zaterdag, juni 29, 2002

Lees nu (pas) dat John Entwistle donderdag is overleden, notabene op de eerste dag van de nieuwe tour :-(
Twee meisjes scharrelden al een tijdje langs mijn tuin, en uiteindelijk durfden ze het aan toen het raam dicht was: met hoge stappen door het gras wadend, héél voorzichtig naar het onkruidigste deel. Daar valt niks te halen, en ze liepen zo doelgericht dat het me waarschijnlijk leek dat ze iets wilden ophalen wat van een balkon gevallen was. Ik wilde eigenlijk even waarschuwen tegen de brandnetels, maar ik vermoedde dat ze er krijsend vandoor zouden gaan als ik me er mee bemoeide.
Even later kwamen ze terug hopsen, met een beer en een Mickey Mousepop.
Dat hebben ze toch maar weer mooi gedaan, zo'n survivaltocht in andermans overwoekerde tuin, zonder betrapt te worden ;-)
Op zoek naar een eventuele link bij het vorige postje stuitte ik op Energiezuigers. Een waarschuwing tegen 'mensen die energie van anderen afnemen alsof ze er van afhangen. Vaak hebben ze afhangende wangen en gekleurde kleding, ze kunnen gemakkelijk doorgaan als gewone mensen. Het is toepasselijk dat je het niet eens merkt dat ze toeslaan.' Het verhaal klopt wel, maar laat (bij mij tenminste) toch een rare smaak achter. Vooral in de combinatie met dat muziekje - dat is dan iets dat mijn energie vreet :-(
Op dezelfde site ook een waarschuwing tegen satanisme, de mogelijkheid om vragen aan deze 'Heks van de esp' te stellen en reclame voor perenstroop.
'Al-Qaeda huurde Volkert van der G. in'

DEN HAAG - Het LPF-Kamerlid Janssen van Raay gaat er vanuit dat de verdachte van de moord op Pim Fortuyn zijn misdaad heeft gepleegd in opdracht van fundamentalistische moslims. Hij heeft gewoon gefungeerd als huurmoordenaar, denkt de parlementariër.
"Volkert van der G. voldoet aan het type van de huurmoordenaar. Hij had zijn vluchtroute heel goed voorbereid, hij zwijgt en rekent er waarschijnlijk op dat hij binnen een jaar door zijn opdrachtgevers wordt bevrijd. Ik heb geen aanwijzingen, maar het is mijn inschatting. Het is onwaarschijnlijk dat hij een fanatieke idealist is, want die claimen hun daad altijd."
Janssen van Raay heeft geen duidelijke voorstelling van de moslimgroepering die verantwoordelijk zou zijn. Het zou Al-Qaeda kunnen zijn, een groep uit Saudi-Arabië maar ook een club uit eigen land. "Fortuyn heeft de islam ongelofelijk beledigd en als je dan hoort wat die imams hier prediken." Janssen van Raay wijst er overigens op dat het fanatieke deel van de moslims volgens hem uiterst klein is.
Het Openbaar Ministerie in Amsterdam, dat het onderzoek naar de moord op Fortuyn leidt, is uiterst verbaasd over de uitlatingen van Janssen van Raay. "Ik ben benieuwd waar hij zich op baseert. Het is absolute onzin", zegt een woordvoerder.
Justitie heeft volgens hem geen enkele aanwijzing dat Van der G. een huurmoordenaar is. "Natuurlijk is de vraag of er meer mensen bij de moord betrokken zijn onderdeel van het onderzoek maar er is tot dusver niets wat wijst in deze richting", aldus de woordvoerder.
(Bron: Nu.nl)

Janssen Van Raay voldoet met deze theorie voor mij ook aan een profiel. Dat van de man met een samenzweringswaan.
Argentijnse politie schoot demonstranten dood

