zaterdag, september 06, 2003

Beeldsoep is ook weer te bereiken.
Posten en publishen lukt dus inmiddels weer. Het zou alleen fijn zijn als dat ook zichtbaar was.
TT 192 Kunstbuik tegen tienerzwangerschap

MANCHESTER Jeugdwerkers in het Engelse Manchester wenden een nieuwe methode aan om verhitte tieners van onbesuisde seks te weerhouden. Een probaat middel tegen tienerzwangerschap: de kunstbuik.
Jongens en meisjes van 11 tot 14 jaar moeten een tijdje een pak met een dikke buik dragen om te ervaren hoe zwaar het is om zwanger te zijn. De nepbuik bootst 20 symptomen van zwangerschap na. De bedoeling is dat het dragen van de buik de kinderen geneest van eventuele romantische ideeën over zwangerschap.
De achterstandswijk Benchill, waar het experiment wordt uitgevoerd, kent een extreem hoog aantal zwangere tieners.

Ik denk dat die jongens inderdaad afzien van zwangerschap na deze ervaring...
Overigens heb ik de indruk dat in Engeland sowieso veel meer jeugdzwangerschappen voorkomen, omdat het voor sommigen de enige manier is om een uitkering te krijgen en zo zelfstandig te worden. Hele slechte reden voor een zwangerschap, maar misschien moet je dat symptoom dan op een andere manier bestrijden.
In de VS hebben ze de babypop. Meiden die 'romantische ideeën' hebben, krijgen die pop mee naar huis en moeten er een tijdje voor zorgen. Het krijst, het wil eten, het poept, het spuugt, en er wordt geregistreerd hoeveel aandacht de 'moeder' aan de 'baby' spendeert, en hoe goed ze ervoor gezorgd heeft. Het blijkt dat het de meeste meiden heel vies tegenvalt. Ik heb alleen nog niet van een vervolgonderzoek gehoord, met het antwoord op de vraag of het ook daadwerkelijk geholpen heeft. Want zolang er nog steeds meiden op de EHBO-afdelingen binnenkomen met heftige buikpijn, en die compleet verbijsterd zijn als ze te horen krijgen dat ze weëen hebben, lijkt me de voorlichting nog steeds niet helemaal compleet.
TT 120 RIDDERKERK De snelle veerboot tussen Dordrecht en Rotterdam is op de Noord bij Ridderkerk door een containerschip geraakt. De 70 passagiers zijn ongedeerd maar de ferry moet worden gerepareerd.

'Geraakt'... Vloog dat containerschip laag over of zo?
TT 105 Patiënt die verzuimt krijgt boete"

DEN HAAG Patiënten die niet op komen dagen voor een afspraak in het ziekenhuis kunnen in de toekomst een geldboete krijgen. Dat stelt minister Hoogervorst van Volksgezondheid voor in een brief aan de Tweede Kamer.
Patiënten die zonder af te zeggen wegblijven, verstoren de planning van het ziekenhuis. De behandelcapaciteit wordt niet voldoende benut en er kunnen wachtlijsten ontstaan. Naar schatting blijft 20% van de patiënten weg.
Ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben onlangs gedreigd met het invoeren van een boete. Op basis van de huidige wetgeving is dat niet mogelijk.

Uitstekend idee. Uiteraard werkt dit twee kanten op en kan de patiënt het ziekenhuis ook een boete opleggen als afspraken flink uitlopen.
Naar mezelf kijkend: ik ben weleens niet op komen dagen voor een afspraak. Als ik om half elf een afspraak heb, en om half een kan nog steeds niemand me vertellen hoe lang het nog gaat duren, dan ga ik weg. Degenen die na mij komen zijn dan ook weer wat sneller aan de beurt.
Maar zulke afspraken verstoren mijn planning, dus die tijd ga ik declareren als dit boete-systeem doorgaat.

vrijdag, september 05, 2003

En ook Sarita is weer begonnen :-)
TT 122 Israël doodt opnieuw Hamasleider

NABLUS Israëlische commando's hebben in Nablus op de Westelijke Jordaanoever de lokale Hamasleider Mohammed Hanbali gedood.
Het gebouw waarin Hanbali zich bevond werd beschoten toen de bewoners geen gehoor gaven aan het bevel naar buiten te komen. Bij het vuurgevecht dat volgde werd een Israëlische sergeant gedood en raakten vier soldaten gewond. De actie werd besloten met het opblazen van het gebouw.Dat maakte 28 gezinnen dakloos.
Hanbali zat volgens Israël achter tal van zelfmoordaanslagen. De Israëlische commando-actie is een nieuwe tegenslag voor de Palestijnse premier Abbas.

