zaterdag, april 13, 2002

Bij de wilde spinnen af logt een leuke cursus met mooie vooruitzichten:
'Zijn er nog mogelijkheden na deze cursus? Ja, die zijn er. U kunt bijvoorbeeld lid worden van de beroepsvereniging, de NGGG: Nederlands Genootschap van Geregistreerde Goeroes. Deze biedt u vele voordelen zoals na- en bijscholing, goeroeproducten met korting (magnetische bretels voor managers nu 15 procent discount), het internationale vakblad The Guru Gazette, master classes, erotische uitwisselingsprogramma's, korting bij de aanschaf van Rolls Royces, en niet te vergeten het pas opgerichte Personal Finance Service Center om uw verdiensten uitstekend te laten renderen.'
Falco subbuteo, luid kekkerend boven m'n hoofd. Gewoon hier in de wijk. Tien jaar geleden zag ik er ook een keer eentje, vriendje heeft een paar jaar terug 1 exemplaar in het park gezien, en nu nummer drie. Volgens mijn vogelboek zijn er nog maar 50-250 broedparen, en worden er jaarlijks 500-5000 doortrekkers gesignaleerd. Ik vermoed dat de aantallen hoger zijn (vriendje dacht al dat de gegevens in het vogelboek misschien niet geactualiseerd waren). De site van J. Hovinga meldt 1700-2100 exemplaren (dat zouden dan 850-1050 paren zijn).
De eerst genoemde site meldt: aantal in Nederland 1400-1900 (1987), 750 (1999).
Soms leveren meer gegevens alleen maar meer vragen op.
Grappig: via een weblog ineens een oude klasgenoot uit 1981? '82? tegenkomen.
NOS-TT 117 za 13 apr

Huiselijk geweld: dader huis uit

DEN HAAG Het kabinet vindt dat daders van huiselijk geweld direct uit hun huis moeten kunnen worden gezet. De ministerraad stemde in met dit voorstel van minister Korthals van Justitie.
Nu zijn het vaak de slachtoffers zelf die het huis uitgaan. Het voorstel geeft hun de tijd de rechter te vragen om een straat- of contactverbod. Korthals wil verder dat de verjaringstermijn (6 jaar) voor minderjarige slachtoffers pas ingaat als ze achttien jaar worden.
Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de bevolking slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Daarmee is het de meest voorkomende vorm van geweld.

Op zich een prima idee. Behalve dat slachtoffers van huiselijk geweld meestal niet zozeer het huis uitgaan, maar het huis ontvluchten. Bijvoorbeeld omdat ze niet op tijd hulp kregen, wisten te vinden of durfden vragen. Stel: A slaat B in elkaar. Dan zou A het huis moeten verlaten. Wie regelt dat? Op welke termijn? En waar blijft A dan? Gaat A gewillig op straat slapen, of kan A bij vrienden terecht tot er een ander huis gevonden is? Voelt B zich veilig? Houdt A zich gedeisd tot het straatverbod is uitgesproken?
Er zijn helaas voorbeelden te over van huiselijk geweld dat op moord uitdraaide. Van personen met een straatverbod die terugkeerden naar hun oude huis om daar nog even huis te houden (no pun intended). Vaak heeft een 'B' wel een nummer en een code om met spoed politie in te schakelen, maar die is nou eenmaal niet altijd op tijd. En dan?

vrijdag, april 12, 2002

Ik reageerde op de Topmannenpost van Bieslog door mij aan te bieden als topvrouw, met voorliefde voor kamperen op de Wadden en capabel om de eigen band te plakken. Resultaat: ik ben aangenomen. Bieslog moet alleen nog even naar de beurs gebracht worden ;-)
NOS-TT 401 vr 12 apr

"Gevraagd: medewerkster seksclub / bordeel, die zich uit vrije wil ter beschikking stelt om bedrijfsmatig seksuele handelingen te verrichten.
Minimale opleiding: mavo-zwakstroom. [???]
Ervaring niet nodig. Is dit jouw baan?"
Deze advertentie komt niet uit een of ander ranzig seksblaadje, maar prijkt in de hal van het arbeidsbureau Heerlen. Is weer eens wat anders dan vuilnisman of machinaal kantklosster.
Bij deze vacature voor 't oudste beroep ter wereld horen verder onregelmatige werktijden, drankjes en een bed van de zaak. Over secundaire arbeidsvoorwaarden worden geen mededelingen gedaan.

