zaterdag, oktober 11, 2003

Okee, tis vast een camera met motordrive geweest, en het meest erbarmelijke beeld zal geselecteerd zijn. Maar toch - deze foto stond op de voorpagina van Metro vandaag. En dan weer zo'n onbetaalbaar JPB-citaat erbij...

Iemand mailde dat haar iets opgevallen was op de BBC-site:
"Prime Minister Jan Peter Balkenende said he would not seek parliament's permission for the marriage because the couple had given misleading information about the bride's relationship with a dead gangster."

Het wordt steeds erger, en steeds ranziger...
Uit onafhankelijke bron ontvangen, een detail uit het Bruinsma-dossier: Friso van O. en Mabel W.S.

vrijdag, oktober 10, 2003

Bulgaarse heeft eierstok-tumor van vijftien kilo

SOFIA - Artsen in Bulgarije hebben een vijftien kilo wegende tumor verwijderd uit de buik van een 69-jarige vrouw. Het gezwel aan de eierstokken van de vrouw is waarschijnlijk kwaadaardig, zo meldde het Bulgaarse persbureau BTA vrijdag.
De vrouw klaagde al een halfjaar over pijn in haar onderlichaam, maar werd pas twee weken geleden naar een kliniek overgebracht.
(Bron)
Dirk van den Broek-slachtoffer had niets gestolen

AMSTERDAM - De 43-jarige Anja Joos, de vrouw die maandag in de Amsterdamse Pijp dusdanig werd mishandeld dat zij aan de gevolgen daarvan overleed, had niets gestolen uit de Dirk van den Broek-supermarkt aan het Marie Heinekenplein. Dat heeft de Amsterdamse hoofdofficier van justitie L. de Wit vrijdagmiddag op een persconferentie bekendgemaakt.
Het slachtoffer werd maandag door een vijftal medewerkers achtervolgd, omdat zij vermoedden dat de vrouw hondenvoer en bier had gestolen. Op het Gerard Douplein, in de nabije omgeving van de supermarkt, werd de vrouw tegen de grond gewerkt en mishandeld. Ook omstanders zouden geweld tegen Joos hebben gebruikt. De uit Duitsland afkomstige Joos bezweek later in een ziekenhuis.
Naast de vijf supermarktmedewerkers pakte de politie in de loop van de week nog twee mannen op. Een van hen is weer op vrije voeten gesteld.
(Bron)
De nieuwe Vrouwenagenda heeft eng glimpapier.
Ik ben zeer allergisch voor de opgewekte blijheid van uitzendbureaumeisjes.
TT 401 Een vrouw in de Chinese stad Tianjin krijgt gratis plastische chirurgie omdat ze te lelijk is om een baan te vinden. Sinds 1993 is ze bijna duizend keer wegens haar uiterlijk afgewezen voor een baan.
Het verhaal van de 25-jarige Zhang Jing haalde diverse Chinese kranten. Naar aanleiding daarvan boden twee klinieken haar gratis plastische chirurgie aan.
Eén daarvan heeft al operaties aan neus en ogen uitgevoerd en de andere zal de komende dagen haar voorhoofd en gebit onder handen nemen. "Ik verwacht niet moeder mooiste te worden, maar een normaal leven zou leuk zijn."
TT 192 Fans doen Limp Bizkit proces aan

CHICAGO Fans van de Amerikaanse band Limp Bizkit hebben hun idolen voor de rechter gesleept, omdat de rockers hen afscheepten met een ultrakort concert van zegge en schrijve 17 minuten.
De band brak een optreden in Chicago op 26 juli abrupt af. Zanger Fred Durst hield het na een stief kwartiertje al voor gezien, omdat het publiek volgens hem vijandig was. De 172 fans eisen dat de band hun concertkaartje vergoedt.
Limp Bizkit stelde ook Nederlandse fans dit jaar al teleur bij een optreden in Amsterdam op 2 september. Fans vroegen toen ook -tevergeefs- hun geld terug omdat het concert te kort was geweest.
Ben ik het zomaar eens met Maartje van Weegen eens! Als ze nou direct open kaart gespeeld had, was er waarschijnlijk nauwelijks iets aan de hand geweest.
TT 126 Kritiek op 'Guantanamo' zwelt aan

WASHINGTON Het Rode Kruis heeft scherpe en openlijke kritiek geleverd op de gevangenhouding van 650 verdachten op de basis Guantanamo Bay op Cuba.
Christophe Girod, een hoge functionaris van het Rode Kruis, noemt het in de New York Times onaanvaardbaar dat de 650 worden vastgehouden zonder zicht op een proces. Eerder intern geuite kritiek op de VS heeft niets uitgehaald, zei Girod.
Amerikaanse oud-rechters, diplomaten en voormalige krijgsgevangenen vragen het hooggerechtshof om een uitspraak over het vasthouden van gevangenen die van terrorisme verdacht worden, zonder een vorm van proces en zonder verdediging.
TT 123 Milosevic: Dutchbat was kansloos

DEN HAAG Ex-president Milosevic heeft het voor het Joegoslavië-Tribunaal voor de Nederlandse militairen opgenomen die in 1995 Srebrenica moesten verdedigen. Volgens Milosevic had Dutchbat geen schijn van kans om de moslim-enclave te beschermen tegen de Bosnische Serviërs.
Milosevic citeerde onder meer uit het Nederlandse NIOD-rapport uit 2002 over Srebrenica, om te ontkennen dat Belgrado de Bosnische Serviërs had aangestuurd.
Het was de eerste keer dat Milosevic zich in het openbaar uitliet over het Srebrenica-drama. Hij deed dat tijdens het verhoor van de Brit Rupert Smith, een voormalig VN-commandant in Bosnië.
TT 116 Kok wist van contact Smit-Bruinsma

DEN HAAG Premier Balkenende heeft op zijn persconferentie onthuld dat zijn voorganger Kok al in 2001 op de hoogte is gesteld van contacten tussen Mabel Wisse Smit en Klaas Bruinsma.
Het feit dat de inlichtingendienst AIVD al die tijd niet in staat is geweest de waarheid over de contacten tussen Mabel en Bruinsma boven water te krijgen, is voor de LPF aanleiding een spoeddebat aan te vragen over het functioneren van de AIVD.
VVD-fractieleider Van Aartsen prijst de manier waarop de premier de zaak heeft afgehandeld. Van Aartsen spreekt tegen dat de monarchie nu in crisis is.
TT 113 Geen Toestemmingswet huwelijk Friso

DEN HAAG Het kabinet ziet af van de indiening van de Toestemmingswet voor het huwelijk van prins Johan Friso met Mabel Wisse Smit. Het paar heeft zowel de premier als de koningin "niet-juiste en niet-volledige informatie verstrekt, waardoor het vertrouwen is geschaad".
Het kabinet schrijft dat onlangs nieuwe vragen zijn gerezen over de relatie van Mabel met wijlen Klaas Bruinsma.
In "indringende gesprekken" met Mabel op 25 september en op 3 oktober zijn de premier nieuwe feiten ter ore gekomen, waaruit een "vriendschapsrelatie" met Bruinsma bleek. Die informatie was ook nieuw voor koningin Beatrix.

Hoe boos zou Trix zijn?
En: WA had wat problemen met zijn bruid, maar dat is toch niets vergeleken met dit drama.
TT 110 Salaris zorg-directeuren ontspoord

HILVERSUM Besturen van zorginstellingen hebben de salarissen van directeuren de laatste jaren uit de hand laten lopen. In veel gevallen zijn voorstellen van directieleden voor hun eigen loon letterlijk overgenomen.
De commissie-Simons, die de topinkomens in de zorg heeft onderzocht, zegt dat ziekenhuisdirecteuren door gebrek aan toezicht een "ondernemerachtig" salaris voor zichzelf hebben gecreëerd.
Ziekenhuisdirecteuren combineren vaak "aantrekkelijke elementen" uit diverse regelingen." Enerzijds ontvangen ze hoge salarissen, terwijl ze aan de andere kant allerlei CAO-garanties genieten."

Doe mij een baan met vier ton salaris, flink wat ATV-dagen, alle vakantiedagen en elke feestdag - dondert niet van welke religie - vrij, auto met chauffeur, dienstwoning, optieregeling (okee, de meeste zorginstellingen geven geen aandelen uit, maar dan zoek ik wel een ander leuk fondsje uit) en bij vertrek een bonusje van 10 miljoen.
Toch best bescheiden?
TT 106 Plan: asielzoekers in uitzetcentra

DEN HAAG De ministerraad bespreekt vandaag een plan van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie om uitzetting van afgewezen asielzoekers te versnellen. De vertrouwelijke notitie heeft als titel Terugkeer gaan we doen.
[Yuck!]
Naar verluidt is de kern van het plan dat asielzoekers wier asielverzoek is afgewezen in afwachting van hun beroep in speciale uitzetcentra worden gezet. Dat moet hun uitzetting bespoedigen als zij ook in beroep niet in Nederland worden toegelaten.
Tot dusver wordt maar een klein aantal uitgeprocedeerde asielzoekers uitgezet. De meesten verdwijnen spoorloos.
TT 104 Twee doden schietpartij Amstelveen

AMSTELVEEN In Amstelveen zijn aan de Keizer Karelweg twee mensen in een auto doodgeschoten. De slachtoffers, een man en een vrouw, werden vanaf de middenberm door twee personen op een scooter met automatische wapens beschoten. De daders vluchtten in de richting van Amsterdam.
De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De schietpartij deed zich rond 10.30 uur voor. De politie gaat uit van een afrekening in het criminele milieu.
Begin dit jaar werd Heineken-ontvoerder Cor van Hout ook in Amstelveen, voor een restaurant, doodgeschoten. De daders ontkwamen toen op een motor.
Het paar biedt zijn excuses aan aan de regering, de koningin en iedereen die ze hiermee gekwetst hebben.
Poepoe.
LOL: alle krantennieuwsbrieven waar ik op geabonneerd ben, sturen nu een nieuwsbrief tussendoor: "Urgent! Friso en Mabel zien af van toestemming"...
TT 114 Friso ziet af van troonopvolging

DEN HAAG Prins Johan Friso treedt zoals gepland in het huwelijk met Mabel Wisse Smit. Hij ziet af van zijn recht op troonopvolging. Dat schrijft Friso in een brief aan premier Balkenende.
Friso houdt vol dat Mabel Wisse Smit geen liefdesrelatie met Klaas Bruinsma heeft gehad. Hij geeft toe dat het paar in juni bij de bekendmaking van het huwelijk een "ernstige fout" heeft gemaakt.
"Wij hadden moeten zeggen dat het meer dan een oppervlakkige relatie betrof, en dat zij gedurende drie maanden in 1989 regelmatig contact hebben gehad," aldus Friso in de brief aan de premier.