Tis wel een makkelijke smoes: er woont een crimineel, dus blaas het hele gebouw maar op.
TT 120 SCHIPHOL De marechaussee heeft drie jongens opgepakt die herhaaldelijk het alarmnummer belden met de melding dat op Schiphol een bom lag. De luchthaven werd een paar keer deels ontruimd.
TT 116 Moordaanslag op aanklager beraamd

AMSTERDAM Amsterdamse criminelen willen de Amsterdamse officier van justitie Koos Plooy laten vermoorden. Dat heeft het landelijk parket in Rotterdam tegenover het NOS-Journaal bevestigd.
Justitie zegt over "signalen" te beschikken dat leden van de Amsterdamse onderwereld, door justitie omschreven als "de klassieke Nederlandse maffia", Albanese huurmoordenaars hebben ingeschakeld om Plooy te liquideren.
Plooy geniet landelijke bekendheid als de openbaar aanklager in het proces tegen Volkert van der G. Maar hij heeft ook naam gemaakt als bestrijder van de georganiseerde misdaad.
TT 115 Vrije taxiprijs werkt averechts

DEN HAAG De liberalisering van de taximarkt in 2000 heeft niet geleid tot lagere prijzen,integendeel zelfs.Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van minister Peijs van Verkeer. Tussen 1999 en 2002 is een taxiritje gemiddeld een kwart duurder geworden. Ook stappen mensen steeds minder vaak in een taxi.
De onderzoekers wijten de prijsstijging aan de sterk gestegen kosten. Ook zijn klanten niet "prijsgevoelig" genoeg.
Ook in het buitenland blijken taxi's elkaar nauwelijks te beconcurreren op prijs. Als het al gebeurt, is dat op de langere termijn. Peijs kwam onlangs met maatregelen voor een beter taxivervoer.

Ik moet zeggen: in Utrecht is een vaste prijs voor ritten binnen de stad. Je weet waar je aan toe bent, zit je niet op te vreten bij omleidingen en dergelijke, en persoonlijk ben ik dus eerder geneigd de taxi te nemen (zoals voor die ritjes van en naar de computerzaak).
De taxicentrale zegt dat er meer ritten gemakt worden, dus het lijkt erop dat er meer mensen zo denken.
TT 111 Woning Amstelveen vol explosieven

AMSTELVEEN Krakers hebben in een woning in een zijstraat van de Bovenkerkerweg in Amstelveen explosieven en wapens gevonden. De 47-jarige huiseigenaar is in het huis waar hij nu woont opgepakt.
Op de zolder lagen zeker vier geweren, vijf handvuurwapens, 15 granaten en drie mijnen. Ook werd veel munitie en kruit gevonden. Het Explosieven Opruimings Commando moest een aantal explosieven ter plaatse laten ontploffen omdat het te gevaarlijk was ze te vervoeren.
De politie ontruimde het gekraakte pand en zette de Bovenkerkerweg tijdelijk af.In de huidige woning van de man zijn chemicaliën gevonden.
Er is een nieuwe sport ontdekt: knijperhockey. Bij voorkeur te spelen op een laminaatvloer, met een ouderwetse houten knijper, door twee katten. Kater schoot eerst steeds weg als de knijper toevallig in zijn richting kwam, maar hij heeft nu ook uitgeprobeerd wat er gebeurt als ie er een tik tegen geeft. Nog even en ze gaan spelregels maken.
TT 108 Verdachte ontvoering Lusanne bekent

LEEUWARDEN De Friese politie heeft in Friesland een 63-jarige man aangehouden die wordt verdacht van de ontvoering van de 11-jarige Lusanne van der Gun. De man heeft bekend, zo heeft de politie op een persconferentie bekendgemaakt.
De man zegt alleen te hebben gehandeld, maar de politie sluit niet uit dat er een tweede dader is. Het was hem te doen om losgeld. Dat is echter niet betaald.
De man werd vanochtend om 07.00 uur in zijn woning in Rytptsjerk aangehouden na een tip. Twee jaar geleden was hij met zijn vrouw van Limburg verhuisd naar Friesland. Lusanne dook na twee dagen op in Venlo.
Mooi nieuw log: De appelboom.
Man overleden na aanval door ekster

SYDNEY - Een agressieve ekster heeft vorige maand in Australië een man zo te pakken gehad, dat die inmiddels aan zijn verwondingen is bezweken. De vogel had de 74-jarige man de ogen uitgepikt. Dat heeft het persbureau AAP vrijdag gemeld.
Volgens AAP heeft dezelfde vogel in de staat Victoria daarna een Koreaanse toerist aangevallen. Ook hij raakte gewond aan de ogen. Een jager heeft het dier gedood. Volgens deskundigen kunnen eksters in deze periode zich zeer agressief gedragen als zij menen dat hun jongen worden bedreigd.
(Bron)
Verhuisactiviteiten gesignaleerd: bovenbuurman is met een vriend een aanhanger aan het volladen.
TT 130 LONDEN British Airways overweegt antiraketsystemen te laten plaatsen op al zijn vliegtuigen. Het bedrijf maakt zich zorgen over een mogelijke aanslag.
Moeten vluchten van Terschelling, dwars door de eindeloze dennenbossen heen. Net de boot naar het oosten, naar Vlieland, halen. De zee grauwwild, vol waterhozen, en daartussen in tropisch blauw dobberende mensen met cocktails, tussen de spelende dolfijnen.
Op Vlieland aankomen waar plots veel mensen je herkennen van de tv. En dan de trein missen.

