zaterdag, december 29, 2001

De VanDale-op-de-Dam-stichting heet iets als:
Stichting eer(-) en herstelbetalingen slachtoffers slavernij in Suriname.
De C1000 dreigt: 'In veel winkels komt u begin januari een euro-gastvrouw of -gastheer tegen. Deze mensen zijn er speciaal voor u om al uw vragen over de euro te beantwoorden. U kunt ze herkennen aan de opvallend rode sweatshirts.'
Alle vragen over de euro? Waarom krijg ik dan direct de neiging om bizarre vragen te gaan bedenken? (Wat was de datum waarop Griekenland definitief ja zei? Hoeveel ontwerpen zijn er gemaakt voor de biljetten? Hoeveel eurocenten zijn er totaal in omloop? Wat is euro in gebarentaal? Hoeveel verschillende eurocalculators zijn er? Wat is de samenstelling van de munten?)
Op de valreep toch nog de domste actie van 2001:
nieuwe wc-eend nodig hebben, en in de winkel zien dat ze jouw wc-eend niet hebben, maar wel twee andere 'met extra parfum'. Als het dan toch stinkt, wil je de minst stinkende hebben. Oplossing: ruiken aan de wc-eend. Wat je dan dus _niet_ moet doen: in die fles knijpen.
Daar zit je dan op je hurken voor het schap met een gezicht half onder de drab.
Gelukkig is die winkel nogal slordig en zwerft her en der nog verpakkingsmateriaal rond, waarmee je kunt poetsen. En gelukkig heb je een bril.
Maar ondanks poetsen en thuis wassen, nog steeds die lucht in je neus, en koppijn.
Aanvulling op de afschaflijst (ofwel Hippo's goede voornemens voor anderen):
- jochies die met vuurwerk gooien
Als de woorden 'neger' en 'creool' niet uit de Van Dale worden gehaald, wil een Surinaamse stichting (even gemist welke) woordenboeken gaan verbranden op de Dam.
Waarschijnlijk omdat ze de wereld verdraagzamer willen maken?
Afschaffen in 2002:

- landen die als kleuters tegen elkaar opbieden: 'als jij dat doet, maak ik jou dood' 'dan maak ik jou lekker doder' 'nietes, want dan ben jij al driedubbel dood' (Heeft u al gehoord dat er een camouflagedoek over de Taj Mahal komt? Zou India denken dat Pakistan geen kaarten heeft?)
- oude vrouwtjes die proberen voor te kruipen en gaan krijsen over 'die jeugd van tegenwoordig' als je dat niet toelaat
- het salaris van topvoetballers die uitkomen voor Oranje. Ze hebben al een leuk inkomen, dus misschien is een tijdje werken op no cure no pay-basis een ideetje
- het idee dat kerst staat voor vreten op aarde
- het geblaat van Pim Fortuyn die Janmaat papegaait (maar die werd er wèl voor bestraft)
- al dat nepstoere gedoe in (bijvoorbeeld) de R&B-sector
- diamantdieven die zich gedragen als de Zware Jongens uit Donald Duck (het idee dat je alleen maar eens zo'n lelijk kunstwerk van dichtbij had hoeven te bekijken om 20 miljoen aan diamanten te vinden... ik geloof dat dat me nog het meeste dwars zit)
- Big Brother
- Marokkanen die nazitaal uitslaan en je een fascist noemen als jij vindt dat zij niet mogen zeggen dat homo's dood moeten
- het plannen van Vinexwijken vol voorzieningen die bij nader inzien toch wat te duur zijn. Daar zit je dan in je nieuwbouwwijk zonder wegen, waar je je leidingwater moet koken omdat die scheiding van drink- en rioolwater even niet goed ging, waar je tegen een zandstorm op moet tornen richting de noodsuper, die al een jaar staat bij die leegte waar dat mooie park zou komen
- het NS-bestuur. Als de NS een gewoon bedrijf was, was er allang een curator opgezet
- het gemekker over of hoofddoekjes wel of niet mogen. Gelijke monniken, gelijke kappen: òf je verbiedt alle religieuze uitingen in het openbaar, dus ook het kruisje en de davidsster, òf je laat ze allemaal toe, dus ook het hoofddoekje
- de Máximanie. We weten nu wel dat ze een leuk koppie heeft, goed kan zwaaien, heel elegant haar mond open kan laten hangen en een beetje dom is als het op uitritten aankomt
- pubers die elkaar àlle ringtones van hun mobieltje laten horen, en hoe hard hun telefoon kan
- de eurocent
- het gevoel dat ik een ouwe trut aan het worden ben
Hij was waarschijnlijk binnengehouden omdat dat zo hoorde, leuk voor met de kerst. Het deed er niet toe dat ie alleen nog maar bestond uit bruin verdroogde takken zonder naald: een kerstboom is een kerstboom tenslotte.
Maar op 27 december was er geen genade meer.
Het verwijderen van de naalden uit het huis zal nog ettelijke maanden in beslag nemen.

vrijdag, december 28, 2001

Zonder commentaar.

