zaterdag, juni 28, 2003

TT 401 In San Francisco heeft een onverlaat onlangs een kip aan een honderdtal met helium gevulde ballonnen gebonden. Het resultaat laat zich raden; de kip vloog de lucht in. De vlucht eindigde toen het luchtschip verstrikt raakte in een elektriciteitsmast. De dader wordt nog gezocht en voor de kip probeert men een nieuwe ren te vinden.
TT 401 Huynh Van Gat is een hele handige Vietnamees. Met wat verf en dierlijk vet (wat je er precies mee moet is niet geheel duidelijk) beschilderde hij een klomp ijzer van 1 kilo. Daarna probeerde hij het te verkopen als brons.
En dat lukte waarachtig ook nog. Voor 1 miljard dong (ca.65.000 euro) wisselde de hoop schroot van eigenaar. De kopers hadden de cursus creatief zakendoen duidelijk ook gevolgd; met een printer waren de benodigde dongs gemaakt.
De zaak kwam aan het rollen toen Huynh de valse doekoe uit begon te geven. Hij werd gearresteerd. Niet veel later kon de politie de valsmunters ook oppakken.
Overigens blijf ik als geadopteerd kind vinden dat elk individu het recht moet hebben te kunnen achterhalen wie zijn/haar natuurlijke ouders zijn. Ook als het 'alleen maar' om een zaad- of eicel gaat. Want het is wel de helft van je genen.
TT 192 Eerste 'online'-baby onderweg

LONDEN Binnen een week of vier komt de eerste Britse 'online'-baby ter wereld. Een Brits bedrijf verkoopt via internet
sperma aan lesbische en alleenstaande vrouwen met een kinderwens.
De vrouwen kunnen het zaad 'online' via de internetsite Man not included uitkiezen en bestellen, waarna ze het zelf kunnen insemineren.
De moeder-in-spe is Jaimie Saphier, die langs deze digitale weg in verwachting is geraakt. Van de donor weet ze dat hij bruin haar en blauwe ogen heeft. Jaimie betaalde in totaal tweeduizend euro. De service zal ook in ons land beschikbaar worden.
Tiener krijgt betaald voor vangen koeienpoep

Een tiener uit Noorwegen heeft wel een heel bijzonder vakantiebaantje: het ophalen van koeienstront en wel voordat het de grond raakt. Svein Tore Hauge, 14 jaar oud, moet de kudde volgen met een pan in zijn hand, om daarna te wachten tot ze "het moeten doen".
Hij doet dit werk voor een onderzoeksbedrijf die de koeienstront "in topconditie" nodig heeft. Svein, die per uur omgerekend 10 euro per uur krijgt, vertelde de Noorse krant Aftenposten: "Je kunt aan de staart van de koe zien dat er iets aan komt, Ik hoef alleen even te wachten tot ze het doen. Sommige koeien sprayen de koeienstront in alle richtingen, dit verschilt van koe tot koe. Het is belangrijk om zulke dingen te noteren, zodat ik de volgende keer snel kan wegrennen als dat gebeurt."
Svein houdt van zijn werk: "Het buitenhuis werken doet me goed omdat ik van de frisse lucht houd. Niet iedereen kan dit werk doen, het is niet voor stadsmensen."
De mestsamples worden gebruikt om de melkproductie te meten, in verhouding tot de hoeveelheid gras die door de koe gegeten wordt. Ook kijkt men naar het effect van de aanwezigheid van bijvoorbeeld klaver en naar sporen van pesticiden. Iedere koe heeft z'n eigen pan om de behoeften in op te vangen.
(Bron)

vrijdag, juni 27, 2003

Geldt bij frambozen ook 'twee stuks per dag'? In dat geval heb ik nu een ernstige overdosis fruit binnen :-)
Verklikkerkippen. Een nieuwe term, variant op het mijnkanariepietje. Kippenbedrijven die zijn geruimd, krijgen weer kippen. Als die na drie weken nog gezond zijn, geldt dat als bewijs dat de vogelpest niet meer rondwaart in de stallen, en mogen de kippenhouders hun bedrijf weer opstarten.
Zwarte weduwe bijt van zich af in Kroatië

ZAGREB - Al zeker drie mensen zijn de afgelopen dagen in Kroatië gebeten door de giftige zwarte weduwe. Alle drie kregen een tegenvergif en overleefden de spinnenbeet die dodelijk kan zijn voor mensen met hartproblemen en ouderen. Dat heeft vrijdag de Kroatische krant Vecernji gemeld.
De slachtoffers vielen vooral rond de stad Zadar die in een droog, rotsachtig gebied ligt. In de gehele zomer van 2002 zijn vier mensen gebeten. Plaatselijke autoriteiten maken zich zorgen nu de zomer nog maar net is begonnen en de spinnen al drie keer hebben toegeslagen.
De zwarte weduwe is glanzend zwart. Haar lijf is ongeveer anderhalve centimeter lang. De spin dankt haar naam aan het feit dat zij haar paringsmaatje opeet na de daad.
(Bron)
TT 401 Je bent een man en je houdt van mooie kleren, winkelen, crèmepjes en nagellak, maar ook van vrouwen. Dan is er goed nieuws voor je. Je hoeft niet meer door het leven als excuusnicht. Je bent nu officieel benoemd tot metroseksueel.
Marketingbureau RSCG Worldwide heeft deze term bedacht. Volgens hen is David Beckham een sprekend voorbeeld van een metroseksueel. Ruig op het voetbalveld, maar thuis lakt hij graag zijn nagels, laat zijn haar doen en draagt hij soms de slipjes van zijn vrouw Victoria.
Volgens RSCG wordt de metroseksueel de man van de toekomst. Dus heren, snel op zoek naar een mooie kleur nagellak!
TT 120 UTRECHT Archeologen hebben in de grond van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn weer een Romeins schip ontdekt. De boot is groter en ouder dan het schip dat daar onlangs werd opgegraven.
TT 110 Beslaglegging op bezit Adam Curry