Soms word je heel verbaasd wakker.
Die krakers van tegenwoordig...

TT 120 AMSTELVEEN Krakers hebben explosieven gevonden in een net gekraakt pand aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen. Het Explosieven Opruimings Commando is ingezet om de stoffen te onderzoeken. De straat is afgesloten voor verkeer.
TT 107 Kamerlid wil internaat Antillianen

HILVERSUM Het PvdA-Kamerlid Van Heemst wil dat kansarme Antilliaanse jongeren die zich in Nederland willen vestigen eerst in een internaat moeten worden opgevangen om in te burgeren. Hij zei dat gisteren in Met het Oog op Morgen.
Van Heemst wil dat de jongeren in het internaat goed worden begeleid, zodat ze vervolgens probleemloos de maatschappij in kunnen. "Ze moeten een coach krijgen toegewezen die er voor zorgt dat ze na de introductie op eigen benen kunnen staan", verklaarde Van Heemst.
Hij haakt in op plannen van Rotterdam om kansarme allochtonen zoveel mogelijk over de wijken van de stad te spreiden.
TT 106 Knooppunt afgesloten voor controle

HOEVELAKEN Het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten) heeft vannacht een nieuwe tactiek gebruikt om chauffeurs te controleren op alcoholgebruik. Op het knooppunt Hoevelaken werden de A1 en de A28 vanuit alle richtingen afgesloten. Tussen 22.00 en 04.00 uur ontkwam zo niemand aan een blaastest. De politie zette tussen de tachtig en honderd man in om de tests op de parallelbanen uit te voeren en het verkeer in goede banen te leiden.
Onder de nuchtere automobilisten werden 2000 tegoedbonnen voor een gratis vlaai uitgedeeld, door een bakkersvereniging en de veiligheidsorganisatie 3VO.

De radio meldde dat er 24000 mensen gecontroleerd zijn, waarvan er 15 teveel hadden gedronken. Misschien eens herhalen op een vrijdag- of zaterdagnacht?
TT 105 Kabinet maakt einde aan koppeling

DEN HAAG Het kabinet wil per 1 januari de koppeling van de uitkeringen aan de ambtenarensalarissen laten vervallen. De grens waarbij niet meer gekoppeld hoeft te worden, gaat omlaag.
De Koppelingswet bepaalt dat er wordt gekoppeld zolang er niet meer dan 82,6 niet-actieven zijn per 100 werkenden. Het kabinet wil dat verlagen naar 100 tegen 70. Bij de huidige werkloosheid is die grens nu al overschreden.
Minister De Geus zei eerder dat hij het einde van de koppeling niet mee zal maken. SP-leider Marijnissen zal dinsdag een spoeddebat aanvragen met De Geus. Hij wil hem wijzen op die uitspraak.
Als je goed kijkt, zie je achter de datumregel twee puntjes staan. Dat is de commentaarfunctie van YACCS. Als je erop klikt, krijg je onder andere dit te lezen:
"Rate Your Music and YACCS are unavailable due to a server failure.
Estimated time for fix: September 9, 7PM EST
Update (September 4, 11:41 PM): I've decided to extend the ETA by one day to allow additional time for stress-testing the new server. Here is a timetable which outlines the status of individual work items."
We blijven afwachten...
Freudiaanse verlezing: Jaap de Hoop Keffer.

donderdag, september 04, 2003

Poes heeft een nieuwe truc, en kater heeft 'm helaas al afgekeken.
Achter de stoel waar ik op zit als ik zit te computeren, staat een andere stoel (niet naar de logica daarvan vragen - die is er niet). Als ze nou te weinig aandacht krijgen, of vinden dat ze iets anders in hun bakje zouden moeten hebben dan die brokken die ze gisteren nog verslonden en vandaag geen blik meer waardig keuren, gaan ze op die stoel zitten harken.
Kater doet het nog enigszins voorzichtig, dat je alleen wat scherps tegen je rug voelt. Poes is daadkrachtiger: die klauwt gewoon in één keer rrrangg die nagels in je rug. Met een allerzieligst mauwtje. Alsof ze het zelf ook helemaal niet kan helpen dat je ineens twee meter de lucht inspringt.
Vuile loeders.
Schaamhaar-transplantatie rage in Zuid-Korea

