zaterdag, mei 24, 2003

Vriendje haat het Songfestival. Hij heeft wel een stuk meegekeken, en hoewel we ze niet gezien hebben, vond hij Rusland het best. Merkwaardig ;-)
Turkije had in ieder geval iets eigens, en België was apart.
Wel sneu dat het organiserende land zelf nog geen punten heeft.
Het is zomer. Ik zag twee huiszwaluwen vliegen ;-)
TT 108 Dieetmargarine Becel in opspraak

STOCKHOLM De Zweedse keuringsdienst van waren start een onderzoek naar Becel Proactiv. De margarine bevat volgens de samenwerkende consumentenorganisaties tweemaal de toegestane aantal PAK's, stoffen die vaak kankerverwekkend zijn. Dat meldt het Zweedse Aftonbladet.
Becel Proactiv wordt geproduceerd door de Brits-Nederlandse multinational Unilever. De dure margarine verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed.
Eerder werd de verkoop van vier soorten olijfolie met een te hoge PAK-waarde in Zweden verboden. Unilever acht het eten van Proactiv nog steeds veilig en wacht het onderzoek met vertrouwen af.
TT 107 Balkenende kreeg kogelbrief om WAO

HILVERSUM Premier Balkenende heeft deze week een kogelbrief gekregen. De premier en zijn gezin worden in de brief met de dood bedreigd. De briefschrijver is het niet eens met de plannen van het nieuwe kabinet voor harde ingrepen in de WAO.Bij de Volkskrant is eveneens een brief bezorgd, met twee patronen. Daarin werd verwezen naar het schrijven aan Balkenende. Ook 2 andere kranten en een omroep kregen deze week een kogelbrief.
De politie onderzoekt of de afzender dezelfde persoon is die vorig jaar veel kogelbrieven verstuurde, onder meer naar politici. Volgens de schrijver waren die medeschuldig aan de moord op Fortuyn.
TT 104 De Geus dreigt met loonmaatregel

DEN HAAG Als de werkgevers en de bonden geen afspraken maken over loonmatiging in het bedrijfsleven, zal het kabinet loonsverhogingen mogelijk verbieden. CDA-minister De Geus heeft dit vandaag gezegd op een partijraad in Utrecht.
De Geus denkt overigens niet dat het zover komt. Hij gaat ervan uit dat het voorbeeld van loonmatiging voor het overheidspersoneel zal worden gevolgd.
Volgens CNV-voorman Terpstra, ook in Utrecht, is een sociaal akkoord niet in zicht "als De Geus het overleg blijft frustreren". Premier Balkenende poogde de ruzie te sussen. "Een loonmaatregel is niet iets dat we overwegen."

Het kabinet zit nog niet of ze hebben al bijna iedereen en alles tegen zich. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

vrijdag, mei 23, 2003

Kabinet wil uitkeringsfraude strenger aanpakken

DEN HAAG - Staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken trekt tien miljoen euro extra uit om 65 extra inspecteurs in te zetten om illegale arbeid aan te pakken. Verder wil hij een nieuw, landelijk dekkend netwerk van fraudeinspecteurs in het leven roepen om zwart werk, illegale arbeid, sociale zekerheidsfraude en fiscale fraude aan te pakken.
Dat blijkt uit een brief die de staatssecretaris vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gezonden. De nieuwe aanpak moet leiden tot terugvordering van meer belasting- en premiegeld, onterecht verstrekte uitkeringen en tot meer processen-verbaal voor illegale arbeid. Bedoeling is dat zogeheten interventieteams snel en fexibel kunnen worden ingezet. In de teams werken onder anderen de gemeenten, de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank, de Arbeidsinspectie en het Openbaar Ministerie samen.
Deze nieuwe teams vervangen de bestaande regionale interdisciplinaire fraudeteams, het Westland interventieteam, het confectie interventieteam en het bouwteam.
(Bron)

Het bestrijden van bouwfraude en aanverwante zaken lijkt me meer geld op te leveren...
Gigantische ijsberg drijft in Atlantische Oceaan

BUENOS AIRES - Een ijsberg die zo groot is als het land Luxemburg drijft in het zuidelijk deel van de Atlantische Oceaan. Het vlakke ijsmassief heeft een oppervlakte van 2500 vierkante kilometer en bevindt zich ongeveer 600 kilometer ten zuiden van de Falkland-eilanden. De Argentijnse Meteorologische Dienst meldde dat vrijdag na bestudering van satellietfoto's.
Vlakbij het gevaarte drijft een tweede ijsberg met een oppervlakte van 1900 vierkante kilometer, meer dan het oppervlakte van de provincie Utrecht.
Wetenschappers onderzoeken al geruime tijd het smelten van pakijs op Antarctica. De temperatuur van de lucht en het water op Antarctica stijgt, waardoor steeds meer ijs afbrokkelt. Of dat een gevolg is van het broeikaseffect, is nog niet vast komen te staan.
(Bron)
TT 192 Oorsprong SARS-virus vergezocht

LONDEN Het gevreesde SARS-virus zou wel eens letterlijk uit de lucht zijn komen vallen. Volgens de vooraanstaande Britse astronoom Chandra Wickramasinghe zijn er serieuze aanwijzingen dat het virus afkomstig is uit de ruimte. Dat meldt het Britse wetenschapsblad The Lancet.
Wickramasinghe staat aan de basis van de zogeheten 'panspermie-theorie': alle leven op aarde stamt af van microben uit de ruimte. Uit experimenten blijkt dat microben, opgesloten in meteorieten, ongeschonden de Aarde kunnen bereiken.
Wickramasinghe denkt dat ook de Spaanse Griep, die in 1918 op diverse plekken op aarde tegelijk uitbrak, buitenaards is.
TT 127 WHO heft reisadvies gedeeltelijk op

GENEVE De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heft het negatieve reisadvies voor Hongkong en de provincie Guangdong in China, dat sinds 2 april gold vanwege de SARS-uitbraak, op. Volgens de WHO is de SARS-verspreiding daar onder controle.
De gevaarlijke longziekte is nog niet tot staan gebracht. Hongkong meldt dat er vandaag weer twee mensen overleden zijn en China meldt drie doden. De WHO handhaaft het negatieve reisadvies voor Peking, Binnen-Mongolië en voor Taiwan.
Onderzoekers in Hongkong denken dat het coronavirus dat SARS veroorzaakt, van de civetkat afkomstig is.In Zuidoost-Azië geldt het dier als een delicatesse.