donderdag, oktober 09, 2003

Vriendje is geen Peter R. de Vries-fan. Vriendje ging programma kijken met het idee: 'Hoe lult Peter zich uit de problemen?' en belde halverwege het programma al verwilderd op dat Balkenende maar moest aftreden (nou is dat op zich geen revolutionaire gedachte voor vriendje), en dat alles gewoon klopte.
Aan het einde werd nog gesteld dat De Vries bepaalde dingen onder geheimhoudingsvoorwaarde aan de RVD had gegeven en dat die de volgende dag in de Telegraaf stonden. Nou heeft De Vries contacten in die kringen, dus moet hij erachter kunnen komen wie wanneer welke info van wie kreeg.
Maar Mabelgate lijkt nog niet aan het einde te zijn gekomen.
Valt alweer mee: RTL Boulevard had al in dezelfde uitzending door dat de C1000-reclame nep was. Snelle jongens.
RTL Boulevard laat een reclame van C1000 zien: "Geen losse handjes. Dat scheelt."
Ik blijf zuchten van deze site. Prachtige foto's; meestal gemaakt in het gebied waar ik opgroeide. Heimwee.
Inbreker haalt mobieltje terug

Een 17-jarige jongen uit Den Haag is woensdag aangehouden op verdenking van inbraak. De jongen werd op heterdaad betrapt door de bewoners van een huis in Den Haag. Bij de schermutseling die hierop ontstond, verloor de jonge dief zijn mobiele telefoon. De jongen rende vervolgens weg.
Op het moment dat agenten in het huis waren om de aangifte van de bewoners op te nemen, kwam de Hagenaar zich tot grote verbazing van iedereen weer melden bij het huis. Hij verklaarde zijn telefoon terug te willen. Dit mocht, maar niet voordat hij door de agenten werd aangehouden en ingesloten.
(Bron)
Doodskist met dubbele bodem

NEW YORK (ANP) - Een gangsterfamilie in New York heeft lijkkisten met 'normale' doden gebruikt om slachtoffers van afrekeningen voorgoed weg te werken. Een vermoorde persoon kwam onder het lijk te liggen waarvoor de kist eigenlijk was bedoeld.
Volgens een maffiaoverloper hanteerde een begrafenisondernemer van de gangsterfamilie DeCavalcante de dubbeldekkermethode sinds de jaren twintig. Onwetende baardragers uitten vaak hun verbazing over het gewicht van de lijkkist, vertelde Anthony Rotondo een verbaasde jury van een rechtbank in Manhattan. ,,Zes volwassen mannen droegen een grootmoedertje van nog geen veertig kilo, maar keken alsof ze een probleem hadden'', citeert de krant New York Post dinsdag de afvallige maffiabaas.
De onthullingen vonden plaats tijdens het proces tegen de van moord beschuldigde Girolamo 'Jimmy' Palermo, een lid van de DeCavalcantes-clan. Leden van deze familie beweren de inspiratiebron te zijn geweest voor de succesvolle tv-serie The Sopranos over een maffiabegrafenisondernemer.
(Bron)
Mannen blind voor vuil

Het is biologisch bepaald: de hersenen van mannen negeren het stof in een huiskamer. Mannen kunnen er dus niets aan doen dat ze vrouwen frustreren met hun luie houding wat het huishouden betreft. Dat beweert de Amerikaanse socioloog Michael Gurian. Professor Gurian, auteur van twintig bestsellers, gastschrijver in onder meer de New York Times, de Washington Post en Time is in de VS een autoriteit op het vlak van neurobiologie en hersenonderzoek.
Hij baseert zich op eigen neurologisch onderzoek en zijn ervaringen als gezinstherapeut. Hij schreef onlangs het boek 'What could he be thinking?' over de werking van mannenhersens. Daarin geeft hij biologische verklaringen voor bijna alles wat in relaties voor conflicten zorgt.
(Bron)

Ik ben een man!
'Dump dode schapen in zee'

SYDNEY - Australië onderzoekt de mogelijkheid om de schapen op het Nederlandse schip de Cormo Express aan boord te slachten en in zee te dumpen. Het schip van de Nederlandse rederij Vroon dobbert al sinds augustus op de Arabische Zee omdat geen enkel land de schapen toelaat.
Volgens het Australische dagblad The Daily Telegraph is de slacht aan boord één van de opties die aan bod komt tijdens crisisberaad donderdag op het ministerie van Landbouw in Canberra. Volgens de Australische minister Truss is het de laatste, maar geen onvermijdelijke oplossing.
De Cormo Express vertrok op 5 augustus vanuit Australië naar Saudi-Arabië met 57.000 schapen aan boord. Ruim 5200 schapen zijn sindsdien om het leven gekomen door hitte en stress. De dieren worden overal geweigerd, omdat veel schapen bekschurft zouden hebben.
Hoewel het hoofd van de Australische veterinaire dienst en de Nederlandse rederij hebben verklaard dat de schapen vrij zijn van bekshurft loopt Australië liever geen risico's. Vertegenwoordigers van de vleesverwerkende industrie en landbouwfunctionarissen hebben tegenover The Daily Telegraph hun vrees voor besmettelijke ziekten uitgesproken. Ze zijn tegen terugkeer van de schapen.
Op de Australische radio heeft minister Truss verklaard dat de slacht op zee grote praktische problemen oplevert. De schapen moeten worden geëlectrocuteerd om via een hakselaar in zee te verdwijnen. Een overheidsteam is de verschrikkelijke taak aan het voorbereiden, schrijft de Telegraph. De klus zou twee maanden kunnen gaan duren, aldus Truss.
(Bron)
Doden door explosie bij politiebureau Bagdad

BAGDAD - Een explosie bij een politiebureau in de sjiitische wijk Sadr City in Bagdad heeft donderdag aan zeker drie politieagenten en vijf burgers het leven gekost. Dat heeft de politie in de Iraakse hoofdstad gezegd. Een Amerikaanse militaire woordvoerder zei dat mogelijk tien mensen zijn omgekomen.
Ooggetuigen zeiden dat een autobom tot ontploffing is gebracht. Een politieman zei dat het om een zelfmoordaanslag ging. "Het was zeker een zelfmoordaanslag. We vonden het hoofd van de aanvaller. Het was van zijn lichaam gerukt. Hij droeg een baard", aldus de zegsman.
(Bron)

Een baard!! Ja, dan weet je het gelijk zeker natuurlijk: dat was de dader.
Vampier veroordeeld wegens moord vriend

LONDEN - Een rechtbank in het Schotse Edinburgh heeft een man die geobsedeerd was door vampiers veroordeeld tot levenslang wegens moord op zijn beste vriend. Hij had zijn slachtoffer gedood, vervolgens diens bloed gedronken en een deel van de schedelinhoud opgegeten. Dit meldden Britse media donderdag.
De 22-jarige Allan Menzies zei tegenover de rechtbank dat hij een pact had gesloten met de vampier Akasha uit de horrorfilm Queen of the damned. Hij hoopte onsterfelijk te worden door zijn 21-jarige vriend te doden en diens bloed te drinken. Volgens de man had Akasha, gespeeld door de in 2001 overleden zangeres Aaliyah, hem opgedragen zijn vriend te doden.
De rechter wilde hem niet ontoerekeningsvatbaar verklaren. Volgens de rechter is Menzies "slecht, gewelddadig en een zeer gevaarlijk man" die niet geschikt is om vrij rond te lopen.
(Bron)

Ik zal geen flauw grapje maken over de combinatie onsterfelijk en levenslang...
Omroep Brabant meldt per abuis overlijden Juliana

EINDHOVEN/TILBURG - Omroep Brabant Televisie heeft woensdagavond per abuis het overlijden van prinses Juliana gemeld.
Om 23.00 uur kwam bij kijkers in Midden-Brabant een tekst in beeld met de melding dat in verband met het overlijden van de 94-jarige prinses, die van 1948 tot 1980 koningin was, de uitzending werd aangepast.
De tekst kwam volgens de omroep door een technisch mankement in beeld.
(Bron)
Grin: Related Searches: • nederlandse spoorwegen • texel
Prompt om twee uur wakker. Maar: de maan scheen! En dus heb ik lekker een tijdje zitten experimenteren met de telescoop (nee, ik heb de vlag niet kunnen ontdekken ;-)). Hoop pukkels en kraters en krassen bekeken, en na een tijd weer helemaal happy naar bed. Heb tot elf uur liggen ronken en ben nu weer helemaal bij geloof ik.

Ik ben nog steeds gefrustreerd omdat ik dat ene brandprogramma niet geïnstalleerd krijg, dat het voor de crash van de harde schijf zo goed deed.
Paradigit gebeld, maker gebeld, vraag gepost op de site van de maker en op het (Amerikaanse) forum. Ik ben benieuwd wat de oplossing is, want ik snap er niets van: registratienummer wordt niet geaccepteerd, terwijl dat de vorige keer wel lukte.

Intussen heeft de manager van de WW-afdeling van het GAK me gebeld (ja, soms zijn ze heel snel, die klacht is maandag pas ingediend). Hij heeft officieel zijn excuses aangeboden en hij liep over van begrip en snapte zomaar dat het onmogelijk is om drie maanden van een voorschot van twee weken te leven. Hij heeft uitgezocht wat er zoal mis is gegaan en me verzekerd dat ze sinds juni (goh) met een andere procedure werken en dat het nu veel sneller gaat. ('Daar heb ik niets aan.' 'Nee, dat klopt, maar we proberen dit soort problemen nu te voorkomen.')
Al met al komt het er op neer dat strikt juridisch de procedure in z'n geheel maar iets te lang heeft geduurd omdat er geteld wordt vanaf datum ingang werkloosheid (4/3) en niet vanaf datum melding (24/1). Dat is nu dus anders: wie meldt dat ie werkloos gaat worden, wordt direct in de procedure opgenomen, krijgt ook direct alle formulieren thuis etc. (Dus niet meer wachten tot het gesprek waarna de formulieren meegegeven worden.)
Ik krijg nog een officiële brief met excuses, maar op meer hoef ik niet te rekenen.