Nog even en het GAK zegt tegen WAO-ers niet meer dat ze maar bonsaikweker of loempiavellenvouwer moeten worden, maar dat ze de prostitutie in moeten...
NOS-TT 192 vr 12 apr

Wonder blijft uit in Garabandal

GARABANDAL Meer dan 200 Nederlanders en Vlamingen hebben vergeefs op een wonder gewacht bij het Noord-Spaanse bergdorp
Garabandal. Voorzitter Rutten van de behoudende rooms-katholieke stichting Witte Donderdag had voorspeld dat er om 20.30 uur een natuurwonder zou gebeuren en de aanwezige zieken zouden genezen.
Toen het wonder, dat een kwartier zou duren, om 21.00 uur nog geen aanstalten maakte, gaf Rutten zijn vergissing toe.
"Mijn reputatie is geschaad", zei Rutten die zijn voorzitterschap nu neerlegt.

Hoe zou je je voelen als je daar staat te wachten en er gebeurt niets?
En: wat moet ik me voorstellen bij een natuurwonder?
NOS-TT 108 vr 12 apr

Streekbus komende dagen ook gratis

HOUTEN De streekbussen blijven in het grootste deel van het land tot en met dinsdag gratis. De CNV Bedrijvenbond en FNV Bondgenoten hebben besloten om hun actie voor een nieuwe CAO te verlengen. Als er dinsdag nog geen doorbraak is, volgen andere, mogelijk hardere acties.
[Dan krijg je geld toe als je de bus neemt of zo?? H]
Gisteren verwierp de rechtbank de eis van de werkgevers om het gratis vervoer van passagiers te verbieden. Volgens de rechter valt de protestactie onder het stakingsrecht van de buschauffeurs.
Struikelblokken bij de onderhandelingen zijn het salaris en de vergoeding voor wachturen. Van de 14.000 chauffeurs zijn er 10.000 aangesloten bij een vakbond.

donderdag, april 11, 2002

Doordat WC (Wanadoo/Casema) zo vriendelijk was mij even offline te gooien, ben ik zelf mijn zesduizendste bezoeker...
Dat je alleen woont, is meestal een illusie. Die paar zilvervisjes kende ik al. Dat er wat van deze hier wonen was me ook bekend:

Hooiwagen

Met hooiwagens heb ik geen probleem. Ze vangen andere beestjes, en de enige 'last' die ze geven bestaat uit de raggen die ze langs het plafond maken (waardoor je zo goed ziet wat het nut van stoffen zou zijn...).

Maar deze is niet mijn favoriet:

Huisspin

De huisspin. Kwam zomaar tevoorschijn vanachter de boekenkast. Standaardoplossing: even blazen. Nu zit ie weer achter de boekenkast. Hoop ik. Hardlopende harige spinnen van zeven centimeter appelleren volgens mij aan een oerinstinct, dat zegt: eng! Eng!
Ik weet wel dat ie mij enger vindt dan ik hem/haar, maar dat verandert niets aan het gevoel.
En dit moest Utrecht ook maar gaan doen:

GRONINGEN - Een experiment met bellende vuilcontainers in Groningen is een groot succes. De ondergrondse bakken geven via een modem zelf een belletje naar de milieudienst wanneer ze bijna vol zijn.

