zaterdag, maart 16, 2002

Gisteren glimp opgevangen van het Dankwoord. Waar het stel eerst verliefd naar elkaar zat te kijken, was mijn eerste gedachte deze keer: WA moet een cursus 'hoe lees ik natuurlijk van een autocue' gaan doen. En mijn tweede was: als ik mensen zo uit elkaar geleund zie zitten, ga ik me zorgen maken. Zouden ze nu al op elkaar zijn uitgekeken?
Wat een weer!

vrijdag, maart 15, 2002

Opvallend: de VPRO-DNW-enquête naar de ideale wijk. Bij de vraag 'Welke van onderstaande ergernissen/vormen van overlast ziet u liever niet in De Nieuwe Wijk?' zijn een aantal mogelijke antwoorden:
Stank overlast (weer zo'n raar gesplitst woord trouwens, is dat niet gewoon 'stankoverlast', aan elkaar dus?)
Junks / drugspanden
Homobos
Stadswacht
Vandalisme
Hondenpoep op straat
Ik wist niet dat de stadswacht zoveel irritatie wekte...
Soms heb ik ineens zó'n zin om iemand keihard voor zijn kop te slaan. Of om iemand compleet stijf te schelden. Meestal overvalt dat gevoel me in de supermarkt op zaterdag. Ik raak dan overprikkeld, loop nerveus op mijn briefje te kijken (want ik ben dan ook niet in staat om meer dan drie dingen tegelijk te onthouden), erger me aan die man die in de weg loopt, dat mens dat haar kar midden in het gangpad zet, die klojo die in het smalste pad een tien minuten durende discussiepoging doet met een krijsende dochter waar alleen nog maar uitkomt:'Chocolaaahahhaaahaaadevlaaaaahaaaa!!!' met veel tranen en snot, en degene die me dan waarschijnlijk volkomen per ongeluk aanrijdt met haar karretje krijgt alles voor haar kiezen. Ik heb op die momenten ook sterk de neiging me nog breder te maken dan ik ben en gewoon dóór te lopen, intussen als een botsautootje karretjes alle kanten op kaatsend. Wie commentaar heeft, heeft gelijk een probleem, ik kan de meeste mensen verbaal heel aardig, of eigenlijk onaardig, aan.
Daarom is het misschien maar goed dat ik nu twee van de vier weekenden moet werken. Het wordt een stuk rustiger in de supermarkten bij mij in de buurt. Alhoewel - tot nu toe ging ik op een rustig moment, als alle driekarretjestegelijk- en autoladingenvolmensen al weg zijn. Nu kan ik mijn moment niet meer kiezen en moet ik boodschappen doen vóór (in de drukste tijd) of na (dus moe) mijn werk.
Mmm. Maar afwachten hoe het uitpakt.
Groot nieuws op teletekstpagina 371!!!

Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen tussen de 20 en 29 dezelfde mentaliteit hebben als meisjes in de leeftijdsgroep 14 tot 19 jaar.
Beide groepen denken makkelijker over seks, roken en drinken dan de gemiddelde mens. Pas als een man de dertig heeft [sic] gepasseerd wordt hij rustig en gaat hij zich settelen.
"Vrouwen zijn vast en zeker erg blij met de uitkomst van dit onderzoek. Het is een bevestiging van wat ze altijd al hebben gedacht over het 'zwakkere geslacht'", aldus een woordvoerder van het bureau dat het onderzoek uitvoerde.
En we zijn weer in de lucht. Zo blijft het wel spannend.

donderdag, maart 14, 2002

In ieder geval ontdekt waarom m'n Topstatteller op tilt is: hij klapte er een paar dagen geleden uit. Hij telt nu ineens vanaf 10 maart, maar heeft wel het totaal aantal bezoekers sinds ik 'm installeerde (half januari) onthouden. Vandaar dat ie nu ineens zegt dat ik 450 bezoekers per dag heb ;-)
Test? Geen foutmelding, maar de posting verschijnt ook niet. Nieuwe variant zeker.

