zaterdag, september 28, 2002

Brief van de wbv: tussen november 2002 en oktober 2003 worden in uw complex werkzaamheden verricht.

- het vervangen van de leidingen die door de vloer heen lopen
- vervangen van de combiketel

Wij verzoeken u de ruimtes leeg te maken - het gaat hier om de ruimtes rond de convectoren en de kast waarin de combiketel zich bevindt.
De werkzaamheden zullen per woning 1 dag in beslag nemen.

Ehm... die cv's in huiskamer en gang zijn geen probleem.
De cv in de slaapkamer staat verborgen achter een bult dozen en rommel van ruwweg 3x1,5 m. Als ik nu ga ruimen, kunnen de in de zomer aan de slag schat ik...
Het berghok waar de ketel staat, zit vol met allerhande spullen. Die kunnen er uit, maar moeten dan naar de kamer. Waar ze niet heen kunnen waar daar moeten ze ook zijn.
En leidingen in de vloeren? Blijkbaar doen ze dat vanaf het aansluitpunt? Want er staat niets over vloerbedekking of zo. Dat hoop ik dan maar, want ik heb laminaat.
De wbv kennende gaat dit allemaal weer veel langer duren en een hoop rotzooi opleveren, waarna de gehele klus nog eens door een goed bedrijf moet worden overgedaan.

Help.

(Misschien afdekfolie kopen, de tuin overdekken en daar zolang alle troep opslaan - kan ik ook rustig weer inruimen. Zal je zien dat ze komen als het vriest of sneeuwt.)
(En hoe groot moet ik die 'ruimtes' denken? Als in een meter rond de verwarming, of de hele kamers?)
NOS-TT 371 za 28 sep

In Denemarken heeft een dief 12.800 dollar aan juwelen buitgemaakt met de stofzuiger.
De dief boorde een klein gat door het raam van de juwelier en stak de stofzuigerslang er doorheen. Zo zoog hij een aantal juwelen op uit de etalage, zoals kettingen, ringen en oorbellen. De eigenaresse vond het verschrikkelijk, maar zag de humor er ook wel van in.
Het alarm was niet afgegaan door deze bijzondere manier van stelen. Ze vonden de stofzuiger verlaten naast de winkel.
Helaas was het apparaat totaal leeg. Er is nog niemand gearresteerd.
NOS-TT 371 za 28 sep

Een ontsnapte arrestant heeft een bus aangehouden om te kunnen vluchten. Hij kwam er toen pas achter dat de bus vol zat met politiemannen die op zoek naar hem waren.
S.V.Boas uit Brazilië ontsnapte uit het politiebureau en stopte de eerste bus die hij zag. Hij ontsnapte door als afleiding een telefoontje te plegen en daarna de agent, die hem bewaakte, te overmeesteren.
Boas was gearresteerd omdat hij bij een voetbalwedstrijd drie pistolen bij zich droeg. De politie in de bus arresteerde en boeide de ontsnapte onmiddelijk.
NOS-TT 192 za 28 sep

Major geeft affaire met Currie toe

LONDEN De Britse oud-minister Edwina Currie heeft in The Times onthuld dat ze tussen 1984 en 1988 een verhouding heeft gehad met John Major. Beiden waren getrouwd in die periode.
Major erkende vandaag dat het bericht juist is. "Ik schaam me er diep over, en ik heb de dag gevreesd dat het openbaar zou worden. Norma (zijn vrouw) wist ervan en heeft me allang vergeven."
Major was premier tussen 1990 en 1997.
De verhouding eindigde toen Major tot het kabinet-Thatcher toetrad. Currie schrijft in haar dagboek, waarvan The Times een voorpublicatie heeft, dat de verhouding op haar initiatief begon.
Ik ben opgevoed met: 'in geval van twijfel, niet doen'. Maar wat dan? Wachten tot de twijfel verandert in een duidelijk ja of nee? En hoe lang moet je dan wachten?

vrijdag, september 27, 2002

De Juinen-DVD bevalt me erg goed, en ik werd blij van de mededeling dat alle 'Ons kent ons'-delen op DVD zullen uitkomen :-)
Het is trouwens wel eng om te zien hoeveel van de Juinense politiek nog erg actueel is...
Een financiële herstructureringsstrategie...
Is dat als je zit te overwegen om de munten in je portemonnee anders te sorteren?
NOS-TT 192 vr 27 sep

