zaterdag, juli 17, 2004

Zzzzzzzzzzzz...
Ja hoor, poes moet en zal naar buiten. Ik schuif het raam open, zij springt, landt in een plas, en jumpt druipend weer naar binnen. Fijn, dank u.
Dit vind ik toch wel eigenaardig.
TT`107  Chaos door noodweer in Zeeland      
 
De onweersbui die vanmiddag over Zeeland trok, heeft daar voor chaos gezorgd. De politie maakte melding van ongewaaide bomen, pleziervaartuigen in  nood en rondvliegende tenten.
[Hier staan eigenlijk vooral ONgewaaide bomen, is dat erg?]
Het noodweer zorgde eerder voor forse problemen aan de Belgische kust. De kustwacht werd overstelpt met oproepen over plezierschepen die in nood waren gekomen. Verder raakten diverse personen gewond doordat strandtenten en andere  installaties omvielen. Het KNMI gaf een weeralarm af. Op het IJsselmeer zijn schepen van de diverse reddingsbrigades het water opgestuurd om te waarschuwen voor het noodweer.
 
Als je vaart, hoor je toch gewoon op de weerberichten te letten? En het is al dagen bekend dat het fout zou gaan - en aan het weer van vanmiddag kon je wel inschatten _hoe_ fout.

Het kwam eraan:
 

 
Een halve minuut later zat het pal boven ons:
 

 
En inmiddels stortregent het, het stroboscoopt van de flitsen, het knalt.
Heel gek, vriendje zegt nu dat ie toch maar even wacht met hierheen komen. Ik had 'm gewaarschuwd, maar hij mompelde iets van 'Ach, wat regen...' ;-)
Vlees lag maanden te rotten in slagerij

Gisteren heeft de politie in Antwerpen een slagerij laten ontruimen waar stapels vlees al maanden lagen te rotten. De politie kwam in actie na klachten van buurtbewoners over een ondraaglijke stank. De slagerij was al een paar maanden gesloten.De politie merkte vrijdagochtend op dat er bloed onder de rolluiken van slagerij doorsijpelde. Nadat de deur was geforceerd, troffen de agenten partijen rottend vlees aan in bakken op de toonbank en in een uitgeschakelde koelcel. Het rottende vlees is door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Daarvoor diende de straat zelfs even afgesloten te worden. De eigenaar van de slagerij is nog niet gevonden.
(Bron)
Man krijgt bekeuring vanwege mandarijnenkanon

Een 25-jarige man uit Maasbree is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt voor overtreding van de Wet wapens en munitie. De politie werd gewaarschuwd door buurtbewoners, die even na middernacht uit hun slaap werden opgeschrikt door luide knallen. Die werden veroorzaakt door de verdachte. Hij werd op heterdaad betrapt met een mandarijnenkanon.
De politie noemt het kanon 'huisvlijt'. De loop zou bestaan uit een PVC-buis. De mandarijnen werden gelanceerd door een gasmengsel. "In feite een groot formaat luchtbuks," zegt een politiewoordvoerder. De politie wil geen bijzonderheden geven over de bouw van het tuig, om geen navolging te veroorzaken.
Het was de verdachte te doen om de knallen. Er werden geen mensen met het wapen onder vuur genomen. "Dat zou ook niet mogelijk zijn: de mandarijnen werden door de kracht van het gasmengsel tot snot geschoten," zegt de woordvoerder.
De man kreeg een bekeuring, en het wapen dat door een vriend was gemaakt, werd in beslag genomen. De man reageerde begrijpend, zegt de politie.
(Bron)
Het is hartstikke broeierig en warm (ik liep de super in en werd bijna door de kou bevangen, maar er weer uit was nog erger). Zo te zien buit het her en der al flink. Morgen minder warm, maar als het flink gaat regenen is het natuurlijk weer net zo benauwd.
Tis ook niet gauw goed ;-)
Druiven, nectarines, appels, peren, sinaasappel, frambozen, banaan, grapefruit, citroensap en -schil, geraspte gember, peper.
Volgens mij de perfecte maaltijd met dit weer.
VS ontwikkelen nog zwaardere bom

De Verenigde Staten gaan een nieuwe bom ontwikkelen die zelfs de beruchte Moeder Aller Bommen (MOAB) moet doen verbleken. De Massive Ordnance Penetrator (MOP), 13.600 kilo zwaar, is bedoeld om ondergrondse doelen te kunnen vernietigen die te diep liggen voor gewone explosieven, zo meldde de Amerikaanse luchtmacht vrijdag.
Het nieuwe wapentuig wordt volgens de luchtmacht zo ontworpen dat hij nog net in het bommenruim van de bommenwerpers B-2 en B-52 past. De MOAB (officieel staat die afkorting voor Massive Ordnance Air Blast) is zo groot dat hij alleen in langzame transportvliegtuigen past.
Een ander verschil is dat de MOAB een fragmentatiebom is, bedoeld voor aanvallen vlak boven de grond. Hij is in staat een gebied van enkele honderden vierkante meters in de as te leggen. Het ontwerp van de MOP is daarentegen vooral gericht op penetrerend vermogen.
De MOP wordt de zwaarste bom die de VS in hun huidige arsenaal hebben, maar niet de zwaarste aller tijden. De intercontinentale B-36 bommenwerpers waren tijdens de Koude Oorlog uitgerust met bommen van rond de 20.000 kilo. Deze projectielen werden, net als overigens de MOAB, nooit daadwerkelijk gebruikt.
(Bron)

vrijdag, juli 16, 2004

Verbranding meisje in Australië mogelijk ongeluk

De Australische politie heeft gezegd dat de brandwonden die een meisje van 9 vrijdag op een speelplaats in Sydney opliep, haar mogelijk per ongeluk zijn toegebracht. Eerder werd bericht dat de politie op zoek was naar twee gemaskerde jongeren die van de speelplaats waren weggerend na een kennelijke aanval op het meisje.
De politie heeft gesproken met het slachtoffer, dat met brandwonden over 40 procent van haar lichaam in het ziekenhuis ligt, maar wil niet zeggen wat zij heeft verteld.
Het meisje was met twee jongere broertjes of zusjes aan het spelen. Een vrouw van wie eerder ten onrechte werd gezegd dat zij getuige was van een aanval op het meisje, zei te zijn afgekomen op haar hulpgeroep. De kleren van het meisje stonden in lichter laaie, zei de vrouw, die water over haar heen had gegooid om de vlammen te doven.
Het bericht dat het meisje in brand zou zijn gestoken was voor premier John Howard aanleiding zijn afschuw uit te spreken over een zo "ongelooflijke daad".
(Bron)
Chirurg amputeert geslacht patiënt
 
BOEKAREST - Een Roemeense chirurg heeft tijdens een operatie in een vlaag van verstandsverbijstering de penis van een patiënt geamputeerd en in drie stukken gesneden. Dat meldde het ziekenhuis van de hoofdstad Boekarest vrijdag.
Naum Ciomu is een vooraanstaand uroloog en hoogleraar in de anatomie. De vrouw van de 34-jarige patiënt zal de dokter aanklagen. Ciomu is in afwachting van de uitkomst van een onderzoek naar het incident op non-actief gesteld.
(Bron)
Hm, Blogger heeft iets veranderd aan de opmaak - onder elke post zit nu verplicht een witregel. Weghalen kan wel met wat trucjes, maar dat is erg tijdrovend. Dan maar een lelijke witregel, en afwachten of ze van meer mensen protesten krijgen en het misschien weer terugdraaien.
Supermarkten verkopen onder inkoopprijs

AMSTERDAM - Supermarkten verkopen een deel van hun assortiment onder de inkoopprijs. Het gaat volgens supermarkt- en groothandelsbedrijf Sligro om zo'n 150 artikelen. Deze producten vormen ongeveer 30 procent van de omzet van een supermarkt. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.
Het gaat onder meer om babyvoeding van Nutricia, Heineken bier en luiers van Pampers, aldus Albel Slippens, directievoorzitter van Sligro in De Telegraaf. Hij stelt dat deze artikelen tot 15 procent onder de inkoopprijs worden aangeboden. Het aanbieden onder de inkoopprijs is het gevolg van de prijsoorlog die supermarktketen Albert Heijn vorig jaar oktober begon.
(Bron)
Veiligheid in openbaar vervoer verbeterd

DEN HAAG - Reizigers in bus, tram en metro hebben vorig jaar minder geweld voorgeschoteld gekregen dan voorgaande jaren. Het aantal incidenten in het openbaar vervoer nam af. Daarmee nam ook het gevoel van veiligheid onder passagiers toe, blijkt uit cijfers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
Het personeel in het openbaar vervoer maakte eveneens minder agressie mee. Ruim 60 procent van de werknemers raakte betrokken bij gewelddadige incidenten, 4 procent minder dan het jaar ervoor. Ondanks die afname voelt meer dan de helft van hen zich wel eens onveilig.
(Bron)
Eerste bedrijf naar 40-urige werkweek

HOOGEZAND - Een fabrikant van kantoorbenodigdheden, Smead Europe in het Groningse Hoogezand, verlengt als eerste in Nederland de werkweek van 36 naar 40 uur. De werknemers krijgen daar geen extra loon voor. Dat meldt Trouw vrijdagochtend.
De vakbonden zijn woedend en willen de maatregel via de rechter voorkomen. Ook zijn zij bang dat meer bedrijven het voorbeeld van het van oorsprong Amerikaanse Smead zullen volgen.
Met de maatregel hoopt het bedrijf de slechte arbeidsresultaten te verbeteren. De werknemers van twee vestigingen (Reuver en Hoogezand) hebben ingestemd met de maatregel. Van het filiaal in Groeneveld liggen de werknemers dwars. Daar zijn slechts drie van de veertig mensen bereid meer te werken voor hetzelfde loon.
(Bron)
 
Het radionieuws vermeldde dat men akkoord was gegaan met de langere werkweek wegens angst om de baan te verliezen.
Maar het is simpel: als je 4 uur langer mag werken zonder ervoor betaald te krijgen, zijn die 4 uur blijkbaar niets waard. Dus als je dan 4 uur uit je neus gaat zitten eten, kan niemand je wat maken: betaald krijg je toch niet.
(En: negen mensen die elk 4 uur langer werken - dat is een volledige arbeidsplaats. Ik zou zeggen: laat dat bedrijf dan maar wat extra WW-premies betalen, want op deze manier hou je mensen werkloos.)
Meisje in brand gestoken op speelplaats in Australië

