zaterdag, mei 19, 2007

Het cyperse monster, van nu af CM, liep weer door de tuin. Tom maakte dat ie wegkwam, maar Tijger ging zitten brommauwen. CM was niet onder de indruk, vrat demonstratief wat gras, piste nog demonstratiever hier en daar wat rond.
Tijger bleef tekeer gaan, terwijl ze zich normaal snel uit de voeten maakt, maar misschien nam ze de taak op zich omdat Tom er vandoor ging.
CM is ongeveer 4 keer zo groot als Tijger, en ik weet nu ook waarom.
Een buurvrouw van verderop wist me te vertellen dat het een zwerver is, vorig jaar of daaromtrent gevangen voor castratie en chippen, en weer losgelaten want geen kans op plaatsing bij mensen thuis.
Buurvrouw geeft het CM droogvoer, gewoon goedkope harde brokjes, waar ie smakelijk van eet. Waarna ze me verontwaardigd vertelde dat een buurvrouw van haar verteld had dat ze voor een bepaalde kat een specifieke soort Whiskaszakjes kocht, want dat was het énige dat ie lustte. Het bleek te gaan om... Jawel ;-)
Meneer snaait bij die ene vrouw de meest luxe Whiskas, en bij de andere vrouw schranst ie droge brokjes, en ongetwijfeld vult ie dit schamele dieet aan met het een en ander op wild-gebied. Slim beest dus.

vrijdag, mei 18, 2007

Ja, ik weet het. Ik ben niet zo makkelijk. Ik bèn een dwarskont, een muggenzifter, een kommaneuker, een pezewever, een mierenneuker. En als er veel te ziften, te neuken en te weven valt word ik ook nog een enorme azijnpisser.
De beste manier om mij op de kast te krijgen, is me foute of onvolledige info geven omdat je me onderschat, en daarna denigrerend zeggen dat ik toch geen gelijk krijg.
Als je mij Calimeroot, komen mijn hippo-trekjes tot bloei.
Als je me uitlacht omdat ik 'jamaar', en boos wordt omdat ik kritisch ben, terwijl ik gelijk heb, dan heb je een Probleem.

Vorige week rond deze tijd kwam ik compleet overstuur thuis. Nu zijn we diverse stappen verder, en niets opgeschoten, en ik word steeds ehm... (Is er een icoontje voor 'stoom uit de oren'?)

donderdag, mei 17, 2007

Warrig...

Lees, lees, lees. "Work first", sja, het klinkt best mooi.
Alleen staat bij zo ongeveer alle onderzoeksresultaten als eerste vermeld dat zoveel mensen afzien van deelname aan zo'n traject, en hoeveel bezuinigingen dat oplevert.
WF gaat uiteraard om het bieden van meer kansen aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Vandaar dat er geen enkele differentiatie is?
Als je bijstand aanvraagt, heb je die achterstand dus, blijkbaar. En het systeem werkt, want je krijgt geen bijstand, maar een heus arbeidscontract - met andere woorden, al die uitkeringsaanvragers zijn gelijk aan het werk. Wat doen die gemeentes dat toch goed!
Ja, het is dom werk. In veel gevallen zelfs 'gesimuleerd werk'. In Utrecht zijn ze nu al dik drie maanden bezig met kleerhangers sorteren. Het zijn allemaal dezelfde, die moet je op een rek hangen, en dan? (Vriendin vroeg zich al af of ze daarna in een grote bak gegooid worden en geschud - maar ja, het zijn allemaal dezelfde hangers voor zover ik kon zien.)
Maar als je bijstand nodig denkt te hebben, heb je dus een achterstand op de arbeidsmarkt, en moet je dus nog veel leren. Waar je vacatures vindt. Hoe je een CV maakt. Hoe je elkaar steunt op de werkvloer. Dat je op tijd moet zijn. Dat je moet doorwerken. Dat je je aan de regels moet houden.

Her en der wordt opgemerkt dat het wel een beetje op een soort dwangarbeid lijkt, immers: wie niet werkt, krijgt geen geld, en heeft geen recht op een uitkering. Dus je moet wel.
Maar dat ziet men geheel verkeerd zeggen de WF-bazen.
Kijk naar hier, in Utrecht. Je hebt een contract voor 32 uur per week, en daarvoor krijg je netto zo'n 900 euro (is mij verteld). Terwijl je dus maar 24 uur echt werkt! En je krijgt 8 uur begeleiding - daar zou je normaliter voor moeten betalen, dus eigenlijk verdien je wel héél riant.
(Gehoord van deelnemers die al wat langer bezig zijn: 'Die begeleiding, daar moet je je niet teveel van voorstellen hoor.' Medewerker project: 'Je moet het zèlf doen.' Goh.)

woensdag, mei 16, 2007

Directeur rijdt in auto die 120 maandsalarissen van de "medewerkers" waard is.
Ik blijf het gevoel hebben dat dingen ehm... eigenaardig zijn.
Vanmiddag naar het 'project' voor de intake. Ik had de brief bij me die ik gisteren kreeg, met datum, tijd, en ondertekening door de medewerker van het CWI.
U voelt de bui al hangen...

