zaterdag, januari 29, 2011

Verkeersdeelnemers op meerdere fronten fout

NIEUW-WEERDINGE/DALEN - Een 33-jarige automobilist uit Emmer-Compascuum is vrijdagavond veelvoudig tegen de lamp gelopen.
De politie hield hem vrijdagavond aan op de N391 bij Nieuw-Weerdinge omdat 139 kilometer per uur reed, terwijl 80 kilometer de limiet is.
Bij controle bleek dat hij bovendien een rijontzegging had, was de auto niet verzekerd en apk-gekeurd en was het kenteken ongeldig.
Als klap op de vuurpijl wees een blaastest uit dat de automobilist ruim drie keer zoveel alcohol had genuttigd als is toegestaan, liet een woordvoerder van de politie zaterdag weten.
Tegen de beschonken bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is in beslag genomen.
Ook een 20-jarige snorfietser uit Sleen bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. De man reed zonder verlichting en kenteken op de Burgemeester Fonteinstraat in Dalen.
Hij blies vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Bovendien had hij geen snorfietsrijbewijs, aldus de politiewoordvoerder.
(Bron)
Winkelier niet blij met ov-chipkaart

ZALTBOMMEL - Winkeliers bekijken de ontwikkelingen rondom de ov-chipkaart met argusogen. Ze krijgen nu al minder klanten aan de toonbank om de strippenkaart te kopen en lopen daardoor omzet mis. De winkeliers kunnen wel een apparaat plaatsen waar mensen met een pinpas hun ov-tegoed aanvullen, maar dat maakt het verlies lang niet goed.
Dat zegt Gert van Doorn, commercieel directeur van winkelketen Primera. Hij heeft metingen laten verrichten bij 375 winkels van de coöperatieve organisatie.
Zijn conclusie: de winkels hadden door het wegvallen van de strippenkaart 571.125 transacties minder. ''Omgerekend gaat het per winkel om dertig klanten per week minder en dat dus elke week opnieuw. In de grote steden is dat meer dan in de kleinere.''
Een paal in de winkel waar het tegoed van de ov-chipkaart kan worden opgewaardeerd, is voor de winkelier minder profijtelijk dan de strippenkaart.
''Mensen kunnen de kaart ook thuis via internet opladen. Het levert de winkelier ongeveer 55 procent van het aantal transacties van de strippenkaart. Per winkel was de strippenkaart goed voor een omzet van zo'n 65.000 euro, en in de steden ligt dit nog hoger, waarvan zeg maar de helft wegvalt. Bovendien hoeven de klanten bij de ov-chipkaart niet meer naar de toonbank, en kopen ze dus niet en passant sigaretten of snoep.''
Toch liet de totale omzet van de Primera-winkels afgelopen jaar nog een stijging zien van 1 procent.
''We zagen dit natuurlijk al langer aankomen en zijn gaan zoeken naar alternatieven. Naar Amerikaans voorbeeld verkopen we nu bijna drie jaar de plastic cadeaukaartjes waarmee mensen kunnen funshoppen bij hun favoriete winkelketen als bijvoorbeeld Bijenkorf of Intratuin. Daarvan steeg de omzet vorig jaar met maar liefst 118 procent.''
Tot nu toe is Primera de enige winkelketen die deze trend uit het buitenland op zo'n grote schaal heeft opgepakt.
De winkelketen Primera werd in 1991 opgericht en moest het antwoord van de sigarenboer zijn op het antirookbeleid van de overheid. De winkels verkopen nog steeds tabak, maar hebben het assortiment uitgebreid met tijdschriften, wenskaarten, boeken, kantoorartikelen, tickets en krasloten.
Mensen kunnen er ook terecht voor de Staatsloterij en Lotto. Wat dat oplevert is ook voor de winkeliers een gok. De omzet is fors hoger als een hoge stand van de jackpot meer mensen naar de winkel lokt.
(Bron)
Man valt uit zolderraam op vlucht voor politie

AMSTERDAM - Een 30-jarige man uit Delfzijl is zaterdagochtend gewond geraakt toen hij probeerde te ontkomen aan de politie die bij hem voor de deur stond.
Hij probeerde zijn huis via het zolderraam te ontvluchten met aan elkaar geknoopte lakens, maar kwam daarbij ten val.
Agenten gingen bij de man langs omdat hij nog een celstraf van veertien dagen moet uitzitten. Terwijl ze stonden te wachten tot de man de deur open zou doen, hoorden ze een doffe klap.
Aan de achterkant van de woning troffen de agenten de man uit Delfzijl op de grond. Hij was van een aanzienlijke hoogte naar beneden gevallen en is met arm- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Hij moet zijn straf uitzitten als hij is genezen.
(Bron)
'P. Diddy oorzaak van aanslagen 9/11'

AMSTERDAM - Sean 'Diddy' Combs is verantwoordelijk voor de terroristische aanslagen van 11 september 2001. Dat beweert althans een vrouw die de artiest aanklaagt, blijkt uit rechtbankdocumenten waarop entertainmentzender E! de hand wist te leggen.
De dame klaagt de rapper aan omdat hij 'verantwoordelijk is voor de vernietiging van het World Trade Center', zo bericht E!.
Ook beweert ze dat ze een 23-jarige zoon heeft met de rapper en dat Combs haar en haar kinderen geregeld mishandelt. "Hij heeft ervoor gezorgd dat mijn kind in een rolstoel zit", liet de vrouw de rechtbank weten.
De vrouw wil een contactverbod voor Diddy en vraagt negenhonderd miljard dollar aan alimentatie. Daarbovenop wil ze nog eens honderd miljard dollar van de rapper, wegens misgelopen inkomsten.
De rechter heeft een tijdelijk contactverbod afgewezen, maandag buigt hij zich opnieuw over de zaak. Diddy heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.
(Bron)

Als niet-arts mag je geen diagnose stellen, maarre...
Komt weer een tuinpost aan... U bent gewaarschuwd. Er is nog een en ander gesloopt. Inmiddels heb ik ook 2 foto's gemaakt van de tuin van de buurvrouw. Zoek de verschillen.

Nog meer gesloopt - de aucuba

Leg daar maar neer

Wat maakt het uit

Lekker doorslopen

Losgerukte gedumpte klimop

Treurnis

Takken en sloophout
(De wilg die er stond is nu ook gesloopt)

Flikker alles maar neer

De groene scheve tak is een klimroos
(De scheve groene tak is een klimroos waarvan ik hoop dat ie dit overleeft)

Snoeisel en steigerdoek

Totale schade buuftuin
(De totale schade in de buurtuin)

Er staat een spuitbus
(De totale vervuiling in de buurtuin: zoek de spuitbus)

1 hyacint staat er nog
(De enige hyacint die dit jaar opkomt)
Zahra Bahrami zou in Iran opgehangen zijn. http://iturl.nl/snQsb

vrijdag, januari 28, 2011

'Egypte legt mobiel netwerk stil'

CAIRO - Alle telecombedrijven die in Egypte actief zijn hebben vrijdag ''instructies'' gekregen om hun diensten in bepaalde gebieden voorlopig te schorsen. Dat meldde Vodafone in een verklaring.
Volgens Vodafone moeten de bedrijven van de Egyptische wet gehoor geven aan de opdracht.
Egypte is in de ban van protesten tegen de overheid. De betogers houden via internet contact met elkaar.
Nu dat grotendeels platligt in Egypte, gebruiken de demonstranten mobiele telefoons om elkaar op de hoogte te houden. Veel mensen meldden eerder op de dag al problemen te hebben met sms'en.
(Bron)
Gaat niet goed in Egypte - dat leger is erg pro-Mubarak, of nog erger scenario: het leger pakt de volledige macht...
Consortium werkt aan internetpaspoort