AMSTERDAM - De Australische politie zoekt naar twee jongeren die donderdag op een speelplaats in Sydney een meisje van 9 in brand hebben gestoken, Het slachtoffer is met brandwonden over 40 procent van haar lichaam in het ziekenhuis opgenomen.
Het meisje was met twee jongere broertjes of zusjes aan het spelen toen ze werd aangevallen. In een mum van tijd stonden haar kleren in lichterlaaie, zei een vrouw die getuige was van de aanval en hielp het vuur te doven. De politie zoekt twee gemaskerde jongeren die na de aanval van de speelplaats wegrenden.
Premier John Howard sprak zijn afschuw uit over de "ongelooflijke daad", die in Australië grote consternatie wekte.
(Bron)
 
Is iedereen zo kort van memorie? Of hebben we het hier over de meest idyllische generaties ooit, die zelf nooit pestten en nooit gepest werden, en daarom niet weten dat de wreedheid van kinderen net zo erg kan zijn als die van volwassenen?

donderdag, juli 15, 2004

Egyptenaar steekt kletsende vrouwen in brand

CAIRO - Een Egyptenaar heeft vijf kletsende vrouwen in brand gestoken. Hij ergerde zich dood aan hun luide gezwets in een wachtrij voor een bakkerij. De man, die boven de bakkerij woont, gooide een brandende bundel stof en plastic uit een raam op de vrouwen.
De vrouwen raakten zwaargewond, meldde de plaatselijke krant al-Ahram donderdag. De man vluchtte, maar de politie kon hem arresteren.
(Bron)
Hongersnood dreigt voor 3,3 miljoen Kenianen

AMSTERDAM - Zeker 3,3 miljoen mensen, onder wie vooral schoolkinderen, dreigen in Kenia te verhongeren door extreme droogte, heeft de Keniaanse president Mwai Kibaki donderdag bekendgemaakt. Hij vraagt de internationale gemeenschap 75 miljoen euro voor noodvoedsel. Dat meldt het Geïntegreerde Regionale Informatie Netwerk, een informatieplatform van de VN-organisatie voor Coördinatie van Humanitaire Zaken.
Omdat het maanden niet genoeg heeft geregend in vijf van de zeven provincies, dreigt een omvangrijke humanitaire ramp. Kibaki vertelde journalisten in de hoofdstad Nairobi dat de situatie nog verder kan verslechteren als het vanaf oktober niet gaat regenen. Dan zouden 4,3 miljoen mensen met de hongersdood worden bedreigd.
Volgens de president maken 1,5 miljoen schoolkinderen deel uit van de getroffenen. In Kenia worden de meeste kinderen op lagere scholen door de staat van voedsel voorzien.
Door de aanhoudende droogte is 60 procent van het landbouwgewas verdroogd. Als de hulpprogramma's de benodigde 75 miljoen euro bij elkaar krijgen, is er voldoende voedsel te distribueren door het hele land tot januari.
(Bron)

Sja, er zit een video bij, maarre: "Bekijk video: Van Basten kan niet wachten". Da's net zoiets als een foto van een tennisster bij een kindermisbruikbericht plaatsen.
Politie vindt tas met springstof in Lelystad

LELYSTAD - De politie heeft donderdag een tas met springstof gevonden in een woning aan de Jol in Lelystad. De vondst was onderdeel van een grootschalige zoektocht op zes plaatsen in Nederland in verband met overtredingen op de Wet wapens en munitie. De politie vermoedt dat de springstof niet was bedoeld voor terroristische doeleinden.
De gewaarschuwde Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vastgesteld dat de springstof niet voor direct gebruik gereed was, zo meldde de politie Noord- en Oost-Gelderland. Naast de springstof werd een stroomstootwapen in het pand aangetroffen.
De politie arresteerde vier mensen. In Baarn pakte ze een 32-jarige man op die door de politie als hoofdverdachte is bestempeld. De man is woonachtig in Apeldoorn, waar het onderzoek begon. In Lelystad hield de politie de 29-jarige bewoonster van het pand waar de springstof was gevonden aan. Op een andere locatie in de stad arresteerde ze nog een 25-jarige man. Daar werd een klein vuurwapen aangetroffen.
Tientallen agenten doorzochten woningen op veertien locaties in Apeldoorn, Lelystad, Baarn, Hilversum, Soest en Hoevelaken. In Soest vond de politie bij huiszoekingen op meerdere plekken enkele busjes pepperspray, traangas en een geringe hoeveelheid kogels. Hierbij arresteerde ze ook een man.
Over de eventuele relatie tussen de verdachten wil de politie niets kwijt. Alleen de hoofdverdachte zit nog vast, de rest is na verhoor heengezonden.
(Bron)
Heerlense scholier mishandelt leraar na slecht nieuws

HEERLEN - De politie heeft een 20-jarige leerling van het Arcus-college in Heerlen aangehouden die een docent had mishandeld. Dat gebeurde nadat de man te horen had gekregen dat hij niet overging naar het volgende jaar en dat hij ook niet meer terug hoeft te komen.
Dat meldde de politie donderdag. Toen de docent hem woensdagmiddag het slechte nieuws meedeelde, sloeg de leerling hem zo hard met een vuist in het gezicht, dat de docent zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De verdachte is na toepassing van snelrecht weer op vrije voeten gesteld. De politie kon niet zeggen wat voor straf hij heeft gekregen.
(Bron)
Terreurdreiging spitst zich toe op vier provincies

DEN HAAG - Het terreuralarm dat sinds vrijdag van kracht is in Nederland spitst zich toe op de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Het gaat om specifieke objecten, zoals overheidsinstellingen en plaatsen waar veel mensen bijeen komen, de zogeheten 'soft targets'.
De overheid kreeg vrijdag informatie die duidde op "een of meer plannen voor gewelddadige acties", zei minister Remkes van Binnenlandse Zaken donderdag tijdens een ingelaste persconferentie. De informatie kwam "uit binnen- en buitenland". Volgens zijn collega Donner van Justitie wordt de dreiging "zeer serieus genomen".
De genomen maatregelen verschillen per object. Het niveau van beveiliging is "permanent toezicht". Dat betekent overigens niet dat die beveiliging altijd zichtbaar is. Zo staat er niet altijd een politiewagen bij de Schipholtunnel. Vooral de politie en de marechaussee voeren de maatregelen uit.
Remkes en Donner wilden verder geen informatie kwijt. Dat zou de opsporing en vervolging in de weg zitten. Ook zouden bronnen mogelijk in gevaar komen en kwaadwillenden op verkeerde gedachten kunnen worden gebracht. Deskundigen zijn kritisch en vinden dat de overheid vaag is met de communicatie.
Remkes wilde wel tegenover het RTL 4 Nieuws bevestigen dat enkele dagen geleden bij het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York een brief is bezorgd, waarin wordt gedreigd met aanslagen op Europese instellingen in Brussel en Den Haag. De brief zou ondertekend zijn door de terreurbeweging al-Qaeda.
Deze brief heeft geen rol gespeeld bij de vrijdag genomen maatregelen. "De brief is zeer recent en wordt momenteel op zijn merites beoordeeld door de AIVD", aldus Remkes.
De politie in Zeeland gaf intussen geen commentaar op de dreiging in de provincie. De korpsen Zuid-Oost Brabant en Brabant-Noord zeiden zelfs nog niets gehoord te hebben. Eerder deze week klaagden politiebonden dat de politie onvoldoende is ingelicht. Remkes ontkende dat nog eens met kracht en stelde dat de bonden inmiddels tot de conclusie zijn gekomen dat iedereen die van de dreiging moest afweten, ervan op de hoogte was.
De bewindslieden gaven een toelichting juist op de dag dat een ultimatum van al-Qaeda afliep. De door Osama bin Laden geleide terreurorganisatie deed Europa op 15 april een "vredesaanbod".
Als voorwaarde voor een bestand met het netwerk eiste de terroristenleider van de Europese landen een vreedzame oplossing ten opzichte van moslims. Ook wilde hij dat alle Europese militairen zich uit de islamitische wereld zouden terugtrekken.
Het ultimatum is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken geen reden geweest voor extra veiligheidsmaatregelen. Het ultimatum was een "omgevingsfactor", net zoals de Nederlandse militaire aanwezigheid in Irak en Afghanistan.
Hoeveel geld de maatregelen in eigen land sinds vrijdag kosten, is niet duidelijk. Inmiddels heeft Nederland wel meer dan 100 miljoen euro uitgegeven aan de operaties tegen terroristische organisaties in Afghanistan en de stabilisering van dat land.
(Bron)

Kweenie - ik zag vandaag knap ongewone dingen boven de regio Den Haag-Rotterdam vliegen.
En het viel anderen en mij op dat de binnenstad van Utrecht zo ongeveer volgestouwd is met politie.
Jaarlijks 330 euro aan voedsel weggegooid

UTRECHT - Een huishouden gooit per jaar gemiddeld dertien broden weg. In totaal verdwijnt er per huishouden jaarlijks 110 tot 165 kilo eten en drinken in de vuilnisbak. Dat is zonde van de 330 euro die daarvoor is betaald. Dat stelt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting Nibud, dat in folders en op zijn website tips geeft hoe geld valt te besparen.
Drie op de tien huishoudens staat regelmatig of altijd rood, aldus het Nibud. Reden voor het instituut om met adviezen te komen die niet alleen goed zijn voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.
Het gaat om simpele tips als: let beter op de houdbaarheidsdatum van producten en maak het oudste het eerst op; bewaar etenswaren op de juiste temperatuur. Water kan het beste in een waterkoker worden gekookt, want dat is goedkoper dan op gas of in een magnetron.
Ook op het gebruik van elektrische apparaten valt een hoop te bezuinigen. De stand-by-stand van elektrische apparaten kost een gemiddeld huishouden circa 85,50 euro aan energie per jaar. Wassen op 40 graden kost bijna half zoveel stroom als wassen op 60 graden. Ook autorijden kan goedkoper, wanneer op de rijstijl wordt gelet.
(Bron)
Wordt u al geholpen?

