zaterdag, mei 03, 2003

Deze is leuk :-)
Vriendje kwam hier eten. Het was zijn beurt om eten te halen, en het zou zuurkool worden. Dus hij kwam, met alles voor de zuurkool. Behalve de zuurkool. Dan ben je weer blij met je voorraadkastje. Sjalotten, tomaten, blik linzen, blik ragout, raspkaas, en dat alles over rijst. Het zag er smerig uit, maar het smaakte goed.
Poes zat net stiekem heel voorzichtig het ragoutblik af te likken. Had ik het maar direct goed moeten weggooien.
Man doodt kattenverkrachter

In Dunbar, Schotland is een 19-jarige man veroordeeld omdat hij zijn 46-jarige huisgenoot heeft gemarteld en doodgeschoten.
De man, A.Bellamy, kwam thuis waar hij zag dat zijn huisgenoot Deran M. Mazujian zijn kat aan het verkrachten was. Daarop werd hij woedend, smeet een stoel naar Muzujian en stak met een mes in zijn oog. Daarna ging hij naar de winkel kogels kopen en heeft Mazujian door het hoofd geschoten. Vervolgens deed hij het lichaam in een doos en dumpte die in Charleston.
Er werd levenslang tegen Bellamy geëist, maar hij is door Kanawha County veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor doodslag.
(Bron via)
Twaalfjarig ‘wonderkind’ begint studie medicijnen

WASHINGTON - De twaalfjarige Sho Yano heeft toestemming gekregen om aan de Universiteit van Chicago een studie medicijnen te gaan volgen. Dat heeft de krant Chicago Tribune vrijdag gemeld.
Yano, zoon van een Koreaanse moeder en Japanse vader, is al cum laude geslaagd voor een opleiding biologie en daarom klaar om een studie medicijnen te gaan volgen, aldus Michelle LeBeau, hoogleraar medicijnen in de Chicago Tribune.
Sho speelde al op vierjarige leeftijd werken van Mozart uit het hoofd en in de vechtsport Taekwondo is hij in het bezit van de zwarte band.
Als de studie medicijnen naar wens verloopt, kan hij op zeventien- of achttienjarige leeftijd aan de slag als arts. Ook zijn zesjarige zusje Sayuri geldt als een wonderkind.
(Bron)
Wat een raar verhaal van die vakantie in Amsterdam:de gemeente heeft begraafplaatsmedewerkers en de betrokken administratieve afdelingen een week vrij gegeven.
Een begrafenis moet dus uitgesteld worden. De dode wordt opgeslagen (fijn idee), de familie moet maar even geduld hebben (ook heel fijn) en on top of it all: de nabestaanden moeten extra betalen omdat de dode niet binnen de verplichte 5 dagen begraven wordt.
Aan mij zouden ze een slechte hebben. Ik zou m'n rouw onmiddellijk ombuigen in kwaadheid en absoluut weigeren extra te betalen. Ik ga echt niet een soort boete betalen omdat de gemeente me dwingt om de regels te overtreden.
Vrouw in shock na fout gespelde tatoeage

LONDEN - Een 35-jarige fan van de Britse voetballer David Beckham baalt als een stekker. Ze loopt sinds enkele dagen rond met de naam van haar idool groot op haar rug getatoeëerd, maar dan wel met een kolossale spelfout. De 'h' ontbreekt en dus staat er Beckam op de onderrug van Michelle Plummer. Dat meldde zaterdag de Britse krant The Sun.
”Ik was dagenlang helemaal kapot”, aldus Plummer. “Ik verafgood Beckham en wilde daarom zijn naam op mijn lichaam.” En ging het nou om Ruud van Nistelrooij, dan is een spelfout volgens Plummer nog wel voorstelbaar. “Maar Beckham is de beroemdste naam van heel Groot-Brittannië. Als het nou nog een kleine tatoeage was.”
Tatoeëerder Mike ontkent alle schuld. De klant heeft de naam zelf fout voorgeschreven op een briefje, zei hij. Zijn baas voegde daar nog aan toe dat Mike niet zo'n voetbalfan is.
(Bron)

vrijdag, mei 02, 2003

TT 120

DEN HAAG Noodweer heeft in Zuid-Holland flinke schade aangericht. In het dorp Noorden werden 6000 m2 kassen vernield, omgewaaide bomen leidden tot uren vertraging op de Zoetermeerlijn en de Hofpleinlijn en in Boskoop bezweek een gevel. In Den Haag liepen kelders onder.