ARNHEM Een jong ouderpaar van 18 en 22 jaar is veroordeeld tot drie jaar cel.
Volgens de rechtbank heeft het tweetal zijn twee maanden oude baby opzettelijk in hulpeloze toestand gelaten waardoor hij is overleden. Er was 7 jaar geëist.
Sectie op het babylijkje had aangetoond dat het jongetje hersenletsel en twintig oude ribbreuken had. Al enkele dagen voor de dood van de baby had familie blauwe plekken geconstateerd.
Tijdens de rechtszaak bleek onder meer dat de vader met het kind hard tegen een pinautomaat was gestoten en dat de baby van een matras was gevallen door een trap van zijn moeder.
Lekker windje vandaag :-)
In de categorie oudere snoepers:

NOS-TT 192 vr 28 dec 17:05:31

Vreemdganger houdt politie bezig

ROTTERDAM De Rotterdamse politie heeft met Kerstmis de handen vol gehad aan een ontvoering, die het slachtoffer zelf nog duur zal komen te staan.
Op kerstavond belde een 60-jarige man zijn vrouw met de mededeling dat hij was ontvoerd, maar even aan de aandacht van de gangsters was ontsnapt. Nog op dezelfde avond zette de politie dertig rechercheurs op de zaak, die daarvoor hun vrije kerst moesten opofferen.
Goed speurderswerk leverde al op Eerste Kerstdag resultaat op: de man verbleef bij zijn vriendin. De politie wil het honorarium van de rechercheurs op de vreemdganger verhalen.
Startpagina.nl groeit nog steeds, en als je bladert door de rubrieken, kom je af en toe typische dingen tegen:
- het prikbord van schoenen.pagina.nl
- de spywarepagina (wel zo handig, met links naar overzichten van 'besmette' software en instructies hoe beruchte software te verwijderen)
- de poedelpagina
- de banaanpagina
- de mestpagina (met discussies als 'stront aan de knikker')
- de goudenhanddrukpagina
- de sleependuwbootpagina
en natuurlijk een 18+-rubriek met instructie hoe een kinderslot in te stellen.

Kortom, een leuke doorsnee van Neerlands interesses...

donderdag, december 27, 2001

Mja... wat moet je daar nu weer van denken.
Bij The best gay gift kun je - als je 21 jaar of ouder bent - voor 99 dollar een anatomisch correcte kerstman kopen. Ik ken weinig mannen die er als beer uitzien, maar goed. En dat "anatomisch correct", dat geloof ik ook niet.
Er is speciale aandacht besteed aan bepaalde onderdelen aan voor- en achterkant (je zal de hele dag kerstbeerkontjes of kerstbeerballen moeten maken...), je kunt kiezen uit zes kleuren, en hij wordt geleverd compleet met geboortecertificaat.
Intussen heb ik iets gezien waar ik vreselijk verliefd op ben geworden.

Het is te kitsch om waar te zijn, te duur om als grapje te kopen ($270, en dan kan er niet eens een cadeaupapiertje om ;-)), te leuk om in mijn tuin-zonder-hek te kunnen hebben, maar toch...
En als de Tripodserver het weer doet, kun je het plaatje zien - anders moet je zelf de link even bekijken.
Hoera, (bijna) alles doet het weer!

dinsdag, december 25, 2001

"TEXEL Een toerist uit Nieuwleusen heeft zondagmiddag op het strand van Texel een zak met 3325 gram cocaine gevonden.
De politie heeft de inhoud, die een straatwaarde had van ongeveer twee ton, inmiddels vernietigd."

Daar had ie toch een flink feestje van kunnen vieren - een witte kerst...

maandag, december 24, 2001

MARUM - Frisdrankflessen, kruiwagens en zelfs melkbussen vol kleingeld. De banken op het noordelijke platteland hebben het op dit moment zwaar te verduren van ludieke verzamelaars die munten per tienduizenden tegelijk in komen wisselen.
"Maandag kwam hier een man met een kruiwagen met bijna 20.000 stuivers", aldus kantoormanager W. Oosterwoud van de Rabobank in Marum. "De sorteermachine is ruim een uur bezig geweest. Die man had dertig jaar gespaard."
Eerder bood een intensieve muntencollector bij een ander noordelijk filiaal al 30.000 dubbeltjes aan. "Mensen komen opeens alles inwisselen dat ze maar in huis hebben", merkt Oosterwoud.
"Laatst kwam hier een mevrouw die 100 lire wilde omruilen in euro's. Die hebben we toch vriendelijk geadviseerd de munt maar als souvenir te bewaren."
Morgen wordt de dag alweer een minuut langer:
zon op om 8:47, vandaag onder om 16:31, morgen om 16:32.
Houdt nog niet echt over, maar het gaat de goede kant op.
Krankzinnig: eergisteren was het -17 ergens in noordoost-Groningen.
Vandaag verwachten ze 7 graden.
En hier nog nauwelijks sneeuw gezien :-(
De nieuwe woorden van 2001 (ik tiepte zowaar 2000!):

