zaterdag, oktober 30, 2010

TT 109 Negen gewonden bij explosie Putten

In een restaurant in de Dorpsstraat in Putten zijn negen mensen gewond geraakt toen een gasbusje ontplofte. Ze zijn met brandwonden aan handen en gezicht naar het ziekenhuis gebracht.
De mensen waren aan het steengrillen toen het gas explodeerde. Twee andere gasten die nog in het restaurant waren en het personeel zijn ongedeerd.
Arrestaties in Zweden na ontdekking complot

AMSTERDAM - De Zweedse politie heeft zaterdag in Göteborg een aantal personen gearresteerd in verband met een samenzwering om een bomaanslag te plegen. Dat werd zaterdag bekendgemaakt.
De aangehouden personen worden ervan verdacht een terreuraanslag te hebben willen plegen.
Volgens politiewoordvoerder Björ Blixter is het motief voor de samenzwering nog niet duidelijk. Hij wilde niet zeggen of de aanhoudingen te maken hebben met internationaal terrorisme.
Ook wilde hij niet zeggen hoeveel personen er precies zijn aangehouden. De politie sluit niet uit dat in verband met de zaak nog meer arrestaties worden verricht.
De Zweedse inlichtingendienst SAPO helpt de politie bij het onderzoek. Het terreuralarm in Zweden wordt niet verhoogd als gevolg van de arrestaties.
(Bron)
Nederlandse kweker zit niet op rozen

ZOETERMEER - Rozen zijn onverminderd populair, maar ze komen steeds minder vaak uit eigen land, blijkt uit een rapport van het Productschap Tuinbouw. Bloemen uit verre en warme landen, vooral Kenia en Ethiopië, drukken de Nederlandse uit de markt.
In Aalsmeer gingen vorig jaar 3,5 miljoen rozen langs de veilingklok, tegenover 3,2 miljoen tien jaar eerder. Het aantal rozen uit eigen land nam echter af van 1,9 miljoen naar 1,1 miljoen en dat ging gepaard met verdubbeling van de import van 1,2 miljoen naar 2,4 miljoen stelen.
Het aantal hectaren dat gebruikt werd voor rozen nam in Nederland in die tijd met meer dan 40 procent af van 932 naar 532. Het aantal rozenkwekers daalde nog harder: van 765 naar 265. Dit is voor een deel te verklaren door schaalvergroting en concentratie van bedrijven.
De afname van het aantal rozenkwekers tot ongeveer een derde van het aantal van tien jaar geleden was veel groter dan die in de hele sector van de snijbloemen.
Uit het rapport van het productschap komt naar voren dat de prijs een belangrijke rol speelt bij het wel of niet kopen van rozen, maar ook dat bloemisten de Nederlandse rozen waarderen om een betere houdbaarheid en het mooier opengaan.
Uit de cijfers blijkt verder dat de consument steeds meer de grote rozen is gaan kopen. De ''kleinbloemigen'' zijn minder in trek zijn en dat geldt ook voor de trosrozen.
(Bron)
Klanten overmeesteren gewapende overvaller in Almere

ALMERE - Twee klanten van een supermarkt in Almere hebben vrijdagavond een gewapende overvaller overmeesterd en aan de politie overgedragen.
De overvaller was net bezig om geld uit de kassa in een tas te stoppen toen hij werd gegrepen door de twee mannen. Dat heeft de politie zaterdagochtend bekendgemaakt.
De overvaller, een 19-jarige Almeerder, kwam rond half negen de supermarkt binnen, dreigde met een vuurwapen en eiste dat een kassière de kassa zou openen.
Toen dat te lang duurde liep hij naar een andere kassamedewerkster en bedreigde ook haar met het vuurwapen.
Nadat de kassa was geopend en de overvaller zijn buit in de tas stopte, grepen twee burgers in. Volgens de politie hadden zij het vermoeden dat het vuurwapen niet echt was. Bij de overval raakte niemand gewond. Er wordt nog onderzocht of het ging om een nepvuurwapen.
(Bron)

Die twee mogen wel even flink in het zonnetje gezet worden door die winkel.
TT 107 "130 km/u leidt tot 15 doden extra"

Een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur zoals het kabinet wil, leidt per jaar tot 15 extra verkeersdoden en 200 extra gewonden in het ziekenhuis. Dat stelt adviesbureau Goudappel Coffeng, dat de gevolgen heeft berekend van een hogere maximumsnelheid op alle stukken snelweg waar nu 120 mag worden gereden.
Bij een maximumsnelheid van 130 zou ook 1 miljoen ton C02 extra uitgestoten worden; een toename van 2,5%. Dat is meer dan bespaard is door de aanschaf van schone auto's te stimuleren.
Verder zou een hogere maximumsnelheid volgens Goudappel Coffeng leiden tot een toename van het autoverkeer.
Zware uitbarsting Merapi-vulkaan

JOGJAKARTA - Er heeft zich opnieuw een zware uitbarsting voorgedaan op de vulkaan Merapi bij Jogjakarta in Indonesië.
Tot 12 kilometer van de vulkaan was sprake van asregens, zo meldden getuigen in de nacht van vrijdag op zaterdag (plaatselijke tijd). De autoriteiten hebben nog geen informatie vrijgegeven over de laatste uitbarsting.
Mensen die in de omgeving van de vulkaan wonen, zeiden dat ze een explosie hoorden, die zwaarder was dan de uitbarstingen van dinsdag, waardoor 34 mensen om het leven kwamen.
De gevolgen van de meest recente uitbarsting zijn nog onduidelijk. Volgens de ooggetuigen was er sprake van paniek onder de bewoners van het gebied. Wegen raakten verstopt doordat grote aantallen mensen op de vlucht sloegen.
In de afgelopen dagen zijn meer dan 50.000 mensen geëvacueerd uit dorpen in de omgeving van de vulkaan. De bijna 3000 meter hoge Merapi geldt als de meest actieve in Indonesië.
(Bron)
Vijftienjarig meisje mishandelt agent

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft een vijftienjarig meisje aangehouden wegens mishandeling.
Het meisje zou een 40-jarige medewerkster van een zorginstelling hebben geslagen en later een agent in de ribben hebben geschopt en hem hebben gebeten.
De agent heeft aangifte gedaan. Dat heeft de politie vrijdag laten weten.
(Bron)
Explosieven richting VS onderschept

WASHINGTON/LONDEN/DUBAI – De Verenigde Staten lijken te zijn ontsnapt aan een terreuraanslag. In Groot-Brittannië en Dubai werden verdachte pakketjes ontdekt, bestemd voor Amerika. Bij nader onderzoek bleken deze explosieven te bevatten.
Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama vrijdag bekendgemaakt.
De pakketten waren geadresseerd aan twee Joodse instellingen in Chicago, de thuisstad van Obama. Naar verluidt, kwamen de pakketten uit Jemen.
Dit is een bolwerk van terreurorganisatie al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland. Het is nog niet bekend of dat netwerk deze pakketten heeft verstuurd.
Naar aanleiding van de vondst hebben de Amerikaanse autoriteiten de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. De Nationale Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) in Nederland beschouwt de terreurdreiging vooralsnog als een Amerikaanse aangelegenheid. Daarom blijven de geldende regels voorlopig van kracht, laat een woordvoerster weten.
Eén van de verdachte voorwerpen werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen in een vrachtvliegtuig van koeriersdienst United Parcel Services (UPS). Dat toestel was onderweg van Jemen naar Chicago, maar maakte een tussenlanding op het vliegveld East Midlands in Engeland. Het zou gaan om een cartridge voor een fax of printer.
De autoriteiten in Dubai hebben bij koerier FedEx een verdacht pakketje in beslag genomen. Het bedrijf heeft tot nader order alle pakketbezorgingen vanuit Jemen stopgezet.
Op luchthavens in New Jersey en Philadelphia in de VS werden vrachtvliegtuigen doorzocht. In New York is een vrachtwagen van UPS geïnspecteerd. Het is niet duidelijk of daar ook verdachte pakketjes zijn gevonden. Twee straaljagers begeleidden uit voorzorg een passagiersvliegtuig van maatschappij Emirates naar het vliegveld JFK in New York. In het vliegtuig zou vracht uit Jemen hebben gezeten.
Obama was donderdagavond op de hoogte gesteld van de ''potentiële terreurdreiging'' in verband met de vondst van de pakketjes. De Amerikaanse inlichtingendiensten kregen van collega's in het buitenland informatie over de verdachte pakketten.
(Bron)

vrijdag, oktober 29, 2010

PVV wil af van wintertijd

DEN HAAG – De PVV wil dat de klok aan het begin van de winter niet meer een uur wordt teruggedraaid.
Uit Brits onderzoek zou blijken dat mensen meer buiten actief zijn indien er geen wintertijd is. Weliswaar is het dan ’s morgens later licht, maar daar tegenover staat dat het ’s middags later donker wordt.
De wetenschapper stelt dat als de klok aanstaande zaterdag niet een uur terug, maar een uur vooruit wordt gezet dit voor volwassenen 300 uur extra daglicht oplevert.
Europarlementariërs Barry Madlener en Lucas Hartong willen dat de EU onderzoek gaat doen naar het draagvlak onder de Europese bevolking om de wintertijd af te schaffen.
(Bron)

Dus dan moet er dubbel zomertijd komen in de winter? En dan in het voorjaar weer een uur vooruit? Dan krijg je op termijn toch erg donkere dagen ;-)
TT 121 Op Schiphol is een Nigeriaan opgepakt die 248.300 dollar op zak had. Hij is opgepakt op verdenking van witwassen. De man wilde het vliegtuig naar Sao Paulo nemen toen een beveiliger de biljetten in zijn bagage ontdekte. De man kon niet zeggen waar hij het geld vandaan had.
'Zomertijd beter voor gezondheid'

