zaterdag, april 24, 2010

Fries steelt plantjes van kerkhof als cadeau

Een 22-jarige Fries die op zoek was naar een cadeautje voor een familielid besloot hem vrijdagavond te verrassen met twee plantjes die hij op een kerkhof in Kootstertille had zien staan. Dat meldt de politie zaterdag.
Getuigen hadden gezien dat de man uit Harkema de plantjes van de begraafplaats aan de Tillebuorren had meegenomen, waarna zij de politie belden. Later bleek dat hij de plantjes cadeau had gegeven aan het familielid, die geen idee had waar het geschenk vandaan kwam.
De man werd aangehouden en mocht na verhoor weer gaan. Tegen de Fries werd proces-verbaal opgemaakt.
(Bron)
Pool schiet met 200 over A16 vanwege 'kou'

Een Pool die werd betrapt toen hij met 200 kilometer per uur over de A16 raasde, gaf donderdag een originele verklaring voor zijn actie. Hij beweerde volgens de politie dat hij zo hard reed omdat hij het koud had.
Dat was een geloofwaardig excuus, aangezien de 21-jarige man was gekleed in een spijkerbroek en gymschoenen. Dat de door hem verzonnen oplossing niet bepaald zou bijdragen aan de bestrijding van de kou, leek niet tot hem te zijn doorgedrongen.
Hij werd betrapt toen hij rond 19.30 uur bij Prinsenbeek op een stuk waar niet harder dan 100 kilometer per uur mag worden gereden een motoragent op een onopvallende motor voorbijstoof.
Zijn rijbewijs is afgepakt.
(Bron)
Toch mogelijk slimme energiemeter

HILVERSUM - Mogelijk komt er toch nog snel een slimme energiemeter voor 'alle' huishoudens. Deze keer zouden mensen kunnen weigeren er een te laten installeren of zelf kunnen bepalen hoe vaak de meter wordt afgelezen.
Demissionair minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken stuurt volgende week een voorstel daarover naar de Tweede Kamer, liet ze aan het VARA-consumentenprogramma Kassa weten.
Een slimme energiemeter stuurt digitaal informatie naar de netwerkbeheerder. Het apparaat kan op afstand worden bediend en uitgelezen.
De Eerste Kamer wees het eerdere voorstel van Van der Hoeven over slimme meters af, omdat het inbreuk zou maken op de privacy.
In dat wetsontwerp kon het energiebedrijf bijna voortdurend op afstand de meters aflezen. Dit zou moeten leiden tot betere informatie aan de consument over het verbruik en daarmee tot energiebesparing.
De Consumentenbond wilde niet dat ''achter de voordeur'' wordt gekeken of mensen thuis zijn en welke apparatuur er is.
Volgens de bond jagen de slimme meters de consument op kosten en bieden ze alleen voordeel voor de energiebedrijven.
(Bron)
Compromis walvisjacht valt slecht

WASHINGTON - Een door de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC) voorgesteld compromis lijkt niet goed te vallen bij een aantal landen.
Ook natuurbeschermers zijn niet tevreden over het voorstel, dat walvisjacht voor Japan, Noorwegen en IJsland de komende tien jaar mogelijk zou maken.
Het IWC zit al jaren in een spagaat omdat de drie landen gebruikmaken van mazen in het wereldwijde verbod op de walvisjacht sinds 1986.
Door de regels aan te passen hoopt het IWC de jacht op de walvissen beter in de hand te kunnen houden.
De landen die zich niet aan de regels houden, krijgen door het compromis beperkt toestemming om te jagen. Het aantal dieren dat gedood mag worden, ligt aanzienlijk lager dan het aantal dat de overheden zelf willen schieten.
Daardoor zouden de komende tien jaar volgens het IWC tussen vierduizend en 18.000 walvissen minder worden gedood.
Japan, dat naar eigen zeggen voor wetenschappelijk onderzoek op walvissen jaagt, heeft al laten weten niet veel te zien in het plan. Ook Australië en Nieuw-Zeeland, fervent tegenstanders van de walvisjacht, zijn niet blij.
Canberra wil helemaal geen jacht toestaan, Wellington wil dat het aantal walvissen dat Japan mag schieten, verder omlaaggaat.
Ook natuurbeschermingsorganisaties zijn tegen het compromis. Het Wereld Natuur Fonds ziet het voorstel als een stap achteruit.
''De voorgestelde quota zijn niet gebaseerd op wetenschappelijke feiten, maar op politieke onderhandelingen'', aldus Wendy Elliot van het WNF.
Ook Greenpeace is niet te spreken over het plan van het IWC.
Phil Kline van Greenpeace: ''Het lijkt een beetje op een bankovervaller die je maar niet opgepakt krijgt. Omdat we hem niet kunnen pakken, geven we hem maar een zak geld mee.''
De leden van het IWC bespreken het compromis in juni in Marokko.
(Bron)
Bos- en heidebrand in Dwingeloo

DWINGELOO - In Dwingeloo (Drenthe) woedt een heide- en bosbrand. Over de omvang kon de politie zaterdagavond nog geen mededelingen doen.
De brand woedt in de buurt van het Nationaal Park Dwingerveld en de daar in de buurt opgestelde radiotelescoop. Diverse brandweerkorpsen uit de buurt bestrijden het vuur.
(Bron)
Schaamte en blunders op Nederlandse wc's

AMSTERDAM – Hoewel een derde van de vrouwen op het toilet vooral geniet van een moment van rust (sommigen gaan er zelfs heen zonder te hoeven), lijkt het kleinste kamertje in het huis verder vooral in het teken te staan van schaamte en blunders.
Zo zorgen onder meer ongewild lawaai tijdens toiletbezoek en een grote boodschap die niet onmiddellijk wil doorspoelen voor schaamrood op de kaken van Nederlandse vrouwen.
Ook vergeten de deur op slot te doen, en dan net iemand treffen die ook moet, wordt gênant gevonden, aldus de rondvraag van Vrouwonline waarvoor 910 vrouwen werden ondervraagd.
Met het onverwachtse gezelschap hebben Nederlandse dames hun wc-blunders helaas nog niet gehad: menigeen geeft toe gsm of sieraden wel eens in het toilet gegooid te hebben of de cabine wel eens verlaten te hebben met onsierlijk wc-papier, hangend uit broek of rok.
In de wc zakken omdat de bril omhoog stond wordt eveneens niet met heel veel plezier gedaan en ook roddelen over een collega, terwijl deze in de ruimte aanwezig blijkt, wordt gezien als schaamtevol wc-moment.
Vrouwen blijken hun eisen te hebben als het om toiletbezoek gaat. Bijna de helft draagt standaard zakdoekjes mee voor het geval wc-papier ontbreekt en van openbare toiletten, zoals in de trein of op straat, wordt vooral gegruweld. De helft van de dames lost dit echter eenvoudig doch doeltreffend op door boven de bril te hangen.
De helft van de ondervraagde dames geeft daarnaast aan moeite te hebben met slecht sluitende wc-deuren. Een derde zegt deze thuis echter probleemloos open te laten staan.
Schaamte voor de partner is er dan ook niet bij iedereen: bijna tweederde (60 procent) geeft aan zonder gêne in bijzijn van de partner te plassen. Een derde houdt haar ‘nummer 2’ wel op wanneer ze bij een nieuw exemplaar plots moet.
Het toilet schoon houden blijkt een echte vrouwenaangelegenheid: 90 procent van de dames zegt verantwoordelijk te zijn voor deze huishoudelijke taak. 20 procent neemt die taak erg serieus en frist haar wc dagelijks op. 40 procent doet dit twee tot drie keer in de week.
(Bron)
WHO lanceert grote vaccinatiecampagne

GENEVE - In meer dan honderd landen over de wereld wordt een week lang een ongekend grote vaccinatiecampagne gehouden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft dat vrijdag bekendgemaakt.
Mensen worden ingeënt tegen ziektes als kinkhoest, difterie en tetanus.
In 112 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten zal de bevolking in dezelfde week worden ingeënt.
Het is de eerste keer dat een dergelijke campagne gelijktijdig wordt gehouden in de verschillende landen. De WHO wil hiermee de gebieden waar wordt ingeënt uitbreiden en aandacht vragen voor het belang van vaccins.
In de Europese gebieden van de WHO, waar Rusland, Turkije en delen van Centraal-Azië onder vallen, zal de campagne vooral zijn gericht tegen mazelen en rodehond. De organisatie wil de mazelen in die gebieden dit jaar uitroeien.
In het Midden-Oosten kan volgens de organisatie 25 procent van de kindersterfte onder vijf jaar worden voorkomen door inentingen.
In Noord- en Zuid-Amerika is de vaccinatie vooral gericht op het grensgebied tussen Suriname en Frans Guyana en dat tussen Haïti en de Dominicaanse Republiek.
(Bron)

De pest (no pun intended) is wel: als je de kindersterfte flink laat dalen, is de kans groot dat de honger toeneemt. Je zult dan ook moeten zorgen voor een betere voedselverdeling (wereldwijd gezien), voor schoon water, voor levenskansen.
Munten en make-up uit oude Egypte gevonden

AMSTERDAM – Archeologen hebben in Egypte honderden munten, sieraden en een voorraad make-up opgegraven uit de tijd van koning Ptolemaeus III. Dat heeft de Egyptische regering bekend gemaakt.
De gevonden munten bevatten aan de ene kant een afbeelding van de Grieks-Egyptische god Amon-Zeus. Op de andere zijde staat een adelaar met daaronder de Griekse woorden ‘ Ptolemaeus’ en ‘Koning’.
De combinatie tussen Griekse en Egyptische symbolen is verklaarbaar, aangezien de twee culturen onder het bewind van de Ptolemaeën samensmolten.
De munten zijn gevonden ten noorden van het meer van Qarun, ongeveer tachtig kilometer ten zuidwesten van Caïro, zo meldt de New York Times. Het geld komt vermoedelijk uit de derde eeuw voor Christus.
Bij de opgraving troffen archeologen ook kettingen aan die zijn gemaakt van eierschalen van struisvogels. Ook werd er een pot met van kolen gemaakte eyeliner ontdekt. Het was al langer bekend dat vrouwen hun ogen in de oudheid soms versierden met kolen.
De vondsten zullen worden tentoongesteld in een nieuw museum dat wordt gebouwd bij de piramiden van Gizeh.
(Bron)
Vereniging vraagt studenten te zwijgen

GRONINGEN - Het bestuur van de Groninger studentenvereniging Albertus heeft zijn leden gevraagd tegen de media te zwijgen over het ontgroeningsincident waarbij een student zwaargewond raakte. Dat meldt de Universiteitskrant Groningen (UK) vrijdag op haar website.
Ook het interne forum van Albertus is sinds donderdag gesloten. Een deel van de leden van de studentenclub is het daar volgens de UK niet mee eens. Zij zouden liever meer openheid over het ongeluk zien.
Een 21-jarig lid van de vereniging raakte zwaargewond toen hij tijdens een ontgroening voor een dispuut door een medestudent in brand werd gestoken. Albertus was vrijdagavond niet voor commentaar bereikbaar.
Het slachtoffer heeft op zijn rug tweede- en derdegraads brandwonden. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, zo meldt de website van Albertus. De student had toen hij in brand werd gestoken een sinterklaaspak aan. Waarom de jongen exact in brand werd gestoken, is niet duidelijk.
De student wilde zelf geen aangifte doen van het incident. Maar zijn ouders dachten daar anders over. Justitie is bezig met een strafrechtelijk onderzoek.
Het ontgroeningsincident is niet het eerste in het Groningse studentenmilieu. Zo moest in 2005 een 21-jarige student zo veel water drinken, dat hij een epileptische aanval kreeg en in coma raakte. Na anderhalve dag werd hij wakker.
In 1997 raakte een eerstejaars zwaargewond op een introductiekamp na te zijn overreden door een busje vol ouderejaars.
Nog meer commotie leverde het overlijden van een 18-jarig aspirant-lid op, ook in 1997. Hij stierf nadat hij een liter jenever had moeten opdrinken. De universiteit stelde toen een commissie in die excessen bij ontgroeningsrituelen moest voorkomen.
De universiteit laat de zaak onderzoeken Pas als daarvan de resultaten bekend zijn, kijkt de universiteit of strafmaatregelen volgen.
(Bron)
Tijger negeert de merels doorgaans totaal, maar ja, als mamamerel pal voor je neus in een waterbak zit te badderen... En dan ga je erop af en gaat zij er vandoor, flauw hè?
Moeder vondeling na vier jaar opgespoord