Want hier staan altijd bergen glas en papier naast de container. Als je als brave burger meldt dat de bakken vol zijn, duurt het soms nog bijna een week voor ze gelegd worden. Dat is niet fijn, want ik ga er dan geen troep naast zetten, en bovendien: dat papier waait overal heen en blijft dan gezellig in mijn tuin hangen :-(
Jasses!
Amerikaanse wetenschappers hebben voor de strijdkrachten een nieuwe vacuümverpakte sandwich ontworpen die drie jaar eetbaar blijft. Door bepaalde chemicaliën wordt bovendien voorkomen dat de sandwich uiteindelijk aanvoelt als een vochtige spons. Er zijn al pepperoni- en de barbecuekip-varianten, de wetenschappers experimenteren nu met pizza's, bagels en burrito's.
Zo moet het dus niet:

Pest control officers in Slovakia trying to kill off a plague of rats have left the rodents drunk instead of dead. Residents in Banska Bystrica are barricading their homes after attempts to wipe out the rats failed. Council officials say the rats are now wandering around the streets in broad daylight.
(Bron: Ananova)
Charlottes verhaal roept herinneringen op...
Mijn vorige huis was een meter of tweehonderd van het huis van vriendje. Dus als ik me weer eens buitengesloten had en er was geen huisgenoot thuis, kon ik bij hem de sleutel halen. Nu ben ik een erg lui type, dus al snel had ik een andere oplossing. Die leidde wel tot een raar image bij de buren, maar dat was ook een studentenhuis, dus ach, wat zou het als je daar af en toe een vork gaat lenen?
Met die vork kon ik binnenkomen. Niks geheimzinnigs aan: ik had de voordeursleutel in m'n brievenbus liggen met een fikse sleutelring eraan (makkelijker op te vissen met die vork), en in de kast in de huiskamer lag mijn kamersleutel. Nooit problemen gegeven.
We hadden een keer een hele jonge student in onderhuur op de kamer van een huisgenoot die op stage was. We hadden hem gewaarschuwd: let op, de deur valt achter je in het slot, zorg dat je altijd je sleutels op zak hebt of ergens in huis een reservesleutel hebt liggen.
En zo gingen we na een week of zo samen op pad naar de DHZ-winkel beneden. We kregen moeiteloos een ladder mee, en midden op de dag klom de student zijn eigen kamer in, blij dat het raam in ieder geval open was. Niemand die een opmerking maakte. Blijkbaar vond iedereen dat het onwaarschijnlijk was dat we kwaad in de zin hadden, misschien omdat het allemaal zo openlijk gebeurde?
Inmiddels ben ik dus verhuisd, naar een huis op de begane grond, met een voordeur en een achterdeur die altijd goed op slot zitten. Met een beveiliging tegen openhengelen op de voordeur. Het is me in die anderhalf jaar één keer overkomen dat ik met tas maar zonder sleutels buitenstond, en in de telefooncel verderop vriendje moest bellen of ie even op de fiets wilde springen. Dus nu zit er een reservesleutel in mijn tas. Want als ik een keer buiten sta terwijl vriendje niet thuis is, kan ik hooguit een raam ingooien, en dat geeft zo'n rommel.
Reclamehumor: het spotje van FNV Bondgenoten waarin twee enge heren kwaadaardig doen over een nog veel engere dame die klaagt over die Bondgenoten. "Geef 'r een bezemsteel en ze vliegt weg!" Dat zou ik niet als belediging zien. Maar: de dame is gemodelleerd naar iemand. Het lijkt mij dan slim om je gedeisd te houden, maar nee, mevrouw Brink wil een rechtszaak aanspannen wegens belediging. Dus als ik die reclame nu weer zie, denk ik: Nina Brink heeft geen humor. Waarom laat ze zich zo kennen?
Alles lijkt weer te werken. Nog 16 bezoekers te gaan geloof ik.
Vandaag of morgen zou ik de 6000e bezoeker mogen begroeten. Maar dat schiet niet op als de pagina onbereikbaar is :-(
Referral: hippo + adultfilter.
Waar zou die zoeker nou naar gezocht hebben?
Eigenlijk denk ik elke maand wel een keer: was ik maar een jongetje. Het is weer zover. Buikpijn en een soort migraine die niet doorzet: ik zie sterretjes en voel druk in mijn hoofd - met paracetamol heel goed tegen te gaan.
Als puber was ik een week per maand ongenietbaar door een levensgevaarlijk humeur en buik-, rug- en hoofdpijn, tot ik een keer iedereen in mijn buurt uitvloekte en terug naar bed ging. Jaren geen last meer gehad. Nu merk ik vooral een zeer verhoogde gevoeligheid voor snotterfilms (echt leed maakt me zelden aan het huilen, maar zo'n EO-achtige film wel, als een soort ventiel), lichte kribbigheid en dus dit soort migraine-waarschuwingen.
Naja, over een week is het weer over.