Amerikaanse tv-producenten hebben de serie 'Are you being served?' geweerd van de televisie. De serie, vooral het personage Mrs. Slocombe, werd door de Amerikanen als schokkend ervaren. Sommige mensen klaagde zelfs de televisiezender aan na het zien van de serie. De serie werd 30 jaar geleden juist een succes door de dubbelzinnige opmerkingen van de excentrieke mrs Slocombe, zoals: "It's a wonder I'm here at all. My pussy got soaking wet."
(Bron)
 
Zouden ze Mr. Humphries wel leuk gevonden hebben?
TT 401 LOS ANGELES Slim-Fast,een bedrijf dat afslankproducten maakt, zet alle reclame met de actrice Whoopi Goldberg stop. Het Amerikaanse bedrijf is ongelukkig met spottende opmerkingen van de comédienne over president Bush.
TT 130 WELLINGTON In Nieuw-Zeeland zijn twee Israëliërs veroordeeld tot een celstraf van een half jaar, wegens een illegale poging om een Nieuw-Zeelands paspoort te bemachtigen. Het gaat vrijwel zeker om geheim agenten, leden van de Mossad.
TT 104 Militairen op Antillen in de fout

WILLEMSTAD Op de Nederlandse Antillen hebben tientallen militairen zich aan misdrijven schuldig gemaakt. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Wegens drugshandel zijn dit jaar 15 militairen opgepakt.
De marechaussee arresteerde nog eens 30 militairen wegens bedreiging, vernieling en zware mishandeling. Volgens de marine zijn acht mariniers teruggestuurd naar Nederland vanwege drugsbezit en handel in drugs. De militaire vakbond VBMNOV zegt dat er vijftig moesten vertrekken.
Vorig jaar moesten ook al acht tot tien militairen weggaan van de Nederlandse Antillen. Op de eilanden zitten ongeveer 300 mariniers en 700 andere militairen.
Goed nieuws: de wond van kater Tom is dicht, de bult is vrijwel weg. Er zit alleen nog een stukje roze, verse huid.
Hij is dus bevrijd van z'n kap, en is weer naar buiten. Volgens mij is ie daar errug blij mee ;-)
Meer pitbulls in beslag genomen

KERKRADE - Het aantal pitbulls dat door de politie en de Algemene Inspectie Dienst (AID) in beslag wordt genomen, is de laatste drie jaar explosief gestegen. In 2003 zijn 190 pitbullachtige honden inbeslaggenomen, tegenover vijftig in 2000. Dat heeft zegsman L. Steens van de AID in Kerkrade woensdag gezegd.
Volgens de AID heeft het stijgende aantal inbeslagnames drie oorzaken. Ten eerste doen steeds meer mensen aangifte als ze een pitbull zien. "Want in het verleden zijn er ernstige incidenten geweest", aldus Steens.
Ten tweede sporen de politie en de AID meer honden op. "Deze zaken hebben meer aandacht gekregen", zegt de woordvoerder. Ten slotte zou het houden van pitbullachtigen steeds populairder worden. "Kennelijk hebben mensen steeds meer belangstelling voor deze honden. Daar moeten we niet blij mee zijn", aldus Steens.
De inbeslaggenomen honden worden meestal afgemaakt. In Nederland zijn alleen de zogenaamde Amerikaanse Staffordshire terriërs met een stamboom legaal. In 1993 werd door de invoering van de Wet regeling agressieve dieren het houden van nagenoeg alle pitbullachtigen verboden.
(Bron)

"Maaaaxiemoa" van de mensen hier verderop is ook iets bull-achtigs, en zeker geen American Staffordshire. En, opvallend, gezien de naam: tis een reu.
Ondanks beloften toch schermen langs HSL

BREDA - Rijkswaterstaat gaat ondanks de toezegging van minister Peijs (Verkeer) dat geen nieuwe glazen geluidsschermen langs het HSL-tracé zullen worden geplaatst, gewoon door met de werkzaamheden. Duizenden vogels hebben zich het afgelopen halfjaar te pletter gevlogen tegen de transparante schermen.
De Vogelwerkgroep West-Brabant overweegt daarom een kort geding aan te spannen tegen Rijkswaterstaat. "We vinden dit helemaal niet leuk", zo drukte woordvoerder E. Corssmit van de vogelwerkgroep zich woensdag naar eigen zeggen nog mild uit.
Vorige maand hield hij samen met Tweede-Kamerlid Van Velzen van de SP en basisschoolkinderen uit Prinsenbeek een actie tegen de vogelsterfte. Zij stuurden tevens een brief naar Peijs.
Die reageerde met de toezegging dat er geen schermen meer zouden worden geplaatst. Verder zouden alle schermen die er al staan, voorzien worden van verticale strepen. De minister vroeg de Kamer hiervoor 23 miljoen euro beschikbaar te stellen.
Tweede Kamerlid Van Velzen heeft geen goed woord over voor de gang van zaken. "Ik ben erg boos. De minister breekt haar eigen beloftes. Daarmee houdt ze zich niet aan de wet en dat kan niet voor een minister", reageerde zij verontwaardigd.
[Volgens mij maakt het niet uit of het een minister is, eigenlijk...]
Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer gaf toe dat de werkzaamheden ondanks de toezegging van de minister inderdaad zijn doorgegaan. In de loop van woensdagmiddag is gestopt met de plaatsing van nieuwe schermen.
Minister Peijs gaat donderdagochtend met andere betrokkenen rond de tafel om te bespreken wat er is fout gegaan. De landelijke welstandscommissie heeft intussen toestemming gegeven voor het stralen van verticale strepen in de transparante schermen.
Maandag begint Rijkswaterstaat een proef om de werkzaamheden ter plekke uit te voeren. Als dit goed verloopt, is het niet nodig de kilometers lange schermen uit elkaar te halen. De kosten vallen in dat geval een stuk lager uit dan de 23 miljoen die minister Peijs in de Kamer heeft begroot.
(Bron)
Ontvoering blijkt vrijgezellenfeestje

LEIDERDORP - Een grap van vier mannen die een vrijgezellenfeestje vierden, heeft de politie woensdag handenvol werk gekost. Wat leek op een ontvoering, bleek een stunt ter ere van de aanstaande bruidegom.
Met donkere panty's over hun hoofd kwamen de grappenmakers het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp binnen, waar ze een 25-jarige Leidenaar in de kraag grepen en vervolgens in de kofferbak van een blauwe auto stopten.
Volgens een politiewoordvoerder gingen de mannen er daarop in de auto als een speer vandoor. Via het kenteken en mobiele telefoon kon de ingeschakelde politie de 'ontvoerders' achterhalen. De politie kon de grap niet waarderen en deelde een proces-verbaal uit.
De mannen waren hier niet echt van onder de indruk. Zij zaten na de actie vrij snel in het café te proosten op de laatste avond van hun vrijgezelle vriend.
(Bron)

woensdag, juli 14, 2004

Moppen maken blondjes (nog) 'dommer'

BERLIJN - Blondjes presteren slechter in intelligentietests na het lezen van moppen over hun vermeende domheid. Dat blijkt uit een studie die Duitse psychologen woensdag hebben gepubliceerd.
Voor het onderzoek werden ongeveer tachtig vrouwen, blonde en niet-blonde, getest op hun geestelijke vermogen om snel en precies te werken. Voordat ze aan de test begonnen, kreeg de helft van de deelneemsters moppen over domme blondjes te lezen.
Zoals: "Waarom maken blondjes al in de supermarkt de verpakkingen open van wat ze hebben gekocht? Omdat er 'hier openen' op staat." "Geen enkele blonde vrouw gelooft dat ze dom is", zei sociaal psycholoog Jens Foerster van de Internationale Universiteit van Bremen. "Maar nadat ze waren blootgesteld aan negatieve stereotypen, waren de blonde deelneemsters opmerkelijk trager in de tests."
Foersters verklaring is dat mensen die te horen krijgen dat ze iets niet goed kunnen, langzamer werken omdat ze harder proberen fouten te voorkomen. "Het onderzoek toont aan dat zelfs vooroordelen die algemeen gelden als onwaar, iemands zelfvertrouwen kunnen ondermijnen", concludeerde Foerster.
(Bron)
Italianen zetten uit protest mobieltjes uit

ROME - Italiaanse consumentenorganisaties hebben opgeroepen tot een 'mobiele staking'. Zij raden consumenten aan om donderdag twee uur lang hun mobieltje niet te gebruiken om te protesteren tegen prijsverhogingen, zo meldden Italiaanse media woensdag.
Meer dan 84 procent van de Italianen heeft een mobiele telefoon. Daarmee heeft het land na Luxemburg de hoogste mobieltjesdichtheid van Europa.
Tussen 12.00 uur en 14.00 uur moeten zo veel mogelijk mobieltjes uit, zo vinden consumentenorganisaties. "Des te meer mensen meedoen met onze staking, des te harder treffen we de telecommaatschappijen", aldus de organisatoren.
(Bron)
Nacht telefoonseks kost Duitser 6000 euro

BERLIJN - Een Duitse man heeft een medewerkster van een telefoonsekslijn aangegeven bij de politie nadat hij een telefoonrekening van bijna 6000 euro had ontvangen. Hij had de hele nacht aan de telefoon gehangen met de vrouw, die hem had wijsgemaakt dat hij naar een goedkoop nummer belde. Dat meldde de politie in het west-Duitse Wesel woensdag.
De vrouw, die zichzelf Tina noemde, belde de 28-jarige man op zijn mobiele telefoon. Ze zei dat ze zijn nummer op het internet had gevonden en dat ze graag een praatje met hem wilde maken. Ze gaf hem een telefoonnummer en vroeg hem om haar daarop terug te bellen.
Het paar raakte verstrikt in een zes uur durend telefoongesprek, waarbij zij volgens de man over veel meer spraken dan seks alleen. Met de rekening kwam echter ook de kater. De politie onderzoekt of de vrouw fraude heeft gepleegd.
(Bron)
TT 109 Honderden gehandicapten zonder zorg