ANTWERPEN - Justitie in België heeft na vier jaar alsnog de moeder weten op te sporen van een jongetje dat als vondeling werd achtergelaten bij het treinstation van Essen, nabij de grens met Nederland.
Het gaat om een Nederlandse vrouw van inmiddels 33 jaar oud, zo meldden Belgische media zaterdag.
De moeder zou haar pasgeboren zoontje 'uit radeloosheid' in november 2006 hebben achtergelaten in een kartonnen doos.
Een spoorwerker ontdekte het jongetje, dat later Jasper werd genoemd, en dat inmiddels is toegewezen aan adoptieouders.
Uiteindelijk slaagde de politie er recent in de vrouw alsnog te traceren, dankzij de hulp van een getuige die kort voor de vondst van het jongetje een auto met een Nederlands kenteken had gezien bij het station in Essen.
Onderzoek naar die nummerplaat leidde naar de Nederlandse, die tijdens politieverhoor eerder deze week zei dat ze per ongeluk zwanger was geraakt.
Ze zou abortus hebben willen plegen, maar wachtte daarmee te lang, waarna het kind toch werd geboren. Het is nog onduidelijk of de vrouw strafrechtelijk zal worden vervolgd voor het in de steek laten van haar baby.
(Bron)
Nederlander vast in Cambodja om zedendelict

PHNOM PENH - De politie in Cambodja heeft de 65-jarige Nederlander Cornelis C. gearresteerd en aangeklaagd wegens seksueel misbruik van tien minderjarigen, bezit van kinderporno en medeplichtigheid aan kinderprostitutie. Dat meldde dagblad de Phnom Penh Post vrijdag.
De verdachte werd gearresteerd in Sihanoukville in het zuiden van het land. Volgens kinderhulporganisatie Terre des Hommes heeft C. in Cambodja een hulporganisatie voor arme kinderen.
Terre des Hommes kreeg vier jaar geleden tips dat de man zich schuldig zou maken aan kindermisbruik.
Het duurde volgens de kinderhulporganisatie nog vier jaar totdat Cornelis C. werd gearresteerd, omdat vermeende slachtoffers niet wilden getuigen. ''Uiteindelijk hebben drie jongens toch getuigd op basis waarvan C. is gearresteerd'', aldus Terre des Hommes.
Het straatarme Cambodja geldt al jaren als een populaire reisbestemming voor pedoseksuelen uit westerse landen. De politie was in het verleden slecht toegerust voor het opsporen van plegers van zedendelicten.
De laatste tijd probeert de Cambodjaanse regering werk te maken van het bestrijden van kindermisbruik door buitenlanders.
Er werden al diverse successen geboekt. Zo berichtte de Phnom Penh Post over de recente veroordeling van een 62-jarige Zwitser tot twee jaar gevangenisstraf wegens misbruik van een 14-jarig kind.
De man moet verder een schadevergoeding van omgerekend 900 euro betalen aan het slachtoffer.
(Bron)
Methaanloze exoplaneet stelt astronomen voor raadsel

AMSTERDAM - Sterrenkundigen staan voor een raadsel: een gasvormige planeet in een baan rond een andere ster blijkt vrijwel geen methaan in zijn dampkring te bevatten, terwijl dat gas in grote hoeveelheden aanwezig zou moeten zijn.
De planeet, GJ436b geheten, draait elke 2,64 dagen om een kleine rode dwergster, op 33 lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Leeuw.
Met de Amerikaanse Spitzer Space Telescope is de samenstelling van de dampkring van de planeet onderzocht. Dat was mogelijk doordat de planeet - gezien vanaf de aarde - regelmatig voor en achter de ster langs beweegt.
Gasvormige planeten met een temperatuur tot maximaal zo'n 700 graden moeten volgens modelberekeningen veel methaangas (CH4) bevatten: de aanwezige koolstofatomen (C) gaan bij die temperaturen bij voorkeur verbindingen aan met waterstof (H), zodat methaan ontstaat - een belangrijk bestanddeel van aardgas.
In de atmosferen van de reuzenplaneten Uranus en Neptunus komt inderdaad veel meer methaan voor dan koolmonoxide (CO). De Spitzerwaarnemingen wijzen echter uit dat GJ436b (die qua massa vergelijkbaar is met Neptunus) juist veel koolmonoxide en vrijwel geen methaan bevat.
De meetresultaten zijn deze week gepubliceerd in Nature. Tot op heden is er geen bevredigende verklaring voor het opmerkelijke methaantekort.
(Bron)
'Ware liefde kost vrouw 2300 euro'

AMSTERDAM – De gemiddelde vrouw zal zich door 24 dates moeten slaan voor zij de ware Jacob treft en dat kost haar opgeteld zo’n 2300 euro. Door de bank genomen komt dit neer op bijna 100 euro per date, reis- en voorbereidingskosten inbegrepen.
Onder voorbereidingskosten verstaat de Daily Mail geld dat vrouwen indirect uitgegeven aan het afspraakje, zoals kapperskosten, zonnebankbezoek of nieuwe kleding.
"Hoewel je geen prijskaartje aan de liefde kunt hangen, lijkt het erop dat dit bij de zoektocht ernaar wél kan”, laat een woordvoerder van een Britse datingsite, die het onderzoek onder ruim 2000 leden liet uitvoeren, weten. “Mannen betalen dan wellicht vaker tijdens de date, het toont aan dat vrouwen achter de schermen zeker bereid zijn óók te investeren. Zelfs in crisistijd.”
Volgens de zegsman hebben vrouwen er tegenwoordig een kostenpostje bijgekregen: “Mannen verwachten niet echt cadeautjes als ze een date hebben maar er is een trend gaande waarbij vrouwen dat steeds vaker doen.”
De meeste vrouwen moeten het date-kunstje tot 24 keer herhalen voor ze de ware liefde tegen het lijf lopen, maar er zijn vrouwen die langer zoeken. De rondvraag wees althans uit dat ongeveer 7 procent al tussen de 41 en 60 dates ondernam, zonder succes. 1 procent heeft tussen de 61 en 80 vruchteloze afspraakjes achter de rug.
De investering van bijna 100 euro per date betekent niet dat vrouwen automatisch tot het einde blijven. Een derde van de respondenten geeft althans toe halverwege wel eens te zijn weggelopen.
(Bron)
Bende misbruikt dongles via slecht beveiligde laptops

AMSTERDAM – Een Oost-Europese bende heeft een aantal bedrijven op kosten gejaagd door via dongles van KPN sms'jes te sturen. Dit was mogelijk doordat een aantal slecht beveiligde laptops gekraakt waren.
Dat heeft KPN bevestigd naar aanleiding van berichtgeving op Tweakers.net.
De hackers verstuurden sms'jes via de software van de dongles, een usb-stick die dient als netwerkontvanger, nadat ze eenmaal in de laptops hadden ingebroken.
KPN heeft inmiddels maatregelen genomen om de gekraakte laptops van klanten te beschermen tegen verdere acties van de hackers. KPN onderzoekt samen met haar leveranciers naar oplossingen om dit soort misbruik in de toekomst te voorkomen.
KPN benadrukt dat adequate beveiliging van groot belang is en wijst klanten nogmaals op alle tips voor een adequate beveiliging van de computer.
KPN vertelt tegenover Tweakers.net dat het om 23 bekende gevallen gaat. Het bedrijf ontdekte het misbruik toen een bepaalde shortcode, die voor sms-diensten wordt gebruikt, ineens heel veel berichten kreeg. Daarnaast nam een van de klanten contact op met de provider.
(Bron)
Buikvet en depressieve klachten gaan vaak samen

AMSTERDAM - Ouderen met depressieve klachten ontwikkelen meer buikvet dan niet-depressieve ouderen. Ook blijkt dat oudere personen met veel buikvet meer risico hebben op het ontwikkelen van depressieve klachten. Nicole Vogelzangs promoveert vandaag op dit onderzoek.
Vogelzangs deed onderzoek naar de relatie tussen depressieve klachten en het metabool syndroom. Het metabool syndroom is een verzameling risicofactoren voor hart- en vaatziekten, die vaak samen voorkomen: overgewicht (met name rondom de buik), verstoorde cholesterolwaardes, hoge bloeddruk en hoge bloedsuikerspiegels.
Vogelzangs concludeert dat ouderen met depressieve klachten over de jaren heen meer buikvet ontwikkelen dan niet-depressieve ouderen. Maar tegelijkertijd vond zij ook dat oudere personen met veel buikvet meer risico hebben om depressieve klachten te ontwikkelen.
Ouderen die zowel depressieve klachten als metabole ontregelingen vertonen, lijken slechter te herstellen van hun depressieve klachten. Deze bevindingen wijzen erop dat een vicieuze cyclus bestaat tussen depressieve klachten en metabole ontregelingen.
Nicole Vogelzangs: "Mogelijk hangen de klachten zo sterk samen dat men van een afzonderlijk ziektebeeld kan spreken: de metabole depressie. Cortisol, een stresshormoon, speelt vermoedelijk een rol in de samenhang tussen depressie en het metabool syndroom. Alleen depressieve ouderen die verhoogde cortisolwaardes hebben, hebben ook vaker het metabool syndroom."
Vogelzangs pleit ervoor alert te zijn op metabole ontregelingen bij depressieve patiënten. Dit zou hun lichamelijke gezondheidsstatus positief kunnen beïnvloeden en mogelijk zelfs hartaandoeningen kunnen voorkomen.
Of de behandeling van metabole ontregelingen ook een gunstig effect heeft op het verbeteren van depressieve klachten is niet onderzocht.
(Bron)
Record aantal bruinvissen gezien in Noordzee

WAGENINGEN - Tussen Hoek van Holland en Harwich zijn in april uitzonderlijk veel bruinvissen waargenomen.
Vrijwilligers telden in het weekeinde van 17 en 18 april 316 bruinvissen, bijna vier keer meer dan anders, meldt de Zoogdiervereniging zaterdag op de internetpagina natuurbericht.
Namens stichting Rugvin staan sinds 2005 een keer per maand waarnemers op de brug van de veerboten die worden ingezet tussen Hoek van Holland en Harwich.
Per retourtje worden dan gemiddeld hooguit 44 bruinvissen waargenomen. In het bewuste weekeinde werden er 'heen' 148 en 'terug' 168' gesignaleerd. Alleen dicht bij de kust van Nederland en Engeland lieten ze zich niet zien.
Dat de zee zeer kalm was en dus iedere vin die boven water kwam ook kon worden gezien, verklaart volgens de deskundigen niet het hoge aantal bruinvissen, want er wordt wel vaker geteld bij een heldere lucht en een kalme zee.
(Bron)
Pornoaffaire bij Amerikaanse beurswaakhond

NEW YORK - De Amerikaanse beurswaakhond SEC is in verlegenheid gebracht door naar porno surfende werknemers. De afgelopen vijf jaar zouden 33 werknemers tijdens werktijd pornosites hebben gezocht.
Saillant detail: de activiteiten begonnen merendeels in 2008, toen de Amerikaanse financiële sector op instorten stond.
De onthullingen staan in een rapport dat nog niet door de SEC is gepubliceerd, maar de Amerikaanse tv-zender ABC wist er beslag op te leggen.
De 'pornosurfers' vertegenwoordigen minder dan 1 procent van het SEC-personeel. Onder de betrapte werknemers bevinden zich echter opvallend veel hooggeplaatsten, met inkomens tussen de 99.000 en 223.000 dollar.
Een van de werknemers bezocht soms wel acht uur per dag een sekssite. Een vrouwelijke accountant probeerde in een periode van twee weken 1800 pornosites te bezoeken en had zeshonderd pornografische afbeeldingen op haar computer staan.
(Bron)
Snelste internet juist niet in Randstad

AMSTERDAM – Het gemiddeld snelste internet van Nederland ligt over het algemeen genomen juist niet in de randstad. In de top vijf van snelste internetverbindingen moet Amsterdam het doen met een derde plaats. Rotterdam, Utrecht en Den Haag staan respectievelijk op een 13e, 17e en 18e plaats.
Dat blijkt uit onderzoek van iPingTest.com onder alle grote steden (minimaal 100.000 inwoners) in Nederland.
Het gemiddeld genomen snelste internet ligt in Nijmegen (14,71 Mbps). Dat is meer dan twee keer zo snel dan in Leiden. Deze stad staat met 6,64 Mpbs op de 21e en tevens laatste plaats.
Na Nijmegen staat Enschede (12,39 Mbps) op plek twee, gevolgd door Amsterdam (12,37 Mbps), Eindhoven (12,32 Mbps) en Almere (11,40 Mbps). Rotterdammers moeten het doen met een snelheid van 8,65 Mbps en inwoners van Den Haag halen 7,89 Mbps.
Een verklaring voor de lijst is volgens René Post van iPingTest.com lastig te geven: “Wat je wel kunt zeggen is dat Enschede en Eindhoven een Technische Universiteit hebben en in Amsterdam ligt een goed glasvezelnetwerk. In Leiden is juist weer bijna geen uitrol van glasvezel.” Een verklaring voor de eerste positie van Nijmegen kon Post niet geven.
De lijst is samengesteld aan de hand van de beschikbare producten en de afname daarvan door inwoners.
“De producten zijn gemakkelijk op te zoeken, de afname is een samenstelling van inkomen, opleidingsniveau en beroepsgroep. Denk bijvoorbeeld aan Zoetermeer (11e op de lijst met 9,18 Mbps red.), als stad met het hoogste percentage systeembeheerders in Nederland staat de stad vrij hoog.”
Wat verder, volgens Post, opvallend is, is dat in Leeuwarden (niet op de lijst), Haarlem (16e), Apeldoorn (10e) en Dordrecht (7e) de bandbreedte zich erg snel ontwikkelt. “Waar de snelheidsontwikkeling achterblijft, is vreemd genoeg juist in de steden die hoog genoteerd staan.”
Zo blijft de ontwikkeling in Nijmegen (1e), Enschede (2e) en Eindhoven (4e) achter. “Het lijkt erop dat we over een jaar een hele andere lijst krijgen.”