Ik meldde me bij de portier/receptionist. Die zei: 'Hé! Jij was er maandag ook al!', waarna hij al snel ontdekte dat ik, inderdaad, niet aangemeld was.
Hij belde wat rond, en nee, de personeelsmedewerker had geen tijd, want ik was niet aangemeld en intakes waren om 10 uur en niet later.
De portier werd boos. Dat ik maandag ook al voor niks was gekomen dankzij een fout van het CWI, en nu wéér. Waarna er heel snel iemand voor m'n neus stond :-) Lang leve de portier!
De personeelsdame wilde dan wel een uitzondering maken, maar alleen omdat ik dat papier had waarop die afspraak stond, ondertekend door die CWI-medewerker. En ze morde dat dat CWI Zuid overàl een puinhoop van maakt. (.....)
Verhaal aangehoord, werken, coachen, regels, contract, blabla.
Opvallend genoeg werd er helemaal niet naar gezondheidsdingen gevraagd. Zelf maar gemeld dat ik epilepsie heb.

Ik krijg dus vanaf vandaag betaald, 'Wat een mazzel heb je, gelijk 2 dagen vrij!'
Dat ik me afgelopen vrijdag aangemeld heb en er maandag ook al was en dinsdag weer bij het CWI zat waar gezegd werd dat ik in elk geval vanaf afgelopen maandag betaald zou worden, sja, pech.
Komende maandag kan ik bellen voor een afspraak om bijstand aan te vragen over die afgelopen maand. Als ik die al krijg. Ach, tis alles bij elkaar maar een paar honderd euro, waar doe ik moeite voor...

(Overigens zijn diverse hulpdiensten al op de hoogte gesteld, en bereid om de tanden in het probleem te zetten als die bijstandsaanvraag afgewezen wordt.)

dinsdag, mei 15, 2007

Weer naar het CWI, gezellig. Naam achterhaald van de hork van vrijdag. Ah ja, dat is een medewerker van de Sociale Dienst.
Gezegd dat ik me opnieuw kwam aanmelden voor dat 'Werk loont'-project, omdat dat dus niet goed was gegaan, maar dat ik die ene man NIET wilde spreken.

Even later komt er een andere man. Wil weten hoe en wat. Uitgelegd.
Gezegd dat ik best aan de slag wil bij dat project, maar dat ik morgenochtend een sollicitatie heb. Geen probleem, dan zou ie doorgeven dat ik om 1 uur kwam, dan kreeg ik een gesprek en kon ik weer gaan. En dan maandag waarschijnlijk om 8 uur beginnen, want donderdag (hemelvaart) en vrijdag (soort gekoppelde dag wegens hemelvaart) zijn vrij.
In principe moet ik loon krijgen vanaf maandag (gisteren dus). Of misschien wel vanaf vrijdag (de 11e).

En hoe zat het met de tussenliggende periode? Mja, nou, ehm.
Ik kan wel bijstand aanvragen ja. Of ik het krijg is zeer twijfelachtig omdat ik me pas vrijdag de 11e gemeld heb. Nee, klopt, uiteraard kon ik niet al bijstand aanvragen als ik nog in het aanvraagtraject van de WW zat, maar ja, regels.
En als je al geld krijgt voor die tussenliggende periode (van 17 april tot en met 10 mei), dan krijg je zeker geen voorschot. En de beoordeling duurt 2 tot 8 weken, hangt er beetje vanaf. Waar vanaf? Mja...

Formulieren meegekregen die ik moet invullen, plus een lijst van alle zooi die ik in moet leveren bij de aanvraag, en een telefoonnummer dat tussen 10 en 11 bereikbaar is waarop je een automatische dame krijgt die je meldt wanneer je kunt komen.
Je krijgt vrij van het project als je naar dat aanvraaggesprek moet.

Ik zie het al gebeuren: van huis naar het 'werk', terug naar huis voor de aanvraag, terug naar werk, terug naar huis als je weer naar huis mag. (Is maar 4 uur reizen op een dag, 60 km.)

Klein detail: raad eens wie de beoordelaar zal zijn, wie moet beslissen of ik over die maand-zonder-inkomen wel of geen bijstand ga krijgen...

maandag, mei 14, 2007

Kat in kist overleeft lange bootreis

AMSTERDAM - Een Chinese kat heeft een bootreis van vijf weken overleefd zonder eten of drinken. De kat zat in een gesloten kist met motorhelmen, die met de boot van China naar de Verenigde Staten werd vervoerd. Dat meldt de BBC maandag.
De kat werd gevonden door een winkeleigenaar in North Carolina. "Ik was verbaasd om een kat tussen de motorhelmen aan te treffen", aldus de man. De kat bleek nog steeds in leven te zijn, hoewel hij erg verzwakt was. De winkelier belde direct de dierenambulance.
"De meeste dieren kunnen normaal gesproken maar een paar dagen zonder water leven", aldus een dierenarts tegen persbureau AP. "Katten hebben echter zulke goede nieren dat zij soms langer kunnen overleven."
De kat, die de naam China heeft meegekregen, maakt het naar omstandigheden goed.
(Bron)
Omzet Nuon gedaald door warme weer

AMSTERDAM - De omzet van het energiebedrijf Nuon is in de eerste drie maanden van dit jaar met 4 procent gedaald door het relatief warme weer in deze periode. Klanten gebruikten daardoor aanzienlijk minder gas. De gasomzet daalde met 21 procent tot 721 miljoen euro.
De totale omzet kwam uit op ruim 1,7 miljard euro tegen 1,8 miljard euro in het eerste kwartaal vorig jaar, zo meldde Nuon maandag.
(Bron)
Bejaarde aangehouden voor stelen slippers

