zaterdag, maart 06, 2004

Zeg me welke chocolade je eet en ik vertel je wie je bent

Niet enkel de kleren die men draagt, ook het soort chocolade die men eet, kan veel vertellen over de persoonlijkheid. Dat is althans de mening van verschillende psychologen, onder wie de Nieuw-Zeelandse psychotherapeut Murray Langham, die een boek schreef over het onderwerp.
Het boek is voorgesteld op "CioccolaTO'", de chocoladebeurs die nog tot 14 maart plaatsvindt in de Italiaanse chocoladehoofdstad Turijn. In zijn boek "Chocolate Therapy: Dare to Discover Your Inner Self" ("Chocolade Therapie: Durf je eigen Ik te ontdekken"), beschrijft Langham hoe de keuze van de vorm en vulling van een chocolaatje, en zelfs de manier waarop de verpakking wordt weggegooid, veel vertelt over de persoonlijkheid van mensen. Liefhebbers van melkchocolade bijvoorbeeld zijn onschuldige mensen die graag in het verleden leven. Fans van donkere chocolade vertonen eerder materialistische trekjes en zijn probleemoplossers die opgewonden uitkijken naar de toekomst. Aanhangers van witte chocolade hebben dan weer een sterk rechtvaardigheidsgevoel en denken dat de wereld aan hun voeten ligt.
Langham merkte naar eigen zeggen bij veel van zijn patiënten een sterke band met chocolade: "Ik vroeg hen welke soort chocolade zij graag eten", zo vertelde hij ooit aan de Britse krant The Express, "en ik ontdekte een steeds duidelijkere link met hun persoonlijkheid". Deze methode leverde volgens Langham meer resultaat op dan de gebruikelijke manier van werken van psychotherapeuten. Niet alleen de soort maar ook de vorm van de chocolade speelt een rol: liefhebbers van ovale vormen zijn sociaal en sensueel, wie het eerder op gevulde chocolade heeft begrepen, beschikt over een open geest maar is ook ongeduldig en onvolwassen.
Een iets controversiëler, maar daarom niet minder leuk aspect van "Chocolate Therapy" gaat over het verband tussen de wijze waarop iemand de verpakking van chocolade weggooit en diens gedrag tussen de lakens: wie het papiertje kreukt alvorens weg te gooien, heeft teveel zorgen aan het hoofd en kan zich in bed niet concentreren. Mensen die het papiertje in een balletje rollen, hebben dan weer een saai seksleven.
(Bron)
"Eeuwig jong" binnenkort mogelijk, aldus Amerikaans professor

De mens zal binnenkort "eeuwen" aan een stuk kunnen blijven leven, eens de ouderdom zal kunnen "genezen" worden als een gewone ziekte, zo zegt de Amerikaans professor in de geneeskunde Michael Fossel.
Wetenschappers hebben al huidcellen "verjongd" in een laboratorium en de mogelijkheid bestaat om deze technologie uit te breiden en het hele verouderingsproces van de mens om te keren, zo heeft prof. Fossel van de universiteit van de staat Michigan (VS) verklaard op een conferentie over lang leven in het Australische Sydney.
"We zijn bezig met het wijzigen van de genetische expressie en in het celweefsel van de huid kunnen we in het laboratorium de klok omkeren en oude weefsels gebruiken om hen te laten functioneren als jonge", legde hij uit.
"Het blijft alleen de vraag of we die techniek ook mogen toepassen op mensen. Het idee dat we het ouderdomsproces van cellen niet kunnen omkeren is fout. Wij kunnen het. We weten alleen niet of de techniek doeltreffend is op klinisch vlak. Velen onder ons geloven erin, maar we hebben het nog niet uitgetest", aldus Fossel.
"Wat wij doen is de cellen herprogrammeren om hen te dwingen datgene te doen wat ze deden toen ze jong waren. Wij veranderen de cellen niet, wij herprogrammeren ze alleen om precies hetzelfde te doen dat ze tientallen jaren eerder al deden".
Volgens een wetenschapper van de universiteit van Cambridge in Engeland kan de mens met deze doorbraak 5.000 jaar oud worden. Fossel zelf houdt het op "enkele eeuwen".
(Bron)

Valt mee dat ie niet Fossiel heet...
Ook apen hebben rechtvaardigheidsgevoel

Niet alleen mensen maar ook apen beseffen wat fair of unfair is en herkennen wat een oneerlijke handelswijze is. Onderzoekers van de Emory University in Atlanta hebben daartoe sterke aanwijzingen aangetroffen in tests met apen. De resultaten stonden recent in Nature en staan samengevat in Karakter, tijdschrift van de Academische Stichting Leuven.
De onderzoekers lieten de apen in paren dezelfde taak uitvoeren en gaven hen aanvankelijk allebei een stuk komkommer als beloning. Nadien veranderden ze van strategie. Na de taak kreeg nog slechts 1 aap een stuk komkommer en de andere een - voor apen begeerlijkere - druif. Soms kreeg de ene aap zelfs een beloning terwijl hij er helemaal niets had voor moeten doen.
De benadeelde apen reageerden zeer misnoegd. Ofwel weigerden ze hun beloning, ofwel namen ze haar aan en smeten ze uit de kooi of weigerden ze nog langer hun taak uit te voeren. Geen enkele keer reageerden ze hun ongenoegen af op hun partner. Hieruit kan men volgens de onderzoekers opmaken dat coöperatief gedrag en het bijhorend gevoel voor rechtvaardigheid een biologisch mechanisme zijn dat al vroeg in de evolutie is ontstaan.
(Bron)
Film over Monty Python in de maak

Een productiemaatschappij in Hollywood waagt zich aan de ultieme vorm van filmische heiligschennis: zij organiseert open audities om zes jonge acteurs te vinden die in de huid moeten kruipen van het legendarische Britse gezelschap Monty Python's Flying Circus.
Onder de titel "Gin and Tonic" produceert maatschappij Hippofilms een biopic, een biografische prent, van Graham Chapman, het enige van de zes Pythonleden met een kruisje voor 'overleden' achter zijn naam. De gezochte acteurs moeten het klassiek Pythonees beheersen: dat betekent onder andere een perfecte 'silly walk', kennis van de Parrot Sketch, de Heropvoering van de Slag bij Hastings door damesclub de Slaande Sjakos en het uitbundig zingen van de 'Lumberjack'. Dragers van absurde kledij krijgen een streepje voor.
De nog levende Pythonleden zijn, in alfabetische volgorde, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. De film richt de focus op de "late jeugd" van Chapman (Brian in de "Life of Brian"), te beginnen met zijn studies medicijnen aan de universiteit van Cambridge. Ook Chapmans Pythonjaren, zijn -verloren- strijd tegen de alcohol, zijn outing als homoseksueel en zijn bizarre exploten komen aan bod.
Voor de film moeten ook acteurs gezocht worden die "tijdgenoten" van Chapman moeten incarneren: Who-drummer Keith Moon, Peter Cook, Harry Nilsson, Ringo Starr, Marty Feldman, Douglas Adams en David Frost.
(Bron)
Verstekeling uit Curacao doodgevroren in wielruimte KLM-toestel

Een verstekeling is doodgevroren aangetroffen in de wielruimte van een KLM-toestel dat donderdag en vrijdag heen en weer is gevlogen tussen Amsterdam-Schiphol en Aruba en Curacao. Dit heeft een woordvoerder van de KLM in Willemstad zaterdag bekendgemaakt.
De autoriteiten vermoeden dat de man zich op de luchthaven van Curacao in de wielruimte heeft verstopt en is doodgevroren tijdens de vlucht van negen uur naar Amsterdam. De KL783 betrof een extra vlucht. Donderdag vertrok het toestel uit Amsterdam met bestemming Arabu en Curacao. Vrijdag keerde het terug naar de luchthaven Schiphol.
(Bron)
Bankje terug voor hanggroepouderen

De hanggroepouderen van het Amsterdamse stadhuis krijgen een nieuw bankje bij de hoofdingang van het gebouw. Het vorige bankje werd verwijderd omdat sommige mensen die er op afkwamen voor veel overlast zorgden.
In oktober kwamen de hangouderen van het stadhuis bij gemeenteraadslid voor Mokum Mobiel Gonny van Oudenallen klagen dat "hun" bankje plots weg was.
Van Oudenallen leverde een notitie in, en wethouder May moest overstag onder druk van de argumenten van Van Oudenallen, het pleiten van Majoor Boszhardt, de gemeenteraad en de klagers.
(Bron)
"If you've received this message - then your email address has been screened circulating on pornography and spam related mailing lists. UnsubscribeNow.org screens junk-email circulating online, parses multiple-recipient messages and registers 'remove-me' links into the UnsubscribeNow.org remove-me database."

En uiteraard kan ik me aanmelden zodat ik geen spam meer zal krijgen.
"62 procent e-mailverkeer is spam"

(P7) Anti-spambedrijf Brightmail rekent voor dat 62 procent van alle e-mails die in januari werden verstuurd commerciële bulkberichten waren.
In januari 2004 werd er meer spam verstuurd dan gewone, gerichte e-mails. Nog geen veertig procent van alle e-mails die verstuurd worden, komen met toestemming van de ontvanger aan. Daarnaast zien internetproviders en webmailbedrijven hun systemen dichtslibben als gevolg van de elektronische folders. Software van de Amerikaanse spambestrijder Brightmail verwerkte in januari van dit jaar 85 miljard e-mails in opdracht van derden. Het bedrijf controleerde de aard van de berichten en concludeert dat 62 procent van de berichten ongerichte commerciële bulkmail is.
Eind februari maakte Brightmail bekend samen met Microsoft een nieuwe bestrijdingstechniek te testen. Microsofts onderzoeksafdeling ontwikkelde het zogeheten 'Caller ID'-concept, te vergelijken met nummerweergave op telefoontoestellen.
Het doel is dat providers de IP-adressen van verzendende mailservers publiceren. Ontvangende mailservers controleren aan de hand van de IP-adressenlijst of de opgegeven verzender ook de daadwerkelijk verzender is. Dit principe moet spoofing tegengaan, een veelgebruikte spamtechniek waarbij de afzender iemand anders is dan het lijkt. Microsofts Ryan Hamlin legt het principe van Called ID uit op de website van zijn werkgever.
Welke veranderingen Microsoft in zijn besturingssysteem en e-mailsoftware aan gaat brengen is niet duidelijk. De BBC schrijft vandaag dat spammers in groeiende mate pc's van particulieren gebruiken om spam te versturen. Het feit dat steeds meer internetters een breedbandige internetverbinding hebben die de hele dag aan staat, werkt deze spamtruc alleen maar verder in de hand.
Door heimelijk gebruik te maken van beveiligingsgaten op de - veelal op Microsoft Windows werkende - computers versturen spammers bulkmail via particuliere huis- en hobbykamers en niet meer via eigen of gehackte servers. Internetprovider Xs4all kwam in november 2003 al tot een vergelijkbare slotsom.
Veel spam is afkomstig uit Amerika en Aziatische landen. In tegenstelling tot Europa mogen Amerikaanse e-mailmarketingbedrijven werken volgens het zogeheten opt-out-principe. Dat houdt in dat de e-mailbedrijven een internetter net zo lang mogen benaderen met commerciële bulkmail totdat deze expliciet aangeeft geen e-mail meer te willen ontvangen van de verzender.
In Europa geldt het zogeheten opt-in-principe. Marketingbedrijven mogen volgens dit principe enkel commerciële e-mail versturen als de internetgebruiker daar expliciet om heeft gevraagd. Spammers die zich niet aan de Europese richtlijnen houden, kunnen bijvoorbeeld in Nederland op een maximale geldboete rekenen van 450.000 euro.
Het verschil tussen de Amerikaanse en Europese wetgeving botst. Amerikaanse bedrijven kunnen volgens de daar geldende wetten ongehinderd spam versturen, ook naar Europa.
Om het conflict tussen de Amerikaanse en Europese regelgeving tegen te gaan, publiceerde PvdA-kamerlid Van Dam gisteren een voorstel dat over twee weken in de Tweede Kamer behandeld wordt. Hij stelt voor alle Europese e-mailadressen op te laten nemen in een Amerikaans antispamdatabestand van markttoezichthouder FTC.
(Bron)
Ook mieren staan liever niet in de file