FRANKFURT - Jezelf online kunnen identificeren zonder privacygevoelige informatie onnodig weg te geven. Dat is het doel van een consortium van universiteiten en bedrijven onder leiding van de Goethe Universiteit in Frankfurt.
Het consortium, dat zichzelf ABC4Trust noemt, start binnenkort eerste proeven onder Zweedse scholieren en Griekse studenten.
Gebruikers kunnen met het ABC-systeem bijvoorbeeld bewijzen dat ze ouder zijn dan achttien zonder een exacte geboortedatum op te geven.
''Meer informatie prijsgeven dan nodig kan niet alleen de privacy van gebruikers aantasten, maar leidt ook tot een hoger risico van misbruik, zoals identiteitsfraude'', zei professor Kai Rannenberg van de Goethe Universiteit.
Bedrijven als Microsoft, IBM en Nokia Siemens nemen deel aan het initiatief, dat bovendien wordt ondersteund met een subsidie van 8,85 miljoen euro van de Europese Unie. Er wordt gebruikgemaakt van bestaande technologieën, zoals de Identity Mixer van IBM en U-Prove van Microsoft. Het initiatief moet leiden tot één standaard voor online identificatie.
(Bron)
Hoge concentratie aluminium in grond bij Moerdijk

AMSTERDAM – In de grond van een gebied ten noorden van Moerdijk zijn sterk verhoogde concentraties aluminium gevonden. Op sommige plaatsen is de concentratie vijf keer zo hoog als normaal.
Dat blijkt uit metingen van milieuadviesbureau BK in opdracht van de NOS naar aanleiding van de brand in Moerdijk op 5 januari. Eerder meldde het RIVM dat het gebied veilig verklaard is.
Ondanks dat het aluminium niet schadelijk is voor de volksgezondheid, mag het niet in de voedselketen komen. Dat kan gebeuren als gewassen uit de grond worden geoogst, zoals mais.
Volgens deskundigen moet er nu meer onderzoek verricht worden.
BK heeft op vijf verschillende plekken op het desbetreffende gebied op verschillende diepten bodemmonsters gedaan. Het materiaal is vergeleken met het rapport van de RIVM.
Voor vrijwel alle stoffen bevestigt het onderzoek van de NOS het rapport van de RIVM, behalve voor aluminium.
Op een meetpunt in de Mariapolder zit in één kilo grond 54 gram aluminium, waar dat normaal 10 gram is. Omdat de waarden bij alle meetpunten zijn vastgesteld in de bodemlaag van dertig tot vijftig centimeter diep, wijst dit erop dat door de regen het aluminium al flink is doorgespoeld.
Aluminium in voedsel is schadelijk voor mens en dier. Gezonde mensen kunnen een bepaalde hoeveelheid nog filteren, maar voor maar voor nierpatiënten zijn de risico's groter.
(Bron)
'Plan bescherming haaien mislukt'

WASHINGTON - Het plan voor de wereldwijde bescherming van haaien, dat tien jaar geleden met veel bombarie werd gelanceerd, is uitgedraaid op een mislukking.
Jaarlijks worden 73 miljoen van deze roofdieren het slachtoffer van overbevissing. Ze worden gedood vanwege hun vinnen, die het belangrijkste ingrediënt vormen in haaienvinnensoep, die vooral populair is in Oost-Azië.
Dat staat in een rapport dat donderdag is gepubliceerd. Het document is opgesteld door Traffic, een organisatie die toezicht houdt op de internationale handel in wilde dieren, en het onderzoeksbureau Pew Environment Group.
Zij wijzen erop dat slechts dertien van de twintig landen die de meeste haaien vangen, zich aan de afspraken hebben gehouden en nationale plannen hebben opgesteld om deze dieren te beschermen.
Deze twintig landen zijn samen goed voor 80 procent van alle haaienvangsten.
In 2001 nam de VN-organisatie voor landbouw en voedsel FAO een plan aan, dat moest leiden tot een betere bescherming van de haai.
Volgende week komt de Visserijcommissie van de FAO in Rome bijeen voor een evaluatie van het tien jaar oude plan.
Volgens het donderdag gepubliceerde rapport is Indonesië de grootste boosdoener wat betreft het vangen van haaien.
Indonesische vissers zijn verantwoordelijk voor de dood van 13 procent van alle gevangen haaien. India is tweede met 9 procent, gevolgd door Spanje (7,3 procent) en Taiwan (5,8 procent).
Op dit moment hebben drie op de tien haaiensoorten een bedreigde status.
(Bron)
Duitse tijger heeft kunstheup

LEIPZIG - Voor het eerst is een tijger voorzien van een kunstheup. Girl, de Maleisische tijger van Halle Zoo in het oosten van Duitsland, overleefde de operatie maar net. Dat meldde de universiteit van Leipzig donderdag.
Girl had al bijna een jaar pijn in haar rechterheup, waardoor de artsen besloten het gewricht te vervangen. Er zijn nog maar weinig Maleisische tijgers, waardoor de dierentuin Girl niet zonder meer wilde laten inslapen.
De operatie duurde drie uur. Halverwege de behandeling leek het hart van de tijger ermee te stoppen, maar de anesthesist wist de problemen op te lossen.
Over zes weken kan de 8-jarige Girl weer als vanouds rondspringen in haar verblijf. Naar verwachting zal de tijger nog tot haar dood met de kunstheup uit de voeten kunnen.
De heup die in de tijger is gezet is gemaakt van titanium. De universiteit van Zürich ontwierp het kunstgewricht, dat lijkt op heupen die voor honden en mensen worden gebruikt.
(Bron)
'Mens verliet Afrika eerder dan gedacht'

WASHINGTON - De vondst van een eeuwenoude verzameling gereedschap in de Verenigde Arabische Emiraten lijkt erop te wijzen dat de moderne mens veel eerder dan tot dusver werd gedacht het Afrikaanse continent verliet en zijn verovering van de wereld begon.
Dat meldden archeologen donderdag in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Science.
De wetenschappers hebben in Jebel Faya, een archeologische vindplaats in de buurt van Dubai, primitieve bijlen, priemen en krabbers aangetroffen.
Onderzoek wees uit dat het gereedschap tussen de 100.000 en 125.000 jaar oud is. Tot nu toe dachten de meeste wetenschappers dat de moderne mens tot 60.000 jaar geleden alleen in Afrika leefde.
De archeologen onderzochten ook historische veranderingen in het klimaat en de zeespiegel in de regio. Zij concluderen dat de zeestraat die de Hoorn van Afrika en het Arabisch schiereiland scheidt, destijds smaller was dan nu.
Ook zou het gebied, dat nu hoofdzakelijk uit woestijn bestaat, toen een vochtiger klimaat hebben gekend met meer begroeiing zodat de primitieve mens er makkelijker kon overleven.
Wetenschappers dachten tot nu toe dat de mens zich vanuit Afrika langs de randen van de Middellandse Zee verder verspreidde naar Europa. Nu blijkt dat zij mogelijk ook verder naar het zuiden de Rode Zee zijn overgestoken.
Van daaruit konden zij dan, geholpen door gunstige klimatologische omstandigheden, verder uitwaaieren richting Europa, Azië en Australië.
(Bron)
Betrapte inbreker bang voor politiehonden