ALBLASSERDAM - Een 82-jarige vrouw uit Alblasserdam is zaterdagmiddag in haar woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal.
De vrouw wilde een paar slippers van 12,95 euro kopen, maar vond de rij voor de kassa te lang. Omdat ze geen zin had om te wachten, liep ze met haar nieuwe slippers de winkel uit, zo verklaarde de dame tegen de politie.
De vrouw is aangehouden door het winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau betaalde de dievegge een boete van 130 euro en werd na verhoor heengezonden.
(Bron)
Passagiers Transavia-vlucht onder bewaking afgezonderd

SCHIPHOL - Passagiers van een vlucht van Transavia hebben zondag op de luchthaven van het Turkse Antalya onder onaangename omstandigheden vastgezeten.
Toen hun vliegtuig een technisch mankement bleek te hebben, moesten de reizigers onder bewaking in een afgezonderde ruimte verblijven. Dat liet Transavia maandag weten.
De passagiers hebben daar een aantal uren doorgebracht zonder dat ze op de hoogte werden gebracht over de ontstane situatie. Ook kregen ze niets te eten en te drinken. De luchtvaartmaatschappij betreurt deze gang van zaken en stelt een onderzoek in, zo maakte ze bekend.
(Bron)
Jongen gaat agent te lijf met barkruk

AMSTERDAM - Een 16-jarige jongen uit Eemnes heeft geprobeerd een agent te lijf te gaan met een barkruk. Hij is vrijdagnacht opgepakt na een vechtpartij in een horecagelegenheid in zijn woonplaats, meldt de politie.
Twee groepen had het met elkaar aan de stok gekregen in de zaak. De 16-jarige wilde weer beginnen nadat de politie de gemoederen rond 01.00 uur tot bedaren had gebracht.
De jongen richtte zijn agressie op agenten toen zij hem wilden tegenhouden. Ook een 23-jarige inwoner van het Utrechtse dorp Eemnes is gearresteerd.
Niemand wilde volgens de politie aangifte doen na de vechtpartij. De aanleiding is onbekend.
(Bron)
Houting terug in de Rijn

WAGENINGEN - De houting, een zalmachtige vis, is terug in de Rijn. Een Duits experiment met het herintroduceren van deze vis blijkt een doorslaand succes. De houting plant zich ondertussen weer zelf voort in het Nederlands-Duitse stroomgebied van de Rijn.
Dat bewijst een onderzoek van het Wageningse instituut IMARES, Rijkswaterstaat RIZA en de universiteit van Keulen. De houting verdween in de jaren dertig van de vorige eeuw uit de Rijn door overbevissing, aanleg van stuwen en milieuvervuiling.
De Noordzeehouting is een trekvis, die naar de Rijn zwemt om te paaien. Het beest was eind vorige eeuw bijna uitgestorven. Er kwam alleen nog een populatie voor in het Deense riviertje Vida. Duitse onderzoekers hebben uit deze populatie in 1992 eieren geoogst en die opgekweekt tot jonge houtingen.
Honderdduizenden houtingen zijn uitgezet in de Lippe, een zijriviertje van de Rijn in Duitsland. De jongen zwommen met de stroming mee en kwamen in Nederland in de benedenrivieren, het IJsselmeer en het kustgebied terecht. Elk jaar zijn nieuwe vissen in de Lippe losgelaten.
In 2006 zijn de jonge vissen gemerkt. Een telling in het IJsselmeer wees uit dat maar 4 procent van de jongen daar een merkteken had. Dat is voor de onderzoekers het bewijs dat de houtingen zich op grote schaal zelf voortplanten. Het uitzetten van de vis is daarom stopgezet.
Langs de Rijn is een permanent netwerk van detectiestations aangebracht bij vistrappen en stuwen. Via dat netwerk hebben wetenschappers in 2006 en 2007 het trekgedrag van de vis gevolgd. Gebleken is, stellen zij, dat maar weinig houtingen helemaal doorzwemmen naar het Duitse stroomgebied van de Rijn. Er wordt op grote schaal gepaaid in Nederland.
(Bron)
Veelzijdig libellenreservaat langs Friese autoweg

BALK - De aanleg van autowegen wordt door veel mensen als slecht voor de natuur ervaren. In Friesland staat de wereld echter een beetje op zijn kop. Door de aanleg van de weg tussen Balk en Koudum in de jaren zestig is unieke natuur ontstaan die perfect is voor libellen. Sterker nog, met 34 soorten telt de natuur langs de weg de grootste variatie in libellen in Europa.
Zaterdag krijgt het stukje natuur het predikaat 'reservaat', zo meldde coördinator Peter de Boer van de de Friese libellen werkgroep De Hynstebiter (De Paardenbijter) woensdag.
Het bed waarin de weg ligt is aangelegd door zand uit de omgeving weg te graven. De kleine zandputten die daardoor zijn ontstaan bevatten inmiddels heel helder water, veel waterplanten en geen vissen. Perfect voor libellen. Tussen de 34 soorten zitten hele zeldzame en beschermde libellen.
Zaterdag worden zeven informatiepanelen en een route door het reservaat geopend. De leek kan zo in een half uurtje alles over het insect leren.
Een libelle is vooral bekend als vliegend insect. De grootste tijd van zijn leven, een à vier jaar, zit de libelle echter als een soort larf onder water.
Pas als de libelle volgroeid is, komt hij uit het water en hij heeft dan een leven als vliegend insect van een paar weken. Daarin eet en vrijt het dier tot de dood.
(Bron)
Vrouw schopt konijn dood in Houten