De complete lijst:

1.) Nijmegen 14,71 Mbps
2.) Enschede 12,39 Mbps
3.) Amsterdam 12,37 Mbps
4.) Eindhoven 12,32 Mbps
5.) Almere 11,40 Mbps
6.) Tilburg 11,22 Mbps
7.) Dordrecht 11,19 Mbps
8.) Arnhem 10,40 Mbps
9.) Zwolle 10,20 Mbps
10.) Apeldoorn 9,61 Mbps
11.) Zoetermeer 9,18 Mbps
12.)’s Hertogenbosch 8,86 Mbps
13.) Rotterdam 8,65 Mbps
14.) Breda 8,64 Mbps
15.) Maastricht 8,31 Mbps
16.) Haarlem 8,10 Mbps
17.) Utrecht 8,03 Mbps
18.) Den Haag 7,89 Mbps
19.) Groningen 7,57 Mbps
20.) Amersfoort 7,08 Mbps
21.) Leiden 6,64 Mpbs
(Bron)
Walvispoep goed tegen opwarming aarde

SYDNEY - Walvissen zouden wel eens dé oplossing kunnen zijn in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Volgens Australische wetenschappers werkt walvispoep als een soort kunstmest voor de oppervlakte van de zee, waardoor CO2 goed opgenomen kan worden. Dat meldden Australische media vrijdag.
De uitwerpselen van de walvissen zijn rijk aan ijzer. ''De planten zijn er gek op'', aldus onderzoeker Steve Nicol van de Australische Antarctische Divisie.
Algen die tussen de planten aan de oppervlakte leven, hebben daardoor goede leefomstandigheden. De algen maken zuurstof door koolstofdioxide uit de lucht te halen. Die stof wordt door wetenschappers gezien als de oorzaak van de opwarming van de aarde.
Volgens Nicol zit in walvispoep tien keer zoveel ijzer als in gewoon water. Hoeveel walvissen en hoeveel uitwerpselen er nodig zijn om de temperatuur te laten zakken in de Australische wateren, hebben de onderzoekers niet uitgerekend.
(Bron)
'Amateurwielrenners moeten de weg op'

UTRECHT - Amateurwielrenners die in een groep rijden, moeten van de fietspaden af en de weg op.
Daar pleiten de Fietsersbond en de Nederlandse Tour Fiets Unie (NFTU) voor.
Dat bevestigde een woordvoerder van de Fietsersbond zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in het AD.
De belangenorganisaties zijn erover in overleg met het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
''Er moet goed worden gekeken naar de effecten op de verkeersveiligheid'', aldus de woordvoerder. Om groepen racefietsers van het fietspad te halen, is een wijziging van de Wegenverkeerswet nodig.
De Fietsersbond krijgt jaarlijks tientallen klachten van fietsers die te maken hebben gehad met voorbijrazende groepen racefietsers.
''Veel ongelukken doen zich niet voor, maar het veroorzaakt schrikreacties en irritatie.''
In België mogen amateurfietsers al op de weg rijden op voorwaarde dat er minimaal vijftien racefietsers in het peloton zitten.
(Bron)
Sloot-update: de meerkoeten hebben inmiddels zes jongen, en nog één ei.
Een eend zwom rond met tien hele verse pulletjes.
De snoeken kunnen hun lol weer op...
De KNMI-site voorspelt nu voor woensdag en donderdag een temperatuur van 20 tot 25 graden. Dat wordt wat ;-)

vrijdag, april 23, 2010

Nederlander Ierse cel in om bommelding

ENNIS - Tranen hielpen de 44-jarige Jorge F. niet tijdens de zitting voor een rechtbank in Ierland, waar hij moest voorkomen wegens valse bommeldingen aan boord van een Boeing 767 van ArkeFly, die in januari uiteindelijk een voorzorgslanding moest maken in Ierland.
Rechter Donagh McDonagh veroordeelde de Nederlander tot 27 maanden celstraf. Hij moet daar 12 maanden van uitzitten, zo meldde dagblad The Irish Times.
Het vliegtuig was op 13 januari met 231 passagiers onderweg van Schiphol naar de Antillen. F., die voor de veroordeling van donderdag al beschikte over een imposant strafblad, had volgens zijn advocaat al vier blikjes bier en een fles wijn achter de kiezen toen hij aan boord ging.
In het toestel kreeg hij ruzie met het personeel over de prijs van een flesje wijn. Op een bepaald moment begon de man te roepen dat er een bom aan boord was.
De piloot van het vliegtuig besloot daarop een voorzorgslanding uit te voeren op de Ierse luchthaven Shannon. Het toestel moest worden geïnspecteerd en kon pas uren later weer opstijgen.
De verdachte huilde en beefde gedurende de zitting voor de rechtbank in de plaats Ennis, die een uur duurde. De rechter toonde zich echter onverbiddelijk: ''Tranen doen mij niks''. McDonagh memoreerde de tachtig veroordelingen tegen F. uit het verleden, wegens diefstallen, drugs- en geweldsdelicten en verkeersovertredingen.
(Bron)

Wat een sufkop dan.
Ik word moe als ik al naar die merels kijk. Ze vliegen maar heen en weer, met een bek vol wormen, of vol drab uit de waterbakken, of vol strootjes en grasjes die ze onder de struiken vandaan scharrelen. Gewoon wat rondvliegen zit er niet meer in: werken moeten ze.
Er vloog iets over, het leek me oud, en als leek zou ik gokken op een Spitfire. Misschien in verband met bevrijdingsdag op weg naar Soesterberg?
Kijk aan, dat is mooi. In de tuin staat een afwasteil, met regenwater. De katten drinken er graag uit ook al of misschien juist omdat onderin een flinke laag vergaand blad en takjes en dergelijke zit.
Het waterpeil in de bak is toch halverwege gezakt, en nu zie ik mamamerel ineens op de rand van de bak zitten en een bekvol slijmerige resten verzamelen. Misschien een alternatief voor klei-achtig spul dat ze nu op weinig plekken zal kunnen vinden?
Soms is het verbazingwekkend waar dingen nog goed voor zijn :-)

donderdag, april 22, 2010

Pieper maakt homoseksueel'

COCHABAMBA - Volgens de Boliviaanse president Evo Morales is de Nederlandse pieper een duivelse variant op de oorspronkelijke aardappel uit de Andes. Homoseksualiteit zou volgens Morales komen door genetische manipulatie van onze aardappelen.
"Er zit zoveel gif in dat je hem moet schillen", fulmineerde Evo Morales op een klimaatbijeenkomst in zijn land. Nederlandse aardappelen zijn volgens Morales weliswaar 'groot en mooi', maar onderdeel van een 'kapitalistisch dieet' dat homoseksualiteit en haaruitval veroorzaakt.
"Kaalheid is een ziekte in Europa, bijna iedereen wordt kaal. Wij indianenvolkeren niet", zei de 50-jarige Boliviaan wijzend op zijn eigen weelderige haardos. Een 'afwijking' als homoseksualiteit komt volgens Morales door genetische manipulatie en hormonen in onze piepers.
(Bron)
Orgaanhandelaren Israël aangeklaagd

Vijf Israëliërs, onder wie een gepensioneerde generaal, zijn donderdag aangeklaagd voor mensenhandel met als doel de organen van hun slachtoffers te verkopen. De bende zou tientallen slachtoffers hebben gemaakt. Tevens zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan witwaspraktijken.
In de aanklacht staat dat de bende de zwakke conditie van zieke personen uitbuitte, een praktijk die als een 'vorm van moderne slavernij' wordt omschreven. Volgens de politie boden de verdachten in sommige gevallen tot wel honderdduizend dollar voor een nier, maar in zeker twee gevallen werden de donoren niet betaald.
Donoren werden in advertenties gezocht. Zij werden vanuit Israël naar Europa, Zuid-Amerika of Zuidoost-Azië gevlogen, waar de organen op illegale wijze werden verwijderd.
(Bron)
Dief probeert fiets te slijten aan agenten

ROTTERDAM - Hoe makkelijk kun je het een politieman maken? Een fietsendief probeerde woensdagavond in Rotterdam tevergeefs een tweewieler aan twee agenten in burger te verkopen.
De politiemensen liepen woensdagavond om kwart over negen in burger over de Nieuwe Binnenweg.
Daar zagen zij een jongeman op een fiets iets tegen een passant roepen, maar deze schudde enkel zijn hoofd.
Daarop fietste de man naar de agenten en probeerde hij aan hen de tweewieler te verkopen. Toen de agenten hun politielegitimatie toonden, beweerde de 23-jarige Rotterdammer dat hij een grapje maakte en dat hij maar weer door zou fietsen, maar de agenten wilden toch eerst even de graveercode van de fiets checken.
Toen de jongen van de fiets stapte en die overhandigde aan de agenten, zette hij het op een lopen.
Na een achtervolging over de Nieuwe Binnenweg werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar vonden de politiemensen nog een schroevendraaier en een baco in zijn zakken.
(Bron)

Vonden ze een baco (Bacardi-cola) of een Bahco (Engelse sleutel) in zijn zak? Ik gok op het laatste.
Brand gesticht in trein

ZAANDAM - Een trein is woensdag vlak voor het station Zaandam tot stilstand gebracht omdat er brand gesticht was in een van de wagons.
Zes passagiers moesten uitstappen en via het spoor naar het perron lopen. Dat heeft de politie gemeld.
Volgens een woordvoerster van de politie is de brand begonnen bij een van de bankstellen. Er is nog niemand opgepakt naar aanleiding van de brandstichting.
Hoeveel schade de brand heeft aangericht aan het treinstel is nog onbekend.
(Bron)
Onderzoek naar ander wapen tegen hooligans

HILVERSUM - De politie onderzoekt of er alternatieve wapens ingezet kunnen worden tegen groepen hooligans. Daarbij wordt gedacht aan geur-, licht- of geluidswapens, dan wel een combinatie daarvan.
Met dergelijke wapens kunnen agressieve groepen worden gedesoriënteerd, om deze vervolgens te isoleren of te arresteren.
Dat zei hoofdcommissaris Henk van Essen woensdag in het tv-programma Nova. Van Essen is binnen de Raad van Korpschefs verantwoordelijk voor de aanpak van voetbalvandalisme.
De politie beraadt zich op de inzet van andere wapens omdat inmiddels is gebleken dat zelfs vuurwapengebruik door de politie onvoldoende impact heeft.
Vorig jaar loste de door relschoppers in het nauw gedreven politie tientallen waarschuwingsschoten tijdens een strandfeest in Hoek van Holland. Ook werd er gericht geschoten, met een dode als gevolg.
Excessief drank- en harddruggebruik door hooligans leidt ertoe dat zij niet langer aanspreekbaar zijn voor de politie, meent Van Essen. De KNVB stelt samen met de korpschefs een onderzoek in naar de precieze omvang van het drugsprobleem onder hooligans.
De politie beschikt nog niet over de potentiële, alternatieve wapens. Wel heeft zij pepperspray, maar die leent zich alleen voor het tijdelijk uitschakelen van individuen, niet van grote, vaak uiterst gewelddadige groepen.
Hoofdcommissaris Van Essen vindt dat de voetbalclubs zelf meer moeten investeren in de aanpak van voetbalgerelateerd geweld. In dat verband noemde hij een zeer grondige toegangscontrole (op wapens, maar ook op drank en drugs) en een strakke handhaving van (jaren-)lange stadionverboden.
KNVB-directeur Bert van Oostveen zei in Nova dat de clubs al veel in het werk stellen ter bestrijding van het probleem. Hij bepleitte een meldplicht voor hooligans.
(Bron)

