zaterdag, april 02, 2011

Jawel, daar is ie: de tjiftjaf. En dan gelijk de hele dag ;-)
Vandaag wordt een leuke dag :/
De katten zijn nu vlovrij. Hartstikke mooi. Klein nadeel: ze (de vlooien dus) zijn niet weg. Geloof dat ik op mijn 15e de laatste vlooienbeet had opgelopen, elk jaar bij terugkomst van vakantie werden we besprongen door wanhopige uitgehongerde kattenvlooien, ondanks vlooienpoeder en dergelijke. En oh ja, dat jeukte Heel Erg Erg :-(
Dus morgen eens zien hoe ik het handig aanpak met spuiten van twee kamers waar dan eerst geen katten in mogen, en daarna de boel uren gelucht moet worden terwijl er nog steeds geen katten in mogen, en en en... Pfff.

vrijdag, april 01, 2011

Woensdag trouwens gesignaleerd: een raaf! Weg voor ik een foto kon maken, jammer genoeg.

donderdag, maart 31, 2011

In de regen met de fiets aan de hand naar de fietsenmaker. En hé! Het fluitenkruid bloeit al. De kastanjes hebben grote kleverige knoppen. En ja, de meerkoet zit weer op het flinke nest, en de eenden weten dat ze daar niet in de buurt hoeven te komen.
Nog steeds de tjiftjaf niet gehoord.
Op de gemaakte fiets weer terug, heerlijk, ik ben weer mobiel.
Steeds meer radioactief jodium in zeewater

TOKIO - In het zeewater bij de Japanse kerncentrale Fukushima I is 3355 keer zo veel radioactief jodium gevonden als wettelijk toegestaan. Dat meldde het Japanse persbureau Kyodo woensdag.
De afgelopen dagen lag de hoeveelheid jodium-131 in het zeewater ongeveer duizend keer boven de limiet.
Volgens de Japanse autoriteiten zijn de gevaren voor de volksgezondheid echter klein. Iedereen die in een wijde omtrek rond Fukushima I woont, is geëvacueerd.
Bovendien wordt er geen vis meer gevangen in het besmette zeewater.
In het verre oosten van Rusland zijn voor het eerst sporen van de radioactieve stof jodium-131 gevonden. De stof komt waarschijnlijk uit de gehavende Japanse kerncentrale.
De autoriteiten in de regio Primorje bij de stad Vladivostok hebben de lokale bevolking woensdag gerustgesteld. De gemeten concentratie in de lucht is honderd maal lager dan een voor mensen te verdragen hoeveelheid.
Toch zijn veel bewoners massaal jodiumtabletten aan het hamsteren om zich tegen mogelijke straling te beschermen.
De radioactieve stof jodium-131 blijft over na kernsplijting. Blootstelling aan grote hoeveelheden kan leiden tot ziektes als schildklierkanker.
(Bron)
Menselijk virus ook gevaarlijk voor gorilla's

KIGALI - Een virus dat bij mensen aandoeningen aan de luchtwegen veroorzaakt, vormt mogelijk ook een bedreiging voor berggorilla's in Oost-Afrika.
Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek waarvan de resultaten woensdag zijn gepresenteerd.
Dierenartsen hebben ontdekt dat twee dode berggorilla's die in 2009 werden gevonden in het noorden van Rwanda, besmet waren met een menselijk virus.
Het onderzoek wees ook uit dat uitbraken van gevaarlijke luchtweginfecties onder de mensapen in Uganda, Rwanda en Congo in aantal en hevigheid toenemen.
Er leven naar schatting minder dan achthonderd berggorilla's in het wild. Dankzij een intensief beschermingsprogramma zit dat aantal de laatste jaren in de lift.
De dieren komen daardoor echter vaker in contact met mensen, wat volgens de onderzoekers kennelijk ook risico's met zich meebrengt.
(Bron)
'Topcrimineel dood bij beklimmen balkon ex'

