zaterdag, maart 15, 2003

Ter afleiding: Cursus: Hoe ben ik irritant.
Briljante tips als (een selectie uit de 150):

- Maak een video die bestaat uit alleen maar copyright-waarschuwingen.
- Naai metalen antidiefstalstripjes in iedereen z'n zakken.
- Verstop zuivelproducten op plaatsen waar niemand bij kan.
- Schrijf het verrassende einde van een verhaal op de eerste bladzijde van het boek.
- Koop grote hoeveelheden oranje verkeerskegels en bedenk routes voor elke straat in de buurt.
- Beantwoord alles wat iemand zegt met 'Dat denk JIJ.'
- Sta aan de kant van de weg en richt je fohn op auto's om te kijken of ze stoppen.
- Verrijk je gesprekken met onzin-jargon, en kijk of mensen meespelen om niet voor lul te staan als ze iets niet weten.
- Eindig al je zinnen met 'als we de voorspellingen moeten geloven'.
- Ga met een roos in je knoopgat een avond op Utrecht CS staan en vraag aan ieder meisje dat staat te wachten 'Ben jij soms Ester?'.
- Als iemand hoest, noem dan een lange lijst met ziektes op (al of niet verzonnen) die de persoon zou kunnen hebben. Voeg eraan toe: 'Cholera heerst ook nogal geloof ik.'
- Als je bij iemand bent met katten, vraag dan van welk ras hij/zij is. Als je een antwoord krijgt, zeg je: 'Oh, maar dat verschil proef je toch niet.'
Meer over SARS:

- plotselinge hoge koorts
- spierpijn
- heesheid
- kan een dubbelzijdige longontsteking worden
- vermindering van het aantal witte bloedlichaampjes
- afname van het aantal bloedplaatjes

Reisadvies WHO: wie een combinatie van koorts en longproblemen heeft en onlangs in een gebied is geweest waar SARS heerst dan wel contact heeft gehad met een SARS-patiënt, moet zich onmiddellijk bij een arts melden.
Reizenden die deze verschijnselen hebben, moeten hun reis onderbreken en eerst volledig herstellen.

De eerste gevallen werden in Kanton gemeld: meer dan 300 zieken, minstens 5 doden.
Intussen heeft de ziekte zich uitgebreid naar Vietnam, Hongkong, Taiwan en Singapore. In Australië zijn inmiddels 86 gevallen geregistreerd.
In Canada zijn twee mensen overleden van wie gedacht wordt dat ze aan SARS leden; zij waren onlangs in Hongkong geweest. Het gaat meestentijds om (para-)medisch personeel.
In Hanoi is een kliniek onder quarantaine gesteld, nadat meer dan 20 mensen griepverschijnselen vertoonden. Inmiddels is daar ook een tweede ziekenhuis getroffen.
Waarschijnlijk is de ziekte naar Hanoi overgebracht door een Amerikaan, die van Shanghai via Hongkong naar Vietnam reisde. Hij is inmiddels overleden.
Singapore meldt negen gevallen; volgens onbevestigde berichten is in Taiwan een echtpaar besmet.
In Hongkong hebben 29 ziekenhuismedewerkers symptomen , twee van hen zijn in kritieke toestand.
(Bron)

WHO issues a global alert about cases of atypical pneumonia
Cases Of Severe Respiratory Illness May Spread To Hospital Staff
(Bron)

World Health Organization issues emergency travel advisory
Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) Spreads Worldwide
(Bron)

Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) - Multi-country outbreak
(Bron)

Until more is known about the cause of these outbreaks, WHO recommends that patients with SARS be isolated with barrier nursing techniques and treated as clinically indicated. At the same time, WHO recommends that any suspect cases be reported to national health authorities.
Geruststelling: de kat die gebiologeerd was door Rouvoet, zit nu ook als gehypnotiseerd naar The Good, the bad and the ugly te kijken. Is toch iets heel anders.
Handig: de receptenzoeker. Je geeft ingrediënten op, klikt, en krijgt een hoop links (met wat tekst) naar pagina's met recepten met die ingrediënten. Een soort receptenGoogle. Praktisch als je iets zoekt en nog maar twee dingen weet die er in moeten, of als je eens wat wilt maken met die drie dingen die je nog in huis hebt ;-)
Mijn katten zijn trouwens gek geworden: de een ligt onder een deken in de zon, de ander probeert steeds die deken op te tillen en krijgt dan een haal. En er komen hele enge geluiden onder de deken vandaan ;-)
TT 125 VN-alarm over dodelijke ziekte SARS

GENEVE De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een waarschuwing afgegeven voor "een wereldwijde bedreiging voor de gezondheid". Het gaat om het SARS-syndroom, een buitengewoon dodelijke longontsteking die vorige maand voor het eerst in China opdook.
De WHO meldt dat de ziekte zich naar andere werelddelen verspreidt. In Canada zijn er twee mensen aan overleden, wat het totale dodental op acht brengt. De ziekte gaat gepaard met hoge koorts en is tot nu toe niet te bestrijden.
Vandaag is in Frankfurt een arts met SARS uit het vliegtuig gehaald. Hij had in Singapore een SARS-patiënt bezocht.

