zaterdag, oktober 12, 2002

Trui aan, warme jas hangt voor de grijp in plaats van het regenjack, extra deken op bed, kruik mee voor warme voeten, cv voor het eerst weer aan...
De winterslaapgevoelens komen weer boven.
Wilde spinnen vond deze site. Niet geschikt voor LPF-fans. En stem vooral op iemand...
buurvrouws borsten
soep opwarmen magnetron
sexfoto's ontwikkelen

Ze blijven leuk, die referrer stats.
NOS-TT 105 za 12 okt

Moeder 6-jarige vondeling bekend

AMSTERDAM De moeder van Luca, de jongen die op 29 augustus moederziel alleen op het Centraal Station in Amsterdam werd aangetroffen, is bekend. De vrouw meldde zich vanmorgen in de Burger King waar zij haar zoontje (6) had achtergelaten.
De 33-jarige vrouw, van Chinese afkomst, heeft documenten waaruit blijkt dat zij de moeder van Luca is. De politie heeft de in Italiƫ woonachtige vrouw, met nog twee andere kinderen, gearresteerd.
Volgens de vrouw heeft zij haar zoontje achtergelaten omdat hij in Nederland beter verzorgd zou worden. Het jongetje heeft sinds zijn vondst slechts enkele onverstaanbare woorden gesproken.
NOS-TT 371 za 12 okt

Twee dierenoppassers in een klein stadje in Noordwest Duitsland zijn geschorst, omdat ze uit de dierentuin dieren hebben opgegeten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
De oppassers hebben de dieren, vijf Tibetaanse bergkippen en twee schapen, geslacht en op de barbecue gelegd. De dieren waren erg populair bij kinderen.
De kinderboerderij was de plek waar deze beesten verbleven. Hier komen kinderen om de dieren te aaien en knuffelen.
Managers van de dierentuin werden achterdochtig, toen ze de kippen en schapen misten, en belden de politie.
Hebbes: de Amelanchier lamarckii, oftewel: een krentenboompje. Bloeit leuk, heeft een prachtige herfstkleur, vogels zijn dol op de bessen. Dit exemplaar is ruim anderhalve meter hoog. Meestal blijven het struikjes, maar ze kunnen hoger worden.

Amelanchier-herfstkleur Amelanchier-bloei
Marcel Verreck in Spijkers met Koppen:
"De LPF heet een bom onder het bestel te zijn, maar dan wel een atoombom, omdat ze zich in steeds kleinere deeltjes splitst."
Meestal vind ik Marcel Verreck erg slapjes, maar deze vond ik wel grappig.
Dit licht, dat is kerstlicht. Alleen is het oktober, en is het kouder dan het meestal met kerst is. En klopt het ook niet als ik naar buiten kijk, en de geraniums en de buddleia nog vrolijk staan te bloeien.
Service! Blogger liep een beetje erg vast, maar bij opnieuw inloggen kwam er keurig een melding dat er blijkbaar iets mis was gegaan en dat mijn postje bewaard was. Dat mag ik wel. Hippo-proof systemen zijn echt wat voor mij.
Hoe komt het toch dat er of drie programma's tegelijk zijn die ik wil zien, of helemaal niets?
Tong is weer vrijwel okee - kruidnoten eten is geen probleem meer. Hooguit wat gevoelig ;-)

vrijdag, oktober 11, 2002

Utrecht wil dakloze van elders kwijt
UTRECHT - Utrecht gaat daklozen en verslaafden uit andere grote steden terugbrengen naar hun plaats van herkomst. Dat is een gezamenlijk plan van de gemeente en Utrechtse hulpinstanties voor daklozen en verlaafden.
(Bron)

Verlaafden?
Teletekstpagina 111: ' Kabinet oneens over EU-uitbreiding'.
Die laatste twee woorden kun je wel weg laten, dan hoeft het alleen maar op Teletekst als het kabinet het eens eens is.
NOS-TT 371 vr 11 okt

