zaterdag, november 09, 2002

Shit.
Helaas, het oranje kan ik niet namaken - probeer je voor te stellen hoe het er uitziet als dat oranje een vrij lichte tint heeft, maar dan in neon.

Kiespijnkleuren...
Boek van het werk gekregen. Beetje vaag allemaal, grote foto's met Mensen van onze afdeling, met een verhaaltje erbij. Driekwart van het boek bestaat uit bladzijdes met een gat. Die gaten vormen een uitsparing voor een klein boekje met historische foto's. Dat kleine boekje is leuk.
Het boek is geen koffietafelboek. Het is zelfs bij uitstek een boek om weg te moffelen. Achter een rij andere boeken, onder de krant, in ieder geval uit het zicht.
Want de kleuren zijn een beetje... overdone. Het knalt wel heel erg. Ik zal proberen een kleine illustratie te maken waarbij je een idee krijgt van de kleuren. Schrik niet als u hier weer komt.
Naar aanleiding van onderstaande bericht ging ik rekenen. Twintig jaar geleden? Nee joh!
En hoe gaat het dan: je denkt aan iets terug. Denkt bijvoorbeeld: da's niet zo lang geleden, toen was ik 18. Dat is 35 min 18 is... ZEVENTIEN jaar!!
Vroeger blijft je bij als gisteren, maar blijkt stiekempjes steeds meer vroeger te worden.
Hoe lang woon ik al in deze wijk? 12 jaar.
Wanneer was dat auto-ongeluk? Uhm... 17 jaar terug.
Wanneer ging ik naar de brugklas? 23 jaar geleden.
Wanneer haalde ik mijn zwemdiploma? 29 jaar geleden.
Wanneer leerde ik fietsen, op dat oranje fietsje? 30 jaar geleden!
Okee, ik wéét dat die dingen al een tijdje terug zijn. Maar 30 jaar? Dat voelt als veel langer dan het 'tijdje terug' voelt.
En erger nog: ik heb me ook al betrapt op een ander teken van 'ouder worden': als iemand vraagt hoe oud je bent, het antwoord niet weten, maar moeten uitrekenen.
Ik had het al eens over dat fenomeen waarbij je niet meer zo precies weet welk jaar het is (volgend jaar is 2002, eh, _drie_). Af en toe is het eng. Maar ja, ook dat gevoel van 'tisal20jaarterug' zal wel wennen. Hoop ik.
NOS-TT 406 za 09 nov

De legendarische Britse rockgroep The Police, onlangs opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame, komt in maart volgend jaar bijeen voor een eenmalig optreden.
The Police, bestaande uit zanger/bassist Sting, gitarist Andy Summers en drummer Stewart Copeland, zal tijdens de reünie in New York optreden met andere ikonen van de rockmuziek als AC/DC, The Clash en Elvis Costello and the Attractions.
Bijna twintig jaar geleden ging de band uit elkaar. Of het echt bij een optreden blijft, is niet helemaal zeker. Voormalig president Nelson Mandela heeft het trio ook uitgenodigd voor een optreden. Sting heeft daarop nog niet gereageerd.

Welke bands (met levende ex-leden) zou u graag herenigd willen zien?

vrijdag, november 08, 2002

Brrrrr.
"De parlementaire enquête Srebenica, vanaf maandag bij RTL Z", en dan op een toontje of er een spannende thriller wordt aangekondigd.
NOS-TT 718 vr 08 nov

INTERNATIONAL SPACE STATION

Het ISS, met een Belgische astronaut aan boord, trekt morgenochtend als een heldere stip over ons land. Hij wordt zichtbaar in het westen om 06.22 uur, klimt tot 85 graden hoogte en verdwijnt om 6.27 uur in het oosten.
NOS-TT 371 vr 08 nov

De Iraanse politie is op zoek naar een man die zich voordoet als tovenaar. De tovenaar maakte een man wijs dat hij onzichtbaar kon worden en op die manier een bank zou kunnen beroven.
De man besloot om dat plan uit te voeren. De bankrover werd overmeesterd door de klanten van de bank toen hij geld uit hun handen begon te grissen.
De dief vertelde in de rechtbank dat hij 625 dollar betaalde aan een man voor tovenaarsspreuken, waarmee hij onzichtbaar kon worden. De bankrover begreep in de rechtszaal pas dat hij bedonderd was door de 'tovenaar'.
NOS-TT 110 vr 08 nov