HOUTEN - Een 29-jarige vrouw in Houten heeft zondagmiddag een konijn doodgetrapt.
Een getuige zag dat de vrouw het dier met kooi en al uit een woning gooide en vervolgens een aantal schoppen gaf op een grasveld. De dierenambulance kwam te laat voor het beestje.
De vrouw is aangehouden. Het is niet bekend waarom ze het konijn mishandelde. Wel heeft ze spijt betuigd.
(Bron)

Daar heeft dat konijn ook echt wat aan ja.
Duitse advocaten waarschuwen voor digitale huiszoeking

HAMBURG - Twee belangrijke verenigingen van advocaten in Duitsland, de Deutsche Anwaltsverein en de Bundesrechtsanwaltskammer, vragen de Grote Coalitie van CDU en SPD af te zien van geplande nieuwe antiterreurwetgeving.
Zelden hebben Duitse verenigingen van advocaten zich zo nadrukkelijk gemengd in de politiek, aldus weekblad Der Spiegel maandag.
De meeste weerstand is er tegen plannen voor een wettelijke basis voor 'huiszoekingen' in computers van privépersonen via internet. De hackplannen van de staat zouden "verschrikkelijke gevolgen voor de intimiteit en de waardigheid van de burger" hebben, aldus Hartmut Kilger, de president van de Deutsche Anwaltsverein, die rept over een "frontale aanval op de grondwet".
Het wetsontwerp van minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Schäuble (CDU) wordt maandag besproken in het overleg tussen de christendemocratische CDU/CSU en de sociaaldemocratische SPD. De advocatenverenigingen hopen dat minister van Justitie Brigitte Zypries (SPD) in deze "fundamentele kwesties van de rechtsstaat" geen concessies zal doen.
Volgens de vicepresident van de Bundesrechtsanwaltskammer, Ulrich Scharf, worden "angsten in de bevolking aangewakkerd en gebruikt" om uitbreiding van de competenties van de veiligheidsdiensten aanvaardbaar te maken.
(Bron)
CWI helpt meer ouderen aan werk

AMSTERDAM - De zogeheten netwerkbijeenkomsten die het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) sinds eind vorig jaar houdt voor werkzoekende 45-plussers, zijn een succes. Dat stelt het CWI maandag.
De eerste vier maanden van dit jaar hielp het CWI bijna 23 duizend werkzoekenden van 45 jaar en ouder aan een baan. Dat zijn er 8900 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Volgens het CWI is de helft van de ingeschreven werkzoekenden 45 jaar of ouder. Van hen zoekt ruim driekwart al een jaar of langer naar een baan.
Om oudere werkzoekenden ook aan het werk te helpen, startte het CWI eind vorig jaar het project Talent 45-Plus. Daarmee moeten binnen twee jaar dertigduizend extra 45-plussers aan de slag worden geholpen. Daarvoor heeft het CWI driehonderd adviseurs ingezet.
Onderdeel van het project zijn netwerkbijeenkomsten. Hier kunnen werkzoekenden tips en contacten uitwisselen bij het zoeken naar werk of het starten van een eigen bedrijf.
Staatssecretaris van Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb (PvdA) bezoekt maandag in Assen een bijeenkomst. Hij wordt onder meer geïnformeerd over de problemen waar 45-plussers bij het zoeken naar werk tegenaan lopen.
(Bron)

Uiteraard staat een en ander geheel los van factoren als de aantrekkende economie en dergelijke.
België voert dubbele nationaliteit in

BRUSSEL - Een Belg die een buitenlandse nationaliteit aanneemt, behoudt binnenkort zijn Belgische paspoort. Tot nog toe raakte hij dat automatisch kwijt.
Dat is het gevolg van een koninklijk besluit dat op 9 juni in werking treedt. De regeling geldt voor alle landen, behalve voor tien Europese, waaronder Nederland, aldus Belgische kranten maandag.
Dat betekent dat een Belg die Nederlander wordt voorlopig nog wel zijn Belgische paspoort verliest.
(Bron)
School aangeklaagd na vertonen 'Brokeback mountain'

AMSTERDAM - Een 12-jarig meisje en haar grootouders hebben de school van het meisje in Chicago aangeklaagd. Ze claimen dat Jessica Turner emotionele schade heeft overgehouden aan het zien van 'Brokeback mountain'.
Een invalkracht vertoonde de film over twee homoseksuele cowboys vorig jaar in de klas van het meisje.
Jessica en haar grootouders, die de voogdij over het meisje hebben, eisen 370.000 euro schadevergoeding van de Ashburn Community Elementary School.
"Het is erg belangrijk dat mijn kinderen niet aan dit soort dingen worden blootgesteld", stelt grootvader Kenneth Richardson. "De lerares wist dat ze dit niet mocht laten zien."
In de Verenigde Staten heeft 'Brokeback mountain' het etiket 'Restricted' gekregen, wat betekent dat de film niet geschikt wordt geacht voor kinderen onder de 17 jaar, zonder begeleiding van een volwassene.
Richardson had eerder al een klacht ingediend bij de school van zijn kleindochter omdat zij teksten zou moeten lezen die scheldwoorden bevatten. "De film was de laatste druppel", vertelt hij. "Ik heb het gevoel dat deze rechtszaak noodzakelijk is omdat ik de school al een waarschuwing had gegeven vanwege de literatuur die de kinderen moeten lezen."
(Bron)