Geurwapens. Mijn fantasie sloeg op hol - rioolmeur verspreiden, of juist lieflijke bloemengeuren?
Toen las ik: 'om agressieve groepen te desoriënteren'. Mja, dan heb je meer aan een goeie vette riooldamp denk ik. De geur van traangas helpt ook vaak wel wat ;p
Volgende hommelsoort: de tuinhommel. Het beest vliegt steeds binnen en wurmt zich dan tussen de schuiframen. Na veel gebrom en gezoem en heen en weer geloop en gevlieg vindt ze dan de goeie richting wel weer, maar ze komt wel erg vaak binnen.
Moslimpartij doet niet mee aan verkiezingen

DEN HAAG - De Nederlandse Moslim Partij (NMP) doet niet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. Het bestuur heeft dat woensdagavond bekendgemaakt.
Volgens het bestuur waren er de laatste weken telefonische bedreigingen aan het adres van bestuursleden, maar dat is niet de reden.
De tijd blijkt te kort voor de partij om goed voorbereid en financieel gezond mee te kunnen doen aan de verkiezingen.
Voorzitter Henny Kreeft zegt er rekening mee te houden dat een nieuw kabinet niet de volledige periode zal volmaken, waardoor de NMP door gaat met de voorbereidingen om straks wel klaar te zijn voor verkiezingen.
(Bron)

Ik vind het geen nieuws, maar ik moest wel hard lachen om die laatste alinea.
Cateringmedewerkers Schiphol vast om drugs

AMSTERDAM - Bij het oprollen van een cocaïnelijn tussen de Nederlandse Antillen en Nederland zijn elf cateringmedewerkers van Schiphol opgepakt.
In het onderzoek zijn sinds januari in Nederland, Bonaire en Curaçao in totaal twintig verdachten aangehouden.
De cateringmedewerkers verstopten de drugs volgens de marechaussee onder meer in afvaltrolleys en in karretjes waarmee in het vliegtuig eten en drinken wordt uitgedeeld. Op die manier zouden ze meer dan vijftig kilo cocaïne naar Nederland hebben gesmokkeld.
Het is niet de eerste keer dat blijkt dat drugs langs die weg worden vervoerd. In 2008 werden zeven medewerkers opgepakt die ook cocaïne in cateringtrolleys hadden vervoerd. In Nederland werden sinds januari elf mannen en een vrouw van 25 tot 49 jaar opgepakt.
Ze komen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere en Capelle aan den IJssel. De laatste verdachten werden woensdag op de luchthaven Schiphol en in Den Haag opgepakt. Op de adressen van de verdachten zijn bij huiszoekingen veel geld, computers en auto's in beslag genomen.
Het onderzoek was opgestart nadat informatie was binnengekomen dat cateringmedewerkers betrokken waren bij drugszendingen.
Omdat werd vermoed dat de drugszendingen op de Antillen werden georganiseerd, zocht de marechaussee contact met de politie op Bonaire. Die hield in maart acht verdachten aan.
Aan het onderzoek werkten naast de marechaussee en de politie van Bonaire de douane, justitie in Haarlem en de Fiod mee. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.
(Bron)
Belager van De Jager nog vast

AMSTERDAM - De man die dinsdagavond demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) een rauw ei op het hoofd kapotdrukte, zit nog vast. Dat liet de politie donderdag weten. De 27-jarige Amsterdammer wordt verdacht van mishandeling met voorbedachten rade.
De politie overlegt later op de dag met het Openbaar Ministerie of de man langer vast moet blijven zitten. Een woordvoerder kon niet zeggen of hij eerder in contact is geweest met politie en justitie.
CDA'er De Jager was met onder anderen Tweede Kamerlid Fred Teeven (VVD) in Amsterdam voor een verkiezingsbijeenkomst en sprak met studenten over onderwijs en de studiefinanciering.
De belager sloeg toe direct nadat de minister het woord had genomen. Hij kon ter plekke worden overmeesterd.
Een woordvoerder van de Universiteit van Amsterdam zei donderdag dat met de 27-jarige student nooit eerder incidenten hebben plaatsgevonden. ''Wij kunnen hem juridisch gezien ook op geen enkele manier weigeren colleges te volgen'', aldus de zegsman.
Als de student zich meldt bij de universiteit zal wel een stevig gesprek volgen. ''Het gooien met een ei overschrijdt alle grenzen van de manier waarop wij mensen opleiden om met elkaar van gedachten te wisselen.''
(Bron)

Ik vind het ook wel sterk om 'm dan vast te houden wegens mishandeling. Geef 'm de rekening van de stomerij of zo.
Overigens: beter een ei kapotdrukken op iemand dan het naar z'n kop gooien, dat laatste komt echt veel harder aan.
Kamer weigert vertrouwelijke NS-stukken Eurlings

AMSTERDAM - Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer weigert in het geheim de cijfers van de besteding van 1,3 miljard euro door de NS en Prorail in te zien.
De Kamer eist in een brief dat alle informatie door minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) openbaar wordt gemaakt.
Inzet is de 1,3 miljard rijkssteun aan NS en Prorail voor allerhande verbeteringen aan het spoor, stations en de invoering van de OV-chipkaart. Tot dusverre hebben de spoorwegen de besteding van slechts een klein deel van dat bedrag verantwoord.
Het parlement eist al langer openheid van zaken over de besteding van het geld.
Woensdagavond bood verkeersminister Eurlings aan dat de Tweede Kamer de cijfers in vertrouwelijk mag inzien.
“Wij passen ervoor om in beslotenheid stukken te mogen zien”, aldus GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent tegenover NU.nl. “Er moet gewoon publiek over gesproken mogen worden.”
Voor SP-leider Emile Roemer is de maat ook vol. “Een publieke organisatie die geheimzinnig doet over ruim 1,3 miljard aan publiek geld is natuurlijk al waanzin, maar dat de minister hier ook nog aan mee doet maakt het schandaal alleen nog maar groter.”
Als Eurlings weigert de informatie openbaar te maken zal VVD-Kamerlid Charlie Aptroot een motie indienen om openheid af te dwingen.
Op dit moment willen in ieder geval CDA, PvdA, VVD, PVV, ChristenUnie, SP en GroenLinks dat de besteding openbaar wordt. De politici eisen de cijfers 'ruimschoots' voor het debat van donderdagavond te ontvangen.
NU.nl is donderdag naar de rechter gestapt om op die manier de weigering van Eurlings aan te vechten.
(Bron)
Automobilist van 15 jaar van A1 geplukt

APELDOORN - Een 15-jarige jongen die in de nacht van woensdag op donderdag in een auto over de A1 reed, is door de politie van de snelweg geplukt. De agenten kregen de jonge bestuurder in het vizier door zijn opvallende rijgedrag.
De jongen reed rond middernacht op de A1 in de richting van Amersfoort. Hij bleef continu links rijden en reed tussen de 90 en 100 kilometer per uur. Ook reed hij met alleen de parkeerverlichting aan.
De jongen werd door de politie naar een afrit gedirigeerd. Daar verklaarde de bestuurder uit de gemeente Woerden zonder toestemming de auto van een kennis te hebben meegenomen.
Hij wordt aangemeld bij een jeugdproject voor een passende strafmaatregel, aldus de politie.
(Bron)

Als ie fatsoenlijk gereden had, was ie niet opgevallen. Natuurlijke selectie, zullen we maar zeggen.
Planten niet opgewassen tegen weerextremen

NIJMEGEN - Klimaatverandering gaat gepaard met steeds grotere verschillen in het weer van jaar tot jaar. Sommige plantensoorten kunnen daar slecht tegen en worden met uitsterven bedreigd.
Dat blijkt uit onderzoek waarvan de Radboud Universiteit Nijmegen de resultaten donderdag heeft bekendgemaakt.
Ecologen Eelke Jongejans en Hans de Kroon ontdekten dat de ongeveer veertig plantensoorten die zij hebben onderzocht, minder goed in staat blijken wisselende omstandigheden het hoofd te bieden dan biologen tot dusver aanamen. ''Op grillige patronen werkt de evolutie niet'', constateren zij.
''We weten dat het hier warmer en natter wordt, maar dat zijn gemiddelden'', aldus de onderzoekers.
''Daar heeft een plant niks aan; die heeft van dag tot dag en van seizoen tot seizoen met het weer te maken. En dat is toenemend onvoorspelbaar.''
(Bron)

Veel spul zal flink vorstbestendig moeten zijn, een langdurig sneeuwdek moeten kunnen weerstaan en tegen warme zomers met flinke plensbuien moeten kunnen. Zonder te verleppen, te schimmelen, dood te vriezen, uit te drogen of weg te rotten. En uiteraard moeten alle bestuivers ook meedoen.
Cao-akkoord in schoonmaakbranche

DEN HAAG - De werkgevers en bonden in de schoonmaakbranche hebben overeenstemming bereikt over een cao voor de schoonmaaksector. Dat hebben werkgevers en bonden donderdag bekendgemaakt.
Woensdagavond laat werd overeenstemming bereikt in het al maanden slepende conflict.
Volgens werkgeversorganisatie OSB heeft de nieuwe cao een looptijd van twee jaar. De werknemers krijgen er per 1 juli dit jaar 1 procent bij en op 1 januari 2011 nog eens.
Op 1 juli 2011 komt er nog 0,75 procent bij. ''Eind 2011 krijgen de schoonmakers een eindejaarsuitkering van 0,75 procent'', aldus Rob Bongenaar, directeur van de grootste werkgeversorgsanisatie in de schoonmaak, OSB.
Schoonmakers die met succes een Nederlandse taalcursus doorlopen in hun eigen tijd, krijgen 750 euro uit het scholingsfonds. ''De uitzendkrachten die gestaakt hebben, behouden hun werk'', meldde FNV-bestuurder Ron Meyer.
De FNV zorgt ervoor dat vakbondsleden en met name stakers een extraatje krijgen. De sector stelt een bedrag beschikbaar voor vakbondswerk en FNV Bondgenoten schuift dat door naar zijn leden. Die krijgen ongeveer 70 euro extra. Stakers kunnen volgens de bond rekenen op een eenmalige uitkering die kan oplopen tot 500 euro. ''Zij hebben een verbetering voor de hele sector afgedwongen; daar mogen zij voor beloond worden.''
Schoonmakers die aan acties hebben meegedaan, zijn blij dat er nu een akkoord ligt. ''Dit is de negende week. We zijn blij dat er nu eindelijk een einde aan komt'', laat een van hen weten. Veel schoonmakers zeggen het respect dat uit de cao blijkt, belangrijker te vinden dan het hogere loon. ''Wij willen serieus genomen worden en dat is nu gebeurd.''
Drie schoonmaaksters van het UWV zijn ''moe van het staken en hebben zin om weer aan het werk te gaan". ''Maandag ga ik weer beginnen met werken gelukkig, morgen is het feest'', zegt een van hen.
(Bron)
Trucker stort mest over marechaussee

AMSTERDAM - Een trucker heeft woensdag onbedoeld champignonnenmest over een motorrijder van de marechaussee gestort. De motorrijder reed op de A16 bij Breda om vrachtwagens voor een inspectie aan de kant te zetten.
Op het moment dat de marechaussee achter de vrachtwagen reed, haperde een luik en vloog de witte poederachtige mest er aan de achterkant uit.
De marechaussee liep een wit pak op en dacht aanvankelijk dat hij te maken had met een groot cocaïnetransport. Nadat de vrachtwagen aan de kant was gezet, bleek het te gaan om champignonnenmest.
De 52-jarige bestuurder uit Boxmeer kreeg een boete voor afvallende lading. Verder was zijn vrachtwagen in orde. De marechaussee kon zijn werkdag voortzetten nadat hij zichzelf had afgestoft.
(Bron)

Hij dacht dat het cocaïne was? Die heeft voorlopig geen leven bij zijn collega's :-)
Der Untergang-parodieën van YouTube gehaald