LPF-campagne gericht op tweede kans

DEN HAAG De LPF vraagt de kiezers in zijn campagne voor de verkiezingen van januari om "een tweede kans". Het motto van de campagne wordt: "Wij hebben lef, wij stemmen LPF".
[Blijkbaar is LPF stemmen een riskante zaak? Waarom heb je anders dat lef nodig?]
In een toelichting tot de pers zei lijsttrekker Nawijn dat de LPF "desnoods" in de oppositie gaat.
[Regeringsdeelname met 2, 3 of 4 zetels lijkt me niet echt realistisch.]
Nawijn kondigt de "grootste campagne ooit in ons land" aan waarvoor de LPF een miljoen euro heeft uitgetrokken. Het is de bedoeling heel Nederland vol te plakken met posters, aldus Nawijn.
[ We wisten al dat de LPF het begrip 'milieu' alleen kende als in 'hij komt uit een goed milieu'.]
Er werd met geen woord gerept over het gedachtegoed van Pim Fortuyn. Wel werd aangekondigd dat Nawijn half december zijn eigen ideeën in een boek onthult.
[Wordt het dan niet de LHN, de Lijst Hilbrand Nawijn?]
[Valt het op dat ik nog steeds erg sceptisch ben?]

donderdag, november 07, 2002

In de categorie 'Nieuws dat geen nieuws is' zijn vandaag deze twee berichten geselecteerd:

NOS-TT 108 do 07 nov

VROM: Van der Valk negeerde regels

DEN HAAG Het Van der Valk-concern heeft zich niet gehouden aan de bouwregels en de regels voor brandveiligheid, blijkt uit onderzoek van het ministerie van VROM. Ook gemeenten bleven in gebreke omdat ze niet toezagen op naleving van de veiligheidsvoorschriften.
Aanleiding voor het onderzoek bij de 52 vestigingen was het in februari van dit jaar ingestorte parkeerdak bij Van der Valk in Tiel. De constructie bleek niet aan de bouwvoorschriften te voldoen.
Vanwege het onderzoek gaf VROM aan elf gemeenten opdracht meteen op te treden vanwege ernstige gebreken. Die zijn nu op een aanvaardbaar niveau gebracht.

NOS-TT 130 do 07 nov

BRUSSEL Dierproeven voor cosmetica zijn vanaf 2009 binnen de EU verboden. Voor enkele producten, waarvoor nog nieuwe testmethoden ontwikkeld moeten worden, gaat het verbod 4 jaar later in. Om die reden verwerpen dierenactivisten de nieuwe Europese regelgeving.

Wel weer leuk is dat in het overzicht van Teletekst staat: 'Verbod dieproeven voor cosmetica'.
NOS-TT 401 do 07 nov

Een op de drie huwelijken in Australië eindigt in een echtscheiding. Alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft de Australische advocaat Vanessa Farmer nog wat olie op het vuur gegooid.
Voor een veiling van het Rode Kruis heeft Farmer gratis scheidingskosten gedoneerd en het startbedrag op 550 Amerikaanse dollars gezet. Ze verwacht dat de veiling flink wat geld zal opbrengen. De bieders moeten overigens wel gelukkig getrouwd zijn.
"Het is niet zo dat degene met het winnende bod de prijs ook daadwerkelijk moet gebruiken", aldus Farmer. Dat je (en je partner) het maar weet.
NOS-TT 371 do 07 nov

Een Amerikaanse student krijgt zijn bul voorlopig niet omdat hij het woord 'fuck' in zijn scriptie heeft staan.
Het gaat om het 'met dank aan'-gedeelte aan het einde van zijn boekwerk. De student heeft blijkbaar tegenwerking ondervonden van het bestuur van zijn faculteit, want achter deze namen staat een welgemeend: "Fuck You".
De student liet het er niet bij zitten en klaagde de universiteit aan. Hij ziet de zaak als een schending van zijn vrijheid van meningsuiting. Helaas dacht de rechter hier anders over. De zaak ligt nu bij het Hooggerechtshof.
Het ADSL-modem is gearriveerd. Stel dat u even niets meer hoort, dan gaat het niet helemaal goed met installeren...