Niet zonder begeleding - maar die invalkracht was er toch bij?
En 'dit soort dingen', laat me raden: homoseksualiteit?
Misschien moet opa zijn kleinkind naar een goedgelovige school sturen. Maar daar kun je natuurlijk minder claimen.
'Nederlander minst klagende werknemer'

LONDEN - Nederlandse werknemers zijn het meest gelukkig met hun baan en zeuren het minst. De Fransen en Britten zijn de grootste klagers over hun werkomstandigheden.
Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde studie van het Britse onderzoeksbureau FDS International.
Werknemers in Frankrijk, Groot-Brittannië en Zweden klagen het meest over een gebrek aan vrije tijd of een te laag salaris. Ook Amerikaanse werkers zijn vaak ontevreden ondanks het feit dat de lonen in de Verenigde Staten het hoogst zijn in de wereld.
De Nederlandse werknemer behoort samen met de Thaise en Ierse tot de meest gelukkige ter wereld. Ook zeuren ze het minst. Slechts 8 procent van de Nederlandse werkers klaagt over te weinig vakantiedagen tegen 37 procent in Groot-Brittannië. Het meest ongelukkig zijn werknemers in Japan, maar daar klagen ze vaak niet over.
Het onderzoek 'What Workers Want: A Worldwide Study of Attitudes to Work and Work-Life Balance' werd gehouden onder bijna 14.000 werknemers in 23 landen.
(Bron)
Defensie ziet af van aanschaf Tomahawks

BRUSSEL - Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) ziet "om financiële redenen" af van de aanschaf van dertig Tomahawk-raketten. Dat heeft hij maandag tijdens een briefing in Brussel bekendgemaakt.
Hij zet de ongeveer 70 miljoen euro die ermee gemoeid is liever op een andere manier in. De minister noemde het werven en behouden van defensiepersoneel een van zijn prioriteiten. De VVD spreekt van een "uitverkoop" van Defensie.
De minister vindt de kruisraketten onnodig voor Nederland, omdat het land nooit op een dergelijk "hoog geweldsniveau" zal opereren. Zijn voorganger Henk Kamp wilde de Tomahawks hebben om er naast de Britten en de Verenigde Staten vanaf fregatten precisiebombardementen mee te kunnen uitvoeren.
Van Middelkoop benadrukte verder dat de financiering van zes Chinook-transporthelikopters geen problemen oplevert. Eerder lekte uit dat hij in de clinch lag met minister Wouter Bos (Financiën) over de ongeveer 370 miljoen euro voor de aanschaf.
Maar volgens Van Middelkoop is daar geen sprake van. Hij zal de 250 miljoen euro die het kabinet heeft uitgetrokken voor vredesoperaties, niet gebruiken voor deze helikopters.
Zondag lekte al uit dat Van Middelkoop bezig was met een herschikking van zijn begroting en dat hij overwoog de aanschaf van de Tomahawks uit te stellen om meer geld vrij te krijgen voor personeel.
Volgens een ambtelijke notitie zou ook bezuinigd kunnen worden door het schrappen van een squadron F-16-straaljagers en Leopardtanks. Maar daar wilde de minister maandag nog niets over zeggen. De militaire vakbonden reageerden hier bezorgd op.
De VVD is geschokt en wil opheldering van de minister. De VVD vreest dat dit op termijn kan leiden tot meer slachtoffers onder de militairen. Volgens Kamerlid Arend Jan Boekestijn deugt er niets van de defensiebegroting. Hij stelt dat Van Middelkoop de stijgende exploitatiekosten betaalt met het verkopen van de "kroonjuwelen van het materieel". "Dan ben je bezig om de krijgsmacht zichzelf te laten opeten."
Bovendien vindt de VVD de aanschaf van de Tomahawks wel belangrijk voor Defensie, als dat mee wil doen aan de grote crisisoperaties en mee wil kunnen praten met de Verenigde Staten en de Britten.
(Bron)

Je kunt natuurlijk ook eens kijken naar de omvang van Nederland, en je afvragen of we net zo groot moeten willen zijn als die andere landen.
(Dat ik het nog eens eens zou zijn met een minister van Defensie!)
Politie maakt lastpakkenlijst Ondiep

UTRECHT - De politie gaat een top 15 maken van bekende criminelen in de Utrechtse wijk Ondiep. Verder komt er een lijst van bekende overlastplegers. Zij kunnen op extra aandacht van de politie rekenen.
Er komt mogelijk ook een wijkverbod voor 'ruziezoekers' van buiten de wijk en er wordt een bewakingscamera ingezet om probleemjongeren en eventueel hun ouders te confronteren met hun gedrag.
Deze maatregelen staan in een plan van aanpak dat de politie opstelde na het dodelijke schietincident in Ondiep op 11 maart en de daaropvolgende rellen. Het plan van aanpak is opgesteld na zes bewonersbijeenkomsten met politie en gemeente die georganiseerd werden na het schietincident.
De politie wil harder gaan optreden tegen hangjongeren in de wijk. Daarom krijgt elke minderjarige overlastpleger en zijn of haar ouders een brief waarin staat dat zijn of haar gedrag niet wordt getolereerd.
Verder zullen veelvuldig verkeerscontroles worden uitgevoerd op de Royaards van den Hamkade, de Ahornstraat, de Omloop en de Laan van Chartroise. Tijdens de bewonersbijeenkomsten werd namelijk veel geklaagd over het rijgedrag in deze straten. Bij de eerste controles afgelopen weken schreef de politie al tientallen bekeuringen uit.
Ondiepers klagen al langer over overlast in de wijk. Volgens de politie, die in 2006 een offensief inzette tegen de overlast, was die overlast op het moment van het schietincident al fors verminderd.
(Bron)