Getransplanteerd schaamhaar is de nieuwste trend in Zuid-Korea. Dit meldt het Britse internetpersbureau Ananova.
In de westerse cultuur is hoe minder hoe beter al jaren het schaamhaardevies. Zuid-Koreanen zien een royale bos schaamhaar als een teken van vruchtbaarheid. Zuid-Koreaanse vrouwen betalen daarom grif duizenden euro's om een deel van hun hoofdhaar over te laten planten naar de schaamstreek.
Volgens de Duitse chirurg Afschin Fatemi gaat dat prima. ,,De structuur van schaamhaar en hoofdhaar lijkt bij Aziaten erg veel op elkaar. Het geïmplanteerde haar is bovendien niet lang. Het valt daarom zelden uit.''
Een lijdensweg is de operatie ook niet. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving, en het verband kan de volgende dag al weer worden verwijderd.
(Bron)
Kijk vooral hier even...
TT 104 Verpleeghuizen: kwartier extra zorg

ZWOLLE De verpleeg- en verzorghuizen eisen een kwartier zorg per klant per dag extra en afschaffing van de doelmatigheidskorting (0,8%). Dat bleek bij een protestmanifestatie in Zwolle.
De Kamerleden Van Hijum (CDA), Verdaas (PvdA) en Slob (ChristenUnie) kregen daar 4000 handtekeningen en een petitie aangeboden. Ongeveer 400 werknemers en cliënten deden aan de demonstratie mee.
De zorginstellingen moeten vanwege de door het kabinet met terugwerkende kracht ingestelde doelmatigheidskorting bezuinigen. Zij vinden de huidige zorg per bewoner per dag (2 uur in verzorg- en 4 in verpleeghuizen) al minimaal.
Indonesië wil alleen educatieve en medicinale pornografie

JAKARTA - Het Indonesische parlement buigt zich over zeer strenge wetten tegen pornografie. Op distributie van het materiaal zou een straf van maximaal zeven jaar cel en een maximumboete van 3 miljard rupiah (370.000 euro) komen te staan.
Pornografie zou alleen nog toegestaan zijn voor educatief, medicinaal en wetenschappelijk gebruik, zo meldde The Jakarta Post donderdag.
In de nieuwe wet zou de productie, de verspreiding en het gebruik ervan worden verboden. Ook het optreden als model of als pornografisch object zou strafbaar worden gesteld. Onduidelijk in het wetsvoorstel is vooralsnog echter wel wat er precies onder pornografie moet worden verstaan.
(Bron)

"Educatieve en medicinale pornografie"?? Hier hebben we de scheiding bloot-porno. Maar daar is het blijkbaar 'bloot=porno'. Wat zullen wij dan een verdorven land zijn in hun ogen.
Auto getroffen door matrixbord

MAARSSEN - Op de A2 bij Maarssen is woensdagavond een auto getroffen door een vallend matrixbord. De bestuurster liep slechts lichte verwondingen op, omdat het bord terecht kwam op de motorkap. Volgens de politie raakte de auto zwaar beschadigd en is de vrouw er goed vanaf gekomen.
Het bord kwam, samen met een ander bord naar beneden, nadat wegwerkers het portaal waar ze aan hingen per ongeluk hadden geramd met een kraanwagen. Ze waren na het plaatsen van lichtmasten vergeten de kraan neer te laten. Het 34-jarige slachtoffer uit Montfoort liep snijwonden op en moest zich in een ziekenhuis laten behandelen.
(Bron)
TT 511 SCHEVENINGEN De raad van commissarissen van Ahold heeft aan het eind van de ochtend de aandeelhoudersvergadering geschorst. Op dat moment was er grote ophef ontstaan over het salaris van de nieuwe topman Anders Moberg.
Aandeelhouders noemden de hoogte van dat salaris een schande en vroegen zich hardop af of Moberg zich slechts had laten inhuren om ontslagen te worden.
Moberg is een vast salaris van 1,5 mln euro per jaar beloofd en kan daar door middel van bonussen jaarlijks 4,3 mln euro aan toevoegen. Bij ontslag krijgt hij 2 jaarsalarissen en een dubbele bonus mee.
TT 130 LOS ANGELES Universal Music Group, de grootste platenmaatschappij ter wereld, maakt de cd's in de VS veel goedkoper.
De gemiddelde prijs gaat met $6 omlaag naar $13.UMG wil met de prijsverlaging het hoofd bieden aan muziekpiraterij.
Via een driedubbele omweg weer foto's op Beeldsoep weten te krijgen. Ga vooral kijken als u eendenfan bent, en let op die pootjes.

woensdag, september 03, 2003

Windows opnieuw geïnstalleerd en dat lijkt het gewenste effect te hebben.
Ik ben alweer halverwege.
Groot nieuws: Ze Zijn Er Weer.
Tis nog drie maanden en drie dagen voor de officiële feestdag daar is, maar dat mag de pret niet drukken: een zakje kruidnoten in chocola. Tegen de frustratie.
Okee. Ik installeer zoet verder. Nu is de verkenner op tilt. Ik krijg een prachtig blanco scherm, of een scherm met alleen links een rijtje onderdelen waar ik wel in kan bladeren, maar geen niveau dieper in kan afdalen.
Ik begin een ietsepietsie klein beetje rode vlekken te krijgen.
De emancipatie schrijdt voort:

TT 130 BOGOTA Twee vrouwelijke huurmoordenaars zijn in Bogota, Colombia, gearresteerd na een wilde achtervolging. De twee, 20 en 21 jaar, hadden twee zakenlieden gedood.
In Colombia zijn veel huurmoordenaars, maar dat waren nooit jonge vrouwen.
TT 120 SCHIPHOL De douane op Schiphol heeft een koffer met zo'n 2000 bavianenneuzen gevonden. De koffer, die opviel door de stank, kwam uit Nigeria en had de VS als bestemming. De eigenaar is spoorloos. De bavianenneuzen waren mogelijk bestemd om medicijnen van te maken.
TT 108 Ecotaks voor de grootverbruiker

AMSTERDAM Grootverbruikers van energie moeten vanaf 1 januari ecotaks betalen als ze niet deelnemen aan een convenant om het energieverbruik te beperken. Dat kondigt het kabinet op Prinsjesdag aan, heeft minister Brinkhorst bevestigd.
Een bedrijf kan tot 10 mln kiloWattuur vrij van ecotaks stroom gebruiken. Als er meer wordt gebruikt, wordt daarover belasting geheven. Minister Brinkhorst (Economische Zaken) zegt niet langer te kunnen uitleggen waarom de consument wel ecotaks moet betalen en bedrijven die veel energie verslinden niet.
Van de bedrijven heeft 80 procent al een convenant met de overheid gesloten.
Ik ga zo maar eens slapen. Dromen van ontploffende computers, aankloppende Roemenen, heel relaxt rijdende taxichauffeurs (die stiekem toch al 70 reden - in de stad) en onwillige programma's.
Welterusten.

dinsdag, september 02, 2003

Fatale longaandoening in Nieuw-Zeeland een raadsel

WELLINGTON - Medische autoriteiten in Nieuw Zeeland menen dat drie sterfgevallen in augustus als gevolg van een longaandoening mogelijk verband met elkaar houden, maar de zaak is verder een raadsel.
In het zuiden van het land overleden binnen tien dagen tijd drie over het algemeen gezonde volwassenen plotseling en snel aan een longaandoening. De drie woonden niet ver van elkaar, maar kenden elkaar niet. Familieleden hebben de fatale ziekteverschijnselen niet gekregen.
De Nieuw-Zeelandse professor David Skegg, deskundige op het gebied van epidemieën, zei dinsdag voor de radio dat hij ervan overtuigd is dat er een verband moet zijn, maar hij erkende dat er nog geen enkel verband is gevonden.
Het ministerie van Gezondheid heeft artsen en ziekenhuizen gealarmeerd over de onbekende ziekte en monsters zijn voor onderzoek naar de Verenigde Staten gestuurd.
Reden tot paniek is er evenwel niet volgens Skegg. De ziekte kan niet erg besmettelijk zijn omdat de familie van de slachtoffers niet is getroffen en naarmate de tijd vordert, neemt de kans op nieuwe gevallen verder af.
(Bron)
Intussen vindt de poes dat ze aandacht tekort komt. Ze mauwt eens heel zielig. Het effect gaat een beetje verloren in een grote gaap.
En je dan weer invreten op je eigen computer. Bureaubladen aanpassen, achtergronden instellen zodat het er weer vertrouwd uitziet, progjes een voor een herinstalleren. Je intussen veertig keer vergissend want nu drie toetsenborden en drie muizen voor je neus. Het netwerkklooien moet nog komen.
Ik ben allang blij dat vriendje een progje had om de primaire partitie te formatteren zonder de rest aan te tasten, zodat alle geredde info ook werkelijk nog toegankelijk is. En dat ie dat met zijn druipneus en verstopte hoofd ook nog 'even' is komen installeren. Tis een schat.
En toch hè. Comp overlijdend, Paradigit bellen (een 040-nummer, géén 0900-nummer). Korte wachttijd, jongen aan de lijn die gelijk zegt: breng 'm maar naar de winkel, zetten ze er een nieuwe schijf in en kijken ze of er iets te redden valt.
Er is een technische dienst IN de winkel, met competente mensen die ook nog eens vlot werken en niet te beroerd zijn dingen uit te leggen, en nooit dat tóóntje hebben, of van die vragen en opmerkingen als 'O, u heeft 'm gebrUIkt... Sja....'. Die alle mogelijke moeite doen en die - als ze er zelf niet uitkomen - ook weten waar ze om raad kunnen vragen.
Dus even later sta je tevreden buiten, probleem op een prettige en snelle manier opgelost.
Waarom is dat uniek? Waarom valt zo'n service op als zeer bijzonder? Zouden eigenlijk niet alle winkels zo moeten werken?

