zaterdag, juni 07, 2003

Poes holt door de tuin, helemaal op tilt van de vleermuizen :-)
Er zit hier een spreeuw iets te doen wat typisch voor spreeuwen is. Hij zingt, maakt daarbij gewone spreeuwengeluiden, en hij imiteert de kokmeeuw, de kleine karekiet, de scholekster en de kievit.
Spreeuwen zijn sowieso leuk als ze zingen: het hele lijf doet mee, geluid maken gaat gepaard met wild vleugelgeklapper en allerlei danspasjes.
Ik hou van spreeuwen.
En het antwoord op de vervoervraag is...
TT 401

De Italiaanse regering doet er alles aan om het gebruik van computers te stimuleren, maar om ook dode mensen te bewegen een computer aan te schaffen, gaat ons een beetje te ver.
Een paar weken geleden werd er een brief van de regering aan het adres van Nicolai Valeriani bezorgd met beste wensen voor zijn 16de verjaardag en als cadeau een toelage om een computer aan te schaffen. Niet slecht zou je denken.
Helaas is Nicolai in 1974 gestorven en zou hij vandaag de dag, mocht hij nog leven, 116 zijn. Volgens een woordvoerder
had een probleempje met hun computer voor dit misverstand gezorgd.
TT 120

UTRECHT Op industrieterrein Lage Weide in Utrecht heeft brand gewoed op het terrein van het afvalverwerkingsbedrijf AVR. Daarbij is asbest vrijgekomen. De volksgezondheid zou echter geen gevaar hebben gelopen.

De brandweer meldde direct al dat er asbest vrijkwam, maar dat dat op de plek van de brand bleef. Goed opgevoed, waarschijnlijk.
Raadseltje:

82 kilometer reisafstand
half elf vertrekken
half drie aankomen

Vraag: welk vervoermiddel gebruikte je?
En warempel, Blogger leeft weer. De user support group was zich al aan het opwinden...

vrijdag, juni 06, 2003

Staat er een meneer voor de deur, met een geplasticificeerd kaartje: "Ik woon in Polen en verzamel handtekeningen voor de operatie van mijn zoon, 10 voor 1 euro". Nou geloof ik daar niet zo in, maar hoe leg je dat uit?
Krijg je dus een discussie in een beetje Engels, een beetje Duits, een beetje Russisch, een beetje Nederlands. Waarna we elkaar nog steeds niet begrepen.
Okee: ik heb de gewone Blogger-editor terug, maar het ge**** op de pagina is nog aanwezig.
Ik denk verder.
Tèèèèst!
Met IE6 heeft de Blogger-editor een iets vertrouwder uiterlijk (alleen andere kleuren). Dat scheelt al heel wat.
Nu eens testen of de postjes gewoon onder elkaar komen.
Het probleem is opgelost - of liever: ik weet waar het aan ligt:
"Standard Blogger is compatible with IE6 and Mozilla 1.0 or greater. All other browsers will be automatically redirected to the LoFi interface."
Bah.
Nu ben ik wel benieuwd of dat 1 post-compleet-met-einde-pagina-probleem opgelost is als ik overstap op IE6. Wat ik eigenlijk helemaal niet wil, dat overstappen dus.
Ik ben zo'n fossiel die gehecht is aan IE5 en Win98 en meer van dat oude spul. Doet het allemaal prima op mijn comp uit 19?? met een BIOS uit 1996 enzovoorts.
Als het hier stil wordt is er iets mis gegaan.
Jawel: de 'oude' postjes (van voor de Verandering) staan nu ook op de pagina.
En allemaal met de complete onderkant eronder :-(
Nederlander wint internet-'Oscar'

SAN FRANCISCO - Een Nederlandse internetkunstenaar heeft donderdag een Webby Award voor de beste persoonlijke website gewonnen. De Webby Awards zijn prestigieuze prijzen voor de beste websites.
De kunstenaar noemt zichzelf Jochem Niemandsverdriet en zijn artistieke en poëtische site, Nobody here, is hier te vinden.
[Terecht dat ie gewonnen heeft!!]
De internetprijzen worden jaarlijks uitgereikt in 31 categorieën waaronder humor, gezondheid en spiritualiteit. Zo kreeg de elektronische boekhandel van Amazon de titel van beste handelssite en mag Greenpeace zich de publiekslieveling noemen in de categorie actiegroepen. De beste muzieksite is die van de band The Flaming Lips.
Opvallend is dat news.google tot de beste actualiteitensite is uitverkoren. De site brengt geen nieuws, maar linkt alleen door naar relevante artikelen.
De 480-koppige jury noemt zichzelf de Internationale Academie voor Digitale Kunsten en Wetenschappen en bestaat naast internetspecialisten ook uit sterren als popzanger David Bowie en Simpsons-tekenaar Matt Groening.
Het was de zevende keer dat het evenement plaatshad, maar de eerste keer dat het via internet gebeurde. De afgelopen jaren werden de prijzen uitgereikt in San Francisco, de thuisstad van het Museum voor Moderne Kunst die de uitreiking organiseert. Dit jaar gebeurde alles online omdat de winnaars uit 24 verschillende landen liever niet wilden vliegen uit angst voor SARS en terrorisme.
Op deze website kunt u de gehele lijst bekijken.
(Bron)
Fiets weggebracht naar de fietsenboer (niet die hele enthousiaste, en niet de hele dure dichtbij, maar een goede iets verder weg).
De cranks (waar je trapper aan vastzit) moesten vervangen worden, en vriendje zei dat de trapas ook vervangen moest worden.
Belt de fietsenboer net dat ie de hele boel uit elkaar heeft, en dat er niets mis is met de trapas, of ik toch wil dat ie vervangen wordt, want dat dat wel erg duur is voor iets dat niet nodig is.
Dus nu wordt vervangen wat nodig is, hij zet er een nieuwe ketting op want die is bijna doorgesleten; het kost me een stuk minder en ik kan 'm vanmiddag weer ophalen :-)
Een korte-termijndenker zou hebben gezegd: ik vervang de trapas, want ze weet toch niet dat ie nog goed is.
Maar dit is dus een man die denkt: als ik mijn klanten niet belazer, komen ze terug als er weer eens iets is.
Hoera. Ze bestaan nog, eerlijke vakmensen :-)
TT 401

