zaterdag, april 14, 2007

Geen visum voor Antichrist

GUATEMALA-STAD - De immigratie- en naturalisatiedienst in Guatemala heeft geweigerd een visum te verlenen aan de 'Antichrist'. Dit is volgens een van zijn volgelingen volstrekt in strijd met de wetgeving van het rooms-katholieke Centraal-Amerikaanse land waar vrijheid van godsdienst en meningsuiting in de grondwet verankerd zijn.
De zelfbenoemde Antichrist, bij de burgelijke stand in Puerto Rico en in Florida beter bekend als de sekteleider José Luis de Jesús Miranda, wordt een visum geweigerd ondanks het feit dat hij aan alle voorwaarden voor de verwerving van het inreisdocument heeft voldaan.
Dit heeft de Bisschop der Bisschoppen, een lokale medewerker van de Puertoricaanse Antichrist in Guatemala, Carlos Cestero, vrijdag in Guatemala onder protest uiteengezet.
De Antichrist wilde 20 april een driedaags bezoek beginnen aan Guatemala waar alle bisschoppen uit de regio van deze rabiaat anti-roomskatholieke sekte in conclaaf moeten gaan.
(Bron)
Klappertand, k-k-koud... Tis niet eens 20 graden meer, en dat voelt ineens als truientemperatuur ;-)
Eerste motorvriendelijke vangrail

RIJSWIJK - De eerste motorvriendelijke vangrail langs de Nederlandse snelwegen wordt op zondag 22 april feestelijk onthuld. Dit liet Rijkswaterstaat zaterdag weten.
De vangrail staat bij het knooppunt Holendrecht Zuid bij de A9/A2. De nieuwe rail zal volgens Rijkswaterstaat bijdragen aan een betere verkeersveiligheid.
De motorrijderbescherming wordt in de nachten van 18 tot en met 20 april op de huidige vangrail aangebracht. De onthulling van de nieuwe vangrail is het startpunt voor een landelijk project waarbij vangrails langs alle rijkswegen motorvriendelijk worden gemaakt.
De Nederlandse ongevallencijfers behoren al decennia lang tot de laagste in Europa. Al in 2003 werd in Utrecht een motorvriendelijke vangrail geplaatst. Dit gebeurde in een gevaarlijke bocht van de provinciale weg N224 bij de Piramide van Austerlitz in Woudenberg.
Deze vangrail werd voorzien van flexibele metalen schotten. Deze sluiten de ruimte tussen de onderkant van de rail en de grond af.
Motorrijders kunnen hierdoor niet meer onder de rails schieten en komen niet meer tegen de poot van de rangrail aan. Rijkswaterstaat kon zaterdag nog niet laten weten of de vangrails langs de landelijke wegen dezelfde soort bescherming krijgen als in Utrecht is toegepast.
(Bron)
Viertal overmeestert schietende automobilist

AMSTERDAM - Een 22-jarige man uit Breda heeft vrijdagnacht in zijn woonplaats met een vuurwapen geschoten op vier voetgangers na een verkeersincident. Het viertal, mannen tussen de 24 en 32 jaar, wist de schutter te overmeesteren en vast te houden totdat de politie ter plaatse was.
De vier staken de weg over toen zij bijna werden aangereden door een auto die de hoek omkwam. Een van de mannen gaf vervolgens een tik op de auto. De automobilist stapte direct uit en loste een schot.
De man richtte het vuurwapen op de grond, zodat de vier mannen niet werden geraakt, meldt de politie. De vier mannen werkten de 22-jarige Bredanaar tegen de grond.
Omdat hij zich hiertegen hevig verzette, liep de man verschillende verwondingen op waaronder een gezwollen gezicht. Het wapen is door de politie in beslag genomen. De man is opgepakt.
(Bron)
Onderzoek naar spinnengif als potentiemiddel

JERUZALEM - Gif van spinnen helpt mogelijk tegen impotentie. Israëlische wetenschappers zijn een onderzoek begonnen naar het effect van spinnengif bij de behandeling van het euvel.
Grondslag van het onderzoek vormt de observatie dat sommige mannen nadat ze door een spin waren gebeten een langdurige erectie hadden. De deskundigen bekijken het dodelijke gif van de zwarte weduwe en twee andere spinnensoorten, meldde een Israëlische krant donderdag.
Het gaat om het eerste onderzoek in zijn soort, aldus een van de betrokken artsen.
(Bron)

Ach jee schat. Nee, dat geeft niks, dat is zo verholpen, ik heb nog wel een zwarte weduwe.
De vogelkers bloeit ook al:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Utrechts trapveldje, met picknickbank. En of de boel wordt opnieuw ingezaaid, of men houdt van kluitenvoetbal.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Langs de uitlopers van het station, een paar meter van de spoorlijn af: een heel bosje paardenstaarten (Equisetum). Lastig op de foto te krijgen. Daar lig je dan half in de berm te hannesen. Ik was een tijdje bezig en het lukte me niet goed. Er kwam regelmatig verkeer langs, en blijkbaar maakte iemand zich zorgen, want even later kwam er een motoragent die stopte en vroeg wat ik daar deed.
Zou de gemiddelde treinspringer eerst nog foto's liggen maken in de berm?
Dit is de minst slechte paardenstaartfoto:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pluimvee in de buurt van de afkickboerderij, ook niet erg genegen tot keurig stilstaan voor de foto. Iets verderop lagen de resten van kip 3, platgereden :/

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Fort bij Het Hemeltje:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Aan het recreatieterrein wordt nog steeds druk gewerkt lijkt het. Hier en daar staat nog een waarschuwingsbord voor drijfzand, maar verder is het volledig kaal en geheel omhekt. De vogels profiteren ervan.
Dan sta je op het fietspad, blik naar rechts: kale vlakte met daarachter de snelweg. Blik naar links: boerderijen, kassen, woeste berm en fazanten die er rap vandoor gingen toen ik de camera op ze richtte.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nog nooit zo vroeg al zomer

DE BILT - Met een temperatuur van meer dan 25 graden is zaterdag 14 april de vroegste zomerse dag geworden die ooit in De Bilt is gemeten. Dit heeft het KNMI laten weten.
De vroegste datum waarop de zomerse grens van 25 graden in De Bilt werd overschreden was op 15 april in 1904.
Landelijk is de eerste zomerse dag wel eerder voorgekomen. In de plaatsen Gemert en Venlo werden op 29 maart 1968 temperaturen gemeten van 25,8 graden.
Het KNMI spreekt over een 'unieke reeks zomerse dagen'. Ook zondag en maandag verwacht het weerinstituut zomerse temperaturen.
Daarna neemt de temperatuur af, maar blijft hoger dan de 12 à 13 graden die normaal zijn voor deze periode van het jaar.
(Bron)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Hippo is best een warmteliefhebber. Ik wilde dan ook fijn een rondje fietsen, lekker van de zon genieten, uitwaaien. Flinke fles water mee, boterhammetjes, camera, boek.

Nu is het 27,3 graden (in de schaduw!) en zit ik met de gordijnen, ramen en deuren dicht, op een kattenkiertje na. Ik geloof dat ik nog moet wennen aan deze temperatuur.

Anderen duidelijk ook: iemand stond in de volle zon zijn tuin te sproeien. En een stel slimmerds had hun baby in de volle zon in de geparkeerde auto achtergelaten. Geen pa of ma te bekennen, baby reageerde niet op kloppen op het raam, dus maar de politie gebeld.
Die arriveerde snel, waarna pa en ma ook kwamen opdagen: woest! Ik ben er, laf, snel vandoor gegaan. Ik hoop maar dat met de baby alles goed is.

vrijdag, april 13, 2007

Spoedsoep: een pak tomatensap, wat groente, bij behoefte aan zout iets kantenklarigs als bouillonpoeder of (een deel van) een zakje soeppoeder. Opwarmen, roeren, lekker.