woensdag, april 10, 2002

De streekbus lijkt de komende twee dagen gratis te zijn, tenzij de rechter dat verbiedt.
Overlegd met vriendje: we gaan een deel van de tuin dicht maken met een hek van gaas. Door het hek vlechten we de clematis en de attack-roos. Die roos, hetzij een (sc)rambler, hetzij een wilde hondsroos, heb ik hier al vaker beschreven. Hij groeit meters per jaar, je blijft kortwieken, en als je in de buurt komt vangt ie je. Z'n doorns zijn vlijmscherp. Het grootste probleem is dat ie ook voorbijgangers vangt. Maar met dikke handschoenen en een tang moet het mogelijk zijn om die enorme uitlopers door gaas te vlechten. Is dat aangekleed, beprikkeld en ben ik van de ellende van het elke week bijknippen af. Hoop ik.
Als dat hekwerk goed bevalt, kunnen we altijd zien of we de rest ook dicht maken. Eerst maar eens uitzoeken wat de bezorgkosten bij de diverse tuin- en DHZ-centra in de buurt zijn.
Eigenlijk wil ik toch een soort omheining om de tuin. Omdat buurvrouw rechts een schutting heeft, hebben we het dan nog maar over 19 meter :-( Ik heb elzentakken in een bak staan om een haagje van te maken, maar dat duurt nog wel even. Ik ben niet zo voor schuttingen, maar ik ben het een beetje zat sinds ik met dat mooie weer twee vrouwen met een kind mijn tuin uit moest sturen die daar zaten te picknicken ('Ja, we hebben zelf geen tuin, dus...' Náást mijn tuin is een grasveld, zelfs met bankjes, ga daar dan zitten!), terwijl ik ook al eens mocht meemaken dat een buurtbewoner niet ingreep toen zijn hond mijn tuin bemestte.
De goedkoopste oplossing om de boel dicht te maken zijn rietmatten (zo'n 300 euro). Maar zijn die sloopbestendig genoeg? Een andere optie is palen slaan, daar gaas op spannen, en dat gaas laten begroeien. Ik heb een woekerende clematis in de tuin, dus dat begroeien moet lukken. Maar ook van gaas vraag ik me af of het leun-, hang- en duwbestendig is. Prikkeldraad gaat me te ver.
Alweer een luxeprobleem.
Nu doet Blogger het weer okee, ligt het reactiescript er weer uit. We blijven wel bezig zo :-(
Vriendje heeft soms toch wat eigenaardige denkbeelden. Zijn oplossing voor het Midden-Oosten: het land is al in twee delen verdeeld. Je zet een VN-macht op de grenzen, alle Israelische vrouwen en Palestijnse mannen moeten aan de ene kant, alle Palestijnse vrouwen en Israelische mannen aan de andere kant. Die situatie blijft 25 jaar bestaan, waarna de VN kan vertrekken. Een soort gedwongen volksvermenging - tenminste, vriendje gaat er vanuit dat dat dan wel zal gebeuren.
Biologen, tis een raar soort...
Ananova:

A Spanish prisoner on day leave robbed £160,000 from a bank, sent fellow inmates money orders signed Robin Hood, then quietly returned to his cell.
The 54-year-old prisoner, whose nickname is Robin Hood, was later arrested.
Police, tipped off by prison authorities, followed him from Aranjuez outside Madrid to the city's main post office, and moved in when he started filling out more money-order forms.
En een die wat minder is:

NOS-TT 120 wo 10 apr

AMSTERDAM Modeketen Didi heeft truien met hondenbont verkocht. Dit blijkt uit DNA-onderzoek dat in opdracht van de stichting Bont voor Dieren is gedaan. De versierselen op de truien waren volgens de winkel gemaakt van konijnenbont.