GENEVE Manuel Wackenheim is werkloos. De 1,14 meter kleine Franse stuntman mag niet langer worden weggeworpen, heeft de
VN-commissie voor de mensenrechten in Geneve bepaald. De Fransman protesteerde tegen het verbod op dwergwerpen.
De hoogste administratieve rechtbank in Frankrijk verbood het dwergwerpen al in 1995 en nu heeft de VN-commissie dat vonnis overgenomen. De bescherming van de menselijke waardigheid is volgens de Verenigde Naties in het geding.
Wackenheim liet zich regelmatig in een disco door sterke mannen weggooien, ter vermaak van het publiek. Met die stunts verdiende de Fransman zijn salaris.
Vriendje op dreef:
Wat doe je als je drie bejaarden een LPF-er in elkaar ziet slaan?
Dan zeg je: wilt u zitten, ik kan slaan.
Hm.
YACCS (van de commentaarmogelijkheid) is blijkbaar ook aan het spoken, in plaats van (aantal) commenta(a)ren staat er comments (zonder nummering), en is er soms geen contact met de server.
DVD-speler gekocht.
Mijn (2...) DVD's liggen nog bij vriendje (omdat hij een DVD-speler in zijn comp heeft, hebben we daar gezellig Fawlty Towers en Koot & Bie in Juinen zitten kijken), hij neemt ze vanavond mee.
Maar de speler doet het: hij speelt ook MP3's af. Ik snap zelfs al een beetje hoe de afstandsbediening werkt.
En in mijn hoofd zweven nu alle filmtitels die ik altijd al had willen hebben. En die (nog?) niet verkrijgbaar zijn op DVD.
Stad in geweest om een cadeau voor vriendje te kopen (is maandag jarig, hij wilde en krijgt een nieuwe rugzak), scart-kabel voor de DVD-aansluiting op de TV, tegen een lang gezocht boek aangelopen in De Slegte en een OV-jaarkaart gevonden.
Als de eigenaresse die nu nog niet als verloren heeft gemeld, kan ik 'm zo naar haar opsturen, ze heeft een bijzondere naam, en de eerste van de 10 vermeldingen die ik belde meldde dat het zijn nicht was. Ze was alleen nog niet thuis. Vanavond nog maar eens proberen.
De stad was trouwens erg vol, vooral de terrasjes.

donderdag, september 26, 2002

De combinatie van de berichten over opiumkweek in Afghanistan, gratis heroïne voor lastige junks in Rotterdam en het idee van de politiechef van Amsterdam voor zorgboerderijen voor junks, leidde tot dit proefballonnetje:
laat junks hun eigen spullen kweken.
Zorgboerderij Opium et emergo.
Van Mierlo is in mijn ogen ook ineens een stuk leuker geworden.
Bieslog, donderdag 26 september 2002 11:17 uur.
Kan ik niets aan toevoegen.
Shock!
Val ik bij het zappen in Spookhuis van RTL 5, over electrobedrijven die hun werk niet afmaken en doorslaande muren. Hebben ze als achtergrondmuziekje Vah Hollanda seni seni van de Nits...
Jasses:

Lekker gedoucht en je daarna besprenkelen met een geur van sigarettenpeuken en bier. In Duitsland vindt de nieuwe parfum gretig aftrek. Daar is namelijk een parfum gelanceerd dat ruikt naar sigaretpeuk en ranzig bier. Een flesje 'Armbrust- schuetzenzelt' kost 150 euro. Het parfum moet de geur imiteren van het beruchte Oktoberfesten, de bierfeesten in het zuiden van Duitsland. De uitvinder? Vanzelfsprekend een cafébaas uit Bayern.
(Bron)
Als je inlogt bij Blogger, krijg je eerst een pagina met mededelingen en reclame. Sinds kort staat deze melding erbij:
'Ever have something you didn't want the whole world to see?'
Het gaat dan om een nieuwe service bij een betaalde account, namelijk (een deel van ) je Bloggersite alleen toegankelijk te maken met een password.
Maar ja, als ik op dit moment Linke soep wil openen, krijg ik dit:
'De pagina kan niet weergegeven worden.'
Dus dat password heb ik niet eens nodig om te zorgen dat niemand iets ziet...

woensdag, september 25, 2002

Invallen daar! Oprukken met een internationale inspectiemacht!