UTRECHT - De volksgezondheid zou er wel bij varen als de klok komend weekeinde niet een uur wordt teruggezet. Sterker nog, in het voorjaar zou de klok eigenlijk nóg een uur vooruit moeten. Mensen houden dan veel meer tijd over om buiten actief te zijn.
Dat stelt de Britse wetenschapper Mayer Hillman in een artikel in de British Medical Journal, waaruit het artsenvakblad Medisch Contact vrijdag citeerde op zijn website.
Volgens Hillman zou zo'n dubbele zomertijd volwassenen driehonderd uur extra daglicht geven en kinderen tweehonderd uur.
Gemiddeld zijn mensen volgens de wetenschapper slechts één of twee ochtenduren wakker. Van de tien tot elf uren dat zij in de middag en avond op zijn, brengen zij de helft in het donker door.
Vooral kinderen en ouderen gaan dan niet meer naar buiten, uit angst voor onveiligheid of slecht zicht.
(Bron)
Computermodellen sporen agressie op

DEN HAAG - Agressieve treinreizigers kunnen met behulp van computermodellen worden betrapt. Onderzoeker Dirkjan Krijnders ontwikkelde een systeem dat raddraaiers aan de hand van geluid kan helpen opsporen.
Hij promoveert vrijdag aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek is mede gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Krijnders testte zijn model met geluid van een treinperron waar acteurs verschillende situaties naspeelden.
Het bleek in 45 procent van de gevallen agressief gedrag te herkennen. Hij testte zijn systeem ook in combinatie met een videodetectiesysteem dat eerder is ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam (UvA) en dat agressie opspoort op basis van de hoeveelheid beweging in beeld.
De twee systemen samen sloegen alarm bij 78 procent van de nagespeelde opstootjes.
In tegenstelling tot mensen, die in een drukke omgeving meestal moeiteloos een gesprek kunnen voeren, hebben computers er veel moeite mee geluiden van elkaar te onderscheiden.
Spraakherkenners bijvoorbeeld raken snel van slag als zij te veel omgevingsgeluid te verwerken krijgen, met onzinnige uitvoer tot gevolg.
Daardoor is het ook lastig om geluidsherkenning te gebruiken voor alarmsystemen. Krijnders' werk is volgens de NWO een grote stap in de goede richting.
(Bron)
McDonalds schuldig aan overgewicht oud-manager

AMSTERDAM - Een Braziliaanse rechtbank heeft bepaald dat McDonald's een voormalige manager van een van zijn vestigingen omgerekend ruim 12.500 euro moet betalen omdat de man dertig kilo is aangekomen in de twaalf jaar dat hij voor de fastfoodketen werkte.
De nu 32-jarige man zegt zich gedwongen te hebben gevoeld het aanbod van zijn vestiging iedere dag zelf te proeven om de kwaliteit in de gaten te houden. Hij deed dit uit angst voor de zogeheten 'mystery clients' die door McDonald's naar hun restaurants worden gestuurd.
Deze 'klanten' beoordelen een vestiging op de kwaliteit van het fastfood, de service en de hygiëne. Dat het bedrijf zijn werknemers gratis laat lunchen is de man op nog meer kilo's komen te staan, zo betoogde hij.
De rechter vond een schadevergoeding op zijn plaats. Het bedrijf moet de zwaarlijvige man ruim 12.500 euro betalen. Mogelijk gaat het Braziliaanse hoofdkantoor van McDonald's in beroep tegen het vonnis.
(Bron)
Grote brand in vleeswarenfabriek Weurt

WEURT – In vleeswarenfabriek Henri van de Bilt aan de Metaalweg in het Gelderse plaatsje Weurt, bij Nijmegen, woedt vrijdagochtend een grote brand.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat meten of de rookwolken die uit de vleeswarenfabriek komen, schadelijk zijn. Dat heeft een woordvoerder van de politie gemeld.
Tot dusver zijn er geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel zijn er inmiddels drie bedrijven in de omgeving van de fabriek uit voorzorg ontruimd.
De brand brak vrijdagochtend rond acht uur uit. Drie werknemers van de fabriek zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis afgevoerd.
De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur onder controle te krijgen. Brandweerlieden doen er alles aan om te voorkomen dat de brand overslaat naar het kantoorgedeelte.
De dikke rookwolken zijn in de wijde omtrek van het plaatsje in de buurt van Nijmegen te zien. De politie en gemeente hebben mensen in het dorp met klem opgeroepen deuren en ramen gesloten te houden.
Ook zijn grote delen van het dorp afgesloten om te voorkomen dat kijkers te dicht bij de fabriek komen en zo de werkzaamheden van de hulpdiensten bemoeilijken. Bij de fabriek staan tientallen mensen die de brand gadeslaan.
Fabriek Henri van de Bilt produceert allerlei soorten ambachtelijk vlees. Er werken ongeveer 180 mensen. De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan in de oven.
(Bron)
Man opgepakt met diamanten in maag

MADRAS - De Indiase politie heeft op de luchthaven van Madras een Sri Lankaan opgepakt met meer dan tweeduizend kleine diamanten in zijn maag.
De stenen zijn tussen de 240.000 en 485.000 euro waard. Dat maakte de politie bekend, aldus The Times of India donderdag.
De politie kwam de man op het spoor na een tip van een ''betrouwbare informant''. De spullen van de Sri Lankaan werden doorzocht, maar de douane trof niets aan. Omdat de man zich nerveus gedroeg, werd hij meegenomen naar het ziekenhuis. Daar troffen de artsen de diamanten in de maag aan, verpakt in 42 condooms.
De 35-jarige man kreeg een laxeermiddel toegediend, zodat de politie de stenen in beslag kon nemen. Het duurde zes uur voordat alle stenen konden worden overgedragen aan de agenten.
(Bron)
'Prostitutie verplaatst zich naar kapsalons en sauna's'

AMSTERDAM – In ondermeer diverse kapsalons, sauna’s en massagesalons vindt steeds vaker illegale prostitutie plaats. Dat zegt politietopman Ruud Bik van de Raad van Korpschefs dinsdag in de Telegraaf.
Vrouwen zouden op diverse plekken in het land onder zeer slechte omstandigheden tot prostitutie worden gedwongen, zo schrijft de krant.
"Met het opheffen van het bordeelverbod in 2000 heeft de overheid haar toezicht op de legale bordelen en seksclubs kunnen vergroten. Maar nu zijn er nieuwe, illegale vormen van prostitutie ontstaan waar moeilijk greep op te krijgen is en waar de georganiseerde misdaad zich intensief mee bezighoudt”, aldus de korpschef.
Bik, die ook korpschef is van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is belast met de portefeuille zware en georganiseerde criminaliteit.
(Bron)
Grote vuurwerkvangst op veerboot Terschelling

WEST-TERSCHELLING - Een 37-jarige man heeft donderdagmiddag de passagiers van de veerboot naar Terschelling ernstig in gevaar gebracht door een grote partij illegaal vuurwerk te vervoeren.
De eilandbewoner had in zijn auto elf dozen met in totaal 190 kilo zware knallers liggen, zo meldde de politie Friesland vrijdag.
De agenten op Terschelling kwamen in actie na een tip over een voertuig vol vuurwerk dat onderweg naar het eiland zou zijn.
De verdachte auto werd in de haven van Terschelling meteen aangehouden. De bestuurder kon weer met de boot retour naar de cel op de vaste wal.
Hem hangt een forse geldboete en een maximale celstraf van zes jaar boven het hoofd. Het is de eerste grote vuurwerkvangst van het jaar voor de Friese politie.
De dozen met het knal- en siervuurwerk liggen nog op Terschelling. Ze zijn opgeslagen in de vuurwerkkluis van het politiebureau op het eiland.
''De partij wordt waarschijnlijk in een speciale vrachtwagen of per container naar Harlingen verscheept'', laat de politie Friesland weten. ''Het Regionaal Milieuteam stelt daar vast om wat voor soort vuurwerk het precies gaat.''
(Bron)
Eerste succes datingsite voor lelijke mensen

LONDEN - De eerste verloving op een Britse datingsite voor 'mensen die esthetisch gezien een uitdaging zijn' is een feit. Tom (36) en Janine (31), die zeggen een geweldig karakter te hebben, gaan deze winter nog trouwen. Dat berichtten Britse media vrijdag.
Tom spotte Janine op de website www.theuglybugball.com en mailde haar dat hij een ''gezicht heeft dat kinderen aan het huilen maakt'', maar dat hij dacht dat ze wel een match zouden zijn.
Na vier dates bleek dat het stel uit Zuidwest-Engeland, dat een gezamenlijke liefde voor fastfood deelt, in elkaar de ware te hebben gevonden. Deze week verloofden de verkoopster en de tapijtlegger zich.
De datingsite heeft het koppel een huwelijksreis naar het plaatsje Borth in Wales cadeau gedaan, waar het bedrijf een caravan heeft staan.
(Bron)
Huursubsidie voor Chinese miljardair

SHENZHEN - Een van de rijkste Chinezen, de miljardair Ma Huateng, krijgt maandelijks 3100 yuan, omgerekend ruim 335 euro huursubsidie in zijn thuisbasis Shenzhen, praktisch gezien een voorstad van de metropool Hongkong.
De door de overheid gerunde krant Global Times meldde vrijdag met enige verbazing dat de 39-jarige internetondernemer, die een fortuin heeft vergaard van ruim 3 miljard euro en onder meer leiding geeft aan de Chinese website Tencent, van de gemeente vijf jaar lang huursubsidies voor een appartement of huis ontvangt.
Dat komt omdat hij in Shenzhen is uitgeroepen tot ''plaatselijk leiderstalent''.
De gemeente wil zo talent met geld verleiden niet alleen naar Shenzhen te komen maar er ook blijven. Shenzhen heeft al circa 2900 mensen tot leiderstalent verheven.
(Bron)
Ajax-supporters dulden extreemrechts niet in hun stad

AMSTERDAM - De extreemrechtse English Defence League (EDL) is zaterdag wat Ajax-supporters betreft niet welkom in Amsterdam.
De website AFCA.nl roept Ajax-aanhangers op om zaterdag naar de demonstratie in de Generatorstraat te komen, ''omdat wij geen (gewelddadig) racisme en fascisme in onze stad tolereren''.
Op de homepage van de site voor Ajax-supporters staat een foto van een EDL-demonstratie met een rood kruis daar doorheen en daarboven de tekst 'Niet in onze stad!'.
De schrijvers van de oproep stellen geen geweld tegen de politie te willen gebruiken en de EDL niet te dulden in Amsterdam.
Ajax-supporters zullen volgens de site om 13.00 uur verzamelen op station Sloterdijk, alvorens ze naar de Generatorweg in het Westelijk Havengebied zullen trekken.
(Bron)

Kan gezellig worden.
Mijn nieuwe vaderland - Ramsey Nasr

Wie neerlands bloed in d’aders vloeit
van vreemde smetten vrij
wiens hart voor volk en orde gloeit
verhef uw zang als wij.
Vandaag zien wij weer één van zin
de vlaggen afgestoft.
Vandaag zet ik mijn feestlied in
voor vaderland en schoft.

