zaterdag, maart 29, 2008

Oh ja, dat was ook zo, dat hoorde er ook bij: alle handigerds zijn ineens buiten aan het doehetzelven ;-)
Tulp
Katjes:

Wilgenkatjes

Tijger
Groen:

Klimroos, nog niet uit blad geweest

Vrouwenmantel
Categorie geel:

Speenkruid

Paardebloem
De pioenen komen op, rood en roodst:

Pioen

Pioen
Hitler speelt hoofdrol in Oekraïnse reclamecampagne

DONETSK - Adolf Hitler speelt de hoofdrol in een bizarre campagne van een energiemaatschappij uit Oekraïne.
Op grote reclameposters en aanmaningen die het bedrijf deze week heeft verspreid staat een tekening met daarop het hoofd van Hitler, gespietst op een Rusissche bajonet.
Onder de afbeelding is de tekst "Wie niet voor zijn verwarming betaalt, wordt gestraft!" te lezen.
Dat meldden diverse Russische media. De directeur van het bedrijf uit de plaats Donetsk stelt dat hij zulke rigoureuze maatregelen moest nemen omdat zijn maatschappij door wanbetalers enorme verliezen lijdt. Op dit moment kent de energieleverancier meer dan 14.000 wanbetalers.
De burgemeester van Donetsk wil dat het bedrijf in elk geval de posters weer verwijdert. Het is niet de eerste keer dat de maatschappij in opspraak komt door een campagne. Vorige jaar speelde dictator Joseph Stalin de hoofdrol in een soortgelijke actie.
(Bron)

Krankzinnig.
Maas had religieuze functie voor Kelten

ITTEREN - De Maas had tijdens de IJzertijd een belangrijke religieuze en rituele functie voor de toenmalige Keltische bewoners. Dat blijkt uit opgravingen langs de Maas bij Itteren, vlakbij Maastricht.
Dat liet de archeologe die leiding geeft aan de opgravingen donderdag weten.
De archeologen vonden daar de afgelopen dagen onverwacht enkele grafheuvels met as en beenderresten uit de periode van 600 tot 200 voor Christus.
Archeologe Angela Simons zei dat de Kelten langs de Maas vermoedelijk een riviergod vereerden. De opgravingen bij Itteren vinden plaats voorafgaand aan de aanleg van een nieuwe haven.
Simons verwachtte vondsten uit de neolitische steentijd (van 3000 - 2000 voor Christus) en vond die ook. Volgens haar waren de acrcheologen echter verrast door de vondst van nederzettingen en graven uit de IJzertijd (van 600 voor Christus tot aan de Romeinse tijd).
De opgravingen, die drie weken geleden begonnen, bewijzen dat het gebied langs de Maas bij Maastricht al 7000 jaar geleden bewoond werd. De latere Keltische graven in een nat gebied zo vlak bij de Maas wijzen op een cultus, aldus Simons.
De Kelten oefenden in de nederzettingen langs de Maas ook ambachten uit en dreven er handel. Ook werd er houtskool geproduceerd, nodig voor het smelten van ijzer. Verder zijn resten van weefgetouwen gevonden.
In de Romeinse tijd mengden de Kelten zich met de Romeinse bezetters, en de nakomelingen daarvan vormen de voorvaderen van onder meer de Limburgers, aldus Simons. De opgravingen duren nog vier weken. Daarna valt het gebied ten prooi aan de baggermachines.
(Bron)
Belastingdienst kampt met storingen

AMSTERDAM - Het ondernemersgedeelte van de website van de Belastingdienst is vrijdag niet bereikbaar. Ook zouden particulieren moeilijkheden ondervinden bij het insturen van hun aangifte.
Een woordvoerster van de dienst laat tegenover Webwereld weten dat sprake is van een nog onbekende storing. Mogelijk is de site overbelast, omdat veel ondernemers op het laatste moment hun aangifte indienen. Die moet op 1 april binnen zijn.
Volgens onbevestigde berichten ondervinden ook veel particulieren die vrijdagmiddag hun aangifte digitaal proberen in te sturen veel problemen. Gebruikers van het aangifteprogramma slagen er niet in om verbinding te krijgen met de servers van de Belastingdienst.
(Bron)
Onwetendheid over aambeien

Over aambeien wordt niet gepraat. Hoewel 1 op de 2 Nederlanders er ooit last van heeft, is het een doodgezwegen kwaal. Veel mensen weten niet eens wat het is en hoe je het krijgt.
Bijna eenderde van de Nederlanders weet niet precies wat aambeien zijn. Van de mensen die het heeft gehad, heeft ook 15 procent geen idee. Panelwizard ondervroeg 541 Nederlanders in opdracht van HemoClin. Uit deze representatieve steekgroep bleek dat 21 procent van de Nederlanders denkt dat je aambeien kan krijgen van een vieze toiletbril en 20 procent denkt dat ze besmettelijk zijn. Ruim 29 procent denkt zelfs dat aambeien het gevolg zijn van anale seks.
Door al deze onwetendheid blijven de klachten in 45 procent van de gevallen onbehandeld. Ruim 43 procent van de Nederlanders denkt zelfs dat je er nooit van af komt, als je ze eenmaal hebt. En een product halen, is ook nog een schaamtevolle opgave; 22 procent van de ondervraagden vraagt in de apotheek liever naar condooms, dan naar aambeiengel.
(Bron)

