zaterdag, augustus 10, 2002

Vriendje denkt mee over het tuinprobleem:

- tip 1: stort de tuin vol rotsblokken en meld aan de wbv dat ie betegeld is
- tip 2: graaf een gracht aan de rand van de tuin, metsel daarbinnen op de wal (gevormd door de uitgegraven grond) een vestingmuur met schietgaten, en tik een oud kanon op de kop dat je op de tuin van de vervelende buurvrouw richt
Als ik zoek op de koosnaam voor vriendje, vind ik drie sites: één met kinderliedjes, één met aanwijzingen hoe een moord te plegen, en één pornosite.

vrijdag, augustus 09, 2002

Na twee te korte nachten maar weer eens vroeg het bed in.
Ik groet u.
Toch een commentaar, van vriendje: Herben moet op het matje komen. Geheel spontaan, maar erg toepasselijk... Hij had pas achteraf door wat hij zei en was toen even niet meer in staat tot conversatie :-)
Zal ik nou eens heel onverwacht zijn en er niks over schrijven?

donderdag, augustus 08, 2002

Nog even terugkomen op de KPN-actie: "Met de extra injectie krijgt KPN meer ruimte om de miljardenschuld af te lossen." Dat snap ik niet. Ze vragen tenslotte alleen of klanten eerder willen betalen. Dus het geld dat ze toch al krijgen, krijgen ze eerder. Blijkbaar is het eerder betalen van die abonnementskosten genoeg voor 'meer ruimte om de miljardenschuld af te lossen'. Boekhouden is altijd mijn slechtste vak geweest, maar is geld eerder krijgen hetzelfde als meer geld maken? En betalen we met z'n allen zóveel dat dat voldoende is voor die 'ruimte'?
"Ik wilde een normalisatie van de situatie in het land."

Mat Herben in Trouw, over waarom hij fractievoorzitter werd.
Okee, hij heeft de LPF bijeen gehouden in de tijd rond de verkiezingen. Blijkbaar is men intern toch niet tevreden over hem, en heeft ie de eer aan zichzelf gehouden: zowel het NOS- als het RTL-nieuws melden dat hij definitief opstapt.
Morgen over een week is trouwens de tuin-deadline. Maandag is de meneer die denkt over mijn tuin te gaan weer terug. Buuv L. had al te horen gekregen dat haar voortuintje bestraat zou worden als ze niet het niet-elders-opslaande-zevenbladperk zou vervangen door een acceptabeler beplanting. Buurvrouw is niet zo valide meer en meldde dat aan de opzichter van de wbv, die zei dat ze dan maar geen huis met een tuin had moeten nemen. Dus 13 jaar geleden had ze moeten voorzien dat ze 11 jaar later een ziekte zou krijgen die het haar onmogelijk zou maken om een tuin te veranderen die ze niet veranderd wil hebben, en had ze maar op een bovenwoning moeten gaan zitten met haar invalide kind. Als buurvrouw zou willen verhuizen, zou ze sowieso in een benedenwoning terechtkomen, want ze kan geen trappen meer lopen. Als ze niets doet en de wbv haar plannen doorzet, wordt haar voortuintje bestraat en krijgt ze een rekening van 3000 euro. Te betalen van haar WAO-tje.
Ik snap best dat de wbv vindt dat die tuinen er een beetje netjes moeten uitzien. Maar een tuin die geen overlast geeft, niet voortwoekert in andere tuinen, geen stortplaats is - wat is daar nou tegen? Ik snap beter dat ze bij mij komen zeiken dan bij haar. Mijn tuin oogt onaf. Haar voortuin is wel af, maar blijkbaar weer niet volgens die ongeschreven regels van de wbv.
Wie volgt Herben op? Het is nu al een roulerend leiderschap, op naar de derde leider.
Shopverslaafde Karyn heeft een donatie-site opgezet om zo haar schulden af te kunnen lossen. Inmiddels hebben al 200.000 mensen de Save Karyn-site bezocht; velen doneren. Als reactie is er ook een Don't Save Karyn-site opgezet. De oprichters vinden Karyn's concept namelijk onzin. (NU.nl)

Lezers die een opwelling van goed-willen-doen krijgen, mogen me mailen voor mijn gironummer...
Ik ben heel zielig volgens velen, met mijn derdehands Pentium133je, een vierdehandsfiets, geen geld om de hele tuin te beschuttingen, al sinds 10 jaar niet meer op vakantie geweest in het buitenland, grotendeels gekregen meubilair, enzovoorts.
Doe er iets aan! Help me uit de brand! Doneer!
NOS-TT 106 do 08 aug