Een groep van 200 mensen staat al geruime tijd voor het stadhuis van Rio de Janeiro te protesteren. Zij eisen dat hun burgemeester Cesar Maia in zijn blootje een ritje door de stad maakt.
Hoe vreemd deze eis ook klinkt, het is geen totale waanzin. Maia had voor de verkiezingen geroepen dat hij, als hij zou winnen, zich naakt in de stad zou vertonen. De protestanten willen nu dat hij deze opvallende belofte ook gaat waarmaken.
Ondanks dat de actie meer als een soort grap is bedoeld, heeft de burgemeester zijn gezicht nog niet laten zien.
Wierook zou ontspannend werken. Geldt dat ook als je een half uur peinzend bij zo'n brandend stokje zit en er nĆØt niet op kunt komen waar die lucht je aan doet denken?
Casema-servicenummer gebeld: 'Nee, wij zijn alleen voor nieuwe abonnementen.'
0900-nummer gebeld (hƩ, dat was kort geleden nog 5 cent per minuut, nu 10).
32 minuten in de wacht.
Uiteindelijk een zuchtende jongen aan de lijn, die mopperde dat ik veel te lang op antwoord wacht, dat mijn mail van 10 september (drie keer gestuurd voor ik een auto-reply had) toch echt allang beantwoord had moeten zijn.
Uitgelegd wat het probleem was: mailvertragingen tot 16 uur, mail kwijt, soms een 'surfstilstand' van een minuut of 10.
Goh ja, nee, dat hoorde niet. Waarop hij vroeg of ik in de omgeving (Delft) woonde, want dan kon ik dat modem wel zo komen brengen.
Vertrouwen in je eigen product heet dat...

Conclusie: ik moet hetzelfde telefoonnummer nogmaals bellen, en een opzegformulier aanvragen. De opzegtermijn is 1 maand, en ze sturen dan zelfs (wauw) een stickertje waarmee je het modem terug kunt sturen.
Nu maar weer verder speuren wat de ADSL-mogelijkheden hier zijn, en wat daar dan precies voor nodig is.
Zou ik nou ooit nog iets gaan doen met al die bewaarde tijdschriften? En zo nee, waarom kan ik ze dan toch niet wegdoen?

donderdag, oktober 10, 2002

Bij de magnetronlasagne leek het eerste deel van de tomatenoogst heel goed te passen.
Dus had vriendje een bord met uit elkaar gevallen lasagne (ik kƠn dat niet in zijn geheel opscheppen) met er feestelijk bovenop een half kerstomaatje, en ik at uit het bakje - met bovenop de prut de andere helft van het tomaatje. (De tweede oogst komt er aan: twƩƩ kerstomaatjes. Toegegeven, veel kleiner dan die eerste, maar toch, het zijn er twee.)
Uitslag: smaakte fantastisch, die halve tomaat. Hij had een opvallend taai schilletje, maar ja, zĆ³ smaakten tomaten vroeger. Heerlijk.
Volgend jaar maar 40 tomaten zaaien, dan oogst ik misschien wel zes kerstomaatjes ;-)
Als ik fut genoeg heb, heb ik geen zin om iets te doen; als ik geen enkele puf heb, kan ik bijna niet stilzitten.
Dus zit ik op mijn bed, ruim een doosje leeg, ga weer even op de bank zitten. Veeg de gang en ga weer zitten. Ruim het inmiddels lege doosje op en ga weer zitten.
Hoezo zit ik mezelf in de weg??
Stiefvader Rowena neergestoken in cel

AMSTERDAM - Mike J., stiefvader en verdachte van de gruwelijke moord op Rowena Rikkers, is neergestoken door een gevangene, zo schrijft de Telegraaf. De justitie in Zutphen heeft dat woensdagavond bevestigd. De 33-jarige Mike werd in Doetinchem aangevallen door een woedende celgenoot.
De Rotterdammer werd geraakt in zijn nek met een scherpgeslepen plastic voorwerp. Volgens de persofficier waren de wonden niet levensbedreigend.
Medegevangenen verklaarden eerder in de Telegraaf dat Mike J. zich zeer gehaat maakt in de gevangenis. Hij zou trots zijn op zijn daden en heeft in zijn cel foto's en artikelen over Rowena opgehangen.
(Bron)

