zaterdag, juni 01, 2002

Update: de vrijgelaten Alanya-dader zit weer vast. Het OM gaat uitzoeken wat er mis is gegaan.

Strawberry: 20/100 Pear: 0/100 Banana: 30/100 Tomato: 35/100 Lemon: 15/100

Take the What Fruit Are You? test!


(Via Kim)
NOS-TT 371 za 01 jun

Een Duitse taxichauffeur wist onlangs niet wat hem overkwam. Zijn passagier ontdeed zich tijdens de rit van al haar kleding en eiste seks van de man.
De 33-jarige vrouw had er zo veel zin in, dat ze tijdens de rit door Hamburg al haar kleding uit het raam smeet. Ze gooide vervolgens al haar vrouwelijke charmes in de strijd om de chauffeur te verleiden. Deze moest hier echter niets van hebben en belde de politie op.
Nadat de vrouw haar kleding terug had gekregen van de politie, moest ze gewoon voor haar ritje betalen. Ze wordt niet aangeklaagd door de chauffeur.
NOS-TT 371 za 01 jun

Aankopen doen op het internet is snel en gemakkelijk. Een 13-jarige jongen uit Ohio in Amerika, vond het e-shoppen zo leuk, dat hij voor de lol een vliegtuig en helikopter kocht.
De jongen deed deze aankopen op school. Met het password van een kennis kocht hij op Ebay voor zo'n $1,1 miljoen de helikopter. Het vliegtuig kocht hij voor $199.000. Toen de helikoptereigenaar de kennis opbelde voor de betaling, kwam de zaak aan het licht.
De aankopen zijn inmiddels geannuleerd. Ook jongen komt er goed van af, hij zal niet worden vervolgd.
Nog even over die voetbalpoule: had iemand 8-0 voorspeld?
Baby verdronken in wasmachine

ROME - De politie in de Italiaanse plaats Sacile heeft vrijdag het levenloze lichaam van een pasgeboren baby ontdekt in een wasmachine. De lugubere vondst in het noordoosten van het land werd gedaan na een tip. De 20-jarige moeder van het kind is naar een ziekenhuis overgebracht.
Naar verluidt wist geen van haar familieleden dat ze zwanger was. Onderzoek moet uitwijzen of het kind mogelijk al dood was voor het de wasmachine inging.
Eerder deze maand werd in Noord-Italië een 31-jarige vrouw gearresteerd omdat ze haar kind van acht maanden in de wasmachine had gestopt. De baby verdronk in het apparaat.
(Bron: Nu.nl)

Lijkt me dat je dan toch wel ernstig in de war moet zijn... Een paar jaar terug werd hier in de wijk ook een pasgeborene dood in een sloot gevonden. De moeder is later wel opgespoord, maar ik weet niet meer hoe dat afliep.
Moet ineens ook denken aan die beelden die je met regelmaat in Amerikaanse ziekenhuisdocu's ziet: jong meisje komt met heftige buikpijn op de EHBO, en kan wat later vertrekken met baby. Terwijl ze niet wist dat ze zwanger was. Doen ze daar helemaal niet aan voorlichting? Viel haarzelf niks op? Durfde ze dat niet onder ogen te zien? Snapte ze het misschien ècht niet? Merkte haar moeder niets? Hoe gaat het verder met zo'n meisje, en met haar kind?
Op de hoek is een bussluis. Bij die bussluis staan van die gele waarschuwingszuiltjes, met bovenop een bordje-met-pijl. Een automobilist heeft niet goed naar de pijl gekeken en nu ligt één zo'n waarschuwingspaaltje treurig op z'n kont. Een functie heeft ie nu niet, omdat geen autorijder 'm nog ziet. En dan ga ik twijfelen. Veelzeggend is dat ik al gezien heb dat ie geen betonnen voet of zo heeft. Hij moet te tillen zijn. Hij is niet verlicht, dus ik zal niet het probleem hebben dat vriendje ooit had met een verlicht zuiltje: alles was los behalve de stroomkabel.
Het is natuurlijk niet netjes om zo'n ding te adopteren. Maar hij ligt daar zo zielig. Als ik even weg ben, weet u waar ik ben ;-) Dit is wel een wijk met veel studenten, dus het kan ook zijn dat Zuiltje al onderdak heeft.