* MKZ-driehoek
* poedervrees
* poederbrief
* poedermalloot
* sms-bombardement
* sms-duim
* antiglobalisme
* globofoob
* kleptocratentaks
* wuifdagen
* zwaaimomenten
* Maximatoer
* Maximanie
* pampaprotest
* knuffeljunk
* oefeneuro
* Zalmkit

Door poedervrees overvallen besloot de globofoob niet naar de zwaaimomenten tijdens de Maximatoer te gaan, maar zich ter pampaprotest terug te trekken in de MKZ-driehoek om daar met zijn via een SMS-bombardement opgeroepen knuffeljunk die niet leed aan Maximanie de oefeneuro's ter betaling van de kleptocratentaks op te bergen in de Zalmkit?
BTV and Missing Web is een site waar je oproepen kunt plaatsen voor zoekgeraakte mensen.
Ik vond er een opvallende illustratie:



Er stond ook nog bij: "Nicht fuer jeder !!"

zondag, december 23, 2001

Op zoek naar informatie over wat C-4 nou precies is (cyclotrimethylenetrinitramine, dat wist ik natuurlijk best), stuitte ik op deze link. Een overzichtelijke site met bomrecepten. Over link gesproken...
Hoe komen mensen op deze site terecht?
Dit werd ingevoerd op diverse zoekmachines:

sexy mannen
ns geld terug vertraging vrijdag
'voeten+vrouwen+plaatjes'
Rianne van der Laken
sylvia millecam
songs tekst whitney houston
soep [vaker gezocht]
emmeren
meisjes bootschoenen
heksenbenodigdheden
bieslog fortuyn
pim fortuyn+at your service
tomaten soep
opblaasbad
buikdansen utrecht
rare wetten
Susan B. Komen & Burberry
NOS-TT 371 zo 23 dec 16:06:35

Volgens een onderzoek, uitgevoerd door The Famous Grouse Whisky, zegt het glas waaruit een man drinkt veel over hem:

Mannen die uit een wijnglas drinken, zeggen vaak meer dan een ton per jaar te verdienen en hebben liever niet dat hun vrouw werkt.
Mannen die drinken uit een klein glas, houden van intelligente vrouwen.
Mannen die uit de fles drinken, zeggen wel vreemd te willen gaan, als ze de kans kregen.
De meeste mannen die uit een pint-glas drinken, zeggen bang te zijn om zich te binden, maar willen ook wel graag vertroeteld worden.

Mijn wederhelft drinkt het liefst uit zo'n klein borrelglaasje ;-))
Eén van mijn favoriete boeken staat online!
'Autochtone meisjes slachtoffer groepsverkrachtingen'

Uitgegeven: 22-12-2001 15:23

AMSTERDAM - Daders en slachtoffers van groepsverkrachtingen worden steeds jonger. Dat meldt de Volkskrant zaterdag.
De krant baseert zich op deskundigen bij de rechtbank, het Openbaar Ministerie (OM) en de advocatuur in Rotterdam. Volgens deze deskundigen zijn de daders steeds jonger dan veertien jaar. Bij een recente zaak was een van de daders zelfs een elfjarig jongetje.
De daders zouden in vrijwel alle gevallen allochtone jongens uit achterstandswijken zijn. Bijna alle slachtoffers zijn autochtone meisjes.
Autochtone jongens zouden in het geval van een verkrachting eerder te werk gaan als solo-verkrachter.

Waarom ontsporen die jochies nou zo? En wat vinden hun ouders ervan? En hun gemeenschap?
En wat doen we er aan??
BOSTON - Een Amerikaans verkeersvliegtuig is zaterdag uitgeweken naar de luchthaven van Boston nadat in de bagage van een passagier een kleine hoeveelheid explosieven was aangetroffen.
Volgens directeur Kinton van het vliegveld heeft de bemanning voorkomen dat er iets ernstigs zou gebeuren. De gearresteerde passagier bleek ook een vals paspoort te hebben. Het toestel van American Airlines met 185 passagiers aan boord kwam uit Miami en was onderweg naar Parijs.
Volgens Kinton greep een steward in toen de passagier tijdens de vlucht een lucifer aanstak. Er ontstond een handgemeen waarna de man met steun van meer bemanningsleden en te hulp geschoten passagiers werd overmeesterd.
Het paspoort van de verdachte passagier was drie weken geleden in België uitgegeven op naam van de 28-jarige Richard Reid.
(Valt het op dat ik commentaar heb gekregen dat men plaatjes miste?)

Tijd voor een gewetensvraag:


Op zo'n soort kerst hoop ik volgend jaar:


Ook een leuk kerstkadootje: tandjes.



Een fossiel van een Megalodon, een haai uit lang vervlogen tijden.