Herben niet lang meer fractieleider

DEN HAAG LPF-voorman Mat Herben wil op termijn zijn functie als fractieleider neerleggen. In een vraaggesprek met de Haagsche Courant pleit hij tijdens deze kabinetsperiode voor een roulerend voorzitterschap van de LPF-fractie. "Op die manier kan dan worden bekeken wie het meest geschikt is om de partij te trekken bij nieuwe Kamerverkiezingen."
Mat Herben wil zelf in de fractie een adviserende rol op de achtergrond gaan spelen. Hij spreekt berichten tegen dat in de LPF een machtsstrijd gaande is.
Dat hij de partij heeft geleid, ziet hij als een ereschuld aan Pim Fortuyn. Die schuld is ingelost. "Ik ben flink moe."
NOS-TT 104 do 08 aug

KPN laat abonnement vooruitbetalen

AMSTERDAM KPN Telecom laat zijn klanten het abonnementsgeld op korte termijn twee maanden vooruit betalen, in plaats van achteraf, meldt Trouw. Dit betekent dat veel bellers ineens vier maanden abonnementsgeld moeten overmaken.
KPN wijst erop dat vooruitbetaling heel gewoon is, en dat de voorfinanciering veel kosten met zich meebrengt. Met de extra injectie krijgt KPN meer ruimte om de miljardenschuld af te lossen.
Abonnees in Hengelo worden nog deze maand met de inhaalslag geconfronteerd.
De rest van Nederland volgt later dit jaar. In sommige regio's wordt al langer vooruit abonnementsgeld betaald.

Ik dacht al, ik ben toch niet gek - ik betaal altijd al vooruit. De rekening bestaat uit twee delen, een deel gesprekskosten die je achteraf betaalt, en een deel vaste kosten die we hier altijd al vooruit betalen. Dus dit klinkt alsof het voor mij hetzelfde blijft.
Wat een argument trouwens, dat voorfinanciering veel kosten met zich meebrengt. Dat geldt dan zeker niet voor de klant die (hier dus altijd al, en straks overal) vooruitfinanciert?
Waarom moet de klant opdraaien voor het financiële wanbeleid van de KPN??

woensdag, augustus 07, 2002

Struisvogel zwemt in Van Ewijckvaart

Van Ewijcksluis – Een aantal vissers heeft woensdagochtend om 11.00 uur een struisvogel zien zwemmen in de Van Ewijckvaart. Het dier deed verwoede pogingen de kant op te komen, maar dat lukte niet.
Vervolgens is de politie door de vissers ingelicht die de loopvogel met een bootje wist te vangen en richting de kant te dirigeren. Daar stond de dierenambulance van Den Helder klaar om zich over het dier te ontfermen. Aangezien de struisvogel vermoeid en koud was, werd deze in dekens gewikkeld en door de dierenambulance meegenomen naar Den Helder om verzorgd te worden. Het dier is vermoedelijk afkomstig van een vogelhouderij met exotische vogels in Wieringerwaard.
(Bron)
Wat cynisch... Stuit je al zappend op een Amerikaans bevallingsprogramma. Met een meid van 16 die op de gewone manier bevalt - zonder ruggenprik. Dat is in Nederland gebruikelijk, alleen krijgt een aanstaande moeder hier veel voorbereidende oefeningen om een wee op te vangen.
Wat was het commentaar bij de gillende, krijsende 16-jarige? 'Ze zal het zonder ruggenprik moeten doen, haar moeder wil zo voorkomen dat ze weer zwanger raakt'. Ach ja, condooms zullen wel uit den boze zijn. Ik kan dat maar niet begrijpen. Blijkbaar is dochterlief al een tijd geleden gestart met sex - ben je dan niet achterlijk als je dat negeert? Of je probeert haar te overtuigen dat ze niet moet sexen voor het huwelijk, of je opent je ogen voor de realiteit en regelt dat ze iets gebruikt tegen zwangerschap en SOA's.
Las onlangs ook nog een schokkend verhaal over tieners in de USA die serieus nog nooit van AIDS gehoord hadden. Dan kun je ze nauwelijks kwalijk nemen als ze niet aan safe sex doen, maar nee: ze moeten niet sexen want dat is zondig. Sluit ze dan op in gescheiden kostscholen of zo.
Maar ja, tieners hoeven niks van sex te weten, want ze mogen niet vrijen, dus doen ze het niet, dus waarom zou je goede preventieve voorlichting geven? Tuurlijk, als je ze vertelt dat ze als de tijd daar is een condoom moeten gebruiken, gaan ze massaal en acuut aan het neuken - dan vergaat de wereld. Dan kun je maar beter het risico nemen dat je kind kapot gaat aan AIDS of aan jouw vooroordelen omdat ze zwanger werd.
Daarna nog een meisje van 16 die op weg was naar haar tweede keizersnede.
Ik zal wel een trut zijn, maar ik kan daar echt niet bij.
Gebakken mensenvlees ruikt best lekker.
Ja, ik ben wereldvreemd op dit gebied. Maar ik heb dus een videorecorder, die geeft beeld, spoelt voor- en achteruit, en is volkomen stil. Geen geluid. Is ie dan stuk of zie ik iets heel simpels over het hoofd?
NOS-TT 120 wo 07 aug

