zaterdag, februari 15, 2003

70000. Dat valt me mee.
Katten in de vensterbank, helemaal opgewonden door een stuk of twintig spreeuwen die zo verdiept zijn in het opvreten van mezenbollen dat ze de bewegingen achter het raam niet opmerken. Grappig om te zien dat de ene kat wiebelend zit te zwijgen, terwijl de ander stilzit maar druk aan het mekkeren is.
Als je niets te doen hebt en je maakt je zorgen over de oorlog: 13.00 uur op de Dam. Ik zal er niet zijn wegens een vergadering, maar hoe meer mensen wèl gaan, hoe beter.
Spamn! heeft inmiddels al 17 entries. Het is niet boeiend om te lezen, maar ik hoop echt dat de spammers op deze manier een koekje van eigen deeg krijgen.

vrijdag, februari 14, 2003

Vandaag een boekje gekocht over mijn favoriete politicus, drs. Mallebrootje, het bekende Tweede-Kamerlid uit Elst, tevens uitvinder van een tandenstoker voor mensenhaaien. Columns van Remco Campert van 1996 tot en met 2002, waarin deze meneer figureert, vrijwel altijd vergezeld door het jonge ding uit de achterban.
De familie Kneupma figureert ook in enkele columns. Hun 'eigen' boekje heb ik laatst ook gekocht.
Het is humor die me erg ligt.
Wat je dus nooit moet doen, is tegen iemand zeggen dat je zo tevreden bent over je provider. Want de mail doet het sinds gisterenmiddag vroeg niet meer, de verbinding is langzamer dan ooit en hapert, en er wordt hard aan gewerkt, maar het schiet niet erg op.
Ik ben het zat. Als er ergens op het web een adres met een apenstaartje staat, word je overspoeld met spam. Dus ik ga maar eens die spammers met adres op het web zetten, eens kijken of ze zelf ook graag spam krijgen.
Er staat nog niets op, maar het log heet Spamn!. Als je afzenders wilt aandragen, prima, mail maar naar het adres van dit log.

donderdag, februari 13, 2003

Brief is af, mede dankzij de fantastische hulp van een vriendin. Dank S.! Vriendje is zo lief de hele handel te printen, en dan wachten we maar af. U mag duimen ;-)
Intussen is er een mailstoring waardoor ik wel kan mailen maar niets binnenkrijg, en lichte ontwenningsverschijnselen begin te vertonen.
Daarnaast heb ik ontdekt dat m'n raamkozijn toch niet helemaal uit kunststof bestaat. Dat dacht ik eerst wel, maar wat zich er nu aftekent, ziet er vooral uit als houtrot. Waardoor ik ineens ook snap hoe je bij een dubbel raam toch op 1 plekje ijs aan de binnenkant krijgt bij dit weer.
Bij de voordeur is een heel ander probleem. De voordeuren van buurvrouw en van mij komen uit achter een open trap, dus overdekt maar wel in de buitenlucht. De afvoer van mijn cv en aanverwante toestellen loopt tegen het 'plafond' door naar de voorkant van het gebouw, een meter of anderhalf. Vanochtend besefte ik dat ik al veel vaker had gezien dat halverwege die buis afplaktape zat, maar dat ik nu pas bedacht dat dat een reden had. Want inmiddels zit er een gaatje in die tape, waardoor condens uit de buis lekt, en (met dit weer) een prachtige ijsvloer voor de deur van de buurvrouw ontstaat. Nu is buurvrouw op een lange vakantie en als ze terug is, zijn de ijsdagen ook wel voorbij, maar toch. Het heeft ook effect op de houten gevelbekleding.
Morgen maar weer eens in de clinch met de wbv. De ervaring heeft me geleerd dat on-dramatische dingen niet snel verholpen worden.
Ik moet een sollicitatiebrief schrijven. Voor een functie waarvan ik denk dat ik er geschikt voor ben en die me leuk lijkt. Op de één of andere manier lukt het dus niet. Ik kan mezelf niet aanprijzen, bij alles wat ik schrijf denk ik: 'waarom zouden ze dat geloven' of: 'en waarom denk je in vredesnaam dat ze _jou_ zouden willen hebben?'. Het slaat nergens op. Maar het verlamt me wel :-(
De oorlog is begonnen. En hoewel partij 1 altijd de grootste mond heeft en het agressiefst lijkt, is het partij 2 die nu de baas is. 1 zit rustig op een stoel, 2 staat er grommend voor en springt er ineens bovenop.
Haren vliegen in het rond, het gromt en krijst aan alle kanten, ze racen door de kamer en af en toe wordt er een pauze ingelast waarin ze vuil naar elkaar kijken, met een opgezette staart en platliggende oren.
Ik weet niet waarom ze ineens ruzie hebben, ik weet wel dat het die buien tot nu toe steeds weer net zo plotseling overgingen. Dus daar hoop ik nu ook maar op.
Vuilnisbak weer in de tuin gezet, en omdat ik daar toch was, wat dood spul van vorig jaar opgeruimd. Een paar vierkante meter guldenroede, waarvan de stengels als droge stokjes blijven staan. De nieuwe planten komen de grond al uit. Ik deed als altijd weer wat ontdekkingen: veel speelgoed dat vanaf de balkons boven de tuin gevallen is (ik begrijp niet dat mensen dat niet even ophalen), maar ook een horloge en diverse onderdelen van een kunstplant. En, minder leuk: een drol. Die er niet uitzag als een hondendrol. En iemand heeft in het verste deel van de tuin wat takken van een conifeer gerukt, en ze naast de boom op de grond gegooid.
Ik vraag me dan steeds af wat daar nou de zin van is. Gewoon een tuin inlopen en wat takken van een boom trekken. Krijgt iemand daar een kick van?
In de tuin zit een merel te eten van stukjes appel. Het is een mannetje, dus hij is mooi zwart. Op zijn staart na: die is grijs bevroren. Ik denk dat ie straks ergens in de zon gaat zitten opwarmen...
Als je om zes uur 's avonds je bed inrolt, is het natuurlijk niet gek dat je om vier uur 's ochtends weer wakker wordt.
Tis buiten helemaal wit, geen sneeuw zoals gisteren op veel plekken viel, maar een dikke laag vorst en rijp.
Poezen lopen allebei hard te spinnen want die zijn verwend met een blikje.
Het zou alleen leuk zijn als het nu al licht was, en als je het gevoel zou hebben dat je om tien uur in de zon in de tuin kunt klussen. Nog wat maanden geduld (soms is het in maart al even heel warm, daar hoop ik op).

