zaterdag, maart 23, 2002

Vriendje kreeg een tijdje terug via het werk een mobieltje. Na registratie kreeg hij ook nog een bedrag aan beltegoed. Gevolg: hij belt me op en meldt dat ie toch nog naar de film Virus zit te kijken. Die staat bij mij op de achtergrond aan, en de traditie is dan dat ik het even meld als er ontwikkelingen zijn. Maar nee, hij ging mij vertellen wat er gebeurde, en meldde toen: ik zit op de bank voor de tv, met m'n mobiel, want m'n beltegoed moet op. O.
Iemand tips hoe je een jongetje van anderhalf stil krijgt? Het heeft erg de neiging om midden in de nacht te gaan schreeuwen en door het huis te bonken. Het leek me eerst een olifant op klompen, maar nee, het is echt een klein jochie. Alleen gaat ie maar door en door, en na een tijdje gaan zijn ouders net zo op tilt en lig ik in mijn bed te luisteren naar een soort slooptocht door twee kamers.
Ik word er al moe van, ik denk dat die ouders hem het liefst aan wasknijpers buiten zouden hangen.
Na veel gedoe met ultralangzaam surfen, mijn pogingen opgegeven en Opera geïnstalleerd. Dat hielp. IE gedraagt zich weer. Vraag me niet hoe het zit, maar het werkt weer.

vrijdag, maart 22, 2002

Weer een leuke lijst 'hoe maak ik mensen gek', in dit geval in een lift. (Met Xcam-popup helaas).
NOS-TT 371 vr 22

In India is de eerste pratende wasmachine ter wereld geintroduceerd. Een vriendelijke vrouwenstem maakt de gebruiker duidelijk wanneer wasmiddel moet worden toegevoegd en meldt ook wanneer het tijd is om te relaxen.
In totaal kent de machine meer dan 90 Engelse en Hindi zinnen. Na iedere uitspraak klinkt er uit het apparaat rustgevende pianomuziek of een gezellig hoempadeuntje.
Uit onderzoek bleek dat veel Indiase vrouwen moeite hebben om huishoudelijke apparaten te bedienen en behoefte hebben aan duidelijke uitleg.

En kun je dan kiezen welk deuntje je wilt? Of hangt dat af van de voortgang van het wasproces? En als je het eenmaal doorhebt, kun je de muziekjes dan ook uitzetten?

dinsdag, maart 19, 2002

Update verwarming bijvullen: ik deed het dus wel goed. Alleen zaten twee delen die van elkaar los moesten, muurvast. Vriendje heeft flink zijn best gedaan met de waterpomptang en alles losgekregen. Verwarming is nu weer vol en werkend.
Er lijkt toch een soort orde in mijn huis te ontstaan, want toen de lamp het opgaf, had ik binnen een minuut een nieuwe lamp gevonden. Vroeger had ik ook wel nieuwe lampen in huis, maar kon ik ze nooit vinden. Er is dus nog hoop.

Ik wist het wel:

You are Kermit!
Though you're technically the star, you're pretty mellow and don't mind letting others share the spotlight. You are also something of a dreamer.

maandag, maart 18, 2002

Ik heb een vrij grote, knaloranje rugzak. Vriendje kocht 'm ooit tweedehands voor me. De rugzak heeft een frame dat een beetje scheef is, ongeveer net zo scheef als mijn rug, dus dat past mooi. Hij is oud, heeft witte randjes, is hier en daar wat versleten, en heel erg herkenbaar: gewoon Mijn rugzak.
Vannacht werd ik zwetend wakker uit iets wat het gevoel van een nachtmerrie gaf, terwijl er eigenlijk weinig engs gebeurde.
Er stonden in mijn oude woonplaats vier rugzakken op rij, zeg maar een mini, een midi, de Mijne, en een maxi. Ze zagen er allemaal uit zoals de Mijne. Een man wilde me dwingen om te kiezen, wat ik niet wilde want Mijn rugzak was gewoon van mij, die wilde ik, en geen andere. Gevolg: verkooppraatje over dat die kleine handig waren en dat in de grotere meer paste. Kon me allemaal niks schelen, Mijn rugzak is de Mijne, die wilde ik. Punt. Terwijl ik de man probeerde te overtuigen, ontdekte ik dat hij intussen mijn fiets probeerde te stelen. Ik werd kwaad, en ik werd wakker. Half drie, ik moest er om half zes uit, ik was een beetje in de war (rare droom), en absoluut klaarwakker. Om half zes was ik nog steeds wakker, om zes uur belde vriendje gelukkig - ik was weer in slaap gevallen. Zeer snel naar mijn werk gezoefd, waar ik omringd werd door zuchtende en steunende collega's die allemaal zo rond half drie, drie uur waren wakker geworden en pas veel later weer in slaap waren gevallen. Ze hadden niet over rugzakken gedroomd.
Soms kun je je zo'n kluns voelen in eigen huis :-(
De eerste keer cv bijvullen was een ramp. Uiteindelijk kwam vriendje erbij en hebben we het samen gedaan. Toen het weer eens tijd werd, kwam net iemand langs die de cv-ketel moest nakijken, en hij vulde 'm ook even bij. Met opvallend minder drab all over in de badkamer dan dan bij de eerste poging.
Het is weer tijd. Maar nu heb ik een wasmachine, dus eerst de wasmachineslang loshalen. Dat lukt al niet. Vriendje komt later langs, wijst naar de aansluiting en floep, los. Zoiets tenminste. (Was ik vroeger niet degene die altijd alle muurvaste potten voor huisgenoten opendraaide?) Okee, slang aansluiten op de kraan. Dat lukt moeiteloos. Het cv-bijvulpunt heeft drie ringetjes. Hoe zat dat ook alweer... Het staat me bij dat de onderste twee een beetje los moeten, en dan daarvan de bovenste weer terugdraaien en de onderste er af. Van die ene moet je afblijven, anders spuit er zwart water tegen de muur, wat door de hele badkamer heen spettert, en dus ook over jou heen. Mja. Ehm... De combinatie losdraaien lukt prima. Dan blijkt dat je ook met dat 'kraantje' alles onder kunt spetteren, maar dan met minder druk. Dus alleen de muur zit onder, en de vloer, en je voeten. Proberen de ringen los te draaien. Lukt niet. Inmiddels is alles nat en heb je geen grip meer. Doekje erbij, alles drogen, opnieuw proberen. Na een tijdje de hele badkamer schoonspuiten (handig dat die slang aan de kraan zit), dweilen en besluiten dat vriendje er meer feeling voor heeft.

zondag, maart 17, 2002

Hoera, de Zonnetter die hier om 9:04:47 kwam via zoeken op 'Foto van een verliefd bejaard stel' was de vijfduizendste.
Gefeliciteerd, prijs (één minuut gratis klikken) alhier af te halen.
Log van een verjaardagsgenoot: Infinitepink musings.
Log van een stadsgenote: Charlotte's web.
Via globe of blogs.
Zoeken op geboorteland geeft in mijn geval een 404.
Niet eens een kaartje terug! Wat zijn dat nou voor manieren :-(
Kan iemand dat weer van gisteren even terugsturen?
NOS-TT 120 zo 17 maa

MAASLAND Op de A20 bij Maasland is een Naaldwijker aangehouden die 210 km/u reed. De 44-jarige wegpiraat moest zijn rijbewijs inleveren.

Ben je nou niet een ontzettende sukkel als je denkt dat je daarmee wegkomt?
Bijna 5000...