HILVERSUM Zorginstellingen hebben sinds april honderden gehandicapten geweigerd omdat staatssecretaris Ross de uitgaven voor bijzondere ziektekosten (AWZB) heeft bevroren. Dat meldt het Journaal. Een Kamermeerderheid vindt het weigeren van patiënten absoluut onaanvaardbaar.
Ross besloot in april de AWBZ-uitgaven te bevriezen. Zorgaanbieders kregen tot dan de kosten achteraf vergoed als ze meer patiënten hielpen dan begroot. Zo werden de wachtlijsten weggewerkt, maar liepen de AWBZ-uitgaven uit de hand.
Nu weigeren vooral kleine instellingen cliënten.De grote overwegen hiertoe ook over te gaan als hun reserves op zijn.
Romantische actie gaat in vlammen op

Een verliefde 18-jarige Duitser zal volgende keer wel twee keer nadenken om kaarsen te gebruiken voor een romantische actie, nu zijn huis is afgebrand. Hij had namelijk in zijn huis om indruk te maken op zijn vriendin 100 kaarsen in een hartvorm neergezet en aangestoken met daarbij de tekst: "Jij zet mijn hart in vuur en vlam".
Door de intense hitte begonnen de kaarsen te smelten met als gevolg dat de was vlamvatte. Hierop ontstond een enorme vlammenzee die de woning in brand zette. Er moesten tien brandweerlieden aan te pas komen die een meer dan een uur nodig hadden om het vuur te blussen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De schade wordt geschat op minstens 50.000 euro.
De ongelukkige romanticus zei achteraf tegen de politie: "Het ergste is dat mijn lief de boodschap niet eens gezien heeft. Ik heb er wel nog een foto van, maar na alles wat er gebeurd is, wil ze die zelfs niet meer zien."
(Bron)
Vrouw betrapt inbrekers via webcam

De politie van Florida heeft twee jongens van dertien en zeventien jaar oud gearresteerd wegens inbraak. Een vrouw uit de Amerikaanse staat Kentucky bezocht de website van haar vriend uit Florida, die via zijn webcam live beelden uitzond van zijn huiskamer. Tot haar grote verbazing zag ze dat twee inbrekers bezig waren de boel leeg te plunderen. Ze belde meteen de politie van Florida op, maar die wisten in eerste instantie niet wat ze van het telefoontje moesten denken.
De vrouw bevond zich namelijk duizend kilometer van de plaats delict. Uiteindelijk geloofden de agenten de vrouw en gingen een kijkje nemen. De inbrekers hadden inmiddels al gemerkt dat de webcam aanstond en hadden hem uitgeschakeld. Vervolgens gingen ze aan de haal met enkele huishoudelijke apparaten. De politie kon hem echter in de buurt oppakken omdat de vrouw de daders goed had beschreven.
(Bron)
TT 192 Scheepsomleiding door waterweegbree

VEENDAM Tussen het Zuidlaardermeer en Veendam moet het scheepvaartverkeer pas op de plaats maken. De vaarroute moet worden verlegd om de natuur te redden.
Ter hoogte van Borgercompagnie is de drijvende waterweegbree ontdekt. Dat is een bij wet beschermde waterplant. Dat betekent dat die niet mag wijken voor het scheepvaartverkeer.
De gemeente Veendam wordt daardoor nu gedwongen de waterweg om te leiden. Daartoe moeten nieuwe plannen worden gemaakt. Pas daarna kan het graafwerk beginnen. De onverwachte bijzondere natuurvondst betekent extra uitgaven van naar schatting 100.000 euro.
TT 109 Verdonkeremanen eist uitleg burgemeesters

DEN HAAG Minister Verdonkeremanen (Asielzaken) heeft de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht op haar departement ontboden. Ze moeten morgen uitleg geven over de voorwaarden die ze hebben gesteld bij het uit huis zetten van uitgeprocedeerde asielzoekers.
De vier dreigden vorige week geen politie in te zetten, als de terugkeer van de uitgeprocedeerden niet geregeld is. Gevreesd wordt dat deze groep in de illegaliteit belandt en gaat zwerven.
Verdonkeremanen eist dat de vier grote steden meewerken. Volgens haar bevorderen de burgemeesters de illegaliteit juist als ze uitgeprocedeerden ongemoeid laten.
Tarzan is tijger kwijt

MIAMI - De tijger van acteur Steve Sipek is maandag uit zijn huis in het Amerikaanse plaatsje Loxahatchee ontsnapt, meldden lokale media dinsdag. De tijger waart in de buurt van het huis rond, maar de politie heeft hem nog niet kunnen vangen.
Sipek, die in 1969 en 1972 in twee films Tarzan speelde, heeft een groot aantal wilde dieren in huis. Een daarvan is de tijger Bobo, die hij van jongs af heeft opgevoed.
De zes jaar oude en ongeveer 360 kilo zware tijger liep vrijelijk door het huis van de acteur, aldus lokale media. Maandag besloot het dier een kijkje buiten de deur te nemen.
De politie heeft geprobeerd de tijger met verdovingspijltjes te vangen. Het dier houdt zich vooralsnog schuil in de dichte bossen rond het huis van Sipek, ongeveer tachtig kilometer ten noorden van Miami in de staat Florida.
(Bron)
VS verdedigen aidsbeleid

AMSTERDAM - De Verenigde Staten hebben woensdag op de internationale aidsconferentie in Thailand geprobeerd hun aidsbeleid te verdedigen. De Amerikaanse politiek, die is gericht op seksuele onthouding, is tijdens de conferentie zwaar onder vuur genomen.
Geregeld onderbroken door luidruchtige activisten - "He's lying, people dying" - legde de Amerikaanse aidscoördinator Randall Tobias uit dat de strijd tegen aids te belangrijk is om te laten verzanden in onderling geruzie over de te verkiezen aanpak. "Onthouding werkt, echtelijke trouw werkt, condooms werken. Alles heeft zijn plaats", zei Tobias.
Tobias constateerde verder dat de VS meer geld voor wereldwijde aidsbestrijding uittrekken dan alle andere rijke landen samen. De vele critici zijn daar echter niet van onder de indruk. Het Amerikaanse geld gaat alleen naar landen die zich conformeren aan de Amerikaanse nadruk op seksuele onthouding - een strategie die volgens tal van deskundigen niet werkt, omdat mensen simpelweg niet van plan zijn om niet aan seks te doen.
Bovendien mag het Amerikaanse geld alleen worden besteed aan aidsremmers van westerse farmaceutische bedrijven, niet aan goedkope kopieën. De door de Amerikanen goedgekeurde aidsremmers kosten zo'n 700 dollar, terwijl de goedkope, even effectieve medicijnen slechts 150 dollar per persoon per jaar kosten. Die laatste medicijnen mogen wel worden gekocht met geld van de Verenigde Naties.
Volgens Frankrijk proberen de VS ontwikkelingslanden ertoe te dwingen af te zien van de productie van goedkopere aidsremmers. Doen de landen dat niet, dan kunnen ze fluiten naar Amerikaanse handelsvoordelen. Dergelijke praktijken "komen neer op chantage", zei de Franse president Jacques Chirac in een verklaring die op de conferentie werd voorgelezen.
Secretaris-generaal Kofi Annan van de VN sprak er in een interview met de BBC zijn verbazing over uit dat de VS veel meer werk maken van hun "oorlog tegen terreur" dan van de bestrijding van aids. Terrorisme kan duizenden mensen het leven kosten, maar "hier hebben we te maken met een epidemie die miljoenen mensen het leven kost."
Annan zei teleurgesteld te zijn dat de VS hun aidsgeld zelf uitgeven, in plaats van het te storten in het aidsfonds van de VN. "Als individuele landen hun eigen initiatieven op poten zetten, duurt alles veel langer en wordt het geld dat zij uittrekken pas over lange tijd ook uitgegeven."
(Bron)
Brandweer voert actie tegen gemeenten

AMSTERDAM - De brandweerkorpsen van Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven en Heerlen hebben woensdag actie gevoerd tegen hun gemeenten. De brandweerlieden protesteren tegen de afschaffing van het Functioneel Leeftijdsontslag (FLO), een regeling waarmee brandweerlieden met 55 jaar kunnen stoppen met werken.
In Amsterdam kwamen ongeveer vierhonderd brandweerlieden en ambulancepersoneel uitleggen dat zij niet van plan zijn tot hun 65e te werken.
Vorige week kondigde de vakbond Abvakabo FNV aan de brief, waarin gemeenten aankondigen de collectieve regeling FLO te willen schrappen, terug te brengen naar de burgemeesters. Op dit moment mogen alle brandweerlieden en ambulancepersoneel in dienst van de gemeente stoppen met werken als ze 55 jaar zijn. De gemeenten willen van deze regeling af.
Voor het stadhuis in Amsterdam stonden woensdag verscheidene brandweerauto's en zo'n vierhonderd brandweermannen. P. Wiechmann van de vakbond Abvakabo legde nog eens uit. "Wie voorstelt het FLO af te schaffen speelt met vuur, en daar weten jullie wel raad mee."
Naast het terugbrengen van de brief mat de brandweer in Amsterdam ook de hal van het stadhuis op. "Dan weten we hoeveel schuim we nodig hebben om de hal een volgende keer mee te vullen", zei een van de mannen.
Burgemeester Cohen was niet aanwezig, dus het wachten was op loco-burgemeester F. Huffnagel. De brandweerlieden vonden het te lang duren en besloten het stadhuis te bestormen. Eenmaal buiten nam Huffnagel de brief en een petitie. Hij kon de betogers niet veel beloven.
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten liet woensdag weten de acties voorbarig te vinden omdat er nog geen concrete voorstellen zijn gedaan voor het afschaffen van het FLO en het treffen van een alternatieve regeling voor medewerkers in psychisch en fysiek zware beroepen.
Wiechmann zei woensdag dat de acties slechts een waarschuwing zijn. "Luisteren de gemeenten nu niet, dan kunnen zij in september meer acties verwachten. En dan kan ik niet uitsluiten dat ze iets met de meetresultaten gaan doen," aldus Wiechmann.
(Bron)
Zweed: 'Ik ben gemarteld in Guantánamo'