woensdag, februari 12, 2003

Uitspraak van Bush:

"Innocent lives must never again be destroyed by the United States suffering violent ambitions."

Opvallend? Het ligt eraan wie zijn speeches schrijft... Kijk maar.
TT 401

De straten van Hongkong worden al een tijd lang onveilig gemaakt door een gevaarlijke bende, luisterend naar de angstaanjagende naam De Ketchup Gang.
We willen je niet op ideeën brengen, maar de rovers opereren erg origineel. Slachtoffers worden ondergespoten met ketchup. Op het moment dat de beroofde in spé zich staat te ontdoen van de derrie gaan de straatrovers ervandoor met zijn of haar eigendommen.
Het jongste slachtoffer was een toerist uit Rusland. Alles raakte hij kwijt: zijn bagage, knip met inhoud (17.000 dollar) en de nodige creditcards. Stille getuige was een dieprode vlek op zijn broek.

Wie loopt er nou met 17000 dollar op zak??
De site van het CWI heeft uiteraard ook de mogelijkheid tot het zoeken van banen.
Ik ben eens gaan kijken naar banen in mijn opleidingsgebied, bibliotheek en documentatie. Dat levert archiefbanen op (is iets anders), en als beste match: medewerker reisbureau. Assurantie-adviseur is ook een mogelijkheid.
Als ik zoek op bibliothecaris, kom ik uit bij de vacature die ik al eerder vond: de studiezaalmedewerker. Hier staat er overigens wel bij dat je een opleiding tot amanuensis moet hebben.
Volgens mij kan ik beter bij werk.nl solliciteren om een betere database te maken...