Waarbij je je gaat afvragen hoe besmettelijk het is, en beelden uit dat soort films voorbij ziet schieten. Hopelijk valt het mee.

vrijdag, maart 14, 2003

Wat zullen we drinken
zeven dagen lang
Wat zullen we drinken
wat een dorst
Er is genoeg voor iedereen
dus drinken we samen
Sla het vat maar aan
ja drinken we samen
Niet alleen

Dan zullen we werken
zeven dagen lang
Dan zullen we werken
voor elkaar
Dan is er werk voor iedereen
dus werken we samen
Zeven dagen lang
Ja werken we samen
Niet alleen

Er is genoeg voor iedereen
dus drinken we samen
Sla het vat maar aan
ja drinken we samen
Niet alleen

Eerst moeten we vechten
niemand weet hoe lang
Eerst moeten we vechten
voor ons belang
Voor het geluk van iedereen
dus vechten we samen
Samen staan we sterk
Ja vechten we samen
Niet alleen

(Zeven dagen lang - Bots; NL-tekst van Hans Sanders op Son ar ghistr)
Een NIPO-enquete, voor het jongste mannelijke gezinslid in huis. Toen ik zei dat die hooguit miauw zou zeggen, werden de vragen aan mij gesteld. Of ik bang was dat de situatie in Irak gevolgen zou hebben voor de economie en de watervoorziening; hoe veilig ik me voel in een tunnel en vliegtuig; of ik voorraden heb aangelegd, een gasmasker heb gekocht of een vliegvakantie heb uitgesteld; of ik de maatregelen van de overheid en de voorlichting daarover voldoende vind. Dit alles dus met het oog op Irak.
Als laatste de statistieken, hoe oud je bent, waar je geboren bent. En, als meestal bij dit soort dingen: Nieuw- Zeeland staat niet op de kaart. Hij maakte er dus maar Groot-Brittannië van.
Mobieltje valt in wc: drie doden

NAIROBI - Bij een poging een mobieltje uit een wc te vissen, zijn drie Kenianen om het leven gekomen. Zij raakten bedweld door de hevige stank in het riool onder de wc. Dat heeft de politie van Mombasa vrijdag meegedeeld.
Studente Dora Mwabela had haar mobieltje in het hurktoilet laten vallen. Ze loofde een beloning van twaalf euro uit voor de vinder. Enkele mannen maakten de vloer open en hadden zo zicht op een twaalf meter diepe kuil onder het toilet.
De eerste die afdaalde raakte vrijwel meteen bewusteloos en viel op de bodem. Twee andere mannen die de eerste wilden redden, verloren ook het bewustzijn en vielen bovenop de eerste. De inmiddels toegesnelde politie wist andere helden ervan te weerhouden ook in de kuil te duiken.
Volgens politiechef Peter Njenga waren de dampen in de rioolkuil zo giftig dat de mannen vrijwel onmiddellijk zijn gestikt. Het is niet duidelijk of de studente haar mobieltje terugheeft.
(Bron)
Leven na de dood bestaat blijkbaar, volgens dit bericht op Nu:

Een telefoon- maatschappij in de Verenigde Staten volgt zijn klanten tot in het graf als het aankomt op het betalen van openstaande rekeningen. Een kerkhof in Auburn in de staat Massachusetts kreeg vorige week een telefoonrekening voor David Towles toegestuurd. Towles stierf in 1997 op zestigjarige leeftijd. Toch rekende de telefoon- maatschappij hem een gesprek voor maar liefst 12 cent aan dat hij vijf jaar na zijn overlijden zou gevoerd hebben.
Chello-gebruikers mogen meerdere computers aansluiten

AMSTERDAM - Klanten van Chello mogen voortaan meerdere computers aan één kabelinternetverbinding koppelen. Dit mocht eerst niet omdat Chello bang was dat buren samen één abonnement zouden nemen.
Het delen van de verbinding was tot nu toe niet toegestaan, alhoewel het in de praktijk regelmatig voorkwam, zo meldt Webwereld.
De reden voor Chello's ommezwaai is de dienst Xbox Live, waarmee je online spellen kunt spelen met de spelcomputer van Microsoft.
(Bron en meer)
Prepaid verboden uit angst voor Al Qaeda