Mijn moeder mailt net dat ze bij een loterij een reis gewonnen heeft: naar Hongkong... De reisorganisatie is druk doende om een andere bestemming te regelen.
Kijk eens aan! Je bakt een C.V. op werk.nl en negeert het feit dat jouw opleiding niet in het rijtje voorkomt en een aantal van de door jou uitgeoefende functies ook onbekend zijn bij het CWI.
Dan klik je op 'persoonlijk zoeken', waarna de computer aan de hand van je C.V. vacatures zoekt. Je vermoedt dat het waarschijnlijk vooral callcenter-functies zullen zijn, omdat je lang op een callcenter en bij klantenservices hebt gewerkt.

Resultaat:
"Werk.nl heeft 100 passende vacatures voor u gevonden! Klik op de vacature voor meer informatie. Daarna kunt u doorklikken naar 'Solliciteren'"
Wauauauwww!

Call center medewerkers die representatief moeten zijn. (Daar werken ze zeker met de beeldtelefoon?)

Een perfect match: een telefonist die Nederlands, Italiaans en Duits spreekt. (Ik heb niets over die twee laatste talen gezegd - die spreek ik maar heel minimaal.)

Reserveringsmedewerker. Harde eis: vloeiend Japans. (Geen woord. O jawel - harakiri, sake. Niet aanbevelingswaardig lijkt me.)

En wat is dat toch met uitzendbedrijven in Breda voor functies in Maarssen, en bedrijven in Rotterdam voor werk in Amstelveen?

"Rijbewijs : B
Voor deze uitdagende en zeer veeleisende functie vragen wij minimaal Mbo+ of Hbo niveau in opleiding en ervaring. Uw spreek- en schrijfvaardigheid in de Russische, Engelse, Bulgaarse en Duitse taal is uitstekend te noemen!" (Ooit weleens een cursus Russisch gedaan ja, maar niet verder gekomen dan les drie en ook niet genoemd op het C.V., geen Bulgaars, nauwelijks Duits, geen rijbewijs. Toch past dit volgens het CWI voor 80% bij mijn ervaring en eisen.)

"Een baan van 18 uur voor full- en part-timers."

"Fulltime werk, 30 uur per week."
Of, erger: "Fulltime, 5 uur per week."

"Het zo correct en vriendelijk mogelijk te woord staan van klanten aan de telefoon. Zijn wensen zo volledig mogelijk invullen en verder ook attent maken op andere mogelijkheden om het arrangement verder te completeren."

Ook duiken her en der vacatures als kledingverkoper op. Raadselachtig.

Ik kom blijkbaar ook in aanmerking voor een baan waarbij een diploma servicemonteur of apothekersassistent een voorwaarde is.

Werk.nl, daar heb je wat aan!
Graf voor Amersfoortse lag al weken klaar

PUTTEN - De 35-jarige vermoorde Amersfoortse die in een bos in het Veluwse Putten is gevonden, is begraven in een kuil, die de politie al weken in de gaten hield. Dat heeft de politie donderdag bevestigd.
Een opzichter van Staatsbosbeheer ontdekte begin april een grote kuil in een bosperceel in Putten. Omdat de kuil de afmetingen had van een graf, hield de politie de plek tien dagen lang permanent in de gaten. Toen er gedurende tien dagen niets was gebeurd, besloot de politie de controle te verminderen. Medewerkers van de politie controleerden de kuil nog een keer per dag. Bij een van die controles werd het lichaam van de vrouw gevonden.
Volgens een politiewoordvoerder is het maar de vraag of met permanente controle het misdrijf te voorkomen was geweest. "Als iemand het dode lichaam in het graf gooit, is de misdaad al gepleegd. Maar dan hadden we de dader wel op heterdaad betrapt."
De vrouw werd sinds het weekeinde van 3 en 4 mei vermist en is in de week daarna dood aangetroffen in de bossen rond Putten. Tot januari woonde de vrouw in die Veluwse plaats. Een 36-jarige man uit Putten is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Het gaat om de echtgenoot van de Amersfoortse. Het stel was bezig de echtscheiding te regelen en leefde niet meer samen.
(Bron)
Man verdrinkt in gierput

BURGUM - Een 77-jarige man uit het Friese dorpje Burgum is donderdagochtend verdronken in zijn gierput. Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt.
De man was op weg naar het toilet dat bovenop een gierput achter zijn huis staat. Hij is door een slecht gedeelte van de houten vloer boven de put gezakt.
Een voorbijganger ontdekte de man rond acht uur 's morgens. De brandweer heeft het lichaam geborgen.
(Bron)

Vraag ik me wel af hoe die voorbijganger dat nou ontdekte.
De regering wordt wit.
Ik hoop op een mooie zomer en/of verre vakanties en/of een goede zonnebank voor de dames en heren bewindslieden. Dan komt er nog een béétje kleur in.

donderdag, mei 22, 2003

Die brede smiles van de aanstaande bewindslieden...
Ik kan er niets aan doen, ik moet terugdenken aan de vorige keer. Toen waren ze ook zo optimistisch.
TT 401

Sommigen vinden Idols het slechtste wat de muziek de laatste jaren heeft voortgebracht. In Duitsland was men ook die mening toegedaan. Een radiostation kwam met een antwoord.
De formatie Nixer is het resultaat van de zoektocht naar vier mensen die totaal geen talent hebben op muzikaal gebied. Zo'n 3.500 mensen meldden zich aan. Luisteraars konden stemmen op hun favoriete slechtste kandidaat.
Inmiddels heeft de band ook een single opgenomen. De cd Nix bevat alleen maar achtergrondlawaai. Negen dagen na de release staat Nix op 73 in de Duitse hitparade.
TT 401

Een rimpeltje hier, een vetrolletje daar; als de jaren vorderen raakt het schoonheidsideaal verder uit beeld. Voor de Britse Nicole Jones reden zich te laten verzekeren tegen verlies van haar schoonheid als gevolg van ouderdom.
Nicoles man had gezegd dat hij haar zou verlaten als ze lelijk zou worden. Om haar uiterlijk te testen wordt de 26-jarige jaarlijks voorgesteld aan 10 bouwvakkers, die moeten oordelen of ze het nog waard is te worden nagefloten.
Als meer dan vijf bouwlui haar niet de moeite van het fluiten waard vinden, krijgt ze 150.000 euro uitgekeerd. En anders kan ze naar haar geld fluiten.