De medewerkster die me inschreef had ook een vacature in klantenservicerichting (ook jaren gedaan): bij dat bedrijf waar ik een paar jaar 'onder' heb gewerkt. Onze bovenbuur was een telemarketingbedrijf, en het wilde nog wel eens gebeuren dat medewerkers bij ons crashten. Tenminste, onze receptioniste was steeds maar weer zo lief om die huilende meiden op te vangen die net op een vreselijke manier behandeld waren. Dus op de een of andere manier trekt die job me ook niet. 'Het afnemen van enquêtes, het afspraken maken voor buitendienst-medewerkers, mensen uitnodigen voor seminars etc.' Nee, nee, nee.
Dit was puur de inschrijving als werkzoekende, dat duurde een uur. Dame werd steeds zenuwachtiger, later bleek dat ze na mijn bezoek een interview zou hebben met TV Utrecht.
We hebben lijsten en lijsten en lijsten ingevuld. Met mijn werkervaring en opleidingen enzovoorts.
Over twee weken moet ik terugkomen voor de uitkeringsaanvraag, en dan moet ik een map meenemen. Die map bevat 17!!! pagina's vragen in een minuscuul lettertype, over, jawel: opleiding en ervaring enzovoorts.
Nou ja, hoop gedoe, allemaal driedubbel werk want ik had alles al op papier gezet, en ik begrijp ook niet waarom die dame van nu alles al drie keer moest invoeren en dat het straks dan nog twee keer moet èn dat ik over 24 uur zelf moet zorgen dat mijn persoonsgegevens (NAW, CV, telnr, geboortedatum etc.) niet zomaar opvraagbaar zijn op internet.
Opvallend: de boodschappenlijst. Met 22 dingen die ik bij dat gesprek over twee weken mee moet nemen. Waaronder ook 'een machtiging om uw uitkering over te maken aan uw (voormalig) werkgever'. Huh? Dat dacht ik toch niet.
Ik dacht dat het door die samenvoegingen allemaal wat soepeler en sneller zou lopen, maar niet dus.
Eén dag de baan van je leven... Er is een site voor waar je kunt kijken of er iets voor je bij staat, en waar je ook zelf een advertentie kunt zetten.
Aangeboden onder andere: 1 dag huisvrouw; 1 dag prostituée; 1 dag postbode.
Gevraagd onder meer: 1 dag bolletjesslikker; 1 dag pornofilm; 1 dag co-piloot op een F-16; 1 dag astronaut.
Maar ook realistischer dingen als: 1 dag vrij; 1 dag molenaar; 1 dag deurwaarder.
Gestoorde man krijgt medicatie voor executie

NEW YORK - Autoriteiten in de Amerikaanse staat Arkansas mogen een terdoodveroordeelde onder dwang antipsychotische medicijnen toedienen, zodat hij niet meer te gestoord is om geëxecuteerd te mogen worden. Dat heeft het federale hof van beroep in St. Louis bepaald.
De uitspraak is de eerste van een federaal hof van beroep die zo'n terechtstelling toestaat. Een eerdere uitspraak van het Amerikaanse hooggerechtshof verbood executie van de geestelijk gestoorde man zonder medicijnen. Dat heeft The New York Times dinsdag gemeld.
(Bron en meer info)
Acht agenten nodig om dikke vrouw te tillen

BUENOS AIRES - Maar liefst acht agenten moesten er dinsdag aan te pas komen om een gevallen Argentijnse weer op haar benen te krijgen. Reden: de vrouw weegt maar liefst 300 kilo.
De 26-jarige Corina Durán was thuis uitgegleden in Rosario, op zo'n 350 kilometer van de hoofdstad Buenos Aires. Haar moeder en haar broer slaagden er met vereende krachten niet in haar weer overeind te krijgen en belden daarom de politie.
Volgens de politie van Rosario is Durán mogelijk de dikste inwoonster van Argentinië.
(Bron)

Ik voel mij plots een slanke den...
Om half elf moet ik bij het CWI zijn. Ik ben benieuwd, want mijn laatste bezoek aan de organisaties daar was geloof ik in 1997. In een ander gebouw, nog niet gecentraliseerd, zodat je van pand naar pand moest en men van elkaar niet wist waar ze mee bezig waren. Het zou (_zou_) kunnen dat dat laatste inmiddels iets beter gaat. Ik hoop het wel.
Een tijdje terug kocht ik een nieuwe kast. Die zat nog keurig opgevouwen in zijn doos, maar inmiddels is het kastdeel min of meer in elkaar gezet. Op één schroef na - het inbusdeel ervan is niet goed, dus ik krijg 'm er niet in. Maar eens bij de d-h-z kijken of ze soortgelijke schroeven hebben.
De deuren moeten nog gemonteerd, maar waarschijnlijk is het slim als ik voor ik dat doe, de kast lak. Ontvetten, beetje opschuren, lakken. Drogen, en nog een keer lakken.
Daarna de stellingen net zo behandelen, deuren in de kast monteren, kast in de stelling monteren, oude kast leeghalen, nieuwe kast op z'n plek en inruimen.
De katten vinden het allemaal erg interessant.