STOCKHOLM - Een Zweed die meer dan twee jaar gevangen heeft gezeten op de Amerikaanse marinebasis in Guantánamo Bay op Cuba, zegt te zijn gemarteld. Dat meldden Zweedse media dinsdag. Hij werd verdacht van terroristische activiteiten. De man zegt onschuldig te zijn.
De Amerikanen lieten Mehdi Ghezali vorige week vrij. In interviews met Zweedse media zei hij dat zijn bewakers hem fysiek en psychologisch martelden en seksueel vernederden. De man is nu ondergedoken omdat Zweedse neonazi's hem hebben bedreigd.
Mehdi Ghezali werd in 2001 gearresteerd toen de Amerikanen het Taliban-regime in Afghanistan verdreven. In januari 2002 werd overgebracht naar Guantánamo Bay. Ghezali zegt niets met terroristische activiteiten te maken te hebben.
Aan zijn onvrijwillig verblijf op Guantánamo Bay heeft Ghezali een gevoelloze enkel en rotte tanden overgehouden. Na de inrichting van de gevangenenkampen voor terroristen op Cuba in 2001 heeft de Amerikaanse regering steeds verklaard dat de Geneefse conventies niet van toepassing zijn op de terreurverdachten.
Zij worden onderworpen aan door de Amerikaanse minister van Defensie goedgekeurde 'speciale verhoortechnieken'. Dit jaar verschenen al verscheidene berichten in de media over martelingen in Guantánamo. De Amerikaanse overheid heeft steeds ontkend dat de verdachten worden gemarteld.
(Bron)
Bill Gates: binnen tien jaar geen DVD's meer

AMSTERDAM - Volgens Microsoft-topman Bill Gates heeft de DVD geen toekomst. "Het is eigenlijk belachelijk dat we muziek en films op zilveren schijfjes rondsjouwen. De schijfjes kunnen makkelijk beschadigd raken." De topman deed zijn uitspraken in een interview van het Duitse blad Bild.
Gates heeft een voorkeur voor de zogenaamde 'mediacenters'. Waarbij de computer en televisie samensmelten tot een geheel. Deze mediacenters zullen in de toekomst de gebruiker herkennen en automatisch de favoriete programma's of liedjes afspelen van de gebruiker.
Ook 'belooft' de voorman een gouden toekomst voor mobieltjes en PDA's. Hij denkt dat het mogelijk is om in de toekomst een buitenlandse menu-kaart te vertalen door alleen een mobiele telefoon ervoor te houden. De mobiele telefoon scant dan de kaart en vertaalt de menu-kaart in een bepaalde taal.
(Bron)
ACP eist duidelijkheid over terreuralarm

RIJSWIJK - De politiebond ACP eist in een brief aan minister Remkes (Binnenlandse Zaken) meer duidelijkheid over het terreuralarm dat vrijdag van kracht werd. Dat meldt de bond op haar website.
Volgens de bond is er grote onrust onder politiemensen door "gebrek aan informatie en het ontbreken van specifieke veiligheidsmiddelen". Dat de paraatheid van diverse opsporingsdiensten is verhoogd, hebben veel politiemensen volgens de ACP uit de krant moeten vernemen.
Vrijdagmiddag- en avond werden op verschillende plaatsen in Nederland extra veiligheidsmaatregelen genomen wegens een verhoogde dreiging van terroristische aanslagen. De overheid besloot daartoe op basis van aanwijzingen van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) dat enkele radicale moslims mogelijk bezig zijn terroristische aanslagen voor te bereiden.
De bond verbaast zich ook over het uitblijven van informatie over veiligheidsmaatregelen in verband met het EU-voorzitterschap van Nederland. "De politiemensen die bij die veiligheidsmaatregelen een actieve rol krijgen, zouden het ook erg op prijs stellen als zij daarover informatie van Binnenlandse Zaken ontvangen", schrijft de ACP.
De bond vraagt de minister een einde te maken aan de onrust. "Het feit dat de minister bij het afkondigen van het terreuralarm zelf op vakantie gaat, is geen reden om dat uit te stellen."
De Nederlandse Politiebond (NPB) deelt de zorg van de ACP. "Wij hebben in november de minister al gewaarschuwd", zegt NPB-voorman J.W. van de Pol. "Wij stelden voor ons gezamenlijk voor te bereiden op het EU-voorzitterschap van Nederland. Wij hebben nadrukkelijk gepleit voor het sparen van capaciteit. Dat werd toen helemaal niet nodig gevonden, men ging uit van het laagste dreigingsniveau. Wij hebben toen gezegd: dat is je kop in het zand steken en zeer naïef."
Volgens Van de Pol heeft Nederland ten aanzien van de terroristische dreiging een goede informatiepositie en weten de specialistische onderdelen van de politie precies wat er aan de hand is. Maar de 'gewone' politieman wordt naar zijn smaak met een "onmogelijke opdracht" het bos in gestuurd. "Die politieman is niet voorbereid."
De NPB wil het probleem op 21 juli, tijdens het reguliere overleg met minister Remkes, aan de orde stellen.
(Bron)
Coaching bewindslieden kost bijna 70 duizend euro

DEN HAAG - De twee kabinetten-Balkenende hebben tussen 2002 en 2004 68.472 euro uitgegeven aan personal coaching van de bewindslieden. Ex-staatssecreatris Nijs, de ministers Zalm, Verdonk en Van der Hoeven en de staatssecretarissen Rutte, Schultz van Haegen en Hessing krijgen en kregen individuele steun.
Alleen Rutte betaalt zijn personal coach zelf. De rest van de bewindslieden liet het ministerie voor de kosten opdraaien.
Dat blijkt uit beantwoording van Kamervragen over personal coaching door premier Balkenende, die zelf volgens deze opgave geen bijstand vraagt voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Het kabinet 'ziet coaching als een reguliere, specifieke vorm van training en opleiding', schrijft Balkenende.
De meeste kosten werden gemaakt door ex-staatssecretaris Annette Nijs van Onderwijs. Het ministerie van OCW gaf in 2002 6000 euro voor haar uit, in 2003 24 duizend euro en in de eerste helft van dit jaar nog 17.100 euro. Nijs betaalde zelf nog 6000 euro voor coaching. Zij gebruikte haar coach ook voor communicatietraining.
Minister Van der Hoeven van Onderwijs had begin 2004 zes gesprekken met een personal coach, wat OCW 3372 euro kostte. Verdonk voor Vreemdelingenzaken had in 2003-2004 negen begeleidingsgesprekken, Schulz van Haegen (Verkeer en Waterstaat) tien tijdens Balkenende I en tien tijdens Balkenende II. Zalm van Financiën houdt het op tien gesprekken per jaar.
(Bron)

Stoer dat Rutte zijn coach zelf betaalt. En voor Nijs heeft het niet zoveel opgeleverd...
Tis weer erg koud in het oosten...

Balkenende, Zalm en Frans Bauer geven een leuk resultaat.

dinsdag, juli 13, 2004

Pffff, kijk ik net waar de katten zo geïnteresseerd naar kijken, zie ik een jochie zowat dóór m'n (afgesloten) tuindeur komen, gewoon het frame even flink uitbuigend. Zusje had weer eens een en ander in de tuin geflikkerd. Barbie en bal gered, rest mogen ze op wachten tot ik gemaaid heb, want dat ligt ver weg achter het brandnetelveldje. Ze hebben een uitbrander gehad omdat ze gewoon hadden moeten aanbellen. Maar ze zagen vlinders en een pad, dat vonden ze wel erg leuk geloof ik.
Nu zitten mijn enkels en handen onder de brandnetelprikken. Maar we hebben (wéér) elkaars huisnummer uitgewisseld; zij hebben beloofd aan te bellen als er iets in de tuin valt en te proberen zo min mogelijk te laten vallen, ik heb beloofd dat ik na het maaien verzamel wat ik tegenkom en dat bij hen aflever. Ook gezegd dat ik als ze weer zo 'inbreken' daarna alles wat nog in de tuin terechtkomt, weg zal gooien.

Overigens: geschatte leeftijd van de jongste is een jaar of drie. En die speelt dus om tien uur 's avonds nog buiten.
TT 401 Een zonnescherm moet het afsmelten van de enige Duitse gletsjer afremmen. Op zowat 2.66 meter hoogte wordt circa zesduizend vierkante meter van de massa ijs afgedekt met matten en zeilen. Door de weerkaatsing van het zonlicht, wordt voor koeling gezorgd. Op deze manier zou tijdens de zomer zo'n twee tot drie centimeter sneeuw 'gered' worden.
TT 401 Supermarkten in Mexico zijn de beste plaatsen om er de liefde van je leven te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van de Mexicaanse krant Cronica.
Het voordeel van de grootgrutters is, volgens de ondervraagden, dat er geen entree betaald hoeft te worden en dat mensen er net zo lang kunnen blijven als ze maar willen.
Volgens een werkneemster van een supermarkt loopt het de laatste tijd ietwat uit de hand: "Iedereen komt, op zijn of haar paasbest, hierheen om een partner te vinden. En alhoewel er geen betere plek is, lopen de verkopen wel drastisch terug!"
TT 401 In de Indiase deelstaat Uttar Pradesh moet het hoogste boeddhabeeld van de wereld komen. Het beeld, van brons en staal, wordt drie keer zo hoog als het vrijheidsbeeld in New York. Het dorpje Kushinagar is aangewezen als locatie van het 152 meter hoge gevaarte. De bouw zal zeker vijf jaar gaan duren.
TT 125 Twijfel rond Franse anti-joodse rel

PARIJS De Française die zaterdag grote beroering wekte met het verhaal dat ze het slachtoffer was geworden van een antisemitische aanval, heeft het hele incident waarschijnlijk verzonnen.
De 23-jarige vrouw verklaarde tegen de politie dat zes Noord-Afrikaanse mannen die haar voor een jodin aanzagen, haar in de trein hadden belaagd. Ze zouden hakenkruisen op haar buik hebben gezet, nadat ze haar kleren hadden verscheurd.
Het verhaal veroorzaakte veel ophef in Frankrijk. Volgens de politie zit de verklaring van de vrouw echter vol tegenstrijdigheden. De vele getuigen die er volgens haar zijn, zijn onvindbaar.
TT 124 Filipijnen beloven 'snelle' aftocht