Mensen die iets met kinderen hebben uitgevreten, staan sowieso onderaan de rangorde in de bajes. Daarbij is deze meneer ook nog eens politie-agent geweest, niet echt de populairste beroepsgroep in de bak.
Dit is de categorie mensen dat over een reling valt zonder dat iemand het gezien heeft. Of dat in een zwaarbewaakte gevangenis in elkaar gehengst wordt zonder dat dat de bewaarders opvalt.
NOS-TT 105 do 10 okt

Eind spaarloon kost duizenden banen

WOERDEN In de verzekeringsbranche komen duizenden banen op de tocht te staan door de afschaffing van het spaarloon.
Dit blijkt uit een onderzoek van IG&H Management Consultants dat 12 directies van verzekeraars interviewde. Vooral tussenpersonen zullen werkloos worden.
Er wordt verwacht dat 40 tot 60% van de met spaarloon gefinancierde lijfrentes stopgezet of premie-vrij gemaakt wordt.
Dat leidt tot een verlies van 400 tot 600 miljoen euro per jaar, ofwel 6 tot 9 procent van hun totale omzet.
FNV Bondgenoten had al gesignaleerd dat er klappen gaan vallen. "We snappen echt niet waar het kabinet mee bezig is."

Ieder voor zich, en samen voor ons eigen, zoiets?
Krijgt u nou ook van die nostalgische aanvallen van dit weer?
Ik wil eigenlijk gewoon weer als klein meisje met mijn ouders gaan wandelen door B., in het park waar de allermooiste kastanjes te vinden waren. Schoppen door de blaadjes, kijkend of er paddestoelen te vinden zijn.
Dat is als 'groot' mens toch anders. Afgezien van het feit dat B. toen (met de auto) om de hoek was en nu (met de fiets) toch best een eindje weg.
OfficiĆ«le mededeling: ik heb eigenlijk wel weer genoeg scannertestjes ontvangen. Ik ben wat paranoĆÆde aangelegd, dus ik heb een virusscanner, die ik zelfs up to date houd. Maar als ik zie hoe ongelooflijk veel virussen er de laatste tijd binnen komen, vraag ik me bijna af of ik de enige ben die dat doet...

woensdag, oktober 09, 2002

Grrrr: als je bij de winkel iets vraagt met je ssspjjaakgebjjek, en de aangesprokene kijkt eerst even om je heen om te zien of je iemand bij je hebt.
Ik mankeer niks! Ik heb alleen op mijn tong gebeten en dat hoor je! En al was ik geestelijk gehandicapt of zo, dan nog zou je me anders moeten behandelen!
Heel, hƩƩl slecht voor m'n humeur, dit soort dingen.
Gelukkig schijnt de zon.
(Ik heb me voorgenomen om de volgende keer bij dit soort reacties ook een beetje te gaan kwijlen, en dan, als ik de aandacht heb, mijn tong uit te steken. Dat zal ze leren.)

dinsdag, oktober 08, 2002

Ik zit me een beetje te vervelen - zat te doen, maar het lukt niet zo. Stofzuigen is al teveel voor mijn getergde spieren ;-)
Vandaag nog niks anders gedaan dan slapen, mailen, kleine hapjes schepijs eten, veel water drinken, en Fawlty Towers kijken. Dat laatste doet me goed voelen dat m'n buikspieren toch ook wat tegensputteren vandaag.
Okee, het verhaal van de vork. U bent gewaarschuwd, maar u vraagt er nog steeds om. Vooruit dan maar.

Ik kan niet opruimen. "Niet" als in _niet_. Dus niet hier en daar wat gezellige leefrommel, maar meer als in: waar vloer was, groeit het volautomatisch dicht.
Tot een paar jaar terug woonde ik met vrijwel dezelfde hoeveelheid rommel op 17 vierkante meter, in dat opzicht is het er op vooruit gegaan. En ik probeer wanhopig het niet weer te laten dichtgroeien, maar ik weet niet goed hoe. Als ergens drie dingen liggen, vind ik het allemaal wel meevallen, en dan ineens liggen er 300 dingen en weet ik absoluut niet meer waar te beginnen.