Pak de stofzuiger en plumeau maar uit de kast: huishoudelijk werk is goed voor je. Volgens onderzoek aan het Xhejiang universiteitsziekenhuis nabij Sjanghai kan het huishouden doen de kans op eierstokkanker verkleinen.
Twintig minuten per week zet geen zoden aan de dijk, maar drie à vier uur per dag maakt het verschil. Hoe intensiever het werk, hoe minder kans op ziekte.
Overigens kan dit ook bewerkstelligd worden door andere vormen van beweging,
stellen de onderzoekers. Dat doet de vraag rijzen waarom er dan zo de nadruk op het huishouden wordt gelegd. Vast mannelijke onderzoekers.

Mijn huis is beschikbaar als gymzaal - je kunt hier moeiteloos vier uur huishouden.
TT 108 Strop Betuwelijn in 1998 verzwegen

HILVERSUM Minister Netelenbos heeft in 1998 een financiële tegenvaller van 300 miljoen euro bij de Betuwelijn voor de Tweede Kamer achtergehouden. Dat blijkt uit een intern stuk van het ministerie van Verkeer, zo schrijft de Volkskrant.
Toen de strop duidelijk werd, bestond er grote maatschappelijke onrust over het project. Netelenbos verzweeg de strop in een rapportage aan de Kamer, en meldde hem pas anderhalf jaar later.
Kamerleden reageren verbolgen. Volgens ex-VVD-Kamerlid Verbugt is haar recht op informatie geschonden. Binnenkort beslist de Kamer of er een parlementair onderzoek naar de Betuwelijn komt.

Als we die hele Betuwelijn nou eens afblazen? Wat er al ligt, wordt omgebouwd tot skatebaan en de rest laten we lekker zitten.
Tijdswinst is er nauwelijks mee te halen, bedrijven zijn niet geïnteresseerd, hopen mensen hebben er last van - kappen maar.
De rest staat er nog keurig onder. Dat valt me dan weer mee.
Testje dan maar.
Staat de rest van de postjes hier nog steeds keurig verstopt onder al die favorieten? Of krijg je nu maar één dag tegelijk te zien?

donderdag, juni 05, 2003

Zo eens even testen wat er gebeurt als de dag om is - met andere woorden: of het een dag per pagina is, of dat de oude postjes weg zijn omdat het nieuwe systeem heeft toegeslagen.
Ook opvallend: de helpfunctie is disabled, en dit nieuwe gedoe trekt veel meer van mijn compje dan het oude.
Boe boe boe.
Gesjoemel met rapporten over Irakese wapens

LONDEN/WASHINGTON/DOHA - Er komen steeds meer aanwijzingen dat de Britse en Amerikaanse regeringen de rapporten van veiligheidsdiensten over de massavernietigingswapens in Irak hebben beïnvloed. Hans Blix, hoofd van de VN-wapeninspecteurs trok donderdag het bestaan van verboden wapens in Irak in twijfel. Maar de Amerikaanse president Bush beloofde "de waarheid" over Iraks wapenarsenaal te onthullen.
(Bron en meer)
Zakelijk Nederland is slecht telefonisch bereikbaar

ZOETERMEER - De telefonische bereikbaarheid van Nederlandse organisaties is verslechterd. Dat blijkt uit onderzoek van de telefonische dienstverlener SNT en onderzoeksbureau Interview-NSS. In twee jaar tijd is de bereikbaarheid van algemene nummers gedaald van 82 procent naar 68 procent.
Om de bereikbaarheid te testen heeft SNT vorig jaar bijna 42.000 telefoontjes gepleegd naar overheidsinstanties en bedrijven. "Over de hele linie is het resultaat slechter", zei een SNT-woordvoerder donderdag.
De kans om iemand via een doorkiesnummer te spreken te krijgen, is nog kleiner. Dat lukte vorig jaar bij 42 procent van de pogingen. In 2000 was dat nog 47 procent. Als criterium voor bereikbaarheid hanteert SNT dat iemand de beller binnen 15 seconden te woord staat, en dus niet in de wacht zet.
Dat criterium is niet vergezocht, want 28 procent van de bellers verbrak de verbinding als niet binnen 25 seconden werd opgenomen. Na 30 seconden gaf 69 procent er de brui aan.
SNT zoekt de verklaring voor de slechte bereikbaarheid in het kwakkelende economische klimaat. "De meeste organisaties hebben de afgelopen twee jaar veel kostenbesparingen moeten doorvoeren. Daarbij zijn ze het telefoonverkeer veelal op een bulkmanier gaan afhandelen."
De automatisering van telefoonverkeer hoeft volgens de woordvoerder niet tot kwaliteitsverlies te leiden. "Optimale bereikbaarheid is technisch mogelijk." De echte boosdoeners zijn de organisatiestructuur en de houding van medewerkers. Zo werd de afspraak om terug te bellen één op de drie keer niet nagekomen.
Uit aanvullend onderzoek van SNT-dochter Interview-NSS bleek dat bellers veel prijs stellen op een persoonlijke benadering waarbij persoonlijk contact mogelijk is. "Niets is erger dan in een menu terecht te komen, waar de keuze van de beller niet in zit, en er ook geen mogelijkheid is om iemand persoonlijk te spreken te krijgen", vatte de SNT-er samen. Daaraan bezondigen zich met name banken, verzekeraars, internetaanbieders en reisorganisaties.
Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat bellers soms het gevoel hebben expres aan de lijn te worden gehouden. Dat bleken ze vooral te denken als ze lang moesten wachten tegen hoge beltarieven.
(Bron)