vrijdag, mei 31, 2002

Marti vond een link... Kun je deze cursus ook op je CV zetten? Het is ongetwijfeld een loffelijk streven, maar het werkt hilarisch, vooral met die opmerking over kennisverrijkende video's en websites, en dan nog die Planet-struisvogel er steeds tussendoor...
NOS-TT 401 vr 31 mei

Rokers kunnen op internet stickers met hun eigen teksten maken om deze vervolgens over de nieuwe vetgedrukte waarschuwingsteksten op pakjes sigaretten heen te plakken.
De site die het allemaal mogelijk maakt had zes uur na de lancering afgelopen donderdagmiddag al duizend 'hits'.
Vooral teksten die de gevaren van het roken relativeren worden uitgeprint.
Twee Groningse webdesigners kwamen in hun rookpauze op het idee voor de site.
Ze zien wel commerciële mogelijkheden voor de site, maar zijn niet van plan deze ook te gaan exploiteren.

En uiteraard staan er ook zeer subtiele mededelingen bij alle inzendingen...
NOS-TT 371 vr 31 mei

De stad Kortrijk blijft verbazen. Al eerder werden in deze Belgische stad de vuilniszakken voorzien van gedichten; nu komt er binnenkort een bos op wieltjes.
Meerdere wijken moeten van het bos kunnen genieten, vindt het stadsbestuur.
De bomen komen in containers of grote kuipen te staan. Ze worden in ieder geval niet, zoals bij een normaal bos, in de grond geplant.
Milieuschepen (wethouder) Coene, die uit de reclamewereld afkomstig is, bedacht het plan. Hij hoopt met het verrijdbare bos de aandacht te trekken voor een nieuw bos ten zuiden van de stad.
NOS-TT 192 vr 31 mei

ERBACH Het is voor sommige mensen nog even wennen, die euro. In het Duitse Erbach bleek een pompbediende nog niet helemaal op de hoogte van de nieuwe biljetten. Een klant rekende daar af met een biljet van 300 euro. Netjes kreeg hij vervolgens 250 euro'tjes terug.
Bij nader inzien bleek het bankbiljet toch wel vreemd. De afbeelding op het briefje bestond uit twee naakte vrouwen die tegen een Grieks uitziende zuil leunden. Toen ging hem een lichtje op.
In plaats van zich vreselijk te gaan schamen, toog de gedupeerde pompbediende naar het politiebureau om er aangifte te doen van oplichting.
Ik vermoed dat veel collega's en andere WK-poulers al een beetje de pé inhebben. En had ik nou toch maar meegedaan, de eerste uitslag had ik al goed gehad ;-)
Het hoort niet, maar toch: ik sluit me aan bij Suffie. Lees het stukje 'Suffie houdt van Katja', en ook het commentaar van Marti daarop. Zij weet het zelfs in één woord samen te vatten.
Gesignaleerd in het vijvertje: een kleine bruine kikker. Hij zat gezellig met zijn lijf in het water en z'n koppie er bovenuit in de zon.
Dit is dan zo'n kop die mijn geest op een zijspoor weet te brengen:

Hazelnut executive to head International Tree Nut Council
Eén van de moordenaars/verkrachters van Alanya is vrijgelaten.
'De dader, Hakan K., is op basis van de nieuwe amnestiewet in Turkije op 23 mei na zeven jaar celstraf vrijgelaten. Hij zei in een interview met de cameraploeg dat hij zich niets meer van het incident kan herinneren, omdat hij te veel champagne zou hebben gedronken. Ook betuigt hij zijn spijt en roept hij de twee slachtoffers die nog in leven zijn op naar Turkije te komen voor een verzoeningspoging.'
(Bron: Nu.nl)