Ik eer de leiders van mijn land.
Hun vlekkeloos parcours
leert mij wat macht vóór al verlangt:
’t geweten van een hoer.
Ik eer mijn leiders hemelhoog
en ’t hoogst zit een fascist
die u en mij zolang gedoogt –
zolang als hij beslist.

Beschermt gij, leiders, onze grond
waar vreemde adem gaat
gij die zo rein zijt, kerngezond
en zuiver op de graat.
Wij smeken om een harde hand
in aangewreven haat.
Behoud voor 't lieve vaderland
de blanke natiestaat.

Braakt uit, gij vrienden, vrij van zin
uw krop, uw kreet, uw gal.
Niets is taboe en niets te min
uw bagger minst van al.
Verneder dus wat u niet zint
sla stuk wat niet bevalt
laat zien hoe u dit land bemint
omhels het op zijn smalst.

Hoe klopt ons hart, hoe zwelt ons bloed
bij 't rijzen van dees’ toon.
Klonk ooit een zuiverder gemoed
een leger hart zo schoon?
Waar hoorde men die koekoekszang
voor volk en vaderland?
Dat was toen in het landsbelang
een heel volk werd verbrand.

Dood nu wat afwijkt van uw bloed
en van uw onderbuik.
Bewaar het niet, verdelg het goed
zodat dit land ontluikt.
Wie hier nog onze mildheid zoekt:
los op in brandend veen.
Waar elk verschil werd opgedoekt
zijn staat en burger één.

Wie neerlands bloed in d’aders vloeit
van vreemde smetten vrij
die fabel staat weer eens in bloei
in dwazen zoals wij.
Veel liever word ik door een volk
van hunnen aangerand
dan mee te gaan in deze kolk
van schoft en vaderland.
(Bron)

donderdag, oktober 28, 2010

Premier Nieuw-Zeeland buigt diep voor Hobbit

WELLINGTON - De Nieuw-Zeelandse premier John Key kreeg donderdag veel kritiek op de manier waarop hij ervoor heeft gezorgd dat de film The Hobbit toch in Nieuw-Zeeland wordt opgenomen.
De premier heeft zich bereid verklaard wetten aan te passen om te voorkomen dat de verfilming van het Tolkienboek elders zou worden geschoten.
Naast de aangekondigde wetsveranderingen betaalt de premier ook tientallen miljoenen euro's als ''zoethoudertjes'' aan de filmstudio Warner Bros. Hoewel veel Nieuw-Zeelanders blij zijn met het behouden van de film, ging de manier waarop voor velen te ver.
De oppositie in het land zei dat de conservatieve Key ''genaaid'' was door ''keiharde filmproducenten''. Vakbondsleider Helen Kelly noemde de wetswijzigingen ''schandalig''.
De krant The New Zealand Herald vond ook dat de premier te diep door het stof was gegaan voor de filmbazen: ''Welk land verkoopt zijn democratische ziel nu voor 30 zilverlingen?'', aldus de krant, die tegelijkertijd wel blij was dat The Hobbit in Nieuw-Zeeland zou blijven.
De gewraakte wetswijzigingen zorgen er volgens tegenstanders voor dat rechten voor filmmedewerkers verdwijnen.
De wijzigingen komen erop neer dat arbeiders niet langer als werknemers worden gezien, maar als freelancers, waardoor ze geen recht meer hebben op vakantiegeld en ziekteverlof.
(Bron)
Vrouw doodt eigen baby om Farmville

AMSTERDAM – Een 22-jarige moeder uit Jacksonville heeft bekend haar baby vermoord te hebben omdat het kind aan het huilen was terwijl de vrouw het spel Farmville aan het spelen was.
De vrouw verklaarde volgens lokale media dat de baby haar irriteerde en bekende het kind daarom door elkaar te hebben geschud waarna de baby overleed. Mogelijk stootte het kind zijn hoofd.
De moord op de 3 maanden oude Dylan kan bestraft worden met een levenslange gevangenisstraf. De aanklager laat echter weten dat het ook mogelijk is dat de straf tussen de 25 en 50 jaar zal liggen vanwege wetgeving in de Amerikaanse staat.
(Bron)

Ligt natuurlijk niet aan Farmville, maar aan de moeder.
Spaanse prostituees voortaan in reflecterend hesje

AMSTERDAM - Tippelaarsters die langs de snelweg buiten het Spaanse plaatsje Els Alamus klanten lokken, moeten voortaan een geel fluoriserend jasje dragen, om de mogelijkheid tot een bekeuring te vermijden.
De Spaanse wet die wegwerkers en mensen die bijvoorbeeld autopech hebben verplicht langs grote snelwegen zichtbaarheidskleding te dragen, bestaat sinds 2004 en geldt nu ook voor prostituees.
De politie maakt duidelijk dat de tippelende dames aan de LL-11 niet worden aangepakt vanwege hun werkzaamheden, maar omdat ze op dit moment een gevaar vormen voor de bestuurders.
“De laatste paar maanden gaven we prostituees een boete om twee redenen: voor het niet dragen van het fluoriserende jasje en voor het creëren van gevaar op de openbare snelweg", aldus een woordvoerder van de Mossos d’Esquadra, de regionale politie, tegen Telegraph. 


De maatregel komt voort uit de wetgeving, geïntroduceerd door het stadhuis van Els Alamus, om vrouwen uit te bannen die seks tegen betaling aanbieden in de publieke omgeving.
De burgemeester Josep Maria Bea wordt nu aangeklaagd, omdat hij campagne voerde om sekswerkers uit het gebied te drijven.



Ongeveer 300.000 vrouwen werken als prostituee in Spanje, waar prostitutie geen illegale bezigheid is, maar het profiteren van de verkoop van seks door een ander wel.
Uit een recent onderzoek blijkt dat één op de vier Spaanse mannen wel eens heeft betaald voor seks.
(Bron)
Zeshonderd agenten minder in Rotterdam

ROTTERDAM - Het kabinet mag drieduizend extra politieagenten de straat op willen sturen, het korps Rotterdam-Rijnmond verliest in vijf jaar tijd zeshonderd banen; de eerste zeventig vanaf 2011.
Dat maakt burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag nog eens duidelijk in een brief aan de gemeenteraad.
De inkrimping is het gevolg van de eerder ingezette bezuinigingen die door het nieuwe kabinet niet worden teruggedraaid, schrijft de burgemeester.
Het korps heeft jarenlang de tekorten opgevangen door in te teren op het eigen vermogen. Het korps staat al onder preventief financieel toezicht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. ''Om in 2015 tot een sluitende begroting te komen, moet de sterkte van het korps met ongeveer 600 banen dalen tot 4750 banen'', aldus Aboutaleb.
Het korps heeft sinds 2009 een vacaturestop. In overleg met het ministerie van Veiligheid en Justitie is volgens Aboutaleb afgesproken dat de politie in 2011 en mocht het nodig zijn in 2012 geen aspiranten meer aanneemt.
Daarmee zou de bezetting van het korps volgend jaar via natuurlijk verloop moeten dalen. Daarnaast gaat het politiekorps bezuinigen op materieel en overwerk. In de brief schrijft Aboutaleb dat de mogelijke samenvoeging met het korps Zuid-Holland Zuid nog van invloed kan zijn.
Aboutaleb, die hoopt in overleg met het kabinet alsnog tot groei te komen, wil in regionaal verband overleggen waaraan het korps de komende jaren prioriteit moet geven. Wat de Rotterdamse burgemeester betreft ligt de nadruk op het behoud van het aantal wijkagenten, de recherche en noodhulp.
(Bron)
Agent schiet banden vluchtauto lek

AMSTERDAM - De politie heeft dinsdagmiddag in Rotterdam de banden lekgeschoten van een auto met drie inzittenden. De mannen waren op de vlucht geslagen nadat ze door agenten op heterdaad waren betrapt tijdens een straatroof of ripdeal.
De auto werd een aantal straten verderop teruggevonden. Van de inzittenden ontbreekt elk spoor.
Twee agenten zagen tijdens hun surveillance dat de drie mannen zich verdacht gedroegen en liepen op hen af. Het drietal sprong in de auto en ging ervandoor.
De bestuurder reed recht op een van de agenten af. Die kon nog net op tijd opzij springen en de banden van het voertuig lekschieten.
(Bron)
'Duitse kerncentrales worden minder veilig'