Vanmiddag overkwam me zo iets. Het duurde acht (8!) minuten voor ik door het doorkiesmenu was. Daarna kwam een bandje: "Op dit moment bellen veel mensen onze dienst. Daardoor is de wachttijd te lang. We adviseren u op een ander tijdstip terug te bellen. We verbreken nu de verbinding." Tuuttuuttuut.
Fijn.
Na het lezen van het artikel 'De GroenLinks-connectie' in HP/De Tijd, weet ik het zeker.
Ik ben een eco-terrorist. Ik ben extreem links.
Weet u zeker dat u zich hier nog durft te vertonen?
Bizar: dezelfde kat die zo bang is voor onweer, rent nu door de tuin, omhoog kijkend en mekkerend alsof ze op een vogel jaagt.
Alleen is het een laagvliegende politiehelikopter.
Je bent aan het inparkeren, een hele ingewikkelde insteek recht naar voren op een parkeerplaats waarnaast er nog twee vrij zijn.
Je komt van de weg af, slaat linksaf de parkeerplek in. Je staat niet helemaal recht, dus het is logisch dat je even achteruit steekt.
Het is logisch dat je dan vol gas achteruit gaat, tenslotte moet je wel vijf meter achteruit.
Het is logisch dat je dan die fietser die er al honderd meter aan kwam, niet ziet.
Het is logisch dat je de geschokte fietser, die een noodsprong met fiets en al de stoep op heeft gemaakt, verschrikkelijk afbekt.
Is het logisch dat die fietser dan gaat fantaseren over lekke bandjes?
Brommer rijdt harder dan 140 kilometer per uur

URK - De politie op Urk heeft woensdagmiddag een man betrapt op een bromfiets die meer dan 140 kilometer per uur kon rijden. De Urker snelheidsduivel had speciale verstevigingsbuizen aan zijn bromfiets vastgemaakt om te voorkomen dat zijn frame zou kromtrekken. Dat heeft een politiewoordvoerster donderdag bekendgemaakt.
De bromfietser viel door de mand tijdens een extra fietscontrole. Het maximale tempo van zijn tweewieler lag zo hoog, dat de rollerbank veel te langzaam was om de exacte topsnelheid vast te stellen. De eigenaar verschafte daarna zelf duidelijkheid. Zijn brommer is in beslag genomen.
De politie durft niet te zeggen of de Urker een nieuw record heeft gevestigd.
(Bron)
Supermarkten halen legbatterij-eieren uit de schappen

Uitgegeven: 5 juni 2003 14:14

AMSTERDAM - Vanaf volgend jaar zijn in supermarkten vrijwel geen legbatterij-eieren meer te vinden. Na dertig jaar actievoeren tegen verkoop van eieren uit legbatterijen, meldde de stichting Wakker Dier donderdag dat alle grotere supermarktketens hebben toegezegd hun schappen uitsluitend te vullen met scharrel- en uitloopeieren.
(Bron en meer)
Vroeeeemmmmm!
In de Noord-Hollandse plaats Blokker heeft de politie woensdag een wel heel opmerkelijke illegale wegrace beëindigd. In een wijk met veel zestigplussers hadden jongeren vier invalidenkarretjes gestolen en waren daarmee gaan racen. De politie heeft een arrestatie verricht en de accuwagentjes inmiddels weer teruggegeven aan de eigenaren.
(Bron)
De wasbak is ontstopt. Tot aan het punt waar de leiding de badkamer uit verdwijnt, want de haren en derrie in de sifon waren nog maar een deel van het probleem. Vermoedelijk is er sinds de bouw van het huis niets meer gebeurd op ontstopgebied behalve die sifon.
Tenminste: ik heb complete kalksteengrotten weggehakt uit de onderkant van de sifon, en uit de bijna dichtgegroeide leiding van sifon naar afvoer.
Leuk, hard water.
En elke post wordt apart neergezet, waarna de rest van de pagina volgt en daaronder pas de vorige post?
Help!
En het werkt wel, maar waar is de rest van de week gebleven??
En waarom moet ik nu verplicht previewen voor het publishen?
Het ziet er ineens heel anders uit :-/
Daar raak ik altijd een beetje verwilderd van...

woensdag, juni 04, 2003

TT 120

ROTTERDAM Boven het Rijnmondgebied heeft rond 17.00 uur een kort en hevig noodweer gewoed. De brandweer kreeg honderden meldingen van omgewaaide bomen en schade door grote hagelstenen.
De buien hulden Rotterdam kortstondig in het aardedonker.