woensdag, november 06, 2002

NOS-TT 113 wo 06 nov

Grote stroomstoring in Amsterdam

AMSTERDAM Amsterdam kampt met een grote stroomstoring. Grote delen van de stad zitten vanaf even voor 22.00 uur zonder stroom.
Volgens een woordvoerder van de politie is een brand in een transformatorhuisje op de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord de oorzaak van de storing. Onduidelijk is hoe lang de storing gaat duren. Ook in grote delen van Oostzaan en Zaandam is de stroom uitgevallen. In Amsterdam zijn veel politieagenten op straat om de zaak in goede banen te leiden. De trams zijn grotendeels tot stilstand gekomen. Ook het treinverkeer ondervindt hinder van de storing.
Gedroogstoomde noord-Poolse scholkoolstoofschotel.
Papa bukt zich en pakt de platte blauwe bakpan.
(Meer van dit ergs.)
Nu weet ik waarom eikenbladsla zo heet! Meestal is het gewoon sla, maar deze keer zat er als bonus een heus eikenblad in. Niet aan te raden: erg taai.
Tip voor al diegenen die hier komen via een Google-zoekopdracht 'foto's en watdanook'. Als je nou eerst eens kiest voor 'afbeeldingen zoeken' en dan je trefwoord opgeeft, dus (selectie uit recente dingen):
- mijn blote vriendin
- soep
- anorexia
- sex Breda
- sexy kerstboom (?)
- scartaansluiting
- anorexia porno (wat fascineert iemand daar nou zo aan??)

Dat helpt.
Stel, je weet van jezelf dat je chaotisch bent, en dingen snel kwijtraakt. Je hebt een la met gereedschappen en schroeven en zo. Maar dat zwerft allemaal maar door die la, dus mik je alles in een eveneens rondzwervend oud koekblik.
Dan koop je maar eens een gereedschapsding - een plastic koffer met een bovenkant die los kan, vakjes voor schroeven en zo. Handig handig. Dus haal je de la met gereedschap leeg. En realiseer je je ineens dat je in dat koekblik de losse schroeven had gedaan. Schroeven? Toch niet ook de... Blik open, en jawel: schroeven, pluggen, schermsteunen.
Geen wonder dat ik ze niet kon vinden. Ik had ze gewoon opgeruimd.
Hij bloeit, de Prunus subhirtella autumnalis rosea.

Winterkers

Voor een plaatje van een winterkers in volle bloei: klik hier.
Er staat er een paar straten verderop een, en tegen kerst wordt ie volgehangen met lampjes - winter alom, en dan ineens een kerstboom die kaal is maar wel volop bloeit. Met wat sneeuw op de takken is de shock compleet, net als de verrukking.

dinsdag, november 05, 2002

Plannetje voor de vakantie volgende week: Ad opzoeken. Ad werd door een vriend van ons gevonden, en heet sindsdien net als hij Ad. Mensen geloven het vaak niet als je zegt dat iemand bijna een zeehond aanreed op de Grebbeberg. Maar Ouwehands Dierenpark ligt daar ook, en meneer Ad was uit wandelen, of hoe dat ook heet bij een zeehond.
Vanmiddag zat ik lekker met een trui aan in de tuin in de zon, toen ik net even frisse lucht hapte, was het verrekt koud. Het lijkt wel herfst.
Update Chinees II: De smaakversterker was inderdaad te veel van het slechte :-(
Heeft mevrouw Nijs zelf gestudeerd? Eén studie, of meer? Heeft ze wel bedacht dat de dubbelstudenten meestal niet echt de domste en / of onzelfstandigste types zijn?
Waarom niet gewoon gezegd: tis een platte bezuinigingsoperatie, niet door minder uit te geven, maar door meer te vangen? Onderwijs weer voorbehouden aan de rijken?
Hm... Of degene die hier kwam op vacature bordeel (dat werkt niet, zoek eens op "vacature bordeel") heeft ook Hippo als nick, of het W.I.E.-tooltje telt me plots twee keer. In ieder geval zijn hier nu Hippo en Hippo. Ik krijg er een wat dubbel gevoel van.
Update Chinees:
vriendje komt aan met een tasje. Bij het openen ontdekken we tomatensoep. Dat heeft ie niet besteld. Maar hij kreeg de tas in zijn handen gedrukt bij de Chinees. We hebben dus waarschijnlijk het menu van iemand die telefonisch besteld heeft. Net als wij ook met mihoen en gado gado - maar geen babi pangang. In plaats daarvan: gebakken draadjesvleesbrokjes met groente in een soort ketjapsaus met teveel mint en teveel natriumglutaminaat. Geen idee wat het was. En we zijn benieuwd of de andere besteller het doorhad voor hij/zij thuis was.
NOS-TT 109 di 05 nov