Ach, ik ken mensen die zweren bij Sperti, als zalfje tegen wallen onder de ogen. Dus waarom zou je moeilijk doen bij de drogist?
Maar dat mensen denken dat ze besmettelijk zijn, is wel heel vreemd.
Holocaust stof voor wiskundelessen

AMSTERDAM - Een docent uit Venlo gebruikt de Holocaust als onderwerp voor zijn wiskundelessen. Dat blijkt uit een studieopdracht die hij onlangs schreef voor het behalen van zijn tweedegraads bevoegdheid als leraar.
De wiskundedocent, Wim van Bussel, geeft zijn lessen aan het College Den Hulster in Venlo.
Van Bussel vraagt zijn leerlingen uit te rekenen hoe efficiënt de crematoria waren in concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en om staafdiagrammen te maken van het percentage slachtoffers van de naziterreur.
Volgens de wiskundeleraar is het zijn bedoeling om leerlingen bewust te maken over wat er tijdens de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. De docent mathematica heeft een fascinatie voor het concentratiekamp.
Hij leerde er zijn vrouw kennen tijdens een studiereis en trad in 1996 in een voormalig officiersgebouw op het kampterrein in het huwelijk. De docent schrijft verder dat hij sommen over de Holocaust al enige tijd in de praktijk brengt.
Van Bussel kan zich voorstellen 'dat mensen er versteld van staan en dat het bizar kan overkomen. Maar toch weet ik zeker dat leerlingen deze stof prima kunnen verwerken.'
De Venlose leraar wil zijn lesstof inpassen in bestaande leermethoden.
(Bron)

Ik vind het ziek. Vooral dat gedeelte over de efficiëntie komt pijnlijk over.
Mannenglossy schaadt zelfbeeld man

Jonge mannen die mannenglossy's lezen, kunnen psychische schade ondervinden door de afbeeldingen van perfecte mannenlichamen die er in staan.
Volgens onderzoek aan de University of Winchester stralen deze bladen uit dat je gespierd moet zijn om een leuke partner te vinden. Mannen kunnen hierdoor ongerust raken over hun lichaamsvorm en een ongezonde obsessie met hun lichaam ontwikkelen.
Trouwe lezers van deze bladen worden meer worden blootgesteld aan zulke plaatjes. Zij zijn daardoor meer geneigd om excessief te gaan trainen en anabolen te gebruiken. Dit concluderen de onderzoekers uit vragenlijsten onder 161 mannen tussen de 18 en 36.
Onder vrouwen zijn deze psychische problemen al langer bekend. Of de bladen de directe veroorzaker zijn van obsessies met het lichaam is niet zeker. Maar de onderzoekers denken wel dat cultuuruitingen, zoals tijdschriften, van invloed zijn.
(Bron)
Dotterbloem bloeit eerder

WAGENINGEN - De gele dotterbloem bloeit dit voorjaar drie weken eerder dan normaal. Vermoedelijk door de hoge temperaturen aan het begin van het jaar is de oer-Hollandse plant eerder in bloei gekomen.
Dat meldt de Wageningse wetenschapper Arnold van Vliet op de internetpagina natuurbericht.nl.
De eerste bloeiende dotterbloemen zijn al in januari in Drenthe en op de Veluwe gezien. Sinds begin maart stromen de waarnemingen binnen, onder meer uit het Groene Hart en langs de Noord-Hollandse kust.
Gewoonlijk toont de plant zijn gele bloemen pas rond 12 april. De dotterbloem komt vooral voor langs sloten en beken en in vochtige weilanden.
(Bron)
Hackers vallen epilepsiepatiënten aan

AMSTERDAM - Een online discussieforum van epilepsiepatiënten in Amerika is deze week aangevallen door hackers. Die plaatsten honderden snel bewegende, flitsende afbeeldingen op de site, waardoor sommige bezoekers hevige aanvallen kregen.
Later wisten ze de browsers van forumgebruikers door te sturen naar andere websites, waarop ook hevige flitsen werden getoond. Bij epilepsiepatiënten kan blootstelling aan dergelijke visuele prikkels ernstige klachten veroorzaken, waaronder spasmen en bewusteloosheid.
Volgens Wired gaat het mogelijk om de eerste hackaanval ooit die gericht was op het toebrengen van fysiek leed bij slachtoffers. Klachten van de bezoekers liepen uiteen van migraine tot bewustzijnsverlies.
Het is onduidelijk wie achter de aanvallen zit, en wat het motief is van de daders. Volgens Wired zou het mogelijk gaan om een groep hackers die eerder verantwoordelijk was voor aanvallen op websites van de Scientology-sekte.
De patiëntenvereniging die het forum onderhoudt, haalde de site korte tijd offline om de schade te herstellen.
(Bron)

Ik zou die daders wel in handen willen krijgen. Ze eens laten voelen wat het effect is van een aanval.
Dik 12 graden, de zon voelt warm, en een niet-koude wind. Wat valt het dan ontzettend op dat iedereen mja, misschien niet per se een stuk vriendelijker is, maar wel een stuk minder kribbig :-)

vrijdag, maart 28, 2008

In de categorie 'film en religie' vind ik Life of Brian toch beter.
Binnenkort op een website bij u in de buurt:

- Kruistocht the movie, over het christendom, de kruistochten, het weigeren van inentingen en de verschrikkelijke gevolgen daarvan, en het doodschieten van abortusartsen, met gruwelijke beelden.