Nieuwe uitdaging: op de lijst komen - dan ben je pas stoer en cool!
'Zòrreg... dat je erbijijij komt...'
Oh ja, nog een aanvulling op het werkproject: er werken gemiddeld wel 20 mensen.
Ik ben er nog niet achter wat er aan de hand is. Misschien is er helemaal niks aan de hand, hoort het er allemaal bij. Dan wen ik langzaam, of ik ben gek aan het worden.
Maar als je een folder van de Praxis krijgt, met als speciale aanbiedingen rolstoelen en rollators - heb je dan iets gemist, of is dat echt vreemd?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ik heb de afgelopen dagen toch al een beetje het gevoel in een soort parallel universum te leven, maar zo wordt het niet beter...
Volgende stap. CWI bellen. Dan krijg je een centrale aan de lijn, dus niet 'jouw' vestiging.
Verteld over het 'gesprek' vrijdag. Man aan de lijn is verontwaardigd, valt dan stil en zegt: "Hm, heette ie zo-en-zo?" - en die naam klinkt heel bekend ja.
Man briest: "Dat is weer zo'n gast van Work First, die snàppen het gewoon niet! Die horen NIET bij het CWI hoor!! Die moeten we huisvesten van de gemeente!"
Man adviseert om weer naar de vestiging te gaan, te melden dat ik een àndere medewerker wil spreken, en dat ik ook iemand van de afdeling Sociale Zaken wil spreken, voor een bijstandsuitkering voor die tussenliggende maand die nu bijna om is. Zo'n uitkering kan 6 weken op zich laten wachten, maar de gemeente kan eventueel besluiten een voorschot te verstrekken.

Ga je naar het CWI. "Sorry, computerstoring..."
Eens kijken of ik van de chaos een beetje logisch verhaal kan maken...

Ik moest dus vanochtend om 8 uur bij een bedrijf zijn. Da's om kwart voor zeven weg, da's om 6 uur opstaan.
Ik ging op tijd naar bed, en ik was al snel weer wakker. Want Tijger sprong op bed, en normaal word ik daar niet wakker van. Maar ze was WILD, en erger: de reden daarvoor werd gekraakt, terwijl het nog hard piepte, en het bloedde flink.
Tijger compleet met muis van het bed gejaagd, dekbedhoes rap verwijderd, hoes in koud water gedaan. Daarna de vlekken in de gang opgeruimd, en de vlekken in de huiskamer, waar Tijger net de laatste restjes verorberde. (Zelfs geen staart gevonden deze keer.)

Daarna was ik niet zo slaperig meer. Tijdje achter de comp zitten rommelen. Madam kwam voorzichtig weer binnensluipen. Niet zo erg. Dacht ik. Meestal gaat ze na een lekker maaltje en flink poetsen heerlijk slapen. Ze ging in elk geval op het verschoonde bed liggen.
Geloof me, als een kat een muis eet, kraakt dat heel erg. Maar echt goed kauwen doen ze niet. Ik weet dat nu, want Tijger kotste het verschoonde dekbed vol overgave onder :-(
Bed weer verschoond. Het idee 'slapen' verder geschrapt. (Nog wel in bed gelegen met de deur dicht, maar slapen lukte niet.)

Goed, op naar het bedrijf. Ik meld me, moet wachten, er komt nog een nieuw iemand, we wachten samen. Waarna onze gegevens worden genoteerd, we een uitleg krijgen over het werk (kleerhangers sorteren), de regels (veiligheidsschoenen van het werk aan; al je spullen in een kluisje, als er tenminste een kluisje vrij is; vrij voor sollicitaties; drie dagen werken en twee halve dagen 'begeleiding').

Nou ja, uiteindelijk kreeg ik de kans om te zeggen dat die werkleider het over een contract had, maar dat ik daar niets van wist, en dat er denkelijk iets fout was gegaan en dat ik ook wel wist waarom.
Kort uitgelegd, man wordt boos. Een tijdje later komt er een leidinggevende die mijn verhaal wil horen, en héél boos wordt. 'Je hebt nog geen contract? Je hebt nog geen intake gedaan? Je wist niet dat je de eerste dag om 10 uur begint omdat je dan eerst een gesprek en een rondleiding krijgt?' Nou, eh, nee.
Ze gaat 'contact opnemen' met de leidinggevende van de man die ik vrijdag sprak. Ze zei ook nog iets als 'Die vent is gek', dus het lag niet aan mij dat ik dat dacht.

Dus. Terug naar het CWI, nieuw gesprek vragen, zorgen dat ze een aanvraag doen voor betaling van de tussenliggende maand (bijstand), en opnieuw beginnen.

zondag, mei 13, 2007

Vraag je je af wat er gebeurt als je lijm, tomaten, een bal, eieren, deodorant, potloden of een ananas in de magnetron stopt?
Hier ontdek je het, compleet met de meltdown-tijden. Enne, 'Do NOT attempt', staat erbij.
Zet wel het geluid aan ;-)
TT 130 In de Bosnische hoofdstad Sarajevo hebben meer dan 600 klanten van een restaurant een voedselvergiftiging opgelopen. Zeker honderd van hen moesten naar het ziekenhuis. Alle slachtoffers hadden een broodje kip gegeten in het fastfood-restaurant.
Tekort aan machinisten hindert treinverkeer