'VS ontwikkelen nieuwe chemische wapens'

RIJSWIJK - De Verenigde Staten zijn bezig met een geheim onderzoek naar nieuwe chemische wapens. Daarmee schendt het land de internationale conventie over chemische wapens. Dat beweert de internationale non-profitorganisatie Sunshine Project op haar site op internet.
(Bron)
Idee 1: jezelf blauw spuiten en in een druk winkelcentrum gaan lopen, of naar een uitverkopend warenhuis.

Idee 2: naar het Binnenhof en... Nou ja, dat snapt u wel ;-)
De eerste kastanje van het jaar voelt nog net zo als vroeger. De glans, de kleuren, de tekening, de geur...
Laag zonlicht op een kastanje die net uit de schil komt - dat is een van de mooiste effecten die ik ken. Een dag later is de schil dof en het voetje (de navel?) ingezakt en niet meer wit. En nog is ie mooi :-)
Vriendje zei: als ik over de stoep rijd en een agent houdt me tegen, roep ik: 'Maar man, je denkt toch niet dat ik met zó'n fiets op de weg ga rijden?'

dinsdag, september 24, 2002

Ken je die dagen waarop op je werk alles mis gaat? Niet (alleen) door wat iemand doet, maar gewoon, door computerstoringen en allerhande ander technisch ongemak?
En dat dat ook net de dag is waarop je een half uur te vroeg kwam, omdat je na twee uur slaap niet meer in slaap kon komen, en op je werk even rustig wilde beginnen met een bak koffie en een krantje? En de dag waarop je wel over moet werken omdat er nog bergen werk liggen die allemaal nu weggewerkt moeten worden?
Ik werk er sinds maart, en dit was de eerste keer dat ik collega's heb horen schelden en vloeken.
We zaten het werk van drie man te doen met zijn zevenen, en nog was het niet bij te houden.
Stoom afgeblazen bij vriendje, en op weg naar huis een hele grote, prachtige kastanje gevonden. Dat vrolijkte me weer op :-)
Ik vermoed dat ik heel vroeg ga slapen, want ik heb nu al zo'n zandgevoel in mijn ogen.

maandag, september 23, 2002

Tijdens het boren maar naar ER kijken, en hopen dat buurman daarna klaar is.
Gaaaap.
Peter Timofeeff heeft zichzelf een mini-Balkenende-pony aangemeten.
Nu weet ik nog niet wat voor weer het wordt.
Ik heb morgen een vroege dienst.
Ik moet morgen om 5:15 mijn bed uit.
Ik heb nogal lang nodig om in slaap te vallen.
Ik heb minimaal 7 uur slaap nodig.
Dus om half negen aanstalten maken om naar bed te gaan is niet onverstandig.
Ik heb een bovenbuurman die af en toe een paar uur achter elkaar aan het boren is.
Hij is net begonnen.

(Ooit moeten die muren toch gewoon opgeboord zijn?)
Een calamiteitenstrook klinkt als een soort spitsstrook, maar is toch heel wat anders...
NOS-TT 401 ma 23 sep

Voor de Australische Margaret Cole gaat een droom in vervulling: ze heeft voor het eerst in haar leven een huis gekocht. Voor zo'n 120.000 euro is ze de trotse eigenaar van een 3-kamerwoning in Wannatobbi, onder de rook van Sydney.
En dat is best opmerkelijk, want probeer maar eens een hypotheek los te peuteren als je al 92 bent! Een snelle rekensom leert dat het huis helemaal is afgelost als Margaret 122 is.
Margaret Cole kreeg ook een startpremie van vierduizend euro. Met haar 92 jaar is Margaret, die in 1976 vanuit Wales naar Australië emigreerde, de oudste 'starter' van Australië.
NOS-TT 371 ma 23 sep

Hoe hou je de weggebruiker happy als hij door toedoen van wegwerkzaamheden in een file terechtkomt? In Oostenrijk zijn speciale verkeersborden gemaakt om de automobilist te vriend te houden.
Aan het begin van de werkzaamheden zien de bestuurders een bord met daarop een roodaangelopen, boos kijkend mannetje.
Het figuurtje leeft als het ware met de automobilist mee.
Hij gaat dan ook steeds blijer kijken naarmate het eind van de onderbreking dichterbij komt. De 'smiley-borden' zijn zo'n succes,dat ze op alle Oostenrijkse wegen ingezet gaan worden.

