zaterdag, november 23, 2002

Je komt de trein in, staat er op het eerste bankje een tas. Niemand erbij, dus je ploft op het tegenoverliggende bankje - kun je gelijk een oogje op die tas houden, dat die niet zomaar verdwijnt. Rent er een vrouw binnen die gaat gillen dat ZIJ daar zit, met de toon: "Dus jij mag daar _niet_ zitten". Ik maak er een soort grapje van door te zeggen: "Nee, ú zit daar niet" waarop ik onderbroken word door een hele tirade en er alleen maar slapjes doorheen kan afmaken:"Uw tàs zit daar". Mevrouw tiert verder, gaat zitten, zo breeduit mogelijk en zoveel mogelijk in de weg. Ik haal mentaal mijn schouders op, en steek een sigaret op. Mevrouw ontploft nu pas echt, tiert en schuimbekt, en wijst naar de sticker boven de deur. Valt dan stil, pakt nijdig haar tas en vertrekt naar een niet-rokencoupé.
Jongen aan de andere kant kijkt me grijnzend aan en ik kijk net zo grijnzend terug: in de coupé waar de vrouw heen vertrokken is, zit een hele damesclub die steeds uitbarst in het gevoelige, doch vals gezongen meesterwerk: 'Tis stiiiiil aan de oooverkant, tis stiiiiil aan de ooooverkant'.
Dodental bij Miss-Worldrellen loopt op

KADUNA - In de Noord-Nigeriaanse stad Kaduna zijn donderdag zeker 105 doden gevallen en vijfhonderd mensen gewond geraakt tijdens bloedige rellen. Dat hebben hulpverleners vrijdag meegedeeld. Leger en politie proberen de 'Miss World-rellen' in toom te houden.
(Bron)

Ze hebben het voor elkaar: de verkiezing wordt naar Londen verplaatst.
Beetje rare gewaarwording als je naar de radio luistert en er wordt een stukje van je log voorgelezen. Wel de naam erbij, maar geen URL. Misschien een tip voor de volgende keer ;-)

vrijdag, november 22, 2002

Eén van de allerlekkerste geuren: verse gember. Pittig, citroenig, aromatisch. Ik koop regelmatig een stukje, en plant de uitlopers. Elisa wist er ooit een plant van te kweken, die ook nog eens ging bloeien. In Huize Hippo komt het niet verder dan het produceren van een steel, maar we houden hoop.
Referrals blijven leuk:
- urinoir humor quiz
- wolken-zon
- Iran: bruin haar
- koosnaam
- verwarming bijvullen (tis de tijd weer)
- zwarte kousen SGP
- gastenboek huisarts
En het meest gebruikte woord bij zoekacties die hier uitkomen is nog steeds: buikgriep. Ook struisvogel, bapao en wildplassen zijn populair.
De Volkskrant meldt een probleem op een luxe cruiseschip: al vier cruises lang worden passagiers en bemanning ziek door het Norwalk virus. 'Getroffenen kunnen maanden achtereen last hebben van misselijkheid, maagkrampen, hoofdpijn, koorts en diarree.' Maanden achtereen!! Dacht je lekker ontspannen een luxe cruise te kunnen maken :-(
Europarlement wil verbod op chocoladesigaretten

STRAATSBURG/DEN HAAG - Als het Europees Parlement het voor het zeggen zou hebben, zouden sint en piet geen chocoladesigaretten meer in schoenen van kinderen kunnen stoppen. Een overgrote meerderheid stemde donderdag voor een verbod op productie, invoer en verkoop van eetwaren en speelgoed in de vorm van tabaksproducten.
(Bron)
Verschroeide penis door werken met laptop

LONDEN - Mannen die lang met de laptop op schoot werken of spelletjes doen, lopen het risico dat de huid van hun penis verschroeit. Dat concluderen artsen nadat een Zweedse wetenschapper de huid van zijn geslacht en zaadballen brandde.
De man had zich thuis in zijn fauteuil geïnstalleerd met de laptop op de knieën, om een uur lang een rapport na te kijken. Volgens een brief in het Britse medische tijdschrift The Lancet verschenen de volgende dag brandblaren in zijn kruis.
De handleiding bij laptops bevat meestal een waarschuwing om de draagbare computer niet direct op de huid te plaatsen, maar in dit geval was de Zweed gekleed.
(Bron)

Wel een beetje typisch dat de blaren pas later kwamen, en dat ie niet gevoeld heeft dat de boel te heet werd.
De tandarts heeft me hartelijk uitgelachen. De kiespijn was, eenmaal in de stoel, inderdaad weg, en geen gaatje te vinden. En hij heeft het eens nagekeken: het laatste wat er aan m'n gebit gebeurd is, was het vullen van mijn laatste verstandskies, zeven jaar geleden.
We hebben het diner overleefd...
(Kan er verder nog niks over zeggen omdat de andere helft van de collega's volgende week pas gaat.)