AMSTERDAM - Een van de gevaarlijkste criminelen van Rotterdam is vorige week te pletter gevallen bij een poging op het balkon van zijn ex-vriendin te komen.
Het gaat om Timur E., schrijft De Telegraaf donderdag. Het is niet bekend of de ex-vriendin thuis was.
De 44-jarige 'Turk met de blauwe ogen' zou door de politie worden gelinkt aan meerdere 'gruwelijke' moorden en afrekeningen. Het lukte echter nooit om ook maar één zaak voor de rechter te krijgen.
De man probeerde volgens bewoners van appartementencomplex De Hofdame aan de Oppert via verschillende balkons bij de woning van zijn ex-vriendin te komen. De politie dacht eerst dat het om een zelfmoord ging, maar concludeerde later dat er sprake was van een noodlottig ongeval.
E. werd als verdachte gezien voor de moord op drie mannen in 1992. Toen werden in een Rotterdams restaurant drie mannen doodgeschoten, waarna hun lijken werden onthoofd en verbrand.
Later werd hij gelinkt aan de zogenoemde Taminiaumoorden in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek. Twee miljonairszonen werden toen vermoord, vermoedelijk nadat ze getuige waren geweest van de moord op twee Limburgse criminelen. In beide zaken werd zijn betrokkenheid echter nooit bewezen.
Een bijrolletje zou E. hebben gehad bij de drievoudige moord in het Rotterdamse café Inn & Out. Bij een ruzie om geld besloten vier Kaapverdianen hun machinegeweren te legen in het café. Toen ze wilden toeslaan, zagen ze volgens de krant dat E. in de zaak was.
Met hem wilden ze geen ruzie, dus wachtten ze totdat hij opstapte, om vervolgens drie mensen in de zaak dood te schieten.
(Bron)
'Aanpak sociale fraude kan harder'

DEN HAAG - Regeringspartij VVD en gedoogpartner PVV willen een hardere aanpak van fraudeurs in de sociale zekerheid dan minister Henk Kamp en staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken.
VVD en PVV willen bijvoorbeeld dat mensen sneller worden uitgesloten van een uitkering en dat bedrijven eerder kunnen worden stilgelegd.
Kamp en De Krom kondigden eerder deze maand aan dat fraudeurs met uitkeringen die straks voor een derde keer zijn betrapt, het risico lopen vijf jaar hun rechten op een uitkering te verspelen.
Bedrijven die bij herhaling werknemers onderbetalen en zich schuldig maken aan illegale arbeid, kunnen bij een derde keer een dwangsom krijgen of worden stilgelegd.
VVD en de PVV vinden dat een uitkeringsstop en stillegging van bedrijfsactiviteiten al direct aan de orde moeten zijn als fraudeurs voor een tweede keer worden gepakt.
Maar Kamp verwacht dat de kabinetsaanpak voldoende afschrikwekkend is. Als het niet effectief genoeg blijkt, kan het volgens hem altijd nog worden aangescherpt.
Verder noemde VVD-Kamerlid Malik Azmani het bizar dat in het kabinetsplan fraudezaken na vijf jaar verjaren. Azmani sprak van ''misplaatste barmhartigheid voor mensen die de boel moedwillig bij herhaling belazeren''.
De VVD'er overweegt bij voortzetting van het Kamerdebat over de fraudeaanpak een motie in te dienen, omdat hij vindt dat fraudezaken altijd moeten blijven meetellen.
Maar volgens Kamp en De Krom worden de sancties al enorm verhoogd. Het zou te zwaar - ''niet proportioneel'' - zijn om fraudezaken levenslang mee te tellen.
De boetes voor bedrijven willen de VVD-bewindslieden bijvoorbeeld verhogen van 8000 euro naar 12.000 euro per illegale werknemer. Bij herhaling wordt de boete verdubbeld en gedreigd met een dwangsom of stillegging.
De derde keer dat de ondernemer in de fout gaat, wordt de boete verdriedubbeld en de dwangsom opgelegd of worden activiteiten stilgelegd.
Burgers die frauderen met uitkeringen, moeten het onterecht ontvangen geld terugbetalen en als sanctie wordt dit bedrag verdubbeld. Nu is de boete vaak 10 procent van het fraudebedrag of maximaal 5000 euro in geval van de kinderopvangtoeslag.
Bij herhaling heeft de fraudeur vijf jaar geen recht meer op de uitkering. Alleen de bijstand, het laatste vangnet, kan maximaal drie maanden worden stopgezet.
(Bron)
Inbrekers beroven Slowaaks politiebureau