HENGELO Ambtenaren van de gemeente Hengelo hebben twee leegstaande panden laten volstorten met mest, om kraken te voorkomen. De politie onderzoekt of de milieuwetgeving is overtreden.

Ik zou eisen dat ze er zelf gingen wonen ;-)
NOS-TT 104 wo 07 aug

AMSTERDAM De pro-formazitting vrijdag in de zaak-Volkert van der G. wordt door RTL-Z deels live uitgezonden.

Sjongejonge, zal dat even interessant zijn! Een tenlastelegging in strikt juridische termen, verdachte afwezig, dàt moet ik zien!
NOS-TT 371 wo 07 aug

Een Chileense voetbalscheidsrechter kon het geklaag van de spelers op het veld afgelopen zondag niet langer aan: hij gaf een van hen een knietje.
De scheids, Francisco Camaano genaamd, zei achteraf zich bedreigd te voelen. In de ogen van de voetbalbond vindt zijn verweer waarschijnlijk geen genade.
Uit tv-beelden werd duidelijk dat de scheidsrechter de speler een knietje in zijn been gaf. Daarna gaf Camaano hem nog een rode kaart wegens simulatie. De speler deed namelijk alsof hij in zijn edele delen was getroffen. Het team van het slachtoffer won wel.
O ja: als ik nou een overval pleeg op de Blokker - hoe weten ze dan dat ik een allochtoon ben?

Uiteraard voor de zekerheid de tuin opgemeten. Die zou 11,5 x 7,5 zijn. Maar is 15,3 x 7,4, of ik moet tot drie keer toe dezelfde meetfout hebben gemaakt. Dat maakt alles weer flink wat duurder, of een groter stuk wordt gaas. Het achterste stuk zou van gaas kunnen, de clematis en de roos woekeren dat wel onder, en inkijk heb ik daar toch nauwelijks.
15,3 bij 7,4 - da's ruim 113 vierkante meter!
Ik ga vriendje vanavond vragen of hij de boel ook nog eens wil meten, desnoods met een touw langs de tuin of zo, want volgens mij denkt de wbv ook dat de tuin 11,5 bij 7,5 is.
En dan wil je even kijken op de Gamma-site, www.gamma.com. Daar staan alleen bezoekersstatistieken. Als je www.gammabouwmarkt.nl bekijkt, krijg je na de intro een 404. Voorheen werkte het wel.
Bij de buurvrouw aan de andere kant gaan informeren. Zij blijkt erg graag een schutting te willen, ze bood ook aan om de helft van de schutting tussen haar en mijn tuin te betalen, dus dat gaan we dan maar doen.
De zon schijnt, en het plenst.
Iemand nog een leuk idee voor een tuinafscheiding? Liefst mooi, snel, origineel, makkelijk te plaatsen edoch onverwoestbaar, weinig onderhoud vragend, (vrijwel) ondoorzichtig en vooral betaalbaar want voor totaal 23,5 meter. Goedkoopste optie die ik nu heb is de lange kant (11,5 meter) met schuttingen en een deur, want de biobak moet erdoor kunnen, plus een ruime meter over (gaas?), en de korte kant (7,5 meter) palen met gaas. Ik zou wel een schutting willen aan de korte kant, maar: ik denk dat buurvrouw-aan-de-andere-kant de boel misschien niet helemaal dicht wil hebben, helemaal dicht is ook een stuk duurder (tenzij buurvrouw wil meebetalen), en: helemaal dicht is een stuk minder sociale controle. Fijn voor mij want meer privacy, niet fijn voor mij want inbraakgevoeligheidsverhogend (mooi Scrabblewoord).
Mocht u een idee hebben: mail me! Wie mij van het 'aanbieding bij de Gamma'-plan weet te weerhouden door middel van een prachtidee wordt beloond.

dinsdag, augustus 06, 2002

Raar: na een late dienst in het donker naar buiten gaan en het eerste wat je doet is je jas uittrekken. Het was nog 19 graden volgens de thermometer.
Nu graag nog wat droger en weer wat meer zon.
(Tisooknooitgoed.)