Coalitie wil weer vossenjacht

DEN HAAG De fracties van de coalitie willen dat er in heel Nederland weer gejaagd mag worden op vossen, zo bleek in een debat met minister Veerman. Ook de zwarte kraai en de kauw zijn wat CDA, VVD en LPF betreft weer vogelvrij.
Volgens de partijen richten de beesten grote schade aan landbouwgewassen aan.
Volgens de nieuwe Flora- en Faunawet kunnen de provincies vrijstellingen voor de jacht moeten geven.
De nieuwe jachtregels zijn pas sinds 1 april in werking. De provincies hebben de organisatie nog niet geheel op orde.
Volgende week stemt de Kamer over het voorstel de jacht weer vrij te geven.

Als u dus een vos ziet die loopt te knagen aan de maïs op een akker, mag u 'm wegjagen. Vossen eten ook graag suikerbieten en aardappels.
Vriendje kookt vanavond: we eten Chinees ;-)
Granaten aangetroffen in Belgische rechtbank

BRUSSEL/CHARLEROI - In de rechtbank van het Waalse Charleroi zijn maandag twee granaten aangetroffen, waarvan er een was verstopt in een uitgehold brood. De explosieven werden ontdekt na een anoniem telefoontje aan het gerechtsgebouw met de melding dat "het bloed zal vloeien tijdens de ramadan".
Na een zoektocht werden op toiletten op de tweede verdieping twee nog niet ontplofte granaten ontdekt. De Belgische ontmijningsdienst DOVO heeft de projectielen daarop buiten tot ontploffing gebracht. Daarbij sneuvelden alleen enkele ruiten. Van de dader ontbreekt nog elk spoor.
(Bron)
Een 23-jarige katholieke autodief is in Belfast op het nippertje gered. Harry McCartan werd in de protestantse wijk Dunmurry door de brandweer bewusteloos aangetroffen met zijn handen en voeten vastgespijkerd. McCartan was kort daarvoor door een protestantse jongerenbende met spijkers van 15 centimeter lengte gekruisigd aan een houten paal.
(Bron)
Jongetjes gearresteerd na mislukte overval

EINDHOVEN - De politie heeft twee Eindhovense jongetjes van tien en dertien jaar aangehouden nadat ze tevergeefs hadden geprobeerd twee plaatsgenootjes te beroven. Het jeugdige duo was gewapend met een imitatiepistool en een mesje. De jongste is na verhoor naar huis gestuurd. De oudste zit nog vast. Een politiewoordvoerder heeft dat dinsdag meegedeeld.
De mislukte overval vond maandagavond plaats. De beide slachtoffers (14 en 15 jaar) reden op een fietspad toen de verdachten hen dwongen te stoppen. Ze eisten geld. Een van de jongens kon wegfietsen, de andere vluchtte te voet met achterlating van zijn fiets. De politie hield de overvallertjes korte tijd later aan.
(Bron)
Knaagdier veroorzaakt grote stroomstoring in Boxtel

BOXTEL - Een kleine brand in een verdeelstation in het centrum van Boxtel heeft dinsdag een grote stroomstoring veroorzaakt in deze Brabantse gemeente en enkele omliggende plaatsen. De elektriciteit viel omstreeks 12.30 uur uit, aldus een woordvoerder van het energiebedrijf Essent.
Door de storing zitten ongeveer 8000 huizen en een klein aantal bedrijven zonder stroom. Essent gaat ervan uit dat het probleem aan het eind van de middag is verholpen. De brand is ontstaan doordat een knaagdier, mogelijk een rat, kortsluiting heeft veroorzaakt in het verdeelstation.
Persoonlijke ongelukken hebben zich voor zover bekend niet voorgedaan. De politie stuurde extra surveillancewagens de weg op. De meeste winkeliers in Boxtel hebben hun deuren gesloten.
(Bron)
NOS-TT 192 di 05 nov