Dat lijkt me een uitdaging voor anti-auto-activisten: de mannetjes omwisselen :-)
Aiaiai... Ik ging er werken toen het net begonnen was, heb er ontzettend veel plezier gehad. Met leuke collega's. Met bizarre bellers, want het was een gratis nummer: "Hebbu die uitzending gezien over penisverlenging? Nou, ik heb ook een probleem... Hij is te lang." En dan alsof je gek was gewoon een privékliniek opzoeken en meneer keurig het telefoonnummer geven :-)
Dat jongetje dat belde en hard "Kakpoeppies" riep en teleurgesteld was dat je daar niet van schrok, en toen heel wijs zei: "Maar jij bent al groot hè? Nou, kakpoeppiesdaahaaag!"
Maar ook met het opzoeken van vragen die niet vanuit de database beantwoord konden worden (hotels in rare gebouwen als vuurtorens; skeltergroothandels; antieke bouwmaterialen - allemaal net in opkomst toen). Mensen trainen in het opzoeken van de antwoorden op die vragen. Vergaderen met de OR. Teamleideropleiding. Nachtdienst tijdens oud-en-nieuw, met steeds dronkener mensen die alleen maar even belden om gelukkig nieuwjaar te wensen.
En het vertrek - ik zag het niet meer zitten, de rek was er uit. De meesten hielden het zeven maanden vol, ik werkte er geloof ik bijna drie jaar.
Dat opstartgevoel, met z'n allen keihard werken, mis ik nog steeds. Het was het enige bedrijf waar ik een uur na terugkomst van mijn vakantie weer aan het werk was, en met liefde.
In Londen demonstreet een massa mensen vóór de vossenjacht, en prompt worden Engeland en Wales getroffen door een aardbeving. Zou dat nou toeval zijn?
De KPN stuurt me op 7 september een telefoonrekening, met als gebruikelijk daarop de abonnementskosten voor september-oktober.
Ze schrijven dat pas de 19e september af.
Vandaag (op maandag?) krijg ik een brief dat bij de eerstvolgende rekening het abonnementsgeld vooruit betaald moet worden. Wat ik dus al deed, in ieder geval deels.
Het informatienummer gebeld, 10 eurocent per minuut. toets 1, toets2, toets vrolijk door, uiteindelijk: "Bij andere vragen of vragen over de vooruitbetaling, toets 5". Okee, ik toets 5. "Uw keuze is niet juist ontvangen." Toets 5. "Uw keuze is niet juist ontvangen."
Zucht.
Eens goed gezocht op de rekening, en inderdaad: daar stond het gratis nummer van de klantenservice (0800-0404). Heel snel iemand aan de lijn (heel goed), probleem uitgelegd. Ja, alle rekeningen moeten voortaan vooruitbetaald worden, dus ook die rekeningen die pas na 9 dagen komen. Dus mijn volgende rekening zou het abonnementsgeld van november en december moeten bevatten, en daar komt januari bij. Dus op 17 oktober betaal ik mijn abonnement tot en met 31 januari.
Ik begrijp niet zo goed wat het voordeel is, behalve dat je een enorme bulk post en overschrijvingen en incasso-opdrachten op dezelfde dag de deur uit moet doen. Dat lijkt mij helemaal geen voordeel, maar dat zal aan mij liggen.
(Mijn wbv int de huur ook strikt op de 1e van de maand, en bij zondagen een dag later. Ben benieuwd wanneer ze op het idee komen dat driemaandelijks betalen veel eenvoudiger is.)

zondag, september 22, 2002

Als je bij Arke klikt op 'soort vakantie', krijg je een erg rustgevend resultaat...
Een ander voordeel van de herfst: de staartmezen zijn weer opvallend actief. Ik hoor ze piepen, en zie ze achter elkaar aanvliegen, van boom naar boom, bijna dwarrelend.
Zon schijnt, raam open, lekker warm binnen.
Zwarte wolken, zon weg, koud, raam dicht.
Zon schijnt weer, warm, lekker het raam open, spelende kinderen horen.
Ineens beseffen dat het stil is geworden, en koud: raam weer dicht.
Herfst is leuk, maar soms krijg ik er een sik van.