BERLIJN - Door de nieuwe atoomwet die de Duitse Bondsdag donderdag behandelt, worden de kerncentrales in Duitsland niet veiliger voor de burger, zoals de regering van bondskanselier Angela Merkel beweert, maar juist minder veilig.
Dit staat in een deskundigenrapport waarin het persbureau dpa inzage heeft gehad.
Auteur van de expertise is Wolfgang Renneberg, die jarenlang chef nucleaire veiligheid in het Duitse ministerie van Milieu is geweest.
Door de nieuwe wet verliest de burger bijvoorbeeld het recht om langs gerechtelijke weg af te dwingen dat een nabijgelegen kerncentrale tegen neerstortende vliegtuigen wordt beveiligd.
De Duitse Raad van State had in 2008 nog beslist dat de burger het risico van dit soort aanvallen niet hoeft te pikken.
De atoomwet voorziet in het jaren langer openhouden van de zeventien Duitse kerncentrales. Daarmee komt de Duitse overheid terug op het tien jaar geleden door de rood-groene coalitie van bondskanselier Gerhard Schröder genomen besluit om alle kerncentrales tot uiterlijk 2022 te sluiten.
De omstreden elektriciteitscentrales moeten nu, afhankelijk van hun leeftijd, gemiddeld twaalf jaar langer openblijven.
Milieuorganisaties hebben voor donderdag demonstraties voor het Rijksdaggebouw in Berlijn aangekondigd.
De oppositiepartijen SPD, Groenen en Die Linke willen de wet door het Federale Constitutionele Hof in Karlsruhe laten vernietigen. Binnen de CDU/CSU van Merkel zijn zeker vijf dissidenten tegen. Waarnemers in Berlijn rekenen desondanks op een meederheid voor het wetsontwerp.
(Bron)
Piloot en stewardess meest sexy beroepen

AMSTERDAM - Piloot (20 procent) en stewardess (24 procent) zijn de meest sexy beroepen. Althans, dat vinden de deelnemers aan een onderzoek van banensite nationalevacaturebank.
De banenaanbieder wilde weten wat Nederlanders de aantrekkelijkste typische mannen- en vrouwenberoepen vinden.
Bij de mannenberoepen scoort ook militair (18 procent) hoog, gevolgd door brandweerman en barman (beide 10 procent). Na stewardess is volgens de respondenten model (16 procent) het aantrekkelijkste vrouwenberoep, gevolgd door secretaresse (14 procent).
Uit het onderzoek blijkt dat echte mannenberoepen het meest tot de verbeelding spreken. Volgens Mark Borgman van de vacaturesite komt dat doordat mannen die dit soort beroepen uitoefenen, autoriteit en verantwoordelijkheid uitstralen.
Ook de strandwacht en de arts vallen erg in de smaak. Opvallend is dat mannelijke politieagenten slecht scoren.
Bij vrouwenberoepen draait het volgens Borgman vooral om uiterlijk vertoon. De stewardess staat met bijna een kwart van de stemmen op de eerste plaats. Borgman denkt dat vooral het uniform zeer tot de verbeelding spreekt.
Vrouwelijke politieagenten worden - in tegenstelling tot hun mannelijke collega's - aantrekkelijk gevonden, zij staan op de vijfde plaats. Onaantrekkelijk worden de 'invloedrijke vrouwenberoepen', zoals directrice, gevonden.
(Bron)

Ik begrijp hier weer eens niets van. Sexy beroepen? Wat is er sexy aan een stewardess? Die platgeplamuurde nepmeisjes in uniform, niks aan te zien toch? Geen persoonlijkheid, niets eigens?
Massale smokkel in schubdieren

KUALA LUMPUR - Maleisische smokkelaars handelen op grote schaal in schubdieren uit Azië. Uit een stapel logboeken van de smokkelaars blijkt dat tussen mei 2007 en januari 2009 maar liefst 22.200 schubdieren zijn gedood.
Dat meldde donderdag Traffic, een organisatie die de handel in wilde dieren in de gaten houdt.
In totaal hebben de smokkelaars 834 kilo schubben verhandeld. Traffic vreest echter dat nog meer schubdieren in handen van de smokkelaars zijn terechtgekomen. Van een aantal maanden mist de organisatie de logboeken.
Daarnaast zijn ook andere bendes actief in de handel. Schubdieren zijn bekend omdat ze zich oprollen als er gevaar dreigt. De bal die het dier vormt, wordt omgeven door schubben, om zo bescherming te bieden.
De schubdieren zijn vooral gewild in China, waar ze worden opgegeten. De schubben worden ook wel gebruikt in de farmaceutische industrie.
(Bron)
Dode en zwaargewonde na achtervolging

AMSTERDAM - Na een achtervolging door de politie is woensdagochtend een automobilist overleden. Een andere inzittende raakte zwaargewond. Hun auto botste rond 03.30 uur op een boom op de Gouverneursweg in het Brabantse Heeswijk-Dinther.
Een getuige had melding gemaakt van een verdachte situatie, waarna de politie de omgeving afzette. De bestuurder negeerde een stopteken in Berlicum, en agenten zetten de achtervolging in.
Door het snelheidsverschil raakte de politie de auto kwijt. "Ze namen een stuk meer risico, en eindigden tegen een boom", zegt een politiewoordvoerder. Hij kan niet zeggen of de inzittenden op het inbrekerspad waren.
De zwaargewonde man is naar een ziekenhuis vervoerd. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.
(Bron)
Kamernood studenten wordt aangepakt

DEN HAAG - Gemeenten, universiteiten, studentenhuisvesters en studentenorganisaties slaan de handen ineen om de groeiende kamernood onder studenten aan te pakken.
Zij werken aan een nationaal akkoord dat de komende vijf jaar zeker 15.000 studentenkamers extra moet opleveren. Dat heeft de vereniging van universiteiten VSNU woensdag bekendgemaakt.
Het tekort aan studentenkamers loopt naar verwachting op tot zestigduizend kamers in 2015. De betrokken partijen werken aan maatregelen om daar iets aan te doen.
Zij denken onder meer aan het creëren van betaalbare bouwlocaties, herinvoering van de huurtoeslag voor onzelfstandige studentenkamers en aan versoepeling van bouwregels, waardoor bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden kunnen worden verbouwd tot studentencomplexen.
Volgens de VSNU is het van groot belang dat er meer kamers komen voor studenten omdat de toenemende schaarste studenten uit binnen- en buitenland afschrikt.
''De student is de motor van de kenniseconomie en studentenhuisvesting is de accu van die motor'', aldus voorzitter Sijbolt Noorda.
De initiatiefnemers wijzen ook op een rapport van TNO, dat vorig jaar becijferde dat elke student ongeveer 25.000 euro per jaar bijdraagt aan de regionale economie.
De partijen hopen dat ook minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) zich achter hun initiatief schaart. ''Wij zijn blij met de brede steun, maar het is cruciaal dat ook minister Donner zijn handtekening zet'', aldus Vincent Buitenhuis van de koepelorganisatie van studentenhuisvesters Kences.
''Zonder hulp vanuit het rijk komt de realisatie van voldoende kamers niet tot stand.''
(Bron)
'Horrortandarts' werkt nu in Spanje

AMSTERDAM - De in Nederland veroordeelde 'horrortandarts' Ben V. is in Spanje gewoon weer aan het werk als tandarts. Hij opende een praktijk in Marbella gericht op Nederlandse gepensioneerden.
De officier van justitie die hem in 2008 voor de rechter bracht stuitte bij toeval op reclame voor zijn Spaanse praktijk, zegt hij woensdag in het AD.
Een medewerker van de officier die in Spanje op vakantie was kreeg een huis-aan-huisblad onder ogen met een advertentie van V.
Hij trok bij terugkomst direct aan de bel. De tandarts zou al behandelingen hebben uitgevoerd, maar of hij slachtoffers heeft gemaakt is niet bekend.
In Nederland is V. twee jaar geleden veroordeeld voor mishandeling en oplichting. Hij was in 2001 al onbevoegd verklaard als tandarts, maar ging in louche praktijken gewoon verder onder de identiteit van zijn tweelingbroer die ook tandarts is. Hij boorde kiezen kapot, trok onnodig tanden en liet noodzakelijke behandelingen achterwege.
Justitie in Nederland heeft via Spaanse collega's de inspectiediensten in Marbella gewaarschuwd. Die bekijken de zaak.
(Bron)

Als ie uit het BIG geschrapt is hier, dan mag ie ook in Spanje niet als tandarts werken.
Zorgverzekeraar betaalt eerste 'date'

NIJMEGEN - Zorgverzekeraar VGZ betaalt een eerste afspraak via een datingsite voor vrijgezellen, zo heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
Onderzoek wijst uit dat mensen met een vaste relatie gelukkiger zijn dan alleenstaanden. De verzekeraar wil de datingactie ook gebruiken om een nieuwe aanvullende zorgverzekering voor onder meer 'singles' te promoten.
Belangstellenden voor de aanvullende verzekering kunnen via de site van VGZ zeven dagen verbinding maken met de datingsite. Volgens een woordvoerder van VGZ kan dat zonder dat ze verplicht zijn de verzekering daadwerkelijk af te sluiten.
(Bron)

'Verbinding maken met de datingste' is nog niet direct een date lijkt me.
Zes jaar geëist voor gijzeling treinpassagier

ALKMAAR - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Alkmaar zes jaar cel geëist tegen een 21-jarige man die in februari een destijds 21-jarige treinreiziger heeft gegijzeld. Tijdens de gijzeling bedreigde hij agenten, een machinist en een conducteur.
De man zat zonder geldig vervoersbewijs in de trein en werd daarop door een conducteur aangesproken op station Zaandam Kogerveld.
Na bedreiging met een vuurwapen wist die samen met de machinist uit de trein te komen. Ze vergrendelden de deuren en belden de politie. Agenten lukten het niet de man in de trein te overmeesteren.
In de trein zaten nog vijf passagiers waarvan de verdachte er een gijzelde en met hem uit de trein vluchtte. De verdachte liep met de gijzelaar van het station naar de snelweg A7. Daar werd hij uiteindelijk neergeschoten. De man had meerdere wapens bij zich.
De rechtbank doet op 10 november uitspraak.
(Bron)
'Politie overtrad wet bij oprollen botnet'

