zaterdag, april 25, 2009

Vandalen gooien fietsen vanaf viaduct op A2

MAASTRICHT - Minstens twee mensen hebben zaterdagochtend om 6.15 uur drie fietsen naar beneden gegooid vanaf een viaduct boven de A2 bij het academisch ziekenhuis in Maastricht. Dat liet de politie weten. Van de daders ontbreekt elk spoor.
Daarbij werd volgens de politie een auto aan de zijkant geraakt. Een tweede automobilist kon een vallende fiets ternauwernood ontwijken.
Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De inzittenden van de beschadigde auto hebben hun vakantiereis kunnen voortzetten, zei de woordvoerder van de politie.
Het is niet voor het eerst dat vanaf dit viaduct fietsen of onderdelen daarvan omlaag worden gesmeten, aldus de zegsman. Tot nog toe zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd, maar de politie is de reeks incidenten meer dan zat en zoekt dringend getuigen.
''Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als je met een behoorlijke snelheid een fiets op je motorkap krijgt'', aldus de woordvoerder.
(Bron)

Idioten.
'Mexicoreizigers met koorts naar de dokter'

BILTHOVEN - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert reizigers die vanaf 17 april teruggekomen zijn uit Mexico en binnen vier dagen minimaal 38,5 graden koorts hebben ontwikkeld, zich te melden bij de GGD.
Dat heeft het RIVM vrijdag gemeld.
In Mexico heeft de varkensgriep mogelijk 45 mensenlevens geëist, achthonderd mensen zouden besmet kunnen zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO sprak van zestig doden.
(Bron)

Opvallend is dat er ook een advies is om in zo'n geval beslist niet naar buiten te gaan.


WHO-chef noemt varkensgriep 'ernstig'

GENEVE - De uitbraak van een nieuwe variant van de varkensgriep in Mexico vormt een ,,ernstige situatie'', aldus het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie zaterdag.
Volgens Margaret Chan ontwikkelt de situatie zich snel en onvoorspelbaar. De ziekte heeft ''de potentie'' om pandemische vormen aan te nemen, maar ze kan niet zeggen of dat ook gaat gebeuren.
De varkensgriep heeft in Mexico al zeker twintig en mogelijk zelfs zestig levens geëist. Chan zei dat er geen aanwijzingen zijn dat de ziekte ook in andere delen van de wereld is opgedoken.
De directeur-generaal van de WHO riep landen op extra bedachtzaam te zijn op een mogelijke uitbraak van de varkensziekte.
(Bron)
Italiaanse actrices kandidaat bij EU-verkiezingen

BRUSSEL - De Italiaanse premier Silvio Berlusconi vindt schoonheid belangrijker dan politieke ervaring. Voor zijn partij Volk van de Vrijheid staan vier opmerkelijke kandidates op de lijst voor de Europese verkiezingen.
Dit meldde het Belgische opinietijdschrift Knack deze week.
Twee van de kandidates zijn actrices, de 29-jarige Eleonora Gaggiolo en de 30-jarige Camilla Ferranti.
De laatste was presentatrice op de Italiaanse televisiezender Rai en meerdere keren halfnaakt op kalenders te zien.
Ook een oud-deelneemster van de Miss Italië-verkiezing staat op de lijst, de 27-jarige Barbara Matera. De vierde kandidate Angela Sozio (36) deed mee aan de Italiaanse versie van Big Brother.
Omdat de vrouwen geen enkele politieke ervaring hebben, krijgen ze een snelcursus van Italiaanse politici.
De vrouwen kregen al les over de Europese geschiedenis, de NAVO, het IMF en de Europese Centrale Bank van de Italiaanse ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken en van Berlusconi zelf. ''Ik wil Italië een nieuw en jong imago geven'', verklaart Berlusconi.
(Bron)
'Melkweg smaakt naar frambozen'

AMSTERDAM - Astronomen hebben ontdekt dat de Melkweg naar frambozen smaakt.
Tijdens een onderzoek naar moleculen, de bouwstenen voor leven, ontdekten de onderzoekers een grote stofwolk in de Melkweg. Dat meldt de Britse krant The Guardian dinsdag.
Toen ze daar met een enorme telescoop een kijkje gingen nemen, vonden ze de stof die de smaak aan frambozen geeft.
''Frambozen ontlenen er hun smaak aan, maar om echt ruimte-frambozen te kweken, zijn meer stoffen nodig”, aldus Arnaud Belloche, astronoom aan het Max Planck instituut in Bonn.
(Bron)
Zwitserse verliest baan door Facebook

ZÜRICH - Een Zwitserse heeft haar baan verloren omdat zij op Facebook actief was terwijl zij ziek thuis zat.
Dit heeft haar werkgever, verzekeringsbedrijf Nationale Suisse, vrijdag laten weten.
De vrouw had tegen haar baas gezegd dat zij niet aan een computer kon werken omdat zij in het donker moest gaan liggen vanwege haar aandoening.
Een collega merkte de activiteit van de 'zieke' vrouw op het populaire onlinenetwerk op.
(Bron)

Dan denk ik wel dat ze ook niet erg populair was bij die collega...
Bewijs gevonden dat vissen zeeziek kunnen worden