Hoe dan ook: in die kamer woonde ik al 10 jaar of zo. In de praktijk kon ik van de deur naar mijn bed en naar mijn bureau. En de rest was eigenlijk onbereikbaar dichtgegroeid.
Het tapijt dat ergens in de diepte lag, had ik overgenomen van mijn voorgangster, die het had overgenomen van...
Het was een geplette, vervilte laag van een onbestemde grijsbruine kleur, waarbij het grootste deel ongetwijfeld ook nog uit stof bestond.

Vrienden van me gingen verhuizen, en doneerden hun nog perfecte tapijt aan mij. Mooi tapijt, schoon tapijt, goed tapijt. Alleen: hoe leg je dat in een kamer die overvol is?
Ik heb ladingen vuilniszakken weggegooid. Maar de kamer leek niet leger te worden.
Uiteindelijk besloot ik tot een wanhoopsactie: alles wat nog op dat oude tapijt lag, sorteren in wel en niet bewaren, en dan het oude tapijt loshalen en oprollen met alle rotzooi erin. Gewoon afsnijden op vuilniszakmaat en klaar ben je.

Dat ging eigenlijk heel goed. Behalve dat op sommige stukken het plakband waarmee het tapijt vastgelegd was, Ć©Ć©n geheel was geworden met de onderliggende laag zeil.
Ergens halverwege de kamer was mijn geduld op. Er lag een gevulde tapijtrol dwars door mijn hok, die moest nog maar een klein stukje verder, maar dat ging niet.
Ik ging er voor staan, en schopte keihard naar achteren, tegen de rol aan. Ik bleef aan de rol kleven, maar: die had wel bewogen!
Dus schopte ik nog een keer, nog wat harder. En toen besefte ik dat ik niet met mijn kuit was blijven plakken, maar dat ik mezelf vastgeprikt had aan een vork die dwars door het tapijt stak...
Er zat maar Ć©Ć©n ding op: mezelf lostrekken. Dat was niet echt een fijn gevoel.
De vork zat bijna helemaal in mijn kuit, bijna 5 centimeter diep. Auauauau. Dan kun je je voet niet meer gewoon neerzetten (dus gewoon lopen gaat niet) en niet strekken (dus op je tenen lopen gaat ook niet).
Ik heb lange tijd op de bank gebivakkeerd, en als ik in huis ergens moest zijn, hinkelde ik door de gang.
Het tapijt is uiteindelijk toch op zijn plek terecht gekomen.
En ik heb keurig vier littekentjes op rij op mijn kuit.

maandag, oktober 07, 2002

Ook maar even verdiept in de Sea-Monkeys.
Als iets zo'n hype wordt, krijg ik er volautomatisch weerzin tegen, maar toch.
En dan lees ik wat je krijgt bij Ocean Zoo:
'2 jaar garantie op het leven van de Sea-Monkeys
Levensverzekering voor de Sea-Monkeys'.

Tuurlijk. En als ze stout zijn, mag je ze zeker ook terugbrengen? Die garantie zal wel inhouden dat je bij klachten te horen krijgt dat je het niet goed gedaan hebt. Niemand kan garantie op levende wezens geven.
Ik hoop alleen dat dit niet juist de mensen aanspreekt die zo'n garantie goed zouden kunnen gebruiken.
Een hoofd vol watten jaagt de inspiratie op de vlucht. Moet ook even niet denken aan verhalen over vorken, dus dat houdt u tegoed.
Als u zich verveelt, raad ik u een rondje aan langs de logs die onderaan de pagina gelinkt staan.
Als ik een epileptische aanval heb, bijt ik altijd op mijn tong. Meestal zitten er gaten in, deze keer is alleen de bovenste laag beschadigd (prikt dus minder), maar de hele zijkant heeft de kleur van bietjes: gekneusd.
En dan je werk bellen om te zeggen dat je niet kunt komen. Stel je maar eens voor hoe je dat doet terwijl de helft van de letters van het alfabet onuitspreekbaar is geworden (onuisjpjeekbaaj isj gewojdej).

zondag, oktober 06, 2002

Balkenende zegt dat Claus zo'n voorbeeld was omdat ie betrokken was bij mens en milieu.
Vandaar dat we geen minister van milieu meer hebben zeker.