woensdag, maart 13, 2002

Morgen weer om half zes op...
En donderdag en vrijdag ook. Zaterdag half uur later, zondag nog een half uurtje later. Jaaaa! Uitslapen tot halfzeven!
Over fascinatie voor lage temperaturen gesproken: op de BBC is straks het vervolg van de uitzending met een recordpogende Wim, die zich tot zijn nek in ijsklontjes heeft laten begraven en door yoga etc. probeert warm te blijven. Het voorstuk toonde al dat deze man veel beheersing over zijn lijf heeft: blote-voeten-marathon in de sneeuw, en in verticale positie -steunend op één arm in een boom... zitten? Het zag eruit alsof ie op zijn buik lag, maar dan dus omhoog gedrukt op één arm, tot ellebooghoogte. Geen liggen, geen zitten, geen zweven - geen idee hoe het heet. Ik zou me rot schrikken als ik in een bos ineens iemand op die manier in een boom zag, maar goed.
BBC 1, nu ongeveer.
Juul logt een test: Which Greek goddess are you?. Onderaan staat netjes: '(If more than one window opens, there was a tie.)' Daar ben ik mooi klaar mee: ik ben Hestia, Aphrodite, Hera, Athena en Gaea - en een beetje in de war.
Gelukkig logt ze er nog een, waar wel iets duidelijks uitkomt (naast een bergje popups, u bent gewaarschuwd):



Take the What Color Dragon Should You Ride? Quiz

Goh, alles werkt weer geloof ik...
NOS-TT 371 wo 13 maa

Kauwgom kauwen verbetert je geheugen.
Onderzoek heeft uitgewezen dat je door het kauwen op een stukje gom 35% meer onthoudt.
Helaas kunnen de onderzoekers nog niet verklaren waarom de productiviteit van de hersenen precies verhoogd wordt. Ze houden er voorlopig twee theorieën op na.
"Als je kauwt komt er meer zuurstof bij je hersenen, maar het geeft je ook een stoot insuline. Deze stoffen stimuleren allebei je hersenen en we weten nog niet welke van de twee de sterkste is", aldus een van de wetenschappers.

De leraren die kauwgom in de klas verboden, rukken zich nu de haren uit het hoofd.
NOS-TT 192 wo 13 maa

SAUMUR Een rechter in het Franse Saumur heeft bepaald dat een echtpaar dat zich had ingevroren, moet worden begraven in een aards graf. De man en de vrouw lagen sinds februari samen in een vriezer in de kelder van het familiekasteel.
In februari overleed Raymond Martinot op 80-jarige leeftijd. De dokter, met een fascinatie voor zeer lage temperaturen, liet zich door zijn zoon 'bijzetten' bij zijn in 1984 overleden echtgenote.
Het echtpaar hoopte door zich te laten invriezen ooit weer tot leven gewekt te worden. Volgens de zoon vervulde hij de laatste wens van zijn ouders, maar daar werken de autoriteiten niet aan mee.
Goede Ikea-werknemers krijgen meer loon