Niet alleen de mens heeft een enorme hekel aan file's, ook mieren willen niets liever dan de vaart erin houden. De insecten pakken het fileprobleem alleen iets anders aan dan het Ministerie van Verkeer, geen tolpoorten, geen spitsheffing en geen derde rijstrook. Een mier die een file veroorzaakt wordt door zijn collega's pardoes van de hoofdweg een zijstraat ingemoffeld.
Deze strategie zorgt dat de mieren langs de aanvoerlijn van voedsel het begrip tijdverlies niet kennen, aldus onderzoeker Vincent Fourcassié van de Universiteit Paul Sabatier in het Franse Toulouse.
De mieren die belast zijn met het binnenhalen van voedsel scheiden een geur af die de snelste weg tussen de bron en het mierennest aangeeft. Als meerdere mieren dezelfde route nemen dan wint de weg aan populairiteit door een toename van de geur.
Uiterst effectief, maar er ontstaat een probleem als teveel mieren hetzelfde pad proberen te bewandelen. Het onderzoek van Fourcassié en zijn team toont aan dat mieren een verbazingwekkend simpel systeem hanteren om dit soort opstoppingen te voorkomen. Mieren die niet opschieten werden een zijstraat ingeschoven en probeerden vanuit de straat een nieuwe route te plannen.
Het onderzoeksteam kwam tot deze conclusie na een test waarbij mieren suiker naar het nest vervoerden door gebruik te maken van twee door de wetenschappers opgestelde nauwe bruggen. De ene brug was duidelijk favoriet bij de mieren omdat er meer insecten gebruik van maakten en de geur dus sterker was. De wetenschappers vernauwde de populaire route, de mieren op weg naar de voorraad suiker botsten met hun collega's die op weg waren naar het nest. De tweede groep eiste voorrang, de eerste verhuisde naar de tweede brug.
"Verrassend, dit was niet het verwachte resultaat", aldus Fourcassié. We dachten dat de mieren een kort u-bocht zouden maken en de weg vervolgen op dezelfde route. Maar ze bleken in de praktijk veel efficienter.
Het aanleggen van een nieuwe route zorgt ervoor dat de constante stroom van goederen naar het nest niet wordt onderbroken. Fourcassié vermoed dat hetzelfde verkeerssysteem ondergronds in het nest ook wordt gehanteerd.
De simpele mierentheorie kan weliswaar niet worden toegepast om file's in de mensenwereld op te lossen, maar waarschijnlijk kan het wel worden gebruikt bij dataverkeer. Al vaker is er geopperd dat wetenschappers die zich bezighouden met het oplossen van dataproblemen, nauwkeurig moeten kijken hoe mieren of hoe andere natuurlijke systemen met het probleem omgaan.
(Bron)
Dronken man steelt twee vliegtuigen en crasht

Louis Paul Kadlecek (21) kraakte dronken vier loodsen op de luchthaven van Angleton in Houston, zette twee vliegtuigen op het tarmac en kroop achter de stuurknuppel van een toestel. Kadlecek greep een handleiding beet en zetten een Cessna in beweging.
Erg ver kwam de dronken gelegenheidspiloot niet. Na anderhalve kilometer eindigde zijn reisje. Hij knalde te pletter tegen een elektriciteitskabine. Gevolg: de stroom viel uit en de omgeving vloekte. Het enige wat de brokkenpiloot kon uitbrengen was het Engelse "F-woord".
(Bron)
Driekoppige kikker veroorzaakt opschudding

LONDEN - Inwoners van Weston-super-Mare in het zuidwesten van Engeland zijn op kikkerjacht. Zij zoeken naar een driekoppige en zespotige kikker, die opschudding veroorzaakte toen hij op het terrein van een kinderdagverblijf in de plaats opdook en later weer ontsnapte, meldden Britse media zaterdag.
Wetenschappers zeggen nog nooit van een dergelijke mutatie te hebben gehoord. Amfibiedeskundige Marie Orchard uit de nabije stad Bristol zei tegen The Times - die een grote foto van het merkwaardige schepsel bracht - dat een dergelijk dier 'erg ongewoon' is.
Zij maakte uit de omschrijving van de kleuterleidsters op dat het dier waarschijnlijk een jaar of twee oud is. Personeelsleden van de crèche slaagden erin het dier te vangen, maar het ontsnapte toen talloze nieuwsgierige ouders een kijkje kwamen nemen.
”Een van de kinderen zag de kikker op de oprit zitten”, aldus directrice Rebecca Twinn van 'de Groene Paraplu' in The Times. “We dachten eerst dat er kikkers aan het paren waren, maar toen zagen we ineens dat het één dier was.” De kinderen noemden het dier 'Froggy'. Alle ogen en poten van de kikker leken normaal te functioneren, maar op 'de Groene Paraplu' heeft niemand gezien of het dier ook al zijn bekken gebruikte om te eten.
BBC-deskundige Mike Dilger zei dat het nogal eens voorkomt dat een kikker een extra teen heeft, omdat kikkers primitieve dieren zijn, maar dat een dier als Froggy volgens hem nooit eerder gezien is. Hij zei dat het mogelijk om een mutatie gaat die het gevolg is van milieuvervuiling.
(Bron)
Russische wetenschappers van ijsschots gered

MOSKOU - De twaalf Russische wetenschappers die sinds woensdag in nood verkeerden op een ijsschots in de Noordelijke IJszee tussen Spitsbergen en Groenland, zijn gered. Zij zijn aan boord genomen door een helikopter, die ook de twee honden van de expeditieleden heeft opgepikt. Dit heeft de leiding van de reddingsoperatie zaterdagmiddag meegedeeld.
Twee helikopters kwamen zaterdag na een tocht in het donker bij de schots aan. Omdat het ijs te dun was, konden de toestellen er niet op landen, ook niet het lichtste. Mensen en honden werden omhoog gehesen voor de achthonderd kilometer lange vlucht naar vaste grond. De heli zou zaterdagavond op Spitsbergen aankomen.
De tweede helikopter, die niet op de ijsschots kan landen, had als opdracht de uitrusting van de wetenschappers in veiligheid te brengen. Dat moet gebeuren terwijl de helikopter boven de ijsschots hangt. Of dat gaat lukken is niet zeker omdat de weerssituatie in het gebied volgens de Russische meteorologische dienst Rosgidromet snel verslechtert.
De Russische expeditie bestudeerde het klimaat en voerde experimenten uit toen een ruim tien meter hoge muur van kruiend ijs woensdag hun post en het grootste deel van hun uitrusting verpletterde. De onderzoekers bleven ongedeerd en wisten zich met wat nooduitrusting in leven te houden bij een temperatuur van ongeveer 25 graden onder nul.
De onderzoeksbasis - Noordpoolstation 32 - was in april ingericht. Sinds die tijd heeft het station meer dan 3000 kilometer afgelegd. De restanten bevinden zich momenteel op zevenhonderd kilometer van de Noordpool. Het oorspronkelijke plan behelsde beëindiging van het onderzoek op 20 maart.
(Bron)
Ik had toch echt twee van die zaaibakken, nu heb ik wel twee bovenkanten gevonden - maar waar heb ik de onderkanten gelaten??
Prostituees voor de krokodillen gegooid

Twee Australische prostituees van Thaise origine werden tijdens een bendeoorlog over de uitoefening van hun beroep vastgebonden en levend in een rivier vol met krokodillen gedumpt, meldde de Australische radiozender ABC.
De autopsie heeft uitgewezen dat beide prostituees, 27 en 58 jaar oud, in leven waren toen ze in de rivier Adelaide, ten zuiden van Darwin, werden gegooid, en bijgevolg verdronken zijn.
Beide dames waren welbekende veteranen van de seksindustrie in de hoofdstad van de Northern Territory. Ze verkozen echter voor zichzelf te werken in plaats van in een bordeel. Woensdag werden ze als vermist opgegeven. Hun lichamen werden 24 uren later teruggevonden.
(Bron)
Daklozenkoppel hekelt woningpolitiek met potje seks

Een daklozenkoppel heeft de woningpolitiek van de stad Stockholm aan de kaak gesteld door te vrijen op een drukke openbare plaats in de Zweedse hoofdstad. Dit meldde de Zweedse politie dinsdag. De actie kwam er aan het einde van een campagne van een daklozenorganisatie die verblijfplaatsen vroeg voor de winter.
"Ze droegen een bord waarop te lezen stond: Ook daklozen willen seks! en dat hebben ze dan ook maar gedaan", vertelde de woordvoerster van de politie, Carolin Karlsson. "Er lag zelfs een hond aan de voet van het bed."
Het koppel bedreef, half verstopt onder de lakens, anderhalf uur lang de liefde alvorens de politie, gewaarschuwd door voorbijgangers, ingreep.
De lokale pers meldde ook nog dat het paar het liefdesspel voortzette in de bestelwagen die hen naar een sociaal opvangcentrum bracht. Daar konden ze de nacht doorbrengen.
(Bron)
Geen gratis hoeren voor Duitse werkloze

Een rechtbank in het Duitse Ansbach heeft vrijdag de eis afgewezen van een 35-jarige werkloze die zijn bordeelbezoek door de sociale dienst vergoed wilde krijgen. De man zei dat dat nodig was voor zijn "lichamelijk welbevinden" nu zijn Thaise echtgenote in haar vaderland is en hem dus niet "ter beschikking staat".
De man eiste vergoeding voor vier bordeelbezoeken per maand, plus de huur van acht pornovideo's. Ook wilde hij reiskostenvergoeding voor zijn tochten naar de seksvideotheek en terug. In totaal ging het om een bedrag van bijna 2.500 euro. De man wilde de kosten op de staat verhalen met het argument dat die weigert een vliegticket te betalen voor zijn echtgenote, die twee jaar geleden naar Thailand ging om haar kind ter wereld te brengen.
De werkloze gaat in beroep tegen de uitspraak. De proceskosten van bijstandstrekkers worden betaald door - jawel - de Duitse staat.
(Bron)
Dokters redden geamputeerde arm door hem aan been te naaien

Bij een erg ongewone reddingsoperatie hebben Spaanse artsen bij een vrachtwagenbestuurder een geamputeerde verwonde onderarm tijdelijk aan zijn been genaaid, om de doorbloeding te verzekeren. De arm bleef negen dagen aan het been vastgehecht voor dokters hem weer op de juiste plaats konden aanhechten.
Spaanse chrirurgen noemden de transplantatie "uniek in de wereld". De 25-jarige vrachtwagenchauffeur Israel Sarrió verloor een maand geleden bij een ongeval zijn linkeronderarm tot aan de elleboog.
Artsen in Valencia naaiden de onderarm weer aan, maar de wonde raakte ontstoken. Daarop amputeerden de artsen de onderarm en verbonden hem ter hoogte van de lies met de aders van het linkerbeen. Zo konden ze de wonde aan de bovenarm desinfecteren. Na negen dagen werd de onderarm probleemloos weer aangehecht. Zo´n 32 dagen na het ongeval kan de man zijn arm weer lichtjes bewegen.
(Bron)
Geheime notitie over lekken lekt uit

Het nieuws dat de provincie Limburg voortaan geheime stukken voor haar negenhonderd ambtenaren verbergt uit vrees voor lekken naar de media, is vrijdag uitgelekt naar dagblad De Limburger.
In deze interne notitie van de zes gedeputeerden en de gouverneur van Limburg zou staan dat tot nu toe te vaak geheime stukken op het provinciehuis rondslingerden, waardoor het vinden van vertrouwelijke informatie niet zo moeilijk is. Omdat er zoveel ambtenaren zijn, is 'het lek' moeilijk te traceren. Dat meldt een anonieme bron.
Volgens de Limburger is de maatregel een rechtstreeks gevolg van de zogenoemde Symbiose affaire. Afgelopen zomer lekte geheime stukken uit naar de krant, waaruit bleek dat Gedeputeerde Staten opteerden voor een faillissement van de Limburgse welzijnsinstelling Symbiose. Dat leidde niet alleen tot het nodige politieke tumult, maar ook tot een onderzoek van justitie naar het lek. Dat laatste heeft overigens niets opgeleverd. Tenminste, voor zover dat bekend is.
(Bron)
Hond bijt boom

Een hondeneigenaar in Hoogeveen moet 20.000 euro betalen, omdat zijn hond een boom kapot heeft geknaagd. De boom moet worden gekapt, omdat de bast te zwaar beschadigd is. Dat meldt de Telegraaf donderdag.
De laatste maanden zouden honden in Hoogeveen verschillende bomen bijten. Zeker dertig bomen zijn al kaal geknaagd. De gemeente kampt met een schade van tienduizenden euro's. Het is de eerste keer dat de gemeente een eigenaar van een 'knaaghond' heeft kunnen traceren en een boete op kunnen leggen.
De bewuste hond zou na de boom, ook autobanden aan stukken hebben gereten. Dierenarts Geervliet uit Hoogeveen zegt verbaasd te zijn over het agressieve gedrag van de viervoeters jegens de stronken. "Het is een vreemd verschijnsel. Wat er nu met de bomen hier gebeurt, heb ik nog niet vaker gehoord", aldus de dierenarts.
(Bron)