DUBAI De Filipijnen zullen hun troepen "zo snel mogelijk" uit Irak terughalen. Dat heeft de Filipijnse onderminister van Buitenlandse Zaken verklaard op de Arabische tv-zender al-Jazeera.
De verklaring was bestemd voor de groep Islamitisch Leger in Irak, die sinds een week een Filipijnse truckchauffeur in gijzeling houdt. De groep dreigt de man te onthoofden en eist in ruil voor zijn leven de onmiddellijke terugtrekking van de Filipijnse militairen uit Irak.
De minister noemde geen datum voor de aftocht. De 51 Filipijnen zouden in elk geval op 20 augustus vertrekken. Het is onduidelijk of dat nu eerder wordt.
TT 107 Donner: hoger beroep moet moeilijker

AMSTERDAM Minister Donner van Justitie wil het veroordeelden moeilijker maken in hoger beroep te gaan. Dit is een deel van zijn plan de werklast van rechters te verminderen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.
Appellanten moeten exact gaan aangeven tegen welk punt ze in beroep gaan. Dan kan de rechter een beroep gemakkelijker afwijzen. Ook kunnen rechters in sommige gevallen een verkort vonnis uitspreken.
Getuigenverhoren mogen voortaan via een tv-verbinding plaatsvinden. Dat levert tijdwinst op. Rechters mogen getuigen gaan weigeren als zij die overbodig achten.
TT 105 Vuurtorens Texel, Ameland onbemand

TERSCHELLING De vuurtorens van Texel en Ameland raken hun bemanning kwijt. Dit heeft minister Peijs van Verkeer en Waterstaat besloten na overleg met de autoriteiten van de Waddeneilanden. De toren op Vlieland was al onbemand.
Op Texel, Ameland en Vlieland worden nu infraroodcamera's op de vuurtorens geplaatst, waarmee het Waddengebied in de gaten kan worden gehouden.
Peijs wilde de vuurtorens op alle vijf eilanden onbemand maken, maar de torens op Schiermonnikoog en Terschelling houden hun wachter. Als over drie jaar de onbemande torens niet goed werken, komen de wachters mogelijk terug.
Rellen na 'Oranjemars' in Belfast

BELFAST - Na een traditionele mars van oranje-ordes zijn maandagavond laat rellen uitgebroken in de Noord-Ierse stad Belfast. Republikeinse jongeren bekogelden de parade van pro-Britse protestanten met stenen en flessen. Ze raakten zo slaags met pro-Britse jongeren.
De oproerpolitie greep in en raakte daarbij vooral slaags met de circa honderd belagers van de 'Oranjemars'. Naar schatting 25 agenten raakten gewond.
De Noord-Ierse politie deed een beroep op de Britse strijdkrachten die vijftien man versterking stuurden. Zij kregen het aan de stok met Republikeinse relschoppers.
De pro-Britse protestanten zijn als unionisten verbeten voorstanders van handhaving van de nauwe banden met het Verenigd Koninkrijk. De overwegend rooms-katholieke republikeinen willen Noord-Ierland, het Britse deel van Ulster, bij de republiek Ierland voegen.
De unionisten van de 'Oranje Ordes' herdenken jaarlijks met optochten de slag aan de rivier de Boyne. De toenmalige Engelse koning William III, Prins van Oranje, versloeg zijn schoonvader en rooms-katholieke voorganger op de Engelse troon, James II, op 1 juli 1690. De protestantse minderheid op het eiland kon sindsdien het eiland zeker twee eeuwen domineren.
In Noord-Ierland beginnen de Oranjemarsen ieder jaar op 11 juli. De overstap naar een andere kalender halverwege de 18e eeuw verklaart het verschil. De Oranjemarsen waren lange tijd vrijwel uitsluitend bedoeld om de rooms-katholieken in Noord-Ierland te intimideren.
(Bron, met video)
Doodgewaande baby herleeft na vier dagen

HONGKONG - Een werknemer van een mortuarium in de Chinese stad Lanzhou schrok zich bij wijze van spreken dood toen hij een dood gewaande baby plotseling luid hoorde huilen.
De zuigeling was vier dagen eerder in een ziekenhuis dood verklaard na een ernstige hersenbloeding.
Media in onder meer Hongkong meldden dinsdag dat de werknemer de toen acht dagen oude krijsende baby naar het ziekenhuis terugbracht. Daar herstelt de baby die in coma blijkt te zijn geraakt.
(Bron)
Drugslijn op Schiphol opgerold

AMSTERDAM - Medewerkers van taxfreewinkels op Schiphol vormen een belangrijke schakel in grootschalige cocaïnesmokkel via de luchthaven. Via personeelsdoorgangen loodsen ze grote hoeveelheden coke door de grensbewaking.
Dat blijkt volgens De Telegraaf uit een rechercheonderzoek van de marechaussee en douane op Schiphol onder de naam 'Operatie Muskusrat'. Inmiddels zijn in dat onderzoek vier werknemers van taxfreewinkels en vijf drugskoeriers gearresteerd.
De gearresteerde werknemers konden ongezien de grens oversteken met pakketten van tien kilo cocaïne, doordat zij beschikken over toegangspasjes waarmee ze de personeelsuitgangen konden gebruiken en zo de grensbewaking konden omzeilen. In totaal werken op Schiphol 50 duizend mensen die over zulke pasjes beschikken.
De koeriers worden allemaal begeleid door een soort bewakers, die er op toe moeten zien dat ze de drugs netjes op de plaats van bestemming afgeven. De handlangers moeten er bovendien voor zorgen dat de smokkelwaar niet wordt gestolen door rivaliserende bendes. Volgens de marechaussee is er met de arrestaties van de medewerkers en koeriers een complete drugslijn opgerold.
(Bron)
AD: 'Van Basten nieuwe bondscoach'

AMSTERDAM - Marco van Basten en John van 't Schip zijn volgens het Algemeen Dagblad de belangrijkste kandidaten om als duo het Nederlands Elftal te leiden. Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, reisde maandag naar Barcelona om advies in te winnen bij Johan Cruijff. Die zou zijn voorkeur voor dit duo hebben uitgesproken.
Het advies van Cruijff, die mogelijk als adviseur bij de KNVB aan de slag gaat met het oog op het WK in 2006, weegt zwaar. Kesler liet eerder al doorschemeren dat hij bij de opvolging van Dick Advocaat rekening zou houden met de visie van Cruijff.
Van Basten en Van 't Schip zijn momenteel werkzaam bij Ajax. Met Jong Ajax wonnen ze afgelopen seizoen de landstitel en de beker. Opvallend is dat Van Basten op dit moment assistent van Van 't Schip is. Bij Oranje zouden de rollen worden omgedraaid.
Volgens het AD heeft Van Basten in beperkte kring al laten weten zeer geïnteresseerd te zijn in de vacature bij het Nederlands Elftal. In maart dit jaar legde hij nog een aanbieding van de KNVB naast zich neer om bondscoach van Jong Oranje te worden.
Mogelijk wordt ook Kees Jansma bij Oranje betrokken. Kesler vindt dat de communicatie met de internationals, de media, de coaches, het publiek en de sponsors moet worden verbeterd. Jansma, televisiemaker en sportjournalist, zou hierin een taak moeten krijgen.
(Bron)
Stichting Brein wil p2p-gebruikers aanpakken

AMSTERDAM - Stichting Brein wil nog dit jaar internetgebruikers gaan aanpakken die via zogenoemde uitwisseldiensten muziek aanbieden, zo meldt Webwereld. Volgens Tim Kuik van Stichting Brein zijn de voorbereidingen al begonnen: "Er moet nog een aantal stappen worden ondernomen voordat de eerste vorderingen bij gebruikers op de deurmat vallen."
Tim Kuik reageert met deze uitspraak op het interview met Theo Roos, directeur van Universal Music, in het NRC Handelsblad. Roos zegt dat Brein "waarschijnlijk al dit najaar, zeker begin volgend jaar" actie zal ondernemen tegen indivuduele gebruikers.
Een grote opsteker voor Brein is de recente 'Postzegeluitspraak'. Een Tilburgse postzegelhandelaar had een zaak aangespannen tegen internetportal Lycos. De postzegelhandelaar wilde naam en adresgegevens van een persoon die via een Lycos-homepage een lastercampagne tegen hem was gestart. De rechtbank oordeelde uiteindelijk dat Lycos de gegevens aan de man moest verstrekken.
Voor Stichting Brein een gunstige uitspraak. Om adresgegevens te achterhalen van 'illegale' uploaders moet Brein immers ook aankloppen bij de betreffende internetproviders.
De Consumentenbond is het niet eens met de voornemens van Brein: "De digitale muziekgebruiker dreigt beboet te gaan worden dankzij de aangekondigde acties van de 'piraterij-politie'. Deze stichting beschuldigt consumenten al jaren van massale diefstal."
"Zij meent dat voor iedere kopie die nu gemaakt wordt, het orgineel gekocht zou zijn als de mogelijkheid om te kopiëren niet zou bestaan. Ondertussen wordt al wel voor ieder blanco cd'tje 42 eurocent afgedragen aan rechthebbenden via Stichting de Thuiskopie," aldus de Consumentenbond.
(Bron)

Stel, je hebt LP's, en je kunt ze niet zelf omzetten in MP3's. Je downloadt die muziek via p2p. Is dat dan illegaal? Je hebt al betaald voor die muziek (via de aanschaf van de LP/CD), en een kopie voor eigen gebruik mag altijd.
Steeds meer vervuilde huishoudens