AMSTERDAM - Het klinkt onwaarschijnlijk, maar Duits onderzoek wijst uit dat vissen zeeziek kunnen worden. Bij een test in een vliegtuig werden enkele vissen groen van misselijkheid.
Dat meldt de Daily Telegraph. De Duitse wetenschapper Reinhold Hilbig plaatste 49 visjes in een vliegtuig. In een groot aquarium hadden de beestjes het zwaar te verduren.
Het vliegtuig maakte een scherpe duikvlucht om de vissen flink door elkaar te schudden. Hilbig vertelt aan de Britse krant dat acht vissen groene vlekken kregen rond hun kieuwen.
Hilbig: "Ze verloren hun gevoel voor balans en gedroegen zich als mensen die zeeziek worden. Ze raakten gedesoriënteerd en waren volledig in de war. Ze zagen eruit alsof ze elk moment konden gaan overgeven. Het lijkt erop dat de visjes ziek werden omdat ze de beweging van het water niet meer konden waarnemen."
Het onderzoek is geïnitieerd door de Universiteit van Hohenheim.
(Bron)

Arme vissies.
Piepjonge winkeldief in de kraag gevat

BREDA - De politie heeft donderdag in Breda een moeder (40) en haar drie kinderen (een jongen van 10 en twee meisjes van 12 en 4) aangehouden voor winkeldiefstal op de meubelboulevard in die plaats. Dat heeft de politie vrijdag laten weten.
Het viertal werd in een elektronicawinkel aan het Kruisvoort betrapt op het stelen van een mobiele telefoon en koffiepads.
Op beelden van beveiligingscamera's was te zien hoe het 4-jarig meisje goederen aan haar moeder gaf, beveiligingslabels verwijderde en spullen verstopte om ze later op te pikken.
De moeder ontkende haar dochtertje van 4 jaar te hebben aangezet tot diefstal. Ze bekende wel het stelen van de koffie.
(Bron)
Veter nekt verdachte

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdag in Rotterdam een man aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.
Agenten zagen dat de man met een veter vastzat aan een van de trappers van een tweewieler. Ze wilden hem helpen en controleerden en passant het rijwiel.
De fiets bleek gestolen en de 39-jarige Rotterdammer had nog een gevangenisstraf van vijftien dagen tegoed. De man is aangehouden.
(Bron)

Beetje dom...
Even bijkomen na een week die goed begon, maar waarin steeds meer mis ging. Alsof ik dreigde te verdrinken in een meer en alle pogingen om bij de kant te komen alleen maar leidden tot terechtkomen in nog dieper, kouder water.
Gelukkig had ik gisteren een eetafspraak die heel erg leuk was, en merk ik dat ik meer vrienden heb dan ik dacht. Daar knapt een mens ongelooflijk van op. Wat een luxe is dat toch.
Het einde van de eerste periode uitzendwerk nadert, en dan volgt Fase B, een tijdelijk contract - in tegenstelling tot Fase A waarin je een 'gewone' uitzendovereenkomst hebt en dus feitelijk elk moment te horen kunt krijgen dat je naar huis kunt.
Vandaag een evaluatie. Ik scoor excellent. Men is zeer tevreden over hoe ik mijn werk doe en over hoe ik ben op het werk. Ik krijg geen contract.
Ik ben te vaak ziek, en in Fase A betaalt het UWV je ziektegeld, in Fase B betaalt het uitzendbureau dat. En mijn kwaliteiten wegen niet tegen die kosten op.
Natuurlijk verloop noemen ze dat.

woensdag, april 22, 2009

Het meisje dat verlegen maar beslist een Duitse soldaat afleidde zodat haar gezochte broer kon ontsnappen werd een lieve tante. Vroeg weduwe, kinderloos, en dus leefde ze al haar liefde uit op haar familie.
Als we op vakantie gingen, kregen we per persoon een boodschappentas vol met vooral snoep, en een cadeautje, en een envelop met inhoud. Toen mijn moeder voorzichtig ter sprake bracht dat al dat snoep misschien een beetje véél was, werd de tas kleiner en de envelop zwaarder.
Als klein meisje kreeg ik een ring van haar die ik droeg tot hij te klein werd. Heilig van plan 'm ooit te laten vergroten, maar dat kwam er nooit van.
Tante woonde in een sjieke buurt en geneerde zich voor wat zij een volkse naam vond (zou ze nog meegekregen hebben dat het nu een zeer dure naam is?). Dus als we haar belden, nam ze met een geaffecteerde stem op, want het kon ook een vriendin zijn. Zodra ze wist dat ze een van ons aan de lijn had, klonk ze weer als zichzelf.
Ik logeerde regelmatig bij haar, in dat mooie huis vol planten, met een geweldige serre en een toptuin met enorm veel vogels die ruim gevoerd werden, en egels die altijd wat lekkers te eten kregen.
Haar keurige huis kende één plek die niet zo in een tijdschrift kon: het grote raam van haar slaapkamer. Want daar stonden de hoya's, die maar bleven bloeien en bloeien en bloeien, en waar ze maar gewoon een flink stuk karton onder gelegd had, tegen de waslekkage uit de bloemen.
Als we bij haar aten, maakte ze ossenhaas. Verrukkelijk.
Ze was lief, maar pas in m'n puberteit besefte ik hoe bijzonder ze was. Toen het slecht met mij ging, en ik elke dag bij haar zat. Ze hoorde me niet uit, ze oordeelde niet, maar ze leefde mee, ze gaf advies en zei soms gewoon dat zij ook niet alles wist.
Ze was er, ik was welkom, en dat was genoeg - en uniek.

Tussen mijn familie en mij ging het later nog verder mis. Mis in de zin van: elkaar niet meer zien. Ik wist dat tante in een verpleeghuis zat en ik speelde met het idee om eens uit te zoeken of ik langs zou kunnen gaan.
Het hoeft niet meer. Ze is dood.
Dag tante.