AMSTERDAM - Het Zwitsers parlement heeft anonieme prepaid-kaarten verboden. Het terroristennetwerk Al Qaeda zou er gebruik van maken, aldus persbureau Reuters.
Aanvankelijk was het Zwitserse parlement tegen een verbod op prepaid-chips, maar toen Zwitserse politieambtenaren waarschuwden voor Al Qaeda, stemde de volksvertegenwoordigers voor het verbod. Al Qaeda zou de prepaid-kaarten gebruiken om in het buitenland te bellen.
(Bron en meer)
TT 371

Britse vrouwen die een man zoeken via contactadvertenties zijn maar in één ding geïnteresseerd: geld. Dat beweert de Engelse psycholoog Richard Atkins.
De onderzoeker komt tot zijn conclusie na 3000 advertenties te hebben gelezen. Status en inkomen, daar draait het om volgens Atkins. Uiterlijk is veel minder belangrijk.
Vrouwen stellen advertenties ook anders op dan mannen. Zij beschrijven de man die ze zoeken; mannen beschrijven zichzelf. Atkins noemt dit 'Darwinisme': mannen strijden om het vrouwtje, vrouwen kijken toe en kiezen de beste vent uit.

Misschien heeft meneer Atkins slechte ervaringen? En: status-inkomen-uiterlijk. Sja. Ik vind zelf het innerlijk eigenlijk het belangrijkste. Liever een leuke partner zonder status, dan een gruwel met status. Maar goed, ik heb mijn vriendje dan ook niet via een advertentie leren kennen, en ik ben geen onderzoeker. Dus misschien heb ik er geen verstand van ;-)
Margaritagate in de Vrij Nederland:
- De R van Z heeft in het verleden contacten gehad met verschillende internationale veiligheidsdiensten (voor zijn proefschrift over Duitse wapenleveranties aan het Midden-Oosten).
- toen hij 15 was, heeft hij "gegapt uit de voetbalkantine".
- het sociale dienstverhaal deel 1: er waren vragen gerezen omtrent zijn uitgavenpatroon ("rijke ouders en toch een uitkering?"). Na onderzoek bleek niets onrechtmatigs.
- het sociale dienstverhaal deel 2: in het dossier staat een aantekening dat De R van Z ooit te laat kwam op een afspraak omdat hij buddy was van een aids-patiënt.

Oftewel: een homoseksuele, hiv-positieve jeugdcrimineel met verdachte contacten en financiële problemen.
Zo kan ik het ook. De Oranjes zijn gewoon tegen De R van Z wegens dat proefschrift. _Duitse_ wapenleveranties, aan het Midden-Oosten! Da's geen gunstig thema in deze tijden. Bovendien: wat is ook alweer de achtergrond van Bernhard en Claus?
Zo makkelijk flans je iets in elkaar.
Ik ga eens solliciteren bij de Bladen.
TT 120

DEN HAAG Studenten die op kamers wonen, krijgen tegen de wens van de Kamer geen huursubsidie. Minister Kamp legt het verzoek van de Kamer naast zich neer omdat het financieel onverantwoord is.

Dat laatste is makkelijk op te lossen. Hef het koningshuis op (dat zijn pas financieel onverantwoorde kosten), en betaal uit die besparing de huursubsidie voor studenten.
Of nog beter: stel weer een fatsoenlijke beurs in. Hoe lang hebben de huidige bewindslieden eigenlijk gestudeerd? Ik heb zo'n idee of misschien vooroordeel dat ze niet binnen vijf jaar op een houtje bijtend hun titels hebben gehaald.
TT 120

EDE In het Veluwse Deelerwoud heeft een jachtopzichter een stengun gevonden. Het wapen uit de Tweede Wereldoorlog was
verworden tot een klomp roest. Het was door wroetende wilde zwijnen aan de oppervlakte gebracht.

In de volgende jachttijd schieten ze terug ;-)

donderdag, maart 13, 2003

Ja, deze hoort op Ontspoord. Daar staat ie ook. Maar ik post dit ook hier:

NS-top strijkt forse bonussen op

AMSTERDAM - De NS-top heeft ondanks het recordverlies van 69 miljoen euro bij NS Reizigers forse bonussen gekregen. Alleen president-directeur Aad Veenman bleef op zijn basissalaris van 456.000 euro steken, omdat hij pas sinds november in dienst is, zo schrijft de Volkskrant.
Financieel directeur Marcel Niggebrugge kreeg een bonus van 86.000 euro bovenop zijn reguliere salaris van 406.000 euro per jaar. Commercieel directeur Bert Meerstadt moet het minder doen, hij krijgt 20.000 euro naast zijn salaris.
De bonussen zijn gebaseerd op de geleverde prestaties van het bedrijf. Behalve het recordverlies van de reizigersdivisie, van 1 miljoen in 2001 tot 69 miljoen euro in 2002, werd de nettowinst van de NS gehalveerd.
(Bron)