Het lijkt mij de moeite waard om die bouwvakkers om te kopen...
TT 130

ABUJA De regering van Nigeria heeft woensdag een wet aangenomen die een eind moet maken aan vrouwenbesnijdenis.
Het heeft ruim 10 jaar geduurd voordat de wet werd aangenomen.

Nigeria is de laatste tijd vooral in het nieuws gekomen door de zaak tegen Amina Lawal. Daar zijn nogal wat misverstanden omheen gegroeid. Op deze site staat meer informatie, met een nieuwsoverzicht en links.
TT 110 De Geus: premies niet compenseren

DEN HAAG Het kabinet is niet van plan om compensatie te bieden voor nieuwe premiestijgingen bij ziekenfondsen. Dat heeft minister De Geus vandaag in de Tweede Kamer gezegd.
De SP en de ChristenUnie hadden De Geus in een spoeddebat gevraagd om mensen met een smalle beurs te beschermen tegen de almaar stijgende premies voor de ziektekostenverzekeringen.
De Geus vindt dat ziekenfondsen die hun premies tussentijds verhogen, zichzelf uit de markt prijzen. Verzekerden kunnen zelf op zoek gaan naar een goedkopere aanbieder. Het systeem van marktwerking moet zijn werk doen, zei de minister.

Meneer de Geus, ik heb een aantal chronische ziektes. Ik heb een ziekenfonds dat niet tot de goedkoopste behoort - maar als ik, zoals sinds kort kan, overstap op een andere verzekeraar ben ik nog duurder uit. Want die marktwerking is leuk gevonden, maar het principe van een verzekeraar is nog altijd dat er meer geld van de leden binnenkomt dan er aan claims wordt uitbetaald. Dus een ziektekostenverzekeraar is vooral happig op klanten die wel betalen maar zelden gebruik maken van medische zorg.
Als ik over zou stappen, kom ik in de hoogste premiegroep terecht. Dus ik moet bij mijn huidige verzekeraar blijven. Ook als een concurrent veel lagere tarieven biedt. Die lagere tarieven zijn er namelijk omdat die verzekeraar mensen als ik buiten de boot houdt.
Mailt u mij even hoe ik dit probleem kan oplossen?

woensdag, mei 21, 2003

118 Teletekst wo 21 mei
***************************************
Verdeling ministersposten

Algemene Zaken: Balkenende, CDA
Financiën: Zalm, VVD
Bestuurlijke Vernieuwing: De Graaf, D66
Justitie: Donner, CDA
Sociale Zaken: De Geus, CDA
Onderwijs: Van der Hoeven, CDA
Buitenlandse Zaken: De Hoop Scheffer,C DA
Binnenlandse Zaken: Remkes, VVD
Volksgezondheid: Hoogervorst, VVD
Verkeer: Peijs, CDA
Landbouw: Veerman, CDA
VROM: (VVD).............
Defensie: (VVD).............
Vreemdelingenzaken: (VVD).............
Economische Zaken: Brinkhorst, D66
Ontw.samenwerking: Van Ardenne, CDA
Waarom plegen die stoere leiders niet zèlf een zelfmoordaanslag?
"Voor hemelvaart een kabinet."
Als dat maar niet symbolisch is...
'Sterke groei extreem rechts op vmbo'

AMSTERDAM - Op vmbo-scholen in middelgrote steden steunen steeds meer jongeren de opvattingen van extreem rechts. Dat schrijft Algemeen Dagblad woensdag. De krant baseert zich op een aantal deskundigen, die dit onafhankelijk van elkaar hebben gezegd. Blanke jongeren komen er steeds openlijker voor uit dat zij positief staan tegenover het nazistische gedachtegoed.
De jongeren doen dit in een aantal gevallen als tegenreactie op provocaties van vooral Marokkaanse medeleerlingen. Het gevolg is bedreigingen, vernielingen en in een aantal gevallen zelfs openlijke geweldpleging. De jongeren onderscheiden zich met kleding van onder meer merken als Lonsdale en dr. Martins schoenen, die symbool staan voor extreem rechtse sympathieën.
Het is niet duidelijk om hoeveel jongeren het gaat. Volgens een deskundige betreft het 'ongeorganiseerde kleinere groepen en individuen, losgeslagen wild dat met machogedrag een daad wil stellen'.
(Bron)

Het één roept natuurlijk het ander op. Extreme ideeën zijn per definitie niet goed, en roepen per definitie extreme reacties op.
En als je zelf niet kan nadenken, is het makkelijk om een ander achterna te lopen.
Politie stopt met 'flitsen' langs snelweg

AMSTERDAM - Automobilisten worden binnenkort niet meer 'geflitst' op de snelweg. De politie stapt binnen drie jaar helemaal over op nieuwe digitale apparatuur, waardoor hardrijders niet meer merken dat ze op de bon worden geslingerd. Dit meldt het Algemeen Dagblad woensdag.
Omdat in de camera's niet langer wordt gewerkt met film, kunnen de vastgelegde overtredingen sneller en efficiënter worden verwerkt. De verdwijning van de flits door de overstap op de digitale camera's is niet meer dan een bijkomstig voordeel. Volgens de politie komt dit de verkeersveiligheid ten goede, omdat automobilisten nu nog schrikken van het flitslicht. In een reflex trappen ze hard op de rem.
(Bron)

En dan op de radio een discussie dat het niet eerlijk is, omdat je dan niet weet waar je geflitst wordt.
Ik dacht dat het erom ging dat er een maximumsnelheid was waar je je aan moest houden, of er nou geflitst wordt of niet, maar dat heb ik als niet-autorijder denkelijk verkeerd begrepen.
Vrachtwagen met nucleair afval betrokken bij ongeval