AMSTERDAM - Een 35-jarige man uit Den Haag was woensdagnacht zo bang voor politiehonden toen hij werd betrapt bij een inbraak, dat hij de politie belde met het verzoek de dieren weg te halen. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.
De man werd rond 01.30 uur betrapt bij een inbraak in een pand aan de Casuariestraat door beveiligers van het Ministerie van Financiën. Die schakelden de politie in.
Agenten kwamen met honden ter plaatse. De inbreker hoorde buiten de honden blaffen en belde de politie om te vragen of ze de viervoeters weg wilden halen zodat hij naar buiten kon komen.
Toen de honden werden aangelijnd, kwam de inbreker naar buiten en werd hij aangehouden.
(Bron)
'Verbied bellen tijdens oversteken in New York'

NEW YORK - De Amerikaanse senator Carl Kruger heeft een wet opgesteld waardoor inwoners van New York niet meer mogen bellen tijdens het oversteken. Volgens Kruger gebeuren er te veel ongelukken doordat bellers afgeleid worden van het verkeer.
''Je kunt je niet goed bewust zijn van je omgeving als je loopt te klungelen met een Blackberry, een telefoonnummer intoetst, Super Mario speelt op je Game Boy of luistert naar muziek op je iPod'', stelde Kruger donderdag.
Hij vindt dat overstekende bellers een boete van 100 dollar (ruim 70 euro) moeten krijgen.
De senator vindt dat de wet nodig is door het toenemend aantal incidenten met wandelaars. Recentelijk stierf een 21-jarige man, omdat hij een truck niet zag aankomen terwijl hij naar muziek luisterde. En een vrouw ''ging geheel op in haar mobiele gesprek waardoor ze recht een fontein in het park inwandelde'', aldus Kruger.
(Bron)
'Aankoop politiepistool niet zuiver'

AMSTERDAM - Een van corruptie betichte wapenleverancier is betrokken bij de aankoop van het nieuwe dienstpistool door de Nederlandse politie.
Wapengroothandel Technisch Bureau Müller (TBM) uit Arnhem, was in 2002 betrokken bij de omstreden aanbesteding van pepperspray, schrijft de Volkskrant.
Donderdag maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie bekend dat de politie een nieuw pistool krijgt van fabrikant Sig Sauer. TBM is de officiële verkoopagent van Sig Sauer in Nederland.
De Rijksrecherche doet onderzoek naar de aankoop van de pepperspray, omdat er mogelijk sprake is van corruptie. De Rotterdamse agent die daarbij door TBM zou zijn omgekocht, speelt ook een rol bij de aanbesteding van de dienstpistolen.
De agent was in de tijd van de aanbesteding van pepperspray materiedeskundige. Hij zou de specificaties voor de spray zo hebben gemanipuleerd dat TBM de aanbesteding won.
De krant schrijft dat de agent als materiedeskundige heeft meegeschreven aan de technische specificaties van het nieuwe politiewapen.
Op verzoek van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) werden twee onderzoeken uitgevoerd naar het verloop van de aanbesteding van het nieuwe politiepistool. Uit de onderzoeken bleek dat gedurende het aanbestedingsproces van het pistool er geen sprake was van onregelmatigheden.
Volgens de NOS is politievakbond NPB ongelukkig met de gang van zaken rond de aankoop van het nieuwe dienstwapen voor de politie. De testers van de wapens hebben de voorkeur voor een ander pistool.
(Bron)

Wat ook vreemd is, is dat de politiebond en dergelijke helemaal niet op de hoogte waren van deze keuze.
Internet Egypte ligt plat

CAIRO - In Egypte is internet vrijdagochtend op veel plaatsen niet te bereiken, vlak voor een grote betoging tegen president Hosni Mubarak. Activisten hadden het web de afgelopen dagen gebruikt om de demonstraties te organiseren.
Sociale netwerksite Facebook vermeldde een lijst met dertig moskeeën en kerken waar betogers vrijdagmiddag zouden samenkomen.
''Egyptische moslims en christenen gaan naar buiten om te vechten tegen corruptie, werkloosheid, onderdrukking en gebrek aan vrijheid'', luidde de oproep die nu niet meer te lezen is.
Sms-diensten lijken alleen sporadisch te werken en 88 procent van het 'Egyptische internet' ligt eruit. Het lijkt erop dat de regering de providers in het land heeft opgedragen het netwerk plat te gooien, aldus internetmonitor BGPmon.
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet op Twitter weten bezorgd te zijn over het afsluiten van de communicatiediensten: ''Zelfs deze tweet wordt geblokkeerd in Egypte''.
(Bron)

Dat dat gebeurt is al bewijs genoeg dat het regime niet deugt. En daarbij zijn mensen niet achterlijk, wie wil protesteren gaat gewoon ergens heen en ziet dan wel of er meer mensen zijn. Ze worden hooguit nòg kwaaier.
Filantroop strooit met geld op Taiwan

TAIPEI - De meest bekende Chinese filantroop is donderdag op Taiwan begonnen met het uitdelen van geld.
Chen Guangbiao gaf in Hsinchu in het noorden van het land omgerekend 175.000 euro aan een goed doel. In totaal wil de Chinees ruim 11 miljoen euro uitdelen in Taiwan.
De 42-jarige Chen gaf bij zijn hotel 1670 euro aan een vrouw, die geld nodig had om haar 88-jarige moeder te verzorgen. ''Ik heb nog nooit zo veel bankbiljetten gezien'', reageerde de vrouw.
Chen is rijk geworden met het hergebruik van bouwmateriaal en hoopt elk jaar op Taiwan met geld te gaan strooien. Hij wil daarmee Taiwan bedanken voor de hulp aan China in tijden van nood.
Critici stellen dat Chen met zijn actie probeert Taiwan en China te herenigen. China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en wil het gebied opnieuw inlijven.
(Bron)

Waarom kom ik nou nooit zo iemand tegen ;-)
'Prehistorische mens hield vos als huisdier'

AMSTERDAM – Mensen in de prehistorie zagen de vos mogelijk als gezelschapsdier. Dat blijkt uit een archeologische vondst van Britse wetenschappers in Jordanië.
De onderzoekers van de Universiteit van Cambridge hebben in het noorden van Jordanië een 16.500 jaar oud graf blootgelegd waarin een vos samen met een mens is begraven en later is verplaatst naar een ander graf.
De ontdekking suggereert dat er een emotionele band bestond tussen de overledene en het dier. Mogelijk werd de vos zelfs als huisdier gehouden, zo melden de onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift PLoS One.
‘Wat we hebben gevonden is waarschijnlijk een geval waarbij een vos is gedood en begraven bij zijn eigenaar”, verklaart onderzoeksleidster Lisa Maher op nieuwssite Physorg.com.
“Later is het graf om onbekende redenen weer geopend en zijn de menselijke resten verplaatst. Maar omdat de band tussen de vos en de mens blijkbaar erg sterk was, is het lichaam van de vos ook verplaatst, zodat de begraven persoon niet alleen was in het hiernamaals”, aldus Maher.
Het graf in Jordanië waarin de vos is aangetroffen, is 4000 jaar ouder dan het oudste menselijke graf waarin honden zijn gevonden.
“De begraafplaats biedt intrigerend bewijs voor een relatie tussen mensen en vossen die ouder is dan elk ander vergelijkbaar voorbeeld van domesticatie van dieren”, verklaart onderzoeksleidster Lisa Maher.
De wetenschappers vermoeden echter dat vossen nooit definitief zijn getemd door de mens en dat daarom honden later hun plaats hebben ingenomen als de vaste gezelschapsdieren van mensen.
(Bron)
Aldi-medewerkers klagen over bestuur

