zaterdag, maart 09, 2002

De lochogona van Ramon:


Ramon vindt dat wij allemaal foto's van onze leefomgeving online moeten zetten. Ik zal u dat besparen.
Wel ernstig leuk: hij heeft een Euphorbia Lochogona, een wolfsmelk, die hij piemelplant noemt. Mijn moeder kreeg ooit een stekje van een vriendin, ik kreeg een stekje van mijn moeder, en vriendje en ik hebben onze hele vriendenkring van stekken voorzien. Want in bepaalde omstandigheden fokt die plant enorm aan. Bij mij staat ie op het zuiden, en houdt zich rustig, bij vriendje stond ie op het noorden, en woekert in alle plantenpotten verder. Ik geloof dat ie er nu een stuk of honderd heeft, dus mocht iemand een stekje of zaadjes willen?
Hij bloeit met minibloemetjes op de steel. Er lekt suiker uit. Vriendje had het raam een keer open toen de plant bloeide, en er kwam een wesp snoepen. Even later hadden we een constante stroom wespen, die elkaar blijkbaar gewaarschuwd hadden, en hebben we het raam maar dichtgedaan (ik ben nogal allergisch voor wespen).
Heel lang wisten we niet hoe de plant heette - het was duidelijk een wolfsmelk (als je een blad afbreekt, komt er ook een witte vloeistof uit die ongetwijfeld niet geheel ongiftig is). En ineens zagen we er een bij de Botanische tuinen in Utrecht. Gebeld, en de naam gekregen. Gingen we een tijd later naar Artis, staat in de kassen overal dat spul. Een medewerker verzuchtte dat ze niet uit te roeien waren. Toch heb ik ooit kans gezien er een te laten doodgaan, en ze kunnen ook niet tegen vorst. Verder zijn ze makkelijk: droogstaan geen punt, verzuipen geen punt als ze maar niet doorlopend nat zijn.
En soms moet je oppassen: na de bloei vormt ie zaad, en dat schiet ie weg. Dan kan het dus zijn dat je in bed ligt en ineens: tik! tik! hoort, en even later op zo'n keihard zaadje ligt. En toch is het een leuke plant.
Hoe beter ie het naar zijn zin heeft, hoe meer blad ie heeft (in de zomer tenminste, 's winters laat ie sowieso veel blad vallen). De onderste vallen af, dus het blijft wel altijd blad op een stokje. En als ie zijn bladeren laat hangen, heeft ie water nodig. Dat signaal is voor mensen zonder groene vingers (ik zei de gek) heel handig. Want dan ga ik er vanuit dat de anderen ook water moeten hebben ;-)
Als Ramon het goed vindt, ga ik zijn foto hier nog posten. Maar dat wachten we even af.
Lekker genuanceerd en gesteund door feiten: een site over aspartaam.
"VEEL MEER GEVALLEN VAN DE DODELIJKSTE VORM VAN HERSENTUMOR!!"
Okee, aspartaam is geen lekker goedje. Maar ja... zullen we het eens over zout hebben? Of suiker?
Dit soort sites kan mensen nogal makkelijk de stuipen op het lijf jagen, waar dat niet echt nodig is.
Een troost: magnesiumchloride zou helpen tegen alle kwade effecten.
Brugge 2002. Ha leuk, even kijken! Helaas: of de pagina is 'under construction' of 'Er is een probleem met de pagina die u probeert te bereiken en deze kan daardoor niet weergegeven worden.'
Er worden een aantal domeinnamen vrijgegeven die voorheen als te algemeen werden beschouwd. Een overzicht vind je hier.