AMSTERDAM - Steeds meer mensen vervuilen omdat ze langer thuis wonen, vereenzamen of met psychische problemen kampen. De thuiszorg kan door de vervuiling vaak niet de noodzakelijke hulp geven, aldus Trouw dinsdag. Thuiszorginstellingen krijgen steeds minder uren voor huishoudelijke zorg toegewezen, en moeten zich houden aan almaar strakkere regels voor de AWBZ.
"De verzamelwoede en huisdieren zorgen vaak voor onwerkbare situaties voor de gewone huishoudelijke hulp", zegt directeur Evert Mulder van de Thuiszorg Stad Utrecht. "Meer mensen hebben gespecialiseerde zorg nodig om niet te vervuilen. Dan red je het niet met gemiddeld drie uur reguliere verzorging ? de gewone huishoudelijke zorg ? die gewoonlijk door de Rio's wordt toegewezen." Rio's zijn regionale indicatie organen.
Het is niet bekend hoeveel vervuilde huishoudens er exact zijn, de betrokken instanties houden niet bij hoe vaak een huis geruimd moet worden. Zorggroep De Omring in West-Friesland heeft echter al enkele jaren een speciale dienst om tot actie te kunnen overgaan. De zorggroep leidde personeel op om huizen te kunnen opruimen en bewoners te begeleiden. Ook in Utrecht bestaat zo'n projectgroep. Volgens Mulder komt zijn instelling honderd keer per jaar een vervuild huishouden tegen.
(Bron)

maandag, juli 12, 2004

Ontslagen werknemer verstuurt vijf miljoen e-mails

Een minderjarige boekhouder van de Britse verzekeringsmakelaar Domestic & Giant wou wraak voor zijn ontslag. Om zijn bazen te treiteren stuurde hij hen vijf miljoens mails met daarin flarden tekst van verschillende Hollywoodklassiekers.
De jongen was zich van geen kwaad bewust toen de computer crime unit van de Britse politiedienst Scotland Yard bij hem binnenviel. Door zijn e-mailbombardement lag de website van de grote verzekeringsmaatschappij plat. Het bedrijf schat dat ze daardoor tenminste 27.000 euro schade heeft geleden.
De jongen bekende dat hij een programma had gedownload waarmee je 100 e-mailberichten per seconde kan versturen. Het programma was drie dagen actief en daardoor werden er meer dan vijf miljoen (onschadelijke) e-mails gestuurd.
Zijn advocaat laat weten "dat het nooit de bedoeling is geweest om de website te overbelasten". Als hij veroordeeld wordt, kan hij voor zes maanden de cel invliegen samen met een boete van 7500 euro.
(Bron)
Zomerslippers maken mannen impotent

De populaire zomerse rubberen slippers of flip-flops kunnen mannen impotent maken en inwendige organen beschadigen. Uit onderzoeksresultaten blijkt ook dat de duurdere paren schadelijker zijn dan de goedkopere.
De schoenen zouden 'phtalates' bevatten, een chemische stof die ervoor zorgt dat mannen niet meer goed kunnen presteren in bed. Bovendien kan deze stof ook schade berokkenen aan lever, nieren en voortplantingsorganen. De Duitse Vereniging voor Milieubescherming vond ook grote hoeveelheden lood, zink en andere chemische stoffen in de geteste flip-flops.
Veertien van de in totaal 25 geteste schoenen bevatten een onaanvaardbaar hoog aantal erg gevaarlijke chemische stoffen.
(Bron)
Man filmt badende meisjes via spiegel

De politie uit de Amerikaanse staat Seattle heeft een voyeur opgepakt die in het geheim badende meisjes filmde. De politie zocht in eerste instantie naar gestolen goederen, maar vond 700 videobanden met daarop de gefilmde, badende, meisjes.
De man, Lee Pruett, bezat meerdere huizen en meisjes met problemen uit de buurt mochten van de leegstaande huizen gebruik maken om daar alles even op een rijtje te zetten. Geen van de huizen had een functionerende waterleiding en voor een bad konden ze terecht bij de Pruett thuis.
Aan het uiteinde van het bad hing er een grote spiegel aan de wand. "Ik vond het wel een beetje raar om daar een spiegel te plaatsen. Nu snap ik wat hij daar deed, ik ben er niet goed van," zei de 18-jarige Michelle tegen verslaggevers.
De politie ontdekte achter de spiegel een geheime ruimte waar een videocamera met statief stond opgesteld. Volgens de politie gaat het maanden duren voor alle slachtoffers van de man geïdentificeerd zullen zijn.
(Bron)
Dief steelt dodelijke uien

Een dief heeft vannacht twee zakken met uien uit een volkstuintje gestolen. De uien blijken bespoten te zijn met 'parathion,' een verboden bestrijdingsmiddel dat zeer schadelijk is voor de gezondheid en mogelijk zelfs dodelijk. Vóór het algehele verbod van het middel in 2002 werd slechts de bodem bewerkt met het middel, wat niet heel schadelijk is.
De hobbytuinder uit Groningen, die nog een hoeveelheid 'parathion' over had, heeft de uien echter uit onwetendheid rechtstreeks bespoten. De uien kunnen dus dodelijk zijn. De dief is nog niet gevonden, waardoor nog niet bekend is of de maaltijd heeft gesmaakt. Mocht de dief de uien nog niet opgegeten hebben, dan adviseert de politie hem of haar dat zo te houden.
(Bron)
Bejaarde man verkracht zevenjarig meisje

De Antwerpse politie heeft een 73-jarige man uit die plaats aangehouden voor de aanranding en verkrachting van een zevenjarig meisje op een camping in Knokke. De bejaarde man 'ontfermde' zich zaterdag over het meisje nadat ze zich, tijdens het spelen op de speeltuin van de camping, had bezeerd.
Hij nam haar vervolgens mee naar een tuinhuisje op de camping, waar hij haar met zijn vingers verkrachtte. De zaak kwam aan het licht nadat het meisje zich vreemd begon te gedragen. Ze werd ondervraagd en op basis van die verklaringen werd de man opgepakt.
(Bron)
Martiniziekenhuis test videohelm tegen brandwondenpijn

GRONINGEN - Het Martiniziekenhuis in Groningen experimenteert met een videohelm die brandwondenslachtoffers moet afleiden van hun pijn. Tijdens de behandeling krijgt een patiënt deze zogenaamde virtual reality-helm op en ervaart dan bijvoorbeeld een prachtige wandeling door een berglandschap of een spannend sneeuwballengevecht.
De helm is ontwikkeld in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Daar is hij volgens het ziekenhuis erg succesvol gebleken. Het Martiniziekenhuis is het eerste Nederlandse brandwondencentrum dat experimenteert met de virtual reality-helm.
Een woordvoerder beklemtoont dat het nog slechts een proef betreft. Begin september evalueert het ziekenhuis de resultaten. "Het hangt ook erg van de conditie van een slachtoffer af of hij een helm op kan", zei ze maandag.
De helm wordt voorlopig ingezet bij het verversen van verband op brandwonden. Dit is een uiterst pijnlijke behandeling die niet goed kan worden verdoofd. De Tilburgse hoogleraar gezondheidspsychologie A. Vingerhoets begeleidt het experiment. Hij wil de proef dit najaar uitbreiden naar drie andere ziekenhuizen in Nederland. Het plan is onder meer om patiënten met een beenprothese met de helm bijvoorbeeld een virtuele wandeling te laten maken.
Ook de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Amsterdam experimenteren met de toepassing van virtual reality (VR), natuurgetrouw nabootsen van de werkelijkheid door het projecteren van driedimensionale beelden, in de geneeskunde. De twee onderwijsinstellingen onderzoeken of fobieën en angststoornissen met VR kunnen worden behandeld. In de Verenigde Staten is deze methode ontwikkeld bij de behandeling van posttraumatische stress van Vietnam-veteranen.
(Bron)
Politie pakt oplichterspaar op

LEEUWARDEN/PETTEN - Met de arrestatie van een 28-jarige man en een 25-jarige vrouw is een einde gekomen aan een serie oplichtingspraktijken in Friesland en Noord-Holland. De twee hebben diverse bedrijven voor tienduizenden euro's opgelicht, zo maakte de politie Friesland maandag bekend.
Het stel zonder vaste woon of verblijfplaats boekte vakanties, liet een verbouwing uitvoeren en at bij restaurants zonder te betalen. Ook 'kochten' zij een auto. Zestien gedupeerden deden tot nu toe aangifte.
Het duo liet een verbouwing aan een huis in Leeuwarden uitvoeren voor 20.000 euro. Zij vertelden de bouwondernemers dat ze de ouders van de vrouw, die op vakantie waren, wilden verrassen. Na het diner in restaurants in Drachten en Leeuwarden liet het stel geen geld, maar een visitekaartje van een uitgeverij achter. Een autobedrijf in Leeuwarden zag de verschuldige 8000 euro nooit bijgeschreven.
De twee zijn vrijdag aangehouden in Petten. Dat lukte omdat ze hun eigen naam gebruikten bij de oplichtingspraktijken.
(Bron)
TT 130 MADRID De Spaanse regering wil dat in Spaanse moskeeën de gebedsdienst in het Spaans wordt gehouden. Volgens de krant El Mundo zou de moskee "een plaats voor integratie" moeten zijn. Madrid biedt imams aan hun taalcursus te betalen.

Is natuurlijk prima. Schaffen we het Latijn in de katholieke kerk ook af.
TT 192 Vuurloop schiet goede doel voorbij

WELLINGTON Een poging het wereldrecord vuurlopen te verbeteren ten bate van een goed doel, is in Nieuw-Zeeland op pijnlijke wijze de mist in gegaan.
Voor de recordpoging liepen honderden mensen in de plaats Dunedin met blote voeten over een traject hete kolen. De opbrengst van de recordvuurloop, 650 Amerikaanse dollar, zou ten goede komen aan de plaatselijke ambulancedienst.
Uiteindelijk liepen 341 mensen over het het gloeiende tapijt, genoeg voor het Guinness Book of Records. Helaas werd de ambulancedienst er niets wijzer van. Die was meer dan 650 dollar kwijt aan speciale verbanden voor brandwonden.
TT 120 DEN HAAG Nederland krijgt een speciaal meldpunt voor slachtoffers van acties van dierenactivisten. De klachten van mensen, bedrijven en instellingen worden verzameld door de Nationale Recherche. Die kijkt of er verband bestaat tussen de acties.
TT 105 Regels schuldsanering verscherpt

DEN HAAG Het wordt voor mensen minder makkelijk om via de rechter tot een schuldsanering te komen. Minister Donner gaat de regels aanpassen omdat nu veel mensen hun afspraken niet nakomen. Het gaat daarbij onder meer om mensen met een gok- of alcoholverslaving.
Het aantal saneringsaanvragen is vorig jaar met 900 gestegen tot 10.500. Door die toename raken zowel rechters als bewindvoerders overbelast en dreigt de huidige wet onuitvoerbaar te worden.
Die geeft schuldenaren de gelegenheid om via aflossingsafspraken in maximaal vijf jaar schuldenvrij te zijn. De wet werd in 1998 ingevoerd.
Steeds meer ouderen emigreren