Op naar de volgende klacht: de dame met het bril- en kapseladvies van het CWI.
Kreeg toevallig vandaag een mail van mijn moeder, die meldde dat zoiets in NZ tot een rel zou leiden ;-)

Heel gek, ik ben nu schor.
NS-topman waarschuwt vakbond

UTRECHT - NS-topman A. Veenman eist dat FNV Bondgenoten afziet van de staking op het spoor in de regio Den Haag. Met het ontregelen van het treinverkeer dinsdagochtend bestaat de kans dat treinen in heel de Randstad vertraging oplopen.
Dat heeft Veenman in een brief aan de FNV-kopstukken L. de Waal en H. van der Kolk geschreven. De NS zal eventuele financiële schade bij FNV Bondgenoten neerleggen. Veenman heeft donderdagochtend nog met FNV-bestuurder A. van de Berg gesproken. Deze wilde de actie-oproep voor dinsdag niet intrekken.
De vakbond was eerst van plan om zaterdag een landelijke stakingsdag op het spoor te houden. Bondgenoten zag daar echter onder publieke druk vanaf. Rover en de Consumentenbond hadden ervoor gepleit treinreizigers in het eerste weekeinde van de herfstvakantie te ontzien. Dinsdagochtend wil FNV Bondgenoten wel actie voeren in de regio Den Haag door daar geen treinen te laten stoppen.
Een meerderheid van de Nederlanders is tegen eventuele acties van FNV Bondgenoten op het spoor. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de bevolking vindt dat treinreizigers onterecht de dupe worden van acties.
Een ruime meerderheid van de ondervraagden is het wel eens met de kritiek van de vakbond op de kabinetsplannen. Tweederde van hen vindt dat het imago van de NS wordt geschaad door de plannen van FNV Bondgenoten. Slechts 19 procent weet precies waartegen de bond actievoert. Onderzoeksbureau Arachnea ondervroeg ruim 1600 Nederlanders van 16 jaar en ouder.
NS-topman A. Veenman liet eerder al weten de acties van FNV Bondgenoten onverantwoord en onjuist te vinden. De vakbond heeft inmiddels afgezien van de landelijke werkonderbreking die op zaterdag was voorzien. In plaats daarvan staan de treinen enkele minuten stil. Dinsdag organiseert Bondgenoten wel een staking in de regio Den Haag.
(Bron)

woensdag, oktober 08, 2003

Als ik niet vroeg op hoef te staan voor werk of andere dringende bezigheden, worden mijn dagen steeds langer. Uiteindelijk slaap ik dan tussen tien en drie of zo - overdag. En daarna komt de fase waarin ik nu zit: om acht uur afknappen ('s avonds), zolang mogelijk wakker proberen te blijven, om tien uur het bed in en om vijf uur wakker.
Dus nu zit ik alweer met zand in de ogen te gapen.
Ik groet u. En ik hoop dat de kat het niet weer nodig vindt met volle kracht en nagels mijn teen te vangen - er komt best veel bloed uit een teen.
Okee. Je koopt een comp, en je krijgt er een OEM-versie bij van een cd/dvd-brandprogramma (Pinnacle Instant cd/dvd se versie 7.0.6). Die installeer je, en het werkt perfect, je snapt het gelijk en hoera hoera.
Dan ontploft de harde schijf, en de winkel zet er een nieuwe in. Je moet alle software opnieuw installeren. Pinnacle wil niet meer: "serienummer is niet juist". Hetzelfde serienummer is nu plots onjuist? Raar.
Helpdesk gemaild: die sturen een patch. Dat blijkt de registersleutel te zijn met - opvallend - exact dezelfde code. Hebben al die cd's dezelfde code of houdt de verkoper zo nauwkeurig bij dat koper Hippo dat-en-dat serienummer heeft meegekregen??
Op de site wordt melding gemaakt van een probleem met de serienummers die met ABDPG beginnen - zoals het jouwe. Je kunt daar een nieuw nummer krijgen - US only, maar het proberen waard. Alleen moet je om dat nummer te krijgen je serienummer intypen en hé! " Error The serial number you entered cannot be replaced with a new serial number. Please check the serial number you received and enter it again."
Grmpf. Leverancier weer gemaild, vraag gepost op het supportforum (daar moet je toch echt nooit gaan kijken als je verder geen problemen hebt met de software - wat er allemaal niet mis kan gaan!), morgen misschien ook de helpdesk van Pinnacle in NL bellen (0,45 euro per minuut, kassa).
Kwilgwoondattietweerdoet!
TT 110 Winkeldief dood door mishandeling

AMSTERDAM De vrouw die maandagavond in Amsterdam overleed, nadat zij was mishandeld door personeel van een supermarkt, is gestorven aan inwendige bloedingen die zij door geweld van buitenaf heeft opgelopen. Dat heeft de Amsterdamse politie bekendgemaakt.
De vrouw werd mishandeld nadat zij blikjes bier en hondenvoer had gestolen uit de Dirk van den Broek supermarkt. De politie heeft vijf verdachten opgepakt, onder wie een minderjarige. Vier verdachten werken in de supermarkt.
Moeder bekent moord vijf pasgeborenen

WARSCHAU - Een 38-jarige vrouw uit het oosten van Polen heeft bekend vijf van haar kinderen vlak na de geboorte te hebben gedood. Dat heeft een woordvoerder van het Poolse arrondissement Lublin woensdag gemeld.
De 38-jarige vrouw uit Czernichow werd onlangs na een wekenlange speurtocht opgepakt. Twee oudere kinderen van haar hadden in de zomer in een zuurkoolvat in de kelder van hun ouderlijk huis de lijken van vijf zuigelingen gevonden. Een week daarvoor had de vrouw na een familieruzie het huis verlaten.
De politie dacht aanvankelijk dat de lijkjes te maken hadden met illegale abortussen in de omgeving. DNA-onderzoek heeft echter aangetoond dat de 38-jarige vrouw en haar 44-jarige man de ouders van de kinderen waren. Daarom is ook de man in voorlopige hechtenis genomen. Sommige lijkjes waren gewikkeld in kranten uit de jaren negentig.
De man ontkent elke betrokkenheid bij de daden van zijn echtgenote. Hij zou niet eens op de hoogte zijn geweest van de zwangerschappen van zijn vrouw, die buren hebben beschreven als zeer corpulent. De vrouw heeft bekend de pasgeborenen net zo lang onder water te hebben gehouden tot ze verdronken.
Als motief voor haar daden noemde ze angst voor haar man, omdat die verklaard zou hebben per se geen kinderen meer te willen. De vrouw heeft vier kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar, die nu bij hun grootmoeder zijn ondergebracht.
(Bron)
Hm, met die forse windvlagen krijg ik ineens wel een goed beeld van hoe het effect zou zijn als ik de coniferen die ooit links van het raam stonden fors zou snoeien.
Coniferen hebben wel iets: vrijstaand op een open plek waar ze naar hartelust kunnen uitgroeien.
Maar hier staan er drie pal op elkaar, om wat schaduw te geven aan het terrasje. Dat terrasje is al half onder de coniferen verdwenen, en aan de andere kant zit het huiskamerraam, dat ook al flink uitzicht op het bewuste groen heeft. Ze zijn niet lelijk, ze ruiken lekker, de katten zitten er graag (en droog) onder, maar toch.
Het liefst zou ik er aan deze kant een meter afhalen (in de breedte), maar dan verbrandt wat er overblijft vermoedelijk. Of het blijft zo'n treurig kaal ding aan deze kant (waar ik er ook nog het meest op kijk).
Misschien maar eens een beetje rondom snoeien en kijken wat het effect is. Want 's zomers zijn ze onmisbaar wegens de schaduw die ze op het slaapkamerraam werpen.
Eigenlijk wil ik ze niet kwijt en wil ik ze niet houden. Dus zal het er wel op uitdraaien dat ik niks doe, zoals meestal ;-)
TT 110 "Vaker geweld bij supermarkt A'dam"

AMSTERDAM Dirk van de Broek-personeel in de Amsterdamse Pijp maakt zich vaker schuldig aan geweldpleging na diefstal. Dat zeggen buurtbewoners in het Parool.
De buurtbewoners klagen in het dagblad over het gewelddadige gedrag van het personeel van de supermarkt. Ze zeggen de medewerkers te herkennen aan de bedrijfskleding. Het stadsdeelbestuur zegt niets te weten van herhaaldelijke mishandelingen bij de supermarkt.
Gisteren heeft de politie een vijfde verdachte aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij het in elkaar slaan van een dievegge, die na de kloppartij overleed in het ziekenhuis.
Prijzenslag om adsl leidt tot klachtenregen

AMSTERDAM - De prijzenslag rond adsl heeft geleid tot een stroom aan klachten bij de Consumentenbond. Mensen die ingaan op de goedkope aanbiedingen voor snel internet via de telefoon kampen met veel problemen, zoals lange wachttijden en onduidelijke leveringsvoorwaarden.
'De afgelopen twee maanden hebben we meer dan 600 klachten gehad over aanbieders van adsl', meldt Pauline van den Brandhof van de Consumentenbond. 'Dat is aanzienlijk meer dan voordat providers met de prijzen voor adsl gingen stunten.'
De klachten worden in de hand gewerkt door de ondoorzichtige gebruiksvoorwaarden die providers aan hun goedkope abonnementen koppelen. 'Voor consumenten is vaak niet duidelijk dat de lage prijs vaak maar tijdelijk is.' Ook verzwijgen aanbieders dat er vaak lange wachttijden voor aansluiting op adsl zijn. 'Dat kan oplopen tot drie maanden.' Mensen die van provider willen wisselen stuiten ook op problemen, omdat de ontbinding van contracten lange tijd in beslag neemt.
Volgens de Consumentenbond hebben de providers zich verkeken op de belangstelling voor goedkopere adsl.
De prijzenslag werd in augustus ontketend door Zon, de internetprovider van Versatel. Dat verlaagde de prijs voor zijn langzaamste adsl-verbinding naar 14,95 euro. Daarna hebben ook Wanadoo, Het Net en Tiscali hun tarieven verlaagd.
De Consumentenbond gaat later deze maand bemiddelen tussen ontevreden internetters en de aanbieders van adsl.
(Bron)

Nou had ik al ADSL, sinds die Lite-varianten werden aangeboden die betaalbaar waren en veel beter dan de kabelaansluiting die ik had. Dankzij al die stunters heeft mijn provider besloten ook met een lokkertje te komen: wie ADSL-Lite heeft, kan voor dezelfde prijs zes maanden ADSL-Basis krijgen, op proef. Bevalt het, dan hou je het zo (tegen de normale prijs); wil je terug naar Lite, meld je dat voor afloop van die zes maanden. Ik vind het prima, maar ook te duur om te houden, dus over vijf maanden mail ik dat ik weer terug wil naar Lite (trenzij ik tegen die tijd een baan met zeer goed salaris heb).
Oudere hoeft niet meer op banenjacht

DEN HAAG - Mensen in de bijstand die ouder zijn dan 57 jaar hoeven niet meer te solliciteren als is gebleken dat in hun gemeente geen werk voor hen te vinden is. Staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken (VVD) zegde dit dinsdag in de Eerste Kamer toe onder druk van een zeer kritische senaatsmeerderheid, aangevoerd door CDA-senator Hannie van Leeuwen.
Volgens Van Leeuwen kan iedereen constateren dat er op dit moment geen werk is voor 57-plussers in de bijstand. 'Als dat in één gesprek met de bijstandsgerechtigde wordt vastgesteld, moet de arbeidsplicht vervallen. Anders wordt het een nummertje plagen', vindt Van Leeuwen. 'Deze mensen doen belangrijk werk in mantelzorg of vrijwilligerswerk.'
Staatssecretaris Rutte wil van een categoriale ontheffing voor de 57-plussers in de bijstand niets weten. Hij gaf evenwel toe dat de sollicitatieplicht voor oudere bijstandsgerechtigden wordt ingevoerd in een tijd 'dat het eigenlijk niet kan'. Gemeenten mogen daarom per geval beoordelen of arbeidsplicht reëel is. 'Als de arbeidsmarkt tegenzit, kun je niet van hen verlangen te blijven solliciteren', erkende Rutte.
Het is één van de scherpe kantjes aan de nieuwe Bijstandswet die een senaatsminderheid van PvdA, GroenLinks en de kleine christelijke partijen gisteren met steun van de CDA-fractie eraf kon schaven. De wet gaat 1 januari 2004 in en maakt gemeenten verantwoordelijk voor het aantal bijstandsgerechtigden binnen hun grenzen.
Rutte zwakte ook de afschaffing van de bijzondere bijstand voor bepaalde categorieën uitkeringsgerechtigden af. Gemeenten mogen chronisch zieken nog speciale aandacht blijven geven. Rutte wil niet dat gemeenten aan deze groep vaste bedragen uitkeren. Maar werkelijk gemaakte kosten, die chronisch zieken kunnen aantonen te hebben gemaakt, mogen wel worden vergoed.
Gemeenten mogen bovendien een groter deel van het budget om mensen aan het werk te helpen voor eigen inspanningen gebruiken: het deel van het beschikbare geld dat aan gespecialiseerde reïntegratiebedrijven moet worden besteed, is verlaagd van 80 naar 70 procent.
Pogingen van Van Leeuwen om gemeenten verantwoordelijk te maken voor kinderopvang voor alleenstaande ouders met jonge kinderen die aan het werk moeten, liepen op niets uit. Gemeenten kunnen hen wel helpen zoeken naar een oplossing , zei Rutte, maar de ouder die een baan kan krijgen, moet dit zelf regelen.
(Bron)