En dat terwijl er mensen uit moeten wegens geen geld; terwijl er gedreigd wordt met 'snijden in de dienstverlening' als die tweede prijsverhoging niet doorgaat; terwijl personeel minder salarisverhoging krijgt... Laat die bazen dan ook eens het goede voorbeeld geven.
Er zijn landen waar je beter niet in handen van de politie kunt vallen, zeker niet als vrouw of als homo. Het kan ook andersom, volgens Teletekstpagina 401:

In Thailand lijkt het een gewoonte te worden dat agenten door hitsige homo's en vrouwen worden lastiggevallen. Obscene telefoontjes waren de druppel die de emmer deed overlopen. De agenten dienden officieël een klacht in.
"De vrouwen en homoseksuele mannen praten altijd op een ongepaste toon met ons. Als ze bellen willen ze altijd een afspraak met ons maken", vertelt een agent in de Thaise krant Nation.
De agenten hebben wel een idee waar het aan ligt. Volgens hen is dit te wijten aan de nauwsluitende uniformen en opvallende laarzen die ze tijdens hun werk moeten dragen.

woensdag, maart 12, 2003

De spreeuwen komen voor ze in de slaapbomen verzamelen, even pinda's eten in de tuin. Koorddansend op het wiegende touw waaraan een pindazakje hangt, maken ze ruzie omdat ze allemaal als enige bij die pinda's willen. De kat mekkert machteloos achter het raam, een spreeuw klemt zich vast aan het zakje terwijl pal boven hem twee collega's bekvechten.
Als ze in dit tempo dooreten, zijn de pinda's op voordat de nieuwe generatie vogels uit het ei komt. Dat zou goed zijn, want tegen die tijd moeten pinda's en vetbollen en dergelijke weg zijn - anders worden jonge vogels er mee gevoerd, en die kunnen dat nog niet verteren.
Wat is er aan de hand als je kat de televisie negeert, behalve op die momenten dat Rouvoet op tv is?
Mat Herben heeft het nog steeds: het vermogen mijn bloeddruk tot grote hoogte te laten stijgen.
www.pvda.nl geeft een 404; geeft www.partijvandearbeid.nl geeft: 'welkom bij de PvdA Enkhuizen'. En als je daar op 'landelijk' klikt, krijg je in een soort venstertje scheve gezichten van Kok en Melkert te zien. Die A staat in ieder geval niet voor actualiteit.

dinsdag, maart 11, 2003

M vond deze hippo voor me - een aanrader voor hippofans en voor chocoholics. En helemaal als je beide bent, zoals ik :-)
(Omdat Lycos, waar de illustraties staan, weer eens kuren heeft, heb ik maar even gespeurd tot ik een site vond met dit plaatje.)
Waarom zijn die Statenverkiezingen eigenlijk niet op woensdag?
Nu.nl meldde ook een nieuw spel: Dr. Strangeblix, or how I learned to start worrying and looking for bombs.
Grappig; wel met pijltjesbesturing, en met Flash 6.
Tientallen dieren vriezen dood in Italiaans dierenpark

ROME - In een nieuw dierenpark in Zuid-Italië zijn de afgelopen dagen tientallen exotische dieren, waaronder papegaaien en kamelen, doodgevroren. Politici en dierenbeschermers hebben volgens de krant La Repubblica woedend op de verwaarlozing van de beesten gereageerd.
Het park, dat de naam Jurassic Park heeft gekregen, is in augustus geopend op een hoogte van 1300 meter in de regio Calabrië. De helft van de vijftig dieren, waaronder ook lama's, boa's en struisvogels, is inmiddels niet meer in leven.
Senator Nuccio Lovene van de linkse oppositie in het parlement, vindt het ongelooflijk dat de lokale autoriteiten een dierentuin voor exotische dieren hebben gefinancierd. "Het berggebied heeft een totaal ander klimaat dan de warme omstandigheden waaraan de dieren gewend zijn." Dierenbeschermers hebben geklaagd over de kleine kooien van de dieren en de gebrekkige opleiding van de verzorgers.
Al vanaf het begin van de winter hebben de dieren last van de kou. De wolven en vossen houden het nog vol, maar de toekans zijn naar warmere gebieden gevlogen. Het dierenpark is nu gesloten, De verzorgers proberen met elektrische verwarming de zebra's warm te houden.
(Bron)

Die toekans zijn slimmer dan ze zo op het eerste gezicht lijken.
Het valt dus wel mee met de online-winkelvrees:

Nederlanders kopen 77 procent meer online

AMSTERDAM - De Nederlandse internetgebruikers hebben voor 980 miljoen euro online gekocht. Dat is 77 procent meer dan in 2001. Dit blijkt uit de Online Shopping Monitor 2002-2, een onderzoek naar online consumentenbestedingen dat elk half jaar door Blauw Research en Thuiswinkel.org wordt uitgevoerd.
(Bron en meer)
Een deskundoloog verklaart in het RTL-nieuws dat de opkomst in de wijk Maaswijk in Spijkenisse zo minimaal is omdat de mensen daar nog bezig zijn met het inrichten van huis en tuin. Net als bij de vorige Statenverkiezingen.
Ik mag toch hopen dat na vier jaar de inrichting van de huizen wel rond is, en met dit weer zie ik weinig mensen in de tuin klussen.
Nog een raadsel: kattenvoer. Ik zag een Sheba-reclame voor nieuwe brokjes. Onder andere met konijn en worteltjes (deze combinatie zet aan tot fantaseren: bos wortels ergens neerleggen, als er een konijn op afkomt, het geheel in een net vangen en vermalen tot grondstof voor brokjes?), maar ook: eend en Thaise rijst en: kalkoen en fijne boontjes. Ik geef toe dat ik katten heb die (gelukkig) op voergebied niet-verwend zijn opgegroeid, ze eten wat de pot schaft, zolang ik de brokjes maar regelmatig afwissel. Maar zou het een kat uitmaken of in zijn droge brokjes gewone rijst of Thaise rijst zit? Gewone boontjes of fijne boontjes?
Het lijkt me vooral op de baas gericht. En waarom dan niet direct kattenvoer met kaviaar en champagne? Kun je lekker duur maken als fabrikant, terwijl er niet veel echte kaviaar in hoeft. Tenslotte zit er in de brokjes met rundvlees meestal ook maar 4% rundvlees.
Maar ik ben een omgekeerde snob: mijn katten eten gewoon AH-huismerk.
Poes ligt geheel opgekruld. Diep in slaap. Denk je. Want zodra er iets ritselt of andere veelbelovende geluiden maakt, zie je dat poes-in-dezelfde-houding al wel vast een oogje open gedaan heeft. Ik heb katten zelden op echt slapen kunnen betrappen, gewoon omdat ze mij veel eerder doorhebben dan ik kan kijken.
Met dit weer staar ik veel naar mijn desktop (fullscreen is de foto wèl scherp).
Zou u dat niet doen?



Het is een foto van Anaura Bay, Gisborne, NZ. Te vinden bij Webshots.
Het wordt lente, sommige dingen leven weer op. Zoals de Loglijst :-)) Hiephiephoera!
Nou zeg...
"You don't have permission to access / on this server.
Apache/1.3.27 Server at www.puckspodium.com Port 80"
800.000 Nederlanders mijden uit vrees tandarts

AMSTERDAM - Bijna 800.000 Nederlanders bezoeken uit angst nooit een tandarts. Dat beweert hoogleraar angst- en gedragsstoornissen A. de Jongh van de Universiteit van Amsterdam (UvA) dinsdag in het Algemeen Dagblad.
"Meestal komt die angst voort uit oude ervaringen. Ze kunnen bijvoorbeeld in hun kindertijd al beschadigd zijn geraakt, bijvoorbeeld door de schooltandarts in de jaren 60", legt De Jongh uit. "Toen konden ze op school geen steun krijgen van hun ouders en ging er veel fout." Volgens de hoogleraar zijn er nu nog mensen die gillend wakker worden omdat ze vroeger werden behandeld zonder verdoving.
De Jongh becijfert dat vijf tot zeven procent van de bevolking niet naar de tandarts gaat. "Mensen proberen er voortduren niet aan te denken maar worden er constant mee geconfornteerd. Als je lacht, komt je gebit tevoorschijn, op de tv zie je veel reclames en pijn houd je natuurlijk uit je nachtrust. En als je zo lang hebt gewacht tot een zenuw dood is, krijg je weer last van ontstekingen."
Daarnaast voelen veel mensen zich ongemakkelijk als ze op de tandartsstoel zitten. "80 procent ervaart zelfs een lichte vorm van angst tijdens een behandeling, bij 20 procent is dat vrij ernstig."
(Bron)