En waarom zou hondenbont erger zijn dan konijnenbont??
Nog een leuk Teletekstberichtje:

NOS-TT 120 wo 10 apr

UTRECHT Als het CAO-overleg morgen geen resultaat heeft, hoeven passagiers van streekbussen donderdag en vrijdag geen strippenkaart te stempelen. Dit heeft de vakbond CNV Bedrijvenbond laten weten.

Da's een mooi voorbeeld van een publieksvriendelijke actie...
NOS-TT 401 wo 10 apr

Een opwekkend bericht voor een ieder die deze zomer zijn vakantie doorbrengt aan de Adriatische Zee. Italiaanse vissers hebben daar een 9 meter lange reuzenhaai gevangen. De vissers zijn vier uur bezig geweest om het 1,2 ton wegende dier uit het water te hijsen.
Italiaanse deskundigen zeiden dat het een ongewoon groot exemplaar is. De reuzenhaai komt wel vaker voor in de Middellandse Zee, maar leeft vooral in de Atlantische Oceaan.
Tot slot toch nog een geruststellende mededeling: reuzenhaaien zijn niet gevaarlijk voor mensen. Ze hebben tanden van slechts enkele millimeters.
Mijlpaal vandaag: ik heb het voor elkaar gekregen om 12 uur wakker te blijven! En in die tijd ben ik ook nog naar de super geweest (okee, ik was van plan verder te fietsen, maar dat idee liet ik na 200 meter al varen).
Het wordt wel weer wat met me.

dinsdag, april 09, 2002

Irritant, irriterend, geïrriteerd: als ik mijn gezicht was zonder daarna m'n vel dik in het vet te zetten, heb ik een dag later allemaal bultjes, soort kippenvel lijkt het. En daarna gaat alles bladderen alsof ik een enge huidziekte heb (in erge gevallen gaan mensen _niet_ naast me zitten in het OV - mooi want meer ruimte, maar wel pijnlijk). En als het echt mis is, gaan die kippenvelbultjes ontsteken en zeer doen :-(
U weet nu waarom ik maar geen foto op mijn log zet...
(En waarom denk ik toch steeds dat ik dat invetten wel een keer kan overslaan??)
Kunnen we het vorige weer weer terug krijgen?
Soms hoor je een stuk muziek wat prachtig is, je mailt de omroep om er achter te komen wat het was, je vindt ergens de MP3, je downloadt het stuk en komt er dan pas achter dat het ruim 18 MB groot is. En dat de eerste helft je niet zo aanspreekt (die had je nog niet gehoord, want je viel middenin het programma). Misschien wat vaker afluisteren, aan sommige muziek moet je even wennen.
(Het gaat om Springtime van Eric Dolphy.)
Weer eens zo'n Airmilesboekje meegenomen uit de Appie. We sparen allebei, al vanaf het begin, en ruilen zeer sporadisch Airmiles in. We verzuipen erin. We willen al jaren naar het Noorderdierenpark. Maar dat is maar 1450 Airmiles p.p. Blijdorp erbij, 1800 met z'n tweetjes, dat schiet niet erg op. De cadeaus vind ik ook niet aantrekkelijk. Een rondvaart door Amsterdam, lekker toeristje spelen, 800 miles. Een ballonvaart dan? 3000 miles plus 90 € p.p. Maar 's zomers zijn er alleen afvaarten rond zonsopkomst, vanuit Breda. Daar wonen we niet, en we hebben geen auto. Ik probeerde vriendje al aan te praten dat zo'n stuntvlucht echt iets voor hem is, of anders iets rustiger, een introductievlucht. Respectievelijk 2000 + 160 € en 2750 + 59 €. Op de een of andere manier sloeg dat niet erg aan. Toen ik begon over parachutespringen werd ie wat witjes.
Ik wil tzt naar Nieuw-Zeeland, maar daar kun je je Airmiles niet voor inruilen. Wel voor een retourtje Bangkok, met als opvallendste feit dat je wel een heendatum kunt aangeven maar geen retourdatum: geen stoelen vrij tot en met augustus. Dat werkt ook niet.
Misschien toch maar gewoon aan Stichting Aap doneren.
Wat een luxeprobleem.
Als je een handtekeningtype bent, je maakt je zorgen over de situatie in het Midden-Oosten en je wilt een petitie aan de Amerikaanse regering tekenen met de oproep: " The Bush Administration must exercise strong leadership in the Middle East until a permanent peace agreement has been brokered. ", kijk dan op Moveon.
Het verhaal van Merel brengt weer herinneringen boven:
Ik ben drie van de vier verstandskiezen kwijt. ( U vermoedde al zoiets.) Ik vond het trekken niet eens zo heel erg. De eerste keer werden de rechterkiezen getrokken en voelde ik me een dag niet zo heel top. De tweede keer ging de linksbovenkies eruit. Die kreeg ik mee: een gewone kies met een gat en een lange wortel, waarvan een klein stukje in mijn kaak achterbleef, maar dat zou waarschijnlijk geen problemen geven - heeft het ook niet gedaan. Ik had een extra verdoving gehad omdat ik nogal door de grond ging toen de tandarts aan zijn werk begon, en ik heb eigenlijk de hele dag gewacht tot die uitgewerkt zou zijn en het nazeuren zou beginnen. Maar dat begon niet. Bovenkiezen trekken schijnt wel veel makkelijker te zijn dan onderkiezen. Dat belooft wat, want die onderkies moet er nog uit - er zit een gat in. Hij is door het wegvallen van de tegendruk van de bovenkies al wel flink omhoog gekomen, en hij zit keurig recht - dus dat scheelt.
Ik vind de pijn (met verdoving) meevallen. Maar dat geruk aan je kaak, en vooral dat geknerp IN je hoofd :-((( Dat geluid zouden ze ook moeten kunnen verdoven, want volgens mij doet het meer pijn naarmate je meer hoort.
Ik hoef pas eind van het jaar weer naar de tandarts.
De PvdA is over de brug wat betreft de JSF. Misschien dat dat nog iets uitmaakt voor de peilingen?
Bang voor spinnen? Hier wat spinonvriendelijke tips...
Gien had ook nog iets leuks: Virtuele adoptie.
En uiteraard kies ik dan deze:

Hoewel deze ook leuk zijn:

Ik heb altijd al moeite gehad met kiezen...
Maar meedoen met de mode van de chatbox...
Doet u ook mee?
400000 mensen bij de begrafenisplechtigheid. Ik zit me steeds af te vragen hoe dat hier zou gaan. En ik vraag me af hoeveel berenmutsen, kilten etc. er zijn. En of het aan mij ligt dat die trompetjes niet zuiver klinken. En of de 101-keer-bellen-meneer een TV'tje op zijn werkplek heeft staan, en een eierwekker. En dat het grappig is dat die koolmees en merels zich niks aantrekken van de drukte.
Ik kan het niet laten, ik ga Bulette hier toch neerzetten ;-)
De NRC heeft een wedstrijd rond leuke foto-onderschriften, deze week is deze foto aan de beurt. Dus mocht je een hele leuke te binnenschieten: mail 'm naar de NRC!


Bizar bericht op de voorpagina van de Volkskrant:
In Bethlehem mochten alleen de doden opgehaald worden, niet de gewonden. Dus zijn er een aantal gewonden die dringend hulp nodig hadden, onder de lijken verstopt. In de woorden van één van hen: 'Ze hebben me naar het ziekenhuis gesmokkeld onder de lichamen van drie martelaren. Een van hen had geen hoofd meer. Hij lag bovenop me en het stonk ontzettend. Ik heb er nachtmerries van.'
Israël trekt zich nu uit sommige gebieden terug. Misschien zijn ze toch huiverig voor de consequenties als ze lak blijven hebben aan de rest van de wereld. Ik hoop het maar.
Nog wat dierenmeligheid via Altervistas.com:
Lief zijn voor pinguïns
Een echt vlieg-tuigje bouwen
Zonder goedkeuring van de dierenbescherming, denk ik zo.