- Neerlands bloed, over de opbouw van Nederland, het verrijken door slavenhandel, het afknijpen van koloniale gebieden, en hoe fout Nederlanders zijn, met beelden van de NSB, de Waffen-SS en de politionele acties. Met een nagesprek over de verschillen tussen huursubsidie voor bijstandsmoeders en New Yorkse dames en een hilarisch pauzefilmpje over voedselbank en business seats.

donderdag, maart 27, 2008

Zie je Balkenende een verhaal houden, zegt een vriendin op irc: "Dat kapsel is een belediging voor Playmobil".
Heel scherp Doortje :-)
Grin, is die film er, roept iedereen dat ie niet schokkend is.
Ik weet dat ie op veel plekken al maanden te horen is, maar vandaag was de eerste keer hier: de tjiftjaf zong.

woensdag, maart 26, 2008

Moest u ook zo lachen toen u de weersverwachtingen hoorde? Maar ze zeggen wel allemaal hetzelfde: als de stroming gaat doen wat ze nu denken, zitten we straks collectief te klagen over de warmte :-)

dinsdag, maart 25, 2008

Slotervaart verbant probleemgezinnen

AMSTERDAM - Het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart gaat gezinnen die extreme overlast veroorzaken in de wijk Overtoomse Veld verbannen naar een andere buurt. Dit maakte het stadsdeel dinsdag bekend.
In de nieuwe aanpak werkt Slotervaart samen met de gemeente Amsterdam en enkele woningcorporaties. Huishoudens in Overtoomse Veld die langdurig overlast blijven veroorzaken, krijgen in hun oude buurt geen nieuw huurcontract meer van de corporatie.
Wel zoekt deze een passende woning elders in de stad. Het stadsdeel verwacht met de maatregel enkele tientallen huishoudens te weren.
Stadsdeelwethouder Ineke Ketelaar (Wonen): "Met deze maatregel willen we een statement in de wijk maken. We pakken de mensen aan die langere tijd alle hulp weigeren." Naast de overlastveroorzakers krijgen ook huishoudens met een grote huurachterstand straks geen nieuw contract meer van hun corporatie.
Van de 4000 huishoudens in Overtoomse Veld staan er nu ongeveer tweehonderd bekend als overlastgezin. Volgende week krijgen alle bewoners van de wijk een brief thuis, waarin het stadsdeel ze waarschuwt voor de nieuwe uitzettingsmaatregel.
Minister Ella Vogelaar voor Wijken noemt de maatregel een goed voorbeeld van samenwerking op lokaal niveau. Zij vraagt zich wel af waar de gezinnen terecht komen. Als dat in een andere bevolkte wijk is, wordt het probleem alleen maar verplaatst. Zij ziet daarom graag "een programma dat deze gezinnen tot een socialer gedrag beweegt".
Eerder kondigde Vogelaar aan dat zij met de corporaties gaat onderzoeken of de sociale verhuurders meer kunnen doen tegen huurders die overlast blijven geven. Zij denkt niet aan ruimere mogelijkheden voor de corporaties. De huisvesters moeten eerst de bevoegdheden die zij al hebben beter benutten.
(Bron)

Het kan er ook op uitlopen dat straks de daklozenopvang vol zit met deze gezinnen. En dan?
Lezende ouderen genieten meer

TILBURG - Ouderen die veel lezen genieten meer van het leven. Dat bleek dinsdag uit een onderzoek onder meer dan duizend ouderen tussen de 49 en 90 jaar. Zo maakte onderzoeksbureau Pro Aging bekend.
Uit het eerste Nationale Leesonderzoek 50+ blijkt verder dat het merendeel van de ouderen (58 procent) voor zijn of haar plezier leest.
Ruim 42 procent vindt lezen belangrijk om bij te blijven. Meer dan een kwart van de ondervraagden meent dat je met een boek lekker kunt wegdromen.
Vrouwen blijken meer boeken te lezen (25 per jaar) dan mannen (17 per jaar). Ook kopen ze meer boeken (9,1 tegenover 7,6 per jaar) dan mannen en zijn dames vaker lid van een bibliotheek.
(Bron)
Duitser rijdt 102 keer zwart

ESSEN/KLEVE - Zeker 22 maanden kan een Duitser niet doen wat hij al minstens 102 keer eerder heeft gedaan: zwartrijden. Een rechtbank in de stad Essen legde hem een celstraf op van een jaar en tien maanden, maakte de politie dinsdag bekend.
De drastische maatregel werd ingegeven door de overtuiging van de rechter dat boetes en verwaardelijke straffen weinig effect hadden op de man. Tussen oktober 2006 en februari 2007 werd hij maar liefst 102 keer zonder kaartje in de trein gesnapt.
Als reden voor het zwartrijden gaf de dader verveling op.
(Bron)
Onderzoek naar 'kopen' van vrouwen