BATHMEN - Op de rijksweg A1 (Apeldoorn-Hengelo) bij Bathmen zijn woensdagochtend twee vrachtwagens op elkaar gebotst. Een van de voertuigen vervoerde nucleair afval. Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) levert het in stukgoed verpakte afval geen gevaar op voor de volksgezondheid.
(Bron en meer)

Dit type vervoer levert nooit een risico op, dus ook niet als die vrachtauto kantelt. Er kan gewoon niks misgaan.
Net als in Tsjernobyl.
Vergeetachtig
In hun poging te ontkomen uit een winkel waar zij zojuist waren betrapt zijn twee winkeldievegges uit Tilburg vrijdag een baby vergeten. Eén van de vrouwen verliet met een kledingstuk de winkel, waarbij het alarm afging. De vrouwen renden vervolgens weg, maar vergaten daarbij de buggy met een anderhalf jarige knul. Toen ze het jongetje misten kwamen de vrouwen terug naar de winkel, waar de politie inmiddels was gearriveerd.
(Bron)
Het Zwitserse fietsregiment wordt opgeheven. Het is het enige fietsende legeronderdeel ter wereld. Ze rijden (nog) op fietsen van 40 kilo, en zijn gestationeerd in midden-Zwitserland. (Daar is het redelijk vlak.)
Gisteren had het NOS-journaal beelden van de soldaten in actie, met raketten achterop de bagagedrager. Het zag er spectaculair uit, maar er werd wel bijgezegd dat Zwitserland als neutraal land geen oorlogsdreiging kent, en dat de fietssoldaten weinig kans zouden hebben in deze tijd van lasergeleide bommen.
Er moet bezuinigd worden op het leger, en in een referendum heeft de meerderheid van de Zwitsers zich uitgesproken voor opheffing van dit onderdeel.
TT 105

Karla Peijs (CDA) krijgt Verkeer

DEN HAAG De personele invulling van de ministersposten van het CDA staat al zo goed als vast. Europarlementariër Karla Peijs is een van de nieuwe gezichten in Balkenende II. Ze komt op Verkeer. Agnes van Ardenne promoveert zoals verwacht van staatssecretaris naar minister voor Ontwikkelingssamenwerking.
De andere CDA'ers zijn vertrouwd: Donner (Justitie) [en souffleur], De Hoop Scheffer (BuZa), Van der Hoeven (Onderwijs), De Geus (Sociale Zaken) en Veerman (Landbouw).
Bij de VVD staat vast dat Gerrit Zalm terugkeert op Financiën. Remkes blijft op BiZa. Kamp en Hoogervorst blijven minister, al is onzeker op welke post.
TT 104

Zalm wil succes maken van kabinet

DEN HAAG VVD-leider Zalm heeft na zijn 'sollicitatiegesprek' bij formateur Balkenende tegen de pers gezegd van dit kabinet een succes te willen maken. Als vice-premier rekent hij op een "prima werkrelatie" met de premier.
Zalm beloofde "goede mensen" te leveren voor het kabinet "waarbij ook wel eens een gezicht van buiten het Binnenhof zou kunnen zitten".
Na Zalm maakte Thom de Graaf (D66) zijn opwachting bij Balkenende. Hij wordt minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, en tweede vice-premier. Wie namens D66 op Economische Zaken komt, is nog niet bekend.

Dat eerste deel, is dat nou nieuws? Het zou nieuws zijn als Zalm had gezegd: "Het is niks, het wordt niks, ik heb altijd ruzie met JP want hij wil nooit flipperen en hij is tegen roken, en daarom ga ik slechte mensen leveren voor het kabinet."
Ook gehoord: Balkenende. "Het vorige kabinet telde één vrouw, dit kabinet moet er twee krijgen."
Balkenende gaat de geschiedenis in als premier die het aantal regerende vrouwen zomaar in één klap verdubbelde.
Het ei.
Volgens Teletekst is er in deze omgeving gisteren 26 millimeter regen naar beneden gekomen. Ik geloof dat 70 het gemiddelde voor een maand is.
Ik heb net geprobeerd een stuk gras te maaien, en ik ontdekte heel snel waar de laagste stukken zitten: dat zijn die stukken waar je een stap zet, wegglibbert en gelijk de halve grasmat naar z'n grootje helpt. En het is (op deze klei) nu ook te nat om te zaaien.
Op alle hogere stukken doet alles het erg goed, en het stikt van de beestjes: wantsen die druk bezig zijn om een volgende generatie te maken; geel-zwarte hompen op de varen, die bij nader inzien bestaan uit hele kleine opengebarsten coconnetjes waar minieme spinnetjes omheen krioelen, met moederspin zorgzaam (neem ik aan) in de buurt; kevertjes van een bijna lichtgevend blauw; vlinders en motten en hommels.
Ik heb weer veel brandnetels uitgetrokken; uitgebloeide bloemen uit de sering geknipt; een grasboeket geplukt; gekeken of alle nieuwe planten een beetje tevreden lijken; gezien dat er dankzij het vogels voeren ineens her en der zonnebloemen opkomen dus dat zaaien niet nodig was geweest - maar de zaaizonnebloemen kan ik wel neerzetten waar ik ze wil hebben.
Ik heb de handgrasmaaier schoongemaakt en alle schroefjes stevig aangedraaid. Gemaaid wat er te maaien viel, het maaisel bijeen geharkt en in de biobak gedaan.
Ik moet vaker afgewezen worden voor een baan.
TT 401

In Duitsland is een ambulanceman gearresteerd. De 21-jarige broeder uit München zat in geldnood en zag een wel heel gemakkelijke manier om zijn tekort aan te vullen. Terwijl zijn patiënten hulpeloos op de brancard lagen, pikte hij snel hun portemonnees.
TT 401

De stad New York mag zich weer op de borst kloppen. De politie heeft wederom een crimineel weten aan te pakken. Jesse Taveras, zo heet de 19-jarige schuldige, zat voor kapsalon waar hij werkt op een melkkrat. Dat leverde hem een boete op wegens "ongeoorloofd gebruik van een melkkrat". Gezien de hoge criminaliteit is het tegenwoordig verboden op straat te lanterfanten, aldus de politie.
TT 130

LOS ANGELES De soulzanger Barry White kan niet meer zingen. Als gevolg van de beroerte die hij drie weken geleden had is hij zijn spraakvermogen kwijtgeraakt en is hij deels verlamd geraakt. White (58) stond bekend om zijn lage stem.
TT 120

DEN HAAG Het ADSL-netwerk van KPN in Zuid-Limburg ligt plat. Door onbekende oorzaak zijn drie kabels gebroken. Op sommige plekken in Zuid-Limburg hebben mobiele telefoons daardoor geen bereik.