AMSTERDAM Curator Oskamp heeft voor 3,3 miljoen euro beslag laten leggen op de bezittingen van Adam Curry en Patricia Paay. In de boekhouding van hun failliet verklaarde helikopterbedrijf Rotorjet zijn onrechtmatigheden vastgesteld rond de verkoop van een hefschroefvliegtuig.
Oskamp stelt daarom Curry, Paay en de besloten vennootschap Silicon Polder hoofdelijk aansprakelijk voor de schuld
die uit het faillissement voortkomt.
Er is beslag gelegd op een Amsterdams pand, bankrekeningen, de cosmeticafirma van Paay en auto's. De maatregel geldt ook voor de tegoeden die het paar nog zou krijgen van de omroepen BNN en SBS.

Ze doen nu nog harder hun best om Patty Brard na te doen, geloof ik...
TT 105 LPF-bestuur blijft om "ongedierte"

DEN HAAG Ed Maas en Oscar Hammerstein zien af van hun vertrek als voorzitter en secretaris van de LPF. Hammerstein zei voor Business Nieuws Radio dat de partij hun harde hand nog nodig heeft.
Ze hebben een aantal provinciebesturen geschorst. Die willen de leden 10 juli een motie van wantrouwen tegen Maas en Hammerstein voorleggen. Aanleiding is dat Maas twee hoofdbestuursleden heeft gedwongen hun functie neer te leggen.
Hammerstein zei dat ze blijven "zolang dit soort erupties in de vulkaan LPF plaatshebben. Het is met de LPF als met ongedierte. Als je denkt dat je het hebt uitgeroeid, duikt het toch weer op."

Ken je die mop van die twee die gingen? Ze gingen niet!
Niet te geloven zeg, harde handen en ongedierte... Blijkbaar mag er binnen de club geen kritiek worden ge-uit? Want een motie van wantrouwen mag toch gewoon, en als er verder niks aan de hand is, overleef je die toch ook gewoon?
En nog verwarrender: ze willen weg, maar omdat anderen het daar volledig mee eens zijn, blijven ze.
Ik val in de herhaling van Twee vandaag. 2 fast 2 furious is fout, want het zet de Jeugd aan tot straatracen.
Het is natuurlijk uitgesloten dat zo'n film gemaakt wordt en populair is _omdat_ de Jeugd interesse heeft in straatracen?
Misschien moet de Tros alle jongeren een vrijkaartje geven voor De Kameleon. Of gaan ze dan collectief bootracen?

donderdag, juni 26, 2003

Mijn kleren zitten vol met die groene bolletjes van het kleefkruid (dat twee meter hoog de wilg in gegroeid was en als plakkaten verwijderd moest worden). Dat schreef ik net ook al, maar ik ben nu al een hele tijd aan het plukken, en ik zit nog steeds vol.
In 13 staten van de VS is orale en anale seks strafbaar. Of je nou hetero of homo bent, getrouwd of niet - het mag niet. Vraag ik me toch af wie dat controleert, en hoe. Of zouden mensen daar bij een scheiding mee aankomen of zo? 'De ander wilde orale seks en daarom wil ik van diegene af'?
Lang leve de Paracetamol. Hoofdpijn is weg, en na een jubileumetentje met vriendje heb ik een (groene!) kikker gered van poes, vijver bijgevuld, ontbrandneteld, een reuzenberenklauw van minstens drie meter omgehaald en bossen kleefkruid weggehaald.
Nu zit ik zwetend binnen, helemaal onder de kleine groene bolletjes. Buiten tsjirpen krekels en ik heb ineens een vakantiegevoel.
Barstende koppijn.
Blote-billenposter weg uit Katwijkse bushokjes

KATWIJK - Viacom Outdoor heeft maandag in Katwijk de Ola-posters verwijderd waarop twee mannen met blote billen te zien zijn. De Katwijkse SGP had om actie van de gemeente gevraagd, waarop die de posterverspreider heeft gevraagd de aanplakbiljetten weg te halen.
Volgens raadslid J. van der Plas is het inmiddels de zoveelste keer dat er 'aanstootgevende' posters in de bushokjes hangen. Hij noemt als eerder voorbeelden het kledingmerk Hij en een koffiereclame waarin de ernst van de dood volgens zijn fractie niet werd gerespecteerd. Hij heeft ook moeite met de huidige Ola-campagne voor een nieuwe serie Magnums, waarbij de ijsjes zijn genoemd naar de zeven zonden. ,,Die reclame zien wij ook echt niet zitten. De zonden worden min of meer aangeprezen terwijl het om de kant van de duivel gaat. Zoiets hoort niet in Katwijk.''
De gemeente heeft met Viacom de mondelinge afspraak dat er rekening wordt gehouden met de Katwijkse gevoelens. Van der Plas komt naar eigen zeggen vaak in Leiden en ziet daar regelmatig posters hangen die hij vervolgens tot zijn genoegen niet in Katwijk ziet. Maar er slipt nog te veel tussendoor, vindt hij, zoals de gewraakte Ola-poster. Dit jaar loopt het contract met Viacom af. Van der Plas wil met Viacom of een ander bedrijf in een nieuw contract harde afspraken maken over het beleid ten aanzien van zijn gemeente. De posters hoeven wat hem betreft niet van tevoren ter inzage te worden gegeven. ,,Ze snappen daar echt zelf wel wat ze hier niet moeten aanplakken.''
(Bron)
Nou heb ik een gerucht gehoord dat de opa van Het Kleinkind op zoek is naar een huis in de omgeving van Eemnes. Zou dat waar zijn?

