zaterdag, november 10, 2001

Op Seethruzine kun je testen in hoeverre je al een ouwe lul m/v begint te worden...
Weer een hilarisch kladblokbericht:
"In Californie heeft een nieuwe vorm van protest zijn intrede gedaan. Negen vrouwen met ontbloot bovenlichaam hebben in een bos vlakbij San Francisco twee uur lang houthakkers van hun werk gehouden.
Het "Strip Tease for The Trees"-project is gericht op het beschermen van de Redwood-bomen in dit bos. Om 5 uur 's ochtends verzamelden de demonstranten zich, trokken hun T-shirts uit en begonnen te zingen en te buikdansen.
Een van hen zei later verbaasd te zijn over het gemak waarmee de houthakkers zich van hun werk lieten houden zodra ze hun T-shirt uittrokken..."

vrijdag, november 09, 2001

Nederland is gek geworden: nu Leefbaar Nederland met Pim Fortuyn heult, staat de partij in de peilingen niet meer op 6 maar op 8 zetels! Dat meldt Nova naar aanleiding van een peiling van Bureau InterView/NSS ('de politieke barometer').
Je laat je vaste lasten automatisch afschrijven. Dan houd je een bedrag over, een deel daarvan gaat op aan huishoudelijke uitgaven, reisgeld en dat soort eigenlijk-ook-vaste-lasten.
Ook dan houd je nog wat over, en dat gaat netjes naar de spaarrekening voor de reis van volgend jaar. (Volgend jaar over een maand of zo hoop ik weer lekker in het begin van de zomer te zitten ;-))
Vorig jaar studeerde je, en hield je nooit geld over.
Nu ook niet: de Hogeschool van Amsterdam heeft ineens twee termijnen collegegeld afgeschreven. Twee tegelijk, twee met dezelfde code maar een verschillend bedrag, zonder machtiging - want je staat dit jaar niet ingeschreven. Achthonderd gulden - dat is je maand- èn spaarbudget zo ongeveer.
Je begint om negen uur met bellen, en vele 'ik bel u zo terug's verder (want jij belde maar weer elke keer, omdat je niks hoorde) ben je eruit: het geld zal telefonisch teruggeboekt worden. Met een klein sorry'tje.
Vandaag even controleren: ja, het was voor twaalf uur 's middags overgeboekt. Uiterlijk volgende week vrijdag moet het op mijn rekening staan. Dan pas? Maar het is toch een telefonische overboeking? Maar de school heeft een bank en ik een giro, dan duurt het drie werkdagen. Is dat niet voor een gewone overboeking? Néé zei het meisje geïrriteerd, dat was de spoedboeking. Drie werkdagen - vrijdag, maandag, dinsdag. Niet vrijdag. Jawel, het moet er donderdag zijn, maar het kan ook vrijdag worden.
Ik ben benieuwd.
En wat was er misgegaan? Nou, er waren uitzendkrachten die alle machtigingen die verlopen en verwijderd waren, opnieuw ingevoerd hadden. Ik kan het niet helpen: ik vraag me af hoeveel machtigingen het betreft. Of iedereen aan het bellen slaat. Wat het oplevert, x keer achthonderd gulden drie weken op je rekening hebben. Wat er gebeurd was als ik het om wat voor reden dan ook niet gemerkt had. Maar dat heb ik maar niet gevraagd.
Ik heb wel even mijn noodvoorraadkastje gecheckt: deze week veel tomatensoep eten en veel macaroni (met tomatensoepsaus), want die bulkhoeveelheid tomatensap plus tomatensoeppoeder van dat feest waarop het te warm was om te eten staat er nog.
Help!! Word ik oud? Ben ik raar? Ben ik eng? Ik vind bijna alle mannen van de top 25 sexy mannen niet aantrekkelijk...
Wat mankeert mij?
Dankzij The internet's first online pregnancy test ontdekte ik dat ik zwanger ben van een meisje. Ze is verwekt door de postbode. Gelukkig bleek bij een tweede test dat ik niet zwanger ben...
Internet is nooit verwarrend, toch?
(Let op: het gaat hier om een pagina met een irritante popupbanner...)
Kick je op lang haar? Wil je weten of je in de categorie langharigen valt? Neem dan een kijkje op The long hair site / section "Xtra length"!
Ook grappig: The universal problem solver.
Teletekst meldt op pagina 371 dat de droom van veel vrouwen is uitgekomen, in Glasgow:
een "Men's Retail Re-charge Zone".

'Voor mannen die een hekel hebben aan winkelen met hun vriendin gloort hoop.
Een winkelcentrum in Glasgow is een project begonnen met surrogaatvriendjes om de winkels mee af te struinen.
De vrouwen laten hun man achter bij de zogenaamde Men's Retail Re-charge Zone, waar zij computerspelletjes kunnen spelen. Vervolgens kiezen ze gratis een andere man uit, om mee te winkelen.
Het winkelcentrum is begonnen met de service, nadat uit een onderzoek bleek dat een op de vier mannen liever luncht met zijn oma, dan met zijn vrouw mee uit winkelen gaat.'
Ik leef weer een beetje ;-)
Pittige week gehad, elke dag om zeven uur de trein geeft minder vertraging maar helaas ook minder slaap. Mijn lijf is nog niet ingesteld op eerder slaperig worden. Dus deze week twee keer om negen uur het bed in omdat het licht echt uitging.
En op het werk twee zieken die een tijdje weg zullen zijn, iemand (lang) op vakantie, en een product dat aangepast is en waarover heel veel vragen komen. Vierdubbel druk dus.
De computerproblemen zijn gelukkig opgelost (en uiteraard was het het meest voor de hand liggende: virusscanner had zichzelf ge-update en gaf plots conflicten met zo ongeveer alle andere programma's).