Hierbij een driewerf hoeraatje voor Paradigit.
TT 108 Eerste vonnis Eindhovense zedenzaak

DEN BOSCH Een 32-jarige Eindhovenaar is veroordeeld tot 14 maanden voor seks met minderjarigen en het bezitten van kinderporno. Het is het eerste vonnis in de Eindhovense ontuchtzaak. In november komen de andere verdachten voor, onder wie de oud-PSV-directeur Fons Spooren.
De veroordeelde man had in het Anne Frank-plantsoen tegen betaling sex met minderjarige jongens. De politie vond in zijn huis 28.000 kinderporno-foto's.
Omdat de man al drie keer eerder voor ontucht met minderjarige jongens was veroordeeld, bepaalde de rechter dat hij onder toezicht van de reclassering moet worden gesteld.

28000!!
Kent u de term TRA? Technology related anger? Daar had ik vannacht last van, dat je overweegt met de comp te gaan gooien en zo.
Nu heb ik TRH, Technology related headache.
Au.
Bij nader inzien laat ik het her-C:-en toch aan vriendje over. Ik ben veel te huiverig dat ik iets verkeerd doe (en zo leer ik het dus ook nooit, maar ja).
Gisteren: comp loopt vast. Resetten. Schijfcontrole hapert. Resetten. Na zes keer resetten komt de schijfcontrole voorbij de 15%, is de FAT gerepareerd, zijn wat andere 'foutjes' opgelost en hangt de controle op 79%.
Uiteindelijk uitgezet, en vanochtend verder.
S.M.A.R.T. Status bad
Immediate back-up your data and replace your hard disk drive
A failure may be imminent.
Hop, comp in doos, Hippo met doos in taxi, op naar Paradigit.
Waar ze concludeerden dat de schijf een maandagochtendkindje was en niet meer te repareren, ook niet door de fabriek (normaliter gaan al die kapotte dingen terug, worden gefixed en dienen als reserve-onderdeel).
Nieuwe schijf erin, alle partities behalve C: teruggeGhost, en terug naar huis.
Nu mag ik alles opnieuw gaan installeren (nog even en ik word daar echt handig in).
Als u dus even niets van me hoort, weet u wat ik uitspook.
En wat kun je dan blij zijn dat je je oude compje nog niet helemaal had leeggehaald...

maandag, september 01, 2003

Heeft nou verder echt niemand last van die Roemenen?
Henning Mankell schrijft het premieboek voor de Maand van het spannende boek volgend jaar. 'Mankell schreef de boekjes over inspecteur Wallander' stond in de Volkskrant. Of ongeveer die frase, in elk geval kwam het woord 'boekjes' er in voor.
Als zijn gewone boeken 'boekjes' zijn, hou ik m'n hart vast voor het 'boek' dat komende juni zal verschijnen. Meestal zijn de premieboeken wat dunner dan gebruikelijk, maar dit zal dan wel telefoonboekdikte hebben...
'Bezuinigingen treffen OV-reiziger'

RIJSWIJK - De forse bezuinigingen op het stads- en streekvervoer van de twee kabinetten-Balkenende hebben onvermijdelijk ingrijpende gevolgen voor de reizigers. Ze zullen leiden tot tariefsverhogingen en tot aanzienlijk minder bussen, trams en metro's. Dat concludeert het transportonderzoeksbureau NEA maandag in een rapport in opdracht van provincies, gemeenten en kaderwetgebieden.
Het regio-openbaarvervoer kost de overheid jaarlijks ongeveer 1 miljard euro aan subsidie. Daarin wordt de komende jaren behoorlijk gesnoeid, oplopend tot een bezuiniging van 175 miljoen euro in 2007.
Voormalig minister De Boer (Verkeer) heeft in de Tweede Kamer altijd volgehouden dat de reizigers de dans grotendeels zullen ontspringen. Hij verwachtte veel heil van de aanbestedingen van het openbaar vervoer in de regio, waardoor OV-bedrijven efficiënter zouden gaan werken. Hierdoor moeten ze met minder geld dezelfde dienstverlening kunnen bieden.
Volgens NEA kan met efficiënter werken echter 'slechts' 60 miljoen worden bespaard. Het terugdringen van zwartrijden zou nog eens 10 miljoen kunnen opleveren. Dat is echter lang niet genoeg om de bezuinigingen in te vullen. Daarom moet volgens het bureau zonder twijfel worden gesnoeid in het aanbod en moeten de tarieven omhoog.
Gedeputeerde Staten van Gelderland maakte begin juli al bekend veertig buslijnen te willen schrappen. Volgens bestuurder R. Mast van FNV Bondgenoten staan er meer dan honderd banen op het spel.
Bovendien komen bewoners van kleinere dorpen in een sociaal isolement terecht als er geen bussen meer rijden, stelt hij. De vakbond wil dat de provincie Gelderland 8 miljoen euro beschikbaar stelt om de lijnen te redden. "Gebeurt dat niet, dan gaan de buschauffeurs actievoeren", zei Mast. Woensdag bekijkt Provinciale Staten of het geld er is.
(Bron)
Wederom foto's toegevoegd.
Ik heb mezelf getrakteerd op een heel bergje Zweedse kok-filmpjes. Ik blijf daar om lachen. Chocolademousse zal nooit meer hetzelfde zijn ;-)
Hippo is een beetje van slag af. Kast ingeruimd, afwas gedaan (dat houdt bij mij in dat vrijwel alle glazen, kopjes, borden, pannen etc. zijn afgewassen, want doorgaans poets ik voor het koken datgene wat ik nodig heb), koffiezetter ontkalkt.
En nu ben ik wat ontheemd in eigen huiskamer - ik krijg bijna ruimtevrees van dat lege aanrecht.
Nu de rest van het huis nog :-/
Agenten over de kop bij jacht op scooter