BRATISLAVA - Inbrekers in de Slowaakse hoofdstad Bratislava hebben maandag een wel heel brutale kraak gezet. Ze beroofden een politiebureau in het centrum van de stad.
De dieven namen onder andere twee cassettes met contant geld, coupons voor voedsel en een groot aantal blanco bekeuringen mee, zei een woordvoerster van de politie.
''We zullen alle mogelijk maatregelen nemen om misbruik van de gestolen goederen te voorkomen.''
(Bron)

woensdag, maart 30, 2011

Onderzoek naar zwangerschap 12-jarige

AMSTERDAM - Politie en Justitie doen onderzoek naar de zwangerschap van het 12-jarige meisje uit Groningen, dat vorige week beviel van een gezonde dochter. Het Openbaar Ministerie (OM) "houdt alle mogelijkheden open".
Het OM zegt tegenover NU.nl te willen weten wat er precies is gebeurd en wie “verantwoordelijk is voor het vaderschap”. “Er is sowieso sprake van een strafbaar feit”, stelt woordvoerder van het OM Kirsten Smit. “Seksueel contact met iemand onder de twaalf jaar is verboden.”
De Raad voor de Kinderbescherming heeft daarom aangifte gedaan van een zedenmisdrijf. Op basis van de resultaten van het onderzoek beslist de rechter over twaalf weken wat er met het meisje en haar dochtertje gaat gebeuren.
Justitie laat weten de sociale omgeving van het meisje in kaart te willen brengen. “Daartoe horen uiteraard ook haar ouders”, aldus de zegsvrouw. Het OM sluit niet uit een DNA-test te zullen doen om erachter te komen wie de vader van de baby is.
De mogelijkheid van een jong vriendje wordt evenmin uitgesloten. Met het meisje is al gesproken, zodra de hulpverlening het mogelijk acht worden die gesprekken voortgezet.
De Telegraaf schrijft woensdag op basis van verklaringen van familieleden dat de vader van de 12-jarige eerder is veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Justitie wil dat op dit moment nog niet bevestigen en zegt pas uitspraken te doen over iemands strafrechtelijk verleden op het moment dat er daadwerkelijk een verdachte in beeld is.
De 12-jarige moeder uit de Groningse wijk Beijum beviel vorige week volstrekt onverwacht tijdens een schooluitje. De scholiere uit groep 8 was met haar klasgenoten van de basisschool een dagje op excursie, toen ze last kreeg van hevige kramp in haar buik. Ambulancemedewerkers hebben de baby ter wereld geholpen.
Moeder en dochter liggen nog in het ziekenhuis en maken het goed. Er zijn inmiddels meerdere hulpinstanties, waaronder Jeugdzorg, ingeschakeld om de tienermoeder bij te staan. Ook is er een voogd aangesteld die primair verantwoordelijk is voor de zorg voor de baby.
(Bron)
Minder schrijvers Wikipedia door agressie

BERLIJN - Het aantal nieuwe schrijvers dat de online-encyclopedie Wikipedia van artikelen voorziet, loopt terug.
Dat komt door de agressieve toon in de discussies over de inhoud van de stukken, aldus onderzoekers woensdag.
De aanwas van nieuwe schrijvers en mensen die redigeren blijft al sinds 2007 achter, volgens de Wikimedia Foundation. In Duitsland is het probleem het grootst. Daar veroudert het 'schrijverskorps' het snelst.
Het probleem wordt volgens onderzoekers van de universiteit van Frankfurt, waar het project WikiWatch loopt, vooral veroorzaakt door de ''harde, soms boosaardige toon'' die sommige gebruikers aanslaan in de discussies over de artikelen.
Volgens de onderzoekers moet hard worden opgetreden tegen deze kleine groep ''agressieve'' gebruikers, als Wikipedia het tij wil keren.
(Bron)
Man rijdt 190 kilometer te hard in Hamburg

HAMBURG - Na een achtervolging van 30 minuten heeft de Duitse politie een 22-jarige automobilist aangehouden die met een snelheid van 290 kilometer per uur over de A1 bij Hamburg reed.
Op het traject geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.
Dat heeft de Duitse politie dinsdag laten weten. Agenten konden de automobilist pas aanhouden toen die de afslag naar de A24 nam. Een passagier van de bestuurder had een kleine hoeveelheid drugs bij zich.
De bestuurders hangt een rijverbod van drie maanden en boete van 1800 euro boven het hoofd.
(Bron)
Oma en vriend gooien peuter in vuilniskoker