afdeling-automatisering.nl
allah.nl
asylzoekerscentrum.nl
berg-sport.nl
bouw-en-advies.nl
coffeeshops.nl
cricketen.nl
dodenherdenking.nl
feest-artikelen.nl
fitnessclubs.nl
groenten-en-fruit.nl
havenmeester.nl
hno.nl
jood.nl
kunst-galerie.nl
melkveehouder.nl
mobiele-eenheid.nl (Dat lijkt me wel wat.)
nederlandsespoorwegen.nl
politievoorlichter.nl
procureurs-generaal.nl
prostituees.nl
scheepsbouwindustrie.nl
sport-school.nl
tennis-sen.nl
voet-ballen.nl
zenboeddhisme.nl
Waar ik nou toch weer in verzeild raakte...
Vrijdag ging ik mijn fiets ophalen bij de fietsenmaker.
Ik werd aan de arm meegenomen naar de werkplaats, schuin achter de winkel. Als je de winkel inloopt, zie je dus wel de werkplaats, maar niet helemaal. Sommigen voelen 'm misschien al aankomen, maar ik had mijn voelsprietjes even geïnactiveerd.
Goed. Fietsenmaker begint enthousiast te vertellen dat ik heel veel mazzel heb gehad. Ik dacht aan een klapband of zo, maar nee, er was een bout weg en de bout aan de andere kant was bijna helemaal losgedraaid. Ging om de bouten die het deel waar het zadel op vast zit, bevestigt aan de rest van het frame. Als ik daarmee door was gefietst, was ik op een kwade dag door het wiel heen gezakt, met joost weet wat voor gevolgen.
Fietsenmaker meldt nieuwe boutjes, en hij had nog even het spatbord vastgezet (zit al jaren los, maar okee). Hij begon erover dat ie zo aan me had moeten denken vandaag, want hij vond me zo zielig gisteren. (Wegens een ernstige instorting ter plekke toen hij meldde dat ik mijn fiets pas de volgende ochtend kon achterlaten, waarna ik in tranen uitbarstte en de fiets toch achter mocht laten - ik was enigszins op en oververmoeid en zielig en zo.)
En dat ik met mijn figuur toch echt wel een goede fiets nodig had, en eigenlijk ook een hogere. Ik heb wel eens met hem gepraat over de fietsresten in mijn schuur, en hij bood aan die met zijn busje op te halen en dan een complete fiets te bouwen. Leek me iets te enthousiast, maar goed. Hij sloeg een arm om me heen en meldde dat ie blij was dat ik weer kon lachen. Dat ie me geweldig vond. Dat ik al door zijn hoofd zweefde sinds ik voor het eerst in de winkel kwam, jaren terug. Waarop ie me tegen zich aantrok en meldde: effe knuffelen. Ach, hij wilde overduidelijk even zijn armen om me heen slaan, dat vind ik best. Waarop ie netjes vroeg of hij mijn borsten even mocht zien en voelen! Waarop ik net zo netjes zei dat ik dat niet wilde en dat ik nu graag wilde afrekenen. Waarna een heel verhaal volgde dat ie keurig getrouwd was en dat ie wist dat ik een vriend had en dat ie het niet zo bedoelde, maar dat ie al zijn hele leven droomde van zo'n mooie volle vrouw, en dat ie al van die knuffel had gedróómd sinds ik voor het eerst in de winkel kwam, en ik heb zo'n mooie houding, en dat ik zo'n mooi gezicht had en en en.
Dingdong, andere klant kwam binnen. Saved by the bell.
Zegt ie doodleuk tegen mij: ik zal het zo nog even voor u nakijken, en gaat ie de andere klant helpen.
Toen heb ik maar mijn fiets gepakt, waarop we keurig hebben afgerekend. Ik vond het toch allemaal niet erg? Neuh, zo erg vond ik het niet, laat die man lekker dromen. Maar ik stel de grenzen, en dan moet ie niet nog even aan mijn kont zitten en melden dat het daar allemaal zo stevig is. Gelukkig belde vriendje net op dat moment ;-)
Fietsenmaker meldde ook nog dat het allemaal goed bedoeld was, en dat ie daarom maar had gevraagd of het mocht, want dat ik anders zo naar zijn baas kon stappen, en dan was ie zijn baan kwijt wegens aanranding. En of ik dan even wilde melden wat voor fietsen ik nog had liggen. Gek genoeg is me ineens te binnen geschoten dat ik vergeten was dat we die vorig jaar allemaal hebben opgeruimd ;-) Ik ben daar gek, meneer zeker thuis laten komen, 'm een fiets laten bouwen en dan natuurlijk een gezellige omarming als bedankje. Nee dank je.
Het rare is: ik vind het allemaal niet zo erg. Maar ik heb ook geen zin om de volgende keer weer in zoiets verzeild te raken. En het is de beste fietsenmaker (en de goedkoopste) hier in de wijde omtrek.
Volgende keer vriendje maar meenemen - die het verhaal aanhoorde en pas begon te morren toen ik zei: je hebt een concurrent jongen, hij vindt me hartstikke leuk, en hij kan nog fietsen repareren ook! Nu maar hopen dat de fietsenmaker geen verstand heeft van plantjes en computers ;-)
Dit vind ik dus echt leuk: de natuurkalender.
Mijn zelfbeeld klopt aardig.