BUENOS AIRES - De Argentijnse autoriteiten hebben twee politiemannen gearresteerd die ervan worden verdacht woensdag in de hoofdstad Buenos Aires zeker een en mogelijk twee demonstranten ogenschijnlijk in koelen bloede te hebben doodgeschoten. Meer dan honderd andere politiemannen zijn geschorst.
(Bron: Nu.nl)
Kneuzerig gedrag: na een late dienst en voor een weekend vrij en daarna weer een late dienst, heel lang opblijven. Want ik hoef er geloof ik de komende zes dagen of zo niet vroeg uit, dus geeft het niet als ik in een laat ritme zit. Dus blijf ik heel lang op, ook al heb ik vannacht veel te kort geslapen. Inderdaad: heel laat naar bed gegaan. Keurig de wekker gezet, alleen heb ik die wekker nog niet zo lang dat ik doorheb hoeveel ie per dag voor loopt als ik 'm elke dag opwind. Dus bij het afgaan stond ie twee uur voor. Netto resultaat: ruim drie uur slaap.
Ik ga maar eens naar bed ;-)
Zee (als je uitstapt in Harlingen Haven, of Lauwersoog, of waar dan ook); tent; het licht aan de kust (vooral als je aan de overkant een bui ziet hangen...); kamperfoelie; liguster; lavendel; scholeksters die roepen (die tegenwoordig ook hier in de wijk broeden, omdat ze ontdekt hebben dat platte daken erg lijken op kust - en dan vliegt er hier plots ook nog regelmatig een visdiefje door de wijk); schreeuwende gierzwaluwen; buiten zitten en merken dat de geuren veranderen met het uur; pasgemaaid gras (all time favourite geloof ik), maar ook de geur van gras dat geplet werd onder grondzeil; verse boeken - opgespaard voor de vakantie, waar ik er dan een half lees wegens geen tijd); schelpen; de overgang van bos (schaduw) naar duin (zon) en de damp die je dan tegemoet lijkt te komen; snel over het strand rennen omdat het zand te heet is aan je voeten, door een geul met lauw water en dan voelen hoe fris de zee is; het gevoel als je op pad gaat naar je vakantiebestemming; het gevoel na een dag fietsen in zon en wind over krakende schelpenpaadjes; weer eens echte zwaluwen zien; strand (zee, vis, wind, zonnebrandolie, joelende kinderen, een radio ver weg).

Ik wil op vakantie!

vrijdag, juni 28, 2002

Frans stuurde weer twee nieuwe soephippo's!
Hèhè: examen gehaald.
Hele opluchting.
Toch merkwaardig dat je in je hoofd een soort beeld hebt hoe iemand er uitziet. Ik ken het verschijnsel van mailinglijsten waar ook IRL's gedaan worden: In Real Life - doorgaans een afspraak in een kroeg of een restaurant, op een terras of op het strand, zoiets. Ben vaak zelf gaan IRL-en, maar heb ook veel foto's gezien van meetings waar ik niet bij was. En dan blijkt het, zo'n mental picture. Want A, die blijkt rood haar te hebben! B heeft een bril! C is veel steviger dan je verwachtte! D is qua lijf een muisje! Hoe je nu uit mails een beeld maakt dat A blijkbaar geen rood haar zou hebben, of waarom je dacht dat B geen bril had, ik weet het niet. Vaak weet ik niet eens zo precies wat ik dan wel voor beeld had, alleen dat het niet die mollige blonde vrouw was, of die tengere brunette, of zo'n gespierde boom van een kerel, of... Nou ja, u snapt het wel denk ik. Of misschien kent u het van radiostemmen, waarvan u plotseling een foto ziet: het klòpt niet.
Mailkennissen hebben mij bij ontmoetingen of aanschouwen van foto's vrolijk meegedeeld dat ze zeker dachten te weten dat ik slank was (wat meestal tot een gegeneerd: 'zo bedoel ik het niet hoor!' leidt - ik kan er altijd wel om lachen), of dat ik heel klein was, of blond, of dat ik krullen zou hebben.
Ik heb vrij steil bruin haar, brilletje, ben lang en breed. Maar u mag best denken dat ik een blonde, kleine, tengere krullenbol ben als u dat liever denkt.
Mensen kunnen ook heel anders over komen op papier of beeldscherm dan in het echt. Degenen die de langste mails schrijven, blijken stille observators; mensen die zich op een maillijst op de achtergrond houden, voeren ineens het hoogste woord. Mensen die hun onzekere kant laten zien in hun mails, blijken van die types waar je altijd stiekem naar keek, een beetje afgunstig omdat jij ook wel zo'n presence zou willen hebben die er bijvoorbeeld voor zorgt dat obers jou zien zonder dat je ze eerst moet pootjehaken.
Ik houd van puzzels, maar dan moet ik ze wel op kunnen lossen. En niet met 15 vraagtekens blijven zitten. tltbbs???

donderdag, juni 27, 2002

Sja... Ik moet bekennen dat ik toch echt meer op hippo 1 lijk...