Tijger is de bedelaar, Tom eigenlijk alleen bij ultralekkere hapjes. Dus is het verrassend dat Tom nu op het aanrecht de laatste restjes tomatensoep uit de pan zit te lebberen.
Bos wil stijging zorgpremies voorkomen na tegenvaller

DEN HAAG - Bij het wegwerken van de tegenvaller van een miljard in de zorg denkt het kabinet niet in de eerste plaats aan hogere zorgpremies. "Zover laten we het liever niet komen", zei minister van Financiën Wouter Bos vrijdag na afloop van de ministerraad. "Mensen zitten niet te wachten op hogere premies."
Bos bevestigde dat zijn collega Ab Klink van Volksgezondheid dit jaar kampt met een gat van een miljard. Dit komt omdat er over de hele linie een groter beroep op de zorg is gedaan.
Bos wilde overigens geen enkele oplossing voor het dichten van het gat uitsluiten voordat de problemen precies in kaart zijn gebracht. Wel wil hij ook kijken naar grotere doelmatigheid in de zorg en het verder afromen van de hoge inkoopbonussen die apothekers krijgen van de farmaceutische industrie. Hier gaat het om honderden miljoenen.
Premier Jan Peter Balkenende wilde vrijdag geen enkele uitspraak doen over maatregelen om een miljard te vinden voor de begroting van Volksgezondheid, ook niet over eventueel hogere premies.
"Tegenvallers kunnen gebeuren, die moeten we onder ogen zien." Wel stelde hij dat de kosten van de zorg in de hand gehouden moeten worden.
(Bron)

Ja, het werkt allemaal heel goed.
Vogelaar komt Kamer niet tegemoet over huurtoeslag

DEN HAAG - Minister Ella Vogelaar van Wonen ziet geen kans tegemoet te komen aan de eis van de Tweede Kamer om een verhoging van de eigen bijdrage van ontvangers van huurtoeslag te schrappen.
Ze heeft dat vrijdagavond aan de Tweede Kamer geschreven, nadat de kwestie eerder op de dag in het kabinet aan de orde was gekomen.
Het gaat in totaal om een bezuiniging van 13 miljoen euro, waarvoor Vogelaar zegt geen financiële dekking te kunnen vinden. De eigen bijdrage gaat wat haar betreft daarom vanaf 1 juli omhoog van 17,05 euro naar 18,10 euro per maand.
Wel meldt Vogelaar dat ze gaat proberen bij de lopende besprekingen over de voorjaarsnota geld vrij te krijgen om in 2008 de verhoging ongedaan te kunnen maken. Dan zou met terugwerkende kracht de te weinig ontvangen huurtoeslag van dit jaar terug ontvangen kunnen worden.
In een debat gaven CDA en PvdA donderdag aan dat Vogelaar extra geld beschikbaar heeft als gevolg van de beperkte huurstijgingen vanaf juli. In haar brief weerspreekt Vogelaar dat vrijdag. Volgens haar is er ondanks die financiële meevaller nog steeds een tekort.
De SP vindt het "ongelofelijk dat Vogelaar de eerste de beste motie op haar terrein gelijk naar de prullenbak verwijst". De partij wil een spoeddebat met haar.
De bezuinigingen op de huurtoeslag dateren nog uit het regeerakkoord van het kabinet-Balkenende II. Daarin is afgesproken dat de uitgaven voor huurtoeslag structureel met 210 miljoen euro worden verlaagd. Daarop is besloten de eigen bijdrage van huurders jaarlijks stapsgewijs te verhogen.
(Bron)
Toch raar. Als de zon uit de tuin is, de tuinslang uitrollen, en maar sproeien. Ruikt heerlijk, hoewel de katten het me niet in dank afnemen: Tom was gelijk weg, Tijger is nu chagrijnig want alles is NAT, schande.
Daarna weer naar binnen, en hé wat is het frisjes binnen, slechts 20 graden...
Restaurant flambeert gast

LONDEN - Een vurige Portugese dis van chorizo in het Londense restaurant Sporting Clube de Londres is een vrouwelijke gast slecht bekomen. De ober flambeerde niet alleen de worst maar ook de bezoekster.
De uitbater van het restaurant kreeg donderdag een boete opgelegd van in totaal 6000 pond (9000 euro), meldden Britse media vrijdag.
De blunder heeft het slachtoffer ernstige brandwonden aan gezicht en handen opgeleverd. Ze lag twee weken in het ziekenhuis en moet twee jaar lang 23 uur per dag drukgaas op haar gezicht en handen dragen. Volgens de vrouw voelde het "alsof iemand een vlammenwerper op mijn gezicht heeft gezet".
Het incident deed zich voor in mei 2005. De ober goot in een overmoedige bui nog een stevige extra scheut rum op het reeds brandende gerecht.
(Bron)
Uitzendbureau voor wethouders

BERNHEZE - Drie oud-wethouders in Brabant beginnen volgende week met een ideëel uitzendbureau voor wethouders.
Gemeenten die tijdelijk zonder kundige bestuurders zitten, kunnen een beroep doen op de stichting Interim Wethouders Netwerk (IWN) in Bernheze. Dat heeft voorzitter Peer Verkuijlen vrijdag laten weten.
De ervaren wethouders die IWN levert, gaan werken voor een standaardtarief, al naar gelang de grootte van een gemeente. Wat de invalbestuurders meer verdienen gaat via de stichting naar een goed doel.
De stichting heeft tien oud-wethouders geselecteerd die op korte termijn inzetbaar zijn. Het is de bedoeling dat ze hooguit zes maanden in een bestuurscollege zitten, tot het moment dat de raadsfracties een wethouder binnen eigen gelederen hebben gevonden.
(Bron)
Staat ie weer voor lul. Triple A - okee, da's een goeie rating bij een bank. Dus dan is het een leuk grapje.
In Argentinië staat Triple A voor Alianza Anticomunista Argentina, oftewel de rechtse doodseskaders onder Isabel Peron.
Ouders feestbeest treffen 'verkracht' huis aan

LONDEN - Een 17-jarige Britse heeft vrienden, kennissen en volslagen onbekenden uitgenodigd voor een zogenoemd Skin-feestje, waarbij het de bedoeling was het ouderlijk huis zo efficiënt mogelijk uit te wonen. Het resultaat mocht er zijn, meldden Britse media vrijdag.
De familie kan een maand lang het huis niet bewonen, de sloopschade beloopt een slordige 20.000 pond en dochterlief woont nu in bij vrienden.
"Het huis is verkracht, totaal onteerd. Het maakt me fysiek ziek als ik naar binnen ga. Ik liet het huis in smetteloze staat achter en nu kan ik het niet meer aan om naar binnen te stappen", aldus de moeder van de opstandige tiener na thuiskomst van wat een kort vakantietripje zonder tienerdochter had moeten worden. Het huis wordt nu door professionele schoonmakers gereinigd en opnieuw ingericht, aldus The Times.
'Vrienden' van Rachel Bell trokken onder meer lampen van het plafond, stalen geld en juwelen, drukten peuken uit op het tapijt, kotsten in wastafels, lieten overal gebruikte condooms slingeren en urineerden als klap op de vuurpijl op de trouwjurk van Rachels moeder. Zeven politieauto's, en een hondenbrigade moesten er aan te pas te komen om het feestje met meer dan tweehonderd gasten te beëindigen.
(Bron)
Kapotte webcam kost zeearenden 'moment of fame'

RIJSWIJK - De webcam in de Flevolandse Oostvaardersplassen, die het wel en wee van een nest zeearenden volgt, is tijdelijk uit de lucht. Door de storing kan het uitkomen van de eieren en de eerste levensweek van de jongen niet worden vastgelegd.
De oorzaak van de storing is onduidelijk, maar is in ieder geval technisch van aard.
Nader onderzoek van Staatsbosbeheer, die de webcam beheert, is voorlopig niet mogelijk. Dit kan het broedproces van de dieren namelijk verstoren. De huidige periode is de meest kwetsbare in het broedproces. Als de zeearenden schrikken en het nest verlaten, blijven de eieren onbeschermd achter. De kans is groot dat raven die dan roven. Staatsbosbeheer onderneemt daarom voorlopig geen actie om de storing van de webcam te verhelpen. Dit kan op zijn vroegst eind april.
Het wegvallen van de verbinding is niet alleen vervelend voor de ongeveer 25 duizend dagelijkse bezoekers van de website. De beelden worden door Staatsbosbeheer ook bekeken en opgeslagen voor wetenschappelijk onderzoek naar het broedgedrag van zeearenden.
(Bron)
Zeeleeuw met verhoging in tropen

SAN JUAN DEL SUR - Een zeeleeuw, bewoner van de zuidelijke Stille Oceaan, is donderdag in het tropische Centraal-Amerika aangeland, aan de baai van San Juan del Sur in het zuidwesten van Nicaragua. Dat is vele duizenden kilometers van het normale leefgebied van deze zeeleeuw.
Hij moet volgens dierenarts Rimbaud in San Juan del Sur 15.000 kilometers hebben afgelegd. Hij heeft in de tropische baai last van verhoging van de lichaamstemperatuur als gevolg waarvan de zeeleeuw telkens in het zeewater plonst om af te koelen.
De naar schatting vijf tot zeven jaar oude zeeleeuw zou evenwel kunnen wennen aan deze kust met was extra aandacht, voedsel en ijs tegen de verhoging, zo meende Rimbaud.
(Bron)
Amsterdam opent informatienummer na asbestzaak