DEN HAAG - Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie laat onderzoeken hoe vaak het voorkomt dat Turkse en Marokkaanse mannen een vrouw kopen in hun land van herkomst. Volgens de bewindsman zou dat "volstrekt onacceptabel" zijn.
Hij zei dat dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer naar aanleiding van berichtgeving in dagblad Trouw. Uit cijfers van het Coördinatiecentrum Mensenhandel (Comensha) blijkt volgens de krant dat er steeds vaker sprake is van gedwongen huwelijken.
De vooral Turkse en Marokkaanse mannen zouden hun gekochte vrouw, die vaak geen verblijfsstatus heeft, als eigendom beschouwen en haar als slavin thuis houden.
Hirsch Ballin gaat na of dat beeld klopt. Waar nodig, zal hij de kwestie bespreken met de autoriteiten in landen van herkomst. De PVV sprak van "middeleeuwse praktijken". De minister wees er echter op dat de landen waar de slachtoffers vandaan komen, zulke praktijken evenmin accepteren.
Ook stelde hij dat vrouwen die hierheen worden gehaald, een inburgeringscursus moeten volgen. Komen ze niet opdagen, dan zou dat volgens Hirsch Ballin een signaal kunnen zijn dat er wat aan de hand is. Instanties moeten dan in actie komen. De bewindsman zal dat aankaarten bij zijn collega Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie).
PvdA-Kamerlid Khadija Arib, die Hirsch Ballin naar de Kamer had geroepen, vroeg ook aandacht voor het lot van slachtoffers van loverboys en jeugdprostitutie. Ze pleitte ervoor voor hen een apart meldpunt in te richten. Volgens de minister fungeert Comensha al als meldpunt, maar moet daar kennelijk meer bekendheid aan worden gegeven.
(Bron)
Celstraf en werkstraf voor serie-aanrander

DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft de 43-jarige serie-aanrander R.V. uit Rijen dinsdag veroordeeld tot een jaar celstraf waarvan de helft voorwaardelijk plus een werkstraf van 240 uur.
Bovendien kreeg hij een ongewoon lange proeftijd van vier jaar opgelegd vanwege de grote kans op herhaling.
De aanrandingen, in september en oktober 2007 in Berghem, Nuland en Bennekom, veroorzaakten vorig jaar grote onrust.
De man ging steeds op ongeveer dezelfde manier te werk. Op straat benaderde hij meisjes in leeftijd variërend van negen tot en met achttien jaar, en vroeg hen de weg. Vervolgens greep hij naar hun kruis of billen en maakte daarbij schunnige opmerkingen.
Vooral het feit dat een rechter-commissaris tot twee keer toe oordeelde dat de man niet langer hoefde te worden vastgehouden, leidde destijds tot beroering. Volgens de rechter is er voldoende bewijs voor in totaal vier aanrandingen.
De rechtbank vond een onderzoek door een psychiater, zoals justitie wilde, niet nodig. De geëiste celstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, vond de rechter te hoog omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.
(Bron)
'Hogesnelheidstrein gaat leefpatronen wijzigen'

UTRECHT - Forenzen tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam klinkt nu nog als een recept voor urenlange tijdverspilling in files of in het openbaar vervoer. Na de komst van de hogesnelheidstrein naar Nederland, voorzien voor oktober 2008, halveert de reistijd.
"Dat betekent dat je met gemak in Rotterdam kunt wonen en in Amsterdam kunt werken, wat op dit moment vanwege de reistijd in de spits toch een kleine nachtmerrie is", zegt Bert Meerstadt, commercieel directeur van de Nederlandse Spoorwegen, in een interview dat dinsdag verschijnt in NVMagazine van makelaarsvereniging NVM.
Wonen aan de Maas en werken in een kantoor op de Zuidas in Amsterdam is een prima optie als de hsl de twee grootste steden van Nederland in 37 minuten met elkaar verbindt. De nationale luchthaven Schiphol ligt straks op slechts 19 minuten treinen vanaf Rotterdam CS.
De Nederlandse Spoorwegen, na de Staat de grootste grondbezitter van Nederland, geeft de komende jaren 137,5 miljoen euro uit om de stations waar hogesnelheidstreinen stoppen op te knappen. Het Rijk investeert 1,2 miljard euro in de centrale stations van Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem en Breda en het nieuwe station Amsterdam Zuidas.
Meerstadt vergelijkt de komst van de hogesnelheidslijn en de daaraan gekoppelde investeringen in stations en stationsgebieden met de aanleg van Romeinse wegen: "Dat leidde tot de ontwikkeling van nederzettingen, die dankzij de goede bereikbaarheid uitgroeiden tot grote steden, met name daar waar die wegen het water kruisten", aldus Meerstadt.
"Nu is het zo dat er nieuwe wegen -de hogesnelheidslijn- worden geopend die mensen in staat stellen om heel snel van de ene naar de andere economische kern te gaan."
"Mensen zullen hun leefpatroon daarop aanpassen. Als ze het zich kunnen veroorloven om op enige afstand van hun werkplek te blijven wonen en niet te hoeven verhuizen als ze bijvoorbeeld een nieuwe baan krijgen, kunnen dit soort snelle verbindingen daaraan bijdragen. Als de extra reistijd wordt bekort, zal dat aanleiding geven tot andere vestigingspatronen."
Meerstadt verwacht dat HSL-Zuid eind dit jaar of begin volgend jaar volledig in gebruik kan worden genomen, dus inclusief internationaal vervoer over de grens met België. De grenspassage is technisch ingewikkeld, vooral wat betreft de veiligheidssystemen.
Dat veroorzaakte tot nu toe veel vertraging. Minister Camiel Eurlings van Verkeer durft sinds enige tijd nog slechts te spreken van 'streefdata' als het gaat om het openstellen van HSL-Zuid voor treinverkeer.
"Wanneer de hsl kan gaan rijden, hangt af van het tijdstip waarop het Rijk de infrastructuur aan ons oplevert", legt Meerstadt uit. "Dit hangt weer nauw samen met de beveiliging. Daarmee wordt -terecht- geen enkel risico genomen. Na de oplevering die, zoals het er nu naar uit ziet, eind van de zomer zal zijn, volgt een periode van een half jaar testen met hsl-materieel. Dan kan de snelle trein gaan rijden. Het komt nu dus echt heel dichtbij."
(Bron)
Gezin weet weinig van technische apparatuur