En wie zou er baat moeten hebben bij dat verzoenen?

donderdag, mei 30, 2002

Eng verhaal over de risico's die aan het gebruik van de terug-/back-knop kunnen zitten:
'De pagina heeft echter ook een link; bijvoorbeeld 'Wanna see more?' Deze link verwijst naar een niet-bestaand adres. De bezoeker ziet een foutmelding - niet iedereen weet dat zo'n foutmelding een webpagina is die van de eigen pc afkomstig is. Hij krabt zijn hoofd, en klikt op de knop 'Terug'. En dan blijkt deze knop inmiddels van functie te zijn veranderd. Het script treedt nu in werking. Maar omdat de knop 'Terug' onderworpen is aan dezelfde veiligheidsmaatregelen als de laatst vertoonde pagina, (en dat was een intern bestand van de pc), wordt nu nagenoeg iedere actie door de beveiligingsinstellingen toegestaan!'
'Lezers van Webwereld hebben gemeld dat de virusscanners van McAfee, AVP en Kaspersky alarm slaan als ze de voorbeeldcode van Sandblad tegenkomen. Beet stelt daartegenover dat in ieder geval Esafe, CA Inoculate en Norton (alle voorzien van de laatste update) dat niet doen - noch bij het laden van een besmette pagina, noch bij het uitvoeren van het script, noch bij het doelgericht scannen van een map waarin de besmette pagina is opgeslagen.'
NRC meldt:

'Ruzie in koninklijke familie van Swaziland

MBABANE, 29 MEI. In Swaziland zijn zes leden van de koninklijke familie uit het paleis gezet voor het dragen van dreadlocks en het roken van marihuana. Het betreft aanhangers van het rastafari-geloof, die beweren dat ze door het roken van marihuana met hun schepper kunnen communiceren.
De verbannen familieleden zouden gisteren het paleis zijn uitgezet na grove taal tegen de koning, Mswati III. Ze namen hun toevlucht tot de residentie van wijlen koning Sobhuza II, Mswati's vader, maar moeten ook dit oord verlaten. Zij beweren dat paleiswachten hen hebben verbannen om te verhinderen dat ze de koning zouden bezoeken. Zij claimen een belangrijke boodschap voor de koning te hebben, die ze in een droom gekregen zouden hebben van god. Deze zou gaan over Mswati's bewind.
De zes familieleden werden er eerder dit jaar al van beschuldigd dagga, de Zuid-Afrikaanse marihuana, te roken op het paleis, en er personen binnen te halen die niet van koninklijken bloede zijn.
Victor Zulu, een van de uitgezette familieleden, zei dat zij ,,boodschappers van vrede'' zijn, en dat ze ,, het geheim van het leven kennen en het bevel gekregen hebben dit aan niemand behalve de koning mee te delen''. Maar hij zei ook dat ,,er veel dingen gebeuren die onheil over het land brengen, en wij moeten dit aan de koning vertellen''.'

Ook wordt er in het artikel een nadeel van polygamie genoemd:
'De koning van Swaziland mag zo veel vrouwen hebben als hij wil. Gisteren huwde Mswati zijn achtste vrouw. Zijn vader Sobhuza II had er meer dan zestig, die hem zo'n tweehonderd nakomelingen schonken - allemaal broers en zussen die Mswati niet alleen financieel moet onderhouden, maar die ook twisten over de troonopvolging. Mswati, die zelf inmiddels vijftien kinderen zou hebben, klaagde vorig jaar over stress en te weinig tijd voor zijn ,,gezin''.'
Cactusvruchtthee smaakt nergens naar :-( Ja, naar thee, maar niet naar cactusvrucht.
NOS-TT 121 do 30 mei

EP beperkt privacy op internet

BRUSSEL De 15 landen van de EU mogen het belgedrag en het internetgebruik van burgers langdurig laten opslaan. Dat heeft het Europarlement bepaald. De 15 landen kunnen zelf bepalen of ze overgaan tot de informatie-opslag.
De gegevens vallen onder de Richtlijn voor privacy in de telecomsector, die de privacy van burgers moet beschermen en opsporing van terroristen eenvoudiger moet maken. De providers maken bezwaar omdat zij voor de opslag kosten maken.
Het wordt bedrijven verboden burgers te bestoken met email- en sms-berichten. Die mogen alleen worden verstuurd als de ontvanger er toestemming voor geeft.