DUIVEN - Een politiewagen is zondagavond in Duiven over de kop geslagen toen agenten te abrupt hun auto keerden om een scooterrijder aan te houden. De agenten raakten niet gewond, maar de auto is zwaar beschadigd.
Kort voor het ongeluk kregen de agenten in de opvallende politieauto een melding van een gewelddadige scooterroof in Duiven. Toen zij de mogelijk gestolen scooter met hoge snelheid middenop de straat zagen rijden wilden zij die laten stoppen, maar moesten daarvoor keren. Bij die manoeuvre raakte de politiewagen zwerfkeien in de wegberm en sloeg om. De scooterrijder ging er vandoor.
Zeven jongens op motoren, brommers en scooters belaagden een 16-jarige Duivenaar, die zelf ook op een scooter reed. Een duopassagier gaf de Duivenaar een duw, zodat hij bijna omsloeg en begon hem te slaan. Een ander zag kans de sleutel uit het slot van het voertuig te trekken.
De Duivense jongen, die volgens zijn verklaring de zeven jongens niet kende, kreeg de sleutel weer te pakken en wilde wegrennen, maar een man uit het gezelschap achtervolgde hem en dreigde hem met een vuurwapen. Daarop gaf de jongen de sleutel af. De zeven mannen verdwenen met de gestolen scooter.
(Bron)
Bijtende vissen zorgen voor opschudding op Mallorca

MALLORCA - Op het Spaanse eiland Mallorca zijn de afgelopen weken duizenden strandtoeristen opgeschrikt door bijtende vissen. De meldingen zijn onder meer afkomstig uit Porto Cristo, Capdepera en Santanyí in het oosten van Mallorca, aldus lokale media maandag.
Hoewel de dieren niet meer dan 5 centimeter lang zijn, zorgen ze door hun grote aantallen voor veel commotie. Dat de vissen in de buurt van de kust voorkomen is volgens experts te wijten aan de hoge temperatuur van het water, veroorzaakt door de recente hittegolf.
(Bron)
TT 120 DEN HAAG De Dierenbescherming opent vandaag een landelijk telefoonnummer waar mensen anoniem melding kunnen doen van dierenmishandeling. De organisatie denkt dat er steeds meer dierenleed is. Het nummer is 0900 - 20 21 210.
Kweeniet. Als ik zou slapen, zou ik niet wakker worden van die sirenes.
Het is september. En om de maand goed te beginnen, vond ik vanochtend voor het eerst sinds lange tijd een natte krant in de bus.
Onderzoek naar mysterieuze dood van pizzaman

WASHINGTON - De Amerikaanse federale recherche FBI is een onderzoek begonnen naar de mysterieuze dood van een pizzaleverancier in de Amerikaanse plaats Erie, Pennsylvania. Dat berichtten verscheidene Amerikaanse media en de Britse BBC zondag.
De man overviel er afgelopen donderdag een bank met de mededeling dat hij een bom op zijn lichaam droeg. Na de roof riep hij de toegesnelde politie toe dat iemand de bom met een tijdmechanisme had geplaatst en hem de opdracht had gegeven de bank te overvallen. Het explosief ging kort erop af.
De politie heeft geen idee waarom dat gebeurde of wie daarvoor verantwoordelijk is geweest.
(Bron)
TT 103 Om 12.00 uur weer test alarmsirenes

HILVERSUM Om precies 12.00 uur moeten de 4050 sirenes in ons land weer loeien voor de maandelijkse test. Zeven jaar lang zijn de sirenes maar eenmaal per jaar afgegaan, maar gebleken is dat de attentiewaarde dan niet hoog genoeg is.
In Den Haag zullen de sirenes diverse malen te horen zijn. Hier onderzoekt TNO de hoorbaarheid van het alarmlawaai. De huidige sirenes werden 7 jaar geleden in gebruik genomen. Ze zijn draadloos en werken onafhankelijk van het stroomnet.
Als de sirenes bij echt gevaar afgaan, moet iedereen direct naar binnen gaan, ramen en deuren sluiten en (regionale) radio of televisie aanzetten.