Dan is dit probleem snel op te lossen: de werkloze ouderen moeten verplicht op de kleintjes passen. Letterlijk.
TT 106 Spoorstaking zaterdag van de baan

UTRECHT FNV Bondgenoten is gezwicht voor de publieke druk om de acties van aanstaande zaterdag bij de spoorwegen af te zwakken. In plaats van een landelijke werkonderbreking van enkele uren, zetten de werknemers de treinen om 11.55 uur enkele minuten stil.
De bond komt tegemoet aan een verzoek van de Consumentenbond en Rover om de treinreizigers in het eerste weekeinde van de herfstvakantie te ontzien.
Zaterdag was geprikt voor de acties op het spoor om forensen zoveel mogelijk te ontzien, zei bestuurder Van den Berg. We hadden geen rekening gehouden met de extra drukte door de herfstvakantie.
TT 401 Jusuf Sijaric uit de Servische plaats Novi Pazar is een spaarzaam type. Jusuf loopt al zestig jaar rond met hetzelfde paar schoenen. Volgens Sijaric hebben de stappers niet alleen weer en wind, maar ook de Tweede Wereldoorlog overleefd.
Sijaric kocht de leren zwaffels zestig jaar geleden ergens in Bosnië. Tegenover de krant Vecernje Novosti vertelde hij: "Zoals je kunt zien, zien m'n schuiten er nog puik uit. Ze zijn met de hand gemaakt van het beste leer en rubber. Kom daar maar eens om, vandaag de dag."
Na Sijarics dood gaan de wondersloffen naar een naburig museum. Hopelijk worden ze in een luchtdichte vitrine bewaard...
TT 401 Wat Lassie kan, kan ik ook. Zoiets zal de Engelse kat Puss Puss hebben gedacht toen ze een lammetje in het zwembad zag liggen. Puss, die overigens staartloos is, maar dit terzijde, spoedde zich naar haar vrouwtje om hulp te halen.
Nadat Puss Puss een tijd voor de deur van het 'ouderlijk huis' heen en weer had lopen miauwen, besloten Karen Lewis en Adrian Bunton maar eens een kijkje te gaan nemen.
Puss leidde hen naar de plaats des onheils. Het lammetje werd aan de kant gehaald, en Puss werd in het zonnetje gezet. Volgens haar eigenares is Puss "een echte kleine superster".
TT 130 HARARE De politie in Zimbabwe stelt een onderzoek in naar een grote brand in het Matopos-wildpark. De brand heeft driekwart van het park verwoest en is vermoedelijk door stropers aangestoken.
TT 122 Californië kiest Schwarzenegger

LOS ANGELES Arnold Schwarzenegger is gekozen tot gouverneur van Californië. De Republikeinse filmacteur is de opvolger van de Democraat Gray Davis, die door 55% van de kiezers weggestemd werd. Schwarzenegger zei in een rede dat hij "gouverneur van het volk" wil zijn.
Davis was pas een jaar geleden gekozen, maar ontevredenheid over zijn beleid leidde tot deze 'recall'.
Meer dan 10 miljoen van de 15 miljoen kiezers zijn naar de stembus gekomen.
De buitenstaander Schwarzenegger heeft optimaal geprofiteerd van zijn imago van "nieuwe bezem". De kiezers vergaven hem zelfs zijn seksuele escapades.

Maar zien wat het wordt. Hij heeft in elk geval een intelligente vrouw, en er zijn meer acteurs geweest die in de politiek gingen: Reagan, Eastwood. Hier in Nederland hebben we Boris van der Ham. Dat iemand acteur is, maakt 'm nog niet per definitie dom of ongeschikt voor de politiek.
TT 103 OM vraagt Gay Krant om informatie

HILVERSUM Het OM vraagt de Gay Krant de informatie beschikbaar te stellen die geleid heeft tot het artikel over een topambtenaar van Justitie die betaalde seks met minderjarige jongens gehad zou hebben. Op basis daarvan bekijkt het OM of een onderzoek moet worden ingesteld.
De Gay Krant schrijft vandaag dat de ambtenaar in Praag en het Eindhovense Anne Frankpensioen minderjarige jongens heeft opgepikt.
Het ministerie van Justitie beweert dat geen topambtenaar bij een seksschandaal betrokken is en dreigt met juridische stappen als de naam van de betrokken ambtenaar openbaar zou worden gemaakt.

Hoe kan het ministerie dat nou weten. Worden alle topambtenaren 24 uur per dag begluurd of zo?
Nog een raar kattentrekje. Kater wil naar binnen terwijl het raam dicht is. Dus hij geeft een kopje tegen het raam waardoor zijn naamkokertje tegen dat raam klikt, of hij strekt zich helemaal uit en krabt aan het kozijn. Hoe dan ook: ik hoor 'm, kijk naar 'm en loop naar het raam. Dan zou je toch zeggen dat ie snapt dat ik het raam voor hem open zal doen. Maar nee, zodra ik de sluiting van het raam raak, wordt er aan de andere kant hartverscheurend gemauwd en zeer smekend gekeken - alsof ik 'm misschien over het hoofd zal zien of hem expres buiten laat zitten en hem terwijl ik zelf lekker warm binnen zit eens goed ga uitlachen.
Poes doet exact hetzelfde - ze snappen gewoon niet dat ik speciaal voor hun naar dat raam loop, en dat ik ze echt niet buiten laat zitten als ze naar binnen willen. Mafketels.
Heeft u nog wat onderdelen nodig?
Nu.nl-video: Hoofdredacteur Story: 'Mabel heeft zich omhoog geneukt'.
Sja. Dat is toch niet strafbaar?
Automobilist dood na aanrijding met wild zwijn

HARDERWIJK - Een 50-jarige automobilist uit Harderwijk is dinsdagochtend bij zijn woonplaats door een aanrijding om het leven gekomen. De botsing werd veroorzaakt door een wild zwijn. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.
Het slachtoffer reed met zijn personenauto rond 06.20 uur op de Leuvenumseweg toen hij in botsing kwam met het dier. Hierdoor tolde de auto om zijn as en kwam op de andere weghelft terecht. Daar werd de wagen aangereden door een bestelauto van een 66-jarige man uit Ermelo.
De bestuurder van de bestelauto en de zoon van het slachtoffer bleven ongedeerd. Ook het wild zwijn heeft de aanrijding niet overleefd.
(Bron)
Wouter Bos twijfelt over nieuw lijsttrekkerschap

DEN HAAG - PvdA-leider Bos twijfelt of hij bij de volgende verkiezingen weer lijsttrekker zal worden van zijn partij. Hij zegt dat in een interview met het jongste nummer van het weekblad Nieuwe Revu.
Of hij het lijsttrekkerschap weer op zich neemt, hangt af van het verloop van het debat over de vernieuwing in de PvdA, zegt Bos. Ook de vraag of het lijsttrekkerschap te combineren is met het vaderschap speelt een rol. Bos' vrouw verwacht haar eerste kind.
Bos werd vorig jaar door de PvdA-leden met grote meerderheid tot partijleider gekozen. In de Nieuwe Revu zegt hij dat hij dat in principe minstens twee perioden wil blijven, maar dan moet het wel klikken tussen hem en de partij. "In de komende jaren zal het interne debat enorm veel overhoop halen. Krijg ik voldoende draagvlak voor de richting die ik organisatorisch en ideologisch met de partij wil inslaan?"
Bos zegt in het interview over twee jaar klaar te willen zijn met een "nieuw, inspirerend beginselprogramma", dat het huidige, uit 1977 daterende beginselprogram moet vervangen. "Ik beschouw het als een gevoelig punt dat we in de tussentijd kwetsbaar zullen zijn voor het verwijt dat de Partij van de Arbeid het allemaal nog niet weet."
[Wat staat daar nou precies? Wat bedoelt ie? Dat soort taal zou misschien eens veranderd moeten worden...]
Bos zegt in het interview verder dat hij streeft naar een versterkte Europese defensie, zodat Europa minder afhankelijk is van de Verenigde Staten. Dat betekent dat er meer geld nodig is voor defensie. "De PvdA heeft in het verleden te makkelijk naar de defensiebegroting gekeken als er bezuinigd moest worden."
(Bron)
Geen vervolging van verdachten moord Steve Biko

JOHANNESBURG - De vijf agenten die waren beschuldigd van de moord op de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsactivist Steve Biko worden niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs. Justitie besloot van een proces af te zien, deels omdat er geen ooggetuigen zijn van de omstandigheden die leidden tot de dood van de zwarte leider in 1977.
Vervolging wegens doodslag is niet meer mogelijk, omdat dat misdrijf is verjaard, meldt het Zuid-Afrikaanse internetnieuws News24 dinsdag. Biko stierf op 12 september 1977 aan hersenletsel nadat de zwarte leider naakt en bloedend 1200 kilometer in een politiebusje naar de gevangenis van Pretoria was vervoerd.
In 1999 weigerde de Waarheids- en Verzoeningscommisise, opgericht om de emotionele en psychologische wonden van de apartheid te helen, de vijf agenten amnestie te verlenen. Zij beweerden dat de 30-jarige Biko tijdens een verhoor per ongeluk met zijn hoofd tegen een muur was gevallen. De zwarte activist had een ondervrager aangevallen, waarop de agenten hem probeerden tegen te houden.
(Bron)
Beer doodt dierenbeschermer

ANCHORAGE - De Amerikaanse dierenbeschermer Timothy Treadwell is gedood en deels opgevreten door grizzlyberen. Hij was de oprichter van Grizzly People, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van grizzlyberen en hun leefomgeving.
Dit hebben functionarissen van het nationale park Katmai in Alaska dinsdag laten weten. De stoffelijke resten van de 46-jarige Treadwell werden gevonden door een piloot die de kampeerder op een afgelegen plek had moeten ophalen.
Het gaat om het eerste dodelijke grizzly-incident in het park in vijftien jaar tijd. Treadwell had de gewoonte de beren tot op enkele centimeters te naderen, terwijl de parkleiding een veiligheidsafstand van 50 meter aanbeveelt.
(Bron)

Bee(r)tje dom... En sneu.
'Hoge ambtenaar van Justitie betrokken bij ontucht'

AMSTERDAM - Een hoge ambtenaar van Justitie is betrokken bij de ontuchtaffaire rond het Anne Frankplantsoen in Eindhoven. Dat verklaarde hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant dinsdagavond in het tv-programma Nova.
Krol verklaarde dat de ambtenaar zou zijn herkend door jongens die als prostitué werkzaam zijn in het Anne Frankplantsoen. De ambtenaar zou ook zijn gezien in een jongensbordeel in Praag.
(Bron)

