zaterdag, juli 20, 2002

Nieuwe variant in de reactietoolproblemen: klik op de reactiemogelijkheid en de site zit prompt muurvast.
Trieste advertentie:
'Te koop Sissi-bruidsjurk, nooit gedragen'.
Grijze lucht, windstil, haren staan overeind, oren dreunen met de rollende donder mee...
Het weer heeft zich aan mijn stemming aangepast.
Wat is dit nu? 'Weinig belangstelling' op het vliegveld in Rotterdam? Is de manie al een beetje aan het zakken? Zijn mensen aan het ontdekken dat de LPF geen zevende hemel aan het maken is? Is de kritische blik eindelijk weer terug?
Zaterdagmiddag.
Een overvolle Albert Heijn. Iemand die elke derde stap die je doet, voor je opduikt en in de weg staat. Dat wat je eigenlijk vooral zoekt, is er niet of niet meer. In de rij iemand achter je die steeds met het karretje tegen je aanbonkt. Een weigerachtig pinding: 'Dat doet ie wel vaker de laatste tijd'. De wetenschap dat je dit weekend nog 15 dingen moet doen waar je geen zin in hebt. Raar geslapen hebben waardoor de wereld een beetje scheef lijkt te staan. De Pimmania.
Zaterdagmiddaghumeur.
Eetafspraak vanavond maar afgezegd: ik ga huilen of iemand slaan, beide niet bevorderlijk voor een goede sfeer.

vrijdag, juli 19, 2002

Wat te denken van een postzak (die aan de brievenbus hangt), helemaal volgestort met zand, takjes, aarde en stenen??
De buurvrouw klaagt over brandnetels die er niet zijn; een vrouw die de wbv belt en zich voor mij uitgeeft, met het verzoek de bomen uit mijn tuin te halen; nu een brievenbus (plus drempel en deel van de gang) volgestort met rotzooi.
Word ik nu paranoïde of is er een verband?

woensdag, juli 17, 2002

Nog een mogelijke oplossing voor het tuinprobleem:

The phone rings at FBI headquarters.
"Hello?"
"Hello, is this FBI?"
"Yes. What do you want?"
"I'm calling to report my neighbor Tom. He is hiding marijuana in his firewood."
"This will be noted."

Next day, the FBI comes over to Tom's house. They search the shed where the firewood is kept, break every piece of wood, find no marijuana, swear at Tom and leave.

The phone rings at Tom's house.
"Hey, Tom! Did the FBI come?"
"Yeah!"
"Did they chop your firewood?"
"Yeah they did."
"Okay, now it's your turn to call. I need my garden plowed."

dinsdag, juli 16, 2002

NOS-TT 371 di 16 jul

Een Indiase man doodde onlangs een cobra door hem terug te bijten nadat de slang hem eerst een beet had gegeven.
Mahadeb Hansda was op het veld aan het werk, toen hij door een zwarte cobra gebeten werd. De man liet zich niet uit het veld slaan, rende achter de cobra aan en nam vervolgens twee happen uit het beest. De 45-jarige boer ging direct naar het ziekenhuis en overleefde de slangenbeet. De slang overleed later aan zijn verwondingen.
Dokters waren erg verbaasd dat de boer nadat hij gebeten was nog de kracht had gehad om de slang terug te bijten.
NOS-TT 192 di 16 jul