Twee gewonden bij instorten deel V&D Maastricht

MAASTRICHT - In warenhuis V&D in Maastricht is woensdagavond een deel van de vloer van de derde verdieping ingestort. Het zeven ton wegende betonstuk kwam op de begane grond terecht. Daarbij raakten een bouwvakker en een winkelmeisje gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Toen het ongeluk gebeurde waren er niet veel klanten meer in het pand. Op last van politie en brandweer werd het warenhuis gesloten. Hoe het ongeluk gebeurde is vooralsnog onduidelijk.
De bouwvakker was op de derde verdieping een gat in de vloer aan het zagen voor een liftschacht. De tweede lager geleden vloeren waren al voorzien van zulke gaten. Opeens brak het beton waarop de man zaagde af en viel door de schacht naar beneden. De bouwvakker had geluk: hij kwam uiteindelijk op de tweede verdieping terecht.
V&D wordt momenteel verbouwd, en is gesplitst in een voor het publiek toegankelijk deel, en een afgesloten deel waar de verbouwing plaatsheeft. In de val van het zeven ton wegende vloerdeel werd ook een afscheidingswand geraakt waardoor een winkelmeisje lichtgewond raakte.
(Bron: Nu.nl)

De V&D, de Vrijthofgarage - het gaat niet echt lekker daar in Maastricht...

woensdag, juni 26, 2002

Aansluitend: Haar liefde op het eerste gezicht bleek optisch bedrog. (Joseph Bisig)
Volgens mij ben ik nooit op het eerste gezicht verliefd geworden. Ik kan wel iemand op het eerste gezicht heel mooi vinden, of aantrekkelijk, maar daarna merk ik dan die nare stem op, of dat vervelende karaktertrekje, of die meningen die hemelsbreed van de mijne verwijderd zijn.
Ik geloof dat ik pas verliefd word als ik denk dat ik iemand een klein beetje ken. Hoewel je je daar flink in kunt vergissen.
Hm, horoscoop in de Metro van vandaag:
Er komt iemand in uw leven als een soort droomprins(es). Hij/zij is vastbesloten u te veroveren. U heeft het gevoel dat u alleen nog maar 'ja' hoeft te zeggen...
Als ik de andere horoscopen lees, zou het een Waterman moeten zijn: Er zijn mooie en verrassende dingen opkomst [sic], vooral in de liefde. Een persoon die u al heel lang kent, speelt een belangrijke rol.

Dat is me dan helemaal ontgaan.
Vriendje arriveerde om kwart over acht, versgedoucht, maar weer in zijn bemodderde werkspijkerbroek. Hij houdt niet van decorum :-)
Hoewel ik nog geen cadeautje mocht kopen omdat hij er nog geen gekocht had, was ik naar de Blokker geweest om iets aan te schaffen wat ik pure kitsch vond, maar voor een 'ik wil alle euromuntjes hebben'-man wel toepasselijk: een vreselijke, uitklapbare standaard waar je alle euromuntjes op de juiste plaats in kunt bewaren. Het ergste is dat ie er nog blij mee was ook, want hij had thuis nog eens naar zijn stapeltjes zitten kijken en bedacht dat ie daar een andere oplossing voor moest hebben.
Pizza's in de oven, lekker opgegeten, waarna vriendje languit ging op de bank (hij stort meestal erg in na het eten). Koffie gemaakt, waarbij hij de bonbons opat die ik over had gelaten.
Daarna een plekje op de bank bevochten onder vriendjes benen, naar Netwerk gekeken waar groot nieuws werd gebracht dat al tien jaar bekend is of zo (de fraude bij Humana, de kledinginzamelaar). Morse daarna, maar die had ik al gezien, en bovendien hielp dat gesnurk ook niet echt. Af en toe meldde vriendje dat ie _bijna_ in slaap viel ;-)
Kortom: hij ligt nu lekker in zijn eigen bed te dromen, en ik zit heel romantisch achter de comp.
Het ijs staat nog in het vriesvak.
O ja, had ik al verteld dat ik dit log bijhou tot er 'iets leuks' voorbij komt?
Wat een denigrerend gedoe zeg. Had dat bedacht vóór de verkiezingen.
NOS-TT 401 wo 26 jun