Acties van de korenwolf?
Aardverschuivingen?
Concurrenten?
Nog één in de categorie 'zinvolle mededelingen':

TT 120

DEN HAAG Buitenlandse Zaken heeft na de aanslagen in Casablanca het reisadvies voor Marokko aangescherpt. Reizigers in en naar Marokko wordt aangeraden om extra voorzichtig te zijn.

'Extra voorzichtig'. Hoe dan?
TT 120

MEPPEL De PvdA presenteert binnenkort een schaduwparlement, bestaande uit 150 burgers die moeten tonen welke gevolgen de kabinetsplannen hebben. Elf van hen zullen op de website van Wouter Bos commentaar geven op het beleid.
Nog even over de sollicitatie. Ik ben te slim, waarschijnlijk te zelfstandig, en er is het risico op te snelle doorgroei.
Dus ik ben nog steeds werkzoekend.
TT 105 Grootscheepse fouillering Schiphol

SCHIPHOL De marechaussee houdt vandaag op Schiphol een grootscheepse controle op verboden wapenbezit. De actie is mede gericht tegen gewapende criminelen die op de luchthaven drugskoeriers beroven.
De marechaussee heeft voor de actie zo'n 100 man ingezet. Verder nemen ME, speciale arrestatieteams en speurhonden deel aan de controles. Tot dusverre is één persoon aangehouden, die een geladen pistool op zak bleek te hebben.
Vanmiddag is de taxistandplaats bij de parkeergarage afgesloten. De circa 100 wagens zijn doorzocht en de chauffeurs gefouilleerd. Volgens de marechaussee hebben chauffeurs vaak wapens bij zich.

Ik hoorde een verklaring van een woordvoerder, op het radionieuws: "We hebben een afdeling met analisten, en die weten wanneer bepaalde vluchten binnenkomen". Is dat nou niet briljant? Daar zit dan een hele afdeling analisten voor. Wat voor opleding zouden ze hebben? Cursus Teletekstkijken (vanaf pagina 757)? Cursus statistiek, om te ontdekken dat vanaf IJsland weinig exotische dieren worden gesmokkeld?
De JPB-postzegel is dus wel een 'likker'.
Vriendje overweegt nu een Volkertzegel te bestellen, om die schuin over alle JPB-zegels te kunnen plakken. Je kunt alle illustraties aanleveren: foto, tekening, TPG maakt er een zegel van: 'Het eerste velletje met tien Persoonlijke Postzegels kost € 12.95 en elk volgend velletje slechts € 5.95.
Bestellen is heel eenvoudig. Via vijf stappen bestelt u snel uw Persoonlijke Postzegels. Binnen 10 werkdagen ontvangt u de bestelling thuis of wordt deze bezorgd bij iemand aan wie u de zegels cadeau wilt doen.'
Daar kun je dus ook rotgrapjes mee uithalen...
En Maccers kunnen niet uploaden, maar moeten foto en formulier opsturen.
Politieke, kwetsende en immorele postzegels mogen niet; en bij het afbeelden van een ander dan jezelf, moet je van tevoren toestemming hebben. Lijkt me toch dat TPG alleen bij bekende mensen kan bepalen of iemand een foto van een ander opstuurt. Want als ik een foto van mijn buurvrouw opstuur, kraait daar geen haan naar.
Het wordt eng: ik ben het alweer eens met Mat Herben.

dinsdag, mei 20, 2003

Middeleeuws wapen dat nooit bestaan heeft:



Deze cartoons zijn gemaakt door R. Miners en horen bij een site die veel info geeft over dit type wapens (maar dan degenen die wel echt bestaan hebben).
Middeleeuwse techniek die nooit bestaan heeft:



Gehoord:
- Zalm terug in de Rijn
- Jan-Peter aan de Balk
Met daarbij de onrustbarende opmerking: 'Maar ze krijgen een eerlijk volksgericht hoor.'
Soms zijn katten vervelend. Ze willen niet naar buiten want koudnatwaai. Maar ze worden kriegel van het binnen zitten. Ze zoeken elkaar steeds op, gaan zitten brommen en vliegen elkaar aan. De plukken vlogen in het rond, en het gekrijs was niet van de lucht.
Ik heb ze allebei met enige aandrang naar buiten geduwd, poes ging rechtsaf, kater linksaf. Na een tijdje het raam weer open, poes is nu weer binnen, kater is de hort op.
Tis even rustig.
Beetje doof geworden: vriendje belde net om stoom af te blazen. Hij had even naar het debat zitten kijken.
Nu zit er een fluittoon in mijn telefoonoor.
TT 110 PvdA en SP kraken regeerakkoord

DEN HAAG De linkse oppositie heeft het regeerakkoord in het Kamerdebat, waarbij de informateurs aanwezig zijn, gekraakt. Bos (PvdA) noemde het meedogenloos, Marijnissen (SP) sprak van een sociale ramp, en viel uit naar naar D66 dat aan dit "asociale" kabinet meedoet.
Wouter Bos zei niet in wrok te willen omkijken, maar constateert een verschil in maatschappijvisie met het CDA, zoals CDA-leider Balkenende al tijdens de eerste formatieronde vaststelde.
Positief was Bos over de aanzet van het kabinet om de hypotheekrente aan te pakken, en over de paragrafen onderwijs, milieu en bestuurlijke vernieuwing.
TT 120

HILVERSUM Bij de scholierenorganisatie LAKS is de e-mailserver vastgelopen, doordat examenkandidaten massaal hun klachten e-mailden naar de organisatie.
De vwo-examens economie en Nederlands leverden de meeste klachten op.
TT 120

ROTTERDAM De raadsfractie van Leefbaar Rotterdam is weer kleiner geworden. Het lid Maronier stapt eruit, waarom is niet bekend. De fractie begon vorig jaar met 17 leden en heeft er nu nog 14 over.
TT 107 CDA'ers willen af van WAO-maatregel

AMERSFOORT Op een CDA-bijeenkomst in Amersfoort hebben veel leden hun zorgen geuit over de harde maatregelen in het regeerakkoord van CDA, VVD en D66.
Zo riep Eerste-Kamerlid Van Leeuwen partijgenoot minister De Geus van Sociale Zaken op om het herkeuren van jonge WAO'ers uit het regeerakkoord te schrappen. Volgens haar is het onwettig om hen nu met andere criteria te keuren en te dreigen ze uit de WAO te halen.
Van Leeuwen vindt dat de uitkering pas mag worden stopgezet als mensen aan een baan zijn geholpen. Eerder dreigden de FNV en het CNV al geen loonmatiging te accepteren als het WAO-plan doorgaat.