dinsdag, februari 11, 2003

Mogelijke Duitse herkomst Stonehenge schokt Britten

LONDEN - Britse patriotten hebben dinsdag geschokt gereageerd op het nieuws dat het prehistorische Stonehenge wellicht door een inwoner van het huidige Duitsland is gebouwd.
Archeologen houden daar na recente opgravingen serieus rekening mee. "It's Steinhenge" kopte het conservatieve boulevardblad Daily Express dinsdag over de prehistorische stenencirkel.
Stonehenge, een van de bekendste Britse symbolen, is tussen 2400 en 2200 voor Christus gebouwd. Archeologen vonden vorig jaar op 5 kilometer afstand van het Zuid-Engelse complex de stoffelijke resten van een stamleider die in die tijd geleefd moet hebben. In de Britse pers werd de man al snel "de koning van Stonehenge" genoemd.
Archeologen melden nu dat uit de grafgeschenken blijkt dat de man door de Alpen moet zijn gereisd of daar zelfs vandaan kwam.
"Het is fascinerend dat het idee voor Stonehenge mogelijk van een Duitse of Zwitserse immigrant afkomstig is". De Daily Express denkt daar heel anders over. "Dit is net zo'n schok voor het nationale gevoel als dat ontdekt zou worden dat de eerste cricketspelers leren broeken droegen en Bratwurst bij de thee aten."
(Bron)

Ötzi bouwde Stonehenge!
(En zullen we maar niet beginnen over waar de koninklijke familie van Groot-Brittannië vandaan komt? Die familie die voor ze zich naar een van hun kastelen noemden, een vrij ehm... Duitse naam had?)
Emile Ratelband slachtoffer oplichter

AMSTERDAM - Positiviteitsgoeroe en (ex-)politicus Emile Ratelband is vorige maand slachtoffer geworden van een oplichter. Deze zou hem een band bezorgen waarop duidelijk zou worden dat Gerrit Zalm meer weet over de moord op Pim Fortuyn. Ratelband achtte die geschiedenis niet onmogelijk en investeerde enkele duizenden euro's in het verkrijgen van de band. Die kwam nooit.
De aanbieder van de tape noemde zich Carlos Tuanakotta. Na enig onderzoek bleek het te gaan om dezelfde man die zich in 2001 opwierp als de redder van voetbalclub Vitesse. Tuanakotta, die zich destijds bediende van de voornaam 'Rocky', zou Vitesse helpen aan een sponsor voor een bedrag van 100 miljoen dollar. Toen de verzamelde pers deze sponsor tijdens een persconferentie zou ontmoeten, kwam echter niemand opdagen. Het verhaal bleek een hersenspinsel van Tuanakotta.
In het TROS-televisieprogramma Opgelicht van donderdag 13 februari wordt uit de doeken gedaan dat 'beroepsfantast' Tuanakotta in de afgelopen twee jaar niet heeft stilgezeten. Zo benaderde hij ook de noodlijdende voetbalclubs AGOVV en NAC met reddingsplannen, de schaatsploeg van Spaarselect, autocoureur Christijan Albers en recentelijk de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo). De NeVoBo reageerde aanvankelijk zeer geïnteresseerd toen Tuanakotta het bedrijf Fly Emirates als mogelijke sponsor naar voren schoof, maar zag uiteindelijk in dat de man helemaal geen geld te vergeven had.
(Bron)

Het vakmanschap van een oplichter is dat hij/zij vertelt wat de ander wil horen. Als je mooie verhalen niet controleert voor je geld schuift, dan ben je een makkelijk slachtoffer. Een verhaal dat perfect in jouw straatje past, moet je meer wantrouwen dan een verhaal dat wel zo ongeveer past. Maar ja, ik heb makkelijk praten. Het heeft weinig zin mij op te lichten, dus is het me nooit gebeurd ;-)
Inmiddels valt hier een zeer lokale plensbui, recht langs de ramen. Hij maakt lawaai, en buurman, die altijd graag zinvolle adviezen geeft, raadde me aan de ramen goed dicht te houden ;-)
Fijn dat dakgootreiniging dus eigenlijk betekent: alles wat in de dakgoten ligt, doorspoelen naar de tuinen beneden.
Ik heb een waakkat! De ene kat zit zoet de tuin in te kijken, vogels zijn elders aan het schooien, maar de kat begint ineens te grommen en te brommen dat het een aard heeft. Blijkt dat de heren die de dakgoten aan het reinigen zijn, in de tuin banjeren. En dat vindt de kat blijkbaar niet goed...
Al tijden hangen er in mijn tuin mezenbollen en pindanetjes. Geen mees te bekennen. Maar ineens hebben de spreeuwen de bollen ontdekt, en nu zit ik met twee mekkerende katten op de vensterbank, die uit hun dak (bol?) gaan bij het zien van een klont spreeuwen (soms wel tien), die hun best doen om de bollen zo snel mogelijk op te eten, een merel die over de grond scharrelt om gevallen restjes op te snoepen, een paar vinken die netjes op hun beurt wachten, en kool- en pimpelmezen die scheldend in de struiken vlakbij zitten.

maandag, februari 10, 2003

Knipje van Jobtrack:

"STUDIEZAALMEDEWERKER
Omschrijving Gevraagd: een studiezaalmedewerker voor 15 tot 40 klokuren. Uw taak is het om samen met uw collega de leerlingen te ontvangen, in te delen en er op toe te zien dat zij ongehinderd aan het werk zijn. U zorgt voor een rustige en nette werkomgeving waar de door ons gehanteerde regels in een ontspannen sfeer consequent worden gehandhaafd. [...] Vanuit uw persoonlijkheid geeft het u voldoening om leerlingen hun tijd op school nuttig te laten besteden"

En in welke categorie valt dat?
Reclame/pr/communicatie
Vrouw sterft aan huidkanker door donornier

LONDEN - Een Britse vrouw is overleden aan huidkanker nadat zij een donornier had gekregen van een vrouw die zestien jaar eerder huidkanker had gehad, maar genezen was verklaard. Britse specialisten vinden dat mensen met huidkanker na hun overlijden hun organen niet meer mogen afstaan.
Een man die de andere nier van de orgaandonor had gekregen, kreeg eveneens huidkanker. Hij is volgens de Britse krant The Times echter helemaal genezen.
De vrouw van wie de nieren afkomstig waren, was overleden aan een hersentumor. Ze had zestien jaar eerder een kwaadaardige melanoom gehad, de gevaarlijkste vorm van huidkanker, maar was volledig genezen verklaard.
Volgens deskundigen blijkt eruit dat kankercellen tientallen jaren een slapend bestaan kunnen leiden. "Dit gebeurde zestien jaar nadat de vrouw was behandeld. Bij kanker noem je iemand na vijftien jaar genezen", stelt professor Rona MacKie van de universiteit in Glasgow in The New England Journal of Medicine.
Volgens MacKie is het mogelijk dat de slapende huidkankercellen zich ook in andere organen bevinden. "Het is waarschijnlijk dat ze ook in het hart en de longen zijn te vinden. Als het immuunsysteem normaal werkt, kan het huidkanker voorkomen." Wanneer iemand een nieuwe nier ontvangt, krijgt hij echter medicijnen die moeten voorkomen dat het lichaam de nier afstoot. Daardoor verzwakt het immuunsysteem.
(Bron)

zondag, februari 09, 2003

TT 106 Aantal werklozen extreem gestegen

AMSTERDAM De werkloosheid in ons land is in januari zeer sterk gestegen. De Centra voor Werk en Inkomen hebben in de afgelopen maand 29.000 personen als werkloos ingeschreven. In december nam hun aantal toe met 16.000. Dat was al meer dan in de maanden ervoor.
Voorzitter R.de Groot van de CWI heeft dat bekendgemaakt in het tv-programma Buitenhof. Hij zei dat een zo extreme stijging de laatste 20 jaar niet meer is voorgekomen. Ook toonde hij zich niet optimistisch over de komende maanden.
Het personeel van de centra werkt nu ook op zaterdag en 's avonds om alle inschrijvingen te verwerken.

Ik mag me er woensdag ook melden. Maar als ze mensen tekort hebben, zou ik zeggen: schuim je eigen bestanden eens af, daar moeten toch wel mensen bij zitten die kunnen helpen bij zo'n centrum. En meer werkelozen zou (imho) ook moeten betekenen: wat meer centen naar de CWI.
Volgens mij gaat de Loglijst aan z'n eigen succes ten onder. Eerst was ie altijd heel actueel, maar naarmate er meer loggers kwamen, duurde het langer voor updates gesignaleerd werden. En nu hapert ie steeds vaker. Jammer, want ik ben/was er erg enthousiast over.
TT 128 China vindt enorm ondergronds meer

PEKING In het noordwesten van China is een enorm ondergronds meer ontdekt. Het meer ligt onder de Taklamakanwoestijn en bevat zo'n 36 miljard kubieke meter water.
Elk jaar zou uit het ondergrondse meer ongeveer 1 miljard kubieke meter water kunnen worden gewonnen, zo meldt het Chinese staatspersbureau. Met het water zou de landbouw in het onvruchtbare en droge gebied een stimulans kunnen krijgen.
Ook kan het water worden gebruikt als drinkwater en voor de industrie. Een land als Nederland verbruikt de nu ontdekte hoeveelheid water in 30 jaar.

Water alleen is natuurlijk niet genoeg om droge grond voor landbouw geschikt te maken, maar het is een begin.
De ene kat ligt heerlijk te slapen op een plastic zak vol oude kranten, de ander ronkt op een stoel op een snijplank die nog in de verpakking zit.
Het is maar wat je lekker vindt liggen...