Dat snap ik nou nooit. Een 'hoge ambtenaar', of 'iemand uit betere kringen' - ja nou en? Waarom denken mensen toch dat dat een garantie voor onkreukbaarheid is??
Meerderheid basisscholieren topografisch zwak

DEN HAAG - De topografische kennis van basisscholieren is de laatste jaren sterk achteruitgegaan. Slechts een op de zes leerlingen in groep 8 weet op een blinde kaart van Nederland de drie grote steden aan te wijzen.
Dat blijkt uit onderzoek van het Cito naar het aardrijkskundeonderwijs onder 2900 leerlingen. De peiling dateert uit 2001.
Onderzoekers kozen honderd topografische items, zoals steden, rivieren en provincies. Daarvan wisten leerlingen er gemiddeld zeventien correct aan te wijzen. In 1995 onderzocht het toetsinstituut ook de topografische kennis van basisscholieren. De zaak staat er slechter voor dan destijds, aldus de onderzoekers.
(Bron)
Zwaargewicht
Het stond vast dat ze een jongetje zouden krijgen, maar de verrassing was groot toen Antonio Schiarini in Sydney geboren werd. De zoon van Walter en Ofa Schiarini woog maar liefst 5,88 kilogram. Ook zijn lengte was niet gering. Met 64 centimeter steekt Antonio ver boven het gemiddelde uit. Antonio is het elfde kind van Walter en Ofa.
(Bron)

dinsdag, oktober 07, 2003

TT 103 Spammen toch nog niet beboeten

DEN HAAG De Tweede Kamer heeft niet ingestemd met de wetswijziging die het beboeten van versturen van ongewenste e-mails mogelijk moet maken. Minister Donner van Justitie adviseerde de Kamer om tegen de wetswijziging te stemmen.
Donner wil dat het zogenoemde "spammen" bestuursrechtelijk wordt aangepakt en niet strafrechtelijk, wat het geval is in het voorstel. Hij vreest dat het strafrechtelijk systeem dan bedolven raakt onder aangiften.
Eind september stelde Kamerlid Van Dam (PvdA) voor om het spammen beboetbaar te maken. Er zou een maximale boete op komen te staan van 4500 euro.
Billboard milks it, say critics

A billboard sporting a naked, genetically engineered woman whose four breasts are being milked is designed to "disturb", its creator says.
Mothers Against Genetic Engineering in Food and the Environment (Madge) has displayed seven billboards in Wellington and Auckland showing the naked woman with GE branded on her backside.
Critics say the image is milking emotion and "bad taste science fiction", but Madge founder Alannah Currie said she designed it to spark debate about genetic engineering and to protest about designer milk. "If they want to make designer milk, why not genetically engineer women for milk?"
The billboard was intended to be disturbing, but few people, except perhaps "stupid white men", should be offended, she said.
The 21-year-old model is Ms Currie's niece-in-law, also a Madge member, who was pleased with the image. "She's gone into hiding at the moment in case people think she really does have four breasts," Ms Currie said.
Each billboard cost $2000 and was paid for by Madge supporters.
Madge staged a protest outside Fonterra's offices in Auckland yesterday demanding that its milk remain GE-free. Fonterra refused to comment on the billboard or the protest.
Biotechnology company ViaLactia, a wholly owned subsidiary of Fonterra, is rejecting claims it has bought patent rights to human dna. Chief executive Colin South said it had bought the right to animal and plant code, not human sequences.
Life Sciences Network chairman William Rolleston compared Madge's billboards to "bad taste science fiction", saying it showed what little grasp the group had on reality.
Federated Farmers of New Zealand genetic engineering spokesman Hugh Ritchie called the billboard campaign contemptible and emotive.
(Bron, met foto)
Instant bonsai!
Ik logde zijn site al vaker, maar o wat staat er weer een prachtige foto bij...
TT 105 NS eist miljoenen bij FNV-actie

UTRECHT De Nederlandse Spoorwegen gaan bij FNV Bondgenoten een claim van miljoenen euro's indienen, als de bond zaterdag de landelijke actiedag in het openbaar vervoer niet afblaast. Dat heeft NS-topman Veenman gezegd.
Muizen voorproevers voor wereldleiders

Thailand leidt witte muizen op om te helpen bij de bescherming van wereldleiders. De kleine knaagdieren worden ingezet als voorproevers om te zorgen dat niemand George Bush, Vladimir Poetin en consorten kan vergiftigen.
Zodra de maaltijden voor de 21 leiders die deelnemen aan de APEC-top op 21 en 22 oktober klaar zijn, snelt een politieagent op de motor met stalen van de maaltijden naar een laboratorium in de buitenwijken van Bangkok om het voedsel op de muizen te testen. Dat mag allemaal niet langer dan vijftien minuten in beslag nemen.
Al het personeel dat instaat voor de maaltijddienst op de bijeenkomst van de APEC, het economisch verbond van landen rond de Stille Oceaan, wordt medisch onderzocht en er wordt een voorraad tegengif opgeslagen.
De maatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat terroristen, demonstranten of ontregelde magen de top verstoren. De Thaise autoriteiten hebben eerder gewaarschuwd dat de terreurbeweging Jemaah Islamiyah een aanslag op de bijeenkomst zou kunnen plegen.
(Bron)

Dus elke terrorist weet nu dat ie langzaamwerkend gif moet gebruiken.
Dode bultrug aangespoeld bij Maasvlakte

ROTTERDAM - Bij de Rotterdamse Maasvlakte is dinsdagochtend een dode bultrug aangetroffen. Volgens de politie ontdekte een medewerker van een nabijgelegen bedrijf het aangespoelde dier. Natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden is ingeschakeld om het dier te ontleden. Het is de bedoeling dat het skelet in het museum komt te staan. Een zegsman spreekt van een zeldzame vondst. "Ik heb het dier nog niet gezien, maar het gaat om een jong van ongeveer acht jaar oud. Ook een jong weegt al gauw enkele tonnen."
Naturalis weet al bijna een week dat er een dode bultrug in de Noordzee drijft. "Vorige week heeft Rijkswaterstaat het dier naar open zee gesleept, omdat het in de vaarroute van de scheepvaart lag. Wij werden pas ingelicht toen dat al gebeurd was en namen aan dat het om een dwergvinvis ging. Die spoelen wel vaker aan. Op foto's die waren gemaakt bij het wegslepen, zagen we echter dat het om een jonge bultrug ging. Die willen we graag hebben. Het is voor het eerst in Nederland dat er een aanspoelt."
Achterhalen hoe het dier is gestorven, wordt lastig, denkt de conservator. "Het is natuurlijk een exemplaar dat is afgedwaald en al enige tijd dood is. Het is niet vers meer, verder onderzoek zal in deze staat nauwelijks mogelijk zijn."
De verwachting is dat ongeveer tien personen woensdag en donderdag bezig zullen zijn met het ontleden van het dier.
(Bron)
TT 105 NS vraagt FNV af te zien van acties

UTRECHT De Nederlandse Spoorwegen hebben FNV Bondgenoten in een brief opgeroepen af te zien van de staking bij NS in het kader van de landelijke actiedag in het openbaar vervoer.
Als het aan FNV Bondgenoten ligt, zal het treinverkeer komende zaterdag een groot deel van de dag stilliggen. De actie is tegen het kabinetsbeleid en niet tegen de NS gericht.
NS-topman Veenman betreurt de gang van zaken. Hij wil niet dat de NS opnieuw in het nieuws komt als bedrijf waarop mensen niet kunnen vertrouwen. Daarnaast is hij bang dat stakingen zullen leiden tot spanningen tussen medewerkers.

Dat 'niet kunnen vertrouwen' is natuurlijk niet het pakkie-an van de FNV.
TT 120 TEXEL Op Texel zijn dit jaar opvallend veel bruinvissen aangespoeld. Het gaat om 21 dieren, tegen 14 vorig jaar. Dit jaar zijn er wellicht meer bruinvissen rond de Waddeneilanden als gevolg van de goede haringstand in het gebied.
TT 110 Vrouw dood na ruzie bij supermarkt

AMSTERDAM Een vrouw is gisteravond overleden nadat ze was mishandeld in de Amsterdamse Daniël Stalpertstraat. De politie vermoedt dat winkelpersoneel de vrouw heeft geslagen en geschopt nadat ze bier had gestolen.
De politie heeft vier minderjarige winkelbedienden aangehouden. Het is nog niet duidelijk of het overlijden van de 40-jarige vrouw het directe gevolg was van de mishandeling. Ze kan ook zijn getroffen door een hartstilstand of een herseninfarct.
De politie onderzoekt ook of er nog anderen bij het incident betrokken zijn geweest.
TT 108 Onstuimig weer hindert verkeer

SCHIPHOL Onweer, regen en harde wind hinderen vanochtend het verkeer in ons land. Op luchthaven Schiphol kunnen maar twee start- en landingsbanen worden gebruikt, en niet drie. De vertragingen zijn daardoor opgelopen tot een uur. Die vertragingen kunnen nog uren langer worden als de wind niet afneemt. Vooral binnenkomende vluchten ondervinden veel hinder.
De NS kon tot 07.30 uur geen treinen laten rijden tussen Leiden en Hoofddorp. Een omgewaaide boom lag daar op het spoor.
Op de snelwegen stonden om 08.00 uur 65 files met een totale lengte van 308 km. Dat is ruim twee keer meer dan normaal.
Getraumatiseerde asielzoekers moeten binnen 48 uur weg