AMSTERDAM - Honderden medewerkers van supermarktketen Aldi discussiëren op een forum met elkaar over de autoritaire stijl van leidinggeven binnen het bedrijf. FNV Bondgenoten opende het forum eind september 2010 zodat de werknemers openlijk konden klagen over de 'directieve managementstijl' van de Aldi.
Volgens FNV Bondgenoten regeert het management van Aldi met strakke hand. De leiding van de supermarktketen gaat met een respectloze manier met de werknemers om, vindt de vakbond.
"De angst onder het personeel zit er goed in, maar via het online forum durven ze eindelijk voor hun mening uit te komen", stelt FNV-bestuurder Marlies Peeters.
De leden van het forum discussiëren onder meer over werkdruk, de procedure bij ziekmeldingen en salaris. Ook geven sommige werknemers aan dat er geen tijd is voor toiletbezoeken en dat ze van hun baas moeten werken als ze ziek zijn.
"Jaren geleden beweerde een filiaalleider dat je zelfs met twee gebroken benen nog kunt werken, want je kunt toch kassa zitten", reageert een forumlid.
FNV wil met een groep werknemers naar de directie van het bedrijf stappen over de klachten. "Maar we moeten eerst genoeg mensen hebben die durven op te staan. We merken nu vaak dat iemand die zijn nek uitsteekt door de leiding de kop wordt ingedrukt. Daarom durven veel personeelsleden niet voor hun mening uit te komen."
(Bron)
Toiletwinkel biedt redding bij hoge nood

AMSTERDAM - Voor iedereen die onder het winkelen opeens naar het toilet moet, is er goed nieuws. Op 17 februari opent de eerste plaswinkel in de Kalverstraat in Amsterdam.
''Om dan naar de derde etage te moeten van een warenhuis is geen pretje", zegt Eric Treurniet, oprichter van 2theloo.
Na de opening van de winkel met toiletten in Amsterdam moeten er tien tot vijftien winkels volgen in de rest van Nederland. ''Daarna zijn andere Europese landen aan de beurt", zegt Treurniet.
De ondernemer kwam een jaar geleden op het idee voor de plaswinkel toen hij met zijn gezin in Brugge stond en zijn dochter hoge nood had.
''In een winkel mag je vaak geen gebruikmaken van het toilet. En als je geen gast van een hotel bent, voel je je toch een beetje gegeneerd om daar gebruik te maken van de faciliteiten."
In de winkels kunnen de bezoekers niet alleen hun plas kwijt, maar zijn ook allerhande spullen te koop: niet alleen tampons of luiers, maar ook gadgets.
"Je kunt bij ons terecht voor alles wat je in het toilet nodig hebt", aldus Treurniet.
(Bron)

Goed initiatief, hoewel ik moet zeggen dat ik ooit bij een AH keurig naar de wc begeleid werd toen ik die nodig had, maar toen was ik vooral heel erg misselijk ;-)
De PVV is erg boos over een nep-PVV-Twitteraccount, met tweets als:

Standpunt: PVV Utrecht wil na de gewonnen verkiezingen alle Shoarma- en Kebabrestaurants per direct sluiten.

Standpunt: Wij willen sluiting sterrenwacht Sonnenborgh Utrecht. Wie naar het halal wil kijken doet dat maar lekker thuis!

Standpunt: In het kader van ontmoedigingsbeleid moslim-immigratie wil de PVV Utrecht graag meer wilde zwijnen op de Utrechtse Heuvelrug.

Vrijwilligers gezocht voor campagne. Heb jij een strafblad en ben je niet bang om in brievenbus te pissen? Meld je snel aan!

Komende week wordt spannend voor ons of we officiële PVV-status krijgen. Nu nog op zoek naar potenrammers en recidive alcomobilisten.

Humor is vast ook een linkse hobby.
Striptease-acts definitief taboe op Urk

URK - Strippers zijn definitief niet meer welkom in horecagelegenheden op Urk. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.
Etablissementen die toch striptease-acts toelaten, kunnen rekenen op tijdelijke sluiting.
De erotische dansers en danseressen werden het mikpunt van de gemeente na klachten over een kroeg die in december vorig jaar een striptease-act inhuurde.
Daarbij ging een vrouw volledig uit de kleren, wat tot verontwaardigde reacties leidde in de gelovige gemeenschap.
Het betreffende café kreeg een waarschuwing, maar de burgemeester gaf destijds al aan in de toekomst strenger op te zullen treden.
Door de instemming van de raad met een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft de burgervader die mogelijkheid nu.
Urkers met een voorliefde voor strippers moeten hun heil dus ergens anders zoeken.
(Bron)

Je zou toch buiten de gemeentegrens een feesttent neerzetten voor een leuke stripavond.
Als het nou moslims waren geweest die geprotesteerd hadden, was het halve land te klein geweest, maar ja, dit is 'eigen' hè... Eigen sharia eerst.
Defensiedocumenten op straat gezet

UTRECHT - Defensiemedewerkers hebben donderdag in Utrecht vertrouwelijke informatie aan de straat gezet. Dat meldde RTV Utrecht vrijdag.
Een voorbijganger die de papieren in containers aantrof, bracht enkele van de documenten naar de Utrechtse regionale omroep.
Tussen de paperassen zaten lijsten met mobiele nummers van medewerkers van Defensie en een smoelenboek waarin onder meer hobby’s en familieleden van medewerkers stonden vermeld.
Ook werd een plattegrond aangetroffen van een logistiek centrum van Defensie in Rhenen, dat op Google Maps onherkenbaar is.
Een woordvoerster van Defensie maakte vrijdag bezwaar tegen de term 'vertrouwelijk'. Zij wees erop dat het niet gaat om geheime of geclassificeerde gegevens, ''hoewel het natuurlijk absoluut niet de bedoeling is dat dergelijke informatie op straat ligt".
De papieren zijn afkomstig van de Dienst Vastgoed Defensie in Utrecht. Deze dienst is bezig met een verhuizing. Medewerkers zetten de containers met documenten klaar om te worden opgehaald voor vernietiging.
Normaal gesproken blijven ze dan op het eigen defensieterrein, aldus de woordvoerster. Maar dat was op deze vestiging niet mogelijk. Zo kwamen de containers op de openbare weg terecht.
(Bron)

Wij doen niet aan WikiLeaks, wij flikkeren het gewoon zo neer.
De portieken worden afgesloten. Brief wbv daarover: "De rede van de afsluiting is om de veiligheid en de inbraakveiligheid voor u sterk te verhogen."
Ik breek nooit in, niet veilig en niet onveilig, wat denken ze wel!

donderdag, januari 27, 2011

Minder boetes door haperende trajectcontroles

DEN HAAG - De trajectcontroles in Nederland werken niet goed. Daarom kon de politie afgelopen jaar minder snelheidsovertreders bekeuren. Vooral de laatste maanden van 2010 werden de meetapparaten door vorst aangetast, waardoor de systemen uitvielen.
Sinds de systemen in 2004 werden ingevoerd, zorgde het winterweer maar ook wegwerkzaamheden ervoor dat de apparaten niet altijd aanstonden op dit soort snelwegen.
Dat heeft het Team Verkeer van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag gezegd in reactie op de jaarcijfers van het aantal verkeersboetes van de instantie. In 2010 werden mede hierdoor 490.000 snelheidsovertreders minder betrapt dan in 2009.
(Bron)

Dat scheelt dan weer. De wegen en het spoor zijn niet vorstbestendig, maar de trajectcontrole ook niet.
Homo-activist Uganda vermoord