Hoe zouden de radicale imams dit verklaren?
De zware aardbeving in Algerije komt niet door de onstuimigheid van de aarde. Radicale imams schuiven de 'schuld' van de beving in de schoenen van vrouwen die zich niet aan de kledingvoorschriften van de sharia houden. Bij de aardbeving vielen ruim 2000 doden. De regering van Algerije wil de betreffende imams op het matje roepen. Mogelijk worden ze uit hun functie gezet.
(Bron)


16.45-18.45, 15047 bliksems.
Knalgeel is de laatste 20 minuten, knalrood 40-60 minuten geleden, blauw 80-100 minuten geleden.
(Bron, hapert regelmatig)
Plens!
Politie zoekt beelden van mishandeling Haarlemmer

HAARLEM - De politie is op zoek naar foto- en video-opnamen van de mishandeling van een 28-jarige Haarlemmer. De man werd zondagavond slachtoffer van geweld door een groep van tien man, omdat hij ze aansprak op hun vervelende gedrag.
"We hebben van getuigen gehoord dat die jongens zo tekeer gingen, dat ze het slachtoffer hadden kunnen doodschoppen", zegt een politiewoordvoerder woensdag. De Haarlemmer greep in, omdat hij zag dat de groep omstanders lastig viel en tegen van alles aanschopte.
Getuigen vertelden de politie ook dat ze zagen dat omstanders foto- en video-opnamen maakten. "We denken dat die mensen dit doelbewust deden en hopen dat ze het materiaal af willen staan", aldus de woordvoerder. "Dan kunnen we de identiteit van de verdachten achterhalen."
Uit politieonderzoek bleek dat de groep in de trein vanuit Zandvoort een 22-jarige Haarlemse heeft aangerand. Ook hadden de mannen zich misdragen bij een strandtent in Zandvoort en op het station van de badplaats.
(Bron)

Vraag ik me twee dingen af: wat zijn dit voor gasten? Denken ze dat de wereld van hen en voor hen is, puur ter vermaak?
En: waarom hebben die geschokte mensen niet onmiddellijk de politie gebeld? En die Haarlemmer geholpen?
Terschelling wil af van zuipeilandimago

TERSCHELLING - De gemeente Terschelling gaat horecaondernemers op het eiland mediatraining geven. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat de pers nogmaals de kans krijgt alcoholproblemen op te blazen, zei een gemeentelijk woordvoerster woensdag.
Vorige zomer werden binnen drie weken zeven jongeren met alcoholvergiftiging naar het vaste land gebracht. De landelijke pers sprong hier toen bovenop. Terschelling kwam volgens woordvoerder M. Izeboud vorige zomer geregeld in het nieuws als 'zuipeiland'.
Het eiland heeft het gevoel weinig ervaring met de pers te hebben. Binnen de gemeenschap leeft het idee dat de media de situatie vorig jaar gigantisch hebben opgeblazen. "Metershoog opgestapelde kratten bier werden door televisiestations zelf neergezet. SBS 6 en V8 maakten zelfs fietsen kapot en zetten vechtpartijen in scène", aldus de woordvoerder.
"We kregen van verschillende kanten vragen over hoe om te gaan met de pers. Met oog op het zomerseizoen dat er aankomt willen we de training nog voor eind juni afronden", aldus Izeboud. De gemeente neemt de 2000 euro die de eendaagse training kost voor haar rekening. Naast de horecaondernemers worden ook politie, huisartsen, VVV's en medewerkers van de gemeente getraind. De gemeenteraad heeft aangegeven ook aan de training mee te willen doen.
(Bron)

Dat stapelen van bierkratten is wel dom ja, ga naar de Appelhof en je kunt ze zo filmen. Toen vriendje en ik een huisje pal naast die camping hadden, waren we wat blij met die biermuren: dat isoleerde heel goed, en we hadden dus geen geluidsoverlast.
Maar kijk in Renesse op een jongerencamping en je ziet hetzelfde, dus het ligt niet aan Terschelling.
Pentagon wil 'lifelog' van leven bijhouden

WASHINGTON - Een onderzoekscentrum van het Amerikaanse ministerie van Defensie zoekt een manier om een logboek bij te houden van een mensenleven. Voor een dergelijk 'lifelog' wil het Pentagon gebruik maken van camera's, microfoons en elektronische bestanden.
Ook internetgegevens, voicemail-berichten en e-mails kunnen worden gebruikt. Telefoongesprekken, sms-berichten, post en faxen, welke radio- en televisieprogramma's zijn beluisterd of gezien, welke krant, tijdschrift of boek is gelezen, het kan allemaal bijdragen tot het Levenslogboek van een individu. Dat meldde het Amerikaanse technologietijdschrift eWeek dinsdag.
Het Pentagon-bureau Darpa dat een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van internet, ziet het Levenslogboek als een middel om "de ervaringen van een persoon en interacties met de wereld" te bevatten. Daardoor wil het software ontwikkelen waarmee iemands gedrag, gewoontes en gebruiken kunnen worden geanalyseerd.
Mensenrechtenactivisten noemen het project een grove schending van het recht op privacy. Een proef van het systeem met vrijwilligers zou op korte termijn al kunnen beginnen.
(Bron