Vriendje meldde dat ie in Noorden bij een glasteler had gewerkt. De baas was niet erg populair. Het was een zomerbaantje, dus vriendje vulde keurig een T-biljet in om teveel betaalde belasting terug te krijgen. Hij kreeg niets terug, behalve een reactie van de belastingdienst: er was geen belasting betaald. Baas heeft daarna waarschijnlijk iets uit te leggen gehad...
Tweede front is gepasseerd, veel minder heftig dan het eerste. Vriendje en ik zaten gezellig in het winterse licht erwtensoep te eten. Poes heeft de voorafwas gedaan, die houdt ook erg van erwtensoep.
Bah! Er zitten veel darmen in een kikker. Dank je wel poes :-(
Twee katten, broer en zus, die elkaar helemaal niet zo aardig vinden, zitten nu pal naast elkaar op de vensterbank als gehypnotiseerd naar boven te gluren. Heel raar gezicht.
Tis hier weer droog, en ik heb net iets scharminkeligs bij het raam opgevangen in een handdoek. De handdoek is nu doordrenkt met baggerwater, het scharminkel is weer teruggekeerd tot normale katproporties.
TT 127 Italiaan doodt vijf mensen om baan

ROME Een 32-jarige man heeft op Sicilië 5 mensen vermoord omdat zijn tijdelijk contract bij de gemeente mogelijk niet zou worden verlengd. Nadat de verdachte een gesprek met de burgemeester over de kwestie was geweigerd, trok hij gewapend naar het gemeentehuis.
Daar schoot hij de burgemeester en drie medewerkers dood. Tijdens zijn vlucht maakte hij een vijfde slachtoffer aan de voorkant van het gebouw.
De politie zette meteen helikopters in om Giuseppe Leotta op te sporen. Na een klopjacht werd een man opgepakt, maar dat bleek niet Leotta te zijn. Burgers sloten zich uit angst in huis op.
Aansluitend: het lijkt hier wel nacht, gecombineerd met licht- en geluidseffecten en een hoop water.
Kat 1 blijft doodkalm onder de coniferen zitten, kat 2 stoof naar binnen, en stuitert nu door de huiskamer. Af en toe staat ze even stil, kijkt naar buiten voorzover je iets ziet door dat watergordijn. Dan snuift ze nadrukkelijk, komt een aai halen en rent weer een rondje.
Het licht is inmiddels groen geworden. Ik weet niet wanneer er precies sprake is van een wolkbreuk, maar dit lijkt me een kanshebber.

donderdag, mei 01, 2003

Ik wil dat de zon weer gaat schijnen. Ik zit hier helemaal te somberen :-(
TT 401

999 Is in Engeland het nummer dat je moet draaien als de hulp van de politie onmiddelijk vereist is. Sommige Britten interpreteren het begrip nood wel heel breed. Zo draaide onlangs een man het alarmnummer omdat zijn echtgenote geen eten wilde koken. De beller kreeg nul op rekest. Datzelfde geldt voor die vrouw die belde omdat ze haar bril kwijt was.
TT 401

Terwijl de beurskoersen in Europa en de VS maar niet omhoog willen, hebben de speculanten in Australië een nieuwe, succesvolle belegging ontdekt.
Aandelen Daily Planet kostten ten tijde van de uitgave 0,50 Australische dollar per stuk. De koers liep snel op tot 1,09 A$ (0,61 euro). Misschien heeft het te maken met de aard van het beestje: Daily Planet is namelijk een bordeel in een buitenwijk van Melbourne. Daar heeft men natuurlijk wel verstand van koersen.
De aandelenuitgifte bracht 3,75 miljoen dollar op. Met het geld wil Daily Planet in Sydney een vestiging neerzetten en eventueel een 'Sex Disneyland' bouwen.