AMSTERDAM - Amsterdammers met vragen over asbest kunnen vanaf vrijdag terecht bij een speciaal telefoonnummer. De stadsdelen Oud-Zuid en Oud-West hebben het initiatief voor het nummer genomen omdat twee vastgoedbedrijven zich volgens de politie niet hebben gehouden aan de regels voor het verwijderen van de giftige stof.
Dat lieten woordvoerders van de stadsdelen vrijdag weten.
De politie arresteerde woensdag vier medewerkers van de twee bedrijven. Om welke firma's het gaat, kon een woordvoerder niet zeggen. Agenten pakten ook twee ambtenaren van de afdelingen Bouw en Woningtoezicht van Oud-Zuid en Oud-West op. Zij zouden de vastgoedondernemingen een handje hebben geholpen.
Het nummer dat Amsterdammers kunnen bellen, is het algemene informatienummer 14020 van de gemeente. Vanaf vrijdagmiddag kunnen inwoners van de hoofdstad er ook terecht met vragen over de asbestfraude. Bij de stadsdeelkantoren van Oud-Zuid en Oud-West waren tot vrijdag overigens slechts enkele telefoontjes binnengekomen van bezorgde burgers.
De firma's zouden de afgelopen jaren appartementen in zeker tweehonderd panden in Amsterdam hebben gesplitst. Volgens de politie hebben ze daarbij opzettelijk verzuimd asbest op de wettelijk voorgeschreven wijze te verwijderen. De stadsdelen Oud-West en Oud-Zuid onderzoeken om welke woningen het gaat.
De gemeente heeft TNO gevraagd de concentratie in enkele verdachte woningen alvast te meten. Op basis hiervan kan een betere inschatting worden gemaakt van de gezondheidsrisico's. De verwachting is dat de concentraties niet heel hoog zullen zijn.
(Bron)
Aruba moet homohuwelijk erkennen

DEN HAAG - Een in Nederland gesloten homohuwelijk is ook geldig op Aruba. Dat heeft de Hoge Raad, het hoogste rechtscollege, vrijdag bepaald.
Aanleiding was een zaak van twee getrouwde vrouwen die op Aruba als gehuwden in het bevolkingsregister willen worden ingeschreven.
De ambtenaar van de burgerlijke stand weigerde de vrouwen op die manier in het register op te nemen. De Hoge Raad stelt nu dat de partners alsnog als gehuwd kunnen worden opgenomen in het register.
De vrouwen zetten in 2001 in Nederland hun geregistreerd partnerschap om in een huwelijk. Nadat ze naar Aruba waren verhuisd, kregen ze te maken met de weigerende ambtenaar. Ze spanden daarop een procedure aan bij de rechtbank, die ze, evenals later bij het gerechtshof, wonnen.
Het gemeenschappelijk hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba vond dat de rechter op basis van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden verplicht is de rechtskracht van een Nederlandse huwelijksakte te aanvaarden, ook al kent Aruba geen huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht.
Zowel de ambtenaar van de burgerlijke stand als het land Aruba ging tegen die uitspraak in cassatie bij de Hoge Raad, die het beroep heeft verworpen. Het rechtscollege volgde daarbij dezelfde redenering als het hof en de rechtbank eerder deden.
Daarom moet Aruba de Nederlandse huwelijksakte aanvaarden en mag het land die niet toetsen aan het Arubaanse recht of de openbare orde. Dat het homohuwelijk in de cultuur van Aruba en landen in de regio als strijdig met de goede zeden wordt afgewezen, speelt daarbij geen rol.
Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol zei in een reactie "dolgelukkig" te zijn met de beslissing. Hij heeft zich er altijd over verbaasd dat de Arubaanse autoriteiten weigerden mee te werken aan gelijke rechten voor homo's en lesbiennes op dit vlak. "We zijn dus opgetogen over de uitspraak van de Hoge Raad."
(Bron)
Treinverkeer naar Almelo hervat na wekenlange storing

ALMELO - Het treinverkeer tussen Hengelo en Almelo wordt uiterlijk vanaf volgende week donderdag hervat. Dat meldde ProRail vrijdagmorgen.
Drieënhalve week reden er geen treinen op dit traject vanwege een storing aan het beveiligingssysteem dat de seinen en wissels bedient.
In Almelo wordt momenteel gewerkt aan een verdiept spoor. Daarom werd er een hulpspoor aangelegd voor het treinverkeer tussen Hengelo en Almelo. Eind maart bleek echter dat het beveiligingssysteem niet werkte.
Er is een nieuw softwareprogramma geschreven dat volgens ProRail aan de veiligheidsvoorwaarden voldoet. Tot dusver werden treinreizigers met bussen tussen Hengelo en Almelo vervoerd. De wekenlange stremming leidde tot vele boze reacties onder de reizigers.
(Bron)

donderdag, april 12, 2007

TT 114 Nog zeker een jaar uitval treinen

Computerproblemen bij ProRail blijven voorlopig nog tot vertragingen op het spoor leiden. Het moderniseren van de computersystemen om de kans op uitval van treinen terug te dringen, duurt volgens deskundigen nog zeker een jaar.
Dat bleek tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Die werd gehouden naar aanleiding van de grote treinstoringen van de laatste tijd. Kamerleden wilden weten of de operatie versneld kan worden uitgevoerd.
Maar volgens ProRail kan dat alleen als het treinverkeer langdurig stilgelegd wordt. Anders wordt de kans op storingen alleen maar groter.

Oftewel: ze zijn veel te laat begonnen.
Hacker steelt computerspel 'van ontwerptafel'

ROTTERDAM - Een 21-jarige man uit Beusichem heeft bekend dat hij het afgelopen halfjaar heeft ingebroken in het systeem van een internationale fabrikant van computerspellen.
Hij heeft daarbij een computerspel gestolen dat nog in ontwikkeling was, meldde het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.
Het gaat om een spel van een internationale softwareproducent, die in Griekenland is gevestigd, aldus justitie. De hacker heeft beschermde e-mailadressen gekraakt en privé- en bedrijfsinformatie gestolen om verdere toegang te krijgen tot het systeem van de producent.
Justitie maakte niet bekend om welk spel en welke fabrikant het gaat.
Eind maart ontdekte het bedrijf dat ingebroken was in het interne computersysteem. Uit onderzoek bleek dat onder meer van een Nederlands IP-adres gebruik was gemaakt, dat naar de man uit Beusichem leidde. De producent deed aangifte bij de politie in Amsterdam.
De harde schijven van de computers van de verdachte zijn onderzocht en hieruit bleek volgens het OM dat de man tussen september 2006 en maart 2007 diverse keren is binnengedrongen in het computersysteem van het bedrijf.
Volgens een woordvoerster van het OM was de man erg geïnteresseerd in de nieuwste computerspellen. Bovendien zag hij het als een uitdaging om te proberen in te breken bij het bedrijf.
Justitie vermoedt dat de verdachte ook in computernetwerken van andere grote softwarebedrijven is binnengedrongen. Deze bedrijven ontwikkelen vooral computerspellen, meldde het OM.
De verdachte heeft volgens justitie computervredebreuk gepleegd, opzettelijk gegevens veranderd, gewist, onbruikbaar of ontoegankelijk gemaakt en opgenomen.
Het OM: "De schade voor de bedrijven kan enorm zijn. Door de betrokken softwarebedrijven is reeds aangegeven dat zij civiele claims zullen indienen tegen de hacker."
(Bron)
'Kamer wil pornofeesten aan banden leggen'

AMSTERDAM - Feesten waarbij jongeren openlijk porno zien en waar seks wordt bedreven, moeten aan banden worden gelegd vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Dat schrijft dagblad de Pers donderdag.
Zeker twee keer per maand zouden jongerenfeesten plaatsvinden met een hoog pornografisch gehalte. "Seksualiteit moet iets kwetsbaars en kostbaars blijven", zegt PvdA-kamerlid Jeroen Dijsselbloem in de krant. "Seks en porno doen hun intrede in ons dagelijks leven. Wij willen dat niet laten gebeuren."
Naast de PvdA zouden ook de VVD en het CDA vergunningen voor deze feesten willen tegenhouden.
Zondag was in de club The Power Zone in Amsterdam een 'urban and porn'- feest met paaldanseressen, seks op tv-schermen en tenslotte werd op een podium seks bedreven, aldus de ochtendkrant.
De gemeente Amsterdam onderzoekt of in dit geval de vergunning misbruikt is. Pas als 'wekelijks seksuele voorstellingen worden gehouden' komt de horecavergunning van The Power Zone in gevaar, aldus de gemeente in de krant.
(Bron)
Drie branden in een treinstel

AMSTERDAM - Een leeg dubbeldeks treinstel op het Centraal Station in Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag getroffen door drie kleine branden. Er vielen geen gewonden. Het treinstel liep forse schade op, aldus de Amsterdamse brandweer.
De branden, op drie verschillende plekken, werden door personeel van de Nederlandse Spoorwegen ontdekt. Ze slaagden er zelf in twee branden te blussen. De brandweer nam de derde voor zijn rekening.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.
(Bron)
Verhuizers laten peperdure piano vallen