AMSTERDAM - In het asielzoekerscentrum de Klencke te Buitenveldert zouden tot 2005 asielzoekers met psychische of lichamelijke problemen terecht kunnen. Nu gaat het dicht. Zonder garantie op medische opvang moeten gezinnen straks naar elders. Wanneer, is onbekend.
Hij slaapwandelt weer, eet slecht en kan zich niet concentreren. De 16-jarige zoon van Ludmilla uit Rusland heeft alle symptomen van een posttraumatische stressstoornis. Opnieuw. Sinds de dag, 16 juni, waarop hij kreeg te horen dat asielzoekerscentrum (azc) de Klencke in Amsterdam sluit. Nu moet hij voor de vierde keer in een paar jaar verhuizen.
'Hij moet dit jaar zijn vwo-diploma halen, maar hoe?' De 43-jarige Russin weet niet wat ze met haar zoon aanmoet. Ook haar eigen klachten zijn weer verergerd. 'Alle angsten komen terug en ons gezin leeft onder grote spanning.' Ze knijpt in haar zakdoek, de tranen springen in haar ogen. Wanneer ze weg moet, weet ze niet. 'Dat is het ergst.'
Elke dag hoort sociaal psychiatrisch verpleegkundige Helen Volmer dit soort verhalen van bewoners van de Klencke. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft, nu het aantal asielzoekers in Nederland afneemt, besloten dit kleine opvangcentrum in december te sluiten. Maar dit azc is anders dan andere centra. Het heeft een bijzondere functie, ruim 80 procent van de bewoners kampt met lichamelijke of geestelijke klachten.
Dat was ook aanvankelijk de opzet van het centrum, een voormalig bejaardenhuis in Buitenveldert. Het moest een opvangplek worden waar asielzoekers met een bijzondere achtergrond tot 2005 terecht konden, dan zou het centrum sluiten. Ludmilla werd naar de Klencke gestuurd omdat zijzelf en haar zoon aan posttraumatische stressstoornissen lijden. Vier deskundigen van GGZ Buitenamstel behandelen het gezin, onder wie Volmer.
Nu het azc sluit, houdt het COA geen rekening meer met de klachten van de bewoners. De 228 bewoners kregen allemaal een brief die vermeldt dat een medische indicatie geen rol speelt bij de verhuizing. De bewoners krijgen 48 uur van tevoren te horen waar ze naartoe moeten. Dat kan elke dag gebeuren. 'We kunnen een patiënt dus niet behoorlijk overdragen', zegt Volmer.
Als de patiënt al niet in een andere provincie op de wachtlijst komt voor psychiatrische hulp. Want of de bewoners in Amsterdam kunnen blijven, is allerminst duidelijk. Er blijft een aantal opvangcentra open in de regio, maar Ludmilla heeft al te horen gekregen dat daar waarschijnlijk geen plek voor haar is. 'Terwijl onlangs vijftig asielzoekers uit Nijmegen naar Amsterdam werden gestuurd.'
De 33-jarige Marina uit Azerbeidzjan begrijpt daar niets van. Na vele omzwervingen in meerdere azc's kwam ze met twee zieke kinderen van 3 en 5 jaar terecht in de Klencke. Beiden hebben een hartafwijking en worden behandeld door een vast team specialisten in het AMC.
'Deze artsen vertrouw ik, maar waar komen mijn kinderen straks terecht.' Ze ziet op tegen de gedwongen verhuizing die ze met de trein moet afleggen. 'We krijgen een dagkaart van de NS en een briefje met ons nieuwe adres. De meeste spullen die we de afgelopen jaren hebben verzameld, kunnen we niet eens meenemen.'
De deskundigen van GGZ Buitenamstel zien de klachten bij de bewoners van de Klencke weer toenemen. 'Een psychische behandeling van mensen met trauma's kost veel tijd', benadrukt Volmer.
'Ze moeten zich eerst veilig voelen, voordat je met behandelen kunt beginnen. Veilig in hun omgeving en veilig bij de hulpverlener. De gedwongen verhuizing werpt Ludmilla en haar zoon ver terug.' Bovendien maakt ze zich zorgen over de medicijnen die de patiënten krijgen. 'Als je bijvoorbeeld stopt met antidepressiva voelen mensen zich nog beroerder.'
Veel informatie krijgt Volmer niet van het COA. 'Ook wij worden volstrekt in onzekerheid gehouden.' Ze weet zelfs niet of ze haar cliënten goed over kan dragen en behoorlijk afscheid kan nemen. 'We staan machteloos, kunnen niet veel doen.'
Alle gesprekken die Volmer met de asielzoekers heeft, gaan over de sluiting van de Klencke. 'Iedereen maakt zich zorgen.' Het enige dat de bewoners kunnen doen, is afwachten wanneer het COA ze wegstuurt. Dat doen ze al maanden. Ludmilla: 'Het is verschrikkelijk. Geen enkel mens houdt het vol om slechts een nummer te zijn.'
(Bron)
Ex Bruinsma ondersteunt relaas Mabel

AMSTERDAM - Niet Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso, maar haar vriendin Ottolien Lels had begin jaren negentig een liefdesrelatie met topcrimineel Klaas Bruinsma. Dit stelt de nu 36-jarige Lels in een verklaring die zij maandag gaf in antwoord op vragen van de Volkskrant.
Lels, psychologe en momenteel senior consultant bij een internationaal organisatieadviesbureau, geeft openheid over haar relatie, omdat volgens haar Wisse Smit ten onrechte wordt beschuldigd van een affaire met Bruinsma. Lels: 'Alleen de waarheid helpt om onrecht recht te zetten.'
Ten tijde van de relatie werkte Lels bij een bedrijf dat onder meer zeilevenementen organiseerde. Later ging zij in Leiden psychologie studeren. Lels is ongehuwd en heeft geen kinderen.
Maandag verklaarde wedstrijdzeiler Jochem Visser, de schipper van het door Bruinsma gesponsorde zeiljacht Amsterdamed, in deze krant al dat Wisse Smit geen relatie had met de mafiabaas, maar met een bemanningslid. Het gaat waarschijnlijk om Arne Klunder, die gisteren op televisie verklaarde dat hij een verhouding had met Wisse Smit.
Visser, die naar eigen zeggen 'erg close' was met Bruinsma: 'Destijds was er een andere dame in het leven van Bruinsma, ook een uit de betere kringen. Dat was zijn echte vriendin, die bij hem bleef tot zijn dood. Misschien wordt Mabel verward met die vrouw.' Lels in haar verklaring: 'In de periode voorafgaande aan de dood van Bruinsma was ik ''de andere dame'' over wie Visser spreekt.'
Oude Bruinsma-getrouwen Geurt Roos en Etienne Urka verklaarden eveneens dat Bruinsma 'absoluut' geen liefdesrelatie had met Wisse Smit. Eerder zei lijfwacht Charlie da Silva tegen misdaadverslaggever Peter R. de Vries dat Wisse Smit en zijn baas een liefdesrelatie hadden.
Mabel Wisse Smit heeft, verklaarde ze, op Bruinsma's motorschip Neeltje Jacoba gelogeerd. Af en toe werd het schip gebruikt als 'hotel' voor de wedstrijdcrew.
Het kabinet laat nader onderzoek verrichten naar de contacten van Wisse Smit met Bruinsma. Johan Friso en zijn verloofde hebben het parlement toestemming gevraagd voor hun huwelijk. Instemming is nodig om aanspraak op de Troon te houden.
(Bron)
Lubbers blijft nog twee jaar leider Unhcr

GENEVE - Ruud Lubbers blijft nog twee jaar aan als leider van de Unhcr, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (VN). De Algemene Vergadering van de VN heeft dat maandag op voordracht van secretaris-generaal Annan besloten, zo maakte de Unhcr bekend.
De 64-jarige Lubbers begon in 2001 met zijn werk als Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen en maakt met de verlenging van twee jaar het mandaat van vijf jaar vol. De termijn van Lubbers die eerder twaalf jaar lang premier van Nederland was, loopt af op 31 december 2005.
In een verklaring zei Lubbers blij te zijn met de steun en het vertrouwen van Annan en de internationale gemeenschap. "Ons gezamenlijk doel is om oplossingen te vinden voor de vluchtelingen en ontheemden", zei hij. "We zijn nu in een proces om een heel aantal verschillende in- en externe initiatieven uit te voeren, die de Unhcr zullen helpen om de nieuwe uitdagingen die voor ons liggen aan te kunnen."
Lubbers leidt een organisatie met 6000 medewerkers in 115 landen. De grootste operatie onder zijn leiding werd uitgevoerd in Afghanistan. Daar konden sinds de val van het Talibanregime, eind 2001, meer dan 2,5 miljoen vluchtelingen naar huis terugkeren.
Volgens een woordvoerder van de Verenigde Naties in New York heeft Lubbers elk jaar dat hij de post van Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bekleedde een donatie van 300.000 dollar aan de VN gedaan. Dat bedrag komt ongeveer overeen met het salaris plus de onkostenvergoeding die gekoppeld zijn aan zijn functie. Lubbers zelf zou er op hebben gestaan dat de giften anoniem bleven.
(Bron)

Als dat laatste klopt, dat ie zijn salaris feitelijk teruggeeft, neem ik daar mijn petje voor af. Lubbers moest maar eens met Moberg gaan praten...
Treinkaart voor afgewezen asielzoeker

AMSTERDAM - Vreemdelingen die op Schiphol aankomen en tevergeefs asiel aanvragen, krijgen sinds kort een NS-dagkaart, met het verzoek het land te verlaten. De illegalen worden sinds anderhalve week gedumpt op Schiphol-Plaza, weet De Telegraaf dinsdag te melden.
De vreemdelingen worden van het aanmeldcentrum overgebracht naar Plaza en krijgen daar een kaart ter waarde van 37,10 euro mee.
Het grenshospitium kampt met capaciteitsproblemen en kan daardoor geen vreemdelingen opnemen. De IND rest dan ook niets anders dan deze noodmaatregel, bevestigt de organisatie zelf. "Als iemand via Schiphol ons land binnenkomt en asiel aanvraagt, wordt binnen vijf werkdagen bekeken of hij wordt toegelaten tot de asielprocedure. Maar sinds anderhalve week is er een tekort aan plaatsen in het grenshospitium", aldus woordvoerder Martin Bruinsma.
(Bron)

En dan moeten ze maar oprotten naar België of zo?
Daarnaast: er wordt binnen 5 dagen bekeken of iemand asiel kan krijgen (tijd zat voor een genuanceerde beslissing), maar ze kunnen niet terecht in het hospitium. Dus wordt er ter plekke een beslissing genomen? Ik snap het niet.
Ambassades in verhoogde staat van paraatheid

DEN HAAG - De Nederlandse ambassades in het buitenland zijn in verhoogde staat van paraatheid na "diverse berichten waarin melding wordt gemaakt van een dreiging" tegen landen die militairen leveren voor de stabilisatiemacht in Irak. Dat heeft minister Kamp (Defensie) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.
De VVD-bewindsman meldt dat de waarschuwingen voor aanslagen serieus genomen worden. Nederland heeft sinds afgelopen zomer 1100 militairen gestationeerd in Zuid-Irak om te helpen daar de rust te bewaren.
(Bron)
Aantal faillissementen naar recordhoogte

AMSTERDAM - Het aantal faillissementen blijft stijgen. Volgens het onderzoeksbureau Graydon zijn in de eerste negen maanden van dit jaar 6289 faillissementen uitgesproken. Dat is 29 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar. Volgens Graydon zijn er nog nooit zo veel geweest.
Verder hebben van januari tot en met september 7987 particulieren en eenmansbedrijfjes gebruik gemaakt van een schuldsaneringsregeling. In 2002 waren dat er 7138. In 25 procent van de gevallen gaat het om ondernemers met een eenmanszaak. Deze zijn niet meegenomen in het aantal failissementen.
Vooral jonge bedrijven, die hooguit vier jaar bestaan, gaan over de kop.
(Bron)
Italië wil euromunt vervangen door biljet

ROME - De Italiaanse minister van financiën Giulio Tremonti heeft er maandagavond bij zijn collega-ministers van de eurolanden op aangedrongen de één- en twee-euromunten zo snel mogelijk te vervangen door biljetten.
Volgens de minister is invoering van briefjes van één en twee euro een goed middel om inflatie tegen te gaan. Bovendien, legde hij uit, kunnen veel Italianen niet wennen aan de munten met zo'n hoge nominale waarde. Zeer veel ministers reageerden positief op het voorstel, zei de Italiaanse minister na afloop van de vergadering in Luxemburg. Italië is momenteel voorzitter van de Europese Unie.
(Bron)