AMSTERDAM – De Nederlandse politie heeft mogelijk de wet overtreden bij het ontmantelen van het criminele computernetwerk Bredolab.
Dat stellen verschillende deskundigen tegenover Het Parool en Webwereld.
De politie zou de wet hebben overtreden omdat een eigen softwarecliënt is geüpload naar de besmette computers binnen het botnet. Zo kreeg de recherche controle over miljoenen computers.
Maandag werd het vermoedelijke brein achter het netwerk opgepakt. Criminelen gebruikten Bredolab om via Nederland virussen en spam wereldwijd te verspreiden. Ze veroorzaakten er zeker dertig miljoen computerinfecties mee. Inmiddels verspreidt het Openbaar Ministerie (OM) zelf waarschuwingsberichten via het netwerk.
Nadat de politie controle over de pc’s had verkregen, werd de software van Bredolab gede-installeerd en nam een botnet van de politie de plaats in. Vervolgens werd de browser van de besmette computer gestart, waarna een melding verscheen dat de politie software had gedownload en dat de betreffende computer besmet was met malware.
De Amsterdamse internetjurist Arnoud Engelfriet laat aan Het Parool weten zijn twijfels te hebben over de actie. Hij vraagt zich af of de actie strookt met de Nederlandse wet: “Dit heeft internationale beroering gewekt.”
Beveiligingsdeskundigen noemen de methode tegenover de krant ‘kortzichtig’. “Internetters worden al bestookt met nepberichten van criminelen die zo hun computer infecteren”, zegt Eddy Willems van het Duitse beveilgingsbedrijf G Data . Volgens hem kunnen consumenten het verschil niet zien en zouden criminelen misbruik kunnen maken van het bericht.
Directeur van digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom (BoF) noemt de situatie tegenover Webwereld ‘best wel schokkend’. “Het is alsof de politie inbreekt bij je thuis om vervolgens het slot te repareren.”
“Juridisch gezien is het relevant of de politie zomaar computers van anderen onder controle mag nemen via eigen botclients. Vooral als het, zoals in dit geval, ook gaat om pc’s in het buitenland.”
Politie en justitie zijn niet in overtreding door het sturen van waarschuwingsberichten via het computernetwerk dat maandag werd opgerold. Dat zegt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie donderdag.
Volgens de zegsman van justitie is binnendringen in een computer strafbaar, behalve als dat gebeurt om schade te beperken. ''Wij vinden dat dat hier van toepassing is.''
(Bron)
Ons Utrecht, lokaal krantje hier. Met een pagina 'familieberichten', met vooral reclames van uitvaartbegeleiders. Ik snap dat je die pagina daarmee niet vol krijgt. Maar doe dan de 'familieberichten' bovenaan en de rest onderaan. Want ik vind het nogal vreemd om onder 'Samen voor een liefdevolle uitvaart' reclame te zien 'Kom naar Eurospoor, modeltreinbeurs!' En een advertentie voor verkoop en reparatie van wasdrogers, een voor meubelovertrekken, en de vreemdste:tussen 'begeleiding van eigenzinnige uitvaarten' en 'Uw stille kracht in moeilijke tijden' staat een advertentie: 'Gezocht: basiskok/frituurkok'.
Lelystad wil leefstijl vrouwen verbeteren

LELYSTAD - Als de leefstijl van vrouwen in Lelystad niet verbetert, sterven er naar verwachting 17 procent meer vrouwen in de provinciehoofdstad dan elders in het land.
Wethouder Meta Jacobs heeft daarom het rijk om een extra bijdrage van 50.000 euro gevraagd waarmee ze de ongezonde leefstijl van veel vrouwen wil veranderen. Dat maakte ze woensdag bekend.
De te verwachten sterftecijfers zijn afkomstig van een landelijk onderzoek. De wethouder was geschrokken dat in een bepaalde periode in Lelystad zo veel meer vrouwen dood gaan en liet de GGD Flevoland onderzoek doen naar de oorzaken.
Roken, overgewicht en te weinig beweging kwamen daarbij als belangrijkste factoren aan het licht.
Vooral jonge vrouwen tussen de 18 en 25 jaar lopen meer risico vanwege overmatig roken. Bij vrouwen tussen de 45 en 55 jaar is overgewicht de grootste oorzaak.
Vooral allochtone vrouwen in Lelystad kampen met overgewicht. Volgens de GGD eten met name mensen van Surinaamse en Caribische afkomst ongezonder en bewegen minder dan autochtone inwoners.
''Deze vrouwen hebben bijvoorbeeld geen hond om mee te wandelen en ze hebben ook een ander eetpatroon. Ze gebruiken veel olie, boter en bloem. Dat is lekker, maar niet gezond'', concludeert Jacobs.
Lelystad telt 109 nationaliteiten en 18,3 procent van de inwoners is van niet-westerse afkomst.
(Bron)
Angolees heeft grootste mond ter wereld

AMSTERDAM – De 20-jarige Angolees Francisco Domingo Joaquim heeft een Guinness World Record te pakken. Met een wijdte van 17 centimeter heeft hij de grootste mond ter wereld. Joaquim behaalde de prestigieuze titel in Rome, waar hij deelnam aan een Big Mouth competition.
De Afrikaan zet met gemak een blikje frisdrank horizontaal in zijn wangen. Voor de camera’s van een Italiaans tv-station deed hij dat maar liefst veertien keer in een minuut.
Joaquim vermaakte het publiek in de Angolese hoofdstad Luanda al jaren met zijn soepele kaken. Op YouTube werden zijn video’s al meer dan 150.000 keer bekeken.
Medewerkers van het Guinness Book of World Records achterhaalden de twintiger onlangs en zagen hun kans schoon hem aan een groter publiek te laten zien.
''Het is een droom die uitkomt om in het Guinness World Records Book te komen'', zei hij in een reactie tegenover de verzamelde pers. In Rome versloeg hij tegenstanders die schotels, koffiekopjes en flessen bier in hun mond wisten te proppen.
(Bron, met foto's en video)
In mijn straat staan iepen. Sommige iepen zijn nog fier groen, anderen zijn geel en bij elke windvlaag komt een waterval van blad naar beneden. Verderop staan lindes, de kleinere al kaal, de grote van boven kaal maar onderin nog vol geel blad. De amberbomen zijn vlammend rood.
De oliebollenkraam staat er al, de verlichting die vroeger kerstverlichting was en toen decemberverlichting heette, hangt al op diverse plekken in de stad (en brandt ook al).
Intussen hopst hier een muskuseend rond met twee kleine, waggelende pluizenbolletjes achter zich aan. Die beesten hebben echt schijt aan seizoenen en kou.
Weer twee vullingen vervangen. De voorste twee kiezen boven links. En allemachtig wat deed die 'voorste' verdoving pijn :_( De tranen sprongen in m'n ogen. Gelukkig deed het daarna daarboven geen pijn meer.
Helaas ging de tandarts ook fijn overal even tandsteen wegtrillen en dan blijken er toch wel veel gevoelige plekken her en der te zijn, categorie zowat omhoogstuiteren in die stoel, wat dan weer niet goed samengaat met zere ribben.
Het is wel een tandarts die zegt: als je even wilt pauzeren, dan piep je maar - en gek genoeg is het dan al veel minder nodig. En de assistente is goed met dat zuigapparaatje, waardoor je niet halverwege drie keer het gevoel hebt dat je verdrinkt in alle vocht. In april weer op controle en dan verder met de andere oude vullingen.
Daarna met het gevoel dat ik links een hamsterwang had op pad naar Burgerzaken voor een ID-kaart. Bonnetje met nummer halen, wachten, aan de beurt, paspoort overhandigen, foto, geld pakken. Baliemedewerker: "Deze foto is niet goed, ik zie tanden". Ja, als je goed keek zag je een heel klein beetje tanden. Lullig dat de fotograaf daar niet opgelet heeft.
Ik kreeg een formulier waarmee de fotograaf gratis nieuwe foto's moet maken, maar ja, dan zou ik weer een heel eind terug moeten reizen en dan weer naar Burgerzaken, en ik voelde me al zo gekraakt. Dus bij de Fotomobiel die bij Burgerzaken staat nieuwe foto's gemaakt, zonder bril, met scheve mond door de verdoving ('Niet zo streng kijken hoor!'), en weer naar binnen, bonnetje met nummer halen, wachten, en jawel, deze foto's waren goed.
Over 5 dagen kan ik weer terug om m'n ID-kaart op te halen, en dan mag ik me bij de Sociale Dienst melden om mijn identiteit te bewijzen en om te vragen of zij die kosten vergoeden want zij zijn degenen die dit eisten (ik heb nog een paspoort dus mijn identiteit kan ik probleemloos aantonen, alleen accepteren ze dat niet).

woensdag, oktober 27, 2010

Kom je terug van even weggeweest, zijn het kozijn van het keukenraam en van de voordeur geschilderd. Ze gaan het keukenraam wel/niet/wel/niet vervangen. En de voordeur wel. Of misschien toch niet? De drempel van de voordeur zou ook verlaagd worden, dus andere deur, betere sloten, en ook langere deur want lagere drempel.
Gaan ze dan tegen die tijd dat nieuwe stukje deurpost nog bijschilderen of laten ze die drempel ook maar zitten?

dinsdag, oktober 26, 2010

Tienduizenden Somaliërs gevlucht voor geweld

GENEVE - Ongeveer 60.000 Somaliërs zijn de afgelopen week gevlucht voor geweld aan de grens met Kenia. Dat heeft VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr dinsdag bekendgemaakt.
Een proregeringsmilitie en leden van de radicaalislamitische beweging al-Shabaab vochten om de controle over de grensplaats Bulohawo.
De meeste vluchtelingen zijn naar nabijgelegen dorpen en de omgeving vertrokken. De meesten leven in de openlucht zonder water, eten of sanitaire voorzieningen. Ongeveer vijfduizend mensen zijn de grens overgevlucht naar Kenia.
(Bron)
Inbrekers verstoppen zich achter het bed

ZWIJNDRECHT - Drie inbrekers in Zwijndrecht dachten de politie te slim af te zijn door zich in de slaapkamer van het huis waar zij inbraken, achter het bed op de grond te verstoppen.
Dat bleek niet de beste plek om te schuilen voor de politie, want de drie mannen (25, 27 en 34) jaar werden aangehouden.
Een getuige had de politie op het spoor van inbrekers gezet, omdat ze maandagavond gestommel hoorde in het huis waarvan de bewoners op vakantie waren.
Agenten gingen direct naar de woning toe en zagen aan de achterkant van het pand sporen van een inbraak. De politie vond met behulp van een speurhond de mannen in de slaapkamer.
(Bron)
Stewardess ontslagen wegens kort haar