SINT-PETERSBURG - Een 42-jarige oma en haar vriend hebben een tweejarige peuter in een vuilniskoker gegooid. Wonderbaarlijk genoeg overleefde de peuter de val van ruim zes etages. Dat meldde woensdag de politie in het Russische Sint-Petersburg.
De jongen werd dinsdag door buren gevonden nadat zij hem hadden horen huilen. Het kind heeft diverse verwondingen, waaronder een gebroken been en een hersenschudding.
Hij is in shocktoestand naar een ziekenhuis gebracht.
Voor de politie was het direct duidelijk dat de jongen niet op eigen kracht in de koker kon zijn beland. De jongen werd verzorgd door zijn oma, die dronken werd aangetroffen in haar appartement.
Zij deelt haar woning met een 34-jarige man. Beiden zijn aangehouden en worden beschuldigd van poging tot moord. Het stel kan levenslang krijgen.
(Bron)
Reislustig fretje aangetroffen op Schots station

AMSTERDAM - Op het treinstation in het Edinburgh is een fretje gered, dat mogelijk zelfstandig met de trein van Londen naar de Schotse hoofdstad was gereisd.
Het beestje werd aangetroffen op spoor 4 van het spoorwegstation Haymarket in Edinburgh. Op dat moment stond de trein uit Londen op dat perron.
Spoorwegpersoneel vingen het dier, dat vervolgens werd overgedragen aan dierenorganisatie SPCA. Zij hopen nu de eigenaar van het fretje, dat Micky is genoemd, te kunnen opsporen.
Waar Micky precies vandaan komt is nog onbekend. "We weten nog niet of hij uit de omgeving van Edinburgh komt, of dat hij helemaal van Engeland naar de Schotse hoofdstad is gereisd", zegt een woordvoerder van de SPCA. "Het dier is erg tam, dus het is overduidelijk dat het iemands huisdier is."
SPCA heeft toegezegd voor Micky te zullen zorgen, totdat de eigenaar is gevonden.
(Bron)
Duitser castreert schoonzoon

BIELEFELD - In de Duitse stad Bielefeld is woensdag het proces begonnen tegen een Duitser die de nieuwe vriend van zijn dochter bruut had gecastreerd.
De vader wilde zo resoluut een einde maken aan de relatie die al een half jaar gaande was. Hij kon het niet aanzien dat de 17-jarige dochter een relatie was aangegaan met een 58-jarige man.
De 47-jarige vader was van tevoren naar de politie gestapt om de relatie te laten verbieden. Maar de politie vertelde hem dat de ongelijke relatie niet strafbaar is, zolang er geen sprake is van misbruik.
De vader besloot toen in november tot actie over te gaan. Hij dronk alcohol en nam wat tabletten. Met twee onbekende vrienden trok hij naar het huis van zijn oudere 'schoonzoon'. Ze bonden de man vast en sneden met een mes beide testikels af.
Na zijn actie heeft hij wel zijn vrouw gevraagd om een arts te alarmeren. Het hevig bloedende slachtoffer overleefde de brute castratie en eist een smartengeld van 150.000 euro.
De gecastreerde schoonzoon verzekerde de rechter woensdag dat hij geen misbruik heeft gemaakt van zijn 41 jaar jongere vriendin. ''Tussen ons was het grote liefde'', vertelde hij. Hij had voor haar zijn vrouw verlaten, met wie hij 36 jaar was gehuwd en vijf kinderen had gekregen.
Zijn familie had hem verstoten, evenals zijn mennonitische kerkgemeenschap. Het kwam tot seks tussen de twee, maar de minnaar moest daarvoor wel Viagrapillen slikken.
Zijn jeugdige vriendin had de relatie uitgemaakt vlak voordat haar vader van de verhouding hoorde en overging tot zijn hardhandige castratie. Het slachtoffer is door de actie levenslang impotent en moet testosteronpillen blijven slikken.
De 'castratievader' kan minstens drie jaar celstraf verwachten. Het proces gaat vrijdag verder.
(Bron)
Belgische trucker elf dagen achter het stuur