Dus dan kunnen die SMS-bombardementen die de politie nu als wapen inzet, ook niet meer.
Ik horde trouwens dat de politie van Amsterdam aan het nadenken is of de eenmansactie van een van hun agenten wel of niet kan: de agent ergert zich aan verkeerd geplaatste fietsen en laat de banden leeglopen. Van mij mag het, op voorwaarde dat hetzelfde gebeurt bij verkeerd geparkeerde auto's en het aantal fietsenstallingen etc. wordt uitgebreid.
Ik dacht dat het redelijk weer zou worden, maar het licht hier is groen, alsof de zondvloed elk moment kan gaan beginnen.
De meneer die zonder hulp en zonder hulpmiddelen de Mount Everest heeft beklommen, meldt dat zijn vingers bevroren zijn en dat ie uitgeput is.
Zou hij nou echt gedacht hebben dat ie juichend weer naar beneden zou rennen?
NOS-TT 371 do 30 mei

De Stichting Rokersbelangen wordt de ANWB voor de rokende Nederlander. Zij bieden hun leden onder andere juridisch advies, goedkopere verzekeringspakketten en een speciaal datingbureau.
"De afgelopen jaren is door de politiek een klimaat gecreëerd waarbij rechten van rokers steeds verder terug worden gedrongen. Onze stichting wil met het Rokers Loyaliteitsprogramma (RLP) deze discriminatie tegengaan", aldus een woordvoerder van de stichting.
Zo'n 40.000 sympathisanten van de SRB komen al sinds 1993 voor de rechten en belangen van de volwassen roker op.

Zo is dat. De roker wordt gedemoniseerd.
Vaag zonnetje schijnt door de wolken heen, ik zie mensen naar hun werk gaan, ik heb liters thee op, en ik ga klotsend naar bed in de hoop nu gewoon te kunnen slapen zonder steeds wakker te worden - hoewel ik een bang vermoeden heb dat al die thee er ook uit moet.
Zzzzzzz...
Moet nu ineens weer denken aan de schok die mijn moeder kreeg toen mijn ouders bij de nieuwe overburen gingen borrelen. De buren waren getrouwd, maar hadden geen kinderen, dat was al wat, en zij was wat hipper dan haar leeftijd volgens de mores toestond, ze hielden van jazz, en tot overmaat van ramp hielden ze ook van Franse kaas, lekker rijpe druipkazen, èn ze serveerden gemarineerde geitenkaas. Dat laatste leidde ertoe dat mijn moeder mij wakker maakte, nadat ze heel grondig haar tanden had gepoetst, en siste: 'Volgens mij was het gemarineerd in de geitenpis!'
Later deed de Rambol haar intrede als feestavondkaasje, ter afwisseling van de pinda's en de blokjes kaas met en zonder augurk, en nog later wende mijn moeder zelfs aan Boursin.
Van A naar Beter.
Wie verzint dat soort slagzinnen?
Het doet mij denken aan een tijd terug, een tijd dat je soms nog agenten het verkeer zag regelen op enge dingen als rotondes, een tijd dat mensen zelfs in een redelijk grote stad gewoon een tasje met geld aan de deur konden hangen voor leveranciers die aan huis kwamen, een tijd dat je nog ijsjes voor een kwartje kon krijgen bij Jamin, en de lekkerste was zo'n plak met drie smaken (aardbei, vanille, chocola) die je vasthield tussen twee ontzettend vieze wafeltjes. En dan beschouwden we in de jaren '70 de Jamin van toen als achterlopende winkel, waar nog een jaren '50-sfeer hing.
(Ik heb het weer over eten, dat krijg je als je een dag op thee doorbrengt.)
Borssele gaat pas dicht als ie afgeschreven is; Pakistan is bereid als eerste een atoombom te gebruiken; politie speurt illegaal illegalen op via AH-bonuskaart (dat zijn dan wel geïntegreerde illegalen).
Lekker begin van de dag.
Gevonden: Thee etc heeft amarettothee en amandelthee, en Irish cream met cacao-whiskysmaak.
Stracciatellathee! Advocaatthee! Kaboutermix!
Bosvruchten, Ceylon, kiwi, Lapsang Souchong, sterrenmix, groene, citroen, Darjeeling, kersen, lentemix, Oolong, bramen.
Ik wil hazelnootthee. Chocoladethee. Er blijkt wel rijstthee te bestaan, en witte thee was me ook onbekend. Meer over thee op Saisonnier.