Gebruik je wel eens lippenbalsem? Dan is dit misschien een site voor jou:
Lip balm Anonymous homepage
"Our primary purpose is to stay free from lip balm and to help others achieve the same freedom."
Meelezende mannen opgelet: alle mannenvragen worden beantwoord op Askmen.com.
Prangende vragen als: heeft een relatie-op-afstand toekomst? Heb ik last van constipatie? Hoe gebruik ik spiegels bij sex? Hoe vergroot ik mijn penis zonder operatie? (Lachspiegel misschien?) Wanneer is het tijd om op te stappen?
Erg leerzaam...
Google aangeklaagd wegens patentbreuk

AMSTERDAM - De betaalde zoekmachine Overture heeft Google aangeklaagd voor het gebruik van de Overtures techniek voor het plaatsen van de betaalde advertenties.
Volgens Overture zit er duizenden uren werk en research in de ontwikkeling van de zoektechnologie van Overture. Daarop bezit het bedrijf ook het patent. Google ontkent dat het ideëen of technologie heeft overgenomen voor het plaatsen van de betaalde advertenties.
Zoekmachine Overture, voorheen bekend als GoTo, geeft uitsluitend zoekresultaten weer waarvoor een bedrijf heeft betaald.

(Bron: Nu.nl)
Jaloerse vrouw sluit vriend twee maanden op

LÖBAU - In de Duitse stad Löbau, in het oosten van het land, heeft een 38-jarige vrouw uit jaloezie haar vriend twee maanden lang gevangen gehouden.
Ze wilde elk contact van haar 37-jarige vriend met andere vrouwen voorkomen. Dat heeft de politie maandag gemeld.
Nadat de verlegen man zichzelf had weten te bevrijden, heeft hij aangifte gedaan, staat in het politierapport. Naar eigen zeggen heeft de man van 1 februari tot 3 april in de woning van zijn vriendin opgesloten gezeten.
(Bron: Nu.nl)

maandag, april 08, 2002

Op de BBC is een verfilming van Well schooled in murder, een Elizabeth George-verhaal met Havers en Lynley. Altijd weer erg om verfilmingen te zien met figuren die een plek in je hoofd hebben. Ze klòppen niet. Ze praten verkeerd, ze zien er niet uit zoals in je hoofd, ze bewegen anders. Het allerergste is dat soms de figuren in je hoofd dan ineens gaan lijken op de verfilmfiguren. Ik vind mijn Havers en Lynley leuker.
Mag er weer gelogd worden?

zondag, april 07, 2002

Tis druk in de lucht: accu's, kometen, meteoren...

NOS-TT 192 zo 07 apr

Lichtverschijnselen boven Beieren

MÜNCHEN In het zuiden van Duitsland, in Beieren, is gisteravond een merkwaardig lichtverschijnsel waargenomen door vele duizenden mensen. De een zag ongeveer 30 seconden vreemde lichten, de ander in een flits een vuurbol.
Dat laatste werd onder meer waargenomen op de luchthaven van München. Het leek of de bol insloeg bij een landingsbaan.
Maar nader onderzoek op de betreffende plek leverde niets op. Deskundigen stonden aanvankelijk voor een raadsel.
Het bleek allemaal veroorzaakt te zijn door een meteoriet. Een deel ervan, een vuistgrote steen, werd door een boerin op haar land teruggevonden.
Blogger doet weer moeilijk :-(
Aan het eind van de middag zouden de vier accu's van de op drift geraakte Pegasusraket neer moeten komen. Maar waar? De kans is op zich het grootst dat de boel in de oceaan terechtkomt, wat minder schade oplevert dan wanneer in dichtbevolkt gebied plots een brokstuk van 15 kilo neerkomt.
Helemaal zeker is het allemaal niet, en het kan ook zijn dat het pas over twee dagen gebeurt, maar als het gebeurt, zal de NASA een uur of wat van te voren weten dat het gebeurt. Tja.
Hou voor de zekerheid de lucht maar in de gaten ;-)
Magnolia toch overleefd :-)
Nu naar bed wankelen en niet over vallende kikkers gaan dromen...