woensdag, juni 25, 2003

Schuur ontploft na experiment met energie

PAPENDRECHT - Een experiment van een Papendrechtse uitvinder is woensdagmiddag uitgelopen op de ontploffing van zijn schuur. De 52-jarige man had in de berging naast zijn huis een opstelling gebouwd om te experimenteren met een nieuwe manier om energie op te wekken. Daarbij gebruikte hij pentaan. Dat is een stof die na verwarming gas wordt en dan explosief is.
Bij de ontploffing raakte niemand gewond, omdat er op dat moment niemand in de schuur aanwezig was. Wel liggen de achter- en zijmuur uit de schuur en raakte het dak ontwricht.
(Bron)
TT 461-4
In het hele land wordt pluimveehouders met klem verzocht pluimvee binnen te houden.

En hoe doe je dat bij echte buitenkippen?
Buschauffeur mishandeld tijdens het rijden

AMSTERDAM - Een 47-jarige buschauffeur uit Zaandam is vrijdag door een passagier mishandeld. Dit laat de politie Zaanstreek-Waterland weten.
De keel van de buschauffeur werd dicht geknepen en hij werd op zijn hoofd geslagen. Onderwijl probeerde de man de bus te besturen. De dader dreigde de chauffeur met een mes te zullen vermoorden als hij de bus niet tot stilstand bracht. De bestuurder stopte de bus en de dader vluchtte.
Aanleiding voor het conflict was het feit dat de chauffeur vermoedde dat de man geen kaartje had en hem niet uit wilde laten stappen. De dader wilde zijn kaartje niet laten zien, waardoor de busschauffeur besloot door te rijden. Van de dader ontbreekt elk spoor.
(Bron)
TV-reportages over 3-3-3 als populaire trouwdag zetten vriendje en mij aan het fantaseren. Ik dacht: 5-5-5, vriendje zei met een brede grijns: 6-6-6! Da's een leuke datum, en 20 dagen later zijn we 20 jaar samen. Verder fantaseren. Bruid en bruidegom in het zwart. We nodigen Siouxsie & The Banshees uit als band (vriendje is ineens weer in hun ban). We geven een receptie op een ludieke plaats - vriendje dacht aan een begraafplaats, maar dat gaat mij te ver. Een ruïne misschien. Met serveersters die omgekleed zijn tot heksen. 'En een best man met bokkenpootjes', riep vriendje enthousiast. Waarna hij bedacht: 'We sturen nu vast uitnodigingen, en de plaats van de receptie wordt de ruïne van het Binnenhof'.
Als we morgen verdwenen zijn, weet u hoe het komt.
Jealous guy in de uitvoering van Roxy Music op de radio. Ik nam 'm destijds op, en nog steeds stop ik halverwege met meehummen - daar waar ik vroeger het bandje moest omdraaien ;-)
Hier heb ik wat aan:
"Verse mix van planten, sla, kool en grassen. Probeer alles wat voorradig is. Was het voedsel goed om al de pesticide te verwijderen. Geef ook een klein potje met granen of havermout want ze hebben ook droog voedsel nodig.
Sprinkhanen overleven geen vriestemperatuur. Normaal eten sprinkhanen alleen als het meer dan 20°C is. Ze sterven als het meer dan 45°C is. Zij worden ziek wanneer het te koud of te vochtig is."
Dus waarschijnlijk eet dat 'mijn' exemplaar niks, want te koel en te donker. Maar ik kan 'm ook niet buiten zetten, en om nou mijn gang in een helverlichte sauna met havermout-met-slavloer te veranderen gaat me te ver.
NOS-TT 105 wo 04 dec

IKEA's dicht, geen bom in Utrecht

AMSTERDAM De politie doorzoekt vandaag de tien IKEA-vestigingen in Nederland nadat gisteravond explosieven waren aangetroffen in de winkels in Amsterdam en Sliedrecht. Vandaag zijn nog geen nieuwe explosieven gevonden.
In Utrecht werd een verdacht pakketje opgeblazen, maar onderzoek wees uit dat het niet om een explosief ging. De A12 bij Utrecht was urenlang afgesloten. In Groningen, Barendrecht, Heerlen, Eindhoven en Sliedrecht is het onderzoek afgerond zonder dat iets verdachts is gevonden.
De Justitie benadrukt dat het niet gaat om terreuraanslagen. Verder wil het OM geen mededelingen over de zaak doen.

Het was vast een zelfbouwbom, met een naam als Knål...
Oorlog in de tuin: ik heb een touw gespannen waaraan twee dingen hangen, een snoer vetbolletjes en een zak pinda's. Scenario: er landt een koolmees op z'n kop op de vetbolletjes. Even later strijkt er een collega neer op de pinda's. Dan breekt de pleuris uit: vetbolmees vliegt op pindamees af, verjaagt 'm en gaat verder snoepen aan de vetbolletjes (die zijn blijkbaar lekkerder?). Collega komt terug, actie herhaalt zich.
Misschien de pinda's maar verhuizen naar een andere hoek van de tuin.
Innovaties moeten klant verleiden tot duurdere toetje

WAGENINGEN - Het zuivelconcern Campina wil de klant vaker verleiden tot het kopen van lekkere, maar duurdere, pakken melk, toetjes en kaas. Over vijf jaar moet de omzet van het concern uit Zaltbommel voor de helft bestaan uit producten die een winstmarge hebben hoger dan 30 procent. Nu is dat nog geen derde van de omzet.
(Bron en meer)