Da's niet wat er bedoeld wordt met 'op een houtje bijten'...
Basketbal voor beginners

Veel studenten dromen ongetwijfeld van een examen waar vragen worden gesteld als: 'Hoeveel doelen zijn er op een basketbalveld?', 'Hoeveel kwarten telt een basketbalwedstrijd?' of 'Hoeveel punten krijg je voor een driepunter?' Het waren bovendien meerkeuzevragen.
De vragen werden in 2001 gesteld tijdens een eindexamen voor studenten die het vak basketbal volgden op de universiteit van Georgia in de Verenigde Staten. De les van assistent-basketbalcoach Jim Harrick jr. heette Coaching Principles and Strategies of Basketball.
De NCAA, de nationale raad voor universitaire sportbeoefening, vroeg de universiteit om uitleg nadat het op de hoogte was gesteld van de praktijken van de docent. Die gaf alle studenten in zijn klas het hoogste cijfer ongeacht hun aanwezigheid en prestaties. De universiteit stelde een dossier op van 1.500 pagina's waarin het de aantijgingen van de NCAA bevestigde. Het contract met Harrick werd daarop niet verlengd. Harrick heeft de universiteit aangeklaagd voor eerroof.
Een aantal studenten sprak van het makkelijkste examen dat ze ooit hadden afgelegd. "Hij leek er niet om te geven als iemand niet kwam opdagen voor het eindexamen, want hij zei 'Als je iemand kent die er niet is en die het eindexamen wel moet doen, zeg dan dat die even bij me langskomt. Het is niet zo erg'."
(Bron)
TT 130 SEOUL Op twee snelwegen in het zuiden van Zuid-Korea zitten ongeveer 4000 automobilisten vast in de sneeuw. Met 34 helikopters werden ze van proviand en dekens voorzien. Sneeuwschuivers pogen de gestrande chauffeurs te ontzetten.
TT 130 NEW DELHI Het Indiase Instituut voor Technologie heeft een coating gemaakt die fruit en groente, zelfs bij hoge temperaturen, drie weken vers houdt. De coating, gemaakt van een polymeer, zou de gezondheid geen schade toebrengen.
TT 109 Kritische PI-directeuren ontslagen

AMSTERDAM Twee gevangenisdirecteuren wacht ontslag omdat zij het niet eens zijn met het (hardere) gevangenisbeleid van minister Donner. Hun ontslag is in justitiekringen bevestigd, meldt Trouw.
Het gaat om de directeuren C.Boeij van de Penitentiaire Inrichting Over-Amstel in Amsterdam (de Bijlmerbajes) en J.van Huet van de PI Noord-Holland-Noord in Alkmaar. Beiden is al voor Kerstmis per brief de wacht aangezegd.
Van Huet en Boeij vinden het niet goed dat Donner meer nadruk legt op het pure straffen en minder op de resocialisatie van criminelen. Het duo denkt dat louter opsluiten de recidive zal verhogen.

Dan kun je maar beter bij de Aldi werken. Daar mag je tenminste niet ontslagen worden als je je mening geeft.
Verzekeraars mogen zwartwerkers niet verklikken

UTRECHT - Verzekeraars mogen vermoedens van zwart werk niet langer melden bij de Belastingdienst. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van Toezicht Verzekeringen over een klacht tegen verzekeringsmaatschappij AXA. Dat heeft de verzekeraar vrijdag gezegd.
Zwartwerkers die een ongeluk krijgen door de schuld van de werkgever hebben recht op een schadevergoeding. Volgens AXA wil de Raad van Toezicht Verzekeringen voorkomen dat verzekeraars zwartwerkers onder druk zetten. Verzekeringsmaatschappijen zouden dat doen door ontduiking van belasting en sociale premies te melden bij bijvoorbeeld de FIOD, het Openbaar Ministerie of bij de Belastingdienst.
Axa is niet blij met het oordeel van het tuchtcollege. "De uitspraak van de raad verbaast ons. Het gaat ons er niet om klanten onder druk te zetten. Wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om zwart werk te melden," zegt een woordvoerder.
De verzekeraar bestudeert op dit moment de uitspraak. "We gaan kijken of we met de argumenten van de raad kunnen leven." Koepelorganisatie Verbond van Verzekeraars zegt zich echter neer te leggen bij het oordeel.
Bij de Raad van Toezicht Verzekeringen was vrijdagmorgen niemand bereikbaar voor commentaar.
(Bron)
Ontslagen chauffeur wint kort geding tegen Aldi

EINDHOVEN - De Duitse supermarktketen Aldi mag de 49-jarige chauffeur W. van den Broek niet ontslaan. Dat oordeelde de kantonrechter vrijdag in Eindhoven.
Aldi ontsloeg Van den Broek op staande voet, nadat hij zich tegenover Radio 1 kritisch had uitgelaten over de arbeidsverhoudingen bij de supermarktketen. Eind januari werd de chauffeur, die ook voorzitter is van de Aldi-belangengroep, gebeld door het Radio 1 Journaal met de vraag of hij commentaar wilde geven op een kritische documentaire over Aldi.
Van den Broek gaf in het interview aan dat het met de werkverhoudingen nog erger was gesteld dan uit de tv-uitzending bleek. Daarop werd de chauffeur, die al 23 jaar in dienst is bij de supermarktketen, door Aldi de laan uitgestuurd.
De rechter vond de door Van den Broek geuite kritiek geen reden om het arbeidscontract tussen de Eindhovense vrachtwagenchauffeur en Aldi te ontbinden. Daarnaast bleek tijdens de zitting dat Aldi daags voor het bewuste interview al was begonnen een dossier op te bouwen over de kritische werknemer. Dat gebeurde naar aanleiding van een krantenartikel over een vergadering van de Aldi-belangengroep.
Volgens de kantonrechter is er een ,,hele duidelijk relatie'' tussen het ontslag van de chauffeur en zijn werk als voorzitter van de belangengroep van Aldi-medewerkers. Van den Broek hoopt maandag weer aan het werk te kunnen bij Aldi. Het supermarktconcern wilde niet reageren op de uitspraak.
FNV Bondgenoten is blij met de uitspraak van de rechter. De vakbond voegde zich eerder deze week als belanghebbende partij in de rechtzaak, aan de zijde van de chauffeur. Het was de eerste keer dat de vakbond zich mengde in een individuele ontslagprocedure.
"Binnen Aldi is geen sprake van normale arbeidsverhoudingen", aldus FNV-bestuurder M. Sigmond. "Voor de bond is het bijna onmogelijk problemen aan te kaarten, omdat Aldi weigert met FNV Bondgenoten te praten over oplossingen." Dat bleek tijdens de zitting eens te meer, toen Aldi niet inging op een uitnodiging van de FNV om rond de tafel te gaan zitten.
De vakbond CNV reageerde eveneens verheugd op de rechterlijke uitspraak. Bestuurder K. Baelemans van de CNV Dienstenbond: "Van den Broek heeft niet voor niks zijn nek uitgestoken."
In februari won de CNV een rechtszaak tegen Aldi. Het gerechtshof in Arnhem bepaalde toen dat het supermarktbedrijf de arbeidstijdenwet en de CAO moet naleven. Aldi verlengde eerder de werkweek van filiaalhouders structureel van 40 naar 45 uur per week.
(Bron)
Briefje van honderd wordt vaak geweigerd

AMSTERDAM - Biljetten van honderd euro worden de laatste tijd steeds vaker geweigerd uit angst voor vervalsingen. Na de kleine winkeliers besluiten nu ook de grotere concerns het betaalmiddel in de ban te doen, schrijft Algemeen Dagblad zaterdag. Zo worden de briefjes van honderd onder meer geweigerd bij C1000, Blokker en Bruna.
Volgens adjunct-directeur J. van der Steen van de Vereniging van Pomphouders worden de problemen steeds groter. Het briefje van vijftig euro wordt momenteel vaker vervalst dan het briefje van honderd. "Als de Europese Centrale Bank het vervalsen niet moeilijker maakt, gaat het met de vijftig euro dezelfde kant op als met het briefje van honderd", vreest hij.
De Nederlandsche Bank zegt dat het met de vervalsingen wel meevalt. In 2003 werden 26.000 briefjes onderschept. Dat komt neer op één vervalsing per 100.000 biljetten.
(Bron)

Ik heb nog nooit een briefje van honderd gehad. Zoals ik ook nog nooit een 'vuurtoren'in het echt zag.
Maar als alles boven de 100 geweigerd wordt, worden de vijftigjes nog populairder om te vervalsen, waardoor die geweigerd gaan worden, waardoor de twintigjes populair worden... Kunnen we dan straks alleen nog maar pinnen?
Premier wil dat ministers zwijgen

DEN HAAG - Premier Balkenende heeft de ministers vrijdag gevraagd zich niet meer in het openbaar uit te laten over de nieuwe bezuinigingen voor dit jaar. Hij zei dat vrijdag na afloop van de ministerraad.
Het kabinet moet dit jaar minstens twee miljard euro extra bezuinigen om het financieringstekort onder de Europese grens van 3 procent te houden. Diverse ministers zeiden afgelopen week dat hun beleidsterrein daarbij uitgezonderd zou moeten worden.
Zo vindt minister Kamp van Defensie dat de krijgsmacht niet meer moet inleveren, omdat daarop al genoeg is bezuinigd. Minister Van der Hoeven (Onderwijs) wil dat niet beknibbeld wordt op de 700 miljoen extra die in het regeerakkoord voor haar beleidsterrein zijn afgesproken.
Ook de D66-ministers De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing) en Brinkhorst (Economische Zaken) willen dat de 700 miljoen buiten schot blijven, omdat dat extra geld voor hun partij een belangrijke reden was om in de coalitie met CDA en VVD te stappen.
Balkenende zei vrijdag dat hij wel begrip ervoor heeft dat de ministers voor hun eigen belangen opkomen, maar hij vindt dat de discussie binnenskamers gevoerd moet worden. Minister Zalm van Financiën spreekt de komende weken met alle bewindslieden afzonderlijk. Daarna doet hij de ministerraad een voorstel.
(Bron)
Zes mensen opgepakt wegens treiteren van Helmonds gezin

HELMOND - De politie heeft de afgelopen dagen zes mensen aangehouden omdat zij een Helmonds gezin pestten. De pesterijen waren gericht tegen een gezin met vijf kinderen dat aan het Mondriaanplantsoen woont. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
Bewoners pest en belagen het betreffende gezin al langere tijd. De politie heeft al verscheidene keren opgetreden en bemiddeld. Ondanks dat bleven de problemen voortduren, aldus een zegsman van de politie. Omdat de zaak uit de hand dreigde te lopen, hield de politie het plein en de omgeving scherp in de gaten.
Woensdag hield de politie een 19-jarige vrouw en twee jongens van 13 en 15 jaar oud, nadat zij de poort van het gezin in brand hadden gestoken. Een dag later meldde zich een 17-jarig meisje dat ook betrokken zou zijn geweest bij de brandstichting.
[Brandstichting noem ik toch geen pesten...]
Donderdag pakte de politie een 46-jarige man die het gezin bedreigde op. Diezelfde dag heeft zij tevens een 25-jarige vrouw aangehouden, nadat die bij het belaagde gezin een ruit had ingegooid. De vrouw is na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De andere vijf verdachten zitten nog vast.
Inmiddels is overleg geweest tussen de politie, gemeente, maatschappelijk werk en de woonstichting om de problemen op te lossen. De komende dagen blijft de politie alert op het Mondriaanplantsoen. Daarbij wordt niets getolereerd, benadrukte de zegsman.
(Bron)
Oudste man ter wereld overleden

MENORCA - De Spanjaard Joan Riudavets Moll, geregistreerd als de oudste man ter wereld, is vrijdag op 114-jarige leeftijd thuis op het Spaanse eiland Menorca overleden. Hij stierf aan de gevolgen van een verkoudheid, zo maakten familieleden van de voormalige schoenmaker zaterdag bekend.
Riudavets Moll nam de titel van oudste man in oktober 2003 over van de Japanner Yukichi Chuganji, die toen eveneens op 114-jarige leeftijd overleed. In december vierde hij nog zijn verjaardag in het bijzijn van zijn broers, 104 en 98 jaar oud, zo meldde de BBC.
De Spanjaard zei zelf dat hij zijn lange leven te danken had aan matig alcohol en tabak-gebruik en aan het mediterrane dieet van veel olijfolie, vis en tomaten. En verder sliep hij ook vijftien uur per dag.
De oudste vrouw ter wereld is nu de 114-jarige Amerikaanse Charlotte Benkner, geboren op 16 november 1889. Wie nu de oudste man ter wereld is, is onbekend.
Mevrouw Van Andel-Schippers, geboren in juni 1890, is in Nederland het oudst.
(Bron)
Overblijfselen vikinghaven ontdekt in Noorwegen