Waarom zou de vorm invloed hebben op de inflatie? En wennen, sja, dat moeten we allemaal. Tenminste, ik ben er nog steeds niet aan gewend. U wel?
De regengordijnen vliegen hier nu horizontaal voorbij, herstel, de hagel komt nu bijna horizontaal voorbij, en het klinkt alsof het trappenhuis aan de voorkant van het huis mee probeert te waaien.
Als het zo waait word ik onrustig. Eigenlijk wil ik dan naar zee. Ik troost me met de webcam van Zeezicht, die op de pier van Scheveningen kijkt.
Maar daar is iets helemaal niet goed:

07/10/2003 09:40 uur
Temperatuur: -1838.3 °C
Laagste temp. -1838.3 °C (09:40)
Hoogste temp. -1838.3 °C (09:40)
Neerslag: 31452.82 mm
- mm/day
Geen stijl gaat ook in op de domme spammer:
"Extreem dom
Dat aanhangers van extreem rechts niet vooraan hebben gestaan bij de verdeling van de herseninhoud was nagenoeg bekend. Dit werd nog eens bevestigd toen één van de kaalkopjes dit weekend Nederland ongewenst probeerde te attenderen op een wel heel dubieuze startpagina. Spam dus. Alleen doe het dan wel goed en vergeet niet tussen de www en het adres een puntje te zetten. Ofwel wie het adres aanklikte kwam niet hier terecht, maar op een niet bestaande pagina. Ach, je kan het ze ook eigenlijk niet kwalijk nemen dat ze behept zijn met de eenzelfde geestelijke bagage als een fruitvliegje. Enfin, de spamactie mislukte en nu heeft Spamvrij ook nog eens de afzender achterhaald. Schrijft u even mee: Patrick de Bruin, Torenvalk 20, 3905 RE in Veenendaal. U wilt uw kogelbrief liever via de telefoon aankondigen? Geen probleem: 0318-507315. Faxen kan ook, zo lezen we op de website van Patrick: 0847-107349."
Lees ook de reacties :-)
Paul de Leeuw had in Stenders vroeg nog een verklaring waarom Mabel 'Wissel Smit' die dure heren kende: hij denkt dat ze een exclusieve escortgirl was.

maandag, oktober 06, 2003

Racistische spammer maakt typfout

Een spambericht voor de site Extreemrechts.com bevat een typfout waardoor mensen die op de link in het mailtje klikken een foutmelding krijgen.
Onder de tekst 'Eigen volk eerst!' staat een link naar de site Extreemrechts.com. De verzender van het bericht is in de broncode van het bericht echter de punt tussen www en extreemrechts.com vergeten. Daardoor worden mensen die het adres in het e-mailtje aanklikken naar het adres wwwextreemrechts.com gestuurd, een niet-bestaande pagina.
De verontwaardiging over de dit weekend verstuurde spam is er niet minder om. "Ronduit smakeloos", oordeelt een WebWereld-lezer die het bericht ontving. Hij was niet de enige. Op de redactie kwam het bericht dit weekend drie keer binnen.
Ook bij Spamvrij.nl, de site die een overzicht bijhoudt van Nederlandstalige spam, staat het bericht verscheidene malen in de database. Volgens de spambestrijders zit een zekere Patrick de Bruin achter het versturen van het bericht. "De website waarvoor in de spam reclame wordt gemaakt, is gehost op een ip-adres direct naast dat waarop emailreclame.com (ook van Patrick de Bruin) is gehost", schrijft Spamvrij.nl.
De Bruin is volgens Spamvrij.nl een notoire spammer. In het verleden probeerde hij 'cd-roms voor e-mailmarketing' (lees: cd-roms met grote aantallen e-mailadressen) te verkopen door spam te versturen.
Volgens de 'anti-racistische onderzoeksgroep' Kafka heeft De Bruin eerder ook al racistische mailings verstuurd. "Patrick de Bruin was verantwoordelijk voor in het totaal vier op grote schaal verspreidde e-mails met extreemrechtse propaganda", aldus Kafka in een artikel over 'Weerwolf Nederland'. "De Bruin probeerde zijn acties te maskeren door zijn e-mailadres te vervalsen."
Voor de hostingprovider Digitalus zijn de spampraktijken van De Bruin reden om het contract met hem te ontbinden. "Wij willen hier niets mee te maken hebben", aldus Martijn Koster van Digitalus. De Bruin heeft het domein Extreemrechts.nl bij Digitalus ondergebracht en heeft de provider ook ingeschakeld voor de registratie van Emailreclame.com - een site die overigens net als Extreemrechts.com niet bij Digitalus 'draait'.
"Wij staan niet achter zijn standpunten", aldus Koster. "Bovendien willen we geen provider worden als Megaprovider van Martijn Bevelander. We willen niets met spampraktijken te maken hebben."
(Bron)
En dit krijg je er dan van.


Goh... Mag je niet deeplinken naar de Makrofolder?
Tis wel komisch om te zien dat de Makro steeds de URL een beetje aanpast. Maar al is de Makro nog zo snel...
Marokkaanse lerares gooit leerlingen uit raam

RABAT - In Marokko zijn maandag twee leerlingen gewondgeraakt nadat hun lerares hen uit woede uit een raam op de eerste verdieping van een school gooide. Volgens een functionaris van het ministerie van Onderwijs kon zij niet meer tegen hun geklets.
Een van de leerlingen, een 9-jarig jongetje, belandde met een schouderfractuur en ernstige wonden aan het gezicht in het ziekenhuis. De ander, tien jaar oud, had alleen lichte verwondingen.
Volgens de zegsman had de lerares, die aan een depressie lijdt, de jongens vantevoren gewaarschuwd. "Ze luisterden niet, dat hadden ze wel moeten doen." Hij wilde niet zeggen of de lerares wordt bestraft.
(Bron)
Het hagelt hier.
TT 401 Een zeldzame, 17 jaar oude gitaar "met lichte schade" heeft op de veiling-site E-Bay een bod van e. 37.000 opgeleverd.
Geen recordbedrag voor een uniek stukje muziekgeschiedenis, maar de bieder, een nog onbekende Rus, zal zich toch nog wel even achter de oren krabben. Het betreft namelijk een onvervalste 'luchtgitaar'.
De Engelsman Peter Wells had het niet-bestaande instrument voor de grap op E-Bay gezet. Tot zijn verbijstering werd er 19 keer op geboden. "De meeste mensen hadden wél door dat het een grapje was. Eén bieder vroeg me of ik luchtcheques accepteer. Als de Rus betaalt, dan gaat het geld naar een goed doel."
TT 130 LONDEN Een Britse journalist die bij de tv-zender Sky moest vertrekken omdat hij een reportage had vervalst, is dood aangetroffen. Nadere details ontbreken.
Naar later bleek was een reportage over het afvuren van een raket door een Britse onderzeëer in scène gezet.
TT 125 VN: 1 miljard mensen in sloppenwijk

NAIROBI Het aantal mensen dat leeft in sloppenwijken is gestegen tot 1 miljard en bij ongewijzigd beleid zullen over 30 jaar 2 miljard mensen in die wijken wonen, schrijft de VN in het rapport The Challenge of Slums.
Volgens de studie woont 43 procent van de stadsbevolking in onderontwikkelde landen nu in krottenwijken. In Afrika bezuiden de Sahara gaat het om bijna 72 procent van de stedelingen, in Zuid- en Centraal-Azië betreft het 58 procent.
De VN adviseert de regeringen dringend de omstandigheden in de sloppenwijken te verbeteren. Dat werkt beter dan een massaverhuizing naar een andere wijk.
Hans Klok in RTL Boulevard over de tijgertemmers: 'We zouden elkaar ontmoeten in Duitsland, daar zouden ze zelf ook bij zijn.'
Blijkbaar doen illusionisten dat normaal gesproken anders?
Australiërs maken zelfmoordapparaat op workshop

SYDNEY - Op een workshop in het Australische Brisbane over euthanasie hebben de cursisten een zelfmoordmachine gemaakt. Kosten van het materiaal: een paar dollar. De pro-euthanasielobby in Australië wil er de regering mee overtuigen dat euthanasie legaal moet worden.
Op het apparaat zitten slangen die aan de neus worden bevestigd. Daardoor stroomt een binnen enkele minuten dodelijke dosis koolmonoxide. Het is een kopie van een prototype dat eerder dit jaar is gepresenteerd door Philip Nitschke, al jarenlang een voorvechter van legale vrijwillige euthanasie. Nitschke kwam vorig jaar ook al met een soort zelfmoordzak, een tas met elastieken sluiting die om de nek wordt gebonden. Tegenstanders noemen hem Dokter Dood.
Initiatiefnemer van de cursus is de Australische vereniging voor vrijwillige euthanasie. Directeur John Todd: "We realiseren ons dat het een zware stap is, maar we hebben een regering die niet bereid is om een beschaafde regeling rond vrijwillige euthanasie in dit land mogelijk te maken."
Cursiste Sandra Milne bouwde haar machientje in een half uur. "Je kan gewoon in bed gaan liggen, de slangen aansluiten, je ogen sluiten en in slaap vallen. Het is een extra voorzorg voor me, ik ben niet van plan het apparaat te gebruiken."
(Bron)

Opvallende naam heeft die directeur.
Reizigers stranden door actie bussen

Utrecht - Honderden buspassagiers zijn maandag in Utrecht gestrand doordat er geen stadsbussen reden. De actie stond gepland om 11.00 uur, maar al vanaf half elf lag het stadsbusvervoer plat. Het vervoersbedrijf GVU had gewaarschuwd voor uitval van bussen tussen 9.30 en 15.30 uur.
De actie is door de vakcentrale FNV op touw gezet, uit protest tegen bezuinigingsplannen van het kabinet. De werkonderbreking in Utrecht is de eerste in een serie acties in het OV. Woensdag is Rotterdam aan de beurt, vrijdag volgt Amsterdam. Ook daar wordt het werk onderbroken.
Veel reizigers hadden er geen begrip voor dat de bussen al een half uur voor 11.00 uur niet meer reden. Een aantal mensen was zelfs eerder van huis gegaan, om net voor elven nog een bus te kunnen nemen. Onder de reizigers bestond ook begrip vvoor de actie, die volgens hen in ieders belang is. Ook vinden mensen het sympathiek dat de acties buiten de spits gehouden worden.
Streekbussen namen tijdens de actie in Utrecht de diensten van de uitgevallen stadsbussen niet over. Ze stoppen dus niet extra bij haltes, aldus streekvervoerder Connexxion.
Ongeveer tweehonderd actievoerders, onder wie de stakende buschauffeurs, kwamen rond 12.00 uur bijeen op het Vredenburg.
(Bron)
Duivenaar ziet water branden

DUIVEN - De brandweer en politie in Duiven zijn zondagochtend uitgerukt om de zon te blussen. Dat heeft de politie van Gelderland-Midden bekendgemaakt. Een verontruste buurtbewoner had de hulpdiensten ingeschakeld omdat hij een beginnende brand had gezien bij een woning in Duiven-Zuidwest.
Uit onderzoek van de brandweer bleek dat het ging om de weerspiegeling van zonlicht in een laagje water in de dakgoot. Zowel brandweer als politie keerde onverrichter zaken naar huis.
(Bron)

Toch beter te vaak gebeld dan te weinig...
Goochelaar beroofd van portemonnee in metro