AMSTERDAM - Het treinverkeer tussen Amersfoort en Barneveld-Noord is zondagochtend ontregeld doordat niet genoeg machinisten beschikbaar zijn.
De helft van het normale aantal treinen rijdt, laat spoorbeheerder ProRail weten.
Door het personeelstekort bij vervoerder Connexxion moeten reizigers tussen Amersfoort en Ede-Wageningen rekening houden met een vertraging van een kwartier.
Het is nog niet bekend tot wanneer deze situatie duurt.
Connexxion is sinds december de vervoerder op de zogenoemde Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen.
(Bron)
Hand in brievenbus verraadt inbreker

AMSTERDAM - Vruchteloos met zijn hand tasten in een brievenbus heeft een inbreker verraden in Utrecht. Dat meldt de politie.
Een bewoner van het huis dat bij de brievenbus hoort, zag de hand zondagochtend rond 04.00 uur opduiken. Toen de hand werd teruggetrokken, belde de bewoner de politie.
Bij een andere woning had de inbreker meer succes. Hij kreeg de voordeur open met behulp van ijzerdraad. Een bewoner, die in de huiskamer zat, had niets in de gaten.
De politie wel, en die greep de 38-jarige inbreker in zijn kraag.
(Bron)
Oudste koning ter wereld overleden

WELLINGTON - Het oudste staatshoofd ter wereld, de heerser van het Polynesische staatje Samoa, is zaterdag op 94-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Samoanews zondag op zijn website bericht.
Malietoa Tanumafili II werd in 1963 staatshoofd van het voormalige koninkrijk Samoa dat in 1962 onafhankelijk was geworden.
Malietoa geldt als de grondlegger van de onafhankelijkheid van het eilandstaatje ten noorden van Nieuw-Zeeland.
Hij was staatshoofd voor het leven. Zijn opvolger zal voor een periode van vijf jaar worden gekozen.
(Bron)
'Jongeren leren thuis drinken'

LONDEN - Jongeren die samen met hun ouders alcohol drinken, hebben minder kans dat ze overmatig alcohol gaan gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek onder 10.000 Britse jongeren. Van hen drinkt 36 procent geregeld overmatige hoeveelheden.
De onderzoekers van de universiteit in Liverpool constateerden vrijdag in de Britse krant The Guardian dat jongeren minder zakgeld zouden moeten krijgen als hun ouders er zeker van willen zijn dat ze zich niet helemaal lam drinken.
"We zijn eraan gewend 15 tot 30 euro zakgeld aan kinderen te geven, zonder enig idee te hebben waaraan ze het uitgeven." Veertig procent van de jongeren kocht zelf de alcoholhoudende dranken.
Jongeren die niet meer dan 15 euro zakgeld krijgen en samen met hun ouders drinken, gedroegen zich het meest verantwoord, aldus het onderzoek.
(Bron)
Drugs- en alcoholexcessen jeugd door prestatiedruk

BIELEFELD - De hoge prestatiedwang bij jongeren leidt tot toenemende drugs- en alcoholexcessen. Het groeiend aantal verplichtingen is ook een oorzaak voor het stijgende gebruik van geweld.
Dat stelde de Duitse onderzoeker Hurrelmann in de Shell-jeugdstudie 2006, waaraan Duitse media zaterdag aandacht besteedden. Volgens de wetenschapper van de universiteit Bielefeld heeft een deel van de jongeren, vooral jongens, grote problemen met de eisen die school, familie en leeftijdsgenoten stellen.
Zij voelen zich steeds machtelozer en zoeken hun toevlucht in bijvoorbeeld drank of drugs. De onderzoeker schat de omvang van deze groep jongeren op 10 tot 15 procent en de groep zou steeds groter worden.
(Bron)
Kwart Nederlanders voelt niets voor orgaandonatie

UTRECHT - Een op de vier Nederlanders voelt niets voor orgaandonatie. Zij willen zich niet laten registreren om nier, hart, long of lever af te staan. Dat blijkt uit een vrijdag verschenen studie van het Nederlands Instituut voor de Gezondheidszorg Nivel.
Drie jaar geleden zei 13 procent zich niet als donor te laten registeren, ook als dat eventueel zou worden verplicht. Dat is nu 26 procent. Nederlanders zijn ook minder dan voorheen bereid om een orgaan van een overleden familielid beschikbaar te stellen.
Vorig jaar waren er 200 donoren, in 2004 waren dat er 228. Maar de behoefte is aanzienlijk groter. In mei wachtten 1421 mensen op een orgaan. Elk jaar sterven honderden mensen omdat niet tijdig een vervangend orgaan beschikbaar is.
Door het sterk toenemende aantal patiënten met diabetes is vooral het tekort aan nieren nijpend.
Het Nivel stelt dat de toestemming van de nabestaande doorslaggevend bij beslissing over orgaandonatie. Vaak bepalen zij of een overleden donor wordt of niet.
De meerderheid van de Nederlanders vindt ook dat nabestaanden om instemming gevraagd moet worden. Het onderzoek bestond uit een schriftelijke enquête onder 1090 leden van het consumentenpanel gezondheidszorg.
In 2004 zei 40 procent van de ondervraagden dat ze als nabestaanden zouden instemmen met donatie als de wens van de overledene niet bekend is. Nu is dat 30 procent. Volgens onderzoeker Roland Friele is dat een zorgelijke ontwikkeling.
De onderzoekers menen dat de introductie van een systeem van actieve donorregistratie kan leiden tot een toename van het aantal donoren. Actieve registratie komt er op neer dat mensen die herhaald niet reageren op een verzoek tot registratie als donor worden aangemerkt.
GroenLinks werkt aan een initiatiefwet die een dergelijk 'geen bezwaar systeem' introduceert. Mensen zijn dan donor als ze niet aangeven dat ze daar bezwaren hebben. Het Tweede Kamerlid Kees Vendrik stelt daarover dinsdag vragen aan minister Ab Klink (Volksgezondheid).
"Het onderzoek is gebaseerd op hoe mensen zeggen te reageren", zegt Friele "Of dat in werkelijkheid ook zo zal zijn, is niet zeker. Ook is niet te voorspellen, hoe een verandering van systeem bij de bevolking zal vallen."
Klink wilde zich vrijdag na afloop van de ministerraad niet over de zaak uitspreken. Hij wil eerst het rapport zorgvuldig lezen. Dan zal hij een standpunt innemen en vervolgens eventuele maatregelen nemen. "Het is een buitengewoon aangelegen onderwerp", zei de minister.
(Bron)