Ik zie de kaas met stervormige gaten al op de loer liggen. Ik ben benieuwd.
TT 106 Zalm zinspeelt op ontkoppeling

DEN HAAG Minister Zalm heeft in de Kamer gesuggereerd dat de uitkeringen volgend jaar niet gekoppeld zullen worden aan de lonen in de marktsector. Zalm zei dat de wet het kabinet de mogelijkheid biedt om te ontkoppelen.
Hij zegt de wet belangrijker te vinden dan de toelichting erop, die ontkoppelen pas toestaat als er tegenover elke 100 werkenden zeker 82,6 inactieven staan. Zo hoog is de werkloosheid nog niet.
PvdA en GroenLinks zijn verontwaardigd over de opmerking van Zalm. Volgens het regeerakkoord stijgen de uitkeringen in 2004 met 0,7%, de maximale loonstijging in de overheidssector.
Daily Mirror: Al-Sahhaf in Bagdad opgepakt

BAGDAD - De voormalige Iraakse minister van Informatie Mohammed Said al-Sahhaf is in een buitenwijk van de Iraakse hoofdstad Bagdad gearresteerd. Dat heeft de Britse krant Daily Mirror woensdag gemeld op gezag van een bron binnen de Amerikaanse-Britse coalitie in Irak. Volgens de krant is Al-Sahhaf maandagavond aangehouden in een huis van een familielid.
Hij staat niet op de lijst van de 55 meest gezochte Irakezen. Al-Sahhaf maakte tijdens de oorlog furore door zijn aanhoudende optimisme over een Iraakse overwinning op de Amerikanen en Britten. Zelfs toen het standbeeld van Saddam Hussein op 9 april omver was gehaald, weigerde al-Sahhaf te beseffen dat het spel uit was. Met het geluid van geweervuur duidelijk hoorbaar op de achtergrond, hield al-Sahhaf vol dat er niets aan de hand was en dat "alles normaal" was.
Pas op 10 april, toen het wapengekletter in Bagdad wel heel dichtbij kwam, nam hij de wijk. De manager van de tv-studio was de laatste die hem had gezien. Al-Sahhaf "vouwde de epauletten van zijn militaire jasje neer om zijn rang te verhullen. Hij nam afscheid en verdween door de achterdeur", aldus de studiomanger onlangs.
Het feit dat Al-Sahhaf tegen beter in onwaarheden vertelde, werkte bij velen op de lachtspieren. Zelfs de Amerikaanse president Bush is fan van hem geweest. Bush onderbrak naar eigen zeggen bijeenkomsten zodra al-Sahhaf voor de televisie kwam.
Volgens een woordvoerder van de Patriottische Unie Koerdistan (PUK) wilde al-Sahhaf zich al eerder overgeven aan de Amerikanen. Maar die zouden helemaal geen belangstelling voor hem hebben gehad, omdat hij niet op de lijst van meest gezochte Iraki's stond.
(Bron)
De Geus onderzoekt vermeend luxueus kantoor UWV-top

DEN HAAG - Minister De Geus van Sociale Zaken stelt onder druk van de Tweede Kamer een onderzoek in naar de inrichtingskosten van het nieuwe kantoor van de top van uitkeringsinstantie UWV.
CDA, VVD, PvdA en SP vinden de inrichtingsprijs van 918 euro per vierkante meter veel te hoog voor een instantie met een belangrijke publieke taak, het uitvoeren van de WW en WAO. Uit correspondentie van de Rijksgebouwendienst blijkt dat tussen de 350 en 600 euro gangbaar is.
"Volgens mij komen er gouden kranen en misschien ook wel een sauna en klimmuur", sneerde CDA-Kamerlid Verburg. Ze vindt dat De Geus een deel van de geplande investeringen moet "verbieden en terugdraaien". "Dit is schandalig. Van alles los." Ook Pvda-Kamerlid Noorman sprak van "een schande". "Voor een gigantisch bedrag een gebouw luxueus herinrichten, terwijl het spiksplinternieuw is, kan absoluut niet."
De Geus had de Tweede Kamer maandag nog laten weten "geen aanleiding voor nader onderzoek" te zien, maar moest daar dinsdag tijdens het debat op terug komen. Hij zegde een onderzoek toe dat voor 1 oktober klaar zal zijn. "Ik hoop dat het meevalt. Anders moeten we vaststellen dat dit eens maar nooit weer is", aldus De Geus. "Het imago van de publieke dienstverlening is in het geding. Dit heeft te maken met mentaliteit en toewijding. Sier maken met publieke middelen kan niet."
Voorzitter Joustra van de Raad van Bestuur van het UWV heeft de minister in twee brieven op het hart gedrukt dat speculaties over een zeer luxueuze inrichting van de UWV-kantoren (62.000 vierkante meter) in Amsterdam "niet op waarheid berusten en derhalve uit de lucht gegrepen zijn." Twee 'klokkenluiders' brachten de verbouwingsplannen onder de aandacht van de Kamerleden Noorman en De Ruiter (SP).
De UWV-top zou volgens de medewerkers een met veel marmer bekleed penthouse willen inrichten op de bovenste verdieping. Volgens De Ruiter is "een razzia" gaande tegen het duo en is alle informatie over de verbouwing van de internetsite van het UWV gehaald.
Het onderzoek van De Geus zal bestaan uit een vergelijking van inrichtingskosten tussen het UWV en andere zelfstandige bestuursorganen. Hij zal onder meer de kosten van rechtbanken en de Tweede Kamer bij de studie betrekken. "Als er geen normen zijn, kijk ik wat redelijk en billijk is."
(Bron)
Goh, dat verbaast me: Harry Potter is al her en der te downloaden.
Dat schijnt nieuws te zijn.
Misschien moet de uitgever het voorbeeld van Metallica volgen, en zelf HP-bestanden op diverse plekken loslaten - dat je het downloadt en dan getrakteerd wordt op een stotteraar die recepten voor aardappelpuree voorleest of zo?
Tis niet te harden in de tuin, veel te heet, en ik maakte de fout eens te gaan tellen hoeveel planten nog de grond in moeten.
Ik heb het even opgegeven, vanavond zal het wel koeler zijn. In ieder geval is vanaf een uur of zes de zon weg uit m'n tuin, dan kunnen de planten die een zonnige plek moeten hebben ook gepoot worden.
Maaien, harken, planten, sproeien. Pfff.
Kater zit graag buiten, of op schoot. Poes is graag buiten, en komt dan steeds mauwend binnen, loopt een rondje, geeft een kopje en gaat weer naar buiten.
In de avond komt poes naar binnen om ergens te gaan slapen, en wakker te worden zodra ze merkt dat ik wil gaan slapen. Dan stiefelt ze mee naar de slaapkamer, om op de grond bij het voeteneind in slaap te vallen.
En toch word ik 's ochtends wakker met een slapende kat die tegen mijn arm aan ligt.
Als kater ook de nacht binnen door brengt, ligt die meestal 's ochtends aan de andere kant, zodat ik ingeklemd tussen twee katten wakker word.