Ik geloof dit gelijk. Ik ben zelf ooit een paar jaar niet naar de tandarts gegaan uit angst - achterover liggen met je mond open terwijl iemand daarin rondpulkt zonder dat je precies weet hoe en wat, het maakte me panisch.
Tot ik kiespijn kreeg. Ik stopte met Cola drinken, en betrapte mezelf op plots heel veel koffie drinken (sindsdien lach ik vriendje niet meer uit om zijn koffieverslaving). Uiteindelijk werd de angst voor nog meer pijn groter dan de angst voor de tandarts. Ik meldde me bij de dichtstbijzijnde tandarts (dat kon toen nog), en die pakte het goed aan. Hij zou gaan pulken, ik zou het aangeven als het niet meer ging, en dan hielden we even op. 'We', ja. Ik was niet een omhulsel van het gebit waar het eigenlijk om ging, ik hoorde erbij.
Verrassing: er was niets aan de hand. Er waren alleen wat vullingen die vervangen zouden moeten worden. Ik piepte opgelucht en ellendig tegelijk dat ik dan wel heel erg goed verdoofd moest worden, waarop de tandarts lachte dat dat helemaal niet nodig was.
Zelfde principe: hij boorde, en als ik pijn kreeg, zwaaide ik en stopte hij. Ging hij even iets administratiefs doen, ik mocht een paar minuten diep ademhalen en proberen wat te ontspannen, en dan konden we weer verder.
Ik geef toe dat de pijn van het verdoven veel, véél erger is dan het uitboren en vervangen van een oude vulling. Het was geen prettig gevoel, maar pijn deed het niet.

Er zijn speciale angsttandartsen, en het is ook mogelijk om onder totale narcose behandeld te worden.
Meer informatie via het Tandheelkundig informatiepunt in Nieuwegein: 0900 - 2025012 25 cent per minuut.
Soms duiken mensen uit je verleden ineens weer op. Mensen die je op je 15e kende, en nu, 20 jaar later, bijvoorbeeld op de radio of tv verschijnen.
Wat kun je dan enorm schrikken. Afhankelijk van de situatie: vond ik die toen zo leuk?? Wat is die oud geworden!! (Zelf word je nooit ouder, omdat er geen 20 jaar tussen de ene en de andere blik op jezelf zit.) God, hij is kaal geworden! Of juist: hij heeft nog steeds dat haar dat toen al 10 jaar uit was, hij is consequent of het kan 'm echt helemaal niks schelen. Of: in wat voor sector is die nou terechtgekomen? Dat had ik van haar nooit verwacht.
Of je wordt uit een halfslaap wakker, met de radio aan, en je vraagt je af of je wakker werd gewoon omdat je uitgeslapen was, of omdat je een toch nog steeds vertrouwde stem hoorde.
Gisteren hoorde ik een oude kennis op de radio, die het onder andere over haar 15-jarige dochter had. Ik heb haar al jaren niet meer gezien, dus voor mij is ze nog steeds die wilde twintiger - en die had het nu zuchtend over een dochter die nooit eens ergens zin in had ;-)
Het ergste is gehate personen van vroeger tegen het lijf lopen. Zoals ik destijds in de trein mijn leraar Engels tegenkwam - die mij wel herkende, ik hem niet, tot ie me aansprak. Die stem was niets veranderd, nog steeds een combinatie van slijmerigheid en sarcasme. Een onderkruiper die uit angst al begon te slaan voor er daadwerkelijk gevaar dreigde. Letterlijk. Hij geeft nog steeds les. Waarschijnlijk is zijn bijnaam ook nog steeds hetzelfde, daarin zijn tieners nooit zo origineel.
TT 401
Soms kunnen kinderen je het bloed onder de nagels vandaan halen, maar in Noorwegen schijnt dat ook met ouders te gebeuren. In dit geval met papa-lief.
Nina Melhum Gronland heeft er zo genoeg van dat haar vader al tijden bij haar en haar gezin inwoont, dat ze heeft geprobeerd om hem op een veilingsite bij opbod te verkopen.
Haar advertentie luidt: 'Vader in de aanbieding voor een leuke vrouw. Papa is lang, slank en donker. Ik ben het zat dat hij bij me inwoont. Inclusief meubelen. Serieus". Inmiddels is er één reactie op de oproep gekomen, maar of men op het aanbod is ingegaan, is niet bekend.
TT 371 OPHEF OVER NAAKT

De Rotterdamse gemeenteraadsfractie ChristenUnie-SGP verzet zich tegen naaktfoto's in de Kunsthal Rotterdam ter gelegenheid van een tentoonstelling over Playboyfotografie. In een brief aan het college vraagt de fractie de naaktfoto's te verwijderen.
Directe aanleiding voor het verzet is een uitnodiging voor de opening van de tentoonstelling aan alle raadsleden met een foto van een naakte dame.
Volgens de christelijke partijen gaat de expositie alleen maar om seks en lust. Ook zouden 16-jarigen alleen onder begeleiding naar de expositie mogen.