Een proef met vrijwilligers - dat suggereert dat het eigenlijk niet de bedoeling is dat het vrijwillig gebeurt.
Big Brother bestaat allang.
Dit is nou raar weer: de zon schijnt, sluierbewolking. Intussen rommelt het behoorlijk, en af en toe trekt het helemaal dicht, flitst het, en dan gaat de zon weer schijnen.
Doet u mij maar een buitje. Ik haat dit geplak en gekleef.
TT 401

Gratis seks! Dat staat Amerikaanse militairen die uit Irak terugkomen te wachten. Het bordeel Moonlite Bunny Ranch in de Amerikaanse staat Nevada wil iets terugdoen voor het vaderland en bedacht daarom een ludieke actie.
Om de militairen bij hun terugkeer in de States te verwennen biedt de ranch gratis seks aan. In de komende weken krijgen ze bij meerdere bezoekjes ook nog eens vijftig procent korting.
Tot nu toe zijn dertien mannen en drie vrouwen aan de deur verschenen. "We zijn patriotten en zo doen we iets voor ons land", zo zegt de eigenaar. "Als ik een ijssalon had, zou ik ijs weggeven."
TT 128 EU: aantal verkeersdoden halveren

Ik snap wel hoe het bedoeld is, maar ik vroeg me in eerste instantie even af wat de zin was van het halveren van iemand.
TT 110 PvdA opnieuw grootste in peiling

HILVERSUM Als er nu Kamerverkiezingen zouden zijn, wordt de PvdA met 46 zetels de grootste partij. Dat blijkt uit een onderzoek van Bureau Marketresponse, uitgevoerd in opdracht van 1opdeMiddag. De PvdA heeft nu 42 Tweede-Kamerzetels.
Het CDA zou volgens het onderzoek maar liefst zeven zetels verliezen. De partij heeft nu 44 zetels en houdt er maar 37 over. Ook de VVD moet inleveren (van 28 naar 24). GroenLinks blijft staan op 8. De vrees bij D66 dat regeringsdeelname de partij zetels zou kosten, wordt niet bewaarheid. D66 wint juist een zetel en komt op 7. De SP zou op 13 Kamerzetels mogen rekenen, vier meer dan nu.

Kan dat kabinet effe snel vallen?
TT 107 Ex-directeur PSV besmet met HIV

DEN BOSCH De voormalige directeur van voetbalclub PSV die verdacht wordt van ontucht met minderjarige jongens, is met het aids-virus besmet. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie heeft dit bekendgemaakt.
Hoewel de 39-jarige F.S. wist dat hij seropositief was, gebruikte hij geen condooms bij de seksuele contacten met de minderjarigen.
Justitie verdenkt S. nu niet alleen van ontucht, maar ook van "poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade". In verband met zijn arrestatie werd S. op 16 mei ontheven uit zijn functie bij PSV. Sindsdien zit hij in voorarrest.

Misschien dacht ie net als sommige Afrikaanse mannen dat sex met minderjarigen HIV en AIDS geneest?
Jawel: het is er. Het geld tot 12 april ;-)
Zucht...

dinsdag, juni 03, 2003

Kattendiner in drie gangen:
- vooraf: een lekkere vette vlieg, zelf gevangen
- hoofdgerecht: een plak salami, van de pizza afgehypnotiseerd
- toetje: bessenpuddingrestjes, regelrecht uit de vorm gelikt.

Ergens is er iets mis gegaan met het voornemen niet in te gaan op bedelen.
Spugende pizzabezorger beboet

HANNOVER - Een rechtbank in het Duitse Hannover heeft een pizzabezorger maandag een boete van 520 euro opgelegd, omdat hij in een salade had gespuugd. De klant die het bijgerecht vervolgens kreeg voorgeschoteld, belde de politie toen hij op de komkommer een "schuimige substantie" had ontdekt. Uit dna-onderzoek bleek dat het spul uit de mond van de 32-jarige bezorger was.
Volgens de veroordeelde ging het om een vergissing. Het bijgerecht was door een andere klant teruggegeven omdat er een verkeerde saus op zat. Toen hij er vervolgens van ging eten, beviel dat slecht. "Het was veel te azijnig en ik moest er van kotsen", zo verweerde de bezorger zich. Per ongeluk gooide hij het bakje niet weg, maar bracht het naar een andere klant.
De rechter geloofde niets van dit verhaal. "Je spuugde er herhaaldelijk en doelbewust in, en verborg het daarna", zo zei zij maandag. Zij veroordeelde hem uiteindelijk voor overtreding van voedselveiligheidswetten.
(Bron)
Vaker huurachterstand in grote steden

HILVERSUM - In de vier grote steden kampen meer mensen met een betalingsachterstand van de huur. In totaal hadden vorig jaar 51.000 huurders in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht een achterstand, een stijging van 2,7 procent in vergelijking met 2001. Over het hele land gezien nam het aantal huurachterstanden juist af, met 1,5 procent naar 8,3 procent.
Dat blijkt uit gegevens van Aedes, de vereniging van woningcorporaties, die zij dinsdag bekend heeft gemaakt. In totaal hebben ruim 200.000 huurders een huurachterstand, omgerekend een op de twaalf huurders. Bij de meesten gaat het om niet-problematische huurschulden van maximaal een maand.
Aedes zegt de landelijke afname van het aantal huurschulden te danken aan het preventieve incassobeleid dat woningcorporaties voeren. De corporaties zijn er alerter op dat mensen hun huur betalen. Ook grijpen ze sneller in als het mis gaat en bieden ze de huurders een betalingsregeling aan of ze incasseren de huurschuld strenger. Zo lopen de achterstanden niet meteen snel op tot grote schulden waarna huisuitzetting kan volgen.
In 2002 werden dan ook iets minder mensen hun huis uitgezet vanwege een achterstand. Dat jaar werden 5300 woningen ontruimd, driehonderd minder dan in 2001.
Als redenen voor de huurschulden ziet Aedes de invoering van de euro, de inzakkende economie en de problemen met de verlening van de huursubsidie. Ook wijzen ze naar de financiële instellingen die makkelijk leningen verstrekken waardoor mensen zich te diep in de schulden steken.
(Bron)