Het wordt leuker en leuker. Nu ook al heibel binnen de partijen. Het gaat goed.
TT 106 Snel beperking tandartsvergoeding

DEN HAAG De aangekondigde beperking van de tandartsvergoeding voor mensen in het ziekenfonds gaat wellicht al deze zomer in. Volksgezondheid onderzoekt of versnelde invoering mogelijk is.
De tandheelkundige zorg had in 2002 een tegenvaller van 45 miljoen euro. Dat zou te maken hebben met wijzigingen in het ziekenfondspakket, die vorig jaar werden doorgevoerd. Röntgenfoto's worden nu wel vergoed, gebitsreiniging niet meer.
De nieuwe minister van Volksgezondheid bepaalt wat er uit het tandheelkundige pakket verdwijnt. De huidige minister van Financiën, Hoogervorst, wordt genoemd als de nieuwe bewindsman op VWS.
Goh. Zomaar een werkbriefje van het GAK gekregen. Ingevuld en gepost, en dan zou ik theoretisch die twee achterstallige maanden zomaar uitbetaald gaan krijgen.
Ik ben benieuwd. Als u een dezer dagen mijn gironummer hier tegenkomt, weet u dat ze weer een probleem hebben gemaakt.

maandag, mei 19, 2003

Nummer 40000: de Zeelandnetter die zocht op 'schutting'.
Gefeliciteerd. U krijgt helaas geen prijs.
Become An ORDAINED MINISTER.
100% Legal & FREE For Life.
We accept Everyone From ALL Faiths, Beliefs & Religions.
No Requirements Or Commitments EVER!
Become an ordained minister in less than 3 minutes and start your own ministry or church of any faith or religion, TODAY.
After your instant ordination, proceed to print your instant full color ordination credential with your name and ordination date, all within 3 minutes and absolutely 100% legal.

In drie minuten dus een andere carrière? Hm.
Er staat ook nog bij: 20 million ministers since 1959. Dat zal wel ja, dat gaat hard natuurlijk.
Oude bank staat zolang tegen de verwarming (onder het raam) aan geschoven. Nu heeft poes ontdekt dat ze zich tussen de leuning en de vensterbank door kan wurmen. Kater zit nu steeds te proberen of ie dat ook kan, maar hij is er net iets te groot voor. Dus poes rent dan heen-en-weer over de verwarming, kater zit te gluren en gefrustreerd te wezen. Alleen heeft ie nu wel door waar poes tevoorschijn komt als ze het zat is, en zodra ze zich daar vertoont zit kater klaar om een hengst uit te delen.
Da's echte broeder- en zusterliefde.
De zevende unieke bezoeker na nu is nummer 40000.
Gááááááááp...
TT 401

In het jaar 2000 was er in een Deens museum een wat vreemde kunstuiting te zien; een tiental blenders met daarin goudvissen. Bezoekers werden uitgenodigd de blenders aan te zetten. Eén van hen heeft dit ook daadwerkelijk gedaan.
De directeur van het museum werd beboet voor dierenmishandeling, maar weigerde de boete te betalen. Daardoor werd de zaak naar de rechter doorverwezen.
De zaak kwam onlangs voor de rechter. Hij hoorde onder anderen een bioloog en iemand van Moulinex, de fabrikant van de blenders. Zij verklaarden dat de vissen snel en humaan aan hun einde gekomen zijn. Vrijspraak was het gevolg.
TT 109 Tekort donoren door veiligheid

RIJSWIJK Nederland kampt met een groter tekort aan donoren dan andere Europese landen, omdat Nederlanders minder vaak betrokken zijn bij ongevallen. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Volksgezondheid.
De meeste orgaandonoren komen voort uit verkeersongelukken en ongevallen in en rond huis. Vergeleken bij tien andere landen telt Nederland het laagste aantal doden bij ongevallen en bijna de minste verkeersslachtoffers. Spanje had het hoogste percentage orgaandonoren.
Gemiddeld zijn er jaarlijks 200 donoren in Nederland, terwijl er 1400 mensen in aanmerking komen voor transplantatie.
TT 107 CNV zet loonoverleg op scherp

DEN HAAG De vakcentrale CNV dreigt een akkoord over loonmatiging te blokkeren als het nieuwe kabinet volhardt in zijn plannen alle WAO'ers jonger dan 45 aan een strenge herkeuring te onderwerpen.
Als het kabinet de bestaande gevallen (200.000) niet ontziet, zal het CNV het akkoord niet ondertekenen. Het kabinet wil meerjarige afspraken maken over loonmatiging. Die zouden nodig zijn om de economie er bovenop te helpen.
CNV-voorzitter Doekle Terpstra noemt de WAO-plannen "moreel verwerpelijk". Hij voorziet dat veel WAO'ers na herkeuring in de bijstand komen. Terpstra sprak op een protestbijeenkomst van GroenLinks.

Bonden op tilt, oppositie op tilt, burger op tilt.
Terug naar de warme jaren '80.
Ik denk terug aan recepten, en hier en daar... (Zelfs daar al popups, bah.)
Er zijn veel van dit soort sites, even speuren loont de moeite. Ter lering ende vermaeck.
TT 106 GroenLinks roept op tot verzet

DEN HAAG GroenLinks heeft in Den Haag opgeroepen politiek en maatschappelijk verzet te plegen tegen de plannen van het nieuwe kabinet van CDA, VVD en D66.
In het zogenoemde 'tegenakkoord' wil de partij vier keer zoveel investeren als het nieuwe kabinet, in onder meer zorg, onderwijs, natuur en sociale zekerheid.
Daartegenover staan lastenverzwaringen van 5 miljard en een begrotingstekort tot 1,5% in 2007. GL wil vooral snijden in wegenaanleg, subsidies voor bedrijven en defensie. In totaal wordt voor negen miljard euro omgebogen. Lastenverzwaring wil GL opleggen aan milieuvervuilende bedrijven en vermogende burgers.