GELDROP - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag op de A67 bij Geldrop een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ekeren (België) op de bon geslingerd omdat hij te lang achter het stuur had gezeten.
Volgens de tachograafschijven had hij de afgelopen drie dagen slechts 4.35 uur, 4.20 uur en 6 uur gerust. Ook kwam de man na elf dagen achtereen werken niet aan zijn verplichte wekelijkse rust.
Doordat de chauffeur onvoldoende rust nam, telde de tachograaf de rij-uren door op een en dezelfde dag. Omgerekend kwam de Belg aan een 'dagelijkse' rijtijd van 32 uur.
De man kreeg een rijverbod van 24 uur en een boete van 5746 euro. Dat heeft het KLPD woensdag bekendgemaakt.
De chauffeur moest stoppen omdat hij het inhaalverbod voor vrachtwagens negeerde. De chauffeur liet de politie nog een verlofbrief zien, maar die bleek later vals. De boete is ter plaatse door zijn werkgever betaald.
(Bron)
'Groot deel Rusland in kritieke toestand'

MOSKOU - De schade aan het milieu in Rusland is zo wijdverbreid dat ongeveer 15 procent van het land ''in kritieke toestand'' verkeert. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin woensdag gezegd.
''De belasting van het milieu door mensen wordt niet minder, maar stijgt nog steeds'', aldus Poetin die bang is voor onomkeerbare schade als er niets verandert.
Poetin bekritiseerde de slechte controles door milieu-instanties en het geringe gebruik van groene technologieën. Hij kondigde hardere straffen aan voor bedrijven die de milieuwetten overtreden.
In 2008 zei president Dmitri Medvedev al dat het Russische milieu beter beschermd moest worden. Zo'n veertig van de 142 miljoen Russen wonen in een ongezonde omgeving, zei de Kremlinleider toen.
(Bron)
Motorrijder dood na botsing met politiewagen

HERTEN - Een 33-jarige motorrijder zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagochtend in het academisch ziekenhuis van Maastricht overleden aan de verwondingen die hij eerder dinsdag had opgelopen door een botsing met een politieauto.
Dat maakten de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond bekend.
Het ongeval met de crossmotor deed zich rond 4.00 uur voor op de kruising van de Oude Roermondseweg met de Jo Calsstraat in het Roermondse kerkdorp Herten.
De politie zocht de motor na een melding. Het voertuig doemde volgens een woordvoerder van het OM op de kruising uit het niets op voor de patrouillewagen. De motor voerde geen licht en de bestuurder droeg geen helm, maar een bivakmuts.
De politiewagen botste frontaal op de flank van de motor, die met de pedalen onder de auto terechtkwam. Dat werd de motorrijder fataal, aldus de woordvoerder van het OM.
Omdat agenten van de politie Limburg Noord bij het ongeval betrokken waren, onderzoekt de politie Limburg Zuid de zaak. Dat gebeurt in verband met de gewenste objectiviteit, aldus het OM. De politie onderzoekt daarbij ook of de man de crossmotor vlak voor de aanrijding gestolen had in Linne, een dorp niet ver van Herten.
(Bron)
Raadslid Arnhem werkt door vanuit cel

ARNHEM - Het Arnhemse raadslid Martin van Meurs, dat van bezit en verspreiding van kinderporno wordt verdacht, gaat in zijn cel gewoon door met raadswerk.
Van Meurs stelde vanuit de cel vragen aan het college van burgemeester en wethouders van de Gelderse hoofdstad.
De gemeente bevestigde woensdag een bericht daarover in dagblad de Gelderlander.
''Het college gaat de vragen gewoon beantwoorden. Tegelijkertijd bekijken wij samen met de Kiesraad of Van Meurs nog wel raadslid kan zijn in Arnhem. Hij zit namelijk niet in onze stad in de gevangenis'', zegt een gemeentewoordvoerster.
Van Meurs zit sinds november vorig jaar vast in Almelo. Zijn partij Pro Arnhem heeft hem geroyeerd en wil hem ook zijn raadszetel ontnemen. In de jaren tachtig was Van Meurs wethouder in Arnhem.
(Bron)
Eigenaren 115 lichaamsresten gezocht

BRUSSEL - De afdeling vermiste personen van de Belgische politie heeft de afgelopen 15 jaar 115 lichaamsresten gevonden die nooit zijn geïdentificeerd.
De Vlaamse krant De Morgen heeft dat dinsdag gemeld.
In sommige gevallen gaat het om een vrijwel compleet lijk, in andere om een klein onderdeel van het menselijk lichaam. Zo werd in 2001 een vinger aangetroffen op een ijzeren hek in de Brusselse deelgemeente Koekelberg.
De eigenaar - vermoedelijk een op de vlucht geslagen inbreker - heeft zich nooit gemeld.
De lichaamsdelen worden niet bewaard. Na het nemen van DNA-monsters worden ze begraven. Wanneer het om een vrijwel compleet stoffelijk overschot gaat, kan het na identificatie worden overgedragen aan de familie.
(Bron)
Bom ligt drie weken in Amerikaans overheidsgebouw