maandag, augustus 05, 2002

Bij vriendje eens geteld hoeveel compjes hij heeft staan. Hij heeft er zes (werkend), ik 'slechts' 3. Nog even doorsparen voor we deze bank kunnen maken (die me trouwens niet zo heel comfy lijkt...).
(Gejat)
Je krijgt een doorlopende stroom virusmails van één adres. Besluit dan maar eens te melden: joh, je bent besmet, draai het tooltje eens, met link waar hij/zij dat tooltje kan vinden. Even later krijg je een reactie: de mail kon niet afgeleverd worden. De mailbox zit vol. Dat had ik natuurlijk kunnen weten. Intussen was ik van plan om even naar de winkel te roetsjen voor iets eetbaars, voor de bui uit, maar de bui heeft me helaas al ingehaald. Het wil allemaal niet zo.
Nog even mieren over de tuin: als ik nou in de hoek van muur en schutting (onder het balkon van de bovenburen, dus droog) een wasrek ophang, aan het andere eind van de schutting een fanatieke klimplant poot, en de rest van de schutting hemelsblauw-met-gouden-sterretjes verf? En er een lampje aan ophang?
Het is wettelijk allemaal toegestaan, alleen zou het zomaar kunnen dat buurvrouw dan spontaan ontploft. Dat geeft zo'n rommel.
NOS-TT 192 ma 05 aug

MOSKOU De Turkmeense president Niazov heeft zijn eerste dichtbundel in de handel gebracht. Saparmoerat Niazov is er zeer tevreden over en heeft het werk meteen uitgeroepen tot verplichte kost voor alle inwoners van de republiek.
Het zal de Turkmenen nauwelijks kunnen verbazen, want eerder verscheen in proza de levensfilosofie van de president. Ook die werd verplicht leesvoer.
De Russische krant Kommersant bericht dat de gedichten titels dragen als Mijn Turkmenistan en Het noodlot van de Turkmenen is het mijne.
Niazov schafte eerder alle balletvoorstellingen af omdat hij van ballet niets begreep.

Nu maar hopen dat dit niet inspirerend werkt...
Brits paar boekt 'fopreis'

AMSTERDAM - Een Brits stel dacht de aanbieding van de eeuw op internet te hebben gevonden. Voor 'slechts' 1150 euro konden de twee naar Sydney vliegen. Maar in plaats van Australië kwamen de twee 19-jarige Britten terecht in de kleine industriestad Sydney in Canada, zo schrijft de Telegraaf.
Nietsvermoedend stapten de twee op Heathrow aan boord van een toestel van Air Canada. Het stel werd pas achterdochtig toen hun gevraagd werd over te stappen op een 25-persoons toestel in het Canadese Halifax. "Het leek me toch sterk dat zo'n vliegtuigje helemaal naar Australië zou gaan," aldus Emma in de Telegraaf. Maar vanwege het lage tarief van het ticket dachten de twee dat ze misschien wel een omweg op de koop toe moesten nemen.
De piloot kondigde na amper drie kwartier aan dat het toestel over twintig minuten zou landen. Toen werd het de twee Britten allemaal wel duidelijk. "Het is natuurlijk een grote teleurstelling, maar we hebben besloten er het beste van te maken," aldus Emma in de krant. Het stadje telt 26.000 inwoners en staat bekend als 'staalstad'.
(Bron)
Vrij Nederland heeft elk jaar in de zomer lezersbijdragen. Hilarische en dieptrieste stukken, elk jaar opgevrolijkt met tekeningen van Jaap Vegter. En wat is het onderwerp van dit jaar: buren...

Jaap_Vegter_in_VN

zondag, augustus 04, 2002

In de categorie zielig: het is de hele dag stralend weer. Zonnig en warm. De buren hadden de barbecue nog niet aan of het begon te hozen...
Het wordt hier steeds donkerder, het rommelt en knettert - ik denk dat nu dat onweer eraan komt waar diverse mensen het al over hadden. Ik zat te zweten in de tuin en zij vluchtten voor de hagel en de windstoten, of ze waren al de hele dag aan het wegregenen. Het ruikt ook ineens verdacht (ozon-)fris.
Ook een tuinoptie: groot gat graven, water erin, flink wat planten erin en omheen, laag hekje aan de kant van het pad, en een bordje: piranha's niet voeren aub.
Zelden last van, maar nu is de neiging bijna onbedwingbaar: ik wil Kunst maken. Omgevingskunst, of hoe het ook heten mag.
De hele schutting volknopen met neongekleurde touwtjes of zo. Het ding sprayen met goudglitterspray. De latten omwikkelen met aluminiumfolie. Lichtgevende verf erop smeren. Alles tegelijk. Als het maar heel opvallend is.