Kweeniet, het lijkt mij dè manier om de jongeren naar het museum te krijgen ;-)
En dat het alleen om seks en lust draait, sja, daar draait het halve leven om. Lees de bijbel er maar op na...
Heeft u al gestemd?

maandag, maart 10, 2003

Mijn ritme is verstoord, was vanochtend heel vroeg op, maar sliep ook pas heel laat. En een nachtrust van drie uur of zo is voor mij niet echt gezond, dus ik duik zo mijn bed weer in. Ga nog wat lezen... ;-)
Ik betrap mezelf ineens op veel ... Ben een boek aan het lezen... Staat vol met puntjes... Daar haken m'n ogen steeds aan...
De Movo-tapes van A.F.Th.... Die geen achternaam meer wil hebben...
Die puntjes steken aan... Maar ik vind het zo vermoeiend lezen...
Ik verdwijn helemaal in de puntjes...
...
Weer eens een taart gemaakt, onder grote belangstelling van de katten. Ik vrees dat ie, als vaak bij mij, in de categorie 'lekker, maar op het plaatje zag ie er heel anders uit' gaat vallen. Ik weet ook eigenlijk wel dat ik geen gebak moet maken met van dat deeg dat koel moet blijven. Daar krijg ik altijd ruzie mee, hoeveel bloem ik ook gebruik, het plakt aan alles vast, dus uiteindelijk sta je dat deeg dat braaf een half uur in de koelkast stond om goed koud te worden, met je vingers uit te drukken op de bodem van de vorm. Maar ja, daarna gaat er een behoorlijk hete mix van caramel, room en walnoten op, dus hoe essentieel is de temperatuur van dat deeg eigenlijk?
Tweede en groter probleem is hoe je de bovenste laag deeg er op krijgt. Het ziet er nu uit als een soort patchwork. Er moest ook nog ei op, dus ik heb met eivingers de bovenste laag deeg - inmiddels ook lekker warm door die vulling - uitgeduwd tot iets wat een beetje op een laag lijkt.
Over drie kwartier weet ik meer...
(Categorie: wereldproblemen, ik geef het onmiddellijk toe.)
Terroristen bedreigen Nieuw-Zeeland

WELLINGTON - Terroristen hebben gedreigd de watervoorraden van Nieuw-Zeeland te vergiftigen met cyanide. Dat heeft de politie gemeld. Het dagblad New Zealand Herald ontving vorige week een brief waarin het dreigement werd geuit.
Eind vorige maand hebben Amerikaanse, Britse en Australische diplomaten in Wellington ook dreigbrieven gekregen. Daarin worden ze gewaarschuwd voor aanslagen als hun land Irak aanvalt. Een pro-islamitische groepering die zich 11 September noemt beweert de brieven te hebben gestuurd.
De groepering zegt te beschikken over 25 kilo cyanide om te gebruiken tegen "de grote satan Amerika'' en zijn aanhangers. Volgens de politie bevatte de brief aan een Britse diplomaat kristallen van cyanide. Behalve met de vergiftiging wordt daarin ook gedreigd met een aanslag met gifgas op een bioscoop.
Verder dreigt de afzender met terroristische acties in Auckland en in de hoofdstad Wellington. Die zouden op 28 maart om twaalf uur 's middags worden gepleegd als Irak wordt aangevallen. De brief aan de New Zealand Herald is mogelijk door dezelfde persoon of groep geschreven.
(Bron)

Het klinkt als het werk van een gek, maar ook een gek kan rare dingen doen.
Terwijl NZ allerwegen gezien wordt als het veiligste land op aarde: er gebeurt zelden wat 'groots' (tenzij Frankrijk meent even orde op zaken te moeten stellen), het ligt ver weg van zo ongeveer alles, het is ene klein land.
Tis wel de bedoeling dat het er rustig blijft, want over x tijd wil ik er graag een tijdje heen. Nog afgezien van het feit dat ik geen land oorlog of bloederige acties gun.
Nepagent in De Steeg loopt tegen de lamp