Ik zie de spandoeken al: Buig Boris om! Meer eten, minder Zalm! Jan-Peter, het moet beter!
(Maar dan leukere kreten, kwaaie mensen zijn vaak erg vindingrijk.)
Het heet gewoon GAK omdat het domme ganzen zijn daar. Met excuus aan de ganzen.
Vanochtend weer gebeld. Hallo, ik heb sinds 4 maart recht op een uitkering, dat is op 9 mei besloten, en ik heb eind april en begin mei wat geld gehad, dat was voor 4 tot 16 maart. Wanneer komt er weer eens wat?
'Als u uw werkbriefje inlevert.'
Dat heb ik ingeleverd, maar jullie zijn het kwijt geraakt. Ik heb een nieuwe gekregen, die ik vandaag moet opsturen, maar die loopt tot 16 april.
"Dat klopt niet."
Dat staat hier, daar heb ik al eens over gebeld, het leek mij slim het zsm in te sturen maar dat moest ik vooral niet doen, daar kon het systeem niet tegen.
"Dat is dan fout."
Kan ik mijn wbv jullie nummer geven en zeggen dat ze maar bij jullie aan moeten kloppen voor m'n huur?
"Nounou mevrouwtje" [en dan kun je niet eens ophangen want je hebt al 20 minuten in de wacht gestaan] "U krijgt uw geld als we dat briefje hebben. Mijn collega heeft dat fout gedaan, ik zorg dat u twee briefjes krijgt, dan loopt u niet meer achter" [Ikke? JULLIE lopen achter!!] "Ik raad u aan wat sollicitaties 'achter te houden', dan vult u die in op de nieuwe briefjes."
Ik had toch echt de indruk dat die data van de sollicitatie-activiteiten best belangrijk waren. Maar dat dacht ik blijkbaar fout.

En ach, tis maar een kleine 2000 euro; en ach, zolang ik geen specificatie van ontvangen geld heb heb ik geen recht op enige compensatie op huurgebied; en ach, ik ben toch veel te dik, dus wat dondert het als ik geen geld heb?
Echt, ik was blij met mijn spaargeld omdat een reis naar NZ plots binnen bereik bleek. Maar ik ben er nu nog veel blijer mee.

Houtjesbijten helpt ook tegen frustratie, en nee, ik verhonger heus niet, maar toch.
Gesprek ging uitstekend, en waarschijnlijk word ik niet aangenomen. Want: de manager is bang dat ik me snel ga vervelen en dan weer weg wil. Ik denk zelf dat dat wel meevalt, maar ja, hij is degene die de beslissing moet nemen.
U mag nog even doorduimen...
Mocht u vanmiddag om twee uur iets om handen willen hebben: duim maar een beetje voor me.
Sollicitatiegesprek. Dat vind ik altijd al eng, en als een baan me echt leuk lijkt, vind ik het nog veel enger.
Ik ben een lijstjesmens, hoewel ik die meestal negeer en/of kwijtraak. Selectie uit het lijstje:
- schoen poetsen (nieuw poetsding, even uitgeprobeerd op 1 schoen, maar het lijkt me slim die ander ook even te doen)
- rugzak ontharen en ontpluizen (katten, en een fleecedeken waar ie weleens tegen aan leunt - resultaat een zwarte rugzak met beige, grijze en witte haren en blauwe pilletjes)
- die ene knoop van mijn netste jasje vastzetten
- telefoon opladen (anders zit vriendje in het moeras te stressen hoe het gegaan is)
- nog een keer al die info over bedrijf en de tak waar het om gaat bestuderen
- m'n eigen vragen even in het net noteren
- niet al te zenuwachtig worden
- op tijd weggaan zodat ik tijd genoeg heb mocht de wat vage routebeschrijving nog vager blijken dan ie nu lijkt
Hoe ver moet je toch heen zijn om jezelf op te blazen?

zondag, mei 18, 2003

Storing treft duizenden bellers en internetgebruikers

AMSTERDAM - Een grote storing bij telecombedrijf Worldcom heeft vrijdag duizenden mensen getroffen. Zowel gebruik van internet als telefonie is niet mogelijk via het netwerk van Worldcom, aldus een woordvoerder van het bedrijf.
Het is niet duidelijk hoe de storing is ontstaan. Hoeveel mensen hinder ondervinden van het mankement kan de woordvoerder niet zeggen, maar hun aantal is waarschijnlijk aanzienlijk. Worldcom heeft alleen al 60.000 internetaansluitingen in beheer.
Gebruikers van mobiele telefoons kunnen gewoon bellen. Mobiele providers maken in geval van een storing van een zogenaamd 'back up-systeem'.
(Bron)

Waarom is zo'n back up-systeem er dan niet voor vaste aansluitingen?
Linkse oppositie voorspelt sociale ramp

DEN HAAG - De linkse oppositiepartijen in de Tweede Kamer hebben keiharde kritiek geuit op het vrijdag gepresenteerde regeerakkoord van CDA, VVD en D66. De ingrijpende bezuinigingsplannen van 13 miljard euro leiden volgens PvdA, SP en GroenLinks tot een sociale ramp.
CDA-leider en beoogd premier Balkenende riep de vakbonden op niet massaal te gaan demonstreren op het Haagse Malieveld, maar gezamenlijk de economische recessie te lijf te gaan. “We moeten de dialoog zoeken.” SP-leider Marijnissen kondigde echter al aan het voortouw te willen nemen bij het maatschappelijk verzet.
[Er kunnen veel mensen op het Malieveld, da's geen probleem...]