KAMPALA - Een Ugandese homo-activist is woensdag vermoord in zijn woning net buiten de hoofdstad Kampala. David Kato stond vorig jaar op een homo-dodenlijst van een lokale krant, zei zijn advocaat donderdag.
Kato was actief voor de organisatie Seksuele Minderheden Uganda. Volgens ooggetuigen drong een man zijn woning zijn binnen en schoot hem twee keer in zijn hoofd, voordat hij ervandoor ging, berichtte de BBC.
Kato zou onderweg naar het ziekenhuis zijn overleden. De politie zoekt twee verdachten.
Vorig jaar publiceerde een lokaal krantje foto's van homo's en lesbiennes met hun naam en adres erbij.
Met de tekst ''Hang ze op. Ze werven nieuwe leden onder onze kinderen'' werden de lezers van de Rolling Stone opgeroepen de mannen en vrouwen aan te vallen.
Hoofdredacteur Giles Muhame meende het land een gunst te verlenen. ''Het doel van onze krant is het kwaad in onze maatschappij te tonen'', zei hij toen. Muhame pleit voor invoering van de doodstraf op homoseksualiteit.
Na de publicatie klaagden Kato en twee anderen het nieuwsblaadje met succes aan voor een schadevergoeding. Ook slaagden zij er via het hooggerechtshof in dat er een verbod is gekomen op het zwart maken van seksuele minderheden in media.
Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft de politie in Uganda opgeroepen ''de moord snel en onpartijdig'' te onderzoeken.
Homoseksuele handelingen zijn verboden in het Centraal-Afrikaanse land. Straffen kunnen oplopen tot veertien jaar gevangenisstraf. Een parlementslid probeerde onlangs de doodstraf ingevoerd te krijgen in sommige gevallen.
(Bron)

En homo's die hier asiel aanvragen sturen we terug, die hebben niks te vrezen, zo zie je maar.
Chemie-Pack moet bodemsanering snel uitvoeren

DEN BOSCH - Chemiebedrijf Chemie-Pack in Moerdijk moet de (bodem)verontreiniging als gevolg van de grote brand op 5 januari zelf opruimen en betalen.
Als dat niet snel genoeg gebeurt, doet de overheid dat en worden de kosten teruggevorderd. De provincie Noord-Brabant schrijft dat in een brief aan de gemeente Moerdijk. De provincie wil Moerdijk tegemoet komen als Chemie-Pack niet kan betalen.
''Chemie-Pack is aansprakelijk gesteld'', zei gedeputeerde Yves de Boer woensdag in een toelichting. Chemie-Pack is 'voortvarend' bezig met het verwijderen van het verontreinigd bezinksel. De gemeente is het bevoegd gezag om dat te controleren, aldus de gedeputeerde.
Nadat de zogenoemde slurrie is opgeruimd, moet zo snel mogelijk worden begonnen met de bodemsanering om verdere schade aan het milieu en oplopende opruimkosten te voorkomen.
Binnen enkele weken hoopt De Boer dat de bodemsanering kan beginnen. De kosten zullen aanzienlijk zijn, verwacht hij. Concrete bedragen kon hij niet noemen.
Provincie en gemeente veronderstellen dat overal waar bluswater is geweest de grond en grondwater zijn verontreinigd en moeten worden onderzocht. Het gaat om de terreinen van Chemie-Pack en van de getroffen buurbedrijven Wärtsilä en Martens & Van Oord.
Wie het bevoegd gezag is voor de bodemsanering, moeten de gemeente en provincie nog bepalen.
(Bron)
Vleesmes wordt kruipende inbreker fataal

AMSTERDAM - Een 57-jarige man uit het Brabantse Hoogerheide is dinsdagnacht om het leven gekomen toen hij zich per ongeluk verwondde met een vleesmes terwijl hij onder een hek kroop.
Een slagaderlijke bloeding in zijn lies werd hem fataal, meldt de politie woensdag. De man kroop omstreeks 03.00 uur onder het hekwerk door aan de Wouwbaan naar een afgesloten bedrijfsterrein van een supermarkt.
Het mes dat hij bij zich had, kwam daarbij in zijn lies terecht. Vermoedelijk was hij op zoek naar weggegooide levensmiddelen die hij mee kon nemen.
(Bron)
Het is buiten 1 hele graad, in de wind voelt het als -4, maar oooh als je uit de wind in de zon zit, zoals in dat bushokje-met-kogelgat waar ik net zat. Dan is de zon toch al wel heerlijk warm.

woensdag, januari 26, 2011

Castratie helpt rendiermannetje winter door

TROMSÖ - Rendieren kunnen beter omgaan met klimaatverandering in de noordelijke gebieden als ze gecastreerd zijn. Dat hebben de Samen, de inheemse bevolking van het noorden van Scandinavië ontdekt.
De dieren worden groter en kunnen beter met hun hoeven en gewei in het ijs schrapen, op zoek naar voedsel.
Gecastreerde mannetjes zorgen tevens beter voor de kalfjes. Ze laten de jonge dieren eerder schuilen in het midden van de groep dan dieren die nog wel vruchtbaar zijn. Daardoor hebben de kleintjes meer kans de ijzige winters te overleven.
Ook behouden de gecastreerde dieren een groot deel van de winter hun gewei (wat helpt bij het zoeken naar voedsel) en hebben ze minder zin in seks. Daardoor verliezen ze minder gewicht en hebben ze meer kans om de winter door te komen.
''Om te zorgen dat kuddes in de toekomst veerkrachtiger worden, moeten we opnieuw de traditionele kennis over castratie tot ons nemen'', aldus professor Svein Mathiesen, die met de Samen onderzoek doet naar de rendieren.
Door de klimaatverandering varieert de temperatuur op de Noordpool steeds sterker en moeten de rendieren leren omgaan met de steeds veranderende omstandigheden.
In Rusland, waar ook veel Samen wonen, worden veel rendieren gecastreerd - herders doen dat met hun tanden -, maar in het noorden van Scandinavië komt het minder vaak voor. Dat komt onder meer doordat de dieren in Rusland gebruikt worden om sleeën voort te trekken en dus tammer moeten zijn.
In Noorwegen kiezen de Samen voor sneeuwscooters en worden de dieren al jong geslacht, omdat hun vlees veel geld opbrengt.
In Scandinavië is het verplicht om rendieren te verdoven voor ze mogen worden gecastreerd. Dat kost volgens de Samen veel tijd en geld. Wetenschappers proberen daarom een vaccin samen te stellen dat hetzelfde effect heeft als een zogeheten halve castratie: de rendieren worden onvruchtbaar, maar behouden wel voldoende mannelijke hormonen om flink te kunnen groeien.
De ongeveer 100.000 Samen hebben gezamenlijk 2,5 miljoen rendieren in het noorden van Scandinavië en Rusland.
(Bron)
Soldaat doet huwelijksaanzoek aan verkeerde vrouw

AMSTERDAM – Een Britse soldaat die momenteel uitgezonden is, wilde zijn zwangere vriendin over de telefoon ten huwelijk vragen, maar kreeg een antwoordapparaat te pakken. Het aanzoek is gedaan op het apparaat, maar de soldaat had het verkeerde nummer gedraaid.
Een 44-jarige vrouw, Diana Potts en moeder van drie kinderen, heeft nu het bericht gekregen.
Hierop is ook te horen dat de soldaat de komende maand niet de mogelijkheid heeft om te bellen. Ook komt hij pas over drie maanden thuis.
De Britse soldaat, waarvan vermoed wordt dat hij in Afghanistan zit, vertelt zijn vriendin Samantha dat hij met heel zijn hart van haar houdt. “En ik wilde je vragen – zeg nog niets… ach natuurlijk, je kan nog niet antwoorden – maar wil je met me trouwen?” voegt hij eraan toe.
Potts heeft het bericht publiekelijk gemaakt via de Britse krant The Telegraph in de hoop dat de mysterieuze Samantha het aanzoek alsnog te horen krijgt.
(Bron)