Als het aan het GAK had gelegen, had ik nu ook op straat gestaan. Mijn woningbouwvereniging is niet zo soepel dat ze drie maanden uitstel verleent.
Winkelier bedreigt klagende klant met vuurwapen

AMSTERDAM - Een 54-jarige winkelier uit Amsterdam heeft maandag een klant bedreigd met een vuurwapen omdat die klaagde over zijn producten. De vrouw van de winkelier probeerde het meningsverschil in eerste instantie te sussen maar dreigde vervolgens zelf met een mes, zo maakte de politie dinsdag bekend.
Andere klanten in de winkel waarschuwden de politie die de eigenaar van de kledingherstelzaak aan de Postjesweg, zijn vrouw en de klant arresteerde. De laatste werd aangehouden omdat hij ook bedreigingen zou hebben geuit. Het drietal is na verhoor vrijgelaten, aldus de politie.
(Bron)
Artis laat oudste olifant inslapen

AMSTERDAM - In januari vierde Murugan, de oudste mannetjesolifant van Europa, nog zijn 50e verjaardag, maar enkele maanden later "is zijn kwaliteit van leven onaanvaardbaar geworden", aldus dinsdag zijn verzorgers en het veterinair medisch team van Artis. De Amsterdamse dierentuin laat de olifant inslapen.
Hij heeft ouderdomskwalen, waaronder pootproblemen en vochtophoping in de buik. Tot dusver was er altijd hoop op herstel, maar nu niet meer, meldde Artis in een persbericht. Artis heeft moeten beslissen hem uit zijn lijden te verlossen.
Murugan heeft geen nageslacht. Hij taalde niet naar de twee vrouwtjesolifanten in zijn hok. Tijdens de homomanifestatie Gay Pride besteedde Artis in augustus 2000 aan zijn seksleven. Zijn problemen met paren bracht de leiding van Artis ertoe een foto van een 'naakte' olifant in zijn verblijf op te hangen.
[Wat moet ik me daar bij voorstellen??]
Naar aanleiding van zijn 50e verjaardag verscheen er in april een biografie van Murugan onder redactie van Artisdirecteur M. Frankenhuis. In 1954 had de toenmalige premier Pandit Nehru van India de Aziatische olifant aan de jeugd van de Amsterdamse Spaarndammerbuurt geschonken. Het Artispersoneel is zeer aangedaan over het naderende verscheiden van Murugan.
(Bron)
Inwoners van Moskou die dinsdagochtend naar hun werk gingen, keken raar op. Een korte, hevige sneeuwbui trok over de Russische hoofdstad. De bui duurde maar enkele minuten en de sneeuw smolt meteen weg. Het tijdelijke winterweer kwam na een maand van extreme warmte, met temperaturen van rond de 30 graden Celsius.
(Bron)
TT 124 Nog 500 demonstranten Tianmen vast

PEKING Veertien jaar na het neerslaan van de democratiseringsbeweging op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking worden nog steeds 500 demonstranten vastgehouden. Ze werden 4 juni 1989 met duizend anderen gearresteerd.
Bij de actie van het Rode Leger kwamen destijds volgens de regering 241 mensen om. Maar Amnesty International schat het aantal op zeker duizend.
Volgens mensenrechtenorganisaties in China zitten nog steeds activisten vast die bijvoorbeeld een portret van Mao met eieren bekogelden. De meesten werden voor staatsvijandige activiteiten tot 15 jaar cel of meer veroordeeld.
TT 106 Ziekenhuisopname kan fors korter

UTRECHT Als ziekenhuizen efficiënter draaien en de nazorg van de patiënten beter regelen, kunnen de wachtlijsten drastisch ingekort worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het College voor Ziekenhuisvoorzieningen.
In veel gevallen kan de duur van een opname met tientallen procenten worden beperkt, stelt het college. Bedden komen daardoor eerder beschikbaar voor mensen die op de wachtlijsten staan.
Het college vergelijkt de Nederlandse situatie onder meer met die in Canada. Daar liggen mensen na een beroerte gemiddeld 9,9 dagen in het ziekenhuis, in Nederland gemiddeld 20,8 dagen.

Volgens mij verschuif je het probleem hooguit: de wachtlijsten voor thuiszorg zijn al angstaanjagend, het personeelstekort in die sector ook. Dus wat schiet je ermee op?
TT 105 Hirsi Ali dreigt uit VVD te stappen

HILVERSUM Ayaan Hirsi Ali stapt uit de VVD-fractie als zij de portefeuille Integratie niet krijgt. Zij zegt in NRC Handelsblad zich af te splitsen als een ander fractielid woordvoerder wordt.
Hirsi Ali is in conflict gekomen met de nieuwe fractievoorzitter Van Aartsen. Volgens hem is het niet zeker dat zij de gewenste portefeuille krijgt. Binnen de VVD-fractie is weinig begrip voor de handelwijze van Ayaan Hirsi Ali.
Hirsi Ali vindt dit kiezersbedrog. "Ik heb het mandaat van 30.000 kiezers. Het Nederlandse volk is mijn werkgever, niet de VVD."