AMSTERDAM - Ikea-medewerkers die goed presteren, krijgen er 1 april 4 procent bij. Wie onvoldoende scoort, ontvangt maar 1 procent terwijl het salaris van uitstekende collega's met 5 procent toeneemt.
Deze prestatieafhankelijke aanpassing is opnieuw afgesproken in de nieuwe CAO voor de 4000 Ikea-medewerkers, zo hebben Ikea, werknemersvereniging Ikea Medewerkers (WIM) en FNV Bondgenoten woensdag gemeld.
Ze benadrukken dat het merendeel van de werknemers de beoordeling 'goed' krijgt. Volgend jaar hanteren het woonwarenconcern en de vakbonden een nieuw beoordelings- en beloningssysteem.
In de nieuwe CAO is tevens vastgelegd dat werknemers christelijke en niet-christelijke feestdagen kunnen uitruilen. Moslims kunnen zo vrij nemen op suikerfeest en doorwerken tijdens Pasen of Kerstmis. De nieuwe CAO heeft een looptijd van een jaar.
(Bron: Nu.nl)
Gezien bij Bareuh!: The 2002 Spring collection of Vulva Puppets. Een en ander hoort bij de Vulva University: "Our goal is to reclaim and rejuvenate sexual desire, and to encourage women to develop their sexual potential."
In het lijstje visitors:
Univeristy of Eindhoven
???
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.
En nu lijkt alles het te doen, behalve de pagina zelf.
Volgens mij is m'n Topstattellertje van slag...
Nadat ie eerst veel oude gegevens kwijtraakte, zei ie vanavond:
Average daily hits
Av. total hits 600
Av. unique hits 532
Ik dacht het niet...
Vanmiddag dus elzentakken uit het park gehaald. Elke tak van een andere boom, en vooral van bomen die al veel takken hebben of een tak over het pad laten hangen (wordt anders volgend jaar gesnoeid). Netjes schuin gezaagd zodat de wond sneller droogt.
Heel veel vogels gehoord en gezien. Opvallend: waar die gewoon blijven zitten als je daar rondscharrelt, gaan ze er ineens pijlsnel vandoor als je met een bos takken van twee meter lang rondloopt ;-)
Thuisgekomen met de takken, zolang even in een emmer geparkeerd, geleund tegen de coniferen en de biobak.
Vriendje ging telefonisch aanwijzingen geven hoe de sleuf voor het planten te graven. Hij had ineens bedacht dat ik dat toch best zelf kon doen. Jammer. Uiteindelijk besloten ze eerst maar eens in de emmer te laten, kijken of ze wortelen.
Daarna alles wat over het pad langs mijn tuin groeide afgezaagd. Met een klein figuurzaagje wat ook al succesvol was bij het takken zagen (dikste tak was ongeveer twee vingerbreedtes dik). Komt er een vrouw langs die zegt dat dat hoog tijd werd, en dat dat zaagje wel erg klein is. Sja - maar om nou direct met een kapzaag takken van een halve centimeter dik van een struik af te zagen? Dat leek me wat overdreven. Bovendien is het geen vormsnoeien, maar meer ontwoekeren.
Gelijk wat dode stukken uit de brem gehaald, mezelf voorhoudend dat die heus wel, echt wel, ooit, een vorm krijgt waardoor ie minder lelijk wordt. Proberen te vergeten dat dat ik eigenlijk nog nooit een mooie brem heb gezien. De aucuba's botweg afgezaagd bij het pad. Ook geen favoriet van me, maar ja, als ik die eruit haal, heb ik helemaal geen scheiding tuin en pad meer, en een staat er net zo dat mensen eerder daarnaar kijken dan recht mijn huiskamer in.
Leuk: de dotter heeft plots een overvloed aan knoppen gemaakt, de lelietjes-van-dalen die ik min of meer had opgegeven blijken toch nog springlevend, de sering die ik in de herfst fors had ingesnoeid, 'dan maar een jaar geen bloemen', zit barstensvol knoppen, de geadopteerde geraniums lopen uit...
Straks gras inzaaien op de kale plekken, brandnetels uitgraven, de elzentakken na het wortelen een stukje van het pad af planten en fantaseren over een elzenhaag waar vogels in zitten, een buddleia neerzetten en hopen op veel vlinders, kamperfoelie planten en hopen dat die de cotoneaster snel om zeep helpt, kruiden en grassen zaaien...
En dan te bedenken dat iedereen die hier komt zegt: 'zo, daar heb je mazzel mee gehad, zo'n tuin in de stad'. Het schijnt erger te zijn geweest, ooit was het 90 vierkante meter brandnetel. Dat krijg je als je een paar struiken aan de randen zet en verder de tuin alleen gebruikt als hondenuitlaatplaats. Een derde is niet te spitten want daar liggen bergen bouwpuin pal onder de oppervlakte.
Het wordt wel wat, waarschijnlijk tegen de tijd dat ik weer eens ga verhuizen of zo.
Bekende kleurstelling: wiet.pagina.nl.
Fijn receptje voor wietboter.
Ik neem aan dat dat 'tropische verassing' een spelfout is.
Altijd leesbaar:
News of the weird
In December, Colorado Republican Party activist Randal David Ankeney, 30, was charged in another sexual assault incident, following his July arrest for assaulting a 14-year-old girl he had met in an Internet chat room. (The December arrest involved what the Colorado Springs Gazette termed a "girl" but whose age was not disclosed.) And in February, the National Republican Congressional Committee withdrew the "Republican of the Year" award that had been scheduled to be presented to Virginia party activist Mark A. Grethen, 44; the committee had just learned of his conviction on six counts of sex crimes involving children. (Colorado Springs Gazette, 12-18-01) (The Virginian-Pilot, 2-13-02)
Spannend verhaal over de Argentijnse meereend. Het beest is een goeie 40 centimeter lang en heeft een kurkentrekkervormige penis van een halve meter. Het schijnt vooral te zijn omdat deze eendensoort erg promiscue is.
Ik haat het als je naar een fout zoekt en zoekt en zoekt, en je kunt 'm niet vinden.
Dat er een fout is is al erg, dat ie niet te vinden is is twee, en als het dan gewoon aan de server blijkt te liggen...
Ik ga alle niet gelukte postjes maar weer posten.