AMSTERDAM - De politie heeft zaterdagnacht op de Hoofdstraat in De Steeg een 20-jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden omdat hij zich valselijk zou hebben uitgegeven voor een politieagent.
Rond een uur 's nachts meldde een automobilist dat hij op de Hoofdstraat in De Steeg een stopteken had gekregen van een in burger geklede man die zich uitgaf voor een agent. De nepagent zou daarbij een politielegitimatiebewijs hebben laten zien en de automobilist er vervolgens op hebben aangesproken dat hij geen gordel droeg. Ook verklaarde de nepagent dat een bekeuring 60 euro zou kosten, maar vroeg daarbij geen contant geld.
De automobilist kreeg argwaan en waarschuwde de politie. Agenten in een onopvallende auto begaven zich hierop naar de Hoofdstraat en werden door de nepagent eveneens aan de kant gezet. De nepagent verklaarde tegenover zijn echte collega's bezig te zijn met een verkeerscontrole. De echte agenten speelden het spel mee en vroegen of de man zich kon legitimeren, waarop de man een nagemaakt politielegitimatiebewijs toonde. Vervolgens werd hij door zijn echte collega's aangehouden.
De man bleek verder te beschikken over enkele politieattributen, zoals een nepflitsapparaat en een op een echt lijkende portofoon, een schouderholster zonder wapen en een wapenstok. De nepagent bleek bovendien een laptop bij zich te hebben waarin hij eerder gecontroleerde voertuigen op had geslagen. Voorzover bekend lijkt het erop dat de man overigens geen kwaad in de zin heeft gehad maar zich voor de grap wilde uitgeven als een politieagent. Ook is niet gebleken dat de man geld van boetes geïncasseerd heeft. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De door hem gebruikte materialen werden in beslag genomen.
(Bron)

Werkt er eens een burger mee om het verkeer veiliger te maken, is het wéér niet goed...
Ik begon de moed al wat op te geven. Vrijdag was er nog niets te zien van de krokussen die ik met bloed, zweet en tranen gepoot had.
Nu is het maandag, en plots zie ik allerlei gele, paarse en witte bloemen boven komen, tussen krokusblaadjes die er vrijdag beslist nog niet waren. Een soort krokusontploffing.
De lente is nu in mijn bol geslagen en ik loop ineens weer een beetje huishoudelijk te doen.

zondag, maart 09, 2003

TT 130
SOFIA Miss Bulgarije 2001 heeft vrijwel naakt tegen een mogelijke oorlog in Irak geprotesteerd. Tania Karabelova deed dat voor de Amerikaanse ambassade in Sofia, bij 7 graden Celsius. Ze was slechts gehuld in de Bulgaarse vlag.
Kinderen die nagelbijten, lopen een hoger risico op verhoogde loodconcentraties in hun lijf. De theorie is dat ze met dat nagelbijten ook de stoffen (grond etc.) die onder die nagels zitten, binnenkrijgen. Maar een echte nagelbijter heeft geen nagels waar nog iets onder kan komen. Als kind beet ik m'n nagels al zo ver af dat ik nooit bang hoefde te zijn voor rouwrandjes.
De illustratie bij de bron van dit verhaal maakt wel dat ik denk dat mijn nagelbijten relatief meevalt.
TT 192 Eerste Iraakse soldaten lopen over

LONDEN De tweede Golfoorlog is nog niet begonnen of de eerste Iraakse soldaten hebben zich al overgegeven aan Britse troepen. Volgens de Britse zondagskrant The Sunday Mirror renden de Irakezen met een witte vlag de grens met Koeweit over. De doodsbange militairen dachten dat de oorlog een feit was.
De Britse troepen zagen verbaasd hoe de groep de grens overtrok met de handen in de lucht. De Irakezen zagen een Britse schietoefening aan voor de start van de strijd.
De Britse commandant zei geruststellend dat het te vroeg was voor een overgave en stuurde ze weer de grens over.

Dat laatste vind ik erg Brits. Je ziet het John Cleese zeggen...
Ik vroeg me af wat er met die teruggestuurden gebeurd was, maar vriendje zei dat het vast een hele eenheid was. Dat hoop ik dan maar, dat er niet een klontje soldaten zich weer moest melden bij de baas: 'Hallo, daar zijn we weer, we hadden ons overgegeven maar ze willen ons nog niet'...
Wie een uitkering met sollicitatieplicht heeft, hoeft alleen te solliciteren op 'passende arbeid'. Uiteraard zit daar een addertje onder het gras, of meer een anaconda: 'passende arbeid' is in eerste instantie datgene waarvoor je bent opgeleid of waar je ervaring in hebt. Na een half jaar wordt het begrip opgerekt, en na nog iets langer moet je gewoon solliciteren op alle vacatures waar je niet bij voorbaat ongeschikt voor bent. Zo zal ik met mijn epilepsie nooit hoeven te reageren op een functie voor chauffeur, bijvoorbeeld.
Maar dit lucht dan wel weer op: uit de Volkskrant van zaterdag.
"Het vak van prostituee mag door Centra Werk en Inkomen (CWI's) niet als passende arbeid worden aangeboden aan werkloze vrouwen. Het is dan ook niet de bedoeling dat er actief wordt geworven voor vacatures in bordelen. Dat heeft minister De Geus van Sociale Zaken de Tweede Kamer laten weten."

Ach ja, mannenprositutie bestaat niet...