het moderne Polen omstreeks 1600. Uw beroep was wegenbouwer, bruggenbouwer, havenwerker."
Leerzaam.
Ik word groot, geloof ik. Anderhalf jaar terug woonde ik nog in een studentenhuis met gemeenschappelijke voorzieningen. Ik heb inmiddels een benedenhuis met tuin, onlangs een wasmachine aangeschaft (geen gesleep met die was meer), een eigen koelkast en magnetron, en nu heb ik zowaar een echt bed. Een vriendin deed een vrij nieuw bed weg, ik kon het overnemen. Het heeft een Ikea-ombouw en een goede bodem en matras. Op zoek naar een plaatje, kwam ik de parodie-site Ikaka tegen. Gelukkig is mijn bed niet wobbly ;-)

Er gebeurt weer wat in de politiek! Het CDA is in rep en roer. Het lijkt een koningsdrama, compleet met verraad, mogelijke fraude en verschuivingen in de top.
Ik loop graag op blote voeten. Het wekt wat eigenaardige reacties op in treinen en supermarkten: mensen vinden het bijvoorbeeld niet hygiënisch. Maar als ik ergens loop met mijn schoenen aan, pik ik volgens mij exact hetzelfde vuil op als wanneer ik blootsvoets ga. En degene die in de super commentaar hebben, houden hun mond dicht als die ene dame met haar hondje binnenwandelt - een hondje dat overal aan zit. Dat vind ik weer minder fris.
Gevaarlijk is het ook niet echt: je hebt al heel snel een eeltlaag die je beschermt tegen scherpe dingen. Hoewel ik moet toegeven dat ik wel eens een stukje glas heb moeten verwijderen dat al een tijdje in die eeltlaag bleek te zitten. Het leverde een klein gaatje op, maar geen wond.
Hoe dan ook: ik sta niet alleen - er is een heuse Society for barefoot living, met artikelen, overzichten van plekken waar je (in de VS) blootsvoets terecht kunt, en een ledenlijst die bijvoorbeeld linkt naar Myranya's homepage, waar je een (Engels) stuk kunt vinden met haar redenen om geen schoenen aan te willen.


Richard Schoot uit Den Haag, de schrijver van de radiospotjes van 'Legner lichte borrel', is bezorgd over Nederland, hij zoekt dan ook mensen die met hem de partij 'Constructief Nederland' willen oprichten. Zie zijn pamflet op internet. Let wel: dit is de samenvatting, slechts negen pagina's...
In juli 2000 schreef hij dat hij de draad zo snel mogelijk wilde oppakken, maar dat is blijkbaar nog niet gebeurd.
Een citaat:
"Een enkel woord tot de minder aangename lieden in ons land. De partijnaam en de slagzin zijn juridisch beschermd tegen malafide deponering. Alle mij toegezonden pakketten worden ongeopend geretourneerd. E-mail-bijlagen worden ongeopend verwijderd. Mijn vele andere voorzorgsmaatregelen laat ik maar ongenoemd. Anders krijg ik straks nog het verwijt dat ik wil provoceren..."

zondag, september 30, 2001

In de categorie 'raar maar waar':
Een vriend van mij rijdt op weg naar zijn werk over de Grebbeberg. Hij ziet verderop iets liggen, en denkt: een aangereden hond. Ad stopt, met het idee de hond aan de kant van de weg te leggen, en op zijn werk de dierenambulance te waarschuwen. Eenmaal uit de auto, ziet hij dat het beest nog leeft. En dat het geen hond is. Het is nog vroeg, Ad is nog niet helemaal goed wakker, maar hij ziet toch echt een zeehond. Op de Grebbeberg. Zeehond is naar het midden van de weg aan het hobbelen. Ad probeert hem tegen te houden, maar zeehond maakt fikse bijtbewegingen. Al schreeuwend en gebarend kan Ad het dier min of meer tegenhouden, tot er een andere auto stopt. De eigenaar heeft een mobiel, en waarschuwt Ouwehands. Na een minuut of tien arriveert er een busje met drie man. Ze gooien een deken over de zeehond heen, rollen hem daarin en sjouwen hem het busje in. Het blijkt een halfvolwassen zeehond, en omdat ie nog geen naam had, heet ie nu Ad.