Allerlei geks meegekregen deze week, van de Australische dame die haar kids eens een lekker maaltje vlees gaf, maar vergat dat het opviel dat pappa ineens weg was, het zielige menneke dat hier in de omgeving rondwaart en vrouwen en meisjes te pakken neemt net als 5 jaar terug (hij is ook vernieuwd: hij heeft nu een scooter in plaats van een fiets), het bizarre Sabenadrama waarbij iedereen de luchthaven op mag behalve het (ex?)personeel, de eerste natte sneeuw, de Japanse bankrovers die een tas met bijna een ton in de trein lieten staan...

zondag, november 04, 2001

Snotverjeppie splitst mij zomaar een stokje in de maag, waarvoor dank...
Ik ga proberen er iets mee te doen, en ik hoop dat het in één keer goed gaat - dankzij aanhoudende compproblemen véél blauwe schermen :-((

Waar was je vroeger bang voor?

Uh... oorlog, een monster onder mijn bed of onder de bank, onweer, de hond van de buren, iets niet weten, groot worden zonder te weten wat ik dan moest worden, helikopters en straaljagers, donker, alleen zijn, samen zijn...
Het is een wonder dat er sowieso nog iets van me geworden is.

Hoe luidt de stelling van Pythagoras?

a² + b² = c²
Aaaargh, dit roept hele trauma's op: ik had altijd mot met de wiskundeleraar als het op a'tjes en b'tjes neerkwam. a + b = 10 Okee. Dan kan a alles zijn tussen 0 en 10, en b ook. 0 + 10 = 10, toch? Of 3 + 7 = 10, lijkt me ook correct. Maar de leraar hield vol dat het persé 4 + 6 moest zijn, bijvoorbeeld. Dat accepteerde ik niet. Als er had gestaan a + 6 = 10 is a 4. Maar anders kan het toch zeker alles zijn, zolang de uitkomst maar tien is?
Ik was veel beter in de tekenwiskunde - laat mij maar grafiekjes maken.
Het ergste vond ik dat ik natuurkunde moest laten vallen omdat ik wiskunde liet vallen. Voor wis stond ik een 3 (geflatteerd door de goede resultaten bij de meetkunde), voor natuurkunde een acht of zo.

Ik ga nog liever dood dan dat ik...

eh... Ik denk dat ik meestal wel voor het leven zal kiezen. Ik ga nog liever dood dan dat ik doodga, of mag dat niet?
Ik heb talloze situaties meegemaakt waarvan ik van te voren dacht: dat overleef ik nooit, en dat bleek uiteindelijk erg mee te vallen.

Wat heb je het laatst gekocht?

Venkel en vis, bij de super. Waren voor vandaag bedoeld, maar vriend P. moest gisteren koken en heeft zoveel rijst gemaakt dat we er vandaag nog van eten - dus morgen eten we venkel, vis en aardappels (die ik nog had).
Voor wie zich zorgen maakt: de vis is diepvries ;-)

Vergelijk jezelf met een fruitsoort

Wie bedenkt dit soort vragen??
Het zou iets groots moeten zijn (watermeloen?) met een stevige schil en een harde pit. Iets ook waar je aan moet wennen.
Een litchi? Eigenlijk ben ik natuurlijk gewoon een kiwi...



Wat is je vreemdste gewoonte?

Dat ik dit soort vragen zomaar beantwoord ;-)
Mezelf altijd voornemen op te gaan ruimen, en dat het nooit lukt. In de winter de deur uitgaan met handschoenen, sjaal, dikke jas, bootschoenen en géén sokken, scoort hoog als ik op de reacties van mijn omgeving afga. Maar ik heb zelden koude voeten. In de zomer loop ik liefst blootsvoets, maar dat vindt 'men' ook eigenaardig.
Marmite eten roept ook felle reacties op, vooral van mensen die er niet mee opgevoed zijn. Heerlijk, een boterham met kaas en Marmite!



Waar heb je op dit moment last van?

Blauwe schermen! Iets wil niet wat ik wil op mijn compje. Wat me daar het meest aan ergert is dat ik niet kan ontdekken wat het probleem veroorzaakt :-(

Met welke celeb zou je wel een dagje willen ruilen?

Niemand, geloof ik. Uiteraard zou ik wel graag een dagje op stap gaan met de creditcard van Bill Gates. Misschien zou ik wel een half dagje willen ruilen met Jomanda, om te ontdekken of ze zichzelf nou echt gelooft.

Bert of Ernie?

Geen van beide.

Wat is je startpagina?

Net als bij mijn voorgangster: about:blank. Want ik wil niet altijd hetzelfde, en ik wil dat ook snel.

Lijstje voorgangers:

Maharek
Rolandow
Tom
Walter
Charis
Bob
Puck
Luuk
Els
Lubacov
Niemsz
Henk-Jan
Yannah
Snotverjeppie

Dan geef ik het stokje hierbij door aan Clockwise.