WENEN De moord op Pim Fortuyn heeft de leiding van het beroemde Burgtheater in Wenen op een idee gebracht. Het theater heeft de Oostenrijkse schrijver Robert Menasse gevraagd een toneelstuk naar aanleiding van de moord te schrijven.
Menasse zou in zijn stuk uitgaan van een moord die wordt gepleegd om de vestiging van een ondemocratisch bewind te voorkomen. Het probleem is dan dat het bewijs dat dat bewind ook echt werd voorbereid,met de moord is vernietigd.
Onduidelijk is nog wanneer het stuk in premiere gaat, maar in elk geval niet meer dit seizoen.
Het Burgtheater staat hoog aangeschreven in de toneelwereld.
Winterakoniet, vogelmelk, de helft van de tulpen, wat narcissen, wat krokussen.
U weet wel.

maandag, november 04, 2002

Ach, morgen de Staatsloterijshow, met René Froger EN zijn ouders, die ook optreden...
Dat moet ik zien...
Postbank heeft de online-service verbeterd. Voortaan kun je al op de hoofdpagina kiezen voor Girotel of Internetsparen (eerst moest je daar een keer extra voor klikken). Het heeft een klein nadeel: je moet alle codes weer opnieuw invoeren. En inderdaad - die liggen ergens. Wat ik mij herinnerde, bleek niet correct, en resulteerde in de dreigende melding dat drie foute codes vervelende consequenties zouden hebben.
Goedemorgen :-)
Nee, ik ben niet in de war - ik ben om een uur of vier mijn bed in gerold en er net weer uit gekomen.Voel me nu voor het eerst sinds een paar dagen weer echt wakker.
Uit de mailbox:

"ATTENTION: Sir/Madam,

We are pleased to inform you of the announcement today, 4th Nov. 02, of winners of the DE LOTTO NETHERLANDS SWEEPSTAKES LOTTERY / INTERNATIONAL PROGRAMS held on 29TH October, 2002 as part of our end of year bonanza.
Your company drew the lucky numbers, and consequently won the lottery in the 2nd category.
You have therefore been approved for a lump sum pay out of US$2,500,000.00 in cash.
This is from total prize money of US$15,000,000.00 shared among the six (6) international winners in this category. All participants were selected through a computer balloting system drawn form 25,000 names from Middle East, Asia, Africa, Canada, Europe and North America as part our International Promotions Program, which is conducted annually.

CONGRATULATIONS!

Your fund is now deposited with a Deven Bv House insured in your name. Due to the mix up of some
numbers and names, we ask that you keep this award strictly from public notice until your claim has been processed and your money remitted to your account. This is part of our security protocol to avoid double claiming or unscrupulous acts by participants of this program.
We hope with a part of you prize, you will participate in our end of year high stakes US$1.3 billion International Lottery.

Congratulations again from all our staff and thank you for being part of our promotions program.

Sincerely,

THE PROMOTIONS MANAGER,
DE LOTTO NETHERLANDS.

N.B. Any breach of confidentiality on the part of the winners will result to disqualification. Please do not reply to this mail. Contact your claim agent"

Ach ach. Ik ben niet zo op sweepstakes. Zeker niet van bedrijven die ik niet ken, die ineens een drieletterwoordverhaal ophangen, en dan nog een mail achteraf sturen om het juiste mailadres door te geven, omdat dat in de eerste mail fout vermeld stond. En dan ook nog dreigen dat je niks wint als je er ruchtbaarheid aangeeft. Maar de truc bij sweepstakes is dat je sowieso niks wint, dus dat maakt niet uit.
Wie me nu zielig vindt en toch wat wil doneren, stel ik graag mijn gironummer ter beschikking ;-) Mocht je wat over hebben van die miljoenen van de Nigeriaanse olieheren of zo.
Spectaculair gezicht: die hoosbui vanochtend even voor twaalven, en vooral het effect op de treinrails. Overal stegen dampende wolken op, alsof de boel aan het smeulen was. Een spoorman verzekerde me dat dit heel normaal was, het komt gewoon doordat de wisselverwarming al aan staat. Maar toch: zonnestralen door het regengordijn heen, rookwolken opstijgend vanaf de grond... Het had iets apocalyptisch en iets rustgevends tegelijkertijd.
NOS-TT 371 ma 04 nov