Gulden tijdelijk weer ingevoerd

OOSTERLAND Bij een groentezaak in het Zeeuwse Oosterland kan sinds vorige week weer met de gulden betaald worden.
De actie, die tot volgende week loopt, is een succes; tot nu toe haalden de gebroeders Pieper ruim 1500 gulden op.
Bennie Pieper kwam op het idee voor de actie toen hij onlangs in een jas nog een biljet van 100 gulden vond. "Ik bedacht dat meer mensen om dezelfde reden nog guldens in hun portemonnee hebben", aldus de groentehandelaar.
Zoals te verwachten viel, betalen de klanten vooral met munten en biljettten tot f 25,-. "Maar een enkeling had zelfs honderdjes nog niet omgewisseld".
En als je dan onthumeurd bent, want lang genoeg wakker, komt er een bedrijf klussen aan de containers op de hoek. Met een vrachtwagen met een héle goede geluidsinstallatie. Na een paar uur Corrie Konings heb ik The Who ingezet. Alleen in de stiltes tussen de nummers hoor ik nu nog Corrie-gekweel.
Wie mij een beetje kent, weet dat ik op een vrije dag voor een late dienst uitslaap. En dat ik minimaal een kwartier op gang moet komen als ik eenmaal wakker ben. De methode om een heel knorrige Hippo te ontmoeten is dus: te vroeg wakker maken, en dan gelijk van alles willen.
Om half tien ging de bel. Ik verwachtte de postbode, en iets aanpakken en eventueel een krabbeltje zetten trek ik nog net als ik ruw uit mijn slaap gehaald ben.
Maar nee: een meneer, met een schrijfblokje. Ik trok mijn gezicht al in de 'pas op, straks ga ik bijten'-stand. Hij negeerde dat, en meldde vrolijk dat die twee bomen weggehaald zouden worden. Waardoor ik dacht dat ik hier snel vanaf zou zijn, want dan moest ie niet bij mij wezen. Alleen had ie wel het goede adres, en wist hij zeker dat _ik_ gebeld had, of de woningbouwvereniging even die bomen wilde weghalen. Ik snapte er niets van - ik heb drie coniferen staan, die een voorgangster zo heeft geplant dat je in de middag wat schaduw op het terrasje hebt. Eén van die coniferen hebben we onlangs fors ingekort, omdat de bovenburen aangaven dat ze er last van hadden. Die mensen zouden eerder bij mij langskomen voor zoiets dan de woningbouw bellen en zich voor mij uitgeven. Bovendien spreekt zij geen Nederlands, dus zou dat toch al niet lukken. Buurvrouw aan de ene kant interesseert het weinig wat ik wel of niet met mijn tuin uitspook. Blijft over: een bovenbuurvrouw (die zeven meter van de coniferen vandaan haar balkon heeft), of de buurvrouw aan de andere kant - die de laatste tijd eigenaardig doet en al zolang als ik hier woon, langskom met een petitie zus of een petitie zo (bijvoorbeeld dat de kinderen niet meer op het pleintje schuin achter haar huis mogen spelen, want dat maakt lawaai).
Hoe dan ook: ik heb de wbv-meneer zeer duidelijk gemaakt dat ik niet degene ben die gebeld heeft, dat die coniferen daar blijven staan, dat ik geen toestemming geef voor het betreden van mijn tuin en dat het eventueel desondanks toch verwijderen van die coniferen ze een forse schadeclaim oplevert. Wbv-meneer repliceerde dat ik mijn tuin moest opruimen, waarop ik meldde dat we het gras gemaaid hedden, de brandnetels in de buurt van de perceelsgrens hebben gerooid - met de vermelding dat er géén brandnetels te bespeuren waren in het struikgewas van de buurvrouw, dus dat dat opslaan nogal meeviel, en dat we alle struiken langs het pad keurig gesnoeid hebben zodat langs mijn tuin prima te lopen valt. Hooguit loop je jezelf vast in de woekerende bruidssluier van de overbuurman, maar die houdt het redelijk bij, dus dat zal wel weer eens geknipt worden. Meneer meldde dat ik voor 16 augustus opgeruimd moest hebben. Waarop ik meldde dat ik nergens in het huurcontract, waar de dreigbrief naar verwees, specifieke richtlijnen dienaangaande kon vinden. Wel iets over goed huurderschap en geen overlast bezorgen - maar niets over wat er wel en niet _in_ mijn tuin zou mogen staan. Nou, dat had hun advocaat bekeken, en die zou het wel weten, dacht ik niet? Nee, dat dacht ik inderdaad niet. Gevraagd of ie de jurisprudentie omtrent tuinonderhoud even wil opzoeken en me de relevante uitspraken kan opsturen.
Ik wéét dat ik geacht wordt die tuin te onderhouden, maar wat is onderhouden? Als ik een paar vierkante meter brandnetel laat staan als waardplanten voor vlinders, is dat dan slecht onderhoud? Dus: als ik m'n gras gemaaid houd, struiken langs het pad afknip langs de padrand, en ik heb een klont brandnetels in het midden van mijn tuin staan, is die tuin dan slecht onderhouden? Hij ziet er misschien niet gemiddeld uit, maar is dat juridisch gezien genoeg reden om - zoals in de brief gedreigd wordt - de tuin buiten mijn medewerking op te laten knappen op mijn kosten? Ik vermoed toch sterk van niet.
We wachten af...
Barbecueplannen? Lees dit!