FAANESTANGEN - Archeologen hebben in Noorwegen de overblijfselen van een haven gevonden die duizend jaar geleden door vikings is gebouwd. Het is de eerste keer dat zo'n havencomplex in Noorwegen wordt ontdekt.
De oude haven in Faanestangen, dichtbij de westelijke kuststad Trondheim, werd ontdekt toen een man een aanlegsteiger wilde bouwen op dezelfde plek die zijn voorouders duizend jaar eerder ook al uitkozen. Aanvankelijk werd gedacht dat de overblijfselen van een tiental houten steunpilaren dateerden van het eind van de 19de eeuw.
Laboratoriumonderzoek van enkele splinters wees uit dat het bouwwerk veel ouder was. In heel Scandinavië zijn maar enkele bouwsels met kaaien uit die periode gevonden.
De vikings stonden bekend om hun gewaagde bootreizen die hen in open sloepen tot in Noord-Amerika bracht. Ze gebruikten de sloepen ook langs de Noorse kust. Volgens experts was een grote haven nodig op die plaats omdat het kortbij Frostating ligt, een plek waar de noormannen zich verzamelden voor grote bijeenkomsten en festivals.
(Bron)
Prijzenslag supermarkten breidt uit naar vlees

ZAANDAM - De prijzenslag tussen de supermarkten breidt zich uit naar vlees. De supermarktketen Albert Heijn prijst vanaf maandag 65 vleesartikelen structureel gemiddeld 15 procent lager. Volgens supermarktdeskundigde G. Rutte is het de eerste supermarktonderneming die zich aan vlees waagt.
AH verlaagt prijzen van het eigen merk en van biologisch vlees. Volgens een woordvoerster werkte AH al veel met tijdelijke aanbiedingen, maar “die werden niet altijd herkend door de consument.” Rutte denkt dat vooral C1000, net als AH deel van Ahold, de klappen krijgt. “Die winkel richt zich vooral op gezinnen met kleine kinderen en die heeft AH niet.”
Volgens Rutte haalt een supermarkt 12 tot 13 procent van zijn omzet uit vlees. “De marges liggen hier heel hoog.” Eerder zette AH het mes in de melkprijs. Daardoor namen de omzetten flink toe, weet Rutte, al kostte het Ahold geld. “Daar zijn ze diep mee gegaan.”
AH begon in oktober met de prijzenslag. Het bedrijf vond dat het te duur was geworden en wilde marktaandeel terugwinnen. Andere ketens volgden de prijsverlagingen. “AH is inmiddels weer de duurste”, stelt Rutte. “Maar het prijsverschil is wel minder geworden.”
(Bron)

Het loont nog steeds om kritisch te shoppen.
Leefbaar Rotterdam keldert in peiling

ROTTERDAM - Als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden worden gehouden dan keldert Leefbaar Rotterdam van de huidige zeventien naar vijf zetels in de Rotterdamse raad. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van bureau Interview/NSS in opdracht van het Rotterdams Dagblad.
Twee jaar geleden veroorzaakte Leefbaar Rotterdam (LR) een aardverschuiving in de Rotterdamse politiek. De partij van wijlen Pim Fortuyn was in een klap de grootste van de stad en verjoeg de PvdA naar de oppositiebanken. Volgens het onderzoek van Interview/NSS is het vertrouwen van de kiezer in LR in twee jaar tijd drastisch geslonken. De PvdA profiteert daarvan en zou nu uitkomen op negentien van de 45 raadszetels, meer dan in het pré-Fortuyntijdperk.
Van de ondervraagden zegt een kwart geen vertrouwen meer te hebben in LR omdat de partij er een rommeltje van maakt. Voor 18 procent is de afwezigheid van Fortuyn de reden om niet meer op LR te stemmen.
Fractievoorzitter R. Sörensen is teleurgesteld over de uitkomst van de enquête. Hij vindt het jammer dat mensen niet zien hoeveel werk LR al heeft verzet. “We werken kei- en keihard. Het college doet het goed, de burgemeester krijgt van iedereen het vertrouwen, maar wij krijgen er niet de credits voor. Daar gaan we wat aan doen.”
Omdat dit college van LR, CDA en VVD wat betreft Sörensen nog zes jaar doorgaat, geeft de fractievoorzitter aan dat er meer nagedacht zal worden over beeldvorming van de partij. “We hebben dat tot nu toe niet gedaan, omdat dat helemaal niet nodig zou moeten zijn. Het motto: 'Geen woorden maar daden', telt voor ons. De stad verandert en dat zou voor zich moeten spreken. In Rotterdam wordt weer over politiek gesproken, mensen durven te zeggen wat ze denken, er is meer politie op straat, in de metro wordt gecontroleerd en er leunt hier niemand achterover terwijl de stad verpaupert.”
Dat ondervraagden het een rommeltje vinden bij Leefbaar Rotterdam steekt Sörensen. “Als een wethouder niet functioneert en wij sturen haar weg, vinden mensen dat blijkbaar niet netjes. Maar wij deden dat in het belang van de stad, als we aan ons eigen belang hadden gedacht, hadden we niet ingegrepen en het probleem laten doorsudderen. Bovendien zijn er bij de toch kleinere PvdA ook drie mensen opgestapt en heeft ook de driemansfractie van GroenLinks inmiddels een afsplitsing.”
Sinds Leefbaar Rotterdam, aangevoerd door Fortuyn, met zeventien personen in de gemeenteraad kwam, stapten drie man uit de fractie en begonnen voor zichzelf. Al voor de verkiezingen had Nico Kok zich afgesplitst van Leefbaar Rotterdam, omdat hij niet achter Fortuyns uitlatingen over de islam stond. In januari vertrok wethouder De Faria wegens een vertrouwensbreuk met het LR-bestuur.
Interview/NSS peilde ook de populariteit van burgemeester Opstelten van Rotterdam. De VVD'er kan in zijn stad niet meer stuk: 96 procent van de Rotterdammers zegt hem te kennen en 79 procent heeft volledig vertrouwen in Opstelten. Volgens het onderzoeksbureau is dit een ongekend percentage dat afgelopen decennia slechts voorbehouden was aan enkele premiers.
(Bron)
Kattencam. Als ze zich verwaardigen om op de vensterbank te zitten, natuurlijk.

vrijdag, maart 05, 2004

Sja...
CocaGoogle, oftwel Cokle.
Regen. Dat ontwen je toch ook weer vrij snel.
"Dear user of e-mail server "Wanadoo.nl",

Our main mailing server will be temporary unavaible for next two days,
to continue receiving mail in these days you have to configure our free auto-forwarding service.

Advanced details can be found in attached file.

For security reasons attached file is password protected. The password is "11240".

Best wishes,
The Wanadoo.nl team"

En de afzender is ook Wanadoo.nl, tenzij je verder kijkt dan je neus lang is en dan het adres ziet staan van de besmette persoon via wie je dit virus krijgt.
Maar ja, als je denkt 'Dat zit wel goed', en als je denkt 'Kan best, twee dagen plat', en als je denkt 'Logisch dat ze dan twee dagen op een andere manier werken' en als je denkt 'Logisch dat ik dan een bestandje moet installeren' en als je denkt 'Fijn dat ze dat even meesturen' en als je denkt 'Wat attent dat ze het password gelijk meesturen', ja, dan is het logisch dat je dit virus zelf installeert.
Pronk dreigt met geding

AMSTERDAM - De stichting Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON) spant een kort geding aan tegen minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken, als zij de organisatie blijft uitsluiten van deelname aan het landelijke minderhedenoverleg.
Verdonk is boos op de organisatie, omdat voorzitter Jan Pronk haar nieuwe uitzettingsbeleid voor afgewezen asielzoekers vergeleek met deportatie. Hij deed dat in een interview met de Volkskrant, en later in het tv-programma Nova.
Verdonk reageerde woedend. Tijdens een kennismakingsgesprek op 10 februari wees zij de ex-minister de deur. Een brief van Pronk twee dagen later, waarin hij vertelde dat hij niet zinspeelde op de Tweede Wereldoorlog en dat het woord deportatie ook wordt gebruikt in ambtsberichten van het ministerie van Buitenlandse Zaken, hielp niets.
Pronk kreeg een boze brief terug met de mededeling dat de minister geen genoegen neemt met zijn uitleg. Drie dagen later liet ze de VON weten vooralsnog niet meer welkom te zijn bij het Landelijk Overleg Minderheden, waarin de belangrijkste migrantenorganisaties van gedachten wisselen met de overheid.
Dat strookt niet met de wet, schrijft VON-secretaris Mol in een dinsdag verzonden bezwaarschrift: 'In de Wet Overleg Minderhedenbeleid is geen bepaling te vinden die de minister de bevoegdheid geeft om het overleg met een van de samenwerkingsverbanden op te schorten.'
Daarbij verwijt de vluchtelingenorganisatie de minister dat zij het recht op vrije meningsuiting schendt. 'Uw standpunt komt erop neer dat u zich het exclusieve recht toe?igent te bepalen wat de juiste betekenis van het woord 'deportatie' is (. . .). Dit achten wij onacceptabel.'
Komt Verdonk niet terug op haar besluit, dan spant de organisatie op korte termijn een kort geding aan, zegt woordvoerder Abspoel. 'Er zit niets anders op. De minister heeft niet het recht ons uit te sluiten van het overleg.'
Het ministerie van Justitie meldt via een woordvoerster: 'Dat wachten we gewoon af.'
(Bron)
Advocaat opgepakt voor oplichting vreemdelingen

DEN HAAG - De politie heeft vrijdag een Haagse advocaat opgepakt omdat hij vreemdelingen onjuiste informatie zou hebben verstrekt over vreemdelingenprocedures. Dat meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag vrijdag.
De advocaat is de negende verdachte die in deze zaak is aangehouden. Begin februari meldde het OM al dat onder meer een 48-jarige vrouw uit Den Haag in de cel zat. Zij zou leiding hebben gegeven aan een bureau dat vreemdelingen bijstond bij de aanvraag van een verblijfsvergunning. De andere zeven personen zouden voor dat bureau hebben gewerkt.
Justitie verdenkt de medewerkers van het bureau ervan dat ze hun klanten in de waan hebben gelaten dat ze een verblijfsvergunning konden krijgen, terwijl ze in werkelijkheid geen kans meer hadden. Uiteindelijk presenteerde het bureau de hulpvragers gepeperde rekeningen, aldus het OM. Het ging om bedragen van om en nabij de 2300 euro. "Dat soort bedragen staat niet in verhouding tot het werk wat het bureau deed", zei de justitiewoordvoerder.
Het bedrijf begeleidde de klanten ook in contacten met de Immigratie- en Naturalisatie Dienst, het ministerie van Justitie en de vreemdelingenpolitie. Verder zou het schijnhuwelijken hebben geregeld.
Een van de aanklachten tegen de medewerkers van het bureau is dat zij valsheid in geschrifte hebben gepleegd door formulieren verkeerd in te vullen. Onder meer maakten zij gebruik van valse adressen. Justitie kon niet zeggen hoeveel mensen slachtoffer van de vermeende oplichters zijn geworden. Volgens de zegsman heeft het OM inmiddels enkele aangiften van gedupeerden binnen.
Van de negen arrestanten zitten er nu nog vier vast. Behalve de advocaat is dat de 48-jarige vrouw. Een 34-jarige man en een 27-jarige vrouw mogen maandag naar huis. Vijf anderen zijn al eerder op vrije voeten gekomen. Zij gelden nog wel als verdachten.
(Bron)
Zaans raadslid veroordeeld voor aanrandingen

HAARLEM - De rechtbank in Haarlem heeft vrijdag het Zaanse gemeenteraadslid V.P. veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. De 25-jarige man uit Zaandam kreeg deze straf voor twee aanrandingen. Officier van justitie H. Tillart had 212 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk, geëist.
De rechtbank acht niet bewezen dat het raadslid op 30 augustus 2002 een medewerkster van zijn restaurant heeft geprobeerd te verkrachten. De man werd daarvan vrijgesproken.
De aanrandingen gebeurden in de zomer 2003 in zijn restaurant in Zaandam. De man belaagde twee medewerksters. Het raadslid vormt een eenmansfractie in de gemeenteraad van Zaanstad met zijn partij Leefbaar Rechtvaardig Zaanstad. Hij heeft steeds gezegd dat hij onschuldig is.
(Bron)
Hm.