AMSTERDAM - Een waardevol voorwerp laten vallen is de nachtmerrie van elke verhuizer. Voor twee Britse medewerkers van het verhuisbedrijf G&R werd deze nachtmerrie werkelijkheid. Het koppel liet een concertpiano ter waarde van maar liefst 66.000 uit de verhuiswagen kukelen.
De eigenaars van de perperdure Bosendorfer zijn ontroostbaar. Het echtpaar had jarenlang gespaard voor het instrument. Ze vrezen dat hun Bosendorfer niet meer in ere hersteld kan worden. "Er zit niets anders op dan opnieuw beginnen met sparen", aldus eigenaar John Adie tegen de BBC.
Adie voegt daar aan toe dat het ongeluk niet alleen een geldkwestie is. "Piano's van Bosendorfer kun je vergelijken met violen van Stradivarius. Deze piano was simpelweg onvervangbaar."
Volgens een woordvoerder van het verhuisbedrijf zal de verzekeringsmaatschappij bepalen wat er nu gaat gebeuren.
(Bron)

Lijkt me toch dat je dan een verhuizer uitzoekt die verzekerd is voor dit soort gevallen/bedragen.
(Waarom moet ik toch aan Laurel & Hardy denken...)
Amerikaanse militairen moeten langer dienen

WASHINGTON - Amerikaanse militairen die op dit moment actief zijn in Irak of Afghanistan moeten hier langer blijven. Dat maakte minister Robert Gates van Defensie woensdag bekend. Hun detachering wordt met onmiddellijke ingang verlengd van twaalf naar vijftien maanden.
De verlenging is noodzakelijk om voldoende troepen beschikbaar te krijgen voor het plan van president George Bush om Bagdad en de provincie Anbar in Irak veiliger te maken. Hij heeft daarvoor 30.000 militairen toegezegd.
(Bron)

Sounds familiar...
'Geen zorgtoeslag voor wanbetaler'

DEN HAAG - Mensen die de premie voor hun zorgverzekering niet betalen, kunnen ook fluiten naar hun zorgtoeslag. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil "paal en perk stellen" aan uitbetaling van zorgtoeslagen aan wanbetalers, zei hij donderdag in overleg met de Tweede Kamer.
In het regeerakkoord staat al dat zorgtoeslag bij de verzekeraar met de verschuldigde premie kan worden verrekend. De mogelijkheden daarvoor worden verruimd, maar het zou de eigen keus van de verzekerde moeten zijn.
Klink is nu stelliger: "Het kan niet dat als iemand de premie niet betaalt, hij dan toch een zorgtoeslag krijgt."
Klink antwoordde op vragen van Fleur Agema van de Partij voor de Vrijheid in een overleg over de beleidsvoornemens op Volksgezondheid voor de komende vier jaar. De oppositie verweet de minister vooral dat hij nog weinig concreet is (VVD) en de marktwerking in de zorg versterkt doorzet (SP).
Klink erkende dat zijn beleidsbrief waar de Kamer op reageerde vooral agenderend is. Dat ziekenhuizen meer ruimte krijgen voor vrije prijsvorming moet vooral ten goede komen aan een van zijn speerpunten voor de komende periode: verhoging van de kwaliteit.
Hij ziet ook al dat bij de zorg waarvoor de prijzen zijn vrijgegeven de kosten minder snel oplopen.
Staatssecretaris Jet Bussemaker (PvdA) wil bereiken dat er aan het einde van haar termijn geen verpleeghuis is dat nog ondermaatse zorg levert. Onder haar voorganger Clémence Ross (CDA) klonk er voortdurend zware kritiek op slechte verpleeghuiszorg.
In het regeerakkoord staat dat er een bedenktijd komt voor een overtijdbehandeling maar dat die flexibel wordt en niet vijf dagen zoals bij abortus. Bussemaker stelde eerder dat die bedenktijd bij een overtijdbehandeling ook vijf minuten kan zijn.
Donderdag kwam ze daar niet op terug. Ze stelde zelfs dat die bedenktijd in theorie tussen vijf seconden en vijf dagen kan liggen.
Kritiek dat het kabinet adoptie in plaats van abortus, pijnbestrijding en euthanasie aan de kaak wil stellen, wees ze van de hand. Abortus en adoptie ziet ze als gelijkwaardige alternatieven en palliatieve zorg zou alleen maar beter georganiseerd moeten worden.
(Bron)

Dat hele gedoe met die toeslagen is vreemd en omslachtig.
Computermakers mogen na 2007 geen XP meer leveren

AMSTERDAM - Fabrikanten van pc-systemen mogen na 2007 geen computers meer leveren waarop Windows XP is voorgeïnstalleerd. Dat meldt APC Magazine.
Naar nieuwe computersystemen met Windows XP is nog altijd veel vraag. Leveranciers als Dell en Lenovo zouden vanaf 2008 contractueel echter verplicht worden alleen nog Windows Vista te verkopen.
Windows Vista, de nieuwe versie van Microsofts besturingssysteem, kampt met tegenvallende verkoopcijfers. Veel computergebruikers kijken de kat uit de boom in afwachting van een eerste 'service pack' met updates.
Bovendien ondervinden veel Vista-gebruikers problemen met stuurprogramma's voor sommige computeronderdelen, en stelt het nieuwe besturingssysteem veel hogere eisen aan de hardware.
(Bron)
'Procederen wordt duurder'

UTRECHT - De veranderingen in het burgerlijk procesrecht, zoals minister Ernst Hirsch Ballin die op het oog heeft, kosten de belastingbetaler circa 70 miljoen euro per jaar meer dan de oude situatie.
Een groep juristen onder leiding van de Utrechtse hoogleraar Ton Jongbloed heeft dat berekend.
Het burgerlijk procesrecht gaat over geschillen tussen burgers onderling. Nu is het nog zo dat veel van deze meningsverschillen worden opgelost door tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder, waardoor alleen de juridisch ingewikkelde zaken bij de rechter terechtkomen.
Volgens de ministeriële plannen moet in de toekomst de rechtbank alle geschillen beoordelen. "Procederen kost echter veel geld", aldus Jongbloed.
Zijn groep van twaalf juristen berekende dat deze plannen per jaar ongeveer 140.000 extra zaken opleveren, à 500 euro per procedure.
(Bron)
Gemeente klaagt stalkende Belg aan

BRUSSEL - De Belgische kustgemeente Blankenberge heeft een opmerkelijk besluit genomen: het gemeentebestuur dient een klacht in tegen een burger omdat die te veel mailtjes en brieven naar de gemeente zou hebben gestuurd.
Dat schrijft de Belgische krant De Morgen woensdag. Het is de eerste keer dat een Vlaamse gemeente een klacht wegens stalking indient tegen een persoon.
Volgens de burgemeester konden de stadsdiensten niet meer werken door het gedrag van de man. Het lokale bestuur is namelijk verplicht om te antwoorden op vragen van burgers. De man zou sinds 2002 132 lange mails vol vragen, beschouwingen en verwijten hebben gestuurd.
De man begon zijn actie toen zijn pétanqueclub moest verhuizen. Op stalking staat een maximale celstraf van twee jaar en een geldboete.
(Bron)
Uitputting Nederlandse gasvelden merkbaar