dinsdag, juni 24, 2003

Met 300 kilometer per uur door Rome

ROME - Tijdens illegale autoraces in de Italiaanse hoofdstad Rome worden prestaties geleverd waar hun Nederlandse tegenstrevers alleen maar van kunnen dromen. Twee jonge coureurs raceten dit weekeinde over de ringweg van Rome met een snelheid van liefst 300 kilometer per uur. De carabinieri heeft ze tijdens een bliksemactie vastgenomen, meldde de politie dinsdag.
De autoriteiten zijn een bende op het spoor gekomen die de verboden wedstrijden organiseert. Twintig snelle auto's zijn al in beslag genomen. Bovendien zijn veertig rijbewijzen ingetrokken. Uit half Italië kwamen potentiële Schumachers op de racebijeenkomsten af. Al jaren maken dergelijke wedstrijden vooral in de zomer de wegen rond Rome onveilig.
(Bron)
Maniak dwong tientallen vrouwen tot telefoonseks

DEN BOSCH - De politie verdenkt een 46-jarige man uit Leiden ervan dat hij de afgelopen vijftien maanden op slinkse wijze tientallen vrouwen heeft gedwongen tot een vorm van telefoonseks. De man is dinsdagmorgen van zijn bed gelicht, aldus een woordvoerder van de politie in Den Bosch. Uit onderzoek is gebleken dat de maniak soms wel enkele honderden telefoontjes per dag pleegde.
De man viel zijn slachtoffers bij voorkeur in het weekeinde en op feestdagen lastig. Tijdens het gesprek probeerde hij er eerst achter te komen of de vrouwen een zus of dochter hadden. Als hij dat het geval was, vertelde hij vervolgens dat die persoon bij hem in de auto zat.
Daarna eiste hij dat zijn slachtoffers een aantal seksuele handelingen bij zichzelf verrichtten. Pas als hij daar telefonisch getuige van was geweest, zou hij het familielid laten gaan, zo hield hij de opgebelde vrouwen voor. Volgens de politiewoordvoerder heeft de verdachte nooit echt iemand in zijn auto gehad.
De verdachte opereerde in de telefoonregio's Den Bosch, Maastricht, Utrecht en Zutphen. De politie is de man op het spoor gekomen via gegevens uit telefooncentrales. Hij belde met zijn eigen mobieltje. Justitie legt de man aanranding en bedreiging ten laste.
(Bron)
Camera (nee, niet die) besteld. Ik ben benieuwd...
Foldertje in de bus, van Dixons. Met onder andere de Fuji A310. Een digitale camera, 4e generatie, 'verbazingwekkende beeldkwaliteit'. Maar deze camera heeft meer opvallends: een 21,5 inch LCD-scherm.
Dat zal een gesjouw zijn...
Printpagina voor openbare biebs in de VS.
KPN komt met 'maatschappelijke breedbanddiensten'

AMSTERDAM - KPN gaat in samenwerking met de stichting Nederland kennisland en enkele partners 'maatschappelijke breedbanddiensten' ontwikkelen, zoals online kraamzorg, een digitale rechtbank en onderwijs voor zieke kinderen. Dat schrijft de Volkskrant maandag.
Op die manier moet de overheid duidelijk gemaakt worden hoe zij beter en goedkoper kan werken, terwijl consumenten en organisaties op termijn meer gebruik moeten gaan maken van snel internet. Uit 1200 verzamelde ideeën zijn zeventien diensten gekozen. Daarvan moeten er op 1 januari 2004 acht functioneel worden.
(Bron)

Online kraamzorg zie ik niet helemaal voor me, eerlijk gezegd. Advies, okee, maar zorg??
Keycard past werkplek automatisch aan

AMSTERDAM - Het is de stille wens van elke kantoormedewerker: automatisch de zithoogte, werkhoogte en monitorhoogte van het bureau afstellen naar zijn of haar wensen. Dat kan nu door middel van een keycard met daarop alle persoonlijke gegevens waaraan de werkplek zich elektronisch aanpast.
De techniek, ontwikkeld door kantoorinrichter ASPA, is maandag aan het publiek gepresenteerd. Het systeem maakt het mogelijk persoonlijke gegevens van een medewerker op te slaan in een chip op de keycard. Die moet langs een hoekje op het bureaublad gehaald worden. Dan herkent het systeem de gebruiker en stelt zich automatisch in aan de hand van de opgeslagen gegevens. Ook past de hoeveelheid licht op de werkplek zich automatisch aan door de ingebouwde lichtmeter in de card.
(Bron)
'Ook handsfree bellen levensgevaarlijk'