donderdag, november 21, 2002

Die vrachtwagen die stond te lekken... Hoe kan het nou dat ze zeggen niet te weten wat er in zit, maar wèl dat het ongevaarlijk is? Baseren ze dat op het feit dat de brandweerlui er omheen niet direct blauw aanliepen of zo?
Een groot nadeel van je computer een dag uitlaten is dat je ineens niet meer 100 mails achterloopt, maar ruim 500. En vanwege een bedrijfsfeestje vanavond (met de opwekkende naam 'Het Galgenmaal'...), gaat dat alleen maar erger worden.
Morgen heb ik vrij maar moet ik vroeg op - om half negen mag de tandarts weer gezellig rondpulken en foto's maken. Dat heb ik vorig jaar slecht gepland. In ieder geval weet ik dat ik morgenochtend van mijn kiespijn af ben. Misschien heb ik wel een gaatje (of meer), maar boren vind ik geen punt - die controle roept om de een of andere reden veel meer stress op.
Wat kun je toch enorm opknappen van heel lang slapen :-)

dinsdag, november 19, 2002

NOS-TT 718 di 19 nov

MAAN

op: 16.36 uur
hoogste punt: 00.22 uur
onder: 08.25

Vannacht is de maan vol. Rond 02.47 uur is de maan gedeeltelijk verduisterd. Mogelijk is te zien dat de bovenkant iets donkerder is dan de onderkant. Er zijn na middernacht misschien nog enkele vallende sterren te zien.
GroenLinks en PvdA dienen geen motie van wantrouwen of iets in die richting in, bang dat N. dan een held zou worden / lijken.
En wat was ie [Hillbilly dus] ineens weer stoer op RTL-nieuws, 'ik heb geen motie gezien hoor', smile. Bahbahbah.

Hilbrand N. bedoelde niet wat ie zei dat ie niet gezegd heeft. En hij dacht niet wat ie dacht dat wij denken dat ie dacht.
Dat we dat maar even weten.
Wie het nog snapt, mag het zeggen.
Balkenende kijkt steeds minder blij, leunt steeds verder de andere kant op, kijkt steeds de andere kant op, zakt steeds verder onderuit - hoe harder Hilbrand N. zegt dat ie demissionair minister blijft minstens tot aan de verkiezingen, hoe duidelijker de lichaamstaal van Balkenende wordt.
Vriendje zou graag naast Hilbrand N. wonen.
Dan kon ie een strop uit het raam hangen.

(Intussen raakt Hilbrand N. het spoor bijster in de Kamer, hij gedraagt zich nu als een kind dat niet kan winnen van z'n klasgenootjes.)
(Hoezo 'hij zei het niet als minister'? Stel nou dat het niet Bernhard was geweest die de Telegraaf belde om de Appie-klappen toe te juichen, maar Trix. Als privé-persoon. Dan was de pleuris uitgebroken. En terecht.)
Overigens ben ik van mening dat elke minister die liegt, op dient te stappen, met verlies van wachtgeld.
('Ik heb het gezegd; ik heb het niet gezegd; ik heb het wel gezegd, maar anders bedoeld; ik heb het als privé-persoon gezegd; ik wilde discussie oproepen; ik wilde geen discussie openen.' Minimaal één van deze redeneringen moet onwaar zijn.
Hilbrand N. is geen Kretenzer...)
En zo blijkt Hilbrand N. toch nog iets goeds te hebben opgeroepen: na het aanhoren van de monologen van de diverse partijen, heb ik plots weer veel meer vertrouwen in de Nederlandse politiek en in de Tweede Kamer.
Iets heel anders: waarom krijg ik in de week dat ik naar de tandarts moet, altijd kiespijn?
Eerdmans, LPF, 'three strikes you're out', ofwel: drie veroordelingen en dan krijg je automatisch levenslang.
In Amerika kun je zien waar dat toe leidt: wie twee keer gepakt is en toch nog een derde keer in de fout gaat, doet _alles_ om te voorkomen dat ie weer gepakt wordt. En de types die niet zo gewelddadig zijn, zijn degenen die na drie relatief lichte misdrijven levenslang de bak indraaien.
Ik weet niet hoe het wel moet. Maar dit is toch ook geen optie, wat mij betreft.
Beetje bizar: zet je het debat aan, geeft je tv aan dat het hier gaat om '3rd rock from the sun'. Da's wel erg symbolisch.
Het was ongetwijfeld een schitterend schouwspel, boven de wolken.

maandag, november 18, 2002

Nog een update Leoniden: het hoogtepunt is rond 5 uur, dus ik ga morgen nog wat vroeger opstaan - hopelijk is het niet te bewolkt...
Leeuw staat dan oost-zuidoost, tussen de Grote Beer (de steelpan, links) en Jupiter (rechts) in.
RTL4-nieuws: mariniers op training in Suriname (en Bouterse die boos was, dat terzijde).
Ze oefenden ook met giftige slangen (dat is pas nieuws: de boa constrictor is giftig geworden!) en kaaimannen (meer een kaaibaby: iets groter dan de hand die 'm vasthield).
Ik ga gerust slapen. Onze jongens zijn net zo heldhaftig als Steve Irwin.
Keurig op een rijtje: waar Michael Jackson zijn inspiratie vandaan haalde.
Niet bekijken vlak voor het slapen gaan.
Nawijn en zijn proefballonnetjes: kunnen ze die vent niet zelf eens vullen met helium, zodat ie opstijgt en verdwijnt?
Variatie op een thema:

"I and my family fled Zimbabwe for fear of our lives and are currently staying in the Netherlands where we are seeking political asylum and more so have decided to transfer my father's money to a more reliable foreign account. since the law of Netherlands prohibits a refugee (asylum seeker) to open any bank account or to be involved in any financial transaction throughout the territorial zone of Netherlands, As the eldest son of my father, I am saddled with the responsibility of seeking a genuine foreign account where this money could be transferred without the knowledge of my government who are bent on taking everything we have got."