102 Teletekst vr 05 mrt
INDEX NIEUWS NOS-TELETEKST 1/1

Terpstra wil homoseksuele sportheld 103
RVD:geen besluit over titel Friso.. 104
Wat echt reuze vertederend is: als poes een stukje niet uit het bakje kan krijgen, gebruikt ze haar poot, gewoon als handje. Ze is linkspotig.
Als ik iets eet waarvan de katten denken/weten dat zij het ook lusten, wordt er met grote ogen naast me gezeten.
En als dat niet werkt, is er methode twee: je gaat achter de stoel van Mens zitten, en je slaat je nagels in de kont en rug van Mens, makkelijk bereikbaar door de stoelleuning heen.
Maar het werkt wel. Ik heb m'n boterhammen op, en de dame en heer zitten nu aan een lekker hapje blikvoer. Ik heb nog een concert gehad toen het blikje openging, en nu hoor ik luidruchtig smakken :-)
TT 105 Naheffing dreigt bij aanschaf pc

DEN HAAG Naar schatting 40.000 mensen die vorig jaar via hun werk fiscaal voordelig een pc hebben gekocht, dreigen een naheffing van de fiscus te krijgen. Dat is het gevolg van de versobering van de pc-priv?regeling.
De naheffing kan worden voorkomen als werkgever en werknemers afspreken om de aflossing uit te smeren over meer termijnen. De naheffing is een onbedoeld gevolg van de versobering, die pas met ingang van 1 januari is ingegaan.
De Tweede Kamer besloot vorig jaar het maximumbedrag van de pc-priv?regeling te beperken. Met de opbrengst worden de kerstpakketten weer aftrekbaar.

Beetje raar om dan achteraf alsnog te gaan heffen.
Jamaicanen verslinden sexy muesli

LONDEN - Muesli met melk en Guiness stimuleert de lidibo. Dat is althans de gedachte die leeft bij veel Jamaicanen. De mannen van het Caribische land eten daarom massaal de Super High Fiber muesli van Dorset Cereals. Het bedrijf zag de verkoopcijfers van het ontbijtmiddel met 30 procent stijgen in de laatste twee jaar, meldde vrijdag de Britse krant The Times.
Directeur Terry Crabb van het Britse bedrijf zei verbaasd te zijn door de plotselinge groei van de muesli-export. Het bedrijf exporteert al jaren naar de Cariben en de verkoopcijfers waren altijd stabiel. Het gerucht dat de muesli de libido stimuleert, heeft de verkoop echter een flinke sprong laten maken.
Dorset Cereals' Terry Crabb zei dat het gerucht niet geheel onwaar is. Het is algemeen bekend dat vezelrijk voedsel geest en lichaam stimuleert. ''Op zich is het wel logisch. Kijk maar naar de naam, Super High Fibre.'' Het product is niet in Nederland te koop.
Dorset Cereals exporteert het product naar vijftig landen, waaronder Portugal en Frankrijk.
(Bron)
Drie naalden gehaald uit hoofd Chinees

PEKING - Doktoren hebben in China drie naalden verwijderd uit het hoofd van een man. De naalden zaten al 29 jaar in het hoofd, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag. De man wist niets van de naalden af, totdat hij wegens hoofdletsel in 1994 een röntgenfoto liet maken.
De patiënt heeft geen idee hoe de naalden in het hoofd zijn terechtgekomen. Doktoren denken dat iemand de naalden door een vlies in de hersenen heeft gestoken toen de man een baby was. De schedel van een volwassene is te hard om een naald doorheen te steken. De naalden bleken drie en vier centimeter lang te zijn.
(Bron)
Molukse wijk duldt geen vreemden

SITTARD - In Sittard zijn bewoners van twee straten in opstand gekomen tegen de toewijzing van een leegstaande woning aan een Nederlands gezin. De wijk bestaat volledig uit Molukkers en zij wensen geen niet-Molukkers in hun wijk. Ze hebben dit aan woningcorporatie WVS in Sittard laten weten.
Ook hingen de bewoners een spandoek op met het opschrift: "De Molukse wijk is alleen voor Molukkers". WVS reageerde vrijdag geschrokken. De toewijzing van de woning aan het Nederlandse echtpaar wordt opnieuw "in beraad genomen", zei een woordvoerster. WVS gaat met de Molukkers praten om "misverstanden" uit de wereld te helpen.
(Bron)

Beetje bizar, hoewel ik het ook wel snap - eerst moesten alle Molukkers per se bij elkaar wonen, en nu plots niet meer.
Consumentenbond waarschuwt voor 'plofpaling'

DEN HAAG - De Consumentenbond hekelt het inspuiten van gerookte palingfilets door visproducenten met een mengsel van water en eiwit. De bond heeft in een onderzoek onder elf merken palingfilets die worden verkocht in supermarkten, bij zeven soorten runder-DNA aangetroffen. Door het inspuiten van de filets kan het gewicht van het stukje vis met ongeveer 10 procent toenemen.
"De consument die dit soort 'plofpaling' koopt, krijgt minder paling en meer water voor zijn geld", zo waarschuwde de Consumentenbond vrijdag in zijn nieuwsbrief Gezond. Het is niet verboden om een waterbindend mengsel toe te voegen aan paling, maar dan moet dit wel op het etiket staan. Volgens de bond vermeldde "slechts" een van de zeven merken met runder-DNA deze toevoeging.
(Bron)

Dat is met kipfilet toch al heel gewoon?
Mickey-gate
'Nipplegate' is ook bij Mickey Mouse in het verkeerde keelgat geschoten. Een door Janet Jackson ontworpen beeld van de muis is vanwege haar ontblote borst tijdens de Superbowl weggehaald uit het Disneypark in Orlando. Janet had Mickey voor zijn 75e verjaardag gekleed in de strakke, zwarte outfit die ze droeg bij haar Rythm Nations tour.
(Bron)
'Nederlander doet boodschappen liefst overdag'

AMSTERDAM - Minder mensen doen hun boodschappen 's avonds. Zelfs de grootste groep die 's avonds boodschappen doet, jonge alleenstaanden, bezoekt de supermarkt minder vaak. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK.
Het totale omzetaandeel van de supermarkten 's avonds is vorig jaar gedaald naar 9,5 procent. Een jaar eerder was het omzetaandeel nog 10,3 procent.
De traditionele koopavonden zijn nog steeds het populairst. Bijna driekwart van de mensen die in de avonduren de boodschappen doen, bezoeken op donderdag en vrijdag de winkels. In 1997 was dat nog ruim 72 procent. Steeds meer mensen blijken op zaterdagavond hun boodschappen te doen. In 1997 bezocht 1,5 procent van de mensen op die tijd de supermarkt, vorig jaar was dat 6 procent.
Producten die 's avonds het meest worden gekocht, zijn babyvoeding, bier, cola en deodorant.
Alleenstaanden jonger dan 40 jaar en tweeverdieners bezoeken het meeste de supermarkt in de avonduren. Van hun bestedingen in de supermarkt, vond in 2003 respectievelijk 19,6 en 18,4 procent 's avonds plaats. Een jaar eerder waren de percentages 20,8 en 21. Gepensioneerden winkelen nauwelijks 's avonds.
Goedkope supermarkten, zoals Aldi en Lidl worden niet veel bezocht in de avonduren. Zogenoemde semi-discounters als Nettorama, Boni hebben de meeste bezoekers 's avonds. Albert Heijn, Konmar en Edah scoren iets boven het gemiddelde.
(Bron)
Natuur in de stad...



(Meer)
TT 192 Weerstation glijdt onder ijsschots

MOSKOU Rusland bereidt zich voor op een unieke reddingsoperatie om 12 Russische onderzoekers met helikopters van een ijsschots op de noordpool te halen. De meteorologen zijn gestrand toen grote delen van de ijsschots waarop hun weerstation stond, afbrokkelden.
Vier van de zes gebouwtjes die ze op de schots hadden gezet, zijn in de diepte verdwenen. De weermannen wisten zich op tijd in de twee laatste optrekjes op de rest van de schots terug te trekken.
De 2 bij 2 km grote ijsschots voer, voor hij brak, 2750 km rond terwijl de mannen erop de weersveranderingen noteerden. Nu wordt gezocht naar een nieuwe schots.
TT 130 WASHINGTON George W. Bush en John Kerry zijn op dit moment bijna even populair bij de Amerikaanse kiezers. Als er nu presidentsverkiezingen zouden zijn, zou volgens een landelijke peiling 46% op Bush stemmen en 45% op Kerry.
TT 121 Bush-reclame kwetst 11/9-families

NEW YORK Familieleden van slachtoffers van de 11 september-aanslagen hebben woedend gereageerd op de eerste vier campagnefilmpjes van president Bush. Ze vinden het smakeloos dat in de video's beelden van 11/9 worden gebruikt om Bush' leiderskwaliteiten te promoten.
De filmpjes werden gisteren voor het eerst op tv vertoond. Ze bevatten onder meer beelden van brandweerlieden die doden wegdragen bij het WTC. De families eisen stopzetting van de uitzendingen.
Ook de brandweerliedenvakbond heeft het gebruik van de beelden veroordeeld. Het campagneteam van Bush vindt de kritiek onterecht en gaat door met de reclame.

Dat is nog eens over lijken gaan...
TT 104 "Friso raakt prinsentitel kwijt"

HILVERSUM Prins Johan Friso raakt op 24 april, de dag waarop hij met Mabel Wisse Smit trouwt, zijn prinsentitel kwijt. Hij wordt graaf. De Volkskrant meldt dat het kabinet hier waarschijnlijk volgende week een besluit over neemt.
Friso raakt zijn titel kwijt, omdat hij geen toestemming heeft gevraagd voor zijn huwelijk. Hij zal ook niet langer lid zijn van het Koninklijk Huis. Hij mag zich nog wel prins laten noemen. [Da's logisch, natuurlijk.]
Mabel Wisse Smit wordt gravin. Eventuele kinderen worden ook graaf of gravin. De kinderen van prinses Christina kregen destijds geen titel, nadat zij voor haar huwelijk geen toestemming had gevraagd.
Groep minderjarigen vast voor zedenmisdrijven

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft zestien minderjarige jongeren aangehouden. Een gedeelte van de groep pleegde vanaf zomer vorig jaar in wisselende omstandigheden diverse zedenmisdrijven. Ze vergrepen zich aan slachtoffers van dertien tot vijftien jaar. Dat meldde de politie donderdag.
Zij verdenkt de groep ook van tien berovingen, inbraken en bedreigingen. Bij de aanhoudingen en huiszoekingen heeft de politie elf neppistolen in beslag genomen. Van de zestien jongeren zitten er zes vast.
(Bron)
Half elftal Leicester vast na seksschandaal

CARTAGENA - Zes voetballers van Leicester City worden vastgehouden vanwege hun rol in een vermeend seksschandaal in Spanje. Ze worden ervan verdacht drie Duitse vrouwen in een hotel in La Manga te hebben aangevallen en misbruikt.
Aanvankelijk hield de politie negen spelers van de Engelse Premier League-club aan. Maar de Duitse middenvelder Steffen Freund, de Griekse international Nikos Dabizas en reservedoelman Danny Coyne werden donderdagmiddag vrijgelaten.
De zes die nog vastzitten, zijn volgens Sky Sports TV Paul Dickov, Lilian Nalis, Matt Elliott, Frank Sinclair, Keith Gillespie en James Scowcroft. Vooralsnog zijn de voetballers niet in staat van beschuldiging gesteld.
Het incident vond plaats tijdens een trainingskamp van Leicester City in La Manga. De drie vrouwen beschuldigen de zes spelers ervan dat ze in dronken toestand hun kamers binnengedrongen en hen misbruikten.
De vrouwen hebben de politie bebloede kleding gegeven en een armband die van een van de spelers zou zijn afgepakt. Artsen troffen bij de vrouwen onder meer blauwe plekken aan. De drie zouden de 'daders' via foto's hebben geïdentificeerd.
De club, die in de Premier League in degradatiegevaar is, heeft zijn volledige medewerking aan de Spaanse politie toegezegd. De rest van de selectie is terug gevlogen naar Engeland, alleen teammanager Micky Adams bleef achter in Zuid-Spanje.
Het is niet voor het eerst dat spelers van Leicester in La Magna in opspraak raken. Voormalig Leicester-speler Stan Collymore liet bij een eerder trainingskamp al eens het brandalarm afgaan en Paul Gascoigne barstte in hetzelfde oord in woede uit toen hij in 1998 hoorde dat hij uit de WK-selectie werd gezet. Gascoigne verbouwde vervolgens zijn hotelkamer.
(Bron)

donderdag, maart 04, 2004

TT 104 Werklozen kraken beleid CWI af

HILVERSUM Werklozen in Nederland zijn niet tevreden over de dienstverlening van de Centra voor Werk en Inkomen. Dat blijkt uit onderzoek van Intomart GfK in opdracht van het KRO-radioprogramma 1opdeMiddag naar het imago van het CWI.
Veel werklozen ervaren het CWI als een onduidelijke, bureaucratische instantie die weinig voor hen kan betekenen. Het is voor hen "een verplicht nummer" om een uitkering aan te kunnen vragen.
Het CWI denkt dat veel ondervraagden hun bitterheid over hun eigen positie op het CWI hebben gericht. Uit een eigen tevredenheidsonderzoek komt een veel genuanceerder resultaat naar voren.
Politie spoort Campina-afperser op via internetprovider