AMERSFOORT - De Nederlander schaft steeds meer technische snufjes aan, maar weet ze vaak niet te bedienen.
In 29 procent van de huishoudens weet slechts één persoon hoe alle moderne apparatuur werkt. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van electronicafabrikant Logitech.
Aan het onderzoek, waarvan de resultaten dinsdag bekend zijn gemaakt, deden 500 Nederlanders mee. Nederlandse huishoudens hebben bij elkaar voor zo'n 8,01 miljard euro geïnvesteerd in apparatuur als televisies, versterkers, speakers en dvd-spelers.
Vaak is er slechts één persoon die weet hoe al die afstandsbedieningen - soms zelfs vijf of meer per huishouden - worden gehanteerd en in 16 procent van de gezinnen laat diegene instructiebriefjes achter voor de leken.
(Bron)
Nederlanders 'kampioen flesjes hervullen'

ROTTERDAM - Tot verdriet van de Nederlandse frisdrankenindustrie (NFI) blijken Nederlanders 'ware kampioenen' in het hervullen van flesjes water, zoals Spa Blauw. Dat blijkt uit onderzoek door de branche.
Van de Nederlandse mannen hervult ruim 65 procent een gekocht flesje water wel eens met kraanwater. Dat verbleekt bij het aantal vrouwen dat het flesje hervult: 86 procent.
Ook heeft de branche laten onderzoeken hoe vaak de mensen die een flesje hervullen dat doen. Daaruit blijkt dat 38 procent van de mannen dat meer dan zes keer doet en de helft van de vrouwen een flesje minstens zes keer bijtankt.
De branche bestempelt het hervullen van flesjes als zeer onhygiënisch. Bij elke slok komt een beetje speeksel in het flesje terecht, een voedingsbodem voor bacteriën.
Recent bleek uit cijfers van de branche dat de hoeveelheid verkocht verpakt water in Nederland nog steeds ver achter loopt bij omringende landen. Dat zou komen door de uitstekende kwaliteit van het kraanwater en de spreekwoordelijke Hollandse zuinigheid.
(Bron)

Er zijn ook enorm veel verhalen van mensen die ziek geworden zijn door drinken uit een hervuld flesje (not).
En je kunt flessen en flesjes ook elke dag effe schoonpoetsen, dat scheelt ook.
Honderden toeristen vast in London Eye

LONDEN - Vierhonderd mensen hebben maandagavond meer dan een uur lang vastgezeten in de London Eye, het reuzenrad in het centrum van de Britse hoofdstad. Pas toen technici een mechanische fout hadden opgelost, kon het rad aan de Theems weer draaien.
De toeristen werden via intercom gerustgesteld en op de hoogte gehouden, aldus een woordvoerder van de attractie. Ook mochten ze water, dekens en glucosetabletten gebruiken die voor dit soort noodgevallen zijn opgeslagen in de cabines. Zij kregen hun geld terug.
De London Eye bereikt een hoogte van 135 meter. Het reuzenrad trok sinds 2000 meer dan 27 miljoen bezoekers.
(Bron)
'Ontwrichting treinverkeer regelrechte blamage'