En als ik nou even wil helpen, krijg ik heel veel geld.
En natuurlijk is het ook logisch dat je een 'CONFIDENTIAL BUSINESS PROPOSAL' verstuurt naar alle @huppeldepup-accounts.
Ik voel me zeer vereerd door deze persoonlijke benadering ;-)
Mijn handen zijn knaloranje: vanavond eten we pompoensoep.
Op verzoek herplaatst, van Teletekstpagina 718:

In de nacht van 18 op 19 november verschijnen de eerste Leoniden rond elf uur. In de uren daarna neemt het aantal geleidelijk aan toe, tot tijdens het maximum misschien wel 20 of meer meteoren per minuut oplichten. "Een spectaculair verschijnsel. Overal aan het hemelgewelf zijn talloze lichtzwakke meteoren te zien of juist zeer heldere exemplaren die met een felle lichtflits geluidsloos ontploffen en een nalichtend spoor achterlaten, dat minuten lang zichtbaar blijft", aldus Urijan Poerink van de sterrenwacht.

zondag, november 17, 2002

Voor wie de andere kant op wil: de Nieuwe communististische partij Nederland.
Op de hoofdpagina is zelfs een bewegende hamer-en-sikkel te bewonderen ;-)
In verkiezingstijd kruipt er allerlei spul onder de tegels vandaan.

http://www.nieuwenationalepartij.org/ (Goh, vergeet ik zomaar om er een klikbare link van te maken...)

"Voor u ligt het beginselprogramma van de nationalistische Nieuwe Nationale Partij (NNP). Het beginselprogramma verduidelijkt wie wij nationalisten zijn en waarom wij nationalisten de taak van de bescherming van onze Nederlandse cultuur, taal, soevereiniteit en identiteit op ons hebben genomen ter meerdere eer en glorie en eeuwig voortbestaan van de gehele Nederlandse volksstam en natie."
Uit het verslag van de Partijdag:
"Gewoontegetrouw werd afgesloten met het zingen van het lied 'Alle man van Neêrlands stam'."
"De NNP is niet links, niet rechts, en al helemaal niet extreem." Die terminologie ken ik ergens van.
Misschien moeten ze nog wat oefenen op hun Nederlands, want dat hapert een beetje. En als ze niet geassocieerd willen worden met extreem-rechts, is het misschien minder slim om te adverteren met teksten als 'Liever nationalist dan landverrader'. En om links, pardon, verwijzingen, te geven naar Voorpost, FPÖ, Front National, British National Party, Vlaams Blok en NJN.
Stemmingmakerij, "zeven gekleurde dilemma's met de bedoeling om u te verleiden tot een weerbarstig standpunt. Niet meer, want dat suggereert maar volledigheid, neutraliteit en objectiviteit en dat is niet de bedoeling. U krijgt per antwoord direct commentaar. Tot slot ziet u de resultaten in een kiesprofiel weergegeven."
Elk dilemma heeft een paar standaardantwoorden, maar als je dat antwoord gegeven hebt, krijg je een nieuwe meerkeuzevraag waarbij je motivatie van belang is.
Dat laatste is precies wat ik altijd mis in de gangbare stemvormingstesten.
Vogelnestje verstoort commerciële zenders Den Haag

RIJSWIJK - Ruim 500.000 kabelabonnees in Den Haag en omgeving hebben het zondagmorgen ruim tweeëneenhalf uur zonder een groot aantal commerciële radio- en tv-zenders moeten stellen. Oorzaak van de storing was een vogelnestje in een schotel in Voorburg. Deze ontvangt de zenders en geeft ze weer door.
Het probleem begon volgens een woordvoerder van het kabelbedrijf Casema om ongeveer 09.30 uur. Zenders als RTL4 en -5, SBS6 en Yorin vielen uit. Monteurs gingen driftig op zoek naar de oorzaak van het euvel. Zij konden aanvankelijk niets vinden, omdat zij er in deze tijd van het jaar niet op rekenen dat vogels in de schotel een nest bouwen. In warmere perioden wordt daarop geregeld gecontroleerd. Het lege nest is verwijderd.
(Bron)
Om 8 uur op Canvas: John O'Neill, een FBI-man die jaren waarschuwde tegen Bin Laden en Al-Queda. Niemand luisterde genoeg naar zijn zin, en uiteindelijk zocht hij een andere baan. Hij werd hoofd veiligheid bij de Twin Towers...
Kwilinwinterslaap.
Meer sokken.
Zwarte humor...