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) is op onrechtmatige wijze achter de identiteit gekomen van de 46-jarige F. van L. uit Chaam die afgelopen zomer zuivelproducent Campina 50.000 euro heeft afgeperst. Dat vermoedt de raadsman van de verdachte, W. Ausma. Hij dient dinsdag tijdens de behandeling van de zaak bij de rechtbank in Utrecht het verzoek in om de eigenaar van een Amerikaanse internetprovider als getuige te horen.
De politie achterhaalde de verdachte via een internetprovider die absolute anonimiteit garandeert. Ausma vindt het vreemd dat de provider onmiddellijk de naam van zijn cliënt prijsgaf aan de FBI. Hij wil weten of alles volgens de regels is gegaan. De rechtbank wees een dergelijk verzoek eerder af, maar Ausma denkt meer kans te maken nu hij de naam van de eigenaar heeft achterhaald.
Van L. wordt dinsdag ook beschuldigd van poging tot moord op een vrouw uit Deurne die in juni ziek werd na het eten van verwenyoghurt die was besmet met landbouwgif. Daarnaast legt de officier van justitie de man eerdere pogingen tot afpersing van Ahold, voedingsmiddelenconcern Sara Lee en de NS ten laste. Van L. heeft de afpersingen toegegeven, maar stelt dat het nooit zijn bedoeling is geweest om slachtoffers te maken.
De zaak tegen Van L. werd in oktober aangehouden om hem te laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum. De rechtbank wilde meer duidelijkheid krijgen over zijn motieven. Dat onderzoek is inmiddels afgerond. Ausma en het OM willen nog niets over de uitkomsten van dat onderzoek zeggen.
(Bron)
Tandarts te duur voor half miljoen mensen

AMSTERDAM - Door bezuinigingen op de tandheelkundige zorg treffen vooral de tanden van de minima. Een half miljoen mensen is niet meer verzekerd voor de tandarts, omdat de premie te hoog is. Dat schrijft de Volkskrant donderdag.
Het College van Zorgverzekeraars (CVZ) verwacht dat het aantal onverzekerden verder zal toenemen. Sinds 1 januari wordt de periodieke gebitscontrole niet meer door het ziekenfonds vergoed.
Minister Hans Laager van Volksgezondheid ontkent dat er 'barrières in de toegang naar de tandarts'. Hoogervorst ziet de tandartscontrole juist als hèt voorbeeld van marktwerking. De groep minima die de tandartspremie niet meer kan opbrengen, kiest bij acute problemen voor 'trekken', aldus CVZ. Dat is het goedkoopst.
(Bron)
Lerares mishandeld door boze moeder

BARCHEM - Een lerares van een openbare basisschool in Barchem is woensdag op school mishandeld door een boze moeder. Dat heeft de politie donderdag gezegd. Het voorval gebeurde in de klas in aanwezigheid van leerlingen van groep acht. De onderwijzeres werd geslagen en geschopt.
Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. Gezien de gezinssituatie is besloten de verdachte nog niet aan te houden. In overleg met het Openbaar Ministerie in Zutphen wordt een vervolgonderzoek ingesteld. De ouders van alle leerlingen van de Achterhoekse school worden donderdag per brief geïnformeerd. De politie wil niet zeggen wat de aanleiding voor de mishandeling is.
(Bron)
DNA-onderzoek bij vrouwen wegens stalking

ZUUK - Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen benadert enkele tientallen vrouwen uit het Veluwse Zuuk voor een DNA-onderzoek en een schrijfproef. Dit wegens het onderzoek naar een al jaren slepende stalkingzaak. Een woordvoerder van het OM heeft dat donderdag gezegd.
Inwoners van de buurtschap worden sinds 1998 getroffen door een serie misdrijven zoals brandstichtingen en bedreigingen via pamfletten en graffiti. Ook zijn remleidingen van auto's doorgesneden. In enkele gevallen heeft dit levensbedreigende situaties opgeleverd.
De politie stelde eerder dat een inwoner van Zuuk aanleiding is voor de misdrijven. Hij werd bedreigd naar aanleiding van problemen in de privé-sfeer. Ook mensen in zijn omgeving zijn bedreigd.
(Bron)
Bomexperts maken vibrator onschadelijk

BREGENZ - Oostenrijkse politiebeambten hebben donderdag explosievenexperts ingeschakeld toen ze een verdacht gezoem hoorden komen uit de kofferbak van een auto op een parkeerplaats langs de snelweg. Zij dachten aan een bom, maar de boosdoener bleek een ingeschakelde vibrator.
De brommende koffer bevatte geen explosief materiaal, wel pornoblaadjes en andere spannende speeltjes, zo meldde het Oostenrijkse persbureau APA.
(Bron)
Kind omgekomen door draaideur

KEULEN - Een kind van een jaar oud is op de luchthaven Keulen-Bonn overleden nadat het bekneld was geraakt in een draaideur.
Volgens de politie is het jongetje ter plaatse behandeld, maar stierf het korte tijd later in een ziekenhuis.
(Bron)
Gifwolk ontsnapt in haven Antwerpen

ANTWERPEN - In de Antwerpse haven is donderdag een gifwolk ontsnapt uit een gekantelde vrachtwagen. In een straal van vijfhonderd meter rond het voertuig is iedereen geëvacueerd, aldus de VRT-radio. Inmiddels zijn twaalf mensen overgebracht naar het ziekenhuis.
Door het ongeval is de A12 (in Nederland A4) van Antwerpen naar Bergen op Zoom afgesloten.
De politie vraagt mensen in een wijde omgeving van het ongeval om ramen en deuren gesloten te houden. Voor mensen die menen door het gif bevangen te zijn, is er een speciaal opvangpunt vanwaar ze eventueel naar het ziekenhuis kunnen worden gebracht.
Het gif waar het om gaat, is broom. Dat wordt onder meer gebruikt in insecticides en in brandblussers.
(Bron)
En dat krijg je dan hè. Kun je wel braaf enigszins bijtijds naar bed gaan, maar dan slaap je twee keer een uur en zit je om vier uur klaarwakker te wezen...
TT 718 Tussen 05.46 en 05.50 uur trekt het ISS als een heldere stip van west naar oost over ons land. Hij bereikt een hoogte van 79 graden richting zuiden. Er zijn nu twee astronauten aan boord.
Burgermeester aangeklaagd wegens trouwen homo's

NEW YORK - De burgemeester van een klein stadje in de Amerikaanse staat New York is gedagvaard, omdat hij het huwelijk heeft voltrokken van negentien homostellen. Hij riskeert een boete van vijfhonderd dollar of een gevangenisstraf van een jaar.
Burgemeester Jason West van New Paltz (145 kilometer ten noorden van New York) is niet onder de indruk van de aanklacht. Hij heeft aangekondigd door te zullen gaan koppels van het hetzelfde geslacht te trouwen.
(Bron)
Ecotoerisme gevaarlijk voor wilde dieren

LONDEN - Het zogeheten ecotoerisme is lang niet zo natuurvriendelijk als adverteerders vaak beweren. Volgens het wetenschappelijke blad New Scientist raken dieren als ijsberen, dolfijnen of pinguïns vaak in de stress van al die nieuwsgierige bezoekers in hun territorium. Deze negatieve effecten kunnen leiden tot gedragsproblemen, gewichtsverlies en zelfs sterfte.
Op de lange termijn zou het ecotoerisme zelfs een serieuze bedreiging kunnen worden voor het voortbestaan van bepaalde diersoorten. ''Overdracht van ziektes door bezoekende toeristen en ook aanhoudende, subtiele verstoringen van de dagelijkse bezigheden van de dieren kunnen uiteindelijk leiden tot lagere overlevingskansen en verminderde voortplanting'', aldus onderzoekers.
Nu al is bijvoorbeeld gebleken dat bepaalde soorten pinguïns kleinere nakomelingen krijgen sinds de ecotoeristen elke dag toekijken. Ook het gedrag van ijsberen en dolfijnen verandert volgens vorsers door de toekijkende toeristen.
Natuurbeschermers willen nu dat er nader onderzoek komt naar de negatieve gevolgen van het ecotoerisme. Deze snel groeiende toerismesector moet in hun ogen ''met beleid'' groeien en met oog voor de gevolgen voor natuur en milieu. Het ecotoerisme groeit in de wereld jaarlijks tussen de 10 en 30 procent. Vooral veel arme landen zien in deze vorm van toerisme een belangrijke nieuwe bron van inkomsten.
(Bron)
Vrouw vermoord na weigeren huwelijksaanbod

Een 20-jarige Amerikaanse vrouw die op Valentijnsdag een huwelijksaanzoek van haar vriend afwees, is dinsdag vermoord teruggevonden. Haar hart was uit haar lichaam gesneden. De politie heeft haar vriend gearresteerd. Die heeft de moord intussen bekend.
Het toegetakelde lichaam van Betzaida Eva Madera lag in het appartement waar ze met haar zus en haar ouders woonde. Haar keel was opengesneden en in haar borstkas zat een groot gat. In de badkamer lagen twee bebloede keukenmessen.
De 25-jarige Wilfredo Lopez werd gearresteerd nadat zijn tante de politie had gewaarschuwd. Ze had een zelfmoordbrief gevonden en wist dat hij gewapend was. Het stel heeft een zoontje van 18 maanden oud.
(Bron)

woensdag, maart 03, 2004

Geboeide hoer steelt politiewagen

De politie in Philadelphia zoekt een ontsnapte prostituée. De agenten plukten haar van de straat in de Allegheny Avenue en dropten haar geboeid op de achterbank van hun Dodge minivan.
Toen de agenten vooraan plaats wilden nemen werden ze verrast. In een wip kroop de geboeide vrouw op de chauffeurszetel. Ze gaf gas en liet de twee agenten verbouwereerd achter. "Het gebeurde zo snel, het is echt ongelooflijk", zucht agent Debra Reilly. De politie vond de dienstwagen enkele straten verderop leeg terug in Port Richmond. De geboeide hoer nam de benen en zorgt nu voor zenuwachtigheid bij de politie. De vluchtelinge is ongeveer een meter zeventig groot en zou een veelkleurige winterjas dragen. De politie vermoedt dat ze nog steeds de boeien draagt.
(Bron)
Recht op blote borsten

Een vrouw uit Florida wil een protestmars organiseren van honderden half naakte motorrijdende vrouwen door de straten van Florida. Hiermee wil ze demonstreren tegen het feit dat vrouwelijke fietsers het recht wordt ontzegd om in het openbaar hun blote borsten te tonen.
Het protest zou nog legaal zijn ook, omdat de wet het toelaat bloot te gebruiken als een vorm van politiek protest. Volgens de 42-jarige Liz Book, die het hele evenement organiseert 'zijn blote borsten al vijftig jaar onlosmakelijk met de levensfilosofie van de motorrijders verbonden'.
Mevrouw Book werd eerder al in 1998 gearresteerd voor het ontbloten van haar borsten in een bar tijdens een jaarlijks motor-evenement. Vrouwen in delen van de staten Maine en Vermont hebben onlangs het recht gekregen om zich topless in het openbaar te vertonen.
(Bron)
TT 401 Als je mag kiezen tussen twintig of vierentwintig maanden brommen, dan lijkt de keuze snel gemaakt. Niet voor een 73 jaar oude Canadees.
Angelo Foti, die werd veroordeeld voor het neerschieten van een man in zijn achtertuin, koos vrijwillig de langere straf. Deze verstokte roker ontdekte dat hij twintig maanden in een rookvrije gevangenis zou worden opgeborgen, en werd al naar bij het vooruitzicht.
Daarom liet hij zijn advocaat pleiten voor een straf van 24 maanden. Hierdoor komt hij in een federale gevangenis terecht, waar hij tot zijn genoegen wel zijn dagelijkse pakje mag wegstomen...
TT 192 Bemanning ontziet Britse vorstin

LONDEN De papegaai Sunny is de grote trots van de bemanning van het Britse marineschip HMS Lancaster. Maar als de Britse vorstin het vaartuig vrijdag met een bezoek vereert, moet Sunny tijdelijk wijken. De officieren van de Lancaster willen voorkomen dat Elizabeth II tijdens de rondleiding oog in oog komt met Sunny. Die heeft de neiging om te pas en te onpas te vloeken en te tieren. Bovendien heeft de grofgebekte tropische vogel de onhebbelijke gewoonte mensen te pikken.
De autoriteiten van de Royal Navy willen niet zeggen welke plek Sunny tijdelijk onveilig zal maken.
Klein knipje uit alle nieuws over uweetwel:

'Martin had Julie en Mélissa moeten verzorgen toen Dutroux gevangen zat. Zij zei dat ze dat mentaal niet aankon.'