AMSTERDAM – Stewardess Ilse Hesselberth is door KLM ontslagen, omdat haar haar te kort is. Omdat het haar korter is dan 1 centimeter spreekt de luchtvaartmaatschappij van ‘extravagante haardracht’ en dat mag niet volgens uniformvoorschriften.
Dat melden de GPD-dagbladen. Hesselberth heeft al kort haar sinds ze in maart 1998 in dienst trad bij KLM als stewardess. Ze kreeg nauwelijks commentaar totdat een collega in 2005 een klacht indiende.
Volgens Hesselberth is op een bepaald moment een ondergrens van 1 centimeter vastgesteld. Hesselberth moest met een pincet een haar uittrekken die vervolgens langs een liniaal gelegd werd en deze bleek met 0,8 centimeter te kort.
Tijdens het functioneringsgesprek in 2007 werd het haar voor het eerst als extravagante haardracht beschouwd, terwijl voor die tijd werd gezegd dat het haar weliswaar kort was. “Maar ja, wat is extravagant?”
Tussen 2007 en 2010 kreeg Hesselberth drie officiële waarschuwingen en een berisping. Hesselberth stelde voor een pruik te dragen, maar dat werd niet toegestaan.
Eind juni werd Hesselberth van een vlucht gehaald en geschorst wegens haar korte haar. In juli werd haar ontslag aangezegd wegens verstoorde arbeidsverhoudingen. De Haarlemse kantonrechter stelde dat het bijna kaalscheren van hoofdhaar bij vrouwen maatschappelijk niet algemeen aanvaard is en stelde de luchtvaartmaatschappij in het gelijk.
Hesselberth geeft aan zich gediscrimineerd te voelen. “Van passagiers kreeg ik altijd complimenten over mijn haar. Maar belangrijker is de manier waarop een passagier wordt behandeld. Ik heb mijn werk altijd goed gedaan.”
KLM wil tegenover NUzakelijk geen reactie geven. "Wij gaan niet in op individuele gevallen."
(Bron)
'Supermarkten goed bezig met koelingen'

AMSTERDAM - De meeste supermarkten zijn goed bezig met het afdekken van koelingen in de winkels, meldt Milieudefensie, dat een uitzondering maakt voor Aldi.
Zes supermarktketens met een gezamenlijk marktaandeel van ruim 65 procent hebben zich verplicht om hun koelingen af te sluiten. Daarmee wordt een hoeveelheid energie bespaard die overeenkomt met het verbruik van 100.000 huishoudens.
Milieudefensie zegt daaraan een steentje te hebben bijgedragen door de campagne ''Koelkast dicht''.
Bas van der Heijden, Digros en Dirk van den Broek lopen voorop volgens Milieudefensie, dat vrijwilligers poolshoogte liet nemen in de winkels. Aldi weigert daarentegen categorisch om de energieverspilling aan te pakken. Daarom zijn twee Aldi-filialen donderdag doelwit van acties.
Grote supermarktketens hebben zich in een convenant, een set van afspraken met gemeentelijke milieudiensten, verplicht om in 2015 alle verticale wandkoelingen afgesloten te hebben.
(Bron)
ISS wijkt uit voor ruimtepuin

MOSKOU - Het Russische controlecentrum van het Internationaal Ruimtestation (ISS) heeft besloten het ISS naar een andere baan om de aarde te verplaatsen om een botsing met ruimtepuin te voorkomen. Dat meldden Russische media dinsdag.
''Om 14.25 uur (12.25 uur Nederlandse tijd) worden de motoren van het ISS uitgeschakeld. In 180 seconden manoeuvreert het ruimtestation zich naar een baan om de aarde die 500 meter hoger ligt'', aldus een woordvoerder van het controlecentrum.
De bemanning van het ruimtestation hoeft niets te doen voor de koerswijziging.
In juli werd het ISS ook bedreigd door ruimtepuin. Toen passeerden resten van een Chinese weersatelliet het ruimtestation op 5 kilometer afstand.
(Bron)
Meisjes gered uit drijfzand in bouwput

AMSTERDAM - Hulpdiensten hebben maandagavond twee meisjes van acht en dertien jaar oud gered uit een bouwput aan het Piet Mondriaanplein in Amsterdam-West.
Dat maakte de brandweer dinsdag bekend.
Het tweetal kwam tot over hun middel vast te zitten in drijfzand. Omstanders waarschuwden de politie en de brandweer, die de meisjes uit hun benarde positie bevrijdden.
Een van hen kampte met onderkoelingsverschijnselen en is naar een ziekenhuis overgebracht.
(Bron)
Bruinvis aangespoeld in Hoek van Holland

HOEK VAN HOLLAND - Op het strand van Hoek van Holland is dinsdag een bruinvis aangespoeld. Dat heeft de politie in Rotterdam gemeld.
Het jonge zoogdier werd dood in de branding aangetroffen. De dierenambulance heeft het dier afgevoerd en opgeslagen in een vriezer.
Woensdag gaat de bruinvis naar het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden. Daar wordt verder onderzocht wat de doodsoorzaak is van het dier.
Het mannetje is 1,50 meter lang en pas een jaar oud. Volgens een woordvoerder van de dierenambulance komt de bruinvis in grote getale voor in de Noordzee.
''We krijgen per jaar alleen al aan de kust van Hoek van Holland zo'n tien tot twintig meldingen van aangespoelde bruinvissen binnen.''
De bruinvis behoort tot de tandwalvissenfamilie, waar ook potvissen en grienden onder vallen. Volgens Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam is het aantal bruinvissen de laatste 10 jaar enorm toegenomen. ''Het aantal sterfgevallen neemt dan automatisch toe binnen zo'n populatie."
(Bron)
RIP octopus Paul.
NeGeert valt toch minder over een Zweedse extra pas dan een Marokkaanse. In Stand.nl was al een vrouw wier schellen ineens van de ogen waren gevallen: 'NeGeert is gewoon een racist!' En ze zou nooit meer op hem stemmen.
Is het toch nog ergens goed voor geweest.
Ik wissel zitten, liggen, drentelen af. Alles lukt, maar het wisselen op zich is bepaald onprettig.
Als ik ga liggen, duurt het een tijdje voor de spieren allemaal wat ontspannen zodat de pijn iets afneemt (tenminste, dat is mijn theorie). En dan gaat prompt de bel.
Zal wel belangrijk zijn - ik heb zo'n sticker 'niet aanbellen voor bekeren, verkopen, collecteren'. Dus moeizaam en langzaam werk ik mezelf weer uit bed, nu met dubbel pijn.
Een Aziatisch ogend meisje en een oudere Hollandse dame geven me eerst een uitbrander omdat ik er zo lang over doe de deur open te doen, en ik sta even met m'n bek vol tanden en blaas dan terug dat mensen soms een goeie reden hebben om in bed te liggen en niet altijd even snel kunnen opstaan.
Dan komt de reden waarom ze aanbelden: "Gelooft u al in god?" Ik wijs op de sticker en zeg niet al te vriendelijk: "Heeft u die gezien?" "Gelooft u al in god?" "Heeft u die gezien?!"
Toch geen slecht idee als ze dat trappenhuis gaan afsluiten.

maandag, oktober 25, 2010

TT 131 Rokjesverbod Italië wekt beroering

In de badplaats Castellammare di Stabia hebben tientallen vrouwen bij het stadhuis betoogd tegen een voorstel om minirokjes te verbieden. Dat is een plan van de burgemeester, die inwoners fatsoensnormen wil bijbrengen. Bij de demonstratie was veel politie ingezet.
De burgemeester wil ook een verbod op zonnebaden in het openbaar, vloeken en voetballen in plantsoenen.
Premier Berlusconi heeft burgemeesters de bevoegdheid gegeven zulke verboden op te leggen om asociaal gedrag tegen te gaan. Als de gemeenteraad instemt, kunnen voor de overtredingen boetes van 25 tot 500 euro worden opgelegd.
NS biedt alternatief papieren spoorboekje

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan een geprinte versie van het digitale spoorboek verkopen. Het vervoersbedrijf liet maandag weten dit alternatief te bieden voor reizigers die niet zonder een spoorboekje op papier kunnen.
Wat de printversie gaat kosten is nog onduidelijk, aldus een zegsman.
De NS wilde de huidige papieren versie (kosten 5,50 euro) afschaffen en vervangen door een digitale versie. De afgelopen jaren is het aantal verkochte exemplaren flink afgenomen.
Vorig jaar zijn er nog maar 18.000 verkocht. Volgens het bedrijf gebruikt nog slechts 1 procent van de reizigers het gedrukte spoorboekje van NS.
Consumentenorganisaties, verenigd in het Locov, kwamen in verweer tegen het afschaffen van het papieren spoorboekje. ''Hiermee komt NS tegemoet aan de vrees dat mensen zonder internet verstoken blijven van reisinformatie.''
(Bron)
Albayrak wil excuses Rutte aan miljoen mensen