AMSTERDAM – De producent van defilm Der Untergang heeft YouTube gesommeerd alle parodieën op zijn film offline te halen.
De videosite kan, als het niet aan het verzoek voldoet, een claim verwachten wegens schending van auteursrechten.
Op Youtube staan tientallen varianten op de beroemde scene, waarin Hitler uitvalt tegen zijn personeel. Zo gaat Der Führer in op een voorstel voor een bowlinguitje.
YouTube heeft de meeste filmpjes inmiddels weggehaald.
(Bron)

Waarna er onmiddellijk een filmpje opdook waarin Hitler zich kwaad maakt over het verwijderen van deze filmpjes...
Camera's tegen terrorisme op station Utrecht

UTRECHT - Op het Centraal Station in Utrecht komen 24 hightechcamera's te hangen die terrorisme moeten tegengaan.
Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Utrecht bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door RTV Utrecht donderdag.
De camera's worden betaald door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. ''Die heeft subsidies beschikbaar gesteld om camera's te plaatsen op potentieel kwetsbare locaties, zoals Schiphol, maar dus ook op het Centraal Station in Utrecht'', aldus de woordvoerder.
(Bron)

Kent u deze nog?
Politie pakt vrouw op voor heidebrand

BERGEN OP ZOOM - Surveillerende agenten hebben woensdagmiddag in een bosgebied in Bergen op Zoom een 36-jarige vrouw aangehouden voor brandstichting.
De vrouw gedroeg zich verdacht en korte tijd later zag de politie een brand ontstaan. De politie zoekt uit of ze mogelijk ook te maken heeft met branden die op maandag en dinsdag in het gebied woedden, aldus een woordvoerster.
Dinsdag ging in totaal vier tot vijf hectare bos verloren en werden vier brandhaarden aangetroffen. Op maandag en woensdag bleef de schade beperkt. De vrouw zit nog vast.
(Bron)

Update: ze is ten onrechte aangehouden, het vuur blijkt uit zichzelf weer opgelaaid.
Kinderlokker krijgt werkstraf

AMSTERDAM - Een 46-jarige kinderlokker uit De Lier is woensdag tot honderd uur werkstraf veroordeeld.
De rechtbank in Den Haag strafte hem voor schennis van de eerbaarheid, maar sprak hem vrij van ontucht.
Justitie had zes maanden cel, een werkstraf van tachtig uur en een psychische behandeling voor de Westlander geëist.
Tussen september en november 2008 probeerde de man in Monster en Ter Heijde met een smoes jonge meisjes naar zijn auto te lokken.
Hij vroeg de meisjes de weg naar het strand. Als zij dichterbij kwamen liet hij zijn geslachtsdeel zien. Ook zou hij jonge meisjes hebben gevraagd in te stappen en zijn geslachtsdeel aan te raken.
(Bron)

Ik neem aan dat ie niet 100 uur mag schoonmaken en schilderen in een speeltuin...
Zo kom je een paar dagen niet bij de C1000, en zo hangen er posters 'Sluiting 23 april'. Gaan ze weer verbouwen? Nee, ze gaan dicht. Blijvend.
Nou is de C1000 hier niet echt een topwinkel: altijd wat donker, rommelig, opletten als je wat dan ook wilt hebben dat bederfelijk is omdat groente te lang ligt, vlees half bevroren te lang in de te warme koeling ligt en producten van voren af worden aangevuld (dus als je pech hebt pak je iets dat al 2 weken over datum is).
De spullen worden nu natuurlijk niet meer aangevuld en de winkel zag er dan ook geplunderd uit. De 30% korting werd terwijl ik er was veranderd in 50% korting en sommige mensen hadden begrepen dat ze 80% korting zouden krijgen maar dat is morgen pas (op wat er dan nog is).
Het kattenvoer dat mijn monsters wensen te eten was helaas al op, maar er was nog wel Ben & Jerry's...
De winkel wordt na verbouwing een Hoogvliet, die waarschijnlijk beter kan concurreren met de AH in het winkelcentrum.
Het zal alleen de komende weken wel een stuk drukker zijn bij de Appie.
Het eerste eendenpaar gesignaleerd met (nog maar) drie pulletjes. Het zou me niet verbazen als het er meer geweest zijn.
Even verderop hoorde ik gepiep bij de broedende meerkoet: 3 jongen waarvan er een al druk heen en weer klauterde over het nest. De ene meerkoet zwom af en aan met voer, de andere meerkoet zat en stond afwisselend op het nest, waar wij toeschouwers nog meer eieren ontdekten en kijk nou! Daar komt er nú een uit het ei! Ach gos... Die kriebelhaartjes op het koppie nog helemaal vastgeplakt, kijk toch... Er kwamen steeds meer mensen kijken naar waar die mensen nou toch naar stonden te kijken en meerkoet trok zich er weinig van aan.

woensdag, april 21, 2010

'Mannen met iPhone aantrekkelijker'

AMSTERDAM – Mannen die een iPhone bezitten zijn aantrekkelijker dan mannen zonder deze Apple-telefoon. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder 1500 vrouwen.
Meer dan de helft van alle vrouwen gaf in het onderzoek aan eerder met een man uit te gaan wanneer hij een iPhone bezit. De respondenten gaven aan dat ze mannen met een iPhone als intelligent en rijk zien.
Ook zouden iPhone-bezitters volgens de vrouwen een beter gevoel voor humor hebben en communicatiever zijn. 37 procent van de ondervraagden gaf aan dat mannen met een iPhone meer betrouwbaar zijn, wat voor bijna alle vrouwen vereiste is voor een tweede afspraakje.
De vrouwen gaven aan dat mannen met een iPhone in hun ogen niet alleen vaak meer verdienen, maar dat het toestel ook betekent dat de man in kwestie hun werk goed doen.
(Bron)

Waarom denk ik nu spontaan: 'Dit onderzoek toont aan dat deze vrouwen niet zo slim zijn?'
Piloot maakt noodlanding om aan een boer de weg te vragen

In Rusland was een verdwaalde piloot van een sproeivliegtuig wel erg wanhopig. Hij maakte een noodlanding om aan een boer de weg te vragen, maar vernielde daarbij wel een tractor.
De piloot moest landbouwgewassen gaan besproeien, maar was compleet de weg kwijt. De man was blijkbaar de waanhoop nabij want toen hij een boer in een tractor zag, ging hij over tot een landing.
Wat een landing moest zijn om de weg te vragen, eindigde in een crash. De piloot raakte met zijn landingsgestel het dak van de tractor. De boer en de piloot hielden er geen verwondingen aan over, maar van hun voertuigen bleef niet veel over.
(Bron)
Virusscanner McAfee beschadigt computers wereldwijd

AMSTERDAM – Een update van de virusscanner van anti-virusbedrijf McAfee heeft een nog onbekend aantal computers bij bedrijven beschadigd.
De fout wordt veroorzaakt door de zogenoemde DAT update 5958.0000 in de zakelijke virusscanner van het bedrijf. Door deze update beschouwt de virusscanner het bestand svchost.exe als besmet.
Over de hele wereld zijn vooral de computers van bedrijven aangetast. Vooral computers met het besturingssysteem Windows XP zouden last ondervinden van de update.
Doordat het veilige bestand voor verwijderd of in quarantaine wordt geplaatst, wordt het systeem herstart en belandt de computer in een reboot loop, waarbij de computer zichzelf opnieuw blijft opstarten.
“De meeste mensen kunnen niet eens inloggen voordat het systeem zichzelf uitschakelt, dus kunnen ze geen e-mail lezen over hoe ze dit kunnen oplossen”, aldus een systeembeheerder tegenover de site.
McAfee heeft bevestigd dat de software update ervoor zorgt dat een onschuldig bestand wordt herkend als virus. Het bedrijf heeft inmiddels een vervangende update klaargezet.
(Bron)
Laatste Argentijnse dictator veroordeeld

BUENOS AIRES - De laatste dictator van het Zuid-Amerikaanse Argentinië, Reynaldo Bignone, is dinsdag door een rechtbank in Buenos Aires veroordeeld tot 25 jaar cel.
Hij stond terecht in verband met de illegale detentie en marteling van tegenstanders van zijn regime.
Bignone (82) regeerde van 1982 tot het einde van het militaire bewind in 1983. Samen met hem werden zes functionarissen veroordeeld tot gevangenisstraffen.
Tijdens de militaire dictatuur, die in 1976 begon, werden 30.000 mensen vermoord. Een deel van de slachtoffers 'verdween' spoorloos.
Voor het proces werden meer dan 130 getuigen opgeroepen.
(Bron)
Walvisvlees ligt nog gewoon in Rotterdam

DEN HAAG - Het walvisvlees dat na een actie van Greenpeace begin april van boord is gehaald van een schip in de Rotterdamse haven, kan niet in beslag worden genomen.
Dat antwoordt demissionair minister Gerda Verburg (LNV) dinsdag op vragen van Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren (PvdD).
In de zeven containers zit volgens Verburg in totaal 160 ton vlees van de gewone vinvis.
Volgens internationale afspraken mogen IJsland en Japan daar formeel nog in handelen, omdat ze een voorbehoud hebben gemaakt bij afspraken om niet meer te jagen op en handelen in de vinvis en producten daarvan.
Het vlees kwam uit IJsland en was op weg naar Japan toen actievoerders het schip beletten uit te varen.
Ouwehand wil een structurele oplossing. ''Een schip dat met walvisvlees de haven invaart moet worden weggestuurd. Ook het doorvoeren moet niet meer kunnen. Hier zouden we niet aan mee moeten werken. Met illegaal walvisvlees moet je niks te maken willen hebben.''
Als het aan haar ligt, zoekt Verburg wegen om de maas in de wet te repareren die nu verwarring oproept over wat er met zo'n lading moet gebeuren.
''Dit moet je niet incident voor incident oplossen.'' De Kamer debatteert woensdag met Verburg over de inzet van Nederland en Europa bij de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC) die medio juni in Marokko plaatsvindt.
De containers zijn door de actie van Greenpeace van boord gehaald en staan sindsdien in Rotterdam.
''De lading is niet in Nederland ingeklaard. Er is nog steeds sprake van doorvoer. Dit betekent dat de partij niet in beslag genomen kan worden. Mijn diensten en de douane volgen de zaak op de voet'', meldt Verburg de Kamer.
Onderzoek door douane en Algemene Inspectiedienst (AID) wees eerder uit dat de papieren van het schip in orde waren. Desondanks besloot de rederij het walvisvlees van boord te halen en bij de douane te stallen. De eigenaar moet beslissen wat er mee gebeurt.
Volgt binnen de vastgestelde termijn geen reactie, dan komt Nederland in het bezit van het walvisvlees. ''Positief is dat dit in ieder geval een strop is voor de walvisvarende landen'', meent Ouwehand.
De Kamer debatteert woensdag met minister Verburg over de inzet van Nederland en Europa bij de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC) die medio juni in Marokko plaatsvindt.
(Bron)
Politiekantoor ontruimd door vibrator

Een politiekantoor in de Amerikaanse staat Californië werd ontruimd na een bomalarm. Een verdachte had een trillend voorwerp in zijn broek. Maar wat de agenten interpreteerden als een bom, bleek bij nader onderzoek een vibrator te zijn.
De 60-jarige man die gearresteerd was wegens drugsbezit had een schakelaar met een draad in zijn broekzak zitten. De agenten dachten meteen dat het om een bom ging en ontruimden het kantoor.
Maar achteraf bleek dat de draad naar een vibrator leidde die zich in het achterste van de arrestant bevond.
(Bron)
Winkelende vrouw steekt kennis neer

AMSTERDAM - Een vrouw heeft woensdagmiddag tijdens het winkelen in het centrum van Tiel een andere vrouw neergestoken met een steekwapen.
De vrouwen waren volgens de politie mogelijk bekenden van elkaar. Zij kregen door nog onbekende oorzaak ruzie. De neergestoken vrouw is buiten levensgevaar, meldt een politiewoordvoerder.
De politie kreeg rond 14.45 uur melding van de steekpartij in de winkel. Het slachtoffer had meerdere steekwonden en werd naar het Rivierenland Ziekenhuis gebracht.
De dader meldde zich later op de middag bij het politiebureau. Zij zit vast en wordt later op de dag verhoord. De winkel is gesloten, omdat de politie daar onderzoek verricht.
De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de vrouwen. Waarmee precies is gestoken is, is ook nog onduidelijk.
(Bron)
Ramkrakers scheuren door winkelcentrum