GRONINGEN - De afname van de Nederlandse gasreserves is duidelijk merkbaar geworden. Leverancier GasTerra kan niet zonder meer aan de groeiende vraag van de Nederlandse markt tegemoet komen, zo schrijft het bedrijf in het donderdag gepubliceerde jaarverslag.
GasTerra, voorheen het handels- en leveringsbedrijf van de Gasunie, dringt er dan ook op aan dat nog onontgonnen velden worden geëxploiteerd.
GasTerra moet nu gas uit het buitenland halen om aan de Nederlandse vraag te voldoen. Het aanbod uit het buitenland is voldoende, schrijft de gasleverancier. De gasimport nam vorig jaar licht toe tot 10 miljard kubieke meter en was daarmee goed voor bijna 13 procent van de totale gasafzet.
Tussen 1980 en 2000 krompen de reserves niet fundamenteel. Verkopen en nieuwe vondsten uit kleine velden hielden elkaar redelijk in evenwicht, merkt het bedrijf op. Aan de gaswinning uit het grote Groningenveld is door de overheid een maximum gesteld, met als gevolg dat het afgelopen decennium veel gas uit de kleine velden in de Noordzee werd gewonnen.
Maar begin dit jaar merkte GasTerra-directeur Gertjan Lankhorst op dat deze velden voor producenten onrendabel zijn geworden, onder meer door het schrappen van fiscale voordelen. Mede daardoor nemen de reserves af.
GasTerra heeft vorig jaar 78,8 miljard kubieke meter aardgas verkocht. Dat is iets minder dan in 2005, toen er 80,4 miljard kubieke meter werd verhandeld.
De binnenlandse verkoop daalde van 32 miljard naar 27,8 miljard kubieke meter. De milde herfst en winter waren verantwoordelijk voor deze lagere gasverkoop.
"Deze aaneengesloten periode van vier maanden met meer dan gemiddeld warm weer is sinds 1963 nog niet eerder voorgekomen", schrijft het voormalig handels- en leveringsbedrijf van de Gasunie in jaarverslag. In 1963 werd de Gasunie opgericht.
Dit jaar verkoopt GasTerra naar verwachting 85 miljard kubieke meter gas. Dit komt onder meer door het tienjarige gascontract dat de Gasunie met het Britse energiebedrijf Centrica heeft afgesloten.
De levering van in totaal 80 miljard kubieke meter gas vindt plaats via een nieuwe gasleiding van Balgzand naar het Engelse Bacton.
GasTerra behaalde vorig jaar een omzet van 18,40 miljard euro. Een jaar eerder lag de omzet op 14,74 miljard euro.
De omzet werd gestuwd door de flink hogere gasprijs, die gekoppeld is aan de prijs van ruwe olie. De omzet in 2007 zal ongeveer op hetzelfde niveau uitkomen als die over afgelopen jaar, verwacht GasTerra.
De winst van het handelsbedrijf werd over 2006 vastgesteld op 36 miljoen euro, evenveel als een jaar eerder. GasTerra betaalt de gasleveranciers, onder meer NAM en Total, de eindprijs die het op de gasmarkt bedingt minus de eigen kosten. De gasleveranciers betalen hiervan rond de 70 procent aan de staat voor de gasconcessies.
In 2005 werd de Gasunie gesplitst in een netwerk- en handelsbedrijf. Het handelsbedrijf (GasTerra) is voor de helft in handen van de staat, de oliemaatschappijen Shell en Esso houden ieder een kwart. Het netwerkbedrijf Nederlandse Gasunie is volledig in staatshanden.
(Bron)
Duizend lekkende accu's in achtertuin

AMSTERDAM - In een achtertuin van een woning in het Twentse Borne zijn dinsdag zo'n duizend lekkende accu's gevonden. De twee bewoners, broers van 47 en 49 jaar, zitten vast, meldt de politie.
De accu's waren opengesneden en het lood was verwijderd. De politie vermoedt dat het accuzuur deels in het riool en de grond is gelekt.
De woning stond aan de Van Bemmelstraat. Nader onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de grond is vervuild, meldt de politie. Agenten waren uren bezig om de accu's te verwijderen.
(Bron)

woensdag, april 11, 2007

Peking corrigeert Engelse vertalingen

PEKING - Verkeerde Chinees-Engelse vertalingen op verkeersborden, in menu's, musea en andere publieke ruimten in Peking worden massaal gecorrigeerd. De stad doet dit ter voorbereiding op de Olympische Spelen in 2008. Dit meldde het stadsbestuur woensdag.
Meer dan 6500 verkeersborden zijn al vervangen. Ook is bijvoorbeeld 'fried crap' van een menu gehaald en vervangen door 'fried crab'. De naam van 'Racist Park', een ontmoetingsplaats voor etnische minderheden, is eveneens aangepast.
(Bron)
Schoonmakers vervolgd na weggooien foto's Beatles

AMSTERDAM - De werkgever van de schoonmakers die in 2001 bij het opruimen van het kantoor van EMI Records in Londen dozen met fotomateriaal van onder meer The Beatles weggooiden, is voor een Britse rechter gedaagd.
Apple Corps. Ltd, dat de commerciële belangen van de Fab Four behartigt, diende eerder dit jaar samen met de platenmaatschappij een aanklacht in.
Volgens de platenmaatschappij zat er op de dozen met bijna vijfhonderd negatieven en foto's een briefje voor Crystal Services, waarop stond dat het geen vuilnis betrof. Het materiaal, dat was verdeeld over drie dozen, stond klaar om te worden vervoerd naar het bedrijfsarchief.
De schoonmaakploeg, die in de veronderstelling verkeerde dat het om vuilnis ging, vernietigde het materiaal.
De zeven negatieven van foto's van de The Beatles die in één van de dozen zaten, zijn onvervangbaar. De foto's zijn gebruikt op de albumhoes van 'Please please me', het eerste officiële album van het viertal. Ook werden de plaatjes gebruikt op het verzamelalbum 'Red album' uit 1973.
"Het was het enig overgebleven materiaal van die fotosessie en het was van historische waarde en zeer waardevol", luidt de aanklacht.
Clean Services weerlegt de beschuldigingen van Apple en EMI. Een woordvoerder van het bedrijf verklaart in de Britse krant The Daily Telegraph onder meer dat er geen briefje op de dozen zat.
(Bron)

Heten ze nou Crystal of Clean?
Internetters vluchten voor spam

AMSTERDAM - Een ware spamtsunami maakt het medium e-mail steeds minder bruikbaar. Internetgebruikers zoeken hun toevlucht in andere communicatievormen, zoals instant messaging en internettelefonie, zo meldt onderzoeksbureau IDC.
Volgens de onderzoekers zullen er in 2007 per dag bijna 97 miljard e-mailberichten worden verzonden, waarvan meer dan veertig miljard spam zijn. De onderzoekers denken dat dit jaar voor het eerst meer spam wordt verstuurd dan e-mail tussen echte mensen.
Vooral het recente succes van zogenoemde image spam draagt bij aan de groeiende hoeveelheid ongewenste reclame. Veel spamfilters werken door analyse van de tekst van e-mailberichten. Mailtjes waarin termen als "poker" of "mortgage" (hypotheek) of bekende merknamen van erectiepillen in voorkomen, worden dan geweerd.
Bij image spam is de reclametekst echter verwerkt in een afbeelding, die door de filters niet gecontroleerd kan worden. Veel image spam komt daardoor toch in de mailbox van gebruikers terecht.
Vooral jongeren en zakelijke internetters zouden volgens IDC daarom liever chatprogramma's als MSN, AIM of YahooIM gebruiken. Ook goedkope of gratis telefoondiensten via internet knabbelen aan de populariteit van e-mail als digitaal communicatiemiddel.
(Bron)
Ondankbare alligator bijt onderarm af

TAIPEH - Een zieke alligator in een Taiwanese dierentuin heeft een onderarm afgebeten van een dierenarts die hem wilde behandelen. De arts dacht dat hij het reptiel met drie spuitjes voldoende had verdoofd. De alligator hapte echter toe toen de arts de naald eruit trok.
Personeel van de dierentuin kon de afgebeten linkerarm uit de muil bevrijden. In een moeizame operatie werd het ledemaat weer aan de onfortuinlijke arts bevestigd. De ondankbare alligator uit de Zuid-Taiwanese Shoushan Zoo werd doodgeschoten.
(Bron)

Je voelt je al beroerd, je bent waarschijnlijk al enigszins in een hoek gedreven, vervolgens lopen ze in je te prikken - en dan bijt je van je af. Is dat ondankbaarheid, of heet dat instinct?
Hulpverlening aan kansarmen verloopt moeizaam

DEN HAAG - De hulp aan kansarmen in Nederland verloopt vaak moeizaam. Dat komt door tegenstrijdige wetgeving en door een wirwar aan betrokken instanties. Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport dat is gemaakt in opdracht van de G27.
De G27 is het samenwerkingsverband van 27 middelgrote gemeenten. Ze werken samen in het project 'Aanval op de Uitval', dat moet leiden tot betere samenwerking tussen de instanties.
Bij een probleemgezin zijn bijvoorbeeld ruim twintig instanties betrokken, staat in het rapport. Een jongere die graag naar school wilde, zat zestien instellingen en vijftig 'contactmomenten' later nog steeds niet op school.
Samenwerking tussen instanties komt moeilijk van de grond omdat die tegenstrijdige belangen hebben. Als iemand van de ene hulpverlener op medische gronden moet thuisblijven, wil een ander hem graag wegens 'resocialisatie' liever direct weer aan het werk hebben.
"Er vallen nog steeds veel mensen buiten de boot. En dat is niet nodig. Wel moeten partijen beter samenwerken", aldus burgemeester Frank Kerckhaert van Hengelo.
Hij signaleert ook wetgeving die tegenwerkt. Zo zorgen bepalingen in de Wet werk en bijstand er bijvoorbeeld voor dat een jonge alleenstaande moeder die een opleiding wil volgen, een deel van haar uitkering niet mag inzetten voor het betalen van kinderopvang.
(Bron)

Met een beetje pech krijgen we dan werkgroepen die het probleem gaan inventariseren, en een aantal overkoepelende instanties die dat gaan coördineren en en en...
ProRail vindt versnellen werkzaamheden onverstandig