Wel een mooi verhaal :-)
'Verkeerslawaai verhoogt risico op beroerte'

KOPENHAGEN - Langdurige blootstelling aan verkeerslawaai kan het risico op een beroerte verhogen. Met name 65-plussers lopen verhoogd risico. Dat blijkt uit een onderzoek dat woensdag in het tijdschrift European Heart Journal verschijnt.
Bij elke geluidstoename van 10 decibel, vanaf het moment dat er sprake is van verkeerslawaai, neemt het risico op een beroerte voor senioren met ongeveer 27 procent toe.
Als de geluidsoverlast de barrière van 60 decibel overschrijdt, lijkt de kans op een beroerte nog verder toe te nemen.
In Nederland is er in stedelijke gebieden vanaf 63 decibel sprake van verkeerslawaai en in landelijke gebieden ligt de drempel 10 decibel lager. Een gesprek wordt gemiddeld op 60 decibel gevoerd.
Hoofdonderzoeker Mette Sorensen waarschuwt voor voorbarige conclusies. ''Het lijkt erop dat blootstelling aan verkeerslawaai het risico op een beroerte bij senioren verhoogt. Verkeerslawaai werd al eerder gekoppeld aan hoge bloeddruk en hartaanvallen. Maar dit is de eerste studie die verkeerslawaai en beroertes verbindt, daarom is meer onderzoek nodig voordat er stevige conclusies getrokken kunnen worden.''
De onderzoekers bestudeerden de medische en geografische gegevens van ruim 51.000 Denen. Ze woonden grotendeels in stedelijke gebieden en daardoor is de steekproef niet representatief voor de hele populatie.
(Bron)

Hm, dan moet ik hier over 20 jaar wel weg zijn.
Roemeense tiener stal miljoen euro

AMSTERDAM - De Roemeense autoriteiten hebben woensdag in de zuidelijke stad Ploiesti een tiener aangehouden die samen met een vriend een koffer met een miljoen euro had gestolen.
De tiener had bij zijn aanhouding 120 duizend euro bij zich. Dat heeft de Roemeense politie woensdag bekendgemaakt.
De 16-jarige jongen, Alexandru Tanase, bekende dat hij eerder deze maand een koffer met geld had gestolen.
De koffer, met daarin een miljoen euro, was eigendom van een gezin dat net een huis had verkocht. Het geld zat in een koffer, omdat het gezin de banken niet vertrouwde.
Nadat de jongen en zijn kornuit zich realiseerden dat ze een enorm bedrag hadden gestolen, begonnen ze het geld er doorheen te jagen. De grote hoeveelheden geld die de jongens uitgaven, wekte argwaan bij de autoriteiten.
(Bron)
'Vleermuizen gebruiken vleesetende plant als toilet'
6
AMSTERDAM – Sommige vleermuizen in Borneo gebruiken de bekervormige bladeren van vleesetende planten consequent als toilet en slaapplaats. Dat heeft een internationaal team van wetenschappers ontdekt.
Vleermuizen van de soort Kerivoula hardwickii verschuilen zich in vleesetende planten van het geslacht Nepenthes, omdat de bekervormige bladeren de dieren tijdens hun slaap kunnen beschermen tegen parasieten en andere bedreigingen.
De vleesetende planten profiteren ook van de relatie met de vleermuizen. Ze halen voedingsstoffen uit de uitwerpselen van hun 'logés'.
Dat schrijft hoofdonderzoeker Ulmar Grafe van de Universiteit van Brunei in het wetenschappelijk tijdschrift Biology Letters. “Het was een totale verrassing voor ons om vleermuizen te vinden die de bekerplanten consequent als slaapplaats gebruiken”, verklaart hij op BBC News.
Vleermuizen zijn voor zover nu bekend de enige zoogdieren die in een vleesetende plant kunnen leven. De wetenschappers kwamen tot hun opmerkelijke bevinding tijdens een veldonderzoek, waarbij ze probeerden te achterhalen hoe vleesetende planten van de soort Nepenthes aan voldoende stikstof komen om te overleven.
De bekerplanten vangen gemiddeld minder insecten dan andere vleesetende planten, maar komen toch aan voldoende voeding. Per toeval ontdekten de onderzoekers dat bekerplanten stikstof halen uit de ontlasting die vleermuizen achterlaten in hun bekers.
“De vleesetende plant heeft er voordeel aan om een vleermuis aan te trekken, omdat vleermuizen ook toiletteren in de beker”, verklaart Grafe.
“De vleermuis profiteert op zijn beurt van het feit dat hij een veilige slaapplaats heeft die vrij is van de bloedzuigende parasieten die vaak voorkomen in gebieden waar vleermuizen normaal gesproken slapen”, aldus Grafe.
(Bron)
Man neemt moeder mee op huwelijksreis

ROME - Een Italiaanse vrouw heeft na anderhalve maand huwelijk alweer echtscheiding aangevraagd, omdat haar man zijn moeder had meegenomen op huwelijksreis. Dit hebben Italiaanse media woensdag gemeld.
Na de trouwerij op 11 december zou het stel op 13 december vertrekken naar Parijs.
Tot stomme verbazing van de 36-jarige bruid kwam ook haar schoonmoeder opduiken op de luchthaven Fiumicino bij Rome. Haar man verklaarde dat hij zijn zieke moeder niet alleen kon laten.
Ook tijdens de kerstvakantie was de schoonmoeder niet weg te slaan bij het stel. De pasgetrouwde vrouw keerde daarop terug bij haar eigen ouders in Napels.
Volgens haar advocaten staat de ''overdreven emotionele band'' tussen de man en zijn moeder een ''gezonde echtelijke verbinding'' in de weg.
Het ligt in de Italiaanse volksaard dat veel mannen erg gehecht zijn aan hun 'mamma'.
(Bron)
Er ging duidelijk nog meer mis met de stroom in Utrecht:

Stroomstoring Utrecht CS

UTRECHT - Door een stroomstoring bij station Utrecht Centraal hebben treinreizigers vanuit het zuiden van het land vandaag vertraging opgelopen.
Reizigers vanuit Eindhoven en Den Bosch moesten omreizen via Nijmegen. Zij liepen tot een uur vertraging op.
Rond één uur was het treinverkeer volledig hervat.
(Bron)
Tot mijn verbazing lees ik dat je bij een stroomstoring van 4 uur of langer bij een aansluiting van maximaal 3 x 25 ampère 35 euro schadevergoeding krijgt. Het was hier van 3.39 tot 8.05.
Groningen krijgt stadsgarderobe

GRONINGEN - De Groninger binnenstad krijgt een garderobedienst voor het uitgaand en winkelend publiek.
Behalve hun jassen kunnen bezoekers van de stad ook hun aankopen tijdelijk en tegen een kleine vergoeding bij de garderobedienst in bewaring geven, zo meldt de vereniging van binnenstadondernemers, de Groningen City Club (GCC) dinsdag.
De stadsgarderobe wordt ondergebracht in een leegstaand pand in de Groninger binnenstad. Ook de tientallen jassen die ieder weekend achterblijven in de Groningse horeca worden hier straks verzameld.
Nu nog moeten mensen die op zoek zijn naar hun verloren jas naar een politiedepot buiten het centrum van de stad.
Met de garderobe, die ook in de avonduren geopend zal zijn, willen de Groningse binnenstadondernemers de gastvrijheid voor het winkelend publiek vergroten.
(Bron)