Maar die kiezers hebben op haar gestemd, niet op Hirsi Ali-als-woordvoerder-Integratie, als ik me niet vergis. Ik snap wel dat ze die portefeuille graag wil, maar in de politiek krijg je niet altijd wat je wilt.

Teletekst gaat verder:
Als zij zich afsplitst, houdt de coalitie nog 77 zetels over.

Kijk, dat kan ik alleen maar toejuichen. Laat er maar flink wat opstappen.
Valt het op dat mijn a-toets hapert? Soms pakt ie niet, andere keren verschijnen er plots twee a's terwijl ik niet anders tiep dan anders.
Levert af en toe wel erg cryptische zinnen op.
De kt ligt nst hr bk ngstnjgend kwd op hr hlsbndje te kngen. De ppels vllen uit m'n ts plt op het zebrpd. Rr mr wr.
Het gaat maar door...
Had ik drie weken terug al een werkbriefje gekregen voor de periode 12 mei - 8 juni.
De andere werkbriefjes zijn gisteren dus allemaal opgedoken, dat is afgehandeld.
Krijg ik vandaag twéé werkbriefjes. Een voor 14-4 t/m 11-5, een voor 12-5 t/m 8-6.
Ik ga die laatste gewoon allebei invullen, doe ik er nog tien kopietjes bij, en een briefje dat ik vast wat duplicaten meegestuurd heb, omdat ze ze toch steeds kwijtraken.
Dit wordt ook het werkbriefje waar de GAK-sollicitatie komt op te staan.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mevrouw PS van gisteren weer aan de lijn na 20 minuten wachten. Het geld tot half april is woensdag gestort en staat nog steeds NIET op mijn rekening - tot verbazing van de dame, van mij, en van de Postbank.
PS heeft de halve afdeling afgespeurd naar het ontbrekende werkbriefje en het zowaar gevonden. Ze zei ook dat het de schuld van het GAK is dat dat allemaal zo rommelig loopt met die werkbriefjes. Dus dat ik (als het goed gaat) pas in de eerste week van juni het geld tot half april krijg is hun fout.
Dat wordt dus rente rekenen. Want alle vertraging is te wijten aan de 'ontbrekende' werkgeversverklaring die er gewoon bleek te zijn, en aan ontbrekende werkbriefjes die... Inderdaad.
Ze heeft het tweede werkbriefje gisteren uitbetaald, het vakantiegeld is vandaag uitbetaald.
Wanneer het dan op de rekening zal staan weet niemand meer, zoals ook niemand begrijpt waarom het nog steeds niet binnen is.

Ik weet het niet meer. Verder afwachten maar. Dat kan ik inmiddels heel goed, tenslotte is dit hele traject al op 23 januari begonnen :-(

Je moet dankbaar zijn als je 'zomaar' geld krijgt. En dat zo'n héle instantie zich daarmee bezighoudt (in mijn geval bijna letterlijk).
En omdat je zo'n luie uitvreter bent die niet werkt, moet je je extra goed aan de regeltjes houden. Vooor de instantie geldt: waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. De klanten werken niet, ergo, die mogen geen fouten maken. Iesse simpel.

Zorg dat je uit de klauwen van het GAK blijft!

maandag, juni 02, 2003

110 millimeter neerslag in 2,5 uur. Dat is de hoeveelheid die gemiddeld in anderhalve máánd valt.
Net een enorme hoeveelheid kleefkruid uit een anijsplant verwijderd. Het was erin gewaaid, zat er helemaal omheen gewikkeld, en zat muurvast. Dus een hoop geknoei en gegraai, met mijn neus bovenop die anijs. Ik zweer je dat je daar half stoned van wordt...
Noodweer twee is achter de rug, hagelstenen van ruim een centimeter dik, zicht van maximaal vijf meter, één geknakt boompje (gewoon omgehageld), één drijfnatte kat.
En nu schijnt de zon weer alsof er niets gebeurd is, het is alleen veel vochtiger, een stuk koeler en de straten zijn nog niet helemaal leeggestroomd.
Criminaliteitscijfers: het aantal berovingen op straat is afgenomen, het aantal bedreigingen toegenomen. Vriendje concludeerde dat mensen zich misschien niet meer laten beroven en gewoon terugbekken, ik vroeg me af of het geen kwestie was van mislukte berovingen:
'Geef me je geld!'
'Ik hèb niks.'
Je weet het niet met dit kabinet.
Het plenst inmiddels ook.
En het werd zwart, met licht- en geluidseffecten...
Hier kun je een kaartje genereren dat elke 15 minuten geupdate wordt. 1051 blikseminslagen in twee uur, okee, de meeste op zee, maar er zit toch iets aan te komen dat niet gezellig is.
Vriendje is inmiddels op weg naar huis, met dit weer wil je niet buiten lopen zonder schuilgelegenheid.
Met dit soort weer is dit een leuke: strandcamoverzicht.
GAK-mevrouw meldde dat het geld (tot 13 april) echt woensdag was overgemaakt, ze heeft voor de zekerheid het gironummer nog gecheckt.
Ze gaat vandaag nog op zoek naar het andere werkbriefje en maakt dan ook het geld tot en met 12 mei over, plus het vakantiegeld.
Nou ja, ik wacht nog maar een dag af.
Als het er morgen nog niet is, sta ik niet meer voor mezelf in.
Geen geld.
Om negen uur een afspraak voor het verlengen van mijn CWI-inschrijving (arbeidsbureau), maar die ga ik afzeggen. Dan hang ik of aan de telefoon met het GAK of ik ben er heen op weg.
Of ik hang aan de lijn met het bureau voor rechtshulp.