Sommige dingen kan ik mentaal niet aan.
TT 111 Politie rolt motorbende Bandidos op

KERKRADE De politie heeft in Kerkrade vanmorgen één van de twee leiders van de motorbende Bandidos gearresteerd. Ook twee andere Nederlandse leden zijn door de politie aangehouden. In het naburige Aken arresteerde de Duitse politie nog eens 22 leden van de motorbende.
De andere bendeleider was zondag al in Denemarken gearresteerd. Volgens het OM smokkelde de bende grote hoeveelheden harddrugs uit Limburg naar Duitsland.
De politie doorzocht vanmorgen zestig woningen en clubhuizen, waarbij wapens en drugs werden gevonden. Er zou geen verband zijn met de moorden op drie Hells Angels, vorige maand in Limburg.
TT 104 Donner: Schiphol krijgt bodyscan

DEN HAAG Op Schiphol wordt binnenkort een bodyscan geplaatst. Minister Donner van Justitie heeft dat de Tweede Kamer geschreven. Met het apparaat kan worden aangetoond of een passagier bolletjes cocaïne in zijn lichaam heeft.
Sinds eind vorig jaar voert justitie op vluchten uit de Antillen en Suriname de zogeheten 100-procentcontroles uit. Deze controles zullen op korte termijn ook worden uitgevoerd op andere vluchten uit Zuid-Amerika naar Nederland.
De bodyscan op Schiphol moet de druk op jusitie verlichten, lichtte Donner toe. De bodyscan op de Curaçaose luchthaven blijft gehandhaafd.
De Utrechtse Pelikaanstraat ligt pal aan het spoor. Mensen die er een huis kochten, wisten dat, en konden ermee leven.
Nu wil de gemeente Utrecht de doorgaande bussen het centrum uithebben, en het plan was: we sturen ze allemaal door de Pelikaanstraat. 1700 bussen per dag, pal voor de huizen langs.
Over een tijdje wordt het spoor verdubbeld en komt er een nieuw station, waardoor het hele gebied weer op de schop moet, maar dat geeft niet volgens de gemeente.
De Pelikaners moeten dankbaar zijn, want het aantal bussen wordt beperkt, tot 'pakweg 1400, 1500' (wethouder Yet van den Bergh, Leefbaar Utrecht), dat valt binnen de milieunormen. O ja, en er komt een geluidswal van 5 meter.
Lekker leefbaar.
TT 103 Verdonk: inburgeren is niet duur

DEN HAAG Minister Verdonk (Integratie) is het oneens met de commissie-Franssen dat integreren in het land van herkomst duur is voor de overheid. De cursisten moeten zelf voor de kosten opdraaien, zegt zij in een eerste reactie.
De commissie bracht de minister vandaag advies uit. Dat luidde in grote lijnen: het opzetten van inburgeringscursussen in het buitenland is duur, en het examen moet eenvoudig zijn om analfabeten een kans te geven.
De minister denkt dat immigranten ook door een eenvoudige cursus een niveau kunnen krijgen, dat veel mensen die nu al in Nederland zijn ontberen.
Meterstanden service Nuon niet waterdicht

AMSTERDAM – Nuon biedt op internet een service waar klanten zelf de meterstanden kunnen doorgeven. Via de website vullen klanten hun ‘opnamenummer’ in, dat persoonsgebonden is en per post is verstuurd. Echter bij een paar pogingen is het niet moeilijk om bij het invulschema van een ander huishouden te komen. Dit meldt het weblog Café de Bok.
Het opnamenummer bestaat uit acht cijfers. Bij een goede gok is het mogelijk willekeurige meterstanden van een willekeurig iemand door te geven. Je ziet geen naam in beeld, maar wel een adres. Het is een kwestie van invullen en opsturen.
Volgens Nuon valt het wel mee. Het bedrijf zegt dat alle opgegeven meterstanden worden vergeleken met het verbruik van vorig jaar en niet worden geaccepteerd als deze meer of minder dan 15 % verschillen. Bovendien zal er in de toekomst ook de postcode nodig zijn om de meterstand te kunnen opgeven.
(Bron)
Scepsis over nieuwe aanpak computercrimineel

DEN HAAG - Virusbestrijders, internetdeskundigen en spamvechters twijfelen over het effect van de harde aanpak van computercriminelen die minister Donner (Justitie) dinsdag heeft voorgesteld.
Virusschrijvers zijn ongrijpbaar, bedrijven doen geen aangifte, internetaanbieders zijn huiverig om mee te werken en de meeste spam komt helemaal niet uit Nederland, aldus de critici.
Mensen die inbreken in computers of systemen platleggen kunnen een celstraf van maximaal een jaar krijgen. Het nieuwe beleid is gericht tegen ''ernstige vormen van hinder voor de computergebruiker''. Het gaat om mensen die enorme hoeveelheden mail versturen met de bedoeling computers te verstoren of verspreiders van schadelijke computervirussen. Ook krakers die informatie uit computers stelen, kunnen harder worden aangepakt.
De producent van het antivirusprogramma McAfee noemt de harde aanpak van de minister ''vrij logisch''. De schade en overlast groeit door de toenemend computergebruik door bedrijven en particulieren. Een woordvoerder stelt dat professionele, kwaadwillende computerkrakers zichzelf onvindbaar maken. ''Ze zijn ongrijpbaar.'' Ofschoon virussen steeds slimmer zijn, gelooft de softwareproducent niet dat overheidsbestrijders kennis ontberen.
Bij netwerkbeheerder Beertema van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) overheerst de scepsis. ''Een mooi verhaal maar voorlopig niet uitvoerbaar. De meeste spammers en virusschrijvers komen uit de Verenigde Staten.'' Desondanks spreekt Beertema over een stap in de goede richting.
Het onafhankelijke internetplatform ECP.NL vindt dat bedrijven vaker aangifte moeten doen van computercriminaliteit en dat de aanpak ervan een stuk effectiever kan. Volgens ECP.NL bestaat bij veel bedrijven de indruk dat ''de politie toch niets doet''.
Dit vermoeden blijkt in de praktijk vooralsnog terecht. Het doen van aangifte leidt zelden tot opsporing en vervolging. Anderzijds leidt het kleine aantal aangiften tot een grove onderschatting van de invloed en schade van computercriminaliteit. ECP.NL maakt zich hard voor ''meer blauw op de digitale snelweg''.
Donner wil de bevoegdheden van justitie en politie uitbreiden. Het Openbaar Ministerie (OM) kan internetaanbieders dwingen gegevens te bewaren die later wellicht nodig zijn voor de opsporing van computercriminelen. Sommige internetaanbieders hebben in het verleden grote bezwaren geuit tegen het afstaan van klantgegevens.
Overigens maakt minister Donner niet alle ongewenste e-mail strafbaar. Tegen de wens van de Tweede Kamer in weigert hij ook verspreiders van reclamemail te vervolgen. De telecommunicatiewet biedt volgens de bewindsman voldoende ruimte om daar met boetes tegen op te treden.
(Bron)
'Verkeer onveiliger door extra rust chauffeurs'

ZOETERMEER - De verkeersveiligheid komt in het geding als een voorstel van de Europese Commissie doorgaat om de rij- en rusttijden van vrachtwagenchauffeurs aan te passen. Dat vinden veel Nederlandse vervoerders, zo bleek woensdag uit onderzoek van Transport en Logistiek Nederland (TLN).
De Europese Commissie wil onder meer dat chauffeurs minimaal twaalf uur per dag rusten in plaats van de huidige elf uur. Dat leidt echter tot meer stress, verwacht 47 procent van de Nederlandse transporteurs. Uitbreiding van de verplichte rust veroorzaakt volgens hen alleen maar ergernis en verveling.
Een ruime meerderheid van de ondervraagde vervoerders denkt dat er problemen ontstaan bij het vinden van een veilige rustplek. Nu is er al een tekort aan parkeerplaatsen, door het voorstel verergert dat. De grootste problemen verwachten de transporteurs in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland.
Het aantal vrachtwagens op de weg groeit ook, denken de ondernemers. Ze verwachten een toename van het aantal voertuigen met 4 procent bij invoering van het plan. In Nederland betekent dat ruim 5000 extra vrachtwagens per jaar op de weg. Er ontstaat verder een tekort aan materieel en personeel, menen de vervoerders.
(Bron)
Boetes voor snelheidsduivels

DRIEBERGEN - De politie heeft dinsdagavond twee snelheidsduivels voor bij elkaar 1400 euro aan boetes laten betalen omdat zij over de Nederlandse wegen raasden.
De twee, een in de Porsche en de ander in een Mercedes met Duitse kentekens, werden door motoragenten gesignaleerd bij binnenkomst in ons land op de A12 bij Arnhem. Op dat moment reden zij beiden 173 kilometer per uur.
Bij knooppunt Oudenrijn bij Utrecht ging de Porsche over de A2 richting Amsterdam, de Mercedes via de A12 naar Den Haag. De chauffeur van het eerstgenoemde voertuig gaf volgens de politie nog wat extra gas en reed op een gegeven moment 218 kilometer per uur, her en der auto's rechts inhalend. Ter hoogte van Abcoude werd hij aangehouden.
De bestuurder werd overgebracht naar Driebergen waar hij een boete van 850 euro kreeg, die hij meteen afrekende. De bestuurder van de Mercedes werd ter hoogte van Waddinxveen tot stoppen gedwongen. Hij rekende 550 euro af.
(Bron)
Besnijdenis meisjes in buitenland hier strafbaar

DEN HAAG - Ouders die hun dochters in het buitenland laten besnijden, worden hier strafbaar. Minister Donner van Justitie heeft dat woensdag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer. Vrouwenbesnijdenis, waarbij de clitoris en soms ook de schaamlippen worden verwijderd, is in Nederland strafbaar.
Donner wil voorkomen dat de ouders naar landen reizen waar genitale verminking niet verboden is. Het mag dan in landen als Sudan en Somalië een eeuwenoude traditie zijn, in Nederland is het een ontoelaatbare aantasting van de lichamelijke integriteit, aldus Donner.
Delicten kunnen hier over het algemeen alleen bestraft worden als ze ook strafbaar zijn in het land van de pleger. Donner gaat daarop een uitzondering maken.
"We laten de eigen rechtsopvatting prevaleren boven die van het land waar het feit is gepleegd", schrijft de bewindsman. De uitzondering geldt ook voor Nederlanders die zedendelicten plegen in landen waar dat niet strafbaar is. Die kunnen hier gewoon worden vervolgd.
Donner verwacht dat de maatregel ouders zal afschrikken. Onduidelijk is nog hoe de opsporing vorm zal worden gegeven. Een voorstel van VVD-Kamerlid Hirsi Ali om alle minderjairge meisjes uit landen als Somalië jaarlijks aan een medisch onderzoek te onderwerpen, gaat het kabinet te ver. In dat plan zou een arts aangifte moeten doen.
(Bron)
Groningse politie rolt jeugdbende op

GRONINGEN - De politie in Groningen heeft de leden van een jeugdbende opgepakt die tussen oktober en januari ruim honderd keer op vernielzuchtige wijze toesloeg. Dertien jongeren in de leeftijd tussen de veertien en zeventien jaar zouden allerlei vernielingen hebben aangericht.
Ze veroorzaakten daarmee voor ruim 30.000 euro schade in een aantal wijken en een recreatiegebied in de stad Groningen. Ze gooiden ook nog een aantal ramen van passerende lijnbussen in. De passagiers bleven daarbij ongedeerd.
Ook honderd lantaarnpalen moesten het ontgelden. Daarbij liepen de jonge vandalen zelf ook groot gevaar. ,,Bij het lostrekken of losknippen van bedrading kun je een dodelijke schok oplopen'', stelde de politie woensdag.
De meeste verdachten zijn na verhoor vrijgelaten. Twee van hen brachten een nacht in de cel door.
(Bron)
Inburgeringsexamen mag niet te moeilijk zijn