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail is nog tot medio 2008 bezig met een enorme inhaalslag om de computersystemen te verbeteren. Dan is de grootste slag geslagen en beschikt het bedrijf over systemen die dubbel uitgevoerd zijn. Het nog verder versnellen van de werkzaamheden is onverstandig.
Dat stelt Udo Groen, binnen de driekoppige raad van bestuur van ProRail verantwoordelijk voor informatie- en communicatietechnologie, tegenover het ANP. Groen praat donderdag met de Tweede Kamer tijdens een ingelaste hoorzitting.
Aanleiding zijn enkele grote verstoringen in het treinverkeer in de afgelopen maanden, die werden veroorzaakt door falende software of menselijke fouten.
Naast ProRail hebben ook bedrijven als de Nederlandse Spoorwegen, goederenvervoerder Railion en enkele onafhankelijke deskundigen een uitnodiging ontvangen om in Den Haag te komen praten over de problemen.
Groen toont begrip voor de onvrede over vertragingen op het spoor. "Het is heel erg vervelend als het treinverkeer stil komt te liggen. Wij voelen heel sterk de urgentie om alles snel op orde te krijgen".
ProRail ligt de laatste tijd zwaar onder vuur. Diverse partijen in het parlement drongen er onlangs op aan dat de spoorbeheerder de systeemwerkzaamheden versnelt. De PvdA zinspeelde zelfs op een gedwongen vertrek van de ProRail-top, als de problemen eind dit jaar niet verholpen zijn.
Groen waarschuwt voor overhaaste stappen. "Wij zijn niet doof voor signalen uit onze omgeving, maar het is ook erg belangrijk dat we alles zorgvuldig doen. Op dit moment werken we al in een zeer hoog tempo".
De ProRail-bestuurder legt uit dat het aanpassen van hard- en software een omvangrijk karwei is, ook omdat het spoor dag en nacht wordt gebruikt door personen- en goederentreinen.
De afgelopen jaren heeft ProRail er al van alles aan gedaan om de dertien verkeersleidingposten zo snel mogelijk te voorzien van moderne computers. In twee fases worden alle verkeersleidingposten gerenoveerd.
De eerste fase is inmiddels afgerond bij negen posten en tegen de zomer van 2008 moet de klus helemaal zijn geklaard. Dan beschikt elke post over dubbele systemen, waarmee de kans op verstoringen van het treinverkeer fors afneemt.
Dat is nodig ook, vindt Groen. "Het oude systeem dateert van begin jaren '90. Destijds is gekozen voor een systeem, zonder back-up. Het voldoet niet meer aan de hoge eisen die we tegenwoordig stellen aan ICT. Daarnaast is het gebruik van het spoor de laatste jaren enorm gestegen en dat zorgt ook voor extra druk op de systemen".
De ultieme stap is de komst van het nationaal computercentrum in 2010. Dit centrum bestaat feitelijk uit twee autonoom functionerende computercentra op even zoveel locaties. Groen: "Als een post of een van de centra wordt getroffen door bijvoorbeeld een bommelding, neemt het andere de taken over. We zijn dan echt disaster-proof".
De ProRail-topman ziet niet op tegen de hoorzitting met de Tweede Kamer. "Het biedt ons een mooie gelegenheid om een helder verhaal te vertellen. Met de beschikbaarheid van het spoor kun je niet pokeren. Nu nóg verder versnellen is niet verstandig. Dan neem je risico's die je niet wilt lopen".
(Bron)

Versnellen. Ze kènnen het begrip dus wel ;-)
Jongen probeert agente te wurgen

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft dinsdag een 14-jarige jongen aangehouden die een agente zou hebben mishandeld. Hij zou de vrouw in het gezicht hebben geslagen en haar hebben geprobeerd te wurgen, aldus een politiewoordvoerder woensdag.
Agenten zagen twee jongens op een bromfiets. Ze reden zonder helm en het voertuig had geen kenteken. Toen de politie hen wilde stoppen, gingen ze ervandoor. Het tweetal kwam even later echter ten val.
De agenten wilden de jongens aanhouden, maar de bestuurder van de brommer ging de agente te lijf. Doordat haar collega de vrouw te hulp moest schieten, kon de andere jongen ontsnappen.
(Bron)

Dan moet je toch wel enorm gestoord zijn - helemaal geen rem op je gedrag en niet kunnen denken. Want elke persoon die ietwat snugger is, kan uitknobbelen dat je hier niet mee wegkomt. En ik vind dit toch een iets andere categorie dan potgrond jatten, al was die net zo stom bezig...
Google Earth toont verwoesting in Darfur

WASHINGTON - Het Holocaust Museum in Washington en het satellietbeeldenprogramma Google Earth zijn een project begonnen om de burgeroorlog in Darfur meer onder de aandacht van de wereld te brengen.
Gebruikers kunnen de verwoestingen in de Sudanese crisisregio met eigen ogen bekijken, meldde het museum woensdag op zijn website.
Bij het inzoomen op het gebied in het westen van Sudan is de tekst 'Crisis in Darfur' te zien. Kleine vlammen moeten de circa 1600 verwoeste dorpen in Darfur voorstellen. Ook zijn onder meer foto's en ooggetuigenverslagen die door het museum zijn verzameld op Google Earth te bekijken.
In Darfur zijn sinds 2003 naar schatting 200.000 mensen om het leven gekomen. In het gebied zijn circa 2,5 miljoen zwarte inwoners van huis en haard verdreven door de zogenoemde Arabische Janjaweed-milities die gesteund zouden worden door de regering in Khartum.
(Bron)
Lichaam went niet aan geluiden tijdens slaap

DELFT - Aan geluiden van auto's of treinen tijdens de slaap is niet te wennen. Mensen die al jaren in de buurt wonen van drukke verkeersplekken slapen onrustiger, worden vaker wakker en vinden zelf ook dat de kwaliteit van de slaap achteruitgaat.
Dit blijkt uit onderzoek van TNO.
Het onderzoek toonde aan dat als verkeer langskomt de motorische onrust gemiddeld direct toeneemt. Met name bij snelwegen waar er weinig stille periodes zijn is de algehele onrust hoger.
Bij mannen neemt ook de algehele onrust in de slaap toe met de hoeveelheid geluid dat de slaapkamer binnenkomt. Ook werden mensen vaker wakker als er meer geluid is. Vrouwen worden juist sneller wakker dan mannen als het geluid gelijk blijft.
Geluid van weg- of railverkeer activeert ons tijdens de slaap, ook als we al lang in die omstandigheid wonen, concludeert TNO.
"Omdat slaap cruciaal is voor ons welzijn en functioneren, ligt hier een belangrijk punt voor verdere aandacht", aldus het onderzoeksinstituut.
TNO onderzocht zes nachten en vijf dagen het slaapritme van 262 volwassenen die in twaalf wijken wonen bij wegen met veel wegverkeer en bij 's nachts drukke spoorlijnen.
Een bewegingsmeter om de pols van de proefmensen hield hun bewegingen bij om de zogeheten motorische onrust te meten. Deze werd niet alleen gemeten over de hele slaap maar ook als er geluid van bijvoorbeeld langskomend verkeer te horen was.
De proefpersonen konden met een knop op de meter aangeven of ze helemaal wakker waren geworden. In een logboek hielden ze onder meer bij hoe zij vonden dat ze hadden geslapen.
(Bron)
Aantal tijgers in India loopt sterk terug

NEW DELHI - Het aantal tijgers in India, de laatst overgebleven natuurlijke leefomgeving van de grote kat, loopt sterk terug. Hoewel de Indiase overheid zegt dat het aantal tijgers nog altijd ongeveer 4000 bedraagt, zijn er in werkelijkheid minder dan 1200.
Dat zeggen Indiase tijgerbeschermers in een BBC-documentaire, die woensdag wordt uitgezonden.
De Indiase regering onderneemt volgens de belangrijkste voorvechter voor de tijgers, Valmik Thapar, te weinig tegen de stropers die uit zijn op onder meer de huid van het roofdier. Er zou onvoldoende politieke overtuiging bestaan om de harde maatregelen te nemen die nodig zijn om de tijger voor uitsterving te behoeden.
De actie die wel wordt genomen, blijft hangen in mismanagement en onvoldoende kennis of doorzettingsvermogen, zei Thapar tegen het dagblad The Times.
(Bron)
Gat in zak potgrond verraadt dief

De politie in Harlingen heeft een 34- jarige man aangehouden op verdenking van diefstal van drie zakken potgrond.
Agenten zagen de man vannacht fietsen met de drie zakken aarde. Hij beweerde dat hij ze langs de weg had gevonden, maar dat geloofden ze niet. Toen zagen ze dat één van de zakken lek was.
De slimme agenten volgden de hoopjes gemorste grond en kwamen uiteindelijk uit bij een bouwmarkt, waar vlak achter het hek een pallet met dezelfde zakken potgrond stond. Voor de verdachte was er toen geen ontkennen meer aan. Toen hij op het bureau werd gefouilleerd, kwam ook nog een wikkel speed te voorschijn.
(Bron)
Ha, een rel. De lijstduwers van de Partij voor de Dieren komen er nu ineens achter dat Marianne Thieme Zevendedagsadventist is. En vooral Maarten 't Hart vindt dat heel erg. Vreemd dat hij dat niet al gelijk wist, want bekend was het wel. Dus niet goed gesnuffeld voor ie zo juichend ging lijstduwen. Beetje dom, zeg maar.