AMSTERDAM – In een overheidsgebouw in Detroit (VS) heeft drie weken een bom opgeslagen gelegen, zonder dat iemand er notie van had. Dat melden Amerikaanse media donderdag.
Een bewaker van het gebouw, waar onder andere de FBI in huist, vond het pakketje eind februari. Hij vond het niet noodzakelijk het pakket te onderzoeken en plaatste het bij de gevonden voorwerpen.
Eind vorige week vond een collega van de bewaker het pakket en besloot het tegen de röntgenstraling te houden. Daar gingen de alarmbellen af.
Het pakketje werd direct buiten het pand gebracht en de bom werd daar tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst. De FBI onderzoekt de zaak. Of er maatregelen worden getroffen tegen de onoplettende bewaker is niet bekend.
(Bron)
Zeldzame tijger geëlektrocuteerd door hek

JAKARTA - Een zeldzame tijger is op Sumatra geëlektrocuteerd door een hek van lokale palmolieboeren.
Dit is al de tweede keer dit jaar dat een tijger op deze manier aan zijn einde kwam, meldde de woordvoerder van een natuurorganisatie van het eiland vrijdag.
De tijger van ruim twee meter lang is maandag om het leven gekomen. Een maand eerder was ook een tijger geëlektrocuteerd.
Dit dier werd door mensen ontleed om zijn lichaamsdelen te verkopen. Van de tijger die maandag om het leven kwam werd het lichaam echter intact aangetroffen.
De organisatie hoopt dat de lokale politie ferm zal optreden tegen deze praktijken. Op Sumatra zijn nog maar 400 tijgers in het wild, maar door ontbossing en verlies van hun leefomgeving komen de dieren steeds meer in contact met mensen.
(Bron)
Ondanks trouw en moedig beleid was het bij de dierenarts snel duidelijk wat Tijger scheelde: vlooien! Dus nu niet eens per maand zo'n pipetje geven, maar elke twee weken.
Daarnaast speciaal voer dat rustgevend zou werken. Zowel Tijger als Tom vinden het erg lekker...

dinsdag, maart 29, 2011

Morgen met madam Tijger op pad. En dat gaat madam heel erg Niet leuk vinden.
Nou geef ik toe, vastgegrepen worden, in een hok gedouwd en dan ergens mee naartoe genomen waar het eng ruikt en naar angst van andere beesten, dat is ook niet fijn.
Dus ik hoop maar dat het er niet op uitdraait dat we nog x keer moeten gaan.

maandag, maart 28, 2011

Overvaller spuugt zichzelf de cel in

GRONINGEN - Een 19-jarige verdachte van een overval heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door vlak voor de overval op de grond te spugen.
Alerte agenten zagen direct na de beroving speeksel liggen en namen een DNA-monster. Hierdoor kon de overvaller eenvoudig worden gevonden in de database.
De aan softdrugs verslaafde Jeffrey B. gaf toe dat hij op 12 december vorig jaar samen met een kennis cafetaria The Corner in Groningen heeft overvallen. Hij kwam met een bivakmuts op zijn hoofd de zaak binnen, bedreigde een medewerkster met een koevoet en ging er vandoor met 50 euro.
Justitie eiste maandag voor de rechtbank in Groningen tegen hem een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De zaak tegen de tweede verdachte werd aangehouden omdat hij niet op kwam dagen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
(Bron)
Saudische dames nog niet welkom in stemhokje

RIYAD - Vrouwen mogen de komende verkiezingen in april niet stemmen in Saudi-Arabië. Ook mogen de dames zich niet verkiesbaar stellen. Dat zei het hoofd van de kiescommissie maandag.
''We zijn niet klaar voor de deelname van vrouwen aan deze gemeentelijke verkiezingen'', aldus Abdulrahman al-Dahmash. De regering had tijdens eerdere verkiezingen beloofd om bij ''de volgende stemronde'' vrouwen toegang te geven tot het stemhokje.
Het koninkrijk hield in 2005 voor het eerst gemeentelijke verkiezingen. Alleen mannen mochten stemmen en worden gekozen. In 2009 zou opnieuw gestemd worden, maar die stemronde werd twee jaar uitgesteld. De komende verkiezingen zullen per regio worden gehouden.
(Bron)
Dassen hebben burcht verlaten