STOCKHOLM - 'Handsfree' mobiel bellen tijdens het autorijden is net zo gevaarlijk als bellen met een telefoon in de hand. Dit blijkt uit een onderzoek van het Zweeds verkeersinstituut SNRA.
Volgens de studie worden gevaarlijke situatie geschapen, doordat de aandacht van de beller bij de conversatie ligt, en niet bij het verkeer. Of de automobilist de telefoon vasthoudt of gebruik maakt van een zogenoemde 'carkit' maakt niets uit.
Aan het onderzoek deden 48 mensen mee die anderhalf uur moesten 'rijden' in een rij-simulator. De helft had een carkit, de anderen moesten de telefoon gewoon in de hand houden tijdens de tien telefoongesprekken die zij voerden. De reactiesnelheid van de deelnemers uit de twee groepen bleek nagenoeg hetzelfde.
In Zweden is tot nu toe, in tegenstelling tot Nederland en de meeste andere Europese landen, handsfree bellen in de auto niet verplicht. Het onderzoek van het SNRA is uitgevoerd in opdracht van de Zweedse regering.
(Bron)
Internetfilters verplicht in bibliotheken VS

WASHINGTON - Openbare bibliotheken in de Verenigde Staten blijven verplicht filters op hun computers te installeren die het bekijken van pornosites op internet onmogelijk maken. Dat heeft het Amerikaanse hooggerechtshof maandag bepaald. De filters voorkomen dat kinderen in bibliotheken die sites kunnen bezoeken.
Een lagere rechtbank in Philadelphia had eerder besloten dat bibliotheken met de volgens de Children's Internet Protection Act uit 2000 verplichte filters de vrijheid van meningsuiting schenden. Het hooggerechtshof is het daar echter niet mee eens.
Volgens tegenstanders is de wet in strijd met de grondwet omdat er sprake is van censuur. Ook vinden zij de selectie door de filters te streng, omdat ook educatieve informatie over bijvoorbeeld homoseksualiteit en borstkanker erdoor van de computers in de bibliotheken worden geweerd.
(Bron)
Taxichauffeur berooft klant

MAARSSEN - Een taxichauffeur uit Amsterdam heeft maandag in Maarssen een klant beroofd. Dat meldde de Utrechtse politie dinsdag.
De chauffeur had de 36-jarige Maarssenaar samen met een kennis vanuit Amsterdam naar Maarssen gereden. Toen de kennis in Maarssen even was uitgestapt om een sleutel op te halen, ging de chauffeur er met de overgebleven passagier vandoor, zonder de terugkeer van de kennis af te wachten.
Omdat de Maarssenaar de zaak niet vertrouwde wist hij korte tijd later uit de taxi te ontsnappen. De chauffeur wist hem echter te achterhalen, bedreigde hem met een scherp voorwerp en beroofde de man van zijn geld.
(Bron)
Gemiddelde Nederlander asocialer dan Europeaan

HAARLEM - Nederlanders dringen voor in de rij bij een bushalte tijdens een regenbui, ze stelen zonder wroeging van hun werkgever en gebruiken met z'n allen zonder blikken of blozen illegale software. De gemiddelde Nederlander is asociaal, asocialer zelfs dan de gemiddelde Europeaan, zo blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Readers Digest onder 4000 Europeanen in negentien landen.
Het blad legde de ondervraagden twaalf morele dilemma's voor, zoals: wat doet u als u te veel wisselgeld terugkrijgt, levert u een gevonden portemonnee met daarin 50 euro in bij de politie en neemt u pennen en enveloppen mee van uw werk?
Nederlanders blijken niet best te scoren en hebben volgens het onderzoek weinig moeite met asociaal gedrag. De helft van de Nederlanders dringt voor in de rij bij een bushalte tijdens een regenbui, tegen gemiddeld 32 procent in de rest van Europa. Bijna 75 procent van de Nederlanders gaf aan een illegale software kopie niet te zullen weigeren, terwijl het Europees gemiddelde 64 procent is.
De gemiddelde Nederlander voelt ook niet veel voor het inleveren van een gevonden portemonnee met 50 euro bij de politie: minder dan de helft is dat van plan. Verder neemt 50 procent van de Nederlandse ondervraagden regelmatig iets van het werk mee naar huis. De Slowaak steelt echter meer van zijn werkgever: 73 procent neemt spullen mee naar huis.
(Bron)
TT 401 Ook zo de smoor in wanneer je een halve dag moet wachten tot de man van de gasmeter of van de kabelmaatschappij langskomt? Stel je voor dat je 27 jaar moet wachten voordat er een telefoon in huis wordt aangesloten.
In mei 1976 vroeg de nu 60-jarige Bengaal Ismail een aansluiting voor de telefoon aan en betaalde alvast de aansluitingskosten. Het telefoonbedrijf raakte echter zijn aanvraag kwijt en herhaalde verzoeken van Ismail waren tegen dovemansoren gericht.
Toen het verhaal van de man onlangs in een krant verscheen was een aansluiting in no time geregeld.
TT 130 BREMEN In Noord-Duitsland zijn vannacht zeker 10 gewonden gevallen door zware stormen met orkaankracht. In Noordrijn-Westfalen richtte een tornado grote schade aan. Bomen waaiden om en daken van woningen werden weggeblazen.