zondag, juni 01, 2003

Tis niet te harden buiten. Zelfs niet als ik zo ongeveer in de coniferen ga zitten, waarnaast het opvallend veel koeler is. Zelfs niet in de schaduw van de coniferen en met de windvlaagjes die af en toe langswaaien en met de wolken die steeds aanweziger zijn en de continue sluierbewolking.
Ik ben dus weer binnen. Ondanks de merel die hoopvol zit te fluiten, alsof het elk moment kan gaan regenen.
Ook gezien dat het vogelvoer dat van de winter selectief is opgegeten, geleid heeft tot een prachtig haverveldje. En ontdekt dat niet-maaien (of tenminste: maar een klein stukje maaien) z'n voordelen heeft: prachtig geruis en geritsel elke keer als het even waait. Nog even en ik heb een graanveld, compleet met distels en zonnebloemen. Kijken wat de vogels daarvan vinden.
De zonsverduistering heeft toch nog gevolgen: doordat ik steeds dat eclipsbrilletje tegen m'n gewone bril aan moest duwen, en doordat ik de helft van de tijd een beetje over de leuning hing, heb ik nu spierpijn.
Bedrijf ontslaat personeel per sms

LONDEN - De Britse verzekeraar Accident, die deze week failliet ging, heeft het personeel per sms op de hoogte gesteld van de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. In de Londense City was het ontslag van individuele zakenbankiers per sms al langer gebruikelijk, maar Accident komt de twijfelachtige eer toe het eerste massaontslag per sms te hebben afgehandeld.
Een groot deel van de 2400 werknemers van het bedrijf kon het ontslag afgelopen vrijdag op zijn mobiele telefoon lezen.
Velen van hen kwamen toch naar de inmiddels gesloten poorten van Accident om hun onvrede te uiten. “We zijn woedend over deze handelswijze. Het is zo gevoelloos. Je staat even gek te kijken als je je ontslag op de mobiele telefoon leest”, zo zei een van de werknemers.
(Bron)
Mijn slaapkamer ligt op het zuiden, maar 's ochtends in de schaduw van een huizenblok haaks op dat waarin ik woon, en 's middags in de schaduw van een paar grote coniferen. Ik houd de deur overdag dicht, en zo loop ik als ik naar bed ga de koelte in.
Dan kan het dus gebeuren dat je onder twee dekens slaapt en wakker wordt van de kou...
A woman has died after slipping in her kitchen and landing on knives lying upright in a dishwasher.
Her family raised the alarm but the 31-year-old died later in hospital at Airdrie, North Lanarkshire.
Six years ago a 12-year-old boy in Northampton was killed in a similar way, and the Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA) is warning people to be extra careful in the kitchen.
"People should, if they can, make sure that they have knives pointing down in the dishwasher, even though some manufacturers say otherwise," a RoSPA spokesman said.
"We would also encourage people to keep dishwashers closed as much as possible.
"The most common accidents are caused by a slip or trip in the home. Kitchens are notoriously dangerous as liquids are often spilt on the floor," said the spokesman.
"The last time this happened we thought it was a freak accident but this case does show there is a danger from dishwashers."
(Bron)
Problemen bij miljoenen computers door gestolen formule

LONDEN - Miljoenen nieuwe computers, televisies en hifisets kunnen mogelijk in brand vliegen of exploderen door een fout overgeschreven gestolen formule voor condensators. Verscheidene grote bedrijven hebben al toegegeven dat ze problemen ondervinden door het mankement in de condensator; een onderdeel dat elektrische lading vasthoudt, zo meldt de Britse krant The Independent op zaterdag.
De formule werd in 2001 door een werknemer van een Japans bedrijf naar China gesmokkeld. De man ging werken bij de firma Luminous Town Electric, maar zijn ondergeschikten weken aan het einde van 2001 uit naar Taiwan en namen de formule mee.
Naar nu blijkt schreven zij deze handleiding voor het maken van de condensators verkeerd over, waardoor het elektrische component gemankeerd in computers, televisies en andere elektrische apparaten terechtkwam. Taiwan produceert 30 procent van 's werelds elektrische condensators en levert aan de meeste grote computerfabrikanten.
IBM heeft al laten weten problemen te ondervinden. Ook Dell heeft bevestigd last te hebben van het mankement. Door de foute assemblage begint een onderdeel van de condensator na een paar uur in gebruik te zijn geweest met het lekken van gas. Daardoor kan het metalen omhulsel van de condensator barsten, waardoor weer een nieuwe lekkage ontstaat die brand veroorzaakt.
Het is nog steeds niet bekend welk Taiwanees bedrijf de slechte condensators heeft geleverd. Ook staat het niet vast hoeveel van deze apparaten nog in gebruik zijn. Enkele grote computerfabrikanten hebben nog steeds niet publiekelijk toegegeven dat er mogelijk iets mis is met hun nieuwe apparaten, hoewel deskundigen melden dat er wel degelijk problemen zijn.
(Bron)
Do you know how to keep an idiot in suspense?
I'll tell you tomorrow.