You are the classic yellow squeeky toy.

Find your inner rubber ducky.

Moet ik nu nog iets zeggen over P.F.? Wat me opviel was dat hij weer een normalere stem had toen hij praatte over de formatie van de raad. Niet meer zo'n heel hoog piepstemmetje, en dan komt ie al een stuk rustiger over.
Ik hoop dat het niet net zo gaat als vorig jaar hier in Utrecht, waar Leefbaar Utrecht prachtplannen had op basis waarvan ze een overweldigende kiezerssteun kregen. Inmiddels hebben ze hun neus gestoten aan de politieke realiteit: je kunt nog zoveel willen, maar soms heb je niet zoveel te willen. Het hele UCP (Utrecht City Plan) is nu al zo vaak veranderd, aangepast etc. dat ik het niet meer volg. Ik geloof dat er een referendum over komt, waarbij je kunt kiezen uit twee opties die allebei niet mijn steun hebben.
De halve binnenstad was op de schop gegaan voor een busbaan, dat zou ook allemaal anders worden, maar ja, de halve busbaan lag er al, die ga je dan ook niet meer af breken. Dus inmiddels ligt nog steeds het halve centrum open.
En verrassing: de kiezers die vorig jaar zo enthousaist waren, zijn aardig bekoeld. Want er gebeurt niet wat er beloofd was, en wat absoluut niet zou gebeuren, gebeurt toch. Zo werkt politiek in Nederland nou eenmaal.
Dus ik ben bang dat de Rotterdammers die nu zo blij zijn, over een jaar ook denken: is dit alles?
Wat me eerlijk gezegd veel meer zorgen baart, is dat er nog zoveel mensen op de NNP hebben gestemd, die ronduit nazistisch is.
Dat gaat wel iets verder dan alleen aangeven dat er problemen zijn. Die types hebben de oplossing ook al klaar.
Af en toe kan ik dus wel even online met de kabelmodem. Begin me nu af te vragen of het niet een probleem is wat een vriendin van me laatst had: teveel mensen op één knooppuntje, en zij achteraan in de rij. Dus als er nog iemand verbinding maakte, vloog zij eruit.
Want nu is er niks mis, en op andere momenten geeft ie aan dat ie de server niet kan vinden.
Spreuk van de dag:

Als je terug moet van een kabelmodem naar een 14k4-modem, valt dat niet mee :-(

En de monteur kan dinsdag al komen, wauw, dan zit ik maar minimaal 5 dagen zonder kabel.
Zucht.
Vanmiddag mocht ik zomaar even online, maar toen was Blogger met onderhoud bezig. Dat schiet niet op.
Maar eens gaan kladblokken en dan snelsnel posten als ik inbel.
Tot dan.

woensdag, maart 06, 2002

Hyper maar over een half uur mijn bed in om nog even treintjes te oefenen.
Dat wordt wat.
Welterusten alvast.
Ik heb vandaag niet gestemd. Ik mocht niet :-(
Okee, ik geef het toe: ik heb vorig jaar al gestemd. Lang leve de gemeentelijke herindelingen. Maar ik had zo graag niet op iets Leefbaars gestemd.
In Enschede hebben ze Groen Vrij en Blij dat meedoet, van lijsttrekker Erik Kappelhoff. Volgens een interview in Metro heeft hij GVB opgericht omdat de Vereniging van Enschedese Cannabisten is verboden. Op de vraag 'wie moet er op jullie stemmen?' antwoordt Kappelhoff: 'De zwevende kiezer.' Hij wil de coffeeshops beter verspreiden: 'in dure wijken is ruimte' (space man!) en hij wil Jan Mulder wel als burgemeester. En hij verheugt zich op 'een biertje drinken en een jointje roken in onze eigen fractiekamer'.
Drukke dag, heel leuk, band lek, morgen om 6.05 de bus (ieks). Ruim 700 mails achter (zo gaat dat met drukke mailinglijsten) en een knersend schuldgevoel wegens weinig, erg weinig, loggen.
Niet vergeten: morgen bandenplakspul mee, straks jas uit de wasmachine en net doen of ik niet weet dat die heus morgen nog niet droog is, borden afwassen anders komt vriendje met eten en moeten we van de tafel eten, rooster overschrijven, verwarming bijvullen, onthouden dat ik nog even doorgeef aan PZ dat ik niet op 16 (contract) èn 19 (bijlage) september ben geboren maar slechts één keer, en wel op de 16e, onthouden dat ik niet moet ontbijten voor ik echt wakker ben en nou ja, meer van dat soort dingen.
Morgen weer vroege dienst (u dacht vast al zoiets) en daarna drie dagen vrij.