AMSTERDAM - Een amateurgoochelaar is zondag bij het vertonen van een truc in de Amsterdame metro beroofd van zijn portemonnee, zo meldt de politie in Amsterdam.
Een truc ging om een brandende portemonnee waaruit echte vlammen kwamen. Een toeschouwer toonde zich erg geïnteresseerd en vroeg de vingervlugge artiest zijn kunstje nogmaals te vertonen.
Toen de enthousiaste goochelaar zijn gevulde beurs nogmaals tevoorschijn toverde, werd deze met inhoud en al uit zijn handen getrokken. De belager haalde hierbij een mes uit zijn zak waarmee hij de illusionist bedreigde, aldus de politie. De dief is ontkomen.
(Bron)
Celstraffen geëist voor verkrachting op viskotter

ALKMAAR - Officier van justitie C. Zetsma heeft maandag voor de rechtbank in Alkmaar cel- en werkstraffen geëist tegen drie vissers uit Den Helder. Het drietal is de verkrachting van een minderjarige jongen ten laste gelegd. De rechtbank doet uitspraak op 20 oktober.
De verkrachting vond plaats aan boord van de HD29 uit Den Helder. De drie probeerden een ongepelde banaan in de anus van het slachtoffer te duwen. Ook is de jongen, die de jongste visser aan boord was, geruime tijd het slachtoffer geweest van pesterijen, vernedering en mishandeling. Het slachtoffer was ten tijde hiervan 15, 16 jaar oud.
De drie verdachten zijn de 32-jarige F.P., de 30-jarige M.E. en de 26-jarige P.L. . De officier eiste tegen E. en L. 200 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Tegen P. eiste hij twaalf maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De officier ziet P. als de leider van het geheel.
(Bron)
Blafverbod
De hond uitlaten is een risicovolle activiteit in Assen. In de Roerdompstraat geldt sinds vorig jaar een blafverbod. Tussen 22.00 uur 's avonds en 07.00 uur 's ochtends mogen honden niet langer buiten zijn. Een buurtbewoner negeerde in het weekend het verbod en moest zijn viervoeter inleveren.
(Bron)

Wat gebeurt er met die hond? En is er dan ook een schreeuw-, fluit-, deurenslaan- en rochelverbod?
Wat moet je nou denken van een kat die twee ultieme slaapplekvoorkeuren heeft: in een doosje, liefst op een gedragen trui, of op de vloer op een plastic zak, liefst van het hard ritselende type.
Haar broer ligt graag lekker op de bank op een naad, of op bed aan het voeteneind, bij eng bezoek desnoods op de boekenplank (en alle bezoek behalve vriendje is eng wat deze kat betreft).
Buiten zijn ze ook nogal verschillend: zij ligt graag in de zon op de stenen, hij ligt of in de schaduw op het gras of hij trekt zich terug onder een conifeer in een zelfgemaakt holletje tussen het kleefkruid (dat volgend jaar wel overàl zal staan, want meneer zit steeds vol met die bolletjes).
‘Koningin Elizabeth volgende doelwit al-Qaeda’

LONDEN - De Britse koningin Elizabeth zou tijdens een bezoek aan Nigeria later dit jaar een doelwit zijn van de terroristische organisatie al-Qaeda. Dat meldde de Britse krant The Sunday Telegraph uit bronnen binnen de regering.
Al-Qaeda zou gebruik willen maken van de zwakte in de Nigeriaanse beveiliging en willen toeslaan tijdens de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van de Gemenebest (Commonwealth).
De Britse onderminister van Buitenlandse Zaken Chris Mullin zou bereid zijn om Nigeria het gebruik van Britse troepen aan te bieden om de beveiliging te versterken. Volgens de bronnen in de regering is er echter geen sprake van dat Elizabeth het bezoek aan de conferentie afzegt. De Britse koningin is hoofd van het Gemenebest, het overwegend Engelstalige, informele verbond van 54 landen. De regering zou echter wel bezorgd zijn om de veiligheid van het 77-jarige staatshoofd.
Volgens de krant zal Groot-Brittannië Nigeria aanbieden de anti-terrorisme eenheid van de politie en de elite-eenheid SAS te sturen.
Al-Qaeda-leider Osama bin Laden noemde in een bandopname van begin dit jaar zes regeringen, waaronder die van Nigeria, ’afvallig’ en riep moslims op om het pro-Westerse regime omver te werpen. Volgens een internationale veiligheidsfunctionaris neemt het land het dreigement zeer serieus en kan de topbijeenkomst van de Gemenebest heel goed een doelwit zijn. De bijeenkomst duurt vier dagen en begint op 4 december.
De Britse koningin liet al eerder zien dat ze niet bang is uitgevallen. Ze opende op oudejaarsdag 1999 de Millennium Dome in Londen, ondanks ernstige waarschuwingen dat ze daar het doelwit van een aanslag zou kunnen zijn.
(Bron)
Excuses Polen voor melding vondst Franse wapens in Irak

WARSCHAU/ROME - Polen heeft zaterdag excuses aangeboden aan Frankrijk, omdat het Poolse ministerie van Defensie vrijdag had gemeld dat er in Irak Franse luchtafweerraketten waren gevonden die in 2003 waren gemaakt. De Franse president Chirac zei zaterdag dat de Poolse bewering dat er raketten van het type Roland-3 met als fabricagedatum 2003 waren gevonden onmogelijk juist kon zijn. Deze wapens worden al 15 jaar niet gemaakt, aldus Chirac.
Polen noch Frankrijk sprak tegen dat de Poolse militairen wapens van Franse makelij hadden ontdekt, maar de Polen kondigden aan een onderzoek naar de productiedatum in te stellen. Volgens Franse deskundigen zou de aantekening '2003' mogelijk zijn aangebracht door Iraakse militairen bij de laatste controle van de wapens.
De Poolse premier Miller verklaarde de zaak vrijdag als 'gesloten', nadat hij president Chirac had gesproken tijdens de top van EU-leiders in Rome. Een hoge Franse diplomatieke bron liet weten dat Frankrijk 'tevreden' was met de Poolse verontschuldigingen.
(Bron)
Enorme groei bij de nieuwe trend technologieverslaving

LONDEN - Afkickkliniek The Priory in Londen heeft de laatste maanden een nieuwe trend gesignaleerd in de verslavingswereld: de technologieverslaving. “We hebben in de laatste achttien maanden een enorme groei gezien van patiënten met dwangmatig gedrag, zoals sms-en en surfen op internet”, zegt het hoofd van de verslavingsafdeling dr Mark Collins in The Sunday Times.
De arts, die normaal te maken heeft met drugs-, drank-, gok- en seksverslaafden, zegt dat sommige patiënten tot zeven uur per dag bezig zijn met het versturen van boodschappen per de mobiele telefoon. Een klant heeft daar zelfs een RSI-aandoening aan over gehouden.
”We verkeren nu in een situatie waar mensen neerkijken op alcohol- en cocaïneverslaafden, maar dan wel zelf vijf uur lang een internet-chatroom bezoeken”, beschrijft Collins de technologieverslaving.
(Bron)
Klassieke muziek bevordert eet- en dranklust

LONDEN - Klassieke muziek in een restaurant bevordert de eetlust. Beethoven op de achtergrond blijkt de wens naar een wijntje te stimuleren.
Dat concluderen Britse wetenschappers. Zij lieten de uitbater van een restaurant achttien dagen lang pop- en klassieke muziek afwisselen met avonden in stilte. Als het bandje met Beethoven, Mahler en Vivaldi was te horen, besteedden de gasten duidelijk meer aan extra's zoals voorafjes, luxueuze desserts, speciale koffie en betere wijnen.
Volgens psycholoog Adrian North voelen gasten zich door de klassieke muziek gecultiveerder en ontwikkelder. Ze zoeken dan naar zaken waarvan zij denken dat die bij dat betere leven horen. North stelde eerder al vast dat gasten eerder geneigd zijn Duitse of Franse wijn te bestellen als muziek uit die landen is te horen.
(Bron)
Mogelijk extern onderzoek naar Wisse Smit

DEN HAAG - Het onderzoek naar de relatie tussen Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso, en topcrimineel Bruinsma wordt mogelijk verricht door externe deskundigen. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken zei zondag in het tv-programma Buitenhof dat dit een van de opties is. Een andere mogelijkheid is dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) opnieuw op de zaak wordt gezet.
De Tilburgse hoogleraar criminologie Fijnaut pleitte in hetzelfde programma voor een extern onderzoek om het onafhankelijke karakter en de objectiviteit ervan te onderstrepen. Volgens hem gaat het onderzoek waarschijnlijk enkele maanden duren. Premier Balkenende had het vrijdag over enkele weken. Remkes zei zondag dat hij er zeer tegen zou zijn als het onderzoek een langslepend proces zou worden. “Daarmee is de zaak niet gediend.”
(Bron)
Dierendag...

Honden smokkelden drugs via Schiphol

SCHIPHOL/LONDEN - Op Schiphol zijn onlangs twee honden aangetroffen met drugs in hun maag. De labradors waren onderdeel van een zending uit Colombia en hadden Groot-Brittannië als eindbestemming. Een van de honden bezweek aan de drugs. De ander is aan het herstellen. De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft dat zondag laten weten.
Volgens een woordvoerder van de marechaussee is het de eerste keer dat bij honden drugs zijn ontdekt. De labradors wekten de aandacht van een drugsteam op de luchthaven omdat ze onwel raakten. Röntgenfoto's toonden de plastic zakjes met elk 2 kilo cocaïne aan. De dieren zijn onmiddellijk geopereerd, maar voor een van de honden kwam deze ingreep niet meer op tijd.
Op de Britse luchthaven Stansted Airport zijn inmiddels zeven mensen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de drugssmokkel. Drie Britten verschenen volgens de omroep BBC al voor de rechtbank van Essex. Zij blijven voorlopig in hechtenis. De overige vier verdachten moeten in afwachting van nader onderzoek later terugkomen op een politiebureau in Essex.
Volgens de zegsman van de marechaussee ontdekte het zogeheten Cargo Harc-team, een samenwerkingsverband van Koninklijke Marechaussee, de FIOD-ECD en de douane, honden ongeveer anderhalve week geleden dat de honden drugs vervoerden. Op Schiphol zijn in deze zaak verder geen aanhoudingen verricht.
(Bron)
Tijger en alligator delen appartement in New York

NEW YORK - De politie van New York heeft zaterdag in de wijk Harlem een tijger en een krokodil uit een woning moeten halen. De agenten waren gewaarschuwd door buren. Een scherpschutter vuurde door het raam een kalmeringsspuitje op de ruim 225 kilo wegende tijger af. Toen de politie het huis binnenkwam, troffen ze ook een alligator van een meter aan.
De eigenaar van de woning, een 31-jarige man, was tijdens de politieactie niet thuis. Hij werd later gevonden in een ziekenhuis in Philadelphia, waar hij was opgenomen met dierenbeten. Hij is onder politiebegeleiding weer naar New York gebracht.
De tijger en de alligator zijn overgebracht naar een speciaal opvanghuis. Waarschijnlijk zullen zij later in een dierentuin in de staat Ohio een nieuw tehuis vinden, zo liet een woordvoerder van het New Yorkse Centrum voor Dierenwelzijn zondag weten.
(Bron)