DEN HAAG - PvdA-Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak vindt dat premier Mark Rutte zijn excuses moet aanbieden aan 1 miljoen Nederlanders.
PvdA-Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak vindt dat premier Mark Rutte zijn excuses moet aanbieden aan 1 miljoen Nederlanders.
Ze doelt op de mensen met een dubbel paspoort die drie jaar geleden door de VVD-leider ''zijn weggezet als potentieel niet loyaal en niet integer.''
Zelf zit Albayrak niet te wachten op excuses van de nieuwe premier. De voormalige staatssecretaris van Justitie zei dat maandag op BNR-radio. Ze reageerde daarmee op PvdA-leider Job Cohen, die vindt dat excuses aan Albayrak wel op zijn plaats zijn.
Rutte wilde dat Albayrak afstand deed van haar Turkse paspoort toen zij in 2007 net had plaatsgenomen in het kabinet.
Nu heeft Rutte geen moeite met het tweede paspoort van de staatssecretaris in zijn nieuwe kabinet, Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner. Zij komt oorspronkelijk uit Zweden. De PVV wil de kwestie dinsdag aan de orde stellen tijdens het debat over de regeringsverklaring.
PVV-leider Geert Wilders vindt dat de nieuwe bewindsvrouw haar Zweedse paspoort moet inleveren. Daarvoor is tot nu toe verder geen steun in de Kamer.
Volgens Albayrak had de VVD destijds vooral omwille van het oppositievoeren ''hartstochtelijk de keiharde lijn van Wilders gesteund. Die lijn was dat je niet loyaal kon zijn aan Nederland en niet integer kunt zijn met twee paspoorten. Dan zeg je nogal wat over 1 miljoen Nederlanders'', vindt de sociaaldemocrate.
Ze zei dat destijds nogal wat VVD'ers naar haar toe zijn gekomen, omdat ze de kwestie ''beschamend vonden.'' Overigens was het volgens haar niet alleen Rutte maar ook Henk Kamp, nu minister van Sociale Zaken, die de fractie van de VVD op deze lijn kreeg.
Tijdens haar staatssecretariaat heeft Albayrak geen seconde last gehad van het feit dat ze ook nog een Turks paspoort heeft, zei ze. Ze vindt het niet meer dan logisch dat je als bewindspersoon in Nederland altijd gaat voor het Nederlands belang.
(Bron)

Los van hoe lomp het is, is het ook weer niets meer dan ketelmuziek. Je hebt een nationaliteit of niet. Dan kun je je paspoort wel inleveren, maar daarmee vervalt die nationaliteit niet, zoals Wilders c.s. heel goed weten.
Crimineel computernetwerk ontmanteld

ROTTERDAM - Een speciaal team van de nationale recherche heeft maandag een crimineel computernetwerk platgelegd.
Het gaat om Bredolab, een zogenoemd botnet waarmee sinds juli 2009 wereldwijd zeker dertig miljoen computerinfecties zijn veroorzaakt. Om de virusverspreider stil te leggen zijn 143 met het virus besmette computerservers afgesloten van het internet.
Dat maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend op zijn website.
Bredolab is een zogenoemd Trojaans paard, een virus dat zich stiekem op computers nestelt en de deur openzet voor het downloaden van nog meer schadelijke software.
Cybercriminelen gebruiken Bredolab om onder meer financiële gegevens en wachtwoorden te stelen. Ook kunnen ze meekijken naar de computeractiviteiten van de gebruiker door diens toetsaanslagen te registreren.
De computerservers die zijn afgesloten waren gehuurd in Nederland via Leaseweb, de grootste hostingprovider van het land. Leaseweb verleende volledige medewerking aan het onderzoek. De politie heeft nog geen arrestaties verricht. De mensen achter Bredolab moeten in Oost-Europa worden gezocht, aldus een woordvoerder van justitie.
Het team High Tech Crime van de nationale recherche ontdekte afgelopen zomer dat in een maand tijd drie miljoen computers werden geïnfecteerd met Bredolab. Eind vorig jaar waren dagelijks ongeveer 3,6 miljard e-mailberichten met schadelijke software van Bredolab in omloop.
Alle gebruikers van geïnfecteerde computers wereldwijd krijgen de komende tijd bericht over de virusbesmetting en hoe die verwijderd kan worden. Op de website waarschuwingsdienst.nl staat ook hoe Bredolab kan worden herkend en wat er aan te doen is.
Bredolab is ontmanteld in samenwerking met Leaseweb, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), het internetsecuritybedrijf Fox IT en Govcert.nl, het computer emergency response team van de Nederlandse overheid.
(Bron)
Werkonderbreking op Duits spoor aangekondigd

BERLIJN - De vakbonden bij de Duitse spoorbedrijven gaan dinsdagochtend in heel Duitsland op regionale lijnen werkonderbrekingen organiseren. Het treinverkeer van en naar Nederland wordt niet getroffen, liet de NS desgevraagd weten.
De spoorbonden Transnet en GDBA willen om drie uur 's morgens met de eerste werkonderbrekingen van twee uur beginnen.
De stakingen treffen zowel het Duitse spoorconcern Deutsche Bahn als de kleinere maatschappijen Abellio, Arriva, Benex, Keolis, Veolia en Hessische Landesbahn. Dagelijks reizen op de regionale lijnen van Deutsche Bahn alleen al 3,4 miljoen mensen.
Een woordvoerder van de NS liet weten dat het treinverkeer tussen Nederland en Duitsland geen hinder zal ondervinden van de acties. ''De internationale treinen worden niet getroffen. Onze treinen rijden gewoon.''
De Nederlandse Spoorwegen blijven reizigers naar Duitsland gewoon adviseren de trein te pakken, maar houden de situatie wel nauwlettend in de gaten, aldus de zegsman.
Het zwaartepunt van de werkonderbrekingen komt naar verluidt in Beieren te liggen. Ook de regio Berlijn/Brandenburg zou worden geraakt. In Sleeswijk-Holstein, Bremen, Hamburg en Meckelenburg-Vorpommeren zouden de uitwerkingen van de acties minder zwaar uitvallen, aldus vakbondskringen.
De bonden willen met de werkonderbrekingen de loononderhandelingen met de werkgevers onder druk zetten. Die lopen al enkele weken, maar er is nog geen resultaat bereikt.
(Bron)
Minder boerenbedrijven en lagere inkomens

DEN HAAG - In de afgelopen vijftien jaar is het aantal agrarische bedrijven in ons land met meer dan een derde gedaald, maar de productie nam wel flink toe, terwijl de inkomens van boeren en tuinders lager werden.
Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
In de periode van 1995 tot en met 2009 daalde het aantal bedrijven met 36 procent tot 73.000. Inmiddels zijn de bedrijven flink groter.
Een doorsnee bedrijf in 2009 had ruim 50 procent meer grond dan in 1995. Het aantal banen nam met 20 procent af en het totale agrarisch inkomen daalde met 27 procent door de ongunstige ontwikkelingen van de prijzen in de land- en tuinbouw.
In 1995 bedroeg de waarde van de Nederlandse agrarische productie 18,8 miljard euro. Dat was in 2009 met 19 procent toegenomen tot 22,5 miljard euro.
Het totale agrarisch inkomen bedroeg in 1995 ongeveer 6,5 miljard euro. In 2009 was dit afgenomen tot 4,7 miljard euro. De Nederlandse economie verkeerde in 2009 wel in een crisis.
In de land- en tuinbouw vertoont het inkomen per arbeidsjaar een grillig verloop. Jaren met een sterke daling worden afgewisseld met jaren waarin het inkomen van een agrariër fors toeneemt.
Gemiddeld is het landbouwinkomen per arbeidsjaar in de afgelopen vijftien jaar jaarlijks met 0,1 procent afgenomen, terwijl de werkzame personen in de rest van de economie meer gingen verdienen.
De lagere inkomens in de landbouw zijn onder meer het gevolg van de ongunstige prijsvorming van landbouwproducten door de toename van het aanbod op de wereldmarkt. Daarnaast had de land- en tuinbouw te kampen met de gestegen koers van de euro ten opzichte van de dollar en met de recessie die in 2008 begon.
Verder stond het agrarisch inkomen de laatste jaren extra onder druk door de hogere kosten van vooral diervoeder en aardgas, terwijl de stijging van de afzetprijzen hierbij achterbleef.
Mede door de daling van het agrarisch inkomen nam het belang van de land- en tuinbouw in de Nederlandse economie af. In 1995 was het aandeel van de land- en tuinbouw in het bruto binnenlands product (bbp) nog 3,2 procent. In 2009 was dat afgenomen tot 1,4 procent van het bbp.
(Bron)
Meer vergiftigingen door partydrugs

BILTHOVEN - Het aantal jongeren vanaf 13 jaar dat vergiftigd raakt door partydrugs als GHB en andere middelen, zit in de lift. Vorig jaar werden 268 gevallen gemeld tegen 214 een jaar eerder.
Dat hebben het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) maandag gemeld.
Partydrugs als GHB kunnen bij vergiftiging leiden tot een comateueze slaaptoestand en onderdrukking van de ademhaling. In dat geval is behandeling in het ziekenhuis noodzakelijk.
Frequent gebruik van partydrugs kan bovendien leiden tot verslaving. Het NVIC wordt de laatste jaren steeds vaker geraadpleegd over ontwenningsverschijnselen bij mensen die abrupt stoppen met deze middelen.
Het NVIC signaleert verder een toenemende populariteit van GBL. Dat is een stof die in het lichaam wordt omgezet in GHB en die daarom wel wordt gebruikt als alternatief. GBL komt voor in sommige schoonmaakmiddelen en in middelen om nagellak, lijm of verf te verwijderen.
Vorig jaar ging 12 procent van de meldingen van vergiftiging met partydrugs over GBL, terwijl dat in eerder jaren slechts 5 procent was.
Het aantal gemelde vergiftigingen als gevolg van het eten van hallucinogene paddestoelen (paddo's) is voor het tweede jaar op rij flink gedaald. Het ging vorig jaar om veertien meldingen, tegen 57 in 2008 en 67 in 2007.
Volgens het RIVM en het NVIC komt dat vermoedelijk door het verbod op de verkoop van paddo's dat sinds 1 december 2008 van kracht is.
Het NVIC adviseert artsen en andere hulpverleners bij acute vergiftigingen. Vorig jaar ontving het centrum telefonische informatieverzoeken over in totaal bijna 55.000 blootstellingen aan giftige stoffen.
Via de website Vergiftigingen.info werden ruim 6200 vergiftigingen gemeld. In 7 procent van de telefonisch gemelde gevallen en 12 procent van de onlinemeldingen waren drank en andere genotsmiddelen in het spel.
(Bron)
Behandeling hiv kan met minder medicijnen