zondag, augustus 31, 2003

De econome in Zomergasten heeft nu al een paar keer gezegd dat ze ANalfabetiseringscursussen gaf. Hoe doe je dat??
Boy hitches 1,250 miles to rekindle holiday romance

A 15-year-old Italian boy was given the cold shoulder after hitchhiking 1,250 miles to see a Swedish girl he fell in love with on holiday.
The schoolboy met the 17-year-old on holiday in the US and couldn't stop thinking about her when he got home to Milan.
So he hitchhiked to Sweden where he was picked up by police at a service station only 110 miles from his destination of Taeby, near Stockholm.
Police spokesman Mikael Kinaa said: "He told us he was meeting up with his girlfriend living in Stockholm."
Officers found out the boy had been reported missing in Italy, and put his father in touch with the girl's father - who agreed the youngsters could meet up.
However, when the girl's father arrived to pick the boy up, he took him straight to the airport as his daughter had decided he was an already forgotten holiday romance.
(Bron)
Maup is verhuisd!
Verkeersbordgooier opgepakt voor poging tot doodslag

BATHMEN - De politie heeft zondagochtend rond 04.00 uur een 17-jarige jongen uit Bathmen aangehouden omdat hij vanaf een viaduct over de A1 een verkeersbord met een 3 meter lange stalen paal op de rijbaan had gegooid. Een aantal auto's raakte beschadigd doordat zij over het bord heen reden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Surveillerende politieagenten zagen het voorval gebeuren. De jongen is na overleg met de officier van justitie ingesloten voor poging tot doodslag.
(Bron)
Gat in kade tussenboezem Rotte

ROTTERDAM - In de kade van een tussenboezem bij de Bergse Linker Rottekade in Rotterdam is zondagmiddag een gat van enkele tientallen meters lang geslagen. Het water stroomt het achterland in. De dichtstbijzijnde huizen staan in de wijk Terbregge, maar die worden nog niet bedreigd. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.
De brandweer was aanvankelijk ter plaatse, maar laat de werkzaamheden over aan het Hoogheemraadschap Schieland. Het schap is bezig met het sluiten van inlaten en het afdammen van de aanvoer in de Rotte.
De verschuiving heeft zich voorgedaan bij de Irenebrug, aan het verlengde van de Molenlaan, aldus een woordvoerder van Schieland.
(Bron)
Normaal heb ik allerlei meldingen in het log van m'n firewall. Nu: Roemenië, Roemenië, Roemenië, Roemenië, Roemenië, België, Roemenië, Roemenië, Roemenië, Singapore, Roemenië, Nederland, Roemenië, enzovoorts.
Idilis, Zappmobile, Artelecom, Astral net, Telemobil, Power net, Distrigazmures, Sc Ambra.
Wat spoken die Roemenen ineens uit??? Hebben meer mensen hier last van?
(IP-nummer natrekken kan onder andere hier.)
TT 104 Warmterecord net niet gebroken

HILVERSUM Het warmterecord van 1947 (18,7 graden) zal naar verwachting niet worden gebroken. Het KNMI gaat ervan uit dat de gemiddelde temperatuur van juni, juli en augustus 18,6 graden bedraagt. Dat is goed voor een tweede plaats.
Het koele weekeinde met een gemiddelde temperatuur van 14 graden (de nacht meegerekend) gooit roet in het eten. De meteorologische zomer eindigt vandaag.
In de zomerperiode zijn wel andere records gesneuveld. De Rijn stond nog nooit zo laag (7.17 meter) en de graanoogst was nog nooit zo groot. [Wordt het brood nu goedkoper?] Maar het mooie weer eiste ook zijn tol. Zo brak in Wilnis onverwacht de dijk door.
Ik heb een mummie in huis. Ik stond net op blote voeten buiten, planten water te geven. Uiteraard ging het toen regenen, en ik zette een stap terug om onder het balkon droog te blijven staan. Daarbij stapte ik op een scherpe steen - dacht ik. Het bleek een uitgedroogde kikker, die niet eens vermorzeld was onder mijn gewicht. Dus nu zit ie in een doosje.
Hij lag eerst onder een plantentray, die ik verplaatst had. Misschien was ie op de vlucht voor de hitte en is ie daar uitgedroogd.
Hij is tien centimeter lang en ruikt naar vis :-/



(Nog 2 foto's)
Update (August 31, 12:25 AM EST): The server has been repaired; however, due to the fact that it is Labor Day weekend in the US, I may not be able to reinstall/reconnect the server until Tuesday, September 2 (or possibly September 3). I apologize for the downtime; I will make sure to keep this page updated.

Okee dan.
Het werkt nog ook: de originele comments doen het weer.
Maar even een andere commenttool erbij, zul je zien dat YACCS het zo weer doet.
Het schiet niet echt op met die commentfunctie :-(