AMERSFOORT - Het is onbestaanbaar dat het spoornetwerk in Nederland nog steeds niet is opgewassen tegen het Nederlandse weer.
De massale uitval van treinen door bevroren wissels, dinsdag tijdens de ochtendspits in en rond Rotterdam, is de zoveelste regelrechte blamage.
Dat vindt Rover, de belangenorganisatie van reizigers in het openbaar vervoer. "Wanneer er een meter sneeuw valt, het 25 graden vriest of het is windkracht 10, dan heeft Rover begrip voor het ontstaan van problemen op het spoor", aldus de belangenorganisatie.
"Maar een paar centimeter doodgewone sneeuw bij dooiend weer mag nooit de oorzaak zijn van het totaal van slag raken van de railinfrastructuur. De wisselverwarmingen, die dienen om vastvriezen van de bewegende onderdelen van wissels te voorkomen, hadden gewoon hun werk moeten doen."
Rover heeft spoorbeheerder ProRail om opheldering gevraagd. Rover stelt dat ze te horen kreeg dat de wisselverwarmingen niet waren aangeslagen omdat "een verkeerd type sneeuw was gevallen. Navraag bij het KNMI leerde dat er vandaag qua weertype niets bijzonders aan de hand was, en dat er sneeuw is gevallen die in Nederland volstrekt gebruikelijk is."
"Ik heb geen verstand van sneeuw", zegt Rikus Spithorst van Rover. "Maar mijn boerenverstand zegt me dat als iets koud is, en wit, en het komt in vlokken uit de lucht vallen: dan is het dus sneeuw. Dan kan het niet zo zijn dat dat niet wordt opgemerkt en dat daardoor de wisselverwarmingen niet aan worden gezet en de boel vastvriest. Dat moet anno 2008 toch technisch te regelen zijn? Dit is een regelrechte blamage."
De belangenorganisatie gaat haar beklag doen bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
Een woordvoerster van ProRail erkent dat het systeem van wisselverwarmingen op een aantal plaatsen in Rotterdam en omgeving niet goed heeft gefunctioneerd. "Dit is heel erg vervelend geweest voor treinreizigers. We gaan het onderzoeken en passende maatregelen treffen, zodat dit niet nog een keer gebeurt."
(Bron)
Jonge overvallers lopen simpel tegen de lamp

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft het afgelopen weekeinde drie jonge overvallers aangehouden nadat een van hen zo dom was zich door hun slachtoffer te laten fotograferen. Dat maakte een woordvoerder dinsdag bekend.
De jongens van 13, 14 en 15 jaar oud zouden vorige week dinsdag op de Keizersgracht een Amerikaanse toerist hebben beroofd. Daarbij maakten ze volgens de politie een gering bedrag buit.
Toen het slachtoffer tegen de wegrennende jongens schreeuwde, draaide een van hen zich om. De toerist kon daardoor het gezicht van de jonge crimineel fotograferen.
De politie verspreidde de foto's onder de eigen medewerkers, waarna een buurtregisseur een van de verdachten herkende. Deze werd zaterdagochtend thuis aangehouden. Agenten vatten de twee andere jongens zaterdagmiddag en zondag in de kraag. De verdachten hebben bekend bij de overval betrokken te zijn geweest.
(Bron)
Boodschappen doen op eerste paasdag populair

ROTTERDAM - Het is "ongelooflijk druk" op eerste paasdag in de Jumbo-supermarkt in Rotterdam op de Kop van Zuid. Dat zei een woordvoerder van de vestiging zondag. De supermarkt is de eerste en tot nu toe enige in ons land die alle dagen per jaar open is.
Dat betekent dat de winkel dus ook op feestdagen als eerste kerstdag of eerste paas- en pinksterdag open is, dagen waarop de meeste andere supermarkten hun deuren gesloten houden.
Naast de Jumbo is er een aantal losse supermarkten verspreid door het land dat ook hun deuren op eerste paasdag open houden.
De woordvoerder verwacht tegen sluitingstijd ongeveer 5000 klanten te hebben geholpen. Dat is volgens hem ongeveer evenveel als op een "normale zondag". Er zitten volgens hem wel veel 'nieuwe' gezichten tussen.
Toch zijn de feestdagen volgens de zegsman "vrolijke dagen om te werken. De mensen zijn meer ontspannen, de sfeer is goed."
(Bron)
Britse snelheidsduivel met 237 per uur over A76

HEERLEN - De politie heeft maandag een Britse automobilist op de A76 bij Heerlen van de weg gehaald die met 237 kilometer per uur over de snelweg raasde. Een andere Brit haalde 211 kilometer op zijn teller en werd eveneens tot stoppen gedwongen, liet de politie dinsdag weten.
De Britten kregen hun auto's en rijbewijzen dinsdag pas terug, nadat zij eerst boetes van respectievelijk 3000 en 1870 euro hadden betaald.
Het ging hierbij overigens om twee gevallen die niets met elkaar te maken hadden.
(Bron)
Pesters hebben slechte sociale banden

Kinderen en tieners die veel pesten, blijken vaak ook slecht in het maken van vrienden en hebben een moeilijke band met hun ouders.
Tot nu toe worden de bullebakken alleen op hun pestgedrag aangepakt. Maar vaak blijken zij ook problemen te hebben met agressie en de juiste normen en waarden. Hierdoor botsen zij vaak met hun ouders. Ze hebben veel ruzie met vrienden en voelen zich verbonden met andere pestkoppen.
Dit concluderen onderzoekers van de Britse universiteiten van York en Queens. Ze hielden het gedrag bij van 466 meisjes en 405 jongens. Elk jaar van hun tiende tot achttiende levensjaar vulden ze een vragenlijst in over pesten, hun relaties met anderen en negatief gedrag.
Meeste kinderen pesten wel ooit, maar bijna 10 procent zegt al die jaren veel te pesten. Ongeveer 13 procent is gestopt met pesten na de basisschool en 35 procent zegt gematigd te pesten. Iets meer dan 41 procent van de kinderen pest nauwelijks of nooit.
De wetenschappers vinden pesten een 'relatieprobleem' en benadrukken dat begeleiding zich niet alleen moet richten op de pestkop, maar ook op zijn ouders en vrienden. Ze vinden het verstandig om de treiteraars al van jongs af aan te volgen in kleine groepjes en ze te helpen met hun sociale vaardigheden.
(Bron)
Aanhouding om anti-Wilders pamflet bij protest Dam