dinsdag, maart 12, 2002

AAAARRRRRGGGGHHHH
104
Zou Pim een uitnodiging hebben voor het boekenbal?
Of zou de hele Leefbaar Nederlandhype gewoon zijn opgeklopt om betere verkoopcijfers te krijgen voor zijn boek?
Kreeg een link opgestuurd: de nieuwste Philips afstandsbediening.
Variant op het hamster-in de vuilpers-verhaal: muis die bij de knaagdierenopvang werd gedumpt. Met een pleister op de deur geplakt :-(
Blijkbaar doet dat minder zeer dan een beest afgeven en zeggen dat je 'm niet meer wilt om wat voor reden dan ook.
Maar hoe krijg je een pleister van een muis af? Dat moet goed vastzitten, zo'n beest heeft lopen wurmen om zich los te krijgen en zich daarmee waarschijnlijk alleen maar vaster geplakt. Triest.
Zo eens in de omgeving rondfietsen en her en der wat elzentakken snijden. Kan nog net. Mag vriendje gaten graven om ze in te planten bij de tuingrens - kan ik natuurlijk best zelf, maar hij denkt dat ik dat dan toch verkeerd ga doen, ik vind het prima ;-)
WC-man is geweest, heeft modem, verbinding, aansluiting en verdeelkast gecontroleerd en kon niets vinden. Als het weer gebeurt, moet ik hopen dat het toch een verdeelkastprobleem is en dat de zeven anderen die daarop aangesloten zijn ook bellen: 'dan komen we eerder en kunnen we zelf zien wat er mis is'.
O.
Ach ja, pasen komt eraan... The Easter Egg Archive dan maar weer. In computers, films, muziek, tv, boeken en kunst. Pas op voor de pop-ups...