woensdag, april 30, 2003

Internetgiganten trekken ten strijde tegen spam

AMSTERDAM - De internetgiganten Microsoft, America Online en Yahoo trekken gezamenlijk ten strijde tegen ongewenste e-mail, spam. De drie bedrijven maakten bekend dat ze op technisch gebied gaan samenwerken en elkaars kennis gaan gebruiken om spam een halt toe te roepen.
Uit een Amerikaans onderzoek bleek onlangs dat de gemiddelde internetgebruiker 110 ongewenste berichten per week ontvangt. "Spammers zijn de aartsvijanden", zei America Online-woordvoerder Nicholas Graham.
Voor de internetbedrijven, samen goed voor tientallen miljoenen e-mailgebruikers, betekent de samenwerking meer dan alleen service aan de gebruikers. Ongewenste e-mail, van reclame voor leningen en creditcards tot aansporingen lid te worden van sexsites, kost de internetondernemingen veel geld en tijd. De ongewenste data belast netwerken en servers.
Volgens een zegsman van Microsoft moet er een coalitie ontstaan tegen spam. De bedrijven willen gezamenlijk een manier vinden om ongewenste mail te blokkeren en gaan nauwer samenwerken met justitie. Ook wordt het lastiger e-mailadressen aan te maken voor spamdoeleinden.
Ondanks alle inspanningen verwachten Microsoft, Yahoo en AOL niet dat ze spam compleet kunnen weren. "Het is als de verkoudheid van het internet", meent een AOL-zegsman. "Het zal er altijd wel zijn, net als belastingen of slecht weer." Woensdag begint in Washington DC een driedaagse conferentie over het tegengaan van spam.
(Bron)
Ergens vandaag (Wijhe of Deventer): een harmonie of hoe het heet, speelt Don't cry for me Argentina voor het Oranje-gezelschap.
Ben ik nou gek?
Koninginnedag: lekker thuis gebleven, en om vier uur even snel naar de bouwmarkt voor een grastrimmer. Veel rotzooi in de stad, veel oranje gewaden en mutsen en hoedjes. Ik geloof niet dat ik veel gemist heb.

dinsdag, april 29, 2003

Vrouw met heimwee veroorzaakt paniek op cruiseschip

AMSTERDAM - Een 20-jarige Amerikaanse vrouw is aangeklaagd wegens het overtreden van antiterreurwetten, is dinsdag bekendgemaakt. De vrouw had vorige week in het toilet van een Amerikaans cruiseschip twee briefjes achtergelaten waarop stond dat alle Amerikanen aan boord zouden worden gedood.
Na de vondst van de briefjes werd meteen de politie ingeschakeld. Het enorme cruiseschip, met ruim 2.400 mensen aan boord, moest van zijn route afwijken en 120 agenten van de terreurbestrijdingseenheid van de FBI doorzochten het vaartuig op explosieven en biologische of chemische wapens. Nadat de FBI begonnen was alle passagiers en opvarenden van de Legend of the Seas te ondervragen, gaf Kelley Marie Ferguson uiteindelijk toe dat zij de briefjes had geschreven.
De beklaagde zei dat zij helemaal geen zin om met haar familie op het cruiseschip te zijn en dat zij de briefjes had geschreven om zo kort mogelijk op het schip te hoeven blijven, zei openbaar aanklager Edward Kubo. Ze heeft haar zin gekregen. Naar verluidt wilde de Californische Ferguson zo snel mogelijk terug naar huis om bij haar vriend te kunnen zijn. Zij kan voor haar daad maximaal tien jaar gevangenisstraf krijgen.
(Bron)
Amerikaanse weigering om al-Sahhaf gevangen nemen

CAIRO - De Iraakse voormalige minister van Informatie Mohammed al-Sahhaf wil zich overgeven aan de Amerikanen, De Amerikanen willen dat echter niet omdat hij niet op de lijst met meestgezochte Iraki's staat.
Dat meldde de Arabische krant Asharq al-Aswat dinsdag bij monde van een woordvoerder van de Patriottische Unie Koerdistan (PUK).
Al-Sahhaf, die beroemd is geworden door zijn aanblijvende optimisme over een Iraakse overwinning in de oorlog en door zijn vindingrijke vervloekingen van de Amerikanen, zou sinds vier dagen verblijven in het huis van zijn tante in Bagdad.
Hij wilde zich overgeven aan Amerikaanse militairen, zodat die hem kunnen beschermen, maar die weigerden dat omdat hij niet in het kaartspel met de 52 meestgezochte Iraki's voorkomt.
Al-Sahhaf was eerst in Mosul en zou daar aan PUK-militairen hebben gevraagd voor hem bij de Amerikanen te bemiddelen. ,,We hebben hem verteld dat we hierin geen partij wilden zijn'', aldus de PUK-woordvoerder.
(Bron)
Die Albertvoorraden staan in de gangkast. Vriendje ging even gluren naar het bier, en bleef wel erg lang kijken. Ik zag 'm denken. Toen zei hij quasi-opgewekt en niks-aan-de-handerig: 'Goh, paté, in vier smaken...'.
Van die folieblikjes, u weet wel, in smaken als zalm/forel, hart/lam, enzovoorts. Waar de katten zo dol op zijn ;-)
Benieuwd wat het morgen wordt - 180000 mensen per trein naar Amsterdam. Ik hoop dat ze het advies van de NS volgen en bij Amstel of Sloterdijk uitstappen, want Centraal is een grote bouwput.
TT 120

LEEUWARDEN In Scharnegoutum bij Sneek zijn overblijfselen gevonden van een of twee boerderijen uit de eerste eeuwen na Christus. De vindplaats kan niet uitgebreid worden onderzocht omdat er dit najaar een rotonde wordt aangelegd.