AMSTERDAM - Bij de manifestatie tegen racisme zaterdag in Amsterdam is een demonstrant opgepakt vanwege een pamflet dat hij uitdeelde.
De Amsterdamse politie heeft de man aangehouden wegens discriminatie van joden.
Dat meldt de organisatie van de manifestatie Nederland Bekent Kleur. In het pamflet stonden uitspraken van Geert Wilders, waarbij de woorden 'moslim' en 'islam' waren vervangen door 'Jood' en 'Jodendom'.
Volgens Nederland Bekent Kleur is de 48-jarige man meegenomen naar een cel en verhoord. Hij zou nog dezelfde dag zijn vrijgelaten nadat proces-verbaal tegen hem was opgemaakt. De politie heeft het bericht bevestigd.
De tekst van het pamflet zou afkomstig zijn van een website met omstreden uitspraken van de PVV-leider.
Enkele gebruikte teksten in het pamflet waren: 'geen joden meer Nederland in, veel joden Nederland uit, denaturalisatie van joodse criminelen' en 'De immigratie van joden moet worden gestopt'.
Nederland Bekent Kleur laat weten te hopen dat de arrestatie van de man voor politie en justitie aanleiding is ook Wilders en andere PVV'ers op te pakken.
Tegen Wilders ligt al een stapel aangiften bij het OM, dat nog moet beslissen of die aanleiding zijn voor vervolging. De arrestant heeft een advocaat in de arm genomen, meldt Nederland Bekent Kleur.
Tv-producent Harry de Winter plaatste vorige week maandag een paginabrede advertentie op de voorpagina van de Volkskrant met de tekst: 'Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme'. Wilders liet weten de actie 'onder de gordel' te vinden.
Bij het protest op de Dam, dat met name tegen de PVV gericht was, waren zaterdag ongeveer duizend mensen aanwezig, veel minder dan waarop de organisatie had gehoopt. Wilders was blij: "Niets illustreert het failliet van de multiculturele samenleving meer dan de tegenvallende opkomst."
(Bron)

maandag, maart 24, 2008

Paastoerisme lijdt onder winterweer

RIJSWIJK - Veel toeristische attracties trekken dit jaar tijdens de paasdagen minder bezoekers dan verwacht. Dat heeft de Club van Elf, een overkoepelende organisatie van Nederlandse attracties, maandag gemeld.
De belangrijkste oorzaak was volgens de Club van Elf het koude, natte weer. De Amsterdamse rondvaartorganisatie Canal Company trok 15 procent minder bezoekers dan in het vorige paasweekend.
Ook het aantal families dat naar Burgers' Zoo (Arnhem) en Ouwehands Dierenpark (Rhenen) trok, lag zo'n 20 procent lager dan met Pasen 2007. Attractiepark Slagharen lag bedekt onder een dikke laag sneeuw en trok zelfs 30 procent minder bezoekers.
Overdekte publiekstrekkers deden het aanzienlijk beter dan hun collega's in de open lucht. Alle IKEA-vestigingen deden op Tweede Paasdagen prima zaken, bevestigde een woordvoerster, al bleef echte gekte uit. "Dit is sowieso een topdag voor ons", stelt ze. "We waren goed voorbereid."
Bij Madame Tussauds in Amsterdam vormden zich vooral lange rijen voor de wassen evenknie van premier Jan-Peter Balkenende, de nieuwste aanwinst van het museum.
Ook bij het Tikibad Duinrell in Wassenaar was het "topdrukte" en Snowworld Zoetermeer en Landgraaf trokken naar eigen zeggen "duizenden bezoekers" met hun 'Paasglühwein'-arrangementen.
De Paasdagen hebben dit jaar nog minder buitenlandse toeristen getrokken dan de sector al had verwacht. Slechts 700.000 buitenlandse vakantiegangers, vooral Duitsers, Belgen, Fransen en Spanjaarden, wisten de weg te vinden naar de Nederlandse hotels, campings en bungalowparken.
Dat is ruim 22 procent minder dan vorig jaar. In 2007 bezochten nog 900.000 buitenlanders Nederland tijdens de paasdagen.
Dat heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag bekendgemaakt. Het gebrek aan mooi weer en het feit dat Pasen dit jaar erg vroeg valt, waren de belangrijkste motieven voor vakantiegangers om dit jaar niet naar Nederland te komen.
Het aantal landgenoten dat dit weekeinde op vakantie ging in eigen land bleef gelijk, namelijk 400.000.
(Bron)
Afrit Ikea Hengelo afgesloten