dinsdag, april 10, 2007

Deense actiegroep tegen vroeg opstaan

AMSTERDAM - In Denemarken is een actiegroep in het leven geroepen voor mensen die een hekel hebben aan vroeg opstaan. De groep noemt zichzelf de B-Maatschappij, als tegenhanger van de zogenaamde A-Maatschappij, waar onder andere boeren onder vallen.
De groep heeft inmiddels al duizenden Deense leden, die zich hebben ingeschreven via de website B-samfundet.tk.
De B-maatschappij stelt zich de vraag waarom we eigenlijk nog zo vroeg moeten opstaan. Voor dag en dauw ontwaken komt vooral voort uit de leefstijl van boeren, die worden gewekt door de kraaiende haan en vroeg in de morgen hun dieren moeten voeren.
Aangezien slechts vijf procent van de mensen op de boerderij werkt, zou er voor de rest van de bevolking geen enkele reden zijn om zo vroeg uit de veren te moeten.
Er is veel animo voor de B-maatschappij. Verschillende bedrijven en scholen in Denemarken zijn al begonnen met aangepaste werktijden. Een school biedt leerlingen en leerkrachten, die geen vroege vogels zijn, nu de kans om 's middags pas te beginnen.
Zelfs de Deense minister van gezinszaken Carina Christensen heeft haar sympathie voor de actie geuit. Volgens haar worden we allemaal gelukkiger als ons leven niet wordt gecontroleerd door de wekker.
(Bron)

Ik laat me liever regeren door het licht: in de zomer vroeg op, in de winter later.
Dode dolfijn spoelt aan op Schiermonnikoog

AMSTERDAM - Een dode witflankdolfijn is dindsdagochtend aangespoeld op het strand van Schiermonnikoog. De dolfijn was verdwaald en was vervolgens vastgelopen op een zandbank.
Normaliter komt deze dolfijnsoort alleen voor in de Atlantische Oceaan. De Eerste Hulp Bij Zeehonden van de zeehondencrèche in Pieterburen vond de dolfijn op het strand.
Medewerkers van de zeehondencrèche denken dat de bijna drie meter lange dolfijn verdwaald is geraakt. De sonargeluiden die de dolfijnen gebruikt om te navigeren, werkten waarschijnlijk niet goed door de zandbanken in het Waddengebied.
Daardoor kan het gebeuren dat een dolfijn levend vast komt te zitten op een zandbank. Maar de crèche sluit niet uit dat de dood van het dier een andere oorzaak heeft gehad. Een dierenarts gaat de dode dolfijn nog onderzoeken.
Het is volgens de zeehondencrèche de zevende keer sinds 1970 dat een witflankdolfijn is gevonden. Vorig jaar spoelde ook al een dolfijn aan.
(Bron)
Vijfhonderd terreuraanslagen in Europa

DEN HAAG - De Europese Unie is vorig jaar 498 keer getroffen door een terreuraanslag. In veruit de meeste gevallen ging het om aanslagen van separatisten, die strijden voor onder meer de onafhankelijkheid van Baskenland en Corsica.
Dat blijkt uit onderzoek dat Europol dinsdag heeft gepubliceerd.
Volgens de Europese politieorganisatie beogen de daders van de meeste aanslagen geen slachtoffers te maken. Een duidelijke uitzondering daarop vormt terreur met een islamitische achtergrond, concludeert Europol. Als voorbeelden worden genoemd de mislukte aanslagen in 2006 op vliegtuigen die uit Londen vertrokken en pogingen tot kofferbomaanslagen op treinen in Duitsland. In beide landen was het doel om veel burgerslachtoffers te maken.
De helft van alle 706 terreurverdachten die vorig jaar in de EU werden opgepakt had ook een islamitische achtergrond. Nederland behoort tot de landen die veel verdachte moslimterroristen heeft aangehouden.
(Bron)
'Meeste Oostenrijkse gletsjers eind deze eeuw verdwenen'

AMSTERDAM - De meeste Oostenrijkse gletsjers zijn aan het einde van deze eeuw verdwenen. Dat staat in een vrijdag verschenen rapport van de milieuorganisatie Oostenrijkse Alpen Associatie.
De Oostenrijkse gletsjers krimpen gemiddeld met 10 tot 15 meter per jaar. Dat is twee keer zo snel als tien jaar geleden. Als het ijs op het huidige tempo blijven smelten, zijn de meeste van de 925 gletsjers nog deze eeuw verdwenen.
(Bron)
'Klinieken voor probleemdrinkers in aantocht'

AMSTERDAM - Naast buitenlandse ontwenningsklinieken zijn ook publieke instellingen bezig klinieken voor alcoholverslaving op te zetten. Een aantal instellingen in het zuiden van het land begint waarschijnlijk in januari een privékliniek. Dat schrijft het Financieele Dagblad dinsdag.
In Oirschot in Brabant zou een gebouw van een instelling voor verslavingszorg worden omgebouwd tot luxe resort, waar alcoholverslaafden voor vijfhonderd euro per dag hun probleem kunnen aanpakken. De helft van dit bedrag, het zorggedeelte, zou door de verzekeraars worden vergoed. De andere helft, de verblijfskosten, komen voor rekening van de klant.
Ook in Amsterdam werkt een verslavingszorginstelling met een hotel aan een eigen kliniek, schrijft de krant. Daarnaast zouden buitenlandse organisaties waar al Nederlanders worden behandeld, geïnteresseerd zijn in een Nederlandse vestiging.
"Kern van de zaak is dat er een groep alcoholverslaafden is die niet wil verblijven in een voorziening voor harddrugsverslaafden", zegt Gerard van der Meer, manager van de in Oirschot te openen kliniek, in de krant. Hij schat dat hulpverleners in de verslavingszorg ongeveer drie procent van de 1,1 miljoen probleemdrinkers bereiken.
(Bron)
Spoor Utrecht-Amsterdam bijna verdubbeld

UTRECHT - Treinreizigers op het traject Utrecht - Amsterdam moeten de komende twee weken rekening houden met langere reistijd. Spoorbeheerder ProRail kondigde dinsdag aan dat in die periode de laatste hand wordt gelegd aan de spoorverdubbeling tussen de belangrijkste knooppunten.
In de weekeinden (14 en 15 april, 21 en 22 april) rijden helemaal geen treinen en doordeweeks maken tot en met 24 april alleen intercity's gebruik van het tracé, dat nu nog uit twee sporen bestaat.
In de weekeinden rijden de intercity's op het traject om via Hilversum, waar overigens geen stop wordt gemaakt. De stoptreinen worden tussen Utrecht en Amsterdam vervangen door bussen. De extra reistijd bedraagt volgens een woordvoerder van NS ongeveer een half uur.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat personen- en goederenvervoerders afgelopen december, bij aanvang van de nieuwe dienstregeling, de beschikking hadden gekregen over vier sporen tussen Utrecht en Amsterdam. Dat lukte echter niet, waarna de nieuwe deadline werd gesteld op april 2007.
De laatste werkzaamheden vergen een grote krachtinspanning van ProRail en de diverse (onder)aannemers. Vanaf komend weekeinde werken ongeveer 400 mensen dag en nacht in ploegendiensten om het karwei op tijd af te krijgen.
Zij sluiten de laatste stukken spoor en bovenleiding aan en testen de nieuwe beveiliging. Er wordt gewerkt op 27 plaatsen en per spooraansluiting moet tussen de tweehonderd en driehonderd meter spoor worden verlegd en aangesloten.
"De verdubbeling van de sporen verschaft lucht aan het treinverkeer", aldus een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. De afgelopen jaren nam het aantal treinreizigers met tientallen procenten toe, terwijl het goederenvervoer ook onstuimig groeide.
(Bron)
Kat neemt drie keer per week de bus

AMSTERDAM - Buschauffeurs in het Britse plaatsje Wolverhampton zijn verrast door een bijzondere buspassagier. Een kat neemt er drie keer per week de bus, en rijdt dan twee haltes mee. Dat schrijft The Sun dinsdag.
De kat, die inmiddels 'Macavity' heet, stapt elke keer bij dezelfde haltes in en uit. Hij zit altijd vooraan in de bus en wacht rustig tot zijn halte is bereikt. Die halte ligt vlak naast een 'fish and chips' kraam. Getuigen vermoeden dat de kat daar moet zijn.
Buschauffeurs vonden het eerst erg vreemd. Maar nu zijn ze eraan gewend. "Macavity is eigenlijk de perfecte passagier", verklaart een buschauffeur. Behalve dan dat het beest nooit betaalt voor zijn ritje.
(Bron)
Echtgenoot dode chatster pleegt zelfmoord in cel