Ach ja. Tis maar historie. Bouw d'r een weg op.
Albert is weer geweest. Die mag komen als kattenvoer, -grit, bier etc. op aan het raken is. Nu wil het toeval dat ik een beetje een opruimmanie heb. Dat werd ook hoog tijd, geef ik toe. Ik ben zo iemand die nooit flessen terugbrengt naar de winkel (want ik kan ze meegeven als de bezorger komt). Ik geef ze alleen ook niet mee aan de bezorger, want ik verspreid ze door het huis en om de een of andere reden heb ik ze dan niet klaar staan.
Tot nu. Ik ben vrolijk aan het ruimen, en overal onder en achter vandaan komen lege flessen tevoorschijn (limonadeflessen dus).
De bezorger dumpt bij de voordeur naast de kratten boodschappen ook vier kratten bier, terwijl ik kratten en dozen met 65 lege bierflesjes en 83 (!) lege frisflessen buiten zet.
Natuurlijk komen op dat moment de twee bovenbuurmannen voorbij: 'Feessie gehad?' Ik heb maar ja gezegd. Wie weet wat ze anders van me gaan denken. En ik drink niet eens bier ;-)
TT 107

Van de 3182 toegekende onderscheidingen gaan er 820 naar een vrouw.
Het aantal vrouwen dat een lintje ontvangt, ligt daarmee nog lager dan vorig jaar.

Grmpf...
De Staphorster variant lijkt afgedaan te hebben.

maandag, april 28, 2003

Valse zwangerschappen in Breskens

Door een foutje bij een huisarts in Breskens leek het er even op dat daar een geboortegolf te verwachten was. Veel patiënten, waaronder een 80-jarige vrouw, ontvingen een rekening voor een zwangerschapstest.
Uit navraag bleek dat er toch geen beschuit met muisjes bij de gezinnen hoeft te komen. Op de rekeningen was code 63, dat staat voor het afnemen van een zwangerschapstest, verwisseld voor code 36. En dat staat voor het herhaald afleveren van medicijnen.
(Bron via)
Startpagina vaart wel bij neerslag

AMSTERDAM - Bij mooi weer verliest Startpagina, de grootste website van Nederland, bij iedere graad temperatuurstijging ongeveer 1% van haar bezoekers. Dat blijkt uit een onderzoek van het Econometrisch Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam naar de samenhang tussen Startpagina-gebruik en de weersomstandigheden.
Zo komt ook naar voren dat Startpagina bezoekers wint bij neerslag. Iedere millimeter regen levert de website 0,36% extra bezoekers op. Dagelijks wordt www.startpagina.nl gemiddeld 2,3 miljoen keer bezocht.
Bert Wiggers, directeur van Startpagina: "We wisten natuurlijk wel dat we in een weergevoelige branche zitten, maar nu weten we precies hóe gevoelig. Zo blijkt uit het onderzoek bijvoorbeeld dat bij extreme neerslag, 25 millimeter of meer, het bezoekersaantal met maar liefst 9% stijgt. Hoewel ik zelf natuurlijk ook van zon houd, hoop ik zakelijk gezien dus op een zomer met op gezette tijden een behoorlijk regenbuitje."
Het onderzoek van de Erasmus Universiteit is uitgevoerd door econometrist Rene Segers. Behalve naar weersinvloeden, is gekeken naar de invloed van feestdagen en schoolvakanties op de bezoekersaantallen van Startpagina. Zeker de feestdagen blijken grote invloed te hebben op de hoeveelheid mensen die de website bezoekt.
Zo mag Startpagina op grond van het onderzoek verwachten dat het bezoekersaantal de komende Koninginnedag 24% lager is dan op een gemiddelde dag. Tenzij het regent natuurlijk.
(Bron)
'Gewapende Arnold Schwarzenegger' zorgt voor paniek