HENGELO - De afrit op de A1 naar de IKEA Hengelo is maandagmiddag rond drie uur afgesloten. Dat heeft de ANWB bekendgemaakt.
De file naar de meubelgigant was dusdanig lang dat de wachtende auto's een gevaar vormden voor de rest van het verkeer richting Duitsland.
Het is vooralsnog de enige IKEA-vestiging waar de drukte verkeersproblemen veroorzaakt. De ANWB vermoedt dat de afslag rond 18.00 uur weer vrij wordt gegeven. "Bestemmingsverkeer kan de vorige of volgende afslag nemen", raadt een zegsvrouw aan. "Dan komen ze ook waar ze moeten zijn."
(Bron)
Advertentie voor locatie sluipschutter in Roemenië

BOEKAREST - 'Te huur: kamer met uitzicht op parlementsgebouw tijdens NAVO-top. Zeer geschikt voor sluipschutter.' Met het plaatsen van deze advertentie op internet loopt een inwoner van Boekarest het risico voor een paar jaar in het gevang te verdwijnen, aldus TV Romania zondag.
De beveiligingsdienst rond de NAVO-top vond bij toeval de advertentie op internet. De eigenaar van het appartement bood daarop zijn woonruimte aan voor 5000 euro per dag, 'inclusief hapjes en drankjes en gebruik van badkamer'.
Vanaf het balkon van de woning zou zowel een televisieploeg als een sluipschutter prima zicht hebben op alle politieke leiders die elkaar ontmoeten tijdens de top van 2 tot en met 4 april in Boekarest.
De adverteerder, die inmiddels in de kraag is gevat, houdt vol dat het om een grap ging. Justitie denkt daar anders over en zegt dat de man een gevangenisstraf van enkele jaren riskeert met zijn 'grap'.
(Bron)
Bejaarde vrouw slaat man dood met wandelstok

UKKEL - Een bejaarde vrouw in het Belgische Ukkel heeft zondagmorgen haar 88-jarige echtgenoot gedood met een wandelstok. De vrouw kon het niet meer aanzien dat haar man sterk aftakelde. Dat berichtte de Belgische omroep VRT.
Volgens de 80-jarige vrouw lag haar man al enkele uren op de grond en had hij de kracht niet meer om op te staan. Ze kon het lijden van de man niet meer aan en sloeg hem daarom tientallen keren met een wandelstok. Daarna ging ze slapen.
Toen ze opstond, trof ze naar eigen zeggen haar echtgenoot aan in een plas bloed. De vrouw is gearresteerd.
(Bron)
Agent bemiddelt na onbevredigend hoerenbezoek

AMSTERDAM - Een 36-jarige Hagenaar schakelde zaterdag na een bezoek aan een prostituee de politie in, omdat hij naar eigen zeggen geen waar voor zijn geld had gekregen.
Bemiddeling door agenten mocht niet baten, waarna de man gedesillusioneerd vertrok.
De man bezocht in de Doubletstraat een 20-jarige prostituee en maakte van te voren een afspraak over het te betalen bedrag, laat de politie zondag weten.
Tijdens het samenzijn wilde de man meer dan was afgesproken, waarna de dame van lichte zeden haar bezigheden zou hebben gestaakt.
(Bron)
Schipper vaart mogelijk kajakker op Rijn dood

WIESBADEN - Een Nederlandse schipper heeft zaterdag op de Rijn in Duitsland vermoedelijk een kajakker doodgevaren. De man hoorde ter hoogte van Wiesbaden zaterdagmiddag een klap en merkte een toerentalverandering op, meldde de Duitse waterpolitie zondag.
Vervolgens zag de Nederlander, die een Duits binnenvaartschip bevaart, een kajak op het water drijven. Van de kajakker zelf, een 61-jarige Zwitser, ontbreekt echter ieder spoor.
Ook een urenlange zoekactie naar de vermiste watersporter mocht niet baten. Het incident deed zich voor in de vaargeul voor grote schepen.
(Bron)
Bedreigde dieren hebben weinig aan Bush

WASHINGTON - De Amerikaanse regering-Bush heeft het de afgelopen jaren steeds moeilijker gemaakt om inheemse diersoorten te laten plaatsen op een speciale lijst van bedreigde soorten.
Projectontwikkelaars en boeren hebben daarvan veel profijt gehad omdat hun activiteiten niet of nauwelijks werden gehinderd door procedures om bedreigde vlinders of bedreigde vogelsoorten weer of meer leefruimte te geven.
Dat blijkt uit overheidsdocumenten waarover The Washington Post zondag berichtte. Volgens de krant zijn er de afgelopen twee jaar helemaal geen dieren meer op de lijst geplaatst en gedurende de voorafgaande Bush-jaren slechts 59.
Onder president Clinton en ook tijdens het bewind van president Bush senior werd een dergelijk aantal elk jaar toegevoegd aan de officiële lijst.
Natuurbeschermers zijn er zeker van dat bepaalde diersoorten door het beleid van Bush voorgoed zijn verdwenen uit de Amerikaanse natuur, zoals een zalmsoort en soort wilde dwergkonijnen.
(Bron)
Maar het is wel degelijk lente aan het worden:

Tulpen in de sneeuw

Sneeuwwilg loopt al uit
Tweede Paasdag 2008.

Tweede Paasdag 2008


Let op het vogeltje ;-)

Sneeuwwilg - met koolmees