WAPSERVEEN - De dassenburcht in het Drentse Wapserveen is leeg. De dassen hebben hun burcht verlaten. Oorzaak zijn vermoedelijk de motoren die de afgelopen maanden over de woning van de dieren zijn gereden. Dat meldde boswachter André Donker maandag.
De burcht werd bewoond door acht volwassen dassen. Donker vermoedt dat de dieren jongen hadden. Zeker drie maanden lang reden de motorcrossers over de dassenburcht.
''De dassen laten zich niet snel verjagen, maar dit is hun te veel geworden. Bijzonder spijtig'', aldus de boswachter. Hij heeft de wijde omgeving afgezocht naar een teken van leven van de dassen, maar niets gevonden.
Drie motorrijders werden deze maand aangehouden en zijn doorverwezen naar Buro Halt wegens overtreding van de Flora- en faunawet.
(Bron)
'Slachtoffer verkrachting liegt'

ÄMSTERDAM - Een aantal mannen dat wordt verdacht van herhaalde groepsverkrachting van een 16-jarig meisje zegt dat het slachtoffer de seks zelf heeft gewild. ''Ze liegt'', aldus een van de verdachten maandag over haar verklaring voor de rechtbank van Amsterdam.
Maandag begon het proces tegen twaalf verdachten. Zij zouden zich in mei vorig jaar met veel geweld hebben vergrepen aan het meisje, in wisselende samenstelling, verspreid over meerdere dagen, op verschillende lokaties.
Een van die lokaties zou een vestiging van zorginstelling Cordaan zijn geweest aan het Parkhof in Amsterdam-Zuidoost. Cordaan biedt zorg en onderdak aan licht verstandelijk gehandicapten. Enkele verdachten woonden er.
De mannen varieren in leeftijd van 17 tot 23 jaar. Een paar van hen pikte het meisje op in een coffeeshop in Amsterdam. Zij was weggelopen uit jeugdinrichting Het Poortje in Groningen.
Het meisje werd in de dagen daarna naar verschillende adressen meegenomen, waaronder de Cordaanvestiging.
De groep mannen die zich met haar bezighield, groeide onder meer doordat de mannen elkaar over het bestaan van het meisje via berichten op mobiele telefoons inlichtten.
Deze berichten gingen vergezeld van foto's waarop het meisje te zien was terwijl zij seksueel verkeer had met een of meer verdachten.
In de nacht van 12 op 13 mei trof de politie het hevig ontredderde meisje aan op het metrostation Reigersbos in Amsterdam. Ze zat onder de blauwe plekken en had moeite met lopen.
Een week later meldde de vestiging Parkhof van Cordaan zich bij de politie met de mededeling dat een bewoner zelfgemaakte pornografische beelden had gezien, op de mobiele telefoon van zijn buurman (een van de verdachten).
De beelden waren geschoten in een kamer van de Cordaanvestiging, van weer een andere verdachte.
In juni arresteerde de politie de eerste verdachten. In totaal pakte zij vijftien jongens en mannen op. Een drietal zaken is geseponeerd.
De gezinsvoogd van het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Volgens de verklaring van het meisje zijn de verdachten bijzonder hardhandig en pervers met haar omgegaan. Een aanzienlijk deel van de seksuele handelingen is gefilmd met mobiele telefoons.
Tijdens de behandeling van de zaak gooide een van de verdachten maandag een aansteker naar de rechtbank. De rechters werden op een haar na gemist.
De 22-jarige man verkeerde op vrije voeten en zat achter in de zaal, terwijl de rechtbank de zaak van een medeverdachte besprak.
De man verliet na het gooien op verzoek van de rechtbank de zittingszaal maar kwam korte tijd later weer binnen en trapte met kracht een stoel in de richting van de rechtbank. Er was tijdens beide incidenten geen parketpolitie in de zaal aanwezig.
Rechtbankvoorzitter Jurjen Bade schorste de zitting na de trap tegen de stoel. In de zaal probeerden de advocate van de betrokken verdachte en parketpolitiemensen de man te kalmeren. Dit had echter geen effect.
Uiteindelijk moest de parketpolitie de man tegen de grond werken, in de boeien slaan en afvoeren.
De rechtbank heeft tien dagen uitgetrokken voor de zaak. Op 6 april formuleert de officier van justitie zijn strafeisen.
(Bron)
Man gooit vrouw bijtend zuur in gezicht