BEEK - Ramkrakers hebben woensdagochtend de pui van een van de twee hoofdingangen van het overdekte winkelcentrum Makado in Beek (Limburg) geramd.
Ze scheurden vervolgens met hun auto ruim 100 meter door de inpandige gangen van de Makado om een rolpoort van een juwelierszaak aan gort te rijden. Dat maakte de politie bekend.
Rond tien over vijf woensdagochtend gingen diverse alarmen af, toen de ramkrakers door de gangen reden om bij de juwelier uit te komen.
Daar werden vier vitrines kapotgeslagen. De inbrekers gingen er met een onbekende hoeveelheid juwelen vandoor. Uit camerabeelden blijkt dat het gaat om drie ramkrakers.
(Bron)
Bellen en muziek tijdens fietsen risicovol

LEIDSCHENDAM - Telefoneren en muziek beluisteren tijdens het fietsen vergroten de kans op een ongeval.
Het risico op een ongeluk is een factor 1.3 hoger voor een fietser die zelf belt, de telefoon beantwoordt en muziek luistert dan voor een fietser die nooit apparatuur gebruikt.
Dat meldde woensdag de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV.
De SWOV heeft een onderzoek laten uitvoeren onder 2553 fietsers.
''Als we alleen kijken naar telefoongebruik, dan blijkt dat bij 3 á 4 procent van de fietsongevallen met letsel telefoongebruik voorafgaand aan het fietsongeval mogelijk een rol heeft gespeeld'', aldus de stichting in een voorzichtige conclusie.
De SWOV adviseert om het probleem van het apparatuurgebruik serieus te nemen, maar vindt tegelijkertijd dat het onderzoek te weinig informatie oplevert om tot een verbod over te gaan.
Het gebruik van gsm en mp3-speler op de fiets is overigens sterk leeftijdsgebonden. Driekwart van de 12- tot 17-jarigen gebruikt een muziekspeler tijdens het fietsen, bij 50-plussers is dat een achtste.
De ouderen zeggen vaker de draagbare apparaten niet te gebruiken in drukke en onoverzichtelijke verkeerssituaties. Met educatie en voorlichting moeten jongeren gewezen worden op de risico's, vindt de SWOV.
Verder is duidelijk geworden dat muziek beluisteren populairder is dan bellen. Van de ondervraagden zegt 15 procent dat tijdens elke fietsrit de mp3-speler op 'play' staat. Het telefoongebruik ligt rond 3 procent.
(Bron)
'Wespspin kiest bewust voor dood tijdens seks'

AMSTERDAM – Mannelijke wespspinnen kiezen er bewust voor om te sterven als ze seks hebben met een vrouwtjesspin die niet aan hen is verwant. Dat hebben Duitse wetenschappers aangetoond.
Onderzoekers van het Zoölogisch Instituut in Hamburg kweekten enkele wespspinnen en voedden de diertjes op totdat ze geslachtsrijp waren. Vervolgens werden de mannetjes onderworpen aan een ‘sekstest’.
Sommige spinnen moesten paren met een vrouwtje uit hetzelfde nest. Anderen werden gekoppeld aan een vrouwtjesspin die niet aan hen was verwant.
De vraag was vooral hoe lang de mannetjes zouden paren met hun partner. Als een mannelijke wespspin langer dan 10 seconden seks heeft, wordt hij namelijk opgegeten door het vrouwtje. Uit het onderzoek bleek dat de dieren daar rekening mee hielden, zo meldt persbureau AFP.
Wanneer de mannetjes werden gekoppeld aan een familielid zorgden ze ervoor dat de copulatie maar enkele seconden duurde, zodat ze geen gevaar liepen om te worden opgegeten. Als ze echter met een vrouwtje paarden dat niet aan hen was verwant, gingen ze veel langer door. De mannetjes probeerden zich op die manier vermoedelijk te verzekeren van nakomelingen bij het vrouwtje.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Biology Letters.
Volgens de wetenschappers bewijst het experiment dat spinnen bewust voor de dood kiezen als ze seks hebben met een vrouwtje dat genetisch van hen verschilt. De kans op gezonde nakomelingen is dan namelijk het grootste.
“Dit onderzoek suggereert dat mannen hun seksuele investering laten afhangen van de mate waarin ze bij het vrouwtje passen”, aldus hoofdonderzoeker Klaas Welke.
Overigens kunnen mannelijke wespspinnen hooguit twee keer met een vrouwtje paren tijdens hun leven. Ze beschikken namelijk over twee geslachtsorganen die ze allebei slechts één keer kunnen gebruiken.
(Bron)
Inbrekers roven tv's uit cellen

AMSTERDAM - Brutale inbrekers hebben de afgelopen weken twee keer toegeslagen in de gevangenis in Hoorn. Beide keren roofden ze televisies uit de cellen van hun collegacriminelen, schrijft De Telegraaf woensdag.
De eerste keer waren de gevangenen van Het Keern volgens de krant op weekendverlof.
De inbrekers klommen in het weekeinde van 6 en 7 maart over het hek, braken een raam open naast een noodtrap en gingen zo naar binnen. Ondanks een alarmsignaal wisten ze te ontkomen.
In het weekeinde van 10 en 11 april sloegen ze opnieuw toe. Die inbraak werd volgens De Telegraaf pas ontdekt toen de gevangenen de maandag daarop terugkwamen van hun verlof.
Justitie vermoedt dat de gevangenen hulp van binnenuit hebben gehad. Een gedetineerde zou al voor de inbraken zijn opgepakt.
''Het betreft een zeer beperkt beveiligde inrichting'', licht een woordvoerder van het ministerie toe. In deze inrichting zitten gevangenen vast die zich aan het einde van hun detentieperiode bevinden.
''In het weekeinde verblijven ze buiten de inrichting, waardoor de inbrekers, eenmaal in het pand, ongestoord de cellen konden binnenkomen.''
(Bron)
Sporen van reuzenschorpioen ontdekt

AMSTERDAM – Britse wetenschappers hebben sporen van een prehistorische reuzenschorpioen ontdekt in Schotland.
De onderzoekers van de Universiteit van Sheffield ontdekten het fossiel van de schorpioen in een oeroude rots in de Schotse streek Fife.
De schorpioen was vermoedelijk twee meter lang en een meter breed. De afdruk is ongeveer 330 miljoen jaar oud en ontstond waarschijnlijk doordat de staart van het dier over de grond sleepte. Dat meldt BBC News.
Er wordt op dit moment een afgietsel gemaakt van het fossiel zodat de sporen van de schorpioen kunnen worden tentoongesteld in de Scottish Natural Heritage. De originele sporen van de schorpioen dreigen verloren te gaan, omdat de rots waarop ze zijn aangetroffen in stukken dreigt te breken.
“Het spoor van de schorpioen bevindt zich in een precaire situatie”, verklaart onderzoeker Richard Batchelor. “Het is jarenlang blootgesteld aan het weer. We lopen het risico dat de rots binnenkort uit elkaar valt.”
“Het zou te duur zijn om de rots te verplaatsen en in een museum onder te brengen. Maar door de afdruk in siliconenrubber te gieten en kopieën te maken voor onderzoeksdoeleinden en educatie kunnen we de sporen in de toekomst blijven bekijken”, aldus Batchelor.
(Bron)
Politie rukt Hagenaar van pot

AMSTERDAM - De politie is dinsdag een woning binnengedrongen om een Hagenaar te bevrijden uit zijn wc-ruimte.
De 59-jarige man zat opgesloten op zijn eigen wc doordat de klink uit de deur was gevallen.
Na aanhoudend hulpgeroep uit de woning aan de Jan van der Heijdenstraat hadden buurtbewoners de politie gebeld.
De agenten probeerden via de brievenbus met de man te praten, maar meerdere honden blaften door het gesprek heen.
Omdat de Hagenaar bleef schreeuwen, besloten de agenten de voordeur open te breken. Eenmaal binnen bleek de man al enkele uren vast te zitten.
(Bron)
'Goede of slechte daad maakt mensen fysiek sterker'

AMSTERDAM – Het verrichten van een goede daad of het denken aan een kwaadaardige actie vergroot de kracht en het uithoudingsvermogen van mensen. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond.
De onderzoekers van de Universiteit van Harvard gaven proefpersonen tijdens een experiment een dollar en stelden hen voor de keuze het geld zelf te houden of te doneren aan een goed doel.
Vervolgens moesten de deelnemers een gewicht van 2,5 kilo zo lang mogelijk omhoog houden. Opvallend genoeg bleken de mensen die hun dollar aan een goed doel hadden gegeven, veel beter te presteren bij het gewichtheffen.
Bij een vervolgexperiment moesten proefpersonen een gewicht omhoog houden, terwijl ze een fictieverhaal schreven waarin ze een ander hielpen, kwaad deden of een actie uitvoerden die geen invloed had op anderen.
Ook nu bleken de mensen die schreven over een goede daad over meer kracht en uithoudingsvermogen te beschikken. Maar mensen die schreven over acties waarbij ze anderen tegenwerkten, presteerden eveneens iets beter met het gewicht.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Social Psychological and Personality Science.
Volgens de wetenschappers heeft het effect van bijzonder goede of slechte daden op het uithoudingsvermogen vooral te maken met de manier met de manier waarop we tegen liefdadige of kwaadaardige personen aankijken.
“Mensen geloven dat extreem liefdadige of kwaadaardige personen over het algemeen voortvarender zijn, meer wilskracht hebben en minder gevoelig zijn voor ongemak”, verklaart hoofdonderzoeker Kurt Gray. ‘Wanneer mensen zichzelf voorstellen als heel goed of heel kwaadaardig gaan ze die eigenschappen belichamen en kunnen ze ook echt meer lichamelijke ongemakken weerstaan.”
(Bron)
Google geeft inzicht in overheidsverzoeken

AMSTERDAM - Google publiceert op een website voortaan statistieken over verzoeken van overheden om gegevens van internet te verwijderen, of om informatie over gebruikers te verstrekken.
Het bedrijf heeft daartoe een zogenoemde Government Request Tool gelanceerd, waar op een kaart te zien is welke landen dergelijke verzoeken aan het internetbedrijf hebben gericht en hoeveel. Ook vermeldt Google aan hoeveel verzoeken het gehoor heeft gegeven.
In de kaart zijn statistieken te zien van de tweede helft van 2009. Brazilië is het land dat beide ranglijsten aanvoert: het vroeg 291 keer om de verwijdering van materiaal op sites van Google, zoals zoekresultaten, filmpjes op Youtube, blogpostings of berichten op Orkut, een sociaal netwerk dat vooral in Brazilië en in India populair is. Google gaf in in ruim 82 procent van de gevallen geheel over gedeeltelijk gehoor aan die verzoeken - in veel gevallen op rechterlijk bevel.
De Braziliaanse autoriteiten vroegen bovendien maar liefst 3663 keer om gegevens van gebruikers van Google-diensten, zoals GMail. Die verzoeken komen van bijvoorbeeld opsporings- en inlichtingendiensten, en Google kan naar eigen zeggen om juridische redenen geen details geven over de afwikkeling daarvan.
Na Brazilië verzochten Duitsland (188), India (142) en de Verenigde Staten (123) het vaakst om de verwijdering van materiaal op internet. De Verenigde Staten (3580), het Verenigd Koninkrijk (1166) en India (1061) volgen Brazilië op de ranglijst van landen die informatie van gebruikers opvroegen.
Nederland staat op beide lijsten niet in de top tien. Het vroeg 67 keer om informatie over gebruikers, en trachtte minder dan tien keer gegevens te laten verwijderen.
Met de site hoopt Google meer openheid te geven over censuur op internet. Volgens Google neemt die toe. Niettemin benadrukt het bedrijf dat verreweg de meeste verzoeken legitiem zijn: het gaat dan bijvoorbeeld om de verwijdering van kinderporno, of om de opsproring van criminelen. Veel verzoeken om verwijdering zijn bovendien in lijn met de gebruiksvoorwaarden van Google zelf.
In de statistieken zijn geen gegevens opgenomen over landen die op grote schaal websites blokkeren of filteren, zoals de Volksrepubliek China. Het bedrijf zegt te werken aan een aparte dienst die daarover cijfers moet ontsluiten.
Google lanceerde in maart al een site die laat zien welke van zijn diensten bereikbaar zijn vanuit China. Dat deed het nadat het de Chinese versie van zijn zoekmachine verplaatste naar Hong Kong, omdat Google niet langer wilde meewerken aan het censureren van zoekresultaten.
(Bron)
Pubers opgepakt voor kleuterporno