DEN HAAG - Het inburgeringsexamen dat het kabinet wil opleggen aan mensen die naar Nederland willen komen voor gezinsvorming of gezinshereniging moet van een redelijk haalbaar niveau zijn. De eisen mogen niet zo zwaar zijn dat analfabeten of laagopgeleiden geen kans van slagen hebben. Het inburgeringsexamen brengt hoge kosten mee, dus het kabinet moet nog eens goed nadenken of die tegen de baten opwegen.
Een commissie onder leiding van de Zuid-Hollandse commissaris van de koningin Franssen schrijft dat in een woensdag uitgebracht advies aan minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie). Verdonk had om het advies gevraagd. Het kabinet wil het afleggen van een inburgeringsexamen in het thuisland wettelijk gaan verplichten.
Franssen wilde woensdag tijdens een toelichting in Den Haag niet uitspreken dat er beter niet begonnen kan worden met de examens in het buitenland. "Als commissie kunnen wij ons niet in dat type beschouwingen uitspreken. De politiek moet er een oordeel over vellen." Een nadere specificatie van de voorspelde hoge kosten kon hij niet geven. "Maar willen we echt werk maken van integratie, dan moeten we bereid zijn de portemonnee te trekken."
De commissie-Franssen stelt voor om bij het examen alleen de beheersing van de Nederlandse taal te toetsen. Het examineren van kennis van de Nederlandse samenleving raadt zij af. De nieuwkomers spreken de Nederlandse taal nog onvoldoende om een dergelijk examen in het Nederlands af te leggen. En examinering in de eigen taal zou veel te duur worden.
Volgens de commissie moet het kabinet ook los daarvan nog eens goed nadenken over de kosten van het project. Ze sluit niet uit dat die zo hoog worden dat investering van eenzelfde bedrag voor inburgering in Nederland meer vruchten afwerpt. De commissie vindt dat er in elk geval eerst proeven gedaan moeten worden om ervaring op te doen.
Op meer dan 160 Nederlandse posten in het buitenland zullen de examens afgelegd moeten kunnen worden. Het gaat dan om een enkel tot enkele duizenden examens per jaar. Omdat van het examen afhangt of iemand een verblijfsstatus krijgt, moet elke vorm van fraude worden uitgesloten.
De commissie denkt dat nieuwkomers zich flinke inspanningen moeten getroosten om aan de exameneisen te voldoen. Zij verwacht dat voorbereiding op het examen 250 tot 300 uur vergt. Zou ook kennis van de Nederlandse samenleving worden getoetst - wat de commissie dus afraadt - dan komt daar nog eens 50 uur bij.
Overigens vindt de commissie dat het kabinet wel audiovisueel materiaal in de talen van het land van herkomst over Nederland moet verspreiden. De gezinsmigrant krijgt dan de kans zich een goed beeld te vormen over de Nederlandse samenleving.
(Bron)
Fin vraagt vergeefs asiel in België

BRUSSEL - Een Finse dienstweigeraar heeft vergeefs asiel aangevraagd in België. De Raad van State in Brussel heeft zijn verzoek woensdag definitief afgewezen.
Jussi Hermaja vluchtte eind 2001 uit Finland. Daar was de pacifist veroordeeld tot ruim een halfjaar celstraf omdat hij zijn dienstplicht en vervangende dienstplicht weigerde.
Finland is het enige EU-land dat dienstweigeraars naar de gevangenis stuurt. De vredesbeweging vindt dat het land daarmee de mensenrechten schendt. Amnesty International overweegt een actie voor de man, zodra België hem uitlevert aan Finland.
(Bron)
Doorbraak ouderen op internet is een feit

AMSTERDAM - Een kwart van de 65-plussers is wekelijks op internet te vinden. Dit blijkt uit de Internetmonitor, een onderzoek dat sinds 1995 door Trendbox wordt uitgevoerd. Nog maar een jaar geleden begaf 13% van de 65-plussers zich minimaal één keer per week op internet. In 2004 is dat opgelopen tot 25%.
Hoewel een grote groep ouderen niet op internet te vinden is, kan begin 2004 gesteld worden dat de digitale doorbraak van de oudere Nederlander een feit is. Jongeren, die internet al veel eerder ontdekt hadden, zijn als groep inmiddels vrijwel geheel online. Maar liefst 91% van de 16 tot 25 jarigen is minimaal één keer per week aan het surfen.
In algemene zin valt op, dat het wel eens gebruik van internet in één jaar gestegen is van 71% naar 76%. Een ander opmerkelijk gegeven is de groei van het aantal Nederlanders dat minimaal één keer per week on line is, van 57% naar 66%. Er zijn dus niet alleen meer Nederlanders op het internet, maar zij zijn er ook vaker dan voorheen te vinden.
Een andere primeur is, dat het aantal vrouwen dat minimaal wekelijks over het internet surft voor het eerst gelijk is aan het aantal mannen. Vijf jaar geleden bestond de Nederlandse internetbevolking nog voor tweederde uit mannen, en voor eenderde uit vrouwen.
Als we kijken naar de groep die minimaal maandelijks on line is, dan blijkt dat Nederland na Zweden het hoogste internetgebruik ter wereld kent. De verschillen zijn daarbij minimaal: 76% van de Zweden surft minimaal maandelijks, tegen 74% in Nederland. Dit is veel hoger dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar 63% van de bevolking één keer per maand of vaker op internet actief is.
(Bron)

dinsdag, maart 02, 2004

Bijvoeden baby's oorzaak overgewicht

GRONINGEN - Het gebruik van flesvoeding naast moedermelk bij baby's leidt tot vetopslag die op latere leeftijd kan leiden tot vetzucht. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG).
Volgens de wetenschappers hangen de voedingsgewoonten van de baby nauw samen met het ontstaan van chronische voedingsziekten op latere leeftijd, zoals overgewicht of diabetes.
Factoren als aanleg, calorierijke voeding en gebrek aan lichaamsbeweging vormen niet de volledige verklaring voor aandoeningen als obesitas (vetzucht). In de eerste levensjaren wordt de stofwisseling van de baby geprogrammeerd. Het gebruik van flesvoeding naast babymelk verhoogt bijvoorbeeld de energieopname van een vier maanden oude baby met 18 procent.
(Bron)
Robot vindt bewijs voor water op Mars

WASHINGTON - De robot Opportunity heeft op Mars duidelijke aanwijzingen gevonden dat de rode planeet eens ''doordrenkt'' was met water.
Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA dinsdag bekendgemaakt. Er moet meer dan genoeg water zijn geweest om leven te ondersteunen, aldus experts. De robot heeft echter geen sporen van levende organismen gevonden.
Bepaalde zwavelverbindingen en de vorm van rotsen die Opportunity onderzocht in de vlakte Meridiani gaven de experts het bewijs. ''Er is eens vloeibaar water door deze stenen gestroomd. Het veranderde hun gesteldheid en het veranderde hun chemische samenstelling'', aldus wetenschapper Steve Squyes.
De Amerikaanse sonde Mars Odyssey vond in maart 2002 de eerste directe aanwijzingen voor water op Mars. Vlak onder het oppervlak van de buurplaneet van de aarde bleken ijsvlaktes te liggen, zo ontdekte de satelliet. De Europese Mars Express bevestigde in januari de vondst van de Amerikanen. Ook registreerde het dat waterdamp uit de Marsatmosfeer in de ruimte verdween.
Opportunity is een van de twee Amerikaanse robots die sinds januari over het Marsoppervlak rijden. De voertuigen moeten tot ten minste april naar sporen van water en mogelijk leven zoeken.
(Bron)
Ravage na dollemansrit met vrachtwagen

WESTZAAN - Een vrachtwagendief heeft dinsdag in Westzaan een ravage aangericht in een poging aan de politie te ontkomen. Een verkeerspaal, bermen, geparkeerde auto's, een tuin en een hek moesten er aan geloven. Achtervolgende agenten kwamen met de schrik vrij, zo maakte de politie bekend.
De dollemansrit begon in de berm van de provinciale weg bij Westzaan, toen de politie de bestuurder van de vrachtauto wilde controleren. De man gaf echter plankgas en probeerde al spookrijdend te ontkomen.
Toen dat mislukte en hij zich in Assendelft dreigde vast te rijden, baande de man zich een weg dwars door een rij geparkeerde auto's, een hek en een tuin.
Korte tijd later ontkwamen de politieagenten aan een botsing door hard achteruit te rijden toen hun belager op hen inreed. Zij konden de man uiteindelijk pakken toen die een doodlopende straat inreed en te voet verder moest vluchten.
De chauffeur wordt onder meer poging tot doodslag ten laste gelegd. De politie schat dat de schade in de duizenden euro's loopt. Over de identiteit van de man heeft zij geen mededelingen gedaan.
(Bron)
Dood gewaande baby na zes jaar teruggevonden

PHILADELPHIA - Een dood gewaand meisje is op zesjarige leeftijd bij toeval levend teruggevonden door haar moeder. Het meisje verdween als baby van tien dagen oud bij een binnenbrandje in een woning in Philadelphia.
De politie ging er destijds van uit dat de baby was omgekomen, maar zes jaar later blijkt ze te zijn ontvoerd en opgevoed door de vermoedelijke brandstichtster. Dit berichtte dinsdag het dagblad The Philadelphia Inquirer.
De politie heeft met behulp van DNA-tests vastgesteld dat Delimar Vera inderdaad de dochter is van Luz Cuevas. Zij zag het meisje twee maanden geleden toevallig op een verjaardagsfeestje in Philadelphia. Ze was geschokt door de gelijkenis van het meisje met haar andere kinderen en haarzelf.
De ontmoeting bevestigde verdenkingen die de moeder al eerder had gekoesterd tegen de vrouw die de moeder beweerde te zijn. Ze ontmoette die vrouw voor de brand wel en daarna praktisch niet meer. Mede dankzij de inzet van een lokale politicus stortte de politie zich de afgelopen weken op de zaak. Die zoekt momenteel de voortvluchtige, zelfverklaarde moeder van Delimar wegens brandstichting en ontvoering.
Het meisje is ondergebracht bij de kinderberscherming en zal onder begeleiding van deskundigen aan haar echte moeder worden voorgesteld.
(Bron)
Trouwens: die 'vochtige' pleisters zijn wonderdingen. Ik heb de diepste kattenkrab daarmee beplakt, ondiepere met gewone - de diepste ziet er nu het beste uit: keurig fijn lijntje, randjes netjes aan elkaar gehecht. Dat had ik niet verwacht!
"NS Vaste klanten, opgelet! Bent u in het bezit van een Voordeel-urenkaart of Jaarkaart, dan staan er u nog leuke verrassingen te wachten dit voorjaar. Om te beginnen krijgt u maar liefst 15% korting op een FBTO Autoverzekering"
(Zie)

Ja tuurlijk. Er zijn vast treiners die een auto hebben. Maar toch is dit product niet het eerste waar ik aan denk bij voordeelacties van NS...
Wachtrijen blokkeren internetbankieren Postbank

AMSTERDAM - Klanten van de Postbank kunnen de komende tijd moeilijker bankieren via internet. De nieuwe pagina's van de bank trekken veel bezoekers die bovendien veel langer blijven dan was ingeschat. De kans bestaat dat klanten daarom in een wachtrij terechtkomen, aldus een woordvoerder van de Postbank dinsdag.
Vorige maand lanceerde de Postbank een nieuwe internetpagina als alternatief het oude computerbankieren via het zogeheten Girotel. Volgens de bank is er veel interesse voor de nieuwe dienst die meer mogelijkheden biedt en bovendien gratis is.
Ongeveer 500.000 klanten kunnen er al gebruik van maken. De Postbank doet voorlopig niets aan de wachtrijen. “We verwachten dat het de komende weken zal afnemen.”
(Bron)

Het lost zichzelf wel op ja, hoe meer mensen afknappen op dit soort 'service', hoe rustiger het wordt.
Ook heel fijn dat je wel je actuele saldo kunt zien, maar dat de transacties die tot dat saldo leidden, pas de volgende dag te zien zijn. Heel praktisch allemaal.
'Thuiswerken breekt in 2004 definitief door'

AMSTERDAM - Volgens het accountancybedrijf Ernst & Young zal thuiswerken in 2004 doorbreken in Nederland. Dat blijkt uit eigen onderzoek van het bedrijf onder 615 directeuren, managers en professionals.
Hieruit is gebleken dat drie op de tien van de ondervraagden een sterke toename onder het aantal thuiswerkers in hun bedrijf verwacht.
Belangrijkste redenen voor mensen om thuis te werken zijn: ongestoord werken, efficiënter werken, het mijden van files en reistijd. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat thuiswerken momenteel het meest populair is in het kleinbedrijf.
Tweederde van de ondervraagden in deze tak werkt geheel of gedeeltelijk thuis. Het aantal werknemers die thuiswerken in bedrijven met meer dan honderd werknemers (het grootbedrijf) ligt volgens het onderzoek op 35 procent.
(Bron)