Deze foto is - op wallpapergrootte - te downloaden bij National Geographic, waar ze veel mooie foto's hebben. Zoek met het datumsysteem (onderaan de pagina) naar 15-12-2001.
De foto is van Second Beach, Washington, gemaakt in 1997 door Jim Richardson.
Na veel gedoe en gehannes liet ik me bekeren tot de mobiele telefoon. En het bleek typisch zo'n ding dat zichzelf onmisbaar maakt, want het is wel zo makkelijk om even te kunnen bellen dat er vertraging is bij het huiswaarts reizen, of dat het iets later wordt voor je aan die huisreis gaat beginnen.
Ik heb een fossiel model. Nee, niet zo'n ding zoals je ze nog wel eens ziet in films, toen we dachten: een mobiel toestel is een gewoon toestel dat je draagt. Maar laatst keek ik naar het telefoontje van mijn collega - die kan drie keer in mijn toestel. Tegenwoordig heb je een hip klein toestel, of een wat grotere met een schermpje waarop je ook echt iets ziet van de site die je mobiel bezoekt, of je bent een loser want je hebt een vrij groot toestel waarmee je alleen kunt bellen en SMS-en.
Vriendje was ook geen mobiel-fan, tot ie er een kocht. Vervolgens kocht ie er een voor mij, en kreeg er een van zijn werk, die kleiner en moderner is en o zo handig, want als de batterij van zijn horloge leeg is, kan ie op zijn telefoon kijken hoe laat het is.
Vroeger hàd je niet eens horloges op batterijen...

woensdag, mei 29, 2002

Ze zijn weer bezig:
'Sorry, publishing is temporarily unavailable.'
Vrachtwagenchauffeur mishandeld wegens rijgedrag