LEEUWARDEN - De 67-jarige verdachte van de moord op zijn vrouw Willy Wester heeft in de gevangenis zelfmoord gepleegd. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden dinsdag.
De verdwijning van de vrouw kwam in de publiciteit dankzij bezoekers van de chatwebsite Klessebessen.nl. Wester was een fervent bezoekster van het forum, maar bleek tot verbazing van andere leden van het ene op het andere moment weg.
In een interview in De Telegraaf liet haar echtgenoot weten dat hij "niet rouwig" was om de verdwijning van zijn vrouw. Die zou volgens hem "zwaar computerverslaafd" zijn geweest. Een beheerster van Klessebessen.nl beweerde in dezelfde krant dat de man zijn vrouw zou mishandelen.
Kort na het interview werd de echtgenoot aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de vrouw. Haar stoffelijk overschot werd later aangetroffen in een plantsoen vlak naast het huis van het echtpaar in Leeuwarden.
De man sprong maandagochtend in gevangenis De Blokhuispoort in Leeuwarden over een reling naar beneden. Hij raakte door zijn val zwaargewond en overleed maandagavond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Het gevangenispersoneel had geen aanwijzingen dat de man suicidaal was. De rijksrecherche stelt daarom geen nader onderzoek in, aldus het OM.
(Bron)

Géén aanwijzingen dus wordt zelfmoord aangenomen? Het zal best waar zijn, maar die redenering is natuurlijk vreemd.
Allochtonen willen net zo wonen als autochtonen

RIJSWIJK - Allochtonen hebben dezelfde eisen aan hun woonomgeving als autochtonen. Dit blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit en Movisie, een nieuw kenniscentrum op het terrein van maatschappelijke zorg, naar de binding tussen allochtonen en de stad.
Net als veel autochtonen, trekken allochtonen uit de middenklasse steeds meer weg uit de stad naar randgemeenten en Vinex-wijken.
Volgens diverse schattingen kunnen allochtonen in gemeenten rond de grote steden in de komende jaren 30 procent gaan uitmaken van de bevolking.
De stad kan met problemen te maken krijgen omdat actieve 'middenklassers' steeds minder aanwezig zijn.
Allochtonen uit de middenklasse willen graag wonen in nieuwbouwhuizen in veilige, groene wijken waar ook autochtonen leven. Zij hebben in tegenstelling tot autochtonen geen zin in huizen waar veel geklust moet worden. Dit doet te veel denken aan de oude huizen waarin zij zijn opgegroeid.
De nabijheid van kerken, moskeeën en andere religieuze centra speelt geen rol. Wel is het van belang dat er goede 'gemengde' scholen in de buurt zijn. Daarnaast speelt de reputatie van een wijk een belangrijke rol.
"Door snel te handelen en te zorgen voor woningen van goede kwaliteit moeten mensen in de stad blijven wonen", aldus onderzoeker Radboud Engbersen.
"De vanzelfsprekendheid van de uitvlucht is geen natuurfenomeen. Je kunt er iets aan doen. Er moet voor die groepen bewust worden gebouwd. Er moet rekening worden gehouden met wat zij belangrijk vinden. Daarbij gaat het vooral om kwaliteit op verschillende gebieden: de reputatie van de wijk, de leefomgeving, de publieke ruimte en de woningen."
(Bron)

Niet echt nieuws dus.
'Wilfers' raken weg kwijt op internet

LONDEN - Een groot deel van de internetgebruikers laat zich tijdens het surfen op het internationale web zo afleiden, dat ze uiteindelijk niet meer weten wat ze eigenlijk zochten.
Zeven op de tien mensen erkennen dat ze wel eens 'wilfen', wat een afkorting is voor 'What was I looking for?' (Wat zocht ik eigenlijk?).
Uit een enquête van het Britse onderzoeksbureau YouGov blijkt dat een kwart van de internetgebruikers twee dagen per maand 'wilft'. "Tegenwoordig zijn er heel veel soorten websites die onze aandacht vragen. Internetgebruikers moeten zichzelf een doel stellen en de tijd in de gaten houden", aldus een deskundige dinsdag in de krant The Daily Telegraph.
(Bron)

maandag, april 09, 2007

Duitse bijt in penis op dansvloer

De 23-jarige Duitse discotheekbezoekster Natascha Mueller heeft een opdringerige man hard in zijn penis gebeten om duidelijk te maken dat ze niets van hem moest hebben. Volgens Natascha wilde ze gewoon dansen maar bleef het slachtoffer, de 39-jarige Andreas Baum, haar maar lastig vallen.
Baum vertelde aan de politie dat de vrouw op een gegeven moment voor hem knielde en zijn gulp opende. Hij dacht dat het bingo was, maar de vrouw beet hem keihard in zijn roede. "De pijn was ondraaglijk, ze beet hem er bijna af!"
Ambulancepersoneel trof de man in de discotheek aan met zijn bebloede lid in de hand. Natascha werd gearresteerd, en bleek behoorlijk onder invloed van alcohol.
(Bron)
Zwaan dwingt treinen tot matigen van snelheid

AMSTERDAM - Een zwaan heeft maandagochtend het treinverkeer tussen de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk bijna een uur gehinderd. Treinen moesten daardoor volgens ProRail extra voorzichtig rijden.
Het dier stapte rond 10.00 uur op het spoor. De dierenambulance haalde de zwaan een klein uur later van het spoor, waarna het treinverkeer weer op gang kwam. Spoorbeheerder ProRail zegt dat de vertraging opliep tot een kwartier.
(Bron)
Te huur: eenkamerwoning met zeezicht en goed toilet

BOURNEMOUTH - Een compacte eenkamerwoning op een schitterende locatie met uitzicht op zee en uitstekende sanitaire voorzieningen is in de Engelse badplaats Bournemouth te huur voor omgerekend slechts 4,40 euro.
De huidige bewoner vertrekt, omdat de plaatselijke woningbouwvereniging hem betere woonruimte heeft toegezegd.
De voormalige verkoper van een daklozenkrant betaalde in januari een borgsom voor de sleutel van het invalidentoilet bij het strand, waar hij volgens de krant The Guardian sindsdien bivakkeert.
De woningbouwvereniging stuurde hem een brief, geadresseerd op Invalidentoilet, Lower Pleasure Gardens, Bournemouth. Pas na bezorging realiseerde de vereniging zich dat de dakloze behoefte heeft aan een echte woning.
(Bron)
Zoekplaatje:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


De andere helft van het paar joeg buiten beeld met veel spektakel een eend weg. En omdat z/hij toch bezig was, kwam z/hij daarna ook maar even mijn kant op: wegwezen jij!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pioen Therese heeft knoppen! Terwijl ze meestal het eerste jaar na aanplant niet bloeien. Ik ben benieuwd :-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
't Oog in 't zeil, gebouwtje langs het kanaal:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Tijger heeft een nieuw plekje gemaakt. Net zo lang rommelen en sjorren aan een plastic tas die de tuin ingewaaid is, tot je demonstratief bij de tuindeur kunt gaan liggen. Zicht op de tuin, en door een kier kijk je ook zo naar buiten, naar het pad achter de tuin. Wat wil een kat nog meer?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Maar dan komt dat gekke personeel je weer lastig vallen:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


En dan moet je ook nog poseren, nou, vergeet het maar.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Japanse kers:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Met waakzame bezoeker:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

zondag, april 08, 2007

De schutting staat dus weer:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Gelukkig is er nog wel het een en ander te doen:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
De camera heeft een speciale 'tegenlichtinstelling', maar ja...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


(Wat zegt u? Maaien??)
Je hebt bloeiwijzen en bloeiwijzen:

Paardebloem:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Aucuba:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Krentenboom:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Conifeer (met lege zaadkegeltjes van vorig jaar):

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Da's nou jammer. Ik vind geld in de tuin, al wiedend en rooiend. Maar die Belgische francs zijn waarschijnlijk niet meer in te wisselen...
De schutting staat weer, met veel dank aan ex. M'n tuin voelt nu weer als mijn tuin, en dat voelt prettig.
De katten twijfelen. Tom vindt het - natuurlijk - eng: anders! Help! Tot ie ontdekt dat zijn oude ligplekje nu weer wat beschutter en veiliger is voor 'm.
Tijger lijkt - natuurlijk - Beledigd: 'Hier kon ik eerst dóórlopen, nu moet ik he-le-maal OMlopen!' Ze zal wel snel ontdekken dat ze nu weer op haar favo-plekje óp de schutting kan zitten.