maandag, maart 11, 2002

Weer eens een schetsje gemaakt van de tuin. Denken wat ik nou met het middenstuk moet, wat blijkbaar iets lager ligt en in de winter snel blank staat. Deze vind ik prachtig, maar dan heb ik geen licht meer, en snel ruzie met de buren denk ik. Want die 10 meter is aan de voorzichtige kant. Er zijn ook dwergvormen van, maar die vind ik niet leuk.
Misschien moest ik gewoon maar een berg grond storten en een heuveltje in mijn tuin maken. Alleen ben ik bang dat ik dan automatisch slootjes aan de voet van de hobbel krijg ;-)
Het middenstuk is nu kaal en wordt gekoloniseerd door zuring. Zuring is leuk, zolang ie zich aan de randen ophoudt. Zuring is _niet_ leuk als ie ineens massaal middenin een kale plek opduikt. En voor een plant met van die sla-achtige bladeren heeft ie verdraaid taaie wortels.
Ontspannend hoor, een tuin. In minder dan geen tijd heb je blaren, ben je twee keer in de brandnetels gelazerd, heb je ontdekt dat dat onbekende plantje lelijke branderige plekken geeft, dat sommig onkruid bovengronds tien centimeter is maar dat compenseert door ondergronds een meter in het rond te groeien...
Morgen komt de WC-monteur. Nee, niet voor een badkameronderdeel, maar voor de kabelmodem. WC staat voor Wanadoo/Casema. Ik was er altijd zeer tevreden over, maar sinds ze twee weken lang om de haverklap uit de lucht waren voor onderhoud 'om de verbinding beter en meer betrouwbaar' te maken, heb ik last.
Kabelmodem head eind vorige week problemen, nu lijkt het weer goed te gaan. Maar ja, ik heb geen afbelnummer gekregen, en ik verdom het toch echt weer een ruim half uur in de wacht te hangen. De monteur mag kijken of hij/zij iets aan mijn foutmeldingenlog heeft. Als u niet meer van mij hoort na vandaag, is mijn modem waarschijnlijk nog meer verbeterd en betrouwbaard :-/
LOL, politie Amsterdam in paniek wegens ingedrukte alarmknop, rukt uit naar de betreffende plek - knop schijnt ingedrukt te zijn door een stel dat elkaar actief aan het leuk vinden was ;-)
No more heroes als reclamemuziekje!!!!
Wat kun je je soms bejaard voelen... Ik vond dat toen net even iets te heftige muziek, was er net iets te jong voor. En dan hoor je het terug in de reclame en denk je: dit kan niet...
Dat een breedbeeldtv zulke effecten kon hebben...
Wat moet die man zich genegeerd hebben gevoeld toen ie steeds geen antwoord kreeg op zijn klachten. En hoe zal hij zich gevoeld hebben toen hij in het verkeerde gebouw bleek te zitten?
Zou hij familie en vrienden achterlaten, die nu geschokt zijn dat hij dit deed?
En hoe lang duurt het voor die andere mensen hier overheen raken?
Nog maar een keer, omdat ik denk dat de cijfertjes ons voorlopig om de oren zullen vliegen: Cijfers liegen niet.

Aanvulling: kijk vooral even bij het Handboek voor politici. Beetje oud, maar de techniek is nog hetzelfde...
Leuke link (even goed kijken voor je denkt dat ie niet werkt).
Voor vakantieplanners: de Seismic monitor. Elk half uur een schokkende update.
Ook praktisch: Nee in ruim 520 talen.
"In addition to the ways to say "no" in many languages on this page, I also have several other lists of translations in many languages: hello, good morning, good afternoon, good evening, good night, how are you?, welcome, goodbye, please, thank you, what is your name?, my name is..., do you speak English?, yes, and I don't understand."

Ben je je zitbank zat? Lelijke kleur, versleten bekleding? Kijk hier voor een hippe nieuwe hoes...

zondag, maart 10, 2002

Stel: je hebt een hamster. Je vindt 'm niet leuk meer. Wat doe je dan?
Een vriend van me werkt bij een depot, waar je grof vuil kunt brengen. Hij stopt dat in een pers, als die vol is, drukt hij op persen, en alle rommel wordt geplet. Tot hij zag dat in die kooi die was aangeleverd, nog een hamster rondliep. Hij kon de pers net op tijd stilzetten, en heeft de hamster maar mee naar huis genomen. Hamster heet nu Henk (tis een dame, maar ja), en scharrelt met veel plezier rond in een ruime kooi met veel speelgelegenheid.
Maar we vragen ons wel af wat voor mensen het waren die de kooi met Henk gedumpt hebben, en niet eens bij een asiel of desnoods in een park, maar gewoon bij het vuil.
Het kan altijd gekker:

TEXAS - Doorrijden na een aanrijding is een ernstig misdrijf. Maar wat Gregory Biggs (37) overkwam, is nog ernstiger. Hij werd aangereden door een personenauto en belandde door de klap via de voorruit in de auto. De bestuurster van deze wagen, Chante Mallard (25), reed vervolgens ijskoud met de zwaargewonde man naar huis, parkeerde de wagen in de garage en negeerde de smeekbedes van haar slachtoffer. Biggs overleed in de garage.
(Bron: Nu.nl)