ROTTERDAM - Twee Rotterdammers hebben dinsdagmiddag een vrachtwagenchauffeur op de rijksweg bewerkt met een hamer, omdat zij zich ergerden aan zijn rijgedrag. Volgens de politie liep de 32-jarige chauffeur uit Den Bosch ernstig oogletsel op.
Het conflict ontstond op de A20, ter hoogte van het Terbregseplein. Op de vluchtstrook belaagden de Rotterdammers, van 24 en 27 jaar oud, de Bosschenaar. Het slachtoffers is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de twee belagers aangehouden en ingesloten.
(Bron: Nu.nl)
Buikgriep blijkt besmettelijk via het net :-(
De Utrechtse politiekorpschef Vogelzang loopt vast wat voor de muziek uit: hij vindt dat bij elke misdaad een DNA-onderzoek gedaan moet worden. Dat DNA moet dan vergeleken worden met DNA uit de databank met onopgeloste misdrijven.
Ik dacht dat ze zo weinig tijd hadden...
(En is het zinvol om bijvoorbeeld het DNA-profiel van een inbreker te matchen met de profielen van nog niet gevonden verkrachters?)
Wederom ferme taal van Herben: de grenscontroles komen terug.
O.
Ik denk dat ik voortaan consequent met mijn Nieuwzeelandse paspoort op zak ga lopen. Of dat ik toch via zo'n duistere site een paspoort uit een vaag land bestel, en daar een bijbehorende niet snel te herkennen taal bij ga leren. Voor ze er bij zo'n controle achter zijn dat ik een officiële, legale Nederlandbewoner ben, heb ik tenminste nog wat lol gehad van de Pim-revolutie.
Eens in de zoveel tijd heb ik een dropverslaving. Meestal is er dan maar één dropje wat er mee doorkan, zo heb ik honingdropperiodes gehad, wybertjesweken, dubbelzoute droptijden, enzovoorts. Ik vrees dat een nieuwe droptijd aangebroken is. Ik ben ineens gevallen voor Sneker zoethoudertjes, zoethoutdrop. Ik kan nooit 'normaal' eten of snoepen, ik ben zo iemand die een zak sinaasappels haalt en 'm dan in twee dagen voor driekwart wegkaant, waarna de rest verlept. Een zak chips gaat in één keer op, ik eet of helemaal geen brood of een half brood per dag - vaak meer voor het beleg dan voor het brood. Hoewel ik jaren terug me ongans kon eten aan een bepaald brood van de Appie. Ze hebben het allang niet meer, maar dat heeft niet aan mij gelegen.
Ik geloof eigenlijk dat ik helemaal niet kan eten. Ik kan schrokken, of ik kan walgend mijn gezicht afwenden (Baaaah! Broccoli!), maar er zit zelden wat tussen. Of ik moet 'uit' zijn, met anderen erbij. Dan kan ik heel netjes eten.
Surprise: er moet flink wat gewicht af. Een kwart zou mooi zijn, maar zelfs een halvering zou niet echt tot ongerustheid over mijn gewicht hoeven leiden. Wat betekent dat mijn huidige gewicht dat wel doet. Als ik daar over nadenk, krijg ik weer vreselijk zin in eten. Eten helpt tegen enge dingen, en maakt alles uiteindelijk nog veel enger.
Hier is een omkatalarm echt zinvol: Ohm's weblog zou wel mogen beginnen met een zonnebriladvies voor mensen die gewend waren aan het oude uiterlijk ;-)
En dan nog een uitbreidingsalarm: Patrick heeft zijn gedichten gebundeld op een aparte pagina.

dinsdag, mei 28, 2002

Uitslag:


NOS-TT 401 di 28 mei 20:26:22

Veel mannen zouden het liefst zien dat hun vrouw zo slank is als een fotomodel. Zo niet een Turkse man, die zijn vrouw voor de rechter had gedaagd nadat zij in zes jaar huwelijk twintig kilo was afgevallen. Voor de man was dit reden een echtscheiding aan te vragen.
De rechter bekeek de vrouw eens goed, vond haar ook te mager en gaf de man gelijk. Hij ontbond het huwelijk.
NOS-TT 371 di 28 mei

The Bank of England zit met een groot probleem. Vorige week zijn in Engeland nieuwe briefjes van 5 pond verspreid. Aan het eind van de week stroomden de klachten echter binnen.
Wat blijkt: als je over de biljetten wrijft, verdwijnen de serienummers. Wel handig voor bankrovers, maar het is toch niet echt de bedoeling.
De bank heeft de briefjes uitvoerig getest en het blijkt te kloppen. Als voorzorgsmaatregel heeft de bank de postkantoren verzocht de briefjes niet meer aan de klanten mee te geven. Nader onderzoek volgt...
Verdachten in Nigeriaanse fraudezaak opgepakt