AMSTERDAM - Een ingehuurde look-a-like van Arnold Schwarzenegger heeft zondag voor grote onrust gezorgd in de Limburgse plaats Lomm. Dat heeft de politie Limburg-Noord maandag laten weten.
De politie kreeg in de ochtend de melding dat een gewapende man zich verdacht ophield bij een tankstation aan de Rijksstraatweg en besloot erop af te gaan. Een automobilist die moest wachten voor een rood verkeerslicht had bij de man duidelijk zichtbaar een wapen gezien. Ook zou de verdachte een geweer in zijn hand hebben.
Bij aankomst van de politie bleek al snel dat er geen sprake was van een overval. Een rijwielhandelaar, van wie het bedrijf in de buurt van het tankstation stond, had een verkoop- stuntdag. Ter gelegenheid daarvan had hij de look-a-like ingehuurd. Deze was uitgedost in de 'terminatorversie' van Arnold Schwarzenegger. Hij droeg een riotgun, gemaakt van een fietspomp.
De rijwielhandelaar werd niet bekeurd, maar kreeg wel een standje van de agenten. Hij had hen namelijk verzuimd van de actie op de hoogte te stellen.
(Bron)
Dus ik fietste door het plakweer, heel voorzichtig. Mijn fiets is niet helemaal okee, de trapas moet vervangen worden maar de fietsenmaker heeft nog even geen tijd. Ik ben zelf al een zwaargewicht, en ik had twee zakken tuinaarde bij me. (Binnenkort moeten de tomatenplantjes in grotere potten.) Zachtjes fietsen, net genoeg vaart om door te rollen zonder kracht te zetten. Loopt er een stel met drie honden, waarvan er twee loslopen. Die honden dus. Er is een aanlijngebod in de wijk, maar goed. Drie honden: een bullterreur (zo noem ik ze altijd), een bouvier en een klein vuilnisbakkie. Eén keer raden welke hond aan de lijn zat.
En één keer raden welke hond met open bek, opgetrokken bovenlip en platgelegde oren op me af kwam rennen. Gelukkig luisterde ie naar de baas, die 'm terugriep. Toen ik en opmerking maakte tegen de baas, werd ik afgebekt.
Tis altijd hetzelfde type.
Wat een gruwelijk plakweer zeg. Ik dacht dat het vrij koel zou zijn, dus ik stap vrolijk met sweater en jas naar buiten - tegen een muur van warmte op. Klef, bah. Doe er dan gewoon zon bij ;-)
Van de SGP-site:

"We zijn als SGP wel wat gewend als het gaat over onjuiste adressering. Aangeschreven worden als de Sociaal Gereformeerde Partij of als de SPG, daar kijken we al lang niet meer van op.
Maar veertien dagen geleden wreef onze secretaresse Janie de Jong haar ogen toch even uit. Tussen de stapel post bevond zich een schrijven van de Sociale Dienst Amsterdam. Gericht aan: Tweede Kamer der Staten-Generaal, t.a.v. ir. B.J. Balkenende, Kamerlid SGP-fractie, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag.
Mochten ze willen bij het CDA, hun eerste man lid van zó'n puike Kamerfractie…"

Die laatste zin laat ik even voor wat het is, maarre... Weet de Sociale Dienst iets wat wij nog niet weten?

zondag, april 27, 2003

Logmailadres veranderd. Meer dan 35 spams per dag is genoeg.
Ik vond Cold Feet _niet_ leuk vandaag :-(
Nieuwe Duitse mode?

Nieuwe Duitse buskaping beëindigd

BERLIJN In Duitsland is opnieuw een bus gekaapt. Een met een mes gewapende man hield in Berlijn een half uur lang de chauffeur en drie passagiers gegijzeld.
De politie heeft hem overmeesterd.
Het was de derde kaping van een bus in Duitsland in ongeveer twee weken tijd.
Op 11 april werd een dubbeldekker in Berlijn gekaapt en afgelopen vrijdag een lijnbus in Bremen.
De eerste kaping werd uitgevoerd na een mislukte bankroof en eindigde met een bestorming door de politie. De kaper van de lijnbus in Bremen was een 17-jarige Libanese jongen die voor de islam in het Midden-Oosten wilde gaan vechten.
TT 122 SARS dodelijker, minder besmettelijk

LONDEN De longziekte SARS is dodelijker dan tot nu toe werd aangenomen, maar minder besmettelijk. De Britse viroloog Anderson, een autoriteit op het gebied van infectieziekten, verwacht dat 8 tot 15 procent van de nu 2753 geïnfecteerde mensen aan de ziekte zal bezwijken.
De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat uit van 5 tot 6 procent. Anderson komt met andere percentages op basis van een analyse van 1400 SARS-gevallen in Hongkong. Het onderzoek wordt over enkele dagen gepubliceerd.
De hoogleraar ontdekte verder dat SARS langer in het lichaam actief is dan andere virussen.