Marijnissen rept zelfs van “het slopen van de zorg en de solidariteit en het pakken van de mensen met de laagste inkomens”. GroenLinks-fractievoorzitter Halsema vindt het ontoelaatbaar dat de hoogte van de uitkeringen niet langer automatisch is gekoppeld aan de lonen en noemt de harde aanpak van de WAO asociaal.
Uit het regeerakkoord bleek vrijdag dat WAO'ers die jonger zijn dan 45 jaar zoveel mogelijk weer aan het werk moeten en daarom een strengere keuring voor de kiezen krijgen. Het is voor het eerst dat de zogenoemde bestaande gevallen worden aangepakt.
[Ach ja, als je jonger bent dan 45 maakt het niet zoveel uit wat je hebt. Het is algemeen bekend dat een progressieve, invaliderende of uitputtende ziekte voor je 45e niks voorstelt. Al die jongere mensen in een rolstoel of in bed, dat zijn aanstellers en uitvreters, en die moeten hard aangepakt worden.
Ik vermoed weinig chronisch zieken of gehandicapten in de omgeving van de 'leiders'. En waar die gristelijke betrokkenheid en zorgzaamheid van het CDA is gebleven?]

Ook PvdA-leider Bos vindt dat het kabinet-Balkenende II doorschiet in de bezuinigingen en veel meer had moeten investeren in verbetering van de economie. “Onze ergste zorgen zijn vandaag bewaardheid geworden.” LPF-fractievoorzitter Herben mist een aanpak van de criminaliteit en hekelt het “knabbelen aan de hypotheekrenteaftrek”.
[Ik ben het zelden eens met Herben, en de rente-aftrek gaat mij persoonlijk niet aan, maar ik vind het wel gek dat de PvdA aan de hypotheken wil rommelen en keihard op haar donder krijgt van de partijen die dat zowat misdadig vinden - want dat zouden zij nóóóóóit doen. En nu?]

Het motto van het nieuwe kabinet is 'Meedoen, meer werk, minder regels'. Balkenende openbaarde deze slogan nadat vrijdag de Tweede-Kamerfracties van CDA, VVD en D66 definitief akkoord gingen met het regeerakkoord. Door loonmatiging wil het nieuwe kabinet de werkgelegenheid stimuleren, maar het Centraal Planbureau (CPB) heeft berekend dat daar tot 2007 weinig van terecht komt. Ook de economische groei krijgt geen impuls.
[Wáár is het dan in *****naam goed voor????]

Balkenende verdedigde desondanks de rigoureuze snoeiplannen, omdat zonder die ingrepen de gevolgen voor de burgers volgens hem nog veel ernstiger zouden zijn. “Als je de kostenexplosie in onder meer de zorg en de pensioenen nu niet aanpakt, krijg je pas echt problemen in de toekomst.”
De beoogde premier zal waarschijnlijk woensdag beginnen met het samenstellen van zijn kabinet.
Dittrich benadrukte net als Balkenende en VVD-leider Zalm dat er veel vertrouwen is tussen de drie partijen en dat de wil en bereidheid er is om de pijnlijke maatregelen te nemen die Nederland er weer bovenop moeten helpen. SP-leider Marijnissen vond deze sombere toon veel te overdreven. “We zijn geen Derde-Wereldland.”
(Bron)

Kort samengevat: dit is goed voor het land. Draai de luxueuze zorg terug en er gaan meer mensen sneller dood. Draai financiële voorzieningen terug en er komen meer mensen op straat te staan. Die geven dan niks meer uit want hebben geen geld meer, dus nog meer mensen in financiële nood, enzovoorts.
Gevolg: minder mensen, meer huizen leeg -> iedereen onderdak in een minder vol Nederland.
Als je op straat komt te staan, kun je maar beter gelijk de misdaad in en je laten pakken. Dan krijg je tenminste onderdak en eten. Voorlopig ook nog kostenloos.
Weg met de recessie!

Consumentenvertrouwen VS stijgt fors

WASHINGTON - De Amerikanen kijken weer met enig optimisme naar hun economie. Dat blijkt uit de index voor het consumentenvertrouwen die de Universiteit van Michigan samenstelt.
Volgens vrijdag bekend geworden voorlopige cijfers van het instituut gaat de graadmeter deze maand omhoog van 86 naar 93,2. Dat is de sterkste stijging sinds december. De index was in de maand maart tot het laagste peil in tien jaar tijd gezakt.
Een aanhoudend vertrouwen onder consumenten is een signaal dat ze meer gaan besteden. Dat zou de Amerikaanse economie een flinke duw in de rug kunnen geven. Gezinsbestedingen dragen voor tweederde bij aan de Amerikaanse economie. In het eerste kwartaal nam het bruto binnenlands product van de VS toe met 1,6 procent op jaarbasis. Economen hebben deze groei als mager bestempeld.
Volgens analisten dragen de succesvolle afloop van de oorlog in Irak, de dalende olieprijzen en de stijgende koersen op de effectenbeurs van New York de groei van het consumentenvertrouwen. Ze hadden gerekend op een indexcijfer van 87 voor deze maand, een veel geringere toename dan uit de voorlopige gegevens van de Universiteit van Michigan blijkt.
(Bron)
Een Deense studente die 84.000 euro heeft gevonden in een vuilcontainer en dit bedrag meteen heeft afgegeven bij de politie, moet nu belasting betalen op het vindersloon. De 26-jarige studente ontving 10 procent vindersloon. De belastingsdienst sloeg dit bedrag aan en houdt de belasting in op haar studiebeurs.
(Bron)
TT 103 Dittrich krijgt steun congres D66

ROTTERDAM Het congres van D66 heeft zich in grote meerderheid achter het regeerakkoord met CDA en VVD geschaard. Van de 1500 aanwezige leden stemden in Rotterdam slechts enkele tientallen tegen. De uitslag is goed nieuws voor Boris Dittrich, die zijn toekomst als voorman ervan afhankelijk had gemaakt.
Dittrich verzekerde het congres dat het regeerakkoord een goede weerspiegeling vormt van de speerpunten van D66. Hij noemde het onzin dat de Democraten zich uitleveren aan een rechts kabinet.
Hij bezwoer dat D66 het nieuwe kabinet, dat vermoedelijk nog deze maand aan de slag kan, kritisch zal blijven volgen.
Het is net of het sneeuwt: als er geen iepenzaadjes voorbij waaien, is het wel populierenpluis. Het geeft soms spectaculaire effecten, als de wind tussen de huizen door wervelt. De katten vinden het ook erg interessant.