Wetenschappers uit Hongkong hebben een paspop ontworpen die levensecht lijkt. Zo echt zelfs dat hij zweet.
De mannequin, Walter genaamd, is voorzien van een pijpenstelsel, dat gevuld is met heet water, en drie lagen gefabriceerde huid. [Ja zeg, echte huid zo wel heel eng zijn...]
De wetenschappers creëerden de paspop om kledingontwerpers te helpen nog comfortabeler sportkleding, militaire outfits en zelfs ruimtepakken te maken.
Wanneer Walter in een turtle-neck en een colbert wordt gehesen en zijn temperatuur stijgt boven de 37 graden uit, dan is het zweten geblazen. Toch een ander stofje gebruiken?

En als je dan te dichtbij komt om na te gaan of zijn zweet ook als zweet ruikt, zou ie een waarschuwingsboer moeten laten ;-)
Jubileum-dag. Op de een of andere manier kan ik het woord jubileum alleen nog horen in de uitspraak van de vertegenwoordiger van Kees van Kooten.
Geen puf voor uit eten, dus we vieren het romantisch met diepvriespizza en ijs :-)
Tenminste, als hij nog thuiskomt met al die vertragingen...

dinsdag, juni 25, 2002

De Soephippo-evolutie schrijdt voort: op pagina 2 twee nieuwe Soephippo's, gemaakt door Omar!
President Zuid-Korea wil naar geboortedorp Hiddink

SEOUL - De Zuid-Koreaanse president Kim Dae-jung overweegt in september de geboorteplaats van de coach van het Zuid-Koreaanse nationale elftal en nationale held in Zuid-Korea, Guus Hiddink, te bezoeken. Hiddink werd in het Gelderse Varsseveld geboren.
Het Zuid-Koreaanse dagblad de Korea Times meldt dinsdag dat de president Hiddink wil eren met zo'n bezoek. Kim Dae-jung woont in september een conferentie bij in Denmarken [sic] en denkt erover Varsseveld in zijn reisschema op te nemen. Een medewerker van Kim Dae-jung kon het bericht niet bevestigen. Het reisschema is nog niet af, aldus de zegsman.
(Bron: Nu.nl)
Prachtige volle maan!

maandag, juni 24, 2002

Tequila flavored beer????
Moet er niet aan denken. Bier okee, tequila okee, maar bij dit product stel ik me een soort waterige, zoete tequila voor. Ranjabier.
De eenden hier zitten allemaal in een andere fase. Sommigen zitten in een grote groep te ruien op een grasveldje langs het fietspad, waarbij soms een eend de weg blokkeert en je op een manier aankijkt die je volkomen duidelijk maakt dat alleen een parvenu hier aankomt zonder lekker hapje. Andere eenden zwemmen door de sloot met de overgebleven jongen, nu al driekwart zo groot als hun moeder. En er zijn ook (weer) eenden met van die kersverse bolletjes pluis.
Vriendje woont aan diezelfde sloot, aan het andere einde. Hij kwam ooit 's ochtends vroeg buiten en zag een kat met zo'n pluizenbolletje lopen. Pluis piepte erbarmelijk, dus leefde nog. Vriendje wist Pluis te bevrijden, en zette het zorgzaam in het water, hopend dat mama in de buurt zou zijn om zich weer over haar jonkie te ontfermen. Pluis peddelde dapper naar het midden van de sloot, vriendje keek trots en opgelucht toe. Totdat er een draaikolk ontstond in de sloot, en Pluis verdween in de bek van een snoek.
Dat is natuur, maar op de een of andere manier voelt dat toch niet echt lekker...
Hippo nummer 6 is binnen, en zal vanavond een plaatsje krijgen op de Soephippo-pagina.
Namesearch op Google:

"Hippo is"