maandag, juli 15, 2002

En jawel: er is al minstens één reisbureau dat arrangementen gaat aanbieden voor een reisje naar de Tombe van Pim.
LPF levert eerste allochtone persoon in regering

DEN HAAG - LPF-Tweede-Kamerlid P. Bijlhout wordt de eerste allochtone bewindspersoon in Nederland. Bijlhout, van Surinaamse afkomst, krijgt het staatssecretariaat van Emancipatie en Familiezaken. Daarnaast wil de LPF de Rotterdamse vervoerseconoom H. Roos van de Erasmus Universiteit als minister van Verkeer en Waterstaat. Dat hebben bronnen in de partij maandag bevestigd.
A. de Booij, mede-oprichter van de LPF en vriend van de vermoorde Pim Fortuyn, is maandag op het laatste moment afgehaakt als kandidaat voor het staatssecretariaat van Media en Cultuur. Voor die post bedankten eerder veilingmeester M. Heiden en parlementair verslaggever F. Wester van RTL4.
Dinsdag wil de LPF beslissen wie naast de Nijenrode-econoom Bomhoff (Volksgezondheid en beoogd vice-premier) en vervoerseconoom Roos ministers van Vreemdelingenbeleid en Integratie en van Economische Zaken worden. Voor Vreemdelingenbeleid en Integratie zijn er vier kandidaten, onder wie de voormalige Amsterdamse hoofdofficier van Justitie Vrakking en topadvocaat Hammerstein. Voor Economische Zaken is volgens LPF-voorman Herben onder meer ex-sportbestuurder W. Huibregtsen in beeld. Herben benadrukte maandag dat de LPF voor verschillende posten meerdere kandidaten heeft.
Naast Bijlhout zijn twee andere LPF-staatsecretarissen bekend. Zeker is dat de Rotterdamse fiscaal-econoom Van Eijk, rechterhand van Herben tijdens de formatie, naar Financiën gaat en oud-korpschef Hessing van de Rotterdamse politie naar Binnenlandse Zaken. Voor het staatssecretariaat van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft de LPF drie kandidaten: de Haarlemse oud-VVD-wethouder A. Smit, J. Odink van het Productschap Vee en Vlees en F. Plevier, voormalig directeur van een sierteeltbedrijf.
(Bron: Nu.nl)
De heer Mat H. te L. is vandaag 50 geworden. Op het nieuws werd ie wat van onderaf gefilmd, waardoor zijn haar ineens nog gekker zit. En dan dat grijnsje. Brr.
Tip: als je boodschappen gaat doen een uurtje voordat je zou gaan eten, koop dan niet een zakje noga bij de notenboer. En als je dat toch doet - vreet dan niet het zakje in één keer leeg.
Vriendje wil gelukkig nog even afkoelen na een dag in de zon. Dan kan mijn misselijkheid intussen wat zakken.
Chipo heeft een paar suggesties voor het onderzoek naar de moord op Fortuyn.
wildplassen
serviezen OR beschilderen
doelloos
ramen tinten
lage geluiden
telefooncel
wat is leuk om te doen met een peuter
bootjes in utrecht
ede vermoord
struisvogel
koe
wwwgaknlie401cacheid565a513123690pagnum6
tongzoen
seringsnoeien
kind huilend
Het kan altijd erger...
Wat is dat toch - niet naar bed willen gaan als ik de volgende dag vrij heb. Ben moe, zou als ik elke dag vrij had al richting bed zijn gegaan. Maar nu dus niet. Eigenwijzigheid?