AMSTERDAM - De politie in Zuid-Afrika heeft zes mannen opgepakt die duizenden internetters opgelicht zouden hebben. De mannen stuurden e-mailberichten met verzoeken om hulp in ruil voor vergoedingen van miljoenen euro's.
De gearresteerde mannen, vier Nigerianen, een Kameroener en een Zuid-Afrikaan, zouden vele miljoenen euro's van hun slachtoffers hebben ontvangen.
Er werd gebruik gemaakt van een brief waarin aan de ontvanger werd gevraagd om als bank te fungeren. Het slachtoffer moet als tussenpersoon dienst doen om de 'vele miljoenen' die op een bankrekening staan, vrij te krijgen. Daarvoor wordt hem een beloning beloofd.
Maar de oplichters vragen het slachtoffer wel financieel bij te springen in de transactiekosten voordat het geld van de bank komt. Als dat geld eenmaal in het bezit is van de oplichters, verneemt het slachtoffer niets meer van de deal.
Bij de verdachten is ook een grote hoeveelheid drugs in beslag genomen, een aantal computers en valse papieren.
(Bron: Nu.nl)

Ik heb dit nooit zo begrepen. Blijkbaar zijn er mensen die hier intrappen, maar ben je dan niet erg naïef? Lang geleden liep ik met een vriendin door de stad, en zij wist het zeker: het waren geen oplichters. Een minuut later was ze honderd gulden kwijt aan de balletje-balletje-spelers. Dat zijn van die momenten dat het niet leuk is om gelijk te hebben. Het kostte me nog moeite om haar ervan te overtuigen dat het niet slim was om geld van mij te lenen voor een tweede kans.
Misschien ben ik te calvinistisch opgevoed, maar ik word erg wantrouwig als het grote geld zonder enige moeite mijn kant opgeduwd wordt. Daar moet haast iets tegenover staan, en als er heel hard en aanhoudend beweerd wordt dat dat niet het geval is, word ik eigenlijk alleen maar wantrouwiger. Ik weet niet of dat cynisch is of verstandig, maar heren die ik totaal niet ken en die me out of the blue mailen of ik even een paar miljoen wil stallen, tegen een leuke vergoeding... Misschien heb ik wel bakken geld misgelopen. Maar ik vermoed van niet.
Gronings bedrijf biedt gratis breedband internet

AMSTERDAM - Gratis breedband internet, het is mogelijk volgens het Groningse bedrijf Freeinternet4all.com. Voor een eenmalig bedrag van 99 euro belooft het bedrijf binnenkort gratis snel internet via Essent, Chello of Mxstream.
Freeinternet4all.com, onderdeel van de Free Internet Group (FIG), is een nieuw bedrijf, aldus Webwereld, dat sinds week in de Spits adverteert. Gratis breedband internet is mogelijk met zogenaamde "Breedband Internet Commercials (BIC's)". De internetter moet dus af en toe naar reclamefilmpjes of banners kijken.
"Met de verkoop van deze BIC's worden uw maandelijkse abonnementskosten betaald", verzekert het bedrijf op de website. Inmiddels zouden al meer dan 70.000 aanmeldingen zijn binnengekomen.
(Lees het volledige artikel op Nu.nl of het origineel op Webwereld voor je een gat in de lucht springt!)
De Reclamecodecommissie heeft de klachten over de kabouterspot afgewezen: 'Het optreden van de als kabouters verklede mensen is dermate vergezocht en zo duidelijk humoristisch bedoeld, dat voor het gemiddelde publiek, onder wie kinderen, duidelijk is dat iedere relatie met de werkelijkheid ontbreekt.' Dutchtone gaat het desondanks niet meer uitzenden, 'uit respect voor onze klanten'.
En jawel: het Woord is gevallen. Het gevreesde Woord, dat vrij lang niet meer te horen of te lezen was.
Miljardenbezuinigingen.
Dat één woord je in één klap kan terugvoeren naar de jaren tachtig, naar ministers die geselecteerd leken op hun vermogen een zuinig mondje te trekken, naar stakingen en demonstraties, naar het opleven van tweedehandswinkels en ruilsystemen, naar scherp letten op aanbiedingen, naar leven van rood via een dag niet-rood naar rood.
Misschien de tuin toch maar vast gaan ombouwen naar volkstuin. Nu kunnen die hekken die dan nodig zullen zijn, er nog af.
Hier kon je op wachten natuurlijk:

Muziekindustrie jaagt nu ook Audiogalaxy na

AMSTERDAM - Na Napster, Kazaa, Grokster en is nu ook een rechtszaak aangespannen tegen online ruildienst Audiogalaxy. De Amerikaanse muziekindustrie vertegenwoordigd in de RIAA, eist nu ook dat Audiogalaxy het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermde muziekbestanden onmogelijk maakt.
Audiogalaxy is minder populair dan Kazaa en staat vooral bekend als de plek waar je zeldzame opnamen of bootlegs kunt vinden, schrijft de Telegraaf.
(Bron: Nu.nl)
Dit was een betere dag. Misschien speelde mee dat ik er aan begon na 15 uur slapen. Toen ik buiten kwam, bleek het veel warmer dan ik verwachtte, dat beviel ook goed.
Werk was een afwisseling van redelijk druk en 'gebeurt er nog wat?' en was heel goed te doen.
Op weg naar huis een stukje meegereisd met een collega die een eersteklaskaart heeft (want hij verdient meer) en die dus in de eersteklas ging zitten. Ik zei dat ik op het balkon ging zitten (doe ik meestal voor dat kippeneindje), waarop de collega begon te foeteren en ik braaf met hem meeliep. Prompt een conducteur, dus ik meldde dat ik er illegaal zat. Conducteur knorde: 'Het is nog veel erger als je dat zelf ook weet'. Ahum. Collega en ik zwaaiden met onze kaarten, conducteur gaf ons een stralende lach en wenste ons een goede reis verder. Dat is dan een voordeel van bij de NS werken. De andere kant mocht ik zaterdag meemaken, toen bij een bijeenkomst een voorstelrondje werd gedaan met daarbij ook: 'Waar werk je?' Mijn bijdrage leidde tot een opsomming van diverse treinellende die de andere deelnemers de laatste tijd hadden meegemaakt. Een tijd later zaten we midden in een vergadering, en kwam toch nog die ene vrouw die we wel verwachtten, maar die niet gekomen was. Ze zei dat ze met de trein van Amsterdam naar Utrecht zou reizen, maar dat de trein bij Breukelen na een tijd wachten rechtsomkeert moest maken en dat ze daarna via een omweg opnieuw was begonnen. Merkwaardig genoeg keek tijdens haar verhaal iedereen naar mij in plaats van naar haar...

zondag, mei 26, 2002

Dag die al begon met een te vroeg aflopende wekker (vergeten om 'm een tijdje vooruit te zetten), een fietstocht naar het werk met steeds dode beesten op de weg (mollen, spitsmuis, vogeltjes), te vroeg op het werk maar zo druk dat ik maar gelijk begonnen ben, een te korte en te late pauze, daarna een gesprek waarin het niet echt lekker liep, en op weg naar huis kletsnat geregend.
Ik geloof dat ik maar gelijk naar bed ga :-(
Ik zou allang in bed moeten liggen, want al heel erg moe en morgen ook nog vroege dienst, maar ik zit dus nog steeds. En ineens (gordijnen nog open want al uren van plan om echt zo te gaan) zie ik uit mijn ooghoeken dat het zo licht is in de tuin, en in de lucht. Een mooie maan, een heldere lucht, zilveren glans op het gras daar waar de oranje gloed van de lamp aan het pad niet komt, en op TV een zangeres waarvan ik me afvraag of ze te hard gejuicht heeft toen ze wist dat ze gewonnen had, of dat ze de eerste keer ook al zo zong, en of ze dan alleen gewonnen heeft vanwege de klerenact?
Ik ben moe en dan word ik nog chaotischer dan anders. Voor m'n gevoel is het al drie uur, maar ik heb nog zeven uur voor ik echt m'n bed uit moet. Eerst er maar eens in zien te komen.