HAARLEM - Een nog onbekende man heeft zondagmorgen vroeg bijtend zuur gegooid in het gezicht van een 65-jarige voorbijgangster. Het incident gebeurde op een fietspad in Haarlem. Het slachtoffer is met brandwonden opgenomen in een ziekenhuis.
Dat maakte de politie zondag bekend.
De Haarlemse liep rond half vier over het fietspad tussen de straten Pampus en Dever. Daar kwam ze de man tegen, die haar tijdens het passeren een bijtende vloeistof in haar gezicht gooide. Daarna vluchtte de man weg.
Het slachtoffer riep de hulp in van een familielid, dat daar vlakbij woont. Deze bracht haar naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de vrouw flinke brandwonden had opgelopen en moest worden opgenomen.
De politie weet niet of de man een bekende was van de vrouw. Het slachtoffer is nog niet gehoord. Wel weet de politie dat de man een capuchon over zijn hoofd had en een wit masker droeg. De politie vraagt getuigen van het incident zich te melden.
(Bron)
Bedrijf gebruikt condooms om personeel te ronselen

AMSTERDAM – Het Britse bedrijf Reckitt Benckiser zag het beste jonge personeel altijd aan zich voorbijgaan. Dus bedacht het bedrijf een nieuwe manier om de strijd om jong talent te winnen.
De producent van consumentengoederen heeft onder andere condooms ingezet in de strijd om young professionals. Dit meldt de Britse website Management Today.
Reckitt maakt onder andere reclame met de slogan ‘stimuleer je carrière’ op een condoomomhulsel van Durex. De campagne zal online en offline te zien zijn in verschillende landen.
Het bedrijf is de fabrikant van Durex-condooms en Vanish-schoonmaakmiddel. Deze sterke merken gebruikt het nu in de reclamecampagne om een groter publiek te vinden.
Reckitt Benckiser heeft veel last van de concurrentie van branchegenoten Unilever en Procter & Gamble in de zoektocht naar het beste personeel.
De reclamecampagnes voor personeel van deze bedrijven zouden tot de beste in de wereld behoren.
(Bron)

Durex èn Vanish? Vreemde combi...

zondag, maart 27, 2011

Bejaarde spookrijder met brommobiel over A2

WEERT - De politie heeft vrijdagavond rond half negen op de A2 in Weert een 79-jarige man uit Hunsel aangehouden die bij Maasbracht met zijn brommobiel de snelweg op was gereden, en dan ook nog tegen het verkeer in.
Hij veroorzaakte al spookrijdend twee aanrijdingen. Wonder boven wonder raakte niemand gewond, zei een woordvoerster van de politie vrijdagavond. De man reed over twaalf kilometer tegen de richting in, aldus de politie.
De politie hield op de A2 bij Weert het verkeer in zuidelijke richting tegen om meer aanrijdingen te voorkomen.
Toen de bejaarde in de fuik van de politie reed, wisten agenten de man tot stoppen te bewegen en aan te houden. De man had een rijbewijs voor een brommobiel, maar dat werd ingevorderd.
(Bron)
Protest in Athene tegen 'duivelse' ID-kaarten

AMSTERDAM - Enkele duizenden orthodoxe christenen hebben in Athene gedemonstreerd tegen een plan van de regering voor nieuwe identificatiebewijzen.
Volgens de demonstranten is het nummer 666, volgens de Bijbel 'het nummer van de duivel', verwerkt in het ontwerp van de nieuwe kaarten.
De demonstranten waren vanuit het hele land op de betoging afgekomen. Zij bestonden onder andere uit honderden orthodoxe priesters, monniken en nonnen en enkele tientallen leden van rechts-extremistische groeperingen.
(Bron)
Verdachten gepakt voor schijnen met laserpen

VOORBURG-LEIDSCHENDAM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee verdachten aangehouden in Voorburg omdat zij een piloot van een politiehelikopter met een laserpen in zijn ogen hadden geschenen.
Dat heeft de politie zondag gemeld. De helikopter assisteerde bij de opsporing van twee inbrekers toen de piloot met het licht in zijn ogen werd geschenen.
De twee verdachten hadden toen zij werden aangehouden allebei een laserpen op zak.
Van de twee inbrekers die werden achtervolgd, kon er eentje worden aangehouden.
(Bron)