dinsdag, maart 05, 2002

Haha: iemand vond mijn log met het zoeken op 'intelligente uitspraken' :-)
Jaha, ik weet wel hoe dat gaat, maar toch...
Voorbeeld: de 2000 rijdt van AH naar GD, waar ie gesplitst wordt in 22000 naar RTD en de 2000 naar GVc; terug is het de 2001. De tweede op dat traject is de 2002, en terug - inderdaad - de 2003. Zo de hele dag door. Maar: in het weekend rijdt de 2000 niet, dan maken
de 1700 en de 500 - Gn/Lw-GVc - een extra stop op GD.
U weet wel. Huiswerk. Stationscodes, trajecten, treinnummers.
Veel leren, heel veel kijken, proberen te snappen wat er in vredesnaam gebeurt.
En dan naar huis fietsen langs de liggende sleedoorn, die prachtig ligt te bloeien in de zon terwijl een vogeltje tussen de takken zit te kwinkeleren.
Moe, maar happy.

zondag, maart 03, 2002

Dit is niet gemaakt door een Microsoftfan...
Deze is wat typisch: politie.nl: "Politie.nl is de officiële site van de Nederlandse politie. Dat is ook te zien aan het gebruik van het beeldmerk (logo) van de politie."
Dus die XTC-pillen zijn officiële [willekeurig merk-]producten, want het [willekeurig merk-]logo staat er toch op?
Beetje naïef...
Gratis foto's voor niet-commercieel gebruik.
Hemeralopie. Epilepsie. Scoliose. Spondylolisthesis. Astma. Eczeem. Eetverslaving. Een instabiele schouder. Dat wist ik allemaal wel.
Dan krijg je te horen dat er in je natuurlijke familie voor zover bekend geen erfelijke of familiaire ziektes voorkomen. Een paar jaar later is dit het lijstje:
Syndroom van Sjögren. Mastopathie. Reumatoïde artritis. Artrose. Perinatale trombocytopenie. Nystagmus.
Ik vind het wel genoeg zo. Er zit niet echt iets levensbedreigends in, hoewel de trombocytopenie levensbedreigend kan zijn voor evt. nageslacht. Maar daarvan weet ik nog steeds niet welke variant het is en dus niet in hoeverre dat voor mij van invloed is.
O ja, en ik kan geen diepte zien. Maar daarvan moet ik zeggen dat ik pas sinds een paar jaar weet dat ik dat niet kan - het was mij nooit opgevallen. Ik kan me ook niet voorstellen hoe anderen dingen zien. Mijn halfzus kan het ook niet, dus dat zou ook wel eens familiair dan wel erfelijk kunnen zijn.
Ach, en de directe effecten vallen wel mee. Ik heb af en toe een stuip, ik slik medicijnen, ik heb het af en toe benauwd, ik heb soms last van mijn rug, mijn oog zwabbert af en toe, ik ben veel te dik en ik moet mijn schouderspieren op slot zetten als ik iets wil tillen. Zo erg is het dus niet. Maar ik zou wel eens wakker willen worden en me fit en sterk voelen. Geen pillen hoeven slikken. En als we dan toch aan het wensen zijn, dan ook graag wakker worden en direct goed zien, zonder eerst naar m'n bril te hoeven grabbelen. Het is me één keer overkomen. Toen ik de avond tevoren even was gaan liggen want doodmoe. Ik werd wakker met m'n bril nog op en een stijve nek (want dan draai je je hoofd niet). Maar wat een sensatie om direct alles scherp te zien!
Nou ja, dit is geloof ik zo'n zelfmedelijdenavond. Die moet maar snel omgaan.
Ik ben een tijd behoorlijk verslaafd geweest aan Ben&Jerry's-ijs. Met name de New York Super Fudge Chunk-voorraad bij de Appie slonk duidelijk als vriendje en/of ik een bui hadden...
Maar hier word ik wel treurig van: klik op Funstuff en verdiep je in het ruime assortiment.
Nog een bizar verhaal van Nu.nl:

MIDDELBURG - Justitie heeft donderdag voor de rechtbank in Middelburg tegen de 26-jarige R. D. uit de gemeente Reimerswaal een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk geëist, wegens verkrachting van zijn broertjes. Ook wil justitie dat D. onder toezicht komt te staan van de reclassering en een psychiatrische behandeling ondergaat.
D. wordt ervan verdacht in de periode van 1993 tot en met 1995 meerdere malen zijn drie broertjes van zes, tien en elf jaar te hebben verkracht. Verder verdenkt het Openbaar Ministerie D. van het plegen en laten plegen van ontuchtige handelingen met hen.