Slim idee, een boodschappen- en jassenstalling. Als ze nu ook nog een koel- en vriesruimte hebben voor de supermarktboodschappen is het helemaal perfect.
Circustijgers nemen de benen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie onderzoekt de ontsnapping van drie tijgers maandagochtend van circus Belly Wien. Mogelijk is de kooi open gemaakt. Dat heeft een woordvoerster van de politie laten weten.
Een tijger en drie welpen zagen kans uit hun kooi te komen en liepen rond op het afgezette circusterrein. Onder de kamelen die ook op het terrein liepen, ontstond paniek door de tijgers.
Een kameel verwondde zich ernstig aan een grote stalen pen, aldus de circusmensen. De aangetroffen sporen bevestigen dit, aldus de politie.
Het dier overleed later aan de verwondingen. Drie andere kamelen en een paard raakten eveneens gewond.
Medewerkers van de dierenambulance hebben zich met het circuspersoneel ontfermd over de gewonde dieren. Volgens de mensen van de dierenambulance zagen alle overige circusdieren er gezond uit.
Even na negen uur 's ochtends kreeg de politie de melding dat de tijgers op het circusterrein rondliepen. Het circuspersoneel greep meteen in en dreef de tijgers terug de kooi in. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren ze alweer in hun kooi.
De politie houdt er rekening mee dat de tijgerkooi met opzet is opengemaakt. De directeur van het circus doet aangifte.
Het is overigens niet voor het eerst dat Circus Belly Wien vanwege ontsnapte dieren in het nieuws komt. Eerder gingen al eens een giraffe, lama's, hangbuikzwijnen en zebra's aan de wandel.
Ook stalde het circus eerder in Friesland per abuis kamelen op bouwgrond van een lokaal industrieterrein. Daardoor konden bouwvakkers 's morgens vroeg niet aan het werk, aangezien de dieren in de weg liepen.
In oktober vorig jaar was er consternatie alom rondom Circus Belly Wien dat destijds in Pijnacker optrad.
Twee olifanten zouden in de Zuid-Hollandse plaats eveneens zijn ontsnapt. Het bleek hier echter om loos alarm te gaan. De dieren werden door de verzorgers even uitgelaten.
(Bron)

Ze mogen de kamelen wel bij mij in de tuin stallen ;-)

dinsdag, januari 25, 2011

De gedumpte klimop bij het raam,waardoor de katten er niet makkelijk langs kunnen:

Gedumpte klimop

Tijger kan er niet makkelijk langs

Gedumpte klimop bij het raam
Op 4 hoog wordt plaatwerk verwijderd. Nee, niet recht boven mijn tuin, boven die van de buurvrouw, van de nette tuin. Maar ja, die heeft een nette tuin, en mijn tuin, hahaha, dat is toch geen tuin, hahaha, hoorde ik de schilders gisteren lachen. Ja, mijn tuin ziet er nu dramatisch uit, maar dat komt door de collega's van die schilders.
Hoe dan ook: dat plaatwerk lazer je dan dus in mijn tuin. Aan die kant nog 3 huizen te gaan, recht boven/aan mijn tuin nog elf, kan leuk worden.
Klacht opnieuw ingediend bij de wbv wegens nog geen enkele reactie behalve de leesbevestiging, en daarbij dus deze foto plus dit verhaal.
De grote stukken zijn inmiddels opgeruimd maar veel klein spul ligt er nog.
Daarnaast is er nog een kuub losgetrokken klimop gedumpt.
Gelukkig zag ik pal naast de coniferen bij m'n raam een dappere hyacint opkomen. In het middenstuk geen enkele bol te zien, terwijl er misschien een paar honderd staan...

Tuin als dumpplek
Rijdend materieel NS weer op orde

UTRECHT - De treinstellen van de Nederlandse Spoorwegen die door het winterweer van eind 2010 defect raakten, rijden weer. De NS had verwacht de hele maand januari nodig te hebben om het materieel weer op de rails te krijgen.
Die klus is eerder geklaard dan gedacht, liet een woordvoerder dinsdag weten.
Eind december maakte de NS bekend dat reizigers in de eerste maand van het nieuwe jaar rekening moesten houden met kortere en daardoor extra volle treinen.
Om die reden zette het spoorwegbedrijf het zogeheten zoutkaartje opnieuw in, waarmee passagiers tijdens daluren tegen gereduceerd tarief kunnen reizen. De 'zoutactie' blijft nog wel van kracht tot eind januari.
De nieuwe Sprinters van de NS werden door het winterse weer het hardst getroffen. Twee derde van deze moderne treinen stond stil met als mogelijke oorzaak smeltwater dat de elektronica van de Sprinters stoort.
De leverancier, het consortium Siemens-Bombardier, stuurde een team monteurs naar Nederland om de problemen te onderzoeken en op te lossen. Of Bombardier inmiddels de definitieve oorzaak heeft achterhaald, kon de NS-woordvoerder niet zeggen.
Op haar website meldt de NS: ''Wij hopen dat de winter niet opnieuw zoveel invloed krijgt op het verkeer in Nederland. Mocht het toch weer stevig gaan sneeuwen, dan heeft dat mogelijk ook invloed op onze dienstregeling.''
(Bron)

zondag, januari 23, 2011

Vooral het geluid niet aanzetten, en de beeldkwaliteit is ook niet geweldig, maar toch: deze opname van een zwerm vogels is mooi genoeg om te bekijken.
Tom heeft nu de gangplek ontdekt waar Tijger graag lag voor ze besloot dat ze op een stapel was het lekkerst lag (die ik nu dus maar laat liggen, hoezo laat ik me terroriseren door die beesten?).
De gangplek is een plek waar de vloer lekker warm wordt door verwarmingsbuizen eronder.
Ik weet dus dat er soms een schaduw wegschiet als ik de gang inloop.
Maar net lag Tom op een andere plek, lekker bij de deur. Helaas aan de verkeerde kant, dus ik doe de deur open en Tom schuifstuitert over de vloer, grote paniek. Ik snap wel dat ie graag in het schemerige gangetje ligt, maar Tom, liever niet pal achter de deur...
Domme actie. Ik pak de antivlooienpipetjes, Tijger kijkt toe. Vervolgens pak ik de zakjes natvoer, tik de natvoerschaaltjes tegen elkaar, en zoals altijd komt Tom blèrend en slippend naar de keuken rennen. Tijger blijft op haar plek liggen en houdt me in de gaten.
Ik zet de bakjes voer neer, Tom begint tevreden te eten en maakt geen enkel bezwaar tegen de derrie in z'n nek (ook zoals altijd). Ik show Tijger het voer, ze komt in beweging en verschanst zich al loerend onder tafel. Ik laat haar zelfs ruiken aan het voer, maar nee, ze trapt er niet in.
Dus of ze is te slim deze keer (maar ik krijg haar nog wel te pakken), of ze heeft geen zin in dat natvoer - waar ze normaal acuut dol wordt als ik maar naar het pak wijs.
Misschien speelt mee dat ik vanmiddag haar bekkie heb geïnspecteerd, ze eet haar harde brokjes net als anders, maar ze stinkt uit haar bek, dus ik wilde zien of er iets mis was. Tandsteen was het duidelijk niet, en ik kan ook niets ontdekken dat er slecht uitziet (maar een uitgebreide inspectie is ook niet echt makkelijk bij haar - overigens leek ze op dat moment minder te stinken).
Kortom: in de gaten houden of ze dat voer alsnog verorbert. Anders ontfermt Tom zich er wel over, maar als Tijger ineens dat voer niet meer eet, is er echt iets mis.
Chinezen 'oogsten' techniek bij boeren Servië