zondag, juli 14, 2002

NOS-TT 401 zo 14 jul

De priester van een kerk in Milaan dacht met een zeer religieus koppel van doen te hebben. Maar het jonge stel uit Zuid-Amerika dat het heiligdom zo vaak bezoekt en dan eerbiedig een uur voor het Mariabeeld plaatsneemt, blijkt meer geïnteresseerd in elektronische dan in spirituele lading.
Een schoonmaker kwam erachter dat het stel de contactdoos bedoeld om het beeld te verlichten, gebruikte om de mobiele telefoon op te laden.
Het stel is echter nog steeds welkom in het Godshuis. Priester Don Antonio Colombo vindt een telefoon-opladen iets als het drinken van een glas water.
NOS-TT 371 zo 14 jul

Een Belgische vrouw werd onlangs opgepakt toen de politie ontdekte dat ze haar Koerdische vriend over de grens probeerde te smokkelen.
De 23-jarige Cindy Q. had haar vriendje op een wel heel bijzondere plaats weten te verstoppen, namelijk in haar koffer.
De grenspolitie hield haar in Italië aan toen ze van de boot van Griekenland stapte. Ze konden zien dat ze moeite had met het tillen van haar bagage. De agenten waren erg verbaasd toen ze de koffer openden en de 26-jarige Ismail Kilic aantroffen. "Dat moet echte liefde zijn", verklaarde een van hen.
Het is vast heel suf, maar ik snap de grap van die 'Karin is haar borsten laten vergroten op Barbados'-reclame nu pas.
NOS-TT 121 zo 14 jul

Omstanders voorkomen aanslag Chirac

PARIJS De Franse president Chirac is bij de viering van de Franse nationale feestdag aan een moordaanslag ontsnapt.
Een man richtte een karabijn op Chirac, toen die tijdens een defilé passeerde. Omstanders zagen dat en grepen direct in. Ze duwden het wapen met de loop de lucht in, zodat bij een schot niemand gewond zou raken. Ook hielden ze de man in bedwang tot de politie kwam. Toch zou de man een keer hebben geschoten, maar daarbij raakte niemand gewond.
De 25-jarige zou toegegeven hebben dat hij de president wilde vermoorden. De werkloze man staat bij de politie bekend als neonazi en voetbalvandaal.

Slimme omstanders. Het NOS-nieuws meldde dat hij de wereld wilde verbeteren en dat Chirac vermoorden hem wel een goed begin leek.
Computerstoring; stroomstoring; seinstoring; wisselstoring; verzakking; reparatie waardoor afsluiting nodig; noodrem; boom eraf gereden; zieke die opgehaald moet worden; noodrem; vertraging; verzakking weer terug; storing... Toch reed alles redelijk door. Druk maar lekker werken.
En dan kom je thuis, is het flink warm, en ga je samen de tuin te lijf. Vriendje gaat met maaier tekeer op het veel te lange gras dat zich steeds om de maaier wikkelt, ik ruk meters brandnetel uit de grond (heb nu roodgestippelde armen en rode vlekken in mijn gezicht). Vriendje vloekt, druipend van het zweet dat dat %$#-gras veel te lang is, ik hak met een mes verbeten in op woekerwilg, woekerclematis, woekerroos. Veel krassen, vlekken, zweetdruppels, blaren, uithijgen in de schaduw, gooien met een schroevendraaier, tieren en schelden. Ik hoop dat mijn zeer gelovige buurvrouw niet teveel gehoord heeft.
De biobak puilt uit, het pak koeken dat ik met blijkbaar vooruitziende blik had aangeschaft (ben niet zo'n koekliefhebber) is op, de tuin is uhm... Laten we zeggen dat het gras lager is (hoewel plukkerig, en hier en daar nog steeds erg hoog, waar vriendje er echt niet door kwam met de maaier - maar hij heeft de heggenschaar hier achter gelaten), het pad achter de tuin is vrij, de roos is zodanig opgebonden dat ie geen mensen meer kan vangen (tot een lolbroek de touwen sloopt), de brandnetels aan andere buurvrouws kant zijn weg.