In Equador gebruiken sommige koks menselijke dijbenen om hun gerechten iets extra's te geven. Zo blijkt uit een recent onderzoek van een lokale krant.
Chef Carlos Acosta vertelde de krant dat hij al veertig jaar met dijbenen kookt, en dat hij de beenderen van het kerkhof haalt. "Je moet een half uurtje voor je een soep opdient even zo'n bot er in laten trekken en dat geeft een heerlijk smaakje," aldus Acosta.
De kok is er zelfs van overtuigd dat de mensenbotten extra klanten naar zijn restaurant trekken. De autoriteiten van Equador zoeken het tot de bodem uit.

zondag, november 03, 2002

Kind mag sterven van rechter

LOS ANGELES - Een rechter in Orange County in Californië heeft bepaald dat een kind van amper een jaar met zware hersenbeschadigingen van de beademingsapparatuur mag worden gehaald. Daarmee komt hij tegemoet aan de wens van de 23-jarige moeder van het kind. De vader heeft geëist dat de jongen blijft leven. Als het kind sterft, zal de vader voor moord worden aangeklaagd.
De 23-jarige man zit sinds december vorig jaar in voorlopige hechtenis. Volgens de moeder heeft hij het kind door elkaar geschud en in bed gegooid, wat tot de zware kwetsuren leidde. Volgens de artsen zal de meestal bewegingloze jongen heel zijn leven moeten worden beademd en gevoed.
De rechter houdt de situatie van het kind voor hopeloos. Hij bepaalde dat het beademingsapparaat op zijn vroegst over zestig dagen mag worden uitgeschakeld. In de tussentijd kan de vader in beroep gaan. Volgens Californisch recht moeten beide ouders toestemming geven voor het besluit een kind niet langer te beademen.
(Bron)
Vandaag maar 1 roodborst gezien. Hij zat fier te fluiten boven in een krentenboompje, tegenover de bushalte. Altijd weer verbazingwekkend wat een volume er uit zo'n klein lijfje kan komen. (Hoewel het winterkoninkje nog kleiner is, en nog harder kan zingen.)
AMSTERDAM - Verschillende opdringerige sekssites zijn een nieuwe weg ingeslagen om internetters ongevraagd met pornospam te bestoken. Met een ogenschijnlijk vriendelijke greetingcard wordt de lezer op het verkeerde been gezet. Eenmaal een kaart geopend worden automatisch pornoafbeeldingen op de desktop geplaatst en porno pop-upvensters geopend. Daarnaast wordt de greetingcard verstuurd naar vrienden die in het adresboek staan.
De greetingcard-verstuurders gebruiken meestal Microsoft's ActiveX Controls, een webbasedprogramma dat continu (ongevraagde) programma's installeert en ververst. Zo omzeilen de pornosites het keuzevenster dat verschijnt bij het installeren. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is een link aanklikken en de installatie start automatisch.
[knip]
Een van de sites waar vandaan de pornosites tot voor kort opereerden is FriendGreetings. Momenteel waarschuwen securitysites voor de portalsite cool-downloads.com, van waaruit pornospamsites zouden opereren.
(Bron)
Vriendje moest vrijdag helpdesk spelen bij een collega. De muis van collega's computer haperde, en collega had alles al geprobeerd, muis schoongemaakt en zo: hielp allemaal niks, muis bleef haperen.
Terwijl collega heel voorzichtig was geweest met schoonmaken, hij had erg opgepast dat ie het vilt niet beschadigde.
Vilt?? Ja, dàt spul. Wijzend naar de onherkenbare wieltjes, bedekt met een opeengehoopte laag stof en vuil.
Na een radicale viltamputatie door vriendje deed muis het weer feilloos.