RIJNSBURG - De politie heeft twee jongens van 13 jaar en twee meisjes van 15 en 17 jaar aangehouden op verdenking van het vervaardigen, bezitten en verspreiden van kinderporno. Het viertal zou in een speeltuin in Rijnsburg ontucht hebben gepleegd met een jongetje en een meisje van 5 jaar.
De seksuele handelingen zijn gefilmd met een mobiele telefoon. Vervolgens werd het filmpje doorgestuurd. Dat maakte de politie woensdag bekend.
De melding over de ontucht kwam op 9 april bij de politie binnen. Een nichtje van een van de slachtoffers was erachter gekomen wat zich in de speeltuin had afgespeeld.
De verdachten hadden het 5-jarige jongetje in de speeltuin ertoe aangezet het meisje uit te kleden en seksuele handelingen met haar te verrichten. Alles werd met de camera van een mobiele telefoon vastgelegd.
Deze week zijn de vier verdachten aangehouden. Hun mobiele telefoons, laptops en pc's zijn in beslag genomen. Volgens de politie blijkt uit de verhoren dat vooral het 15-jarige meisje uit Katwijk aanzette tot de seksuele handelingen en opnamen maakte met haar mobiele telefoon.
De twee jongens uit Rijnsburg en de 15-jarige Katwijkse worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 17-jarige wordt nog verhoord.
De politie meldde woensdag dat de ontuchtzaak ''veel impact'' heeft op de slachtoffertjes en hun familie.
(Bron)
Gestrand stel krijgt bruiloftsfeest cadeau

TAIPEI - Een Slowaaks stel heeft een bruiloftsfeest cadeau gekregen van het hotel in Taiwan waar zij verbleven.
Het stel had een eigen bruiloft georganiseerd in Slowakije, maar kon niet op tijd naar huis omdat het Europese luchtruim voor een groot deel was gesloten.
De man en de vrouw, beiden dertigers, zaten al zes dagen langer dan gepland op het Oost-Aziatische eiland en zouden hun huwelijksfeest missen.
Toen de hotelmanager hen zag huilen, bood die aan om ter plekke een bruiloft te organiseren.
De bedrijfsleider nodigde een paar geestelijken uit voor de ceremonie en daarnaast zo'n honderd gasten, onder wie gestrande Europeanen.
(Bron)

Mooi verhaal.
'Eerste mensen paarden met primitievere soorten'

AMSTERDAM – De eerste moderne mensen hebben gedurende zeker twee periodes in de geschiedenis gepaard met primitievere soorten, zoals de Neanderthaler en mogelijk ook de Homo heidelbergensis. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.
Onderzoekers van de Universiteit van New Mexico analyseerden het DNA van 1.983 mensen over de hele wereld. In het genetisch materiaal werden verschillende markers aangetroffen die niet afkomstig lijken van moderne mensen, maar van veel oudere mensensoorten zoals de Neanderthaler en de Homo heidelbergensis.
De bevindingen suggereren dat er waarschijnlijk op twee moment in de geschiedenis kruisingen tussen moderne mensen en andere soorten hebben plaatsgevonden: 60.000 jaar geleden en 45.000 jaar geleden.
De resultaten van de studie zijn bekend gemaakt op een bijeenkomst van de American Society of Physical Anthropologists, zo meldt het wetenschappelijk tijdschrift Nature.
Volgens hoofdonderzoeker Jeffrey Long zijn de bevindingen erg verrassend. De genetische sporen suggereren volgens hem dat de Neanderthaler nog niet helemaal is uitgestorven. “Dit was niet wat we verwachtten te vinden”, verklaarde hij. “Maar er zit blijkbaar in iedereen nog een beetje Neanderthaler.”
(Bron)
Utrecht CS ontruimd wegens verdacht pakketje

UTRECHT - Een deel van de hal van Utrecht Centraal Station is woensdag iets na acht uur korte tijd ontruimd geweest, nadat op twee plekken in de hal iets verdachts was aangetroffen.
Om kwart voor negen bleek het om loos alarm te gaan en gaf de politie de hal weer vrij.
Volgens een politiewoordvoerder betrof het twee metalen pijpjes die gewikkeld in een soort papier in afvalbakken waren gegooid. ''Het ging achteraf gewoon om afval dat daar was gedumpt.''
(Bron)
Poep en herpes in make-up testers

AMSTERDAM - Uit onderzoek is gebleken dat make-up testers in warenhuizen en drogisterijen vol zitten met bacteriën en bacillen.
Elizabeth Brooks, professor aan de universiteit van New Jersey, voerde onderzoek van twee jaar uit waarin zij testers van make-up in warenhuizen, drogisterijen en parfumerieën onderzocht op bacteriën en andere bestanddelen die niet in de make-up thuis horen.
De resultaten waren volgens de Los Angeles Times zacht gezegd opzienbarend: herpes, conjunctivitis en de escherichia coli bacterie werden aangetroffen.
De escherichia coli bacterie, de zogenaamde poepbacterie die in de dikke darm voorkomt, werd vooral op zaterdag veelvuldig in de make-up testers gevonden.
Brooks advies luidt nu om alleen testers te gebruiken die voor eenmalig gebruik zijn of uit een tube komen zodat niemand anders er met zijn vingers aangezeten heeft.
Brooks: "Vooral met mascara moet je uitkijken, ogen zijn erg gevoelig en het gebruiken van een test mascara kan leiden tot ernstige infecties."
(Bron)

Maar iedereen die kan denken, weet dit al.

dinsdag, april 20, 2010

Vrouw sterft bij graf echtgenoot

MENDEN - Een 80-jarige vrouw uit het West-Duitse Menden is op tragische wijze bij het graf van haar man om het leven gekomen.
Haar kleding vatte plotseling vlam toen zij bezig was met onderhoud aan het graf, mogelijk door een brandende kaars of een lucifer.
De vrouw werd dood aangetroffen, meldden Duitse media dinsdag. De politie onderzoekt nog of de vrouw levend is verbrand of door rook is gestikt.
(Bron)
Meer meldingen geweld in treinen

AMSTERDAM - Ondanks forse investeringen in de verbetering van de veiligheid waren er de eerste drie maanden van het jaar toch meer meldingen van geweldsincidenten.
Dat blijkt volgens De Telegraaf uit een vertrouwelijk veiligheidsrapport van de NS. De meeste incidenten hebben te maken met zwartrijders.
De NS zegt in de krant overigens dat er geen sprake is van meer geweld. Door maatregelen tegen geweld zou juist de bereidheid van NS-medewerkers om geweld te melden zijn toegenomen. De NS spreekt van een goede samenwerking met de politie.
Conducteurs vroegen in maart tweeduizend keer om hulp van politie en veiligheidsteams. Dat is vijfhonderd keer meer dan het maandelijkse gemiddelde van 2009.
Daarbij gaat het vooral om zwartrijders, maar ook werd er 68 keer fysiek geweld gebruikt, 218 een conducteur bedreigd, 303 keer gescholden en vier keer gedreigd met een wapen.
FNV Bondgenoten eist dat er 250 extra spooragenten worden ingezet. De vakbond die al langer pleit voor verbetering van de veiligheid in de treinen vindt dat er teveel wordt bezuinigd op de spoorwegpolitie.
(Bron)
Tbs'er steekt vrouw neer in Hema

UDEN - Een 61-jarige inwoonster van Boekel is dinsdag gewond geraakt toen ze in de Hema in Uden werd neergestoken door een tbs'er die met begeleid verlof was.
De vrouw is met een flinke steekwond opgenomen in het ziekenhuis. Dat heeft de politie gemeld.
De politie vermoedt dat de vrouw een willekeurig slachtoffer was. Zij is buiten levensgevaar. De politie vond het gebruikte mes in het warenhuis.
Er waren veel mensen in de winkel op het moment dat het gebeurde, aldus de politie. De dader komt uit de tbs-kliniek in het Brabantse plaatsje Zeeland.
De man deed boodschappen in de Hema toen hij de vrouw neerstak. De politie heeft de man in de winkel gearresteerd. De Hema is na het incident gesloten.
(Bron)
Grote heidebrand bij Hoog Soeren

HOOG SOEREN - Bij Hoog Soeren woedt dinsdagavond een grote heidebrand. Een gebied tussen 20 tot 30 hectare staat in brand.
Bij Hoog Soeren woedt dinsdagavond een grote heidebrand. Een gebied van 40 hectare staat in brand.
Het gaat om heide, laag gras en enkele dennenbomen, zei een woordvoerder van de politie.
Hoog Soeren ligt in het buitengebied van Apeldoorn.
Het eerste vuur werd ontdekt bij de Pomphulweg in Hoog Soeren. Vandaar breidde het zich uit door de harde wind. Daardoor is het vuur ook in een kring gaan ronddraaien, aldus de woordvoerder van de politie.
Ongeveer 120 brandweerlieden van de korpsen van Noord-, Oost- en Midden-Gelderland bestrijden het vuur.
Door de heidebrand reden er enige tijd geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort, maar sinds half tien is weer beperkt treinverkeer mogelijk.
Eerder op de avond stond ook een deel van de heide bij Hulshorst in brand. Het ging om een gebied van 100 vierkante meter. De brandweer had dat vuur snel onder controle.
(Bron)
Reizigers Ryanair nog 14 dagen vast

BARCELONA - Het kan nog twee weken duren voordat gestrande reizigers van Ryanair naar Nederland kunnen terugvliegen. Bij de luchthaven in Girona, vlak bij Barcelona, meldden zich maandag honderden Nederlandse reizigers.
''Het is een enorme chaos. Na twee uur in de rij te hebben gestaan kregen we te horen dat we pas op 3 mei kunnen terugvliegen'', zei de Nederlandse toerist Diane Nijhuis dinsdag vanuit Barcelona.
Volgens Nijhuis is het onmogelijk om telefonisch in contact te komen met Ryanair.
''De enige informatie die op de website staat, is dat we nieuwe tickets moeten boeken. Waar en hoe dat moet, wordt nergens vermeld.''
Ook voor het ANP was Ryanair dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.
De Ierse prijsvechter kan volgens Nijhuis maar mondjesmaat repatriëren, omdat er op alle vluchten nauwelijks vrije stoelen beschikbaar zijn.
Inmiddels heeft zij samen met haar vriendinnen plek in een bus weten te bemachtigen. In de nacht van dinsdag op woensdag reizen zij terug naar Nederland.
(Bron)

Goedkoop is duurkoop? Lekker als je dan gelijk twee weken moet wachten en geen info krijgt...
Strippenkaart in Amsterdam per 3 juni passé

AMSTERDAM - Reizigers in het openbaar vervoer kunnen vanaf 3 juni in de stadsregio Amsterdam niet langer gebruik maken van een strippenkaart.
Vanaf die datum is de ov-chipkaart het enige vervoer- en betaalmiddel in tram, bus en metro, heeft demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten.
De hoofdstedelijke metro was afgelopen najaar al helemaal overgestapt op de chipkaart. Op verzoek van de Stadsregio Amsterdam volgen nu ook de andere ov-mogelijkheden.
Eurlings schrijft aan de Kamerleden dat inmiddels vaststaat dat door de overgang naar de chipkaart de kosten voor de reizigers niet zullen oplopen.
Eerder stelde hij een commissie in die dat moest onderzoeken. Die commissie-Kist is tot de conclusie gekomen dat de overgang in Amsterdam naar de nieuwe kaart 'opbrengstneutraal' is.
De Stadsregio Amsterdam is ingenomen met het besluit. ''We zijn heel blij met de toestemming van Eurlings om helemaal over te gaan op de ov-chipkaart'', zei een woordvoerster. ''Wij zijn er al een hele tijd klaar voor.''
De komende tijd werkt de Stadsregio er samen met vervoersbedrijven GVB, Arriva en Connexxion hard aan om de reizigers te informeren over het verdwijnen van de strippenkaart.
Zo komen er acties om de kaarten op te maken, want volgens de zegsvrouw zijn ze na 3 juni echt niet meer bruikbaar. Verder zijn er onder meer spotjes te zien bij de lokale media, komen er posters in de stad te hangen en doen de betrokken partijen er alles aan om de aanschaf van de ov-chipkaart te stimuleren.
Na Rotterdam is Amsterdam straks de tweede stad in Nederland waar de ov-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs is in metro, tram en bus.
De minister heeft het verzoek om de strippenkaart af te schaffen getoetst aan tal van criteria zoals beveiliging, faciliteiten voor begeleiders, soepele overgang voor reizigers en de 'opbrengstneutraliteit'. Een stadsregio mag de strippenkaart pas afschaffen, als aan al die criteria wordt voldaan.
Eerder is afgesproken dat zodra de ov-chipkaart het enig vervoer- en betaalmiddel is in een regio, reizigers binnen een jaar met die kaart moeten kunnen reizen in heel Nederland.
Het feit dat sinds 11 februari van dit jaar in Rotterdam uitsluitend met de ov-chipkaart wordt gereisd, betekent dat uiterlijk per 11 februari 2011 het reizen met deze kaart in bus, tram, metro en trein in heel Nederland mogelijk moet zijn.
(Bron)