VOORBURG - Het aantal autochtonen van 55 jaar en ouder dat naar het buitenland verhuist, is in acht jaar tijd bijna verdubbeld. In 2003 vertrokken 4000 oudere autochtonen uit Nederland. In 1995 waren dat er nog 2400. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
De meest geliefde landen zijn België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Waarvan de eerste twee verreweg de meeste emigranten aantrekken. Vooral het aantal ouderen dat naar Duitsland en Frankrijk emigreert, is vorig jaar in vergelijking met acht jaar geleden sterk toegenomen.
(Bron)
Werknemers tillen vaak te zwaar

AMSTERDAM - Werknemers tillen nog vaak te zwaar. Dat blijkt uit een onderzoek van de Arbeidsinspectie. Bij zeker één op de zes bedrijven wordt de regels overtreden, concludeert de inspectie na een onderzoek bij 868 bedrijven.
Bedrijven hanteren vaak het criterium van maximaal 23 kilo die iemand mag tillen, maar dat maximum geldt volgens de arbeidsinspectie alleen bij ideale omstandigheden. De werknemer moet niet te vaak dergelijke gewichten tillen en daarbij niet te veel te hoeven draaien of hoog te moeten tillen.
De arbeidsinspectie heeft tijdens het onderzoek 204 waarschuwingen gegeven en 22 boetes uitgedeeld. Negen keer werd het werk stilgelegd wegens het werken met onveilige machines.
(Bron)
Iran jaagt op onzedelijk geklede vrouwen

TEHERAN - In Iran lijkt de politie weer meer jacht te maken op onzedelijk geklede vrouwen. Politiemannen en -vrouwen (in chadors) doen invallen in winkelcentra in Teheran. Volgens ooggetuigen hebben zij zondag tientallen jonge vrouwen opgepakt die niet volgens de islamitische voorschriften waren gekleed.
Ook heeft de politie kledingstukken uit boetieks en winkels in beslag genomen omdat die te doorschijnend of te strak waren. Een man zei dat hij zijn nicht mocht ophalen bij het politiebureau, op voorwaarde dat ze les zou nemen in islamitische normen en waarden.
In de afgelopen weken zijn meer van dergelijke invallen gemeld. Ook bezoekt de politie steeds vaker feesten waar mogelijk alcohol wordt geschonken of waar jongens en meisjes met elkaar dansen.
(Bron)

Wat zijn de kledingregels voor mannen?
China lanceert literatuur per sms

AMSTERDAM - Nieuw in China: literatuur op je gsm. Een Chinese auteur heeft een verhaal geschreven dat is opgedeeld in zestig hoofdstukken van zeventig woorden. Op die manier kan het verhaal per sms verstuurd worden aan de lezers. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gemeld.
'Buiten het belegerde fort' is een verhaal van ongeveer vierduizend woorden over een buitenechtelijke affaire. Volgens auteur Qian Fuchang ontwikkelt de plot zich zoals in een gewone roman. Het werk wordt per opbod verkocht aan sms-diensten. Volgens de literaire academie van Guangdong, Qians werkgever, is het verhaal een volwaardig literair werk.
Het marktpotentieel voor sms-literatuur in China is enorm: er zijn meer dan driehonderd miljoen Chinezen met een mobiele telefoon die gretig gebruik maken van diensten die nieuws-, sport, horoscoop- en andere berichten per sms versturen.
(Bron)
Ook steeds meer mannen werken in deeltijd

VOORBURG - Steeds meer vrouwen en mannen werken in deeltijd. In 2003 had ruim eenderde van de werkzame beroepsbevolking een deeltijdbaan. Dat is bijna anderhalf maal zoveel als in 1993, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De meeste deeltijdwerkers zijn nog steeds vrouwen, maar ook steeds meer mannen werken parttime.
In 1993 werkte een kwart van de beroepsbevolking in deeltijd. In 2003 was dat opgelopen tot 36 procent. Mensen die minder dan twaalf uur per week werken, worden niet gerekend tot de werkzame beroepsbevolking. Het CBS heeft hen hier buiten beschouwing gelaten.
(Bron)
Mabel Wisse Smit laakt Amerikanen

BANGKOK - Mabel Wisse Smit, de vrouw van prins Johan Friso, heeft maandag op de internationale aids-conferentie in Bangkok kritiek op de Verenigde Staten geuit. Als afgevaardigde van de particuliere hulporganisatie Open Society Institute van George Soros uitte zij haar twijfels over de Amerikaanse aanpak van het aids-probleem.
De Amerikaanse benadering, die vooral gericht is op onthouding, lijkt "meer door ideologie gedicteerd, dan gebaseerd op een evaluatie van de situatie ter plekke", verklaarde ze tegen journalisten. Onthouding is voor veel Afrikaanse meisjes geen optie, omdat zij worden gedwongen tot seks, aldus Wisse Smit. Ook zei ze dat veel Afrikaanse vrouwen worden besmet omdat hun mannen het niet zo nauw nemen met de huwelijkse trouw.
(Bron)
'Dollartjesslikker'

De 20-jarige man stond zondag in Bogota op de luchthaven El Dorado op het punt het land verlaten. Hij gedroeg zich volgens een politiewoordvoerder echter verdacht en werd doorgelicht. Toen bleek dat hij twintig kapsules in zijn lichaam verborg. Die bevatten geen drugs maar minuscuul opgerolde dollarbiljetten.
(Bron)

zondag, juli 11, 2004

Pornoschandaal treft katholieke kerk Oostenrijk

WENEN - Een priesterseminarie in St. Pölten in Oostenrijk is in opspraak geraakt door de vondst van 'pornografisch' materiaal. Het tijdschrift Profil bericht in de maandageditie over de vondst van 40.000 pornografische foto's, aldus het Oostenrijkse persbureau APA zondag.
Eerder deze maand moest het hoofd van het seminarie in St. Pölten ten westen van Wenen opstappen, nadat de eerste berichten over het schandaal in omloop waren gekomen.
Bisschop Kurt Krenn bevestigde zondag voor de Oostenrijkse televisie dat hij compromitterende foto's had gezien. Volgens APA repte Krenn van "kwajongenachtige domheden". De bisschop zei dat de foto's niets met homoseksualiteit van doen hadden.
(Bron)
Dossier over diensttijd Bush 'kwijt'

Het dossier over de militaire dienst van de Amerikaanse president George Bush in de Nationale Garde is 'kwijt'. Het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) heeft bevestigd dat de documenten zijn vernietigd. Er bestaan al lange tijd twijfels over de diensttijd van de president, nu ruim dertig jaar geleden. De Democratische tegenstanders van Bush beweren dat hij flink de kantjes eraf heeft gelopen.
Officieel zou Bush gedurende een jaar tijdelijk in de staat Alabama gestationeerd zijn als eerste luitenant bij de Air National Guard van zijn thuisstaat Texas. Veel van zijn leeftijdgenoten zaten in die tijd in Vietnam. Maar soldaten die ook in Alabama bij de Garde dienden, kunnen zich hem niet herinneren uit die tijd.
Volgens het ministerie van Defensie zijn microfilms met daarop de gegevens van talloze militairen uit de periode 1972 en 1973 in 1996 en 1997 tijdens een restauratieproject vernietigd. Hierbij zaten toevallig de gegevens van Bush.
(Bron)
Modder en organisch spul in ringen Saturnus

Nieuwe observaties door de Cassini sonde bij Saturnus hebben aangetoond dat de ringen viezer zijn dan voorheen werd gedacht. De binnenste gebieden blijken vol te zitten met stenen, modder en organisch materiaal.
De Cassini is op 30 juni door de ringen van Saturnus gevlogen en heeft beelden gemaakt in ultraviolet licht, en zijn gecombineerd met infrarode beelden. De nieuwe gegevens ondersteunen de hypothese dat de ringen ontstaan zijn doordat een ijsachtig object uit het buitenste van het zonnestelsel door de zwaartekracht van Saturnus uiteengebroken is, en zo het ringenstelsel vormde.
Larry Esposito van de University of Colorado in Boulder vertelde space.com dat het materiaal van de ringen op modder lijkt. Niemand weet zeker waar het van gemaakt is, maar waarschijnlijk bestaat het uit zanddeeltjes en organisch materiaal - stenen en ander vuil zoals op de Aarde. Er wordt ook gedacht dat het ijs uit water bestaat gemixt met andere bevroren substanties als ammoniak.
(Bron)
Sudanezen langer vast wegens valse papieren

BRUSSEL - De Belgische Justitie houdt twee Sudanezen die vrijdag wegens vermeende banen met de al-Qaeda werden opgepakt, langer vast wegens het bezit van valse papieren. De Brusselse onderzoeksrechter kon zondag geen bewijs vinden voor hun banden met de islamitische terreurgroep.
De politie pakte de twee op bij een paspoortcontrole. In het geheugen van de mobiele telefoon van een van de verdachten stond een telefoonnummer met daarbij de naam van terroristenleider Osama Bin Laden. Ook had het duo foto's in de bagage van terroristen.
De aangehouden Sudanezen verklaarden dat ze vanuit de regio Darfur met valse papieren via Griekenland naar Engeland wilden reizen. Vluchten vanuit Griekenland zijn berucht om mensensmokkel en worden scherp in de gaten gehouden door de Belgische politie.
Het duo beweerde zondag in Sudan deel uit te maken van de oppositie en politiek vluchtelingen te zijn. Het parket gaat er voorlopig vanuit dat de twee slachtoffers zijn van mensenhandel. Verder onderzoek moet uitwijzen of de verdachten ook terroristen zijn.
(Bron)

Als het terroristen zouden zijn, zijn ze wel een beetje dom bezig...
Anti-Joods geweld treft jonge Française

In een forensentrein in Frankrijk hebben zes mannen van Noord-Afrikaanse afkomst een Franse vrouw en haar baby mishandeld. Ze deden dit in de veronderstelling dat de 23-jarige vrouw van Joodse komaf was.
De zes sneden met een mes de vrouw letterlijk de kleren van het lijf en besmeurden haar met hakenkruizen. Toen ze weggingen gooiden ze de kinderwagen om, waarin de 13 maanden oude baby van de vrouw lag.
De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Dominique de Villepin, heeft het gebeuren inmiddels al scherp veroordeeld en gezegd dat alles op alles moet worden gezet om de daders zo snel mogelijk op te pakken.
(Bron)

Zieke hufters.