BELGRADO - Meteen na het neerstorten van een Amerikaanse bommenwerper in 1999 in Servië zijn Chinese agenten bij boeren langsgegaan om wrakstukken van het toestel op te kopen.
Door die aankopen is de Amerikaanse techniek voor 'onzichtbare' gevechtsvliegtuigen in handen van de Chinezen gekomen. Dat meldde de Servische krant Politika zondag.
De Amerikaanse F-117 Night Hawk stortte tijdens de oorlog in de Balkan neer. Deze bommenwerper werd in de zeventiger jaren in het grootste geheim gemaakt volgens de zogeheten stealth-techniek.
Daardoor is zo'n toestel niet te zien op een vijandelijke radar. Begin dit jaar meldde de Chinese president Hu Jintao dat het nieuwste gevechtsvliegtuig van de Chinezen over gelijksoortige technieken beschikt.
Volgens de Servische militaire deskundige Zoran Kusovac die door Politika wordt opgevoerd, heeft het regime van de voormalige Servische leider Slobodan Milosevic regelmatig de techniek van buitgemaakte westerse wapens gedeeld met de Russische en Chinese bondgenoten.
De neergeschoten F-117 stond boven aan hun wensenlijstje, aldus Kusovac.
Volgens hem is ook in het Russische gevechtsvliegtuig Soechoi T-50, dat vorig jaar al een testvlucht maakte, gebruik gemaakt van technologie uit het neergeschoten Amerikaanse vliegtuig.
Het kan echter nog jaren duren voor de Russische en Chinese versie inzetbaar zijn. De Amerikanen hadden na de testvlucht van hun F-22 vijftien jaar nodig om het toestel operationeel te krijgen.
(Bron)
Lichaam gevonden na brand in schuur

AMSTERDAM - Bij een brand in een schuur in de Gelderse plaats Buren is zaterdagnacht een lijk gevonden. Het lichaam werd rond 02.30 uur gevonden in de schuur aan de Ridder Alartlaan, meldt de politie.
De politie spreekt van een plaats delict, wat erop wijst dat wordt uitgegaan van een misdrijf.
De omgeving is afgezet voor onderzoek.
(Bron)
Fosfaat in bodem akkers blijft hoog

WAGENINGEN - Het fosfaatgehalte in de bodem van akkerland is de afgelopen dertig jaar gestegen, ondanks het beperkende mestbeleid dat in 1984 is ingezet.
Wetenschappers van onderzoeksbureau Alterra van de Wageningen Universiteit verwachten dat het fosfaatgehalte de komende decennia hoog zal blijven, omdat er nog steeds veel mest overblijft.
Fosfaat is een mineraal in dierlijke mest. De stof komt via bemesting van de akkers terecht in het oppervlaktewater, waar het voor milieuvervuiling zorgt. Al lang geleden is daarom afgesproken de hoeveelheid fosfaat zoveel mogelijk terug te dringen.
Alterra heeft wel vastgesteld dat het fosfaatgehalte van grasland sinds de jaren zeventig niet is toegenomen.
Het fosfaatgehalte van akkerbouwland is de afgelopen 30 jaar met 33 tot 40 procent gestegen. Daarbij zijn er volgens Alterra wel grote regionale verschillen.
Vooral in het zuiden en oosten komt nog veel fosfaat voor in de bodem. Dat komt volgens de onderzoekers omdat met name in die gebieden nog steeds sprake is van een mestoverschot, waardoor er ook meer mest wordt uitgereden.
Waarom het fosfaatgehalte is grasland niet is gestegen, is voor de onderzoekers ook nog een raadsel. Mogelijk is het fosfaat in grasland weggezakt naar diepere aardlagen, maar daar moet nader naar worden gezocht.
De wetenschappers adviseren de overheid om nog lange tijd streng de hand te houden aan fosfaatbeleid in de agrarische sector.
(Bron)
'De PVV trekt geen toppolitici'

RIJSWIJK - De PVV trekt geen toppolitici, omdat op de partij een taboe rust. Daardoor heeft de partij van Geert Wilders moeite om gekwalificeerd personeel te vinden. Dat zei politicoloog André Krouwel van de Vrije Universiteit zondag.
De PVV liet eerder weten in alle provincies mee te doen aan de Provinciale Statenverkiezingen, die het aantal zetels bepalen in de Eerste Kamer. De PVV had daarbij in korte tijd een grote groep kandidaten nodig.
Daarbij haakten in de loop van de maanden verschillende mensen af, al dan niet gedwongen. Zo is de lijst in Drenthe kort. Twee kandidaten trokken zich terug vanwege druk van buitenaf en twee anderen werden door de partij gevraagd hun plek op te geven.
In Noord-Brabant haakte kortgeleden de nummer twee op de lijst af, die zich naar eigen zeggen had verkeken op de hoeveelheid werk. In Noord-Holland verdween ook een kandidaat van de lijst, omdat hij volgens de partij in de afgelopen twee jaar twee keer is betrapt met te veel drank op achter het stuur.
Een partij als de PVV trekt volgens Krouwel vooral mensen uit het middenkader. ''De partij is geen establishment en staat te boek als behoorlijk extreem. Onder de kandidaten bevinden zich ook veel gelukszoekers, die een grote mond hebben. Ze ergeren zich aan iets en zullen dat in de politiek wel eens duidelijk maken.''
''Dat soort ongeleide projectielen, die zulke rare dingen zeggen dat kiezers al snel afhaken, moet je buiten de politiek houden'', vindt de hoogleraar. Volgens hem is het in dat opzicht goed dat er wel wat afhakers zijn.
''De partij is een filter voor die hele en halve idioten. Het is wel lastig om die eruit te vissen, hebben we gezien bij de Tweede Kamerverkiezingen. Het staat natuurlijk niet op je voorhoofd getatoeëerd.''
Volgens de politicoloog ondermijnt dit de geloofwaardigheid van de partij. ''Je hebt mensen in je midden die hebben gelogen. Bij de PVV geldt dat nog extra, omdat het de partij voor orde en gezag is. Iemand als kandidaat die mensen bedreigt tast het imago van de PVV aan.''
Ook tegendraadsheid en burgerlijke ongehoorzaamheid passen niet binnen de PVV. ''Henk en Ingrid willen dat iedereen zich aan de wet houdt, ook al doen ze dat zelf niet altijd.''
Als de geloofwaardigheid van de PVV afbrokkelt, kan dat zetels kosten bij de verkiezingen. ''Ik denk dat er nog wel een harde kern is van ongeveer tien zetels, maar veel minder moeten het er niet worden.''
Volgens Krouwel kampt de PVV met een achterban die vaak niet stemt bij dit soort verkiezingen. ''Velen denken: al die zakkenvullers. Het zal allemaal wel.''
Krouwel denkt dat het kabinet met gedoogpartner PVV nog een stevige opgave heeft om zelfs maar een krappe meerderheid te halen in de Eerste Kamer. ''Of ze redden het niet en dan is het kabinet dood.''
In een reactie liet Geert Wilders weten de uitspraken van Krouwel ''onzin'' te vinden, ''zoals we van hem als PvdA-lid gewend zijn. Het is een beetje laf dat hij zijn politieke voorkeur steeds verzwijgt.''
(Bron)

Ik ben geen politicoloog, maar dit had ik zelf ook al bedacht. Zoals ook de reactie van Wilders erg voorspelbaar is, kan die vent niet eens wat nieuws bedenken?