AMSTERDAM - De meeste hiv-patiënten kunnen net zo goed behandeld worden met één medicijn als met de nu gangbare therapie waarbij drie middelen worden toegediend.
Dat stelt arts-onderzoeker Wouter Bierman in zijn proefschrift, waarop hij dinsdag promoveert aan het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam.
Volgens Bierman leidt behandeling met alleen zogenoemde proteaseremmers, middelen die voorkomen dat hiv nieuwe virussen aanmaakt, tot minder bijwerkingen, lagere kosten en minder risico op virusresistentie.
Alleen aan patiënten bij wie de behandeling met één geneesmiddel niet aanslaat, zou volgens Bierman de reguliere tripletherapie moeten worden gegeven.
Bierman verwacht dat de therapie met alleen proteaseremmers de komende jaren een belangrijke plaats zal innemen bij de behandeling van hiv.
Hij stelt voor om nieuwe patiënten eerst met drie middelen te behandelen, als het virus een halfjaar is onderdrukt over te schakelen naar één medicijn en de behandeling alleen te intensiveren als dat nodig is.
Er moet wel nader onderzoek komen naar de veiligheid van die aanpak op de lange termijn.
(Bron)
Patiënt met gebroken rug weggestuurd

AMSTERDAM - Het UMC in Utrecht heeft onlangs een patiënt naar huis gestuurd met een gebroken rug. De man uit Hilversum meldde zich na een val van drie hoog met veel pijn in het ziekenhuis. Daar werd slechts een gebroken arm geconstateerd, meldt het AD.
De man werd in zijn onderbroek, zijn kleren waren in de ambulance stukgeknipt, naar huis gestuurd.
De patiënt had extreem veel pijn en kwam na tussenkomst van zijn huisarts terug bij het ziekenhuis.
Daar bleek bij een nieuw onderzoek dat hij zijn arm, een elleboog, twee ruggenwervels, zijn stuitje en zijn heiligbeen had gebroken. Hoe het ziekenhuis dat over het hoofd heeft kunnen zien is onduidelijk.
De vrouw van het slachtoffer laat in de krant weten dat de arts inmiddels zijn excuses heeft aangeboden. Hij zou niet hebben geweten dat de man in zijn onderbroek naar huis moest en controleert nu dagelijks hoe het met hem gaat.
Het ziekenhuis liet eerder alleen weten dat de man maar een klacht in moet dienen. Dat heeft nu voor de vrouw geen prioriteit. "Het is al lastig genoeg zo met de winkel en de kinderen. Ik heb geen rust in mijn hoofd zolang Marco niet is hersteld. Dat is voorlopig het belangrijkste."
(Bron)
Caissières krijgen rekenhulp

LEIDSCHENDAM - Goed nieuws voor caissières zonder wiskundeknobbel: de komende weken krijgen veel supermarkten een rekenhulpje op de kassa waarop eenvoudig te zien is of iemand jonger is dan 16 jaar en dus geen alcohol of tabak mag kopen.
Dat heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) maandag laten weten.
Uit een vorig jaar uitgevoerd onderzoek van de Universiteit Twente blijkt dat veel kassamedewerkers wel om het identiteitsbewijs van jongeren vragen als ze alcohol of sigaretten kopen, maar bij het uitrekenen van de leeftijd gaat het vervolgens vaak mis.
''Het is lastig om in een oogopslag te zien of iemand de juiste leeftijd heeft'', zegt een woordvoerster van CBL.
Op het rekenhulpje kan de datum van vandaag worden ingevoerd en dan staat er af te lezen welke geboortedatum iemand minstens moet hebben voordat er alcohol gekocht mag worden. Het CBL heeft het rekenhulpje inmiddels in een oplage van 30.000 verspreid onder supermarkten.
De wettelijke leeftijd voor het kopen van licht alcoholische drank en sigaretten is 16 jaar. De supermarkten zijn strafbaar als alcohol of tabak aan mensen wordt verkocht die jonger zijn dan 16.
(Bron)

Goh, vroeger konden caissières zelf nog rekenen.
RIP Gregory Isaacs.

zondag, oktober 24, 2010

Honden bijten Spaanse zwervers dood

BARCELONA - Een groep verwaarloosde honden heeft vrijdag twee Spaanse zwervers doodgebeten. Het gruwelijke incident gebeurde in de plaats Mataro, nabij Barcelona. Dat meldden media in Spanje zondag.
De slachtoffers, een 60-jarige man en een 55-jarige vrouw, hielden circa twintig honden in een geïmproviseerde kennel met een oppervlakte van ongeveer 10 vierkante meter.
De dieren wisten te ontsnappen, waarna ze hun baasjes aanvielen.
De politie vermoedt dat de dieren extra agressief waren door een tekort aan voedsel. Ook bestaat het vermoeden dat enkele van de honden eigendom zijn van organisatoren van hondengevechten.
Omwonenden hadden al vaker geklaagd over overlast en stellen dat de autoriteiten nalatig zijn geweest en daarmee medeverantwoordelijk voor de dood van de zwervers.
(Bron)
'Stones bijna uit elkaar vanwege Mick Jagger'

AMSTERDAM - Keith Richards heeft onthuld dat de Rolling Stones op het punt stonden uit elkaar te gaan vanwege de grootheidswaanzin van zanger Mick Jagger. De zanger dacht dat hij 'groter was dan de Stones', vertelde Richards zondag aan de BBC.
Jagger zou in de jaren '80 de leiding over de band hebben genomen en wilde die vervolgens niet meer afstaan. "Eerst ergerde ik me er aan", zei de 66-jarige Richards.
"Maar langzamerhand maakte het me woedend." Toch zijn de twee volgens de gitarist nog steeds vrienden. "Niemand heeft een perfect huwelijk." De wonden uit het verleden zouden inmiddels geheeld zijn.
Richards deed zijn uitspraken in het kader van zijn autobiografie Life, die eind oktober verschijnt. De Rolling Stone zou ruim vier miljoen euro krijgen om zijn memoires op papier te zetten.
Naar aanloop van de presentatie van het boek verschijnen er de laatste steeds meer saillante onthullingen uit het verleden van de muzikant.
De gitarist doet daar graag schepjes bovenop. Richards vertelde zondag ook dat heroïne en andere drugs hem hebben geholpen om op een goede manier om te gaan met zijn bekendheid. "Roem is in mijn spel waarschijnlijk een effectievere doodsoorzaak dan drugs."
(Bron)
Iran legt universiteiten restricties op

AMSTERDAM - Iran heeft restricties opgelegd aan twaalf universitaire opleidingen in de sociale wetenschappen. De opleidingen zijn gebaseerd op Westers denken en daarom onverenigbaar met islamitisch onderwijs, zo meldde de staatsradio zondag.
De restricties gelden onder meer voor de studies rechten, filosofie, psychologie, politicologie en de twee opleidingen die de conservatieve Iraanse leiders de meeste zorgen baren: vrouwenstudies en mensenrechtenstudies.
"De inhoud van de huidige vakken van deze twaalf opleidingen zijn niet overeenkomstig de religieuze fundamenten en gebaseerd op Westerse denkwijzen", zei Abolfazl Hassani, een hoge ambtenaar van het ministerie van onderwijs, tegen de staatsradio.
De restricties houden in dat universiteiten geen nieuwe departementen binnen deze opleidingen kunnen starten. De regering zal de komende jaren bovendien tot zeventig procent van de inhoud van de huidige studieprogramma's herzien, zo zei Hassani.
Ongeveer twee miljoen van de 3,5 miljoen studenten aan Iraanse universiteiten volgen, naar gegevens van de regering, een opleiding binnen de sociale en geesteswetenschappen.
De beslissing lijkt een antwoord te zijn op de zorgen die de hoogste geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, vorig jaar uitte; volgens hem kunnen dergelijke studies leiden tot twijfels over het geloof.
Khamenei, die het laatste woord heeft over alle staatsaangelegenheden in Iran, riep de regering op om aanpassing van het curriculum 'serieus te overwegen'.
Studenten spelen een belangrijke rol in de protesten van de oppositie in Iran, in het bijzonder tijdens de presidentsverkiezingen van vorig jaar, die volgens velen door de conservatieve president Mahmoud Ahmedinejad dankzij grootschalige fraude zijn gewonnen.
In 2006 werden tientallen liberale hoogleraren en universitaire docenten met pensioen gestuurd, onder groot protest van studenten. Liberale en seculiere hoogleraren geven op universiteiten in het hele land les, maar ze zijn in de minderheid.
De meeste docenten zijn niet politiek actief en vereenzelvigen zich net zo min met het conservatieve als met het liberale kamp.
In 1980, toen de geestelijke leiders na een revolutie de macht overnamen van de sjah, sloot Iran gedurende twee jaar alle universiteiten om zich zo te ontdoen van politieke studentenbewegingen, meestal linkse gewapende groeperingen.
(Bron)
Storing legt automaten ING plat

AMSTERDAM - Het bankconcern ING is zondag getroffen door een technische storing. Hierdoor kunnen ING-klanten geen gebruikmaken van de geldautomaten van ING en hebben zij geen toegang tot internetbankieren.
Klanten van de bank kunnen door deze storing tevens geen bedragen hoger dan 250 euro afrekenen met hun ING-pas, aldus een woordvoerster van de bank.
Klanten met een ING-pas kunnen wel pinnen bij geldautomaten van andere banken. Klanten met een pas van een andere bank, kunnen op hun beurt nog altijd geld opnemen bij de automaten van ING.
''We werken met man en macht om de storing te verhelpen'', voegde zij eraan toe. ING hoopt de problemen zondagavond om half acht te hebben opgelost.
(Bron)
Politie pakt dronken 'verkeersregelaar' op

HOOFDDORP - De politie in Hoofddorp heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige Hoofddorper opgepakt die met een flinke slok op het verkeer aan het regelen was. De jonge man vormde daardoor een gevaar voor het verkeer en zichzelf, zo heeft de politie zondag gemeld.
De 'verkeersregelaar' deed zijn werk op de kruising van de Hoofdweg en de Van Heuven Goedhartlaan. Politieagenten zagen hem zwalkend op het kruispunt staan.
De Hoofddorper moest mee naar het politiebureau, waar hij zich niet kon legitimeren. Pas toen zijn vader met een legitimatiebewijs naar het bureau was gekomen, werd de man vrijgelaten.
(Bron)