- het nummer één merk van Engeland
- de kleinste en heeft een inhoud van 15 liter.
- een ervaring op zich!
- een bijzonder geavanceerde totaaloplossing
- samen met het baasje in Harderwijk geweest
- in poedervorm beschikbaar, is van hoge kwaliteit en bevat geen doping.
- een hobbelpaard zonder kop en zonder staart.
- ingedeeld volgens de leeslat-methode
- ook wel ERRUG leuk!!!!!
- behalve bizar ook behoorlijk gewelddadig.
- hier een Bijbelgeleerde aanwezig
- best een beetje eng.
- om kippenvel van te krijgen
- erg indrukwekkend
- nog verkrijgbaar tot einde mei 2002
- volgens ingewijden overigens nummer één
- zich heel goed bewust dat er in gedoopte voorhoofden nog veel heidendom rondspookt.
Ik heb een pagina gemaakt speciaal voor de hippo's: Soephippo en de evolutie. Tot nu toe staan er vijf hippo's op. Wil je je uitleven op deze of een andere hippo, of denk je: 'Ik kan een veel leukere hippo maken!' - aarzel niet, leef je uit en mail...
Endemol?
Ook Frans had weekend, en hij heeft zich weer uitgeleefd op de hippo.
Resultaat: de Hippopotrainamus:


zondag, juni 23, 2002

Naar aanleiding van het postje met 'Bovendien: u weet niet wie ik ben. Misschien doe ik me anders voor dan ik ben. Misschien bèn ik wel anders dan ik ben.' heb ik eens zitten denken wie van de loggers mij kennen. Dat valt erg mee: drie hebben me wel eens gezien, met één zat ik op school, één heb ik een keer aan de telefoon gehad. Voor zover ik weet, want X kan natuurlijk eigenlijk wel Y zijn, die ik wèl ken. Maar kan ik me nu nog anders voordoen?
(En heet het ook een identiteitscrisis als je niet weet of je iemand anders dan jezelf kunt zijn?)
Raar: de langste dag is geweest. Vanaf nu worden de dagen weer korter, op naar de winter. Maar de zomer moet nog beginnen.
Hoewel de kastanjebolsters al aardige afmetingen krijgen, de vogels al druk zitten te snoepen van de krentenboom, de ligusters hier en daar al uitgebloeid zijn. De geur van bloeiende liguster voert mij onmiddellijk naar de duinen, vakanties in juli/augustus. Bloeien ze dan twee keer? Of zijn ze zo vroeg dit jaar? De natuur loopt twee weken voor, maar dit is geen twee weken meer.
Gelukkig staan de lindebloesems op uitkomen, dat klopt wel ongeveer.
Heb je een avond vrij en hoef je de volgende dag niet vroeg op, is er niks op TV, lukken je downloads niet, krijg je drie keer de Yaha-worm binnen. Soms heb je van die dagen.
Had ik al gezegd dat ik zin heb om te roken? Sinds woensdagavond weer aan de kauwgom, helpt uitstekend tegen ontwenning (omdat je natuurlijk helemaal niet ontwent), maar zo'n kauwgompje gebruiken om je handen bezig te houden zou maar negatieve reacties oproepen denk ik.
Ik heb veel meer lucht dan de afgelopen dagen, en ik was niet slim genoeg om alle tabaksrommel weg te gooien.
Een shagje is toch bevredigender dan een klein stukje van een nicotinekauwgumpje. Want ooit was ik zo dom in één keer zo'n heel kauwgumpje te nemen. Ik dacht altijd wel dat ik niet eens zo gek veel rookte, en ik had al de lichtste versie van de kauwgom genomen, maar dat viel niet mee. Mijn hoofd knapte bijna en ik moest overgeven. Wist ik gelijk weer wat een gif het was, inderdaad. Sindsdien doe ik minimaal een dag met een kauwgumpje, steeds een klein stukje afbijtend. En toch is dat niet genoeg. Stoppen met roken is dan ook veel meer dan de lichamelijke afkick.
Gngngngngngn...
Nee, geen examen gedaan ;-) We stellen het nog één keer uit, tot vrijdagavond na zevenen of zo (ja, er zijn mensen die werken op vrijdagavond).
Ik werk komende week drie dagen, ga dan ook zelfstandig werken als zou ik het examen al gehaald hebben. Als dat goed gaat, stellen we dat op vrijdag vast en is het in orde. Als ik er een puinhoop van maak, denk ik dat ik me mag gaan melden bij de baas.
Hoe dan ook ging het vandaag alweer stukken beter, en ik heb er wel vertrouwen in. De teamleiders ook, maar die worden wat narrig van de vertragingen ;-o
Overigens snak ik naar een peuk.