Van mij mogen ze alles hebben dat nog bruikbaar is. Als een ander ermee geholpen is, prima toch? Ik heb er zelf niks meer aan, dus waarom niet?
Kledingzaak verkoopt per ongeluk T-shirts met racistische slogan

De Britse kledingwinkel Burton heeft enige tijd een T-shirt verkocht met daarop een racistisch slogan in het Russisch. Toen de werkelijke betekenis van de slogan ("We zullen Rusland zuiveren van alle niet-Russen!") bekend was geworden, werden de betreffende T-shirts uit de winkels gehaald.
De slogan wordt gebruikt door extreem-rechtse Russische groeperingen. De winkel dacht dat op het T-shirt "Wees trots op Rusland" stond. De leverancier had de winkel verzekerd dat het een vaderlandslievende slogan betrof, zei een winkelwoordvoerster die anoniem wenste te blijven.
(Bron)
Luchtbrug haalt jongeren van Engelse hei

LONDEN - Het Britse leger heeft zondagochtend met een luchtbrug 2400 jongeren van de Dartmoor-heide in het zuidwesten van Engeland gehaald.
De jongeren namen deel aan een trektocht, die wegens zware regenval moest worden afgelast. De angst bestond dat de rivieren in het gebied zouden overstromen, meldde de BBC.
Tijdens de tweedaagse trektocht Ten Tors leggen de jongeren in kleine groepjes afstanden van 55 tot 90 kilometer af.
Tijdens trainingen voor het evenement in maart stierf een 14-jarige deelneemster toen ze in een rivier stortte.
(Bron)
Vaste telefoon maakt plaats voor 'thuismobieltje'

DEN HAAG - De vaste telefoon verdwijnt langzaam uit de huiskamers. Hoewel mensen thuis nog steeds het meest bellen met de vaste telefoon, pakt de helft van de jongere generatie onder de 40 jaar thuis ook het mobieltje om mensen te bellen.
De reden is meestal het gemak, omdat daarin nu eenmaal veel nummers staan. Dat blijkt uit een onderzoek van KPN, uitgevoerd door Blauw Research bv, onder bijna 750 mensen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar.
Een op de vijf mensen heeft tegenwoordig alleen een mobiele telefoon en geen vaste aansluiting meer thuis.
De mobiele telefoon wordt bovendien voor privé-gesprekken thuis meer gebruikt dan buitenshuis. Ook schamen steeds minder mensen zich om iemand mobiel te bellen, terwijl men vermoedt dat diegene thuis is. [Schamen??]
Het zijn vooral de veertigplussers die thuis vaker een vaste lijn hebben dan mensen beneden de veertig: 83 procent tegenover 65 procent.
Twee derde van de ondervraagden die zowel een mobiele- als een vaste telefoon hebben, geven aan thuis meestal op de vaste lijn te worden gebeld.
Bijna een kwart van de mensen voert lange gesprekken meestal thuis met de mobiel, en ongestoord bellen doet bijna 30 procent het liefst thuis met de mobiel.
"Opvallend is dat gesprekken met vrouwen zowel tot de langste behoren als tot de leukste. Gesprekken met een vriendin staan hoger in de ranking 'leukste gesprekken' dan met de vriend. Gesprekken met zussen behoren tot de minst leuke gesprekken", constateren de onderzoekers.
In het rijtje van levensbehoeften of -geneugten staat bij de veertigminners de mobiele telefoon gemiddeld op de derde plaats, na het internet en de auto.
Onder de veertigplussers staat de mobiele telefoon op een vijfde plaats. Daar is televisie kijken en roken populairder.
Voor maar liefst 13 procent is het mobieltje zelfs de eerste levensbehoefte. Bij de veertigplusser ziet maar 5 procent de mobiel als een eerst levensbehoefte.
(Bron)
Man zit uren in hoogspanningsmast Tilburg

AMSTERDAM - Een 35-jarige verwarde man heeft zaterdagmiddag enkele uren in een hoogspanningsmast in Tilburg gezeten. De dakloze man zat op een hoogte van 25 meter, zegt de politie in Noord-Brabant.
De politie kreeg rond 12.30 uur een melding dat een man in de mast was geklommen. Tegen 15.00 uur konden de politie en de brandweer hem overhalen om in het bakje van een hoogwerker te stappen. Die bracht hem weer met beide voeten op de grond. Hulpverleners hebben hem opgevangen.
(Bron)