En het is niet duurder. Gek genoeg zijn mijn standaardreizen binnen de stad met chip 2 tot bijna 4 keer zo duur als met een (grote) strippenkaart. Waar is het dan zoveel goedkoper geworden?
Heide in brand bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De brandweer is dinsdag aan het eind van de middag met groot materieel uitgerukt voor een brand op de heide bij de Moerkantsebaan bij Bergen op Zoom.
Dat heeft de politie laten weten. Er is sprake van meerdere brandhaarden.
Of het vuur ook de bebouwde kom bedreigt, is niet bekend.
(Bron)
Grote bosbrand bij Baexem

BAEXEM - Bij het asielzoekerscentrum (AZC) in Baexem (Limburg) is dinsdagmiddag een zeer grote bosbrand uitgebroken. Dat heeft de brandweer meegedeeld.
De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De brand brak dinsdagmiddag rond half vier uit.
Aanvankelijk waren er problemen met de waterwinning, maar de brandweer kon later putten uit een naburige vijver. Hij voert waterwagens aan.
De harde wind wakkert het vuur aan. Daardoor breidt de brand uit. De politie heeft de Defensieweg, die door het bos loopt, afgesloten. De brandweer waarschuwt dat rook van de brandhaard over een deel van de naburige Napoleonsbaan trekt.
Gezien de windrichting hoeft het AZC niet ontruimd te worden, aldus de woordvoerder van de brandweer.
Rond half vijf stond een gebied in een driehoek van tweemaal 300 meter bij 500 meter in brand. De 45 brandweerlieden hebben het gebied omsingeld en hopen het vuur nog voor zes uur dinsdagavond onder controle te hebben, zei de woordvoerder.
(Bron)
Visser uit Urk komt om door haak

DEN HELDER - Een visser uit Urk is dinsdagochtend overleden nadat hij op zee een haak tegen zijn hoofd had gekregen. Dat meldde het Kustwachtcentrum Den Helder dinsdagmiddag.
Het vissersschip waarop de man voer, alarmeerde het Kustwachtcentrum rond 05.00 uur in de ochtend over het zwaargewonde bemanningslid. Het schip bevond zich op dat moment zo'n 270 kilometer ten noordwesten van Den Helder.
Het Kustwachtcentrum stuurde een defensiehelikopter met een arts naar het schip. De man werd onderzocht, gestabiliseerd, gereedgemaakt voor transport en vervolgens overgevlogen naar het Universitair Medisch Centrum Groningen. Daar overleed de visser kort na aankomst.
(Bron)
'Obesitas-gen laat brein mogelijk krimpen'

AMSTERDAM – Een gen dat het gewicht van mensen laat toenemen, zorgt er mogelijk tegelijkertijd voor dat hun brein in volume afneemt op latere leeftijd. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers in een nieuwe studie.
De onderzoekers van de Universiteit van Californië onderzochten 206 gezonde proefpersonen tussen de 70 en 80 jaar, waarvan een deel in het bezit was van een genvariant met de naam FTO.
Dat gen verhoogt de kans op obesitas bij mensen met ongeveer twee derde, waarschijnlijk omdat het van invloed is op de vetopslag en de stofwisseling in het lichaam.
Uit hersenscans bleek echter dat mensen met de genvariant ook een relatief kleine hersenomvang hadden in vergelijking met proefpersonen die niet over het gen beschikten.
Ze hadden gemiddeld 8 procent minder volume in hun frontale kwab en 12 procent minder volume in de occipitale hersenkwab. Dat meldt het Britse tijdschrift New Scientist.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.
De onderzochte mensen hadden geen last van hun kleinere hersenomvang. Maar volgens hoofdonderzoeker Paul Thompson zijn de ‘gekrompen’ hersendelen wel verantwoordelijk voor enkele belangrijke cognitieve functies, zoals het oplossen van problemen en perceptie.
De proefpersonen hebben volgens de wetenschapper dan ook meer kans op het ontwikkelen van geheugenproblemen en dementie.
Onduidelijk is nog of de genvariant FTO de omvang van de hersenen direct beïnvloedt. Het is ook mogelijk dat het brein krimpt als gevolg van het overgewicht dat mensen ontwikkelen.
(Bron)
Student in brand gestoken bij ontgroening

AMSTERDAM - Een Groningse student is vorige week zondag in brand gestoken tijdens een ontgroeningsuitje op een eilandje bij Giethoorn.
De 21-jarige student raakte zwaargewond, maar de ontgroening ging gewoon door. De man liet zich pas veertig uur later behandelen en ligt nog steeds met zwaar letsel aan zijn rug in het ziekenhuis.
De student moest volgens de politie samen met drie medestudenten een ontgroening ondergaan. Daarvoor mochten ze niet meer dan vier uur achtereen en om de beurt slapen.
Op een gegeven moment trok het slachtoffer een Sinterklaaspak aan en vroeg zelf aan een de drie andere kandidaten om hem in brand te steken.
Een van de andere drie goot vervolgens een brandbare vloeistof over de mantel van het pak en stak die in brand. Daarop ontstond volgens de politie vrijwel direct een vuurbol, waarna de student brandend het water in rende.
Het slachtoffer en de andere studenten werden later op de dag geïnaugureerd in het dispuut. Toen het slachtoffer zich uiteindelijk liet onderzoeken bleek hij tweede- en derdegraads brandwonden op zes procent van zijn rug te hebben. Hij blijft waarschijnlijk de hele week nog in het ziekenhuis voor behandeling.
Het slachtoffer is door de politie verhoord over het incident, maar weigert aangifte te doen. Zijn ouders hebben dat wel gedaan. Zij hebben volgens de politie de uitdrukkelijke wens dat de onderste steen bovenkomt. De drie medestudenten worden binnenkort gehoord. De politie onderzoekt de zaak.
De Groningse studentenvereniging Albertus Magnus is 'ontsteld' over het incident. ''Wij snappen niet dat iemand een dergelijke actie kan verzinnen. Met alle disputen zijn duidelijke afspraken gemaakt omtrent de kandidaatsperiode. Het verantwoordelijke dispuut heeft een sanctie opgelegd gekregen. Iedereen is zeer geschrokken. Wij hopen op een goed en snel herstel van de jongeman'', aldus dinsdag de vereniging in een persverklaring.
De Rijksuniversiteit Groningen laat een onderzoek instellen naar de toedracht van het incident. Dat wordt uitgevoerd door de Adviescommissie Introductie, die in Groningen toeziet op introductieperiodes. Pas als de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, kijkt de universiteit of er strafmaatregelen zullen volgen.
''Dit was een ontzettend domme actie van individuen. We willen precies weten hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren'', aldus dinsdag een woordvoerder van de universiteit.
(Bron)

Nog net geen Darwin-award...
Spionage via e-mail gegroeid

DEN HAAG - Buitenlandse geheime diensten proberen steeds vaker aan gevoelige Nederlandse informatie te komen door besmette e-mails te sturen, meldt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in zijn jaarverslag over 2009.
Het probleem met deze vorm van spionage is volgens de geheime dienst het afgelopen jaar dusdanig gegroeid dat het nodig was ministeries, gemeenten, bedrijven en wetenschappelijke instellingen actief te waarschuwen, aldus de dienst in het verslag.
Buitenlandse spionnen voeren hun digitale aanvallen vooral uit met betrouwbaar ogende e-mailberichten waaraan een besmette bijlage (trojan) 'hangt'. Ook worden websites, usb-sticks, cd's of dvd's besmet.
Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders zich nauwelijks bewust zijn van spionagerisico's. ''Nederlanders realiseren zich vaak onvoldoende dat ook in Nederland waardevolle informatie aanwezig is waarover buitenlandse mogendheden graag zouden beschikken'', aldus de dienst.
Slechts weinigen realiseren zich dat andere regeringen proberen in het geniep de besluitvorming en het beleid in Nederland te beïnvloeden.
De AIVD noemt met name Rusland, Iran en China als landen die zich in Nederland schuldig maken aan spionage. De Russische geheime dienst is vooral geïnteresseerd in de NAVO, de technisch-wetenschappelijke sector, de defensieindustrie en de energiesector.
Iran wil grip houden op Iraniërs die als een gevaar voor het Iraanse regime worden gezien. China richt zich net als Rusland op de wetenschappelijke sector en de defensie-industrie. Ook Chinese minderheden in het buitenland zijn doelwit.
Doordat de veiligheidsdienst in 2009 intensiever zijn aandacht op spionage heeft gericht, is een aantal concrete activiteiten van andere landen beëindigd, zo staat in het jaarverslag. Door samenwerking met andere geheime diensten is het volgens de AIVD een aantal ongewenste inlichtingenofficieren niet gelukt Nederland binnen te komen.
(Bron)
Toch schrikken: de jaarlijkse brief over de huurverhoging per 1 juli. Die bedraagt dit jaar 0%, dus ik ga maandelijks 0,00 euro meer betalen.
Da's mooi, maar nu al? Oh stik... Het is al bijna eind april... Mentaal zit ik nog in februari of zo.
Aaaaruhbeijuh versuh aaaaaruhbeijuh lekkuruh aaaaruhbeijuh.
De aardbeienboer rijdt weer langs.

maandag, april 19, 2010

NPD: 'Aswolk straf van God'

De beweging Nederland Pro Deo (Nederland voor God, NPD) is een christelijke beweging met politieke aspiraties. De NPD noemt de ontregeling van het vliegverkeer door de aswolk een 'rode kaart van God'. "Het zal rampzalige gevolgen voor de Europese volkeren hebben als we deze waarschuwing negeren en doorgaan met leven zoals we de laatste jaren zijn gewend", aldus de NPD. Dit valt alleen te voorkomen als we volgens de tien geboden zullen leven. Anders zullen grote natuurrampen ons blijven treffen, stelt de beweging.
De politieke aspiraties van de beweging waren het duidelijkst in 2006. Toen probeerde de NPD een lijstverbinding aan de gaan met de SGP. Hoewel deze partij zelf ook niet vies is van een stukje fundamentalisme, was de SGP toch van mening dat de NPD 'te stellig' zou zijn. Een paar van de standpunten van de beweging zijn: tegen abortus, tegen homoseksualiteit, tegen echtscheiding en tegen seks en geweld op tv.
De NPD is een onderdeel van het 'Charismatisch-Evangelisme'. Deze stroming is er heilig van overtuigd dat God boodschappen doorgeeft door middel van visioenen. Ook zou het opperwezen mensen laten praten in tongen. Verder zijn de leden van deze vereniging overtuigd van genezing door handoplegging.
Volgens de voorzitter Heijmen Westerveld heeft God al eerder gele kaarten uitgedeeld aan Nederland. Zo heeft hij het over de bijna-watersnoodramp uit 1995 en het 'levensbedreigende virus' waar Balkenende in 2004 aan geleden zou hebben.
(Bron)
'Aardbevingen door losbandig gedrag vrouwen'

Vrouwen die weinig verhullende kleding dragen en zich promiscue gedragen veroorzaken aardbevingen. Dat heeft de Iraanse geestelijke hojatoleslam Kazem Sedighi maandag gezegd.
Het grondgebied van Iran is zeer aardbevinggevoelig. Onlangs waarschuwde president Mahmoud Ahmadinejad dat de hoofstad Teheran in de nabije toekomst mogelijk getroffen kan worden door een aardbeving en dat veel van zijn twaalf miljoen inwoners zouden moeten verkassen.
"Veel vrouwen die zich niet zedig kleden (...) brengen jonge mannen het hoofd op hol, zij corrumperen hun kuisheid en verspreiden overspeligheid in de maatschappij, wat (derhalve) het aantal aardbevingen doet toenemen", zei Sedighi.
Vrouwen in de islamitische republiek moeten zich van kruin tot teen verhullen, maar velen, met name jongere vrouwen, negeren de regels en dragen strakke jassen en hoofddoeken die zij wat meer achter op hun hoofd dragen, zodat hun haar deels te zien is.
"Wat kunnen we doen om te voorkomen dat we onder het puin bedolven raken?" vroeg Sedighi vrijdag in een preek. "Er is geen andere oplossing dan onze toevlucht te zoeken in ons geloof en ons leven aan te passen aan de islamitische morele codes."
(Bron)

Wat kennen die kerels vrouwen toch een onbeperkte macht toe. Dat verklaart wel waarom ze alle moeite doen om ze onder de duim te houden.