Volgens de broertjes heeft de verdachte D. meer dan honderd keer ontucht met hen gepleegd en was er enkele tientallen keren sprake van verkrachting. Soms betaalde D. zijn broertjes. Overigens bleek uit het dossier dat hij zich ook had vergrepen aan zijn zus en nog drie andere broertjes.

Tijdens de behandeling van de zaak werd niet duidelijk waarom de man ontucht had gepleegd. De reclassering schetste het gezin als 'een ziek gezin', waar de vader een dominante rol speelde en met de bijbel in de hand zijn zoon R. regelmatig mishandelde en vernederde. Volgens deskundigen is het niet ondenkbeeldig dat D. zijn ontluikende seksualiteit binnen het gezin had gezocht.

Hoewel de moeder van het seksuele misbruik op de hoogte was, hield zij de affaire binnen het gezin. De vader op zijn beurt wilde wel aangifte doen, maar zag daar vanaf toen D. bereid bleek in totaal 20.000 gulden (9075 euro) te betalen. Op het moment dat D. aangaf zich niet langer door zijn vader te willen laten chanteren en een van zijn broertjes zelfmoordplannen had, deed de vader eind vorig jaar aangifte.

Volgens de raadsman van D., W. Schieman, was zijn cliënt slachtoffer van zijn opvoeding en is de jarenlange mishandeling plus de vaderlijke chantage al straf genoeg. Hij meende dat een voorwaardelijke vrijheidsstraf voldoende is.
Is dat nou niet cynisch:
"Een overlevende van de treinramp in Egypte, die ruim 370 mensen het leven kostte, is onder een trein gekomen en gestorven. De man ontsnapte vorige week aan de vuurzee en kwam er met lichte verwondingen van af. Het noodlot sloeg donderdag toch toe. Op de terugreis naar Caïro viel hij op het station van de plaats Maragha van het spoor en werd dodelijk geraakt door een voorbijrazende trein."
(Bron: ANP)
Nieuw Amerikaans wapen in Afghanistan: luchtdrukbommen. Je dropt een bom voor een grot, en alles blijft heel. Alleen is iedereen in de omgeving gestikt. Dat hadden ze eerder moeten bedenken, dan hadden ze al die grotten kunnen doorzoeken en zeker geweten of Bin Laden daar nou wel of niet was.
Zouden ze de slachtoffers fatsoenlijk begraven?
Zijn er duidelijk omschreven grenzen op grond waarvan iets een conflict dan wel een oorlog wordt genoemd??
Nu.nl meldt dat er prijsverschillen zijn voor dezelfde IKEA-producten in diverse Europese landen. Dat is niet echt nieuws, alleen is het prijsvergelijken door de euro makkelijker geworden.
Engeland is het duurst, maar je gaat voor een goedkoper product ook niet naar het vasteland lijkt me.
Grote kans dat u vanaf morgen minder te lezen heeft op deze plek: morgen start de nieuwe baan. Ik weet nog niet goed wat er van te verwachten.
Puck knipte Charis, en ik doe dat graag na:
"Volgende week begint Big-Diet weer. Dan kan ik lekker meelijnen, meesteppen in mijn kamer en receptjes noteren. Of ik kan één aflevering naar die dikke koeien kijken en mij verbazen over het feit dat ik twee keer in hun lijf pas, me verheugen op het feit dat ik geen spoortje cellulitus op mijn lijf heb en met goed licht sprekend het lijf van Britney Spears heb."
Tijd voor de Minimal Brainshow. En Bad Manners, bestaan die nog, als band dan? Cellulitis is trouwens met een i.


Onno linkt een pagina vol handige webdesign-tips. Ik heb nog veel te leren.
Nu nog op zoek naar een leuk midi'tje om in de repeat te gooien, een lekker grote animated illustratie en een wat kleurrijker achtergrond.
Een gezellige karaokepagina. Wel een AOL-memberspagina, dus de popups vliegen om je oren.
Misschien toch tijd voor de PopUp Killer...