maandag, juni 23, 2003

Besluit: deze week ga ik een nieuwe comp bestellen. Zo een met een schijf waar je ruimtevrees van krijgt, en _iets_ sneller dan de huidige.
Vriendje is al wat aan het idee aan het wennen.
Dat kastje wat ik net voor oudjaar kocht, dat in de bijgekochte stelling moet - zodat in dat kastje m'n borden en zo kunnen, viel ten prooi aan de Hippo-methode.
Beetje lakken, beetje in elkaar zetten, eens uitproberen of het helemaal in elkaar wilde (kastje in stelling dus). Ik merkte al snel dat dat in elkaar zetten niet zou gaan lukken met maar twee handen, dus ik ben eerst verder gegaan met lakken.
Nu is het bijna juli, en zowaar: de eerste laag lak zit op het laatste deel van het kastje!
Nu alleen nog maar een halve staander (catproof lakken: alleen dat stuk waar ze niet bij kunnen) en een tweede laag op de kast, en dan kunnen we de boel proberen te monteren.
Met wat mazzel komt het allemaal dit jaar nog af ;-)
Dit moest het dus zijn:

TT 120 VOORBURG Het aantal weidevogels blijft dalen. Sinds 1990 is de vogelstand in de weilanden met 25 procent afgenomen. De daling is het sterkst in het noorden en oosten, meldt het CBS. De daling hangt samen met een afname in broedgebieden.
Het begint hier heel erg donker te worden...
Lichaam valt uit de lucht

HOENDERLOO - De politie heeft vrijdag tevergeefs gezocht naar een menselijk lichaam dat volgens getuigen woensdag boven Hoenderloo uit de lucht was komen vallen. Door interne communicatiestoornissen begon de politie pas vrijdag met een zoektocht, zo heeft de politie zondagavond gemeld.
Het echtpaar dat de melding deed, zag vanuit een tuin aan de Bijdamweg in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn) het lichaam naar beneden vallen. De man of vrouw kwam vermoedelijk in natuurgebied Delerwoud terecht. Twee andere inwoners van Hoenderloo verklaarden later hetzelfde te hebben waargenomen. De getuigen zagen geen parachute, maar hoorden wel het geluid van een vliegtuig.
Met een politiehelikopter en tien man op de grond werd het gebied afgezocht. Vanuit de luchtvaart zijn geen ongevallen of vermissingen gemeld. Mogelijk is een verstekeling uit een vliegtuig gevallen, aldus de politie. Het is volgens haar niet aannemelijk dat deze zich in het landingsgestel had verstopt. Vliegtuigen op weg naar Schiphol openen dat in de regel niet boven Hoenderloo.
De zoekacties zijn inmiddels gestaakt en worden niet hervat. De politie hoopt dat de toezichthouders van het Delerwoud later alsnog op de stoffelijke resten van het slachtoffer stuiten om de toedracht van het incident vast te stellen.
(Bron)

Is papa Zorreguieta in het land?
Fotograferen bij De Eikenhorst taboe

WASSENAAR - Het Koninklijk Huis en zijn beveiligingsdienst hebben de gemeente Wassenaar verzocht om een aparte strafverordening op het maken van foto's van en direct bij het huis Eikenhorst op de buitenplaats De Horsten in Wassenaar. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan daar begin volgende maand wonen.
De verordening wordt op maandag 30 juni behandeld in de gemeenteraad van Wassenaar. Volgens een woordvoerder van de gemeente maakt de Gemeentewet de verordening mogelijk om redenen van veiligheid.
"Daarbij komt dat dit in politiek Den Haag op dit moment ook heel erg leeft. Alles herinnert nog aan 6 mei vorig jaar", aldus de zegsman. Ook het waarborgen van de persoonlijke levenssfeer en het ongestoord woongenot spelen een belangrijke rol.
Het komt er in de praktijk op neer dat er geen foto's mogen worden genomen door de afrastering die rond het huis is aangebracht. Er zijn overal camera's die de bewegingen rondom de prinselijke woning registreren. De marechaussee houdt die beelden nauwlettend in de gaten.
Wie de verordening overtreedt, kan in het ergste geval zelfs in het gevang belanden.
(Bron)

Dus fotograferen mag niet en er hangen overal camera's. Daarnaast komt er een extra strafverordening.
Heet dat niet klassejustitie? Want als ik aan mijn gemeente vraag of zoiets geregeld kan worden, word ik waarschijnlijk glashard uitgelachen. Terwijl ik een huis aan de straat heb, niet zo'n pandje dat al verscholen in het groen ligt.
Ik hoop dat er een zeldzame vogel gesignaleerd wordt in hun 'tuintje', en dat de hele DBA uitrukt.
Inwoner Chaam heel even multimiljonair

CHAAM - Vergissing van de fiscus in uw voordeel. U ontvangt 80 miljoen euro. Deze variant op het bekende Monopolyspel overkwam Fred Betist, inwoner van het Noord-Brabantse Chaam, vorige week.
Heel even mocht hij zich tot de rijken der aarde rekenen. Heel even maar, want al heel snel volgden nerveuze telefoontjes van de bank en de belastingdienst dat er iets heel erg fout was gegaan.
Naar nu pas bekend is gemaakt, ontving een verbaasde Betist dinsdag de alom bekende blauwe enveloppe van de belastingdienst. Groot was zijn verbazing toen hij zag dat hij als directeur van Caprilli Consultants bv 80 miljoen aan te veel betaalde loonbelasting en premie teruggestort zou krijgen. "Het was zo'n astronomisch bedrag dat ik meteen doorhad dat er een fout gemaakt moest zijn", zegt de vastgoedadviseur.
In de veronderstelling dat het geld toch niet op zijn rekening overgemaakt zou worden, wachtte hij rustig af. Betist: "Donderdag belde de bank met de mededeling dat er 80 miljoen op mijn rekening was bijgeschreven. Ik grapte nog: Dat klopt niet, want normaal is het altijd 65 miljoen." Daarna kwam al snel het verzoek van de belastingdienst het geld door te storten naar een andere rekening.
Betist stond er echter op het terug te storten op de rekening waar het geld vandaan kwam. Dat mocht uiteindelijk ook.
Mocht er, in de vorm van rente, toch nog een voordeeltje inzitten voor de Chaamse ondernemer dan gaat dat naar de paardensport, ter ondersteuning van jonge ruiters. De brief van de belastingdienst komt ingelijst in zijn kantoor te hangen.
(Bron)
TT 192 Bernhard devalueert Oranjekapitaal

AMSTERDAM De Koninklijke Familie blijkt niet zo rijk te zijn als jarenlang werd geschat door Forbes Magazine. Dit jaar vielen de Oranjes in het jaarlijkse overzicht van het magazine ver terug. Vorig jaar schatte Forbes het vermogen nog op 2,5 miljard dollar.
De hoofdredacteur van Forbes onthult in The Financial Times dat dit het gevolg is van een gesprek met prins Bernhard. Die belde het blad op uit ergernis over het opblazen van het familiekapitaal. Volgens hem bedraagt dat $250 miljoen.
In een brief legde de prins uit dat er maar een klein deel is ondergebracht in aandelen Koninklijke Olie en ABN Amro.

Wat sneu toch.
TT 130 LONDEN Het nieuwe deel van de reeks Harry Potter-boeken heeft de Britse verkooprecords gebroken. Volgens een grote Britse boekhandelaar worden er gemiddeld acht per seconde verkocht.
TT 130 HAMBURG Vice-voorzitter Friedman van de Duitse Centrale Raad voor Joden heeft recentelijk cocaïne gebruikt, blijkt uit haaranalyse. Friedman is in Duitsland zeer bekend. Hij botste geregeld met de onlangs omgekomen politicus Möllemann.

Snap ik ook al niet. Haaranalyse? Waarom? Omdat ie botste met die politicus? Heel raar stukje.
Interessant nieuwtje van de TT-browser:

TT 120 HOENDERLOO De politie heeft vrijdag dalen. Sinds 1990 is de vogelstand in de weilanden met 25 procent afgenomen. De daling is het sterkst in het noorden en oosten, meldt het CBS. De daling hangt in het aangewezen gebied: het Delerwoud.

(Soms gaat er iets mis waardoor regels blijven hangen. Maar meestal levert dat niets geks op.)
Vriendje weet nooit wat ie hebben wil voor feestelijke gelegenheden. Het is mooi, tevredenheid, maar wel lastig als iemand je een cadeautje wil geven. Hij heeft alles wat hij hebben wil, heeft niks nodig, heeft geen wensen op materieel gebied. Er is wel iets altijd wel goed is, maar om nou elke keer met een fles cognac aan te komen?
Die camera wil ie toch nog even uitstellen geloof ik, dus die valt ook af. Gelukkig bedacht ik gisteren nog een heel romantisch cadeau: een fietszadel. Hij miert al tijden dat ie 'binnenkort' een nieuw zadel moet hebben.

zondag, juni 22, 2003

Leidenaar verdronken in Noordzee

KATWIJK - Een 64-jarige man uit Leiden is zondagmiddag verdronken in de Noordzee voor de kust bij Katwijk. De man kwam tijdens het zwemmen in een mui terecht. Door de sterke stroming werd hij onder water getrokken en van de kust weggesleurd. Dat heeft een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) gezegd.
Rond drie uur werd de man als vermist opgegeven. Twee uur later vonden de medewerkers van de KNRM en de Katwijkse Redding Brigade (KRB) de man op vier kilometer van de plaats hij te water was gegaan. De hulpverleners hebben het slachtoffer nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De persoon die de eerste reanimatiepoging deed, raakte daarbij zelf bewusteloos. Hij kon ter plekke worden behandeld.
(Bron)

Wel heel wrang allemaal :-(
Nog één fotootje: het toetjesritueel. We eten niet vaak toetjes, maar als we dat doen gebeurt er daarna dus dit:

Als het groeiseizoen op gang komt, krijg je dit:


Veel van die brandnetels zijn nu uitgetrokken. Het groen dat boven de schutting uitgroeit (da's een afgezaagde kronkelwilg) staat op ongeveer de helft van de tuin. De andere helft van de tuin is ook netelig.
Zo zag het er een tijdje terug uit:


Beetje kleiner gemaakt dus je ziet er niet echt heel veel op, maar je krijgt een indruk. De narcissen bloeien, je ziet de krokusvlekjes verderop in het gras, het touw van de vetbollen hangt er nog.
TT 120 BAARN Een brilkaaiman is een tuin in Baarn binnengewandeld. Een vrouw die in haar tuin lag te zonnen, zag het beest aan komen lopen, waarop ze de politie belde. Die heeft het 50 cm lange reptiel gevangen. De reptielenzoo Serpo vangt hem op totdat de eigenaar zich meldt.

Ik vind al dat je zo'n beest niet als huisdier moet nemen, maar als je 'm dan hebt, zorg dan dat ie niet ontsnapt. Of zou het een variant zijn van 'aan de boom binden'?
Blue lagoon op tv. Ik zag